Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Beezie Madden en de bij het KWPN goedgekeurde hengst Breitling LS (Quintero uit Armonia la Silla van Acord II, fokker La Silla uit Nuevo Leon) waren oppermachtig in de Grand Prix in Wellington. Het duo was in de basisomloop al goed voor de snelste foutloze rit met twee seconden afstand van de rest, maar was in de barrage zelfs goed voor een gat van 3,3 seconden naar de nummer twee.

Het was geen makkelijke opgave om foutloos rond te komen in de basisomloop van deze Grote Prijs en het lukte dan ook slechts drie van de ruim veertig deelnemende combinaties om zich te plaatsen voor de barrage.

Korte wendingen
Adrienne Sternlicht en  Bennys Legacy (v. Lupicor) bleven als enige andere combinatie foutloos in de barrage. Zij kwamen in 45,174 seconden aan de finish, terwijl Madden en Breitling daar 41,874 seconden voor nodig hadden. “Ik moest na Adrienne en ik wist dat haar paard heel snel kon galopperen, dus dat ik haar daarin niet moest proberen te verslaan”, aldus Madden. “Ik heb daarom geprobeerd om juist korte wendingen te rijden en die kon ik maken na de tweede hindernis en na de dubbelsprong.”

De KWPN'er Creedance (Lord Z uit Camantha vb pref prest van Notaris, fokker A. Hassing uit Steggerda) met zijn Amerikaanse ruiter Kent Farrington vinden we terug op plaats vijf in een tijd van 72.87 seconden. Zij noteerden één springfout.

Uitslag

Bron: Horses
Foto Breitling LS: Dirk Caremans

€121,30 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners