Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

KWPN Kampioenschappen

18 t/m 22 augustus 2020 op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo

Menu

De KWPN Kampioenschappen vormen het erepodium van de KWPN-fokkerij, een week vol sport én fokkerij! Maak kennis met het allerbeste dat het KWPN ieder seizoen te bieden heeft: de mooiste veulens, indrukwekkende tuigpaarden, de beste merries en de toptalenten in de dressuur- en springsport.

Bekijk hier de uitslagen van de KWPN Kampioenschappen 2019

Programma 2019

Entree en parkeren

Entree is alle dagen gratis. Er wordt €10,- per auto parkeergeld geheven.

Contact en route

Hospitality en Exposure

Er zijn diverse mogelijkheden om uw bedrijf onder de aandacht te brengen en om uw producten te verkopen of te demonstreren, bijvoorbeeld via een stand of reclamebord. Tijdens de Nationale Tuigpaardendag is er mogelijkheid om een VIP-tafel af te nemen.

Bekijk de mogelijkheden

Deelnemersinformatie

Reserveren boxen
Het reserveren van boxen tijdens de KWPN Kampioenschappen is nog niet mogelijk. Het reserveringsformulier zal later dit jaar op de website komen te staan.

Overnachten

Bekijk de hotels in de buurt van het KWPN-centrum

Onderdelen

Alle vertrouwde onderdelen vinden een plek tijdens de KWPN Kampioenschappen:

Nationale Tuigpaardendag

De Nationale Tuigpaardendag staat al jaren als hét Tuigpaardenfeest van het Jaar in de agenda van alle tuigpaardliefhebbers. Nog steeds is de Nationale Tuigpaardendag de drukst bezochte dag van de KWPN Kampioenschappen. De Nationale Tuigpaardendag vindt in 2020 plaats op zaterdag 22 augustus. Noteer deze datum alvast in uw agenda!

Lees meer over de NTD

Pavo Cup

De op de Centrale Keuringen geselecteerde talenten strijden tijdens de KWPN Kampioenschappen in de halve finale om een plek in de finale. De beste 20 paarden van de vier- en vijfjarigen worden hiervoor geselecteerd. De finale bij de zesjarigen is open voor de 12 hoogstgeplaatste paarden van de halve finale. De beste drie paarden per leeftijdscategorie worden in de tweede ronde van de finale gereden en beoordeeld door een gastruiter.

Lees meer over de Pavo Cup

Blom Cup

Het KWPN Kampioenschap jonge springpaarden om de Blom Cup wordt tijdens de KWPN Kampioenschappen in Ermelo verreden. Dit kampioenschap biedt de toeschouwers een blik op de allerbeste vier-, vijf-, zes- en zevenjarige springpaarden van Nederland.

Lees meer over de Blom Cup

Eerste bezichtiging oudere rijpaardhengsten

Tijdens de KWPN Kampioenschappen kunnen ook oudere rijpaardhengsten (4 t/m 7 jaar) voor goedkeuring bij het KWPN worden aangeboden. Eigenaren die hun hengst in aanmerking willen laten komen moeten hun hengst aanmelden voor de Blom Cup c.q. Pavo Cup tijdens de KWPN Kampioenschappen. De aangewezen hengsten kunnen vervolgens deelnemen aan het verrichtingsonderzoek.

Meer over de eerste bezichtiging oudere rijpaardhengsten

Nationale Merriekeuring

Op de Centrale Keuringen wordt beslist welke 3-jarige merries worden afgevaardigd naar de Nationale Merriekeuring tijdens de KWPN Kampioenschappen. Tijdens de Nationale Merriekeuring wordt de kampioensmerrie gekozen.

Lees meer over merriekeuringen

Nationale Veulenkeuring

Op de Centrale Keuringen en op de jonge veulenkeuringen wordt bepaald welke veulens er naar de Nationale Veulenkeuring worden afgevaardigd die op de KWPN Kampioenschappen wordt gehouden. Daar strijden de beste veulens om de Equimax Veulenbokaal.

Lees meer over veulenkeuringen

Young Jumping Foal Sale

Een select aantal beloftevolle springveulens wordt geveild op donderdag 15 augustus. De Young Jumping Foal Sale is een uniek concept voor springveulens van jonge springhengsten en ook aan moederszijde wordt geselecteerd. Dit jaar worden veulens geveild van 1.30m-merries, maar ook veulens van prestatiemerries komen in aanmerking. De gehele collectie komt online op www.kwpn.auction.

Lees meer over de Young Jumping Foal Sale

Persaccreditatie

Persaccreditaties voor de KWPN Kampioenschappen worden toegekend aan maximaal twee personen per medium (m.u.v. televisie) per dagdeel. De aanvrager moet in het bezit zijn van een officiële perskaart. Freelance fotografen en journalisten dienen op verzoek ook een opdrachtbevestiging van de werkgever te kunnen sturen. Commerciële fotografen kunnen contact opnemen met de organisatie voor de mogelijkheden.

Foto’s en video’s maken op het KWPN-centrum
Als bezoeker van activiteiten en evenementen op het KWPN-centrum in Ermelo is het toegestaan om foto’s en video’s te maken voor eigen gebruik. Wilt u foto’s/video’s maken voor verspreiding, commerciële doeleinden en/of in opdracht van een medium? Neem dan vooraf contact op met de afdeling Marketing & Communicatie, Charlotte Dekker (dekker@kwpn.nl).

Persaccreditatie KWPN Kampioenschappen 2019


€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners