Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De goedgekeurde KWPN-hengst Cachet L (Jazz uit Jirondine keur pref prest van Ferro, fokker J. Lamers) wordt voortaan gereden en uitgebracht door Micky Schelstraete. Dat maakte de junioren-amazone op haar instagram bekend. "Ik ben zo blij dat ik mag vertellen dat ik de prachtige en super getalenteerde goedgekeurde KWPN-hengst Cachet L mag gaan rijden", aldus Micky Schelstraete.

“Vanaf het allereerste moment dat ik hem reed een paar weken geleden was ik helemaal verkocht”, vervolgt Schelstraete. “Ik was op slag verliefd op hem en kan niet wachten om met hem te gaan starten.”

Afgelopen zomer werd bekend dat Joop van Uytert, Stal Brouwer en Tim Coomans de hengst samen hadden aangekocht met het oog op de fokkerij. ”Hij heeft niet heel veel gedekt, maar wat hij gedekt heeft lijkt gewoon heel goed”, vertelde Marthijs Brouwer destijds. “De eerste nakomelingen van hem lopen al hoog in de sport. Voor ons was dit met het oog op de fokkerij een hele interessante hengst.”

De hengst nam succesvol deel aan de hengstencompetitie met zijn voormalige eigenaresse Mirelle van Kemenade, waarmee hij ook in de Pavo Cup uitkwam. Als zesjarige eindigde Cachet L op het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden op de negende plaats.

Bron: Horses.nl
Foto: Dirk Caremans

€121,30 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners