Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

- Advertorial -

De beste start voor een gezond paard. Voorkom wat je niet kunt genezen! De ontwikkeling van gezonde botten en gewrichten is van cruciaal belang voor de gezondheid en het prestatievermogen van een paard, iets waar serieuze fokkers zich maar al te bewust van zijn.

Voeding speelt hierbij een essentiële rol in de laatste drie maanden van de dracht tot en met het derde levensjaar van het veulen. Pavo heeft altijd veel onderzoek gedaan naar het ideale voer voor de fokkerijwereld en van hieruit is het unieke Pavo Podo-concept ontwikkeld: vier producten die naadloos op elkaar aansluiten en juist in deze cruciale periode waarin de botten en gewrichten zich ontwikkelen, het opgroeiende veulen ondersteunen met alle belangrijke voedingsstoffen. 

Het geheim van Pavo Podo
Pavo Podo is een unieke samenstelling van mineralen en sporenelementen. Het geheim zit niet alleen in de juiste hoeveelheid, maar ook in de optimale verhoudingen van o.a. calcium, fosfor, magnesium, koper en zink. Daarnaast zijn al deze stoffen in een organisch gebonden vorm toegevoegd, zodat het paardenlichaam het goed kan opnemen en het effect maximaal is. En met succes! De samenstelling van Podo is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek onder warmbloedveulens en getoetst bij een aantal fokkerijen in de praktijk. Hieruit blijkt dat voeding met Podo de botgezondheid van veulens verbetert met ruim 40% ten opzichte van voeding zonder Podo. Alle Pavo fokkerijproducten zijn samengesteld met deze beproefde Podo-mineralen.

"Voeding met Pavo Podo verbetert de botgezondheid van veulens met ruim 40%"
 

Het begint al bij de merrie
Het start al met de voeding van de merrie vóór de geboorte van het veulen. Merriemelk bevat van nature te weinig koper en zink voor veulens, terwijl dit wel noodzakelijk is voor o.a. een goede ontwikkeling van botten, organen, vacht en verteringsprocessen. Daarom is het zo belangrijk om in de laatste drie maanden van de dracht o.a. de kopergift te verhogen, zodat het ongeboren veulen een reservevoorraad in de lever kan aanleggen via de navelstreng. In de eerste drie levensmaanden komt deze voorraad dan geleidelijk beschikbaar en kan het veulen dit gebruiken voor een gezonde ontwikkeling. De merriebrok Pavo PodoLac bevat alle belangrijke voedingsstoffen voor het ongeboren veulen en voer je vanaf de laatste 3 maanden van de dracht.

Een paar weken na de geboorte
Als het veulen een paar weken oud is, gaat het langzaamaan wat krachtvoer eten. De behoefte van de merrie en het veulen verschilt zo sterk van elkaar, dat het beter is om beide een andere brok te voeren. De merrie heeft namelijk heel veel energie nodig. Ga je het veulen te veel energie geven, dan groeit het te snel waardoor je de belangrijke botmineralen niet meer op tijd kunt aanvullen met een groter risico op beengebreken tot gevolg. Het voeren van veel zetmeel is vanwege de grote hoeveelheid energie dan ook af te raden.

Tip: bied uw veulen(s) naast goede voeding ook voldoende beweging; daar worden de botten sterker van!

Begin zo snel mogelijk na de geboorte met Pavo PodoCare. Dit is het mineralensupplement voor een gezonde botgroei bij veulens. Geef eerst een klein beetje en bouw dit langzaam op tot 200 gram per dag. Weigert je veulen om de brokjes te eten? Gebruik dan de Pavo PodoCare Liquid; de vloeibare mineralenpasta die je eenvoudig met een spuit aan het veulen geeft. Ga vanaf ongeveer 4/5 weken over op de veulenbrok Pavo PodoStart en voer dit geleidelijk op. Op het moment dat je veulen 1 kilo Pavo PodoStart per dag eet, is aanvulling van het supplement Pavo PodoCare (zowel brokjes als de pasta) niet meer nodig. Voer je minder dan de aanbevolen hoeveelheid? Dan is een aanvulling van Pavo PodoCare nog wel aan te raden om in alle benodigde mineralen te voorzien. Na het spenen kun je het veulen omzetten naar Pavo PodoGrow: een opfokbrok voor jonge paarden tot een leeftijd van 3 jaar.

Tijdlijn Pavo Podo-lijn
Drachtige merrie
Laatste 3 maanden van de dracht
Pavo PodoLac

 • Voor hoogdrachtige en lacterende merries
 • Biedt belangrijke stoffen (koper, zink en mangaan) aan het ongeboren veulen

Lacterende merrie
Eerste 2 a 3 maanden van de lactatie
Pavo PodoLac 

 • Voor hoogdrachtige en lacterende merries
 • Ondersteunt de melkgift maximaal

Pasgeboren veulen
Vanaf de geboorte tot het zelfstandig eten van een veulenbrok
Pavo PodoCare (brokjes) of Pavo PodoCare Liquid (pasta) 

 • Mineralensupplement voor veulens
 • Ondersteunt een goede botontwikkeling

Veulen ouder dan 5 weken
Na 5 weken langzaam veulenbrok aanbieden en opbouwen
Pavo PodoStart 

 • Klein brokje voor jonge veulens
 • Ondersteunt een ongestoorde botgroei tijdens de groeispurt

Veulen na 6 maanden tot 3e levensjaar
Na 6 maanden tot 3e levensjaar overstappen op opfokbrok
Pavo PodoGrow 

 • Opfokbrok voor 1- en 2-jarige paarden
 • Optimale uitharding botten en verzorging van

Kijk voor meer informatie over de Pavo fokkerijproducten op www.pavo.nl of neem contact op voor een persoonlijk advies.

€121,30 per jaar

Lidmaatschap KWPN

 • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
 • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
 • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

 • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
 • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners