Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

KWPN Select Sale

Jaarlijks tijdens de KWPN Stallion Show in ’s-Hertogenbosch.

Paard kopen

De KWPN Select Sale biedt u de mogelijkheid om een talentvolle hengst te kopen, die voldoet aan de hoogste eisen wat betreft exterieur, beweging, sportkwaliteiten en gezondheid. 

Paarden
Ieder paard dat deelneemt aan de KSS is minimaal doorgedrongen tot de tweede bezichtiging en zal in actie te zien zijn op de KWPN Stallion Show in ‘s-Hertogenbosch. De paarden zijn op de dag van de veiling vanaf 10.00 uur te bezichtigen in de boxen van de KSS Salesroom.

Video’s
Alle video’s van de hengsten worden in de Salesroom geplaatst. Zowel tijdens de eerste bezichtiging in Ermelo als tijdens de Stallion Show in 's-Hertogenbosch zijn de video's terug te zien in de (online) Salesroom.

Veterinaire rapporten
Alle aangeboden paarden hebben diverse veterinaire onderzoeken ondergaan.  Ze zijn röntgenologisch gekeurd en zijn klinisch onderzocht. Daarnaast garandeert de verkoper de spermakwaliteit en het bevruchtend vermogen gedurende zes maanden na de veiling, een normaal en goed functionerend ademhalingsapparaat en dat het paard vrij is van cornage en een normaal geluid maakt tijdens ademhaling in rust en tijdens arbeid gedurende 1 maand na de veiling en dat het paard vrij is van ongeoorloofde middelen tijdens de selectieprocedure en de veiling. Tevens zijn de hengsten gegenotypeerd (DNA analyse) waarbij een genoomfokwaarde voor osteochondrose bekend is en WFFS getest. De veterinaire rapporten liggen tijdens de gehele hengstenkeuring ter inzage in de KSS Salesroom, waar dierenartsen beschikbaar zijn om  de rapporten  toe te lichten. Bieders en kopers worden geacht bekend te zijn met de inhoud van deze bescheiden en gaan daar bij aankoop expliciet mee akkoord.

Wildcard
Net als voorgaande jaren bestaat de mogelijkheid  hengsten  toe te laten tot de KWPN Select Sale via een wildcard. Ook deze hengsten dienen door de veterinaire KSS commissie klinisch en rontgenlogisch acceptabel te zijn bevonden.

BTW
Op de lijst van te veilen hengsten staat per hengst aangegeven of hij met- of zonder BTW verkocht wordt. Bij paarden die met BTW verkocht worden wordt de BTW op het aankoopbedrag in meerdering gebracht.

Bieden op afstand
U kunt telefonisch een bod doen op één of meer paarden. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken kunt u uw interesse kenbaar maken door het insturen van het formulier telefonisch bieden via selectsale@kwpn.nl of telefonisch contact op te nemen via 0341-255511.

Verzekering
Xcellent Horse Insurance biedt de nieuwe eigenaren de mogelijkheid om hun aankoop te verzekeren vanaf het moment dat ze de ring verlaten. Op het aankoopformulier wordt de koper de optie geboden het paard direct te verzekeren.

Notaris
Tijdens de veiling is er een notaris aanwezig van notariskantoor Hordijk en Hamer uit Enschede.

Veilingvoorwaarden
Elke koper van een hengst wordt geacht de veilingvoorwaarden te kennen en hiermee akkoord te gaan.

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners