Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Achter de schermen wordt er al hard gewerkt om de Centrale Keuring op 8 juli a.s. te organiseren. De komende weken nemen we een kijkje ‘behind the scenes’  en stellen we enkele leden uit de CK werkgroep voor. Vincent Wouters trapt af!

 

vincent kopie
Vincent Wouters 


Hoe lang zit je al bij de CK werkgroep?
Ik zit al zo’n zes jaar in de werkgroep die de Centrale Keuring van Gelderland organiseert. Daarvoor was ik altijd al vanuit mijn functie in het regiobestuur betrokken bij de organisatie. Maar met de vorming van de werkgroep in 2010/2011 hebben we gekozen voor een kleine groep van mensen die de ambitie had om te zorgen dat de CK een schitterend evenement blijft voor de Gelderse fokker. Wat ik door de jaren heen wel geleerd heb, is dat er toch wel wat bij komt kijken met de organisatie voor zo’n dag. Maar met een groep van enthousiaste mensen is het prima te doen en ook nog erg leuk.


Wat zijn jouw taken binnen de werkgroep?
Een hele strakke afbakening van taken hebben we eigenlijk niet. We pakken de zaken als groep op. Wel ben ik al een aantal jaren, samen met Cindy Holtslag, verantwoordelijk voor het programma. We bepalen wat in welke ring komt, maken de groepsindeling en een tijdindeling. Op de dag zelf ben ik daar eindverantwoordelijk en aanspreekpunt voor. Het loopt nooit helemaal zoals gepland, wat betekent dat je op de dag zelf nog weleens creatief moet zijn. Daarnaast ben ik ook nog omroeper. Ondanks dat ik zelf springpaarden fok, ben ik bewust altijd de omroeper van de driejarige dressuurpaarden. Mijn favoriete rubriek, ze noemen het niet voor niets de Koninginnenrubriek.


Wat was voor jou het hoogtepunt van vorig jaar?
Dat heb ik eigenlijk al een beetje verklapt. Mijn hoogtepunt was de plaatsing van de driejarige dressuurpaarden; wat een kwaliteit. Tijdens het overdraven kreeg ik gewoon kippenvel! Daarnaast hadden we prachtig weer, geen incidenten en liep het programma goed.


Wat zie je als grootste uitdaging voor de komende jaren?
Ik zie drie grote uitdagingen. Ten eerste moeten we kijken hoe we de CK interessant houden voor bezoekers. Natuurlijk zijn er altijd de mensen die komen omdat ze met een paard deelnemen. Maar ik vind het toch prachtig als het langs de kant lekker vol staat met 'gewone' bezoekers. Ten tweede hebben we ieder jaar een financiële uitdaging. De kosten van o.a. het terrein en de faciliteiten zorgen ervoor dat we een serieuze begroting hebben. Ik dank dan ook de vele sponsoren voor hun bijdrage. Zonder sponsoring zouden we het immers niet in deze opzet kunnen doen.


En als laatste, een mooie afsluiter, zie ik een uitdaging om de commissie op sterkte te houden. Het is heel vanzelfsprekend dat mensen na een aantal jaren er mee stoppen met de organisatie. Instroom van nieuwe mensen, met nieuwe energie, is dus heel belangrijk. Liefhebbers die interesse hebben om eens onderdeel te zijn van de CK werkgroep, roep ik dan ook om dat aan ons te laten weten. Het is leuk en je kunt er ook veel van leren.

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners