Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

KWPN Select Sale

Tijdens de KWPN Hengstenkeuring in Ermelo

Over de KWPN Select Sale (KSS)

Al 20 jaar is de KWPN Select Sale een vast begrip tijdens de KWPN Hengstenkeuring en een onmisbaar platform voor fokkers en hengstenhouders. Of u nu op zoek bent naar een sportpaard met potentie of een toekomstige dekhengst, op de KWPN Select Sale vindt u de crème de la crème van de Nederlandse fokkerij. Want alleen hengsten die in Ermelo mogen deelnemen aan de tweede bezichtiging, komen in aanmerking om geveild te worden tijdens de KWPN Select Sale.

De KWPN Select Sale biedt u de mogelijkheid om een talentvolle hengst te kopen, die voldoet aan de normen wat betreft exterieur, beweging, sportkwaliteiten en gezondheid. Alle aangeboden paarden hebben diverse veterinaire onderzoeken ondergaan. Ze zijn volledig röntgenologisch gekeurd en zijn klinisch onderzocht voorafgaand aan de KWPN Hengstenkeuring en op de dag van de veiling.

 

Hengst verkopen

De KWPN Select Sale is voor hengsteneigenaren een uitgelezen gelegenheid om hun hengst in de etalage te zetten voor een breed internationaal publiek. De hengsten worden geselecteerd tijdens de eerste bezichtiging. Alleen hengsten die worden doorverwezen naar de tweede bezichtiging komen in aanmerking om deel te nemen aan de KWPN Select Sale. De inschrijving voor de eerste bezichtiging is geopend. 

Alle hengsten moeten voldoen aan de gestelde veterinaire eisen voor de KWPN Select Sale. De dressuurpaarden worden tevens na de eerste bezichtiging aan de longe bekeken door de selectiecommissie. Na de eerste bezichtiging vindt er een foto- en videodag plaats in Ermelo. De hengsten worden hier aan de hand getoond op de straat en er worden foto's gemaakt. 

Meer informatie

Wildcards

Naast de hengsten die geselecteerd worden op de eerste bezichtiging, kan de selectiecommissie nog enkele wildcards selecteren tijdens de KWPN Hengstenkeuring in Ermelo. Om in aanmerking te komen voor een wildcard dient de hengst te zijn geprimeerd, volledig röntgenologisch en klinisch (keuringen maximaal 3 maanden oud) te voldoen aan de KSS-eisen en acceptabel te zijn bevonden door de veterinaire commissie van KWPN Select Sale.

 

Veilingvoorwaarden en kosten

De specifieke veterinaire eisen zijn terug te vinden in de veilingvoorwaarden.

Inschrijfgeld KSS dressuur: € 400,-
Inschrijfgeld KSS springen: € 400,-
% verkoop: 8%
% terugkoop: 2%

 

Successen

De KSS heeft zich bewezen door de verkoop van vele toppers die zich in de fokkerij en in de sport bewijzen.

Successen dressuur- en springpaarden
€122,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners