Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Centrale Keuring

Centrale Keuring

Rijpaard- en Gelderse merries

Drie jaar en oudere rijpaard- of Gelderse merries die op de stamboekkeuring ‘ster’ worden verklaard, mogen worden aangeboden voor de Centrale Keuring in de betreffende regio (voor Gelderse merries is dat de Dag het van het Gelders Paard). Daar strijden de beste merries uit de provincie tegen elkaar om de kampioenstitel. Daar kunnen stermerries de titel ‘voorlopig keur’ behalen, waarmee zij na een succesvolle sportcarrière of aanlegtest definitief keur kunnen worden. Tevens ontvangen de beste merries een ticket voor de Nationale Merriekeuring die tijdens de KWPN Kampioenschappen wordt georganiseerdop het KWPN-centrum.

U bent niet gebonden aan de keuringen in de regio. Maar indien uw merrie via de stamboekkeuring  wordt uitgenodigd voor de Centrale Keuring en u neemt deel aan deze keuring in een andere dan uw eigen regio, dan kan uw merrie niet deelnemen aan de kampioenskeuring op de Centrale Keuring. Wel kan uw merrie nog steeds een ticket voor de Nationale Merriekeuring ontvangen.

Tuigpaardmerries

Voor drie jaar en oudere tuigpaardmerries geldt dat zij op de Centrale Keuring in aanmerking komen voor het sterpredicaat. De beste merries van de stamboekkeuring worden uitgenodigd voor de Centrale Keuring.

Rondstappen en doorverwijzing

Nadat alle merries uit een groep zijn gepresenteerd, komen zij gezamenlijk terug voor het rondstappen. De jury gaat de paarden op kwaliteitsvolgorde plaatsen en maakt bekend welke merries ‘voorlopig keur’ worden. Ook wordt beslist welke merries worden afgevaardigd naar de Nationale Merriekeuring of de Nationale Tuigpaardendag tijdens de KWPN Kampioenschappen in Ermelo.

Deelname

Voor deelname aan de Centrale Keuring / Nationale Dag van het Gelders Paard is het van belang dat u op de hoogte bent van alle richtlijnen en regels omtrent deze keuring. In de reglementen vindt u alle benodigde informatie (onder Selectiebeleid per fokrichting in de documenten Selectiereglement en Merriekeuringsbesluit). Lees deze informatie van te voren zorgvuldig door. 

Inschrijven via de agenda
€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners