Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Vrijdag 22 mei 2015 kwamen veel belangstellenden naar Manege Ten Bosch in Westervoort. De KNHS Kring De Oude IJssel en de Afdeling Oost Gelderland van het KWPN boden de belangstellenden een informatieve avond. Onder het motto “Waar sport en fokkerij elkaar vinden”  werd met elkaar besproken over wat de impact van de bouw van een paard op het sportvermogen is.


De KWPN inspecteurs Dirck Reijne en Arnold Kootstra bespraken met ondersteuning van een zeer mooie en goed opgebouwde PowerPoint het theoretisch kader.  Ter verduidelijking van de theorie  liet Inspecteur Dirck Reijne met zijn eigen voeten zien wat we nu onder Franse stand of een toontredend paard verstaan.  Ook  een bokbeen  en een hol voorbeen werd door Dirck Reijne zeer goed uitgebeeld. 


Judith Ribbels bekeek de avond vooral bezien door de sportbril en vulde beide inspecteurs daar waar dit nodig was aan.


 

p1


Vervolgens kregen de belangstellenden allemaal de gelegenheid om  een drietal paarden lineair te score.  Nadat de paarden zeer correct werden opgesteld vervolgens  voor-gedraafd door Teinis Andeweg en Jeroen Mol, werden de paarden door iedereen beoordeeld en gewaardeerd. Een goede oefening om eens op een andere wijze naar een paard te kijken.


p2


Aansluitend kwamen dezelfde dressuur en springpaarden onder het zadel terug in de baan .Onder begeleiding van  Judith Ribbels en Arnold Kootstra werd aandacht besteed aan de dressuur en het springen. Dat wat op stand was geconstateerd, werd onder het zadel benadrukt.


p3


Al met al een zeer geslaagde avond die zeker navolging zal krijgen. Een speciaal woord van dank aan de ruiter, amazones en de eigenaren die de paarden beschikbaar stelden.


p4

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners