Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De zesjarige KWPN-hengst Jerveaux (Ferdeaux uit d’Avance de Baian elite IBOP-dres PROK van Jazz, fokker familie Beijer uit Puiflijk) is door Stal Brinkman en Gerard Korbeld verkocht naar België. De verrichtingskampioen van het voorjaarsonderzoek 2017 gaat naar de juniorenamazone Louise Brauwers.

De bij het KWPN, in Denemarken en in Oldenburg goedgekeurde Jerveaux werd door familie Beyer gefokt uit een volle zus van Parzival. “Hij is verdienstelijk opgeleid door Bart Veeze en vertoont hij veel aanleg voor het hogere niveau. Voorlopig blijft Jerveaux bij Bart Veeze in training en zal hij waarschijnlijk net als andere jaren beschikbaar blijven voor de fokkerij”, meldt Stal Brinkman.

Jerveaux werd gedeeld met Just Wimphof verrichtingskampioen in het voorjaar van 2017 met een score van 86 punten. Bij het KWPN bracht hij 108 veulens voort tot nu toe. In 2018 (eerste jaargang) bracht hij 48 veulens, daarvan 21 hengsten. Twee Jerveaux-zonen werden voorgesteld op de eerste bezichtiging dit jaar, een daarvan werd doorverwezen: cat.nr 507 (mv. Dream Boy).

Bron: Horses.nl
Foto: Dirk Caremans

€121,30 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners