Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Elk jaar is het weer spannend wie de eretitel Fokker van het Jaar krijgt toebedeeld. De afgelopen jaren werden al vele fokkers, die zich nadrukkelijk hebben onderscheiden qua fokkerijresultaten, beloond voor hun inspanningen middels deze titel. Binnen elke fokrichting wordt een eigen Fokker van het Jaar verkozen.

Dit jaar vindt de bekendmaking van de Fokkers van het Jaar dressuur, springen en Gelders paard plaats op de KWPN Hengstenkeuring. De betreffende fokkers zijn inmiddels op de hoogte gebracht én zijn al vastgelegd op beeld. Deze beelden worden getoond tijdens de KWPN Hengstenkeuring.

De titel van Fokker van het Jaar 2020 springen gaat naar Gebroeders Van der Steen. De familie Van der Steen heeft altijd vooruitgekeken in fokkerij met een eigen visie, namelijk op tijd een volbloedhengst gebruiken en dat combineren met merries die zichzelf in de sport hebben bewezen. Het resultaat is dat hun dit direct maar ook indirect de beste springpaarden van de wereld hebben opgeleverd. Zo is GC Chopin’s Bushi (uit Ushi stb van Nairobi) afgelopen jaar tweede geworden in de WBFSH Ranking springen en werd hij tevens terecht genomineerd in de verkiezing Horse of the Year 2020. Ook het voormalige toppaard Dinky Toy (stb. Naam Herald van Julio Mariner xx uit Debby van Jasper) van Michael Whitaker zag het levenslicht in de stallen van Gebroeders Van der Steen.

Alle fokrichtingen hebben een eigen commissie Fokker van het Jaar. In elke commissie is de sport vertegenwoordigd met een lid (bij rijpaard één voor dressuur en één voor springen), net als de Fokkerijraad, het JongKWPN, de pers en de afdeling Inspectie. Ook wordt de Fokker van het Jaar van het voorgaande jaar uitgenodigd om plaats te nemen in de commissie. Deze commissies kiezen uiteindelijk uit alle inzendingen die fokker, die in hun ogen de titel het meest verdient.

De overige Fokkers van het Jaar worden tijdens de KWPN Hengstenkeuring bekend gemaakt!

€121,30 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners