Rijpaard (springen en dressuur)


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Het was een productieve dag gister in het Utrechtse Houten, waar 19 merries konden slagen voor de IBOP. Met 82 punten keerde de Vitalis-dochter Olympieni K met de mooiste cijferlijst huiswaarts.

Van de vijf deelnemende springpaarden slaagden er drie, van de 28 dressuurpaarden waren dat er 16. “We hebben fijn kunnen werken. Ondanks dat er een aantal uitvallers waren, liep alles mooi door”, vertelt jurylid Petro Trommelen. “Bij de dressuurpaarden viel op dat een aantal driejarige merries zich al opvallend goed liet bewerken, dus dat was ook positief.”

Rijdbaarheid
Met 82 punten deed Olympieni K (Vitalis uit Wandarieni elite IBOP-dres sport-dres pref PROK van Rhodium) van fokker Siem Korver de beste zaken. Daarmee werd zij direct elite. “Dit is een heel sympathieke merrie die zich heel goed bewerken en rijden. Ze stapt actief en zou daarin nog iets meer mogen schrijden. De draf heeft heel veel gemak, een mooie voorbeentechniek en ze is daarin actief zonder daarbij de rust te verliezen. Ze heeft een mooi naar boven gesprongen galop die ruim is en waarin ze goed kan schakelen. Kortom een hele fijne merrie met een goede aanleuning in de gehele verrichting.” De Jovian-dochter Ovialanda I.K. (uit Ideaulanda TH van Chippendale) van fokker Istvan Kruts kwam uit op 81 punten. “Deze merrie stapt heel goed, echt één van de beste van de dag, en ze draaft met een goede techniek en afdruk. De galop is mooi naar boven gesprongen en ze laat veel kwaliteit in haar basisgangen zien. Voor nog hogere punten mocht ze er zelf nog wat meer aan trekken, dus dat drukte nu het cijfer voor de rijd-&bewerkbaarheid.” Hiermee werd de Jovian-dochter direct keur.


 Foto KWPN Utrecht: Olympieni K score: 82 (Vitalis uit Wandarieni elite IBOP-dres sport-dres pref PROK van Rhodium) van fokker Siem Korver