Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Veulenregistratie

Op deze pagina vindt u alles over het fokken van een veulen, de registratie en het eerste levensjaar!

Veulenregistratie voor service en kennis

Bent u al trotse eigenaar van uw pasgeboren veulen, maar heeft u uw veulen nog niet geregistreerd?

Het KWPN biedt veulenregistratie aan, waarbij wij na registratie, alles voor u regelen. U kunt in één keer uw veulen registeren en daarmee heeft u ook het paspoort aangevraagd. De afstammingscontrole van de vader is als extra service toegevoegd. Daarnaast wordt uw veulen geschetst en gechipt* door een KWPN-veulencontroleur en wordt uw veulen gemeld in de Nationale Database. Gedurende het eerste levensjaar van het veulen ontvangt u meerdere malen interessante mailings met relevante informatie voor uw veulen. Dit alles bieden wij aan voor 171,25 euro inclusief 21% btw.

* Schetsen en chippen door een KWPN-paspoortconsulent is alleen mogelijk wanneer het veulen gestald staat in Nederland. In België is het mogelijk om dit te laten doen op de veulenkeuring.

Veulen registreren

De beginletter voor de veulennamen 2020 is de letter P. Hiernaast vindt u het stappenplan hoe u eenvoudig en snel uw veulen kunt registreren.

KWPN-leden
Als KWPN-lid kunt u het veulen ná de geboorte eenvoudig online registeren via Mijn KWPN. Klik op de link hieronder, log in als u dat nog niet heeft gedaan en kies daarna de betreffende dekking uit het overzicht. Wanneer er nog géén dekking is geregistreerd, kiest u een van uw eigen merries uit de onderste lijst. Vul vervolgens de gevraagde gegevens in en uw veulen is aangemeld!

Klik hier voor het Stappenplan veulenregistratie (grote versie)

Veulen registeren voor KWPN-leden

Niet-leden
Niet-leden kunnen een aanvraagformulier invullen om hun veulen te registreren.

Veulen registeren voor niet-KWPN-leden

Korting op genoomfokwaarde-onderzoek bij veulenregistratie!

Indien u bij het registreren van uw spring- of dressuurveulen direct een aanvraag doet voor het genoomfokwaarde-onderzoek, ontvangt u hierop een korting van 13,50 euro (incl. 21% btw). U betaalt dan voor het onderzoek 150 euro (incl. 21% btw). De aanvraag kunt u direct doen bij het veulen registreren in Mijn KWPN, maar ook op een later moment kunt u nog profiteren van de korting. Zolang het haarmonster nog niet naar het laboratorium is voor de afstammingscontrole, is de korting geldig op het aanvragen van een genoomfokwaarde-onderzoek voor uw veulen(s).

Dekbewijs/geboortebericht van een ander stamboek?

Heeft u voor uw merrie een dekbewijs/geboortebericht van een ander stamboek? Dan kunt u dit originele document met de gegevens van uw veulen opsturen naar KWPN, De Beek 109, 3852 PL, Ermelo. Het KWPN-kantoor zorgt er dan voor dat het veulen voor u wordt ingeschreven bij het KWPN-stamboek en de paspoortconsulent de opdracht voor het schetsen en het chippen ontvangt.

Veulens chippen & schetsen

De paspoortconsulent neemt na de registratie van uw veulen telefonisch of per e-mail contact met u op om een afspraak te maken voor het schetsen en chippen. Omdat het vanuit de regelgeving is vastgesteld dat een veulen pas vanaf zes weken gechipt mag worden komt de paspoortconsulent het veulen tussen de leeftijd van zes weken en zes maanden schetsen en chippen. In ieder geval moet uw veulen geïdentificeerd zijn voor de leeftijd van een half jaar. 

Meer informatie

Anemone Horse Trucks legt uit - Hoe vervoer je merrie en veulen?

Anemone Horse Trucks legt uit - Hoe ga je goed voorbereid op pad?

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners