Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

KWPN Stallion Show

29 januari t/m 1 februari 2020

Onderdelen KWPN Stallion Show

Shows

Kijkje in de keuken bij Willem Greve en Sjaak Sleiderink

Op de donderdagavond van de KWPN Stallion Show geven topruiters Willem Greve en Sjaak Sleiderink een interessante clinic over de opleiding van jonge springpaarden. Dit doen zij in het zadel van twee jonge paarden van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN). “We geven het publiek een kijkje in de keuken bij de opleiding van deze springpaarden, wat wij denken dat de goede manier is om jonge paarden op te leiden tot hopelijk de grote sport” vertelt Willem Greve. ​

Lees meer

EK teams presenteren zich

Op vrijdag zal het zilveren EK-team van Rotterdam gepresenteerd worden, bestaande uit Emmelie Scholtens met KWPN-hengst Desperado, Anne Meulendijks met MDH Avanti N.O.P., Hans Peter Minderhoud met KWPN-hengst GLOCK’s Dream Boy N.O.P. en Edward Gal met de erkende GLOCK’s Zonik N.O.P. 

Onder het motto ‘de jeugd heeft de toekomst’, komen de zilveren jeugdteams van het Europees kampioenschap van afgelopen zomer in actie. De EK-teams van de Children en Junioren gaan samen een quadrille rijden en later op de avond komen ook de EK-teams van de Young Riders en U25 in de baan voor een clinic onder leiding van bondscoach Monique Peutz.

Lees meer

Jazz in memoriam

Een paar weken terug kwam het nieuws naar buiten dat de dressuurkoning Jazz op 29-jarige leeftijd is overleden. Zijn invloed in de dressuursport en -fokkerij is nog altijd van ongekende grootte, speciaal op de KWPN Stallion Show wordt hij geëerd met het showblok ‘Jazz in memoriam’. Tineke Bartels neemt de presentatie voor haar rekening en verschillende Jazz-nakomelingen passeren de revue zoals: Genesis onder Tommie Visser, Ego Tripper Texel met Marjan Hooge, Esprit Geuzenhof en Kirsten Beckers, Mireille van Kemenade presenteert Decor Just Royal Dancer, Lynne Maas zadelt Electra en ook de KWPN-hengsten Chagall D&R en Fleau de Baian maken hun opwachting!

The road to Grand Prix

Op het programma vindt u op vrijdagavond ‘The road to Grand Prix’. In dit showblok komen KWPN-goedgekeurde hengsten in de baan die het talent in huis hebben voor een doorbraak in de Grand Prix! Een unieke kans voor u als fokker om deze hengsten terug te zien en een kijkje te nemen in hun opleiding tot Grand Prix-paard.

Lees meer

Horse of the Year: Johnson TN

Er wordt ieder jaar een selectie gemaakt van paarden die het afgelopen jaar duidelijk opvielen vanwege hun prestaties. De winnaar wordt tijdens de KWPN Stallion Show in ’s-Hertogenbosch gekroond tot ‘Horse of the Year’.

Lees meer

GLOCK hengsten

De verwachtingen voor de afsluitende show zijn hooggespannen na het magische weerzien met Totilas vorig jaar. Eerder maakte wij al bekend dat Edward Gal en Hans Peter Minderhoud het licht uit doen op de allerlaatste dag van de KWPN Stallion Show, inmiddels zijn ook de paarden bekend! Net zoals vorig jaar komen GLOCK’s Total US en GLOCK’s Toto Jr. samen in actie! Naast deze twee zwarte parels maakt ook de veelbelovende GLOCK’s Trafalgar zijn opwachting. 

Lees meer

Helgstrand Dressage: Jovian, Kardieno en Franklin

Op vrijdagavond komt ook team Helgstrand naar de Brabanthallen om hun talenten aan het publiek te tonen. Zo geeft Andreas Helgstrand een clinic met wereldkampioen Jovian (v.Apache)! Daarnaast wordt de Gelderse hengst Kardieno (v.Dante Weltino) in een apart showblok voorgesteld door Thomas Sigtenbjerggaard en rijdt de KWPN-hengst Franklin een kür op muziek in de VHO Trofee met Bettina Jäger in het zadel.

Lees meer

Clinic: Expression met Diederik en Alex van Silfhout

De vrijdagavond van de KWPN Stallion Show staat in het teken van spetterende clinics en presentaties. Zo geeft verzorgt Diederik van Silfhout deze avond een clinic onder begeleiding van Alex van Silfhout met zijn Grand Prix- én KWPN-goedgekeurde hengst Expression!

Lees meer

Pavo Cup-winnaars

De winnaars van de Pavo Cup komen op zaterdag 1 februari in actie. Onder leiding van Johan Hamminga worden de paarden aan u voorgesteld, waaronder Keano RS2 met Marieke van der Putten, Jonny Depp met Renate van Uytert- van Vliet en Imagine met Bart Veeze.

Lees meer

Topteam Friese paarden

Op zaterdagmiddag verzorgen vijf Friese paarden een show. De vier KFPS stamboekhengsten Elias 49, Eise 489, Wylster 463 en Nane 492 verzorgen samen met Limited Edition het publiek in de Brabanthallen in Den Bosch de veelzijdigheid van het Friese paard op topniveau.

Lees meer

Finalisten hengstencompetitie Gelders paard

Vrijdagavond wordt op de Stallion Show in Den Bosch de hengstencompetitie Gelders paard afgesloten met een show van de finalisten: Jupiler S (v.Charmeur), Ibsen B (v.Wynton) en Imposant EM (v.Danser). Marloes van der Velden presenteert de show waarin de kwaliteiten van deze Gelderse hengsten worden getoond. 

Presentatie jaargang

De hengsten die in het voorafgaande jaar door de hengstenkeuringscommissie goedgekeurd zijn, worden gepresenteerd aan het publiek. De presentatie van deze spring- en dressuurhengsten zal onder het zadel gebeuren, waarbij de hengstenkeuringscommissie een toelichting zal geven. De springhengsten zullen dan ook een paar sprongen onder het zadel laten zien. De tuigpaardhengsten worden één voor één voorgesteld voor de wagen en zullen ook toegelicht worden door een lid van de hengstenkeuringscommissie.

Sport

VHO Trofee Springen
Tijdens de KWPN Stallion Show wordt traditiegetrouw een 1.40m-springwedstrijd georganiseerd om de VHO Trofee. Deze rubriek vindt plaats op donderdagavond.

VHO Trofee Dressuur
Traditiegetrouw worden op de vrijdagavond van de KWPN Stallion Show de KWPN-goedgekeurde hengsten die in de lichte- en zware tour uitkomen aan het publiek voorgesteld in de strijd om de VHO Trofee Dressuur.

Oregon Trofee
De tuigpaarden rijden geen hengstencompetitie in ‘s-Hertogenbosch. In het buitenseizoen hebben zij al gestreden om de hoogste eer. Sinds 1998 wordt er jaarlijks de Oregon Trofee verreden op de KWPN Stallion Show. Een rubriek die bekend staat om de fanatieke strijd tussen de rijders met hun hengsten en het publiek dat intens meeleeft. De Oregon Trofee is opengesteld voor alle KWPN-goedgekeurde tuigpaardhengsten.

Finale hengstencompetitie
De hengstencompetities bestaan uit drie voorwedstrijden en een finale tijdens de KWPN Stallion Show in ‘s-Hertogenbosch. Het eindklassement wordt bepaald door de drie resultaten uit de voorwedstrijden en het resultaat in de finale. 
Meer informatie hengstencompetitie 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners