Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Op 21 januari is een aantal fokkers bezocht door KWPN inspecteur Arnold Kootstra en afdelings voorzitter Jeroen Smak. Vanwege zieke juryleden moest Dirk Reijne jureren tijdens de IBOP in Luttenberg, waardoor hij helaas verstek moest laten gaan.


Het belangrijkste doel van het bezoeken van diverse fokkers, is het verkleinen  van de afstand tussen de fokkers en de inspectie. Naast vragen over fokmerries, kunnen zaken als hengstenkeuze, maar ook diverse stamboekzaken worden besproken.


Als eersten zijn Albert Jan en Dorien Mulderije bezocht. Opvallend aan hun belangrijkste merrielijn zijn de vele op hoog niveau presterende springpaarden, die zich kenmerken door bloed en instelling. Hierna zijn Jan en Jetty Temmink bezocht. Ook hun paarden vallen op door uitstraling van bloed en kwaliteit. Er worden hier 5 veulens verwacht, waarvan 4 voortkomen uit de merrielijn die ook de hengst Ulft voortbracht. Na dit bezoek werd de familie Mulder-ten Arve bezocht. Naast een fokkerij runnen zij ook een opfokbedrijf in Ruurlo. Eerder deze dag werd een jonge Zambesi merrie in Luttenberg tijdens de IBOP na een positief resultaat ster verklaard. Ook de jonge aanwas is met belangstelling bekeken en besproken door de inspecteur.


Als laatste fokkers, werden deze dag Gerrit en Sandra Berendsen bezocht. Hun twee springgefokte merries verwachten zij veulens van jonge hengsten. Vanuit het stamboek wordt daar met belangstelling naar uitgekeken.


Al met al heeft deze informatieve en gemoedelijke route, langs een aantal fokkers, positief bijgedragen tot een verkleining van de afstand tussen fokker en stamboek. Dit initiatief willen we in de toekomst een vervolg geven. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij het regiosecretariaat via kwpnoostgelderland@gmail.com of 06-29.32.86.85

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners