Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

KWPN Kampioenschappen

De KWPN Kampioenschappen komen in 2020 te vervallen in verband met het coronavirus.

Menu

De KWPN Kampioenschappen komen in 2020 te vervallen in verband met het coronavirus. Het voornemen is om in september op het KWPN-centrum de Blom Cup te verrijden en in oktober/november de Pavo Cup voorselecties in de regio met in Ermelo de finale.

De KWPN Kampioenschappen vormen het erepodium van de KWPN-fokkerij, een week vol sport én fokkerij! Maak kennis met het allerbeste dat het KWPN ieder seizoen te bieden heeft: de mooiste veulens, indrukwekkende tuigpaarden, de beste merries en de toptalenten in de dressuur- en springsport.

Bekijk hier de uitslagen van de KWPN Kampioenschappen 2019

Hospitality en Exposure 2021

Er zijn diverse mogelijkheden om uw bedrijf onder de aandacht te brengen en om uw producten te verkopen of te demonstreren, bijvoorbeeld via een stand of reclamebord. Tijdens de Nationale Tuigpaardendag is er mogelijkheid om een VIP-tafel af te nemen.

Bekijk de mogelijkheden

Onderdelen

Alle vertrouwde onderdelen vinden weer een plek tijdens de KWPN Kampioenschappen in 2021:

Nationale Tuigpaardendag 2021

De Nationale Tuigpaardendag staat al jaren als hét Tuigpaardenfeest van het Jaar in de agenda van alle tuigpaardliefhebbers. Nog steeds is de Nationale Tuigpaardendag de drukst bezochte dag van de KWPN Kampioenschappen.

Lees meer over de NTD

Pavo Cup

Normaal gesproken strijden de op de Centrale Keuringen geselecteerde talenten tijdens de KWPN Kampioenschappen in de halve finale om een plek in de finale. De beste 20 paarden van de vier- en vijfjarigen worden hiervoor geselecteerd. De finale bij de zesjarigen is open voor de 12 hoogstgeplaatste paarden van de halve finale. De beste drie paarden per leeftijdscategorie worden in de tweede ronde van de finale gereden en beoordeeld door een gastruiter.

In verband met het coronavirus komen KWPN Kampioenschappen in 2020 te vervallen. Het voornemen is om in oktober/november de Pavo Cup voorselecties in de regio met in Ermelo de finale.

Lees meer over de Pavo Cup

Blom Cup

Het KWPN Kampioenschap jonge springpaarden om de Blom Cup wordt normaal gesproken tijdens de KWPN Kampioenschappen in Ermelo verreden. In verband met het coronavirus komen de KWPN Kampioenschappen in 2020 te vervallen. De data van de Blom Cup is inmiddels bekend. De Blom Cup 2020 wordt verreden op maandag 17, dinsdag 18 en woensdag 19 augustus a.s. De competitie wordt georganiseerd met inachtneming van de geldende richtlijnen van het RIVM en binnen de gestelde mogelijkheden vanuit de KNHS. De Blom Cup biedt toeschouwers een blik op de allerbeste vier-, vijf-, zes- en zevenjarige springpaarden van Nederland.

Lees meer over de Blom Cup

Eerste bezichtiging oudere rijpaardhengsten 2021

Tijdens de KWPN Kampioenschappen kunnen ook oudere rijpaardhengsten (4 t/m 7 jaar) voor goedkeuring bij het KWPN worden aangeboden. Eigenaren die hun hengst in aanmerking willen laten komen moeten hun hengst aanmelden voor de Blom Cup c.q. Pavo Cup tijdens de KWPN Kampioenschappen. De aangewezen hengsten kunnen vervolgens deelnemen aan het verrichtingsonderzoek.

Meer over de eerste bezichtiging oudere rijpaardhengsten

Nationale Merriekeuring 2021

Op de Centrale Keuringen wordt beslist welke 3-jarige merries worden afgevaardigd naar de Nationale Merriekeuring tijdens de KWPN Kampioenschappen. Tijdens de Nationale Merriekeuring wordt de kampioensmerrie gekozen.

Lees meer over merriekeuringen

Nationale Veulenkeuring 2021

Op de Centrale Keuringen en op de jonge veulenkeuringen wordt bepaald welke veulens er naar de Nationale Veulenkeuring worden afgevaardigd die op de KWPN Kampioenschappen wordt gehouden. Daar strijden de beste veulens om de Equimax Veulenbokaal.

Lees meer over veulenkeuringen

Young Jumping Foal Sale 2021

De Young Jumping Foal Sale is een uniek concept voor springveulens van jonge springhengsten en ook aan moederszijde wordt geselecteerd. De gehele collectie komt online op www.kwpn.auction.

Lees meer over de Young Jumping Foal Sale
€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners