Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De zeer succesvolle KWPN keurhengst Sir Sinclair (v.Lord Sinclair), van de Iron Spring Farm, is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot dressuurhengst van het jaar in de USA. Sir Sinclair werd in Nederland gefokt door Monica Drohm.

Drohm fokte Sir Sinclair uit de ster, preferente en sport dressuurmerrie Krishna (Flemmingh x Le Mexico). Zij kocht de merrie op tweejarige leeftijd en fokte 17 nakomelingen uit haar. De merrie bracht het zelf tot het Z1 tot een blessure een verdere sportcarrière in de weg stond. In 2007 werd Krishna naar Amerika verkocht waar ze van haar pensioen genoot. 

Zelfs in deze ongebruikelijke tijd hebben Sir Sinclair's nakomelingen een zeer goed wedstrijdseizoen, met 39 zonen en dochters die meer dan 6.000 punten ontvingen. Bij de GAIG / USDF Regionale Kampioenschappen wonnen ze zeven kampioenschappen en reservekampioenschappen, samen met dertien top-acht finishes.

"Elk jaar zien we Sir Sinclair's nakomelingen uitgroeien tot doorgewinterde FEI- en Grand Prix-paarden", zegt Meghan de Garay, fokkerijmanager bij Iron Spring Farm. "Het is geweldig om te zien dat zoveel mensen succes hebben met zijn nakomelingen."

Sir Sinclair werd op de KWPN Select Sale verkocht voor 360.000 euro naar Amerika. Hier is hij veelvuldig gebruikt als vaderpaard en heeft voor veel, aansprekende en succesvolle nakomelingen gezorgd. Ook in Nederland bracht hij al vele goede dressuurpaarden die tot op het hoogste niveau presteren. Een voorbeeld hiervan is Zantos (uit Ralucienne stb prest van Havidoff, fokker H.C.J. Bindels, Ottersum), die het met Jacqueline van Grunsven tot de internationale Grand Prix bracht. In 2015 werd hij dan ook keur verklaard bij het KWPN. 

Sir Sinclair werd vergezeld door Negro, die tweede werd, UB40, Keur, die derde werd, en Contango, Preferent, die vierde werd in de leidende ranglijst van dressuurhengsten. Opvallend is dat Negro niet gestationeerd is in Amerika en alleen via diepvriesperma beschikbaar is voor de Amerikanen.

Bron: Eurodressage

€121,30 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners