Tuigpaard

Gelders paard

Jong KWPN

Toepassen

In St. Tropez werd afgelopen vrijdag de Global Champions League Competition verreden over twee rondes met een hoogte van 1.55m en 1.60m. Emanuele Gaudiano en Julius D (v.Arezzo VDL) werden derde in het 1.60m-parcours.

Onder de Britse Ben Maher liep de Baltic VDL-zoon Faltic HB (uit Beloma B elite IBOP-spr sport-spr D-OC, fokkers H.A. Brinkman uit Nieuwleusen en M. Huisman uit Dalfsen) foutloos rond in het eerste onderdeel. Het duo finishte in een tijd van 68,19 seconden en eindigde op de vierde plaats. In de tweede ronde over een hoogte van 1.60m wisten Maher en Faltic HB eveneens foutloos te blijven en eindigden als negende. In de eerste ronde reed Trevor Breen de KWPN’er Gonzalo (Viceroy T. uit Zarahleen stb prest van Londontimes, fokker J.W. Greve uit Haaksbergen) ook foutloos rond en werd achtste. Emanuele Gaudiano en Julius D (Arezzo VDL uit Zyona M elite prest EPTM-spr PROK van Emilion, fokker H. van Dael uit Kelpen Oler) werden in het 1.60m-parcours derde. Het duo bleef foutloos en finishte in een tijd van 60,72 seconden. Kim Emmen en Edgar (Warrant uit Domine ster pref prest van Purioso, fokker T. Kraan Muskens uit Hekendorp) bleven eveneens foutloos en vielen met een veertiende plaats nog net binnen de prijzen.

1.50m
In de 1.50m-rubriek op zondag werden Trevor Breen en Gonzalo vierde na een foutloze rit in een tijd van 64,07 seconden. De rubriek werd gewonnen door Henrik von Eckermann en Dzara Dorchival (v.Qlassic Bois Margot).