Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen
26 juli 2017 | 11:14

CH Norg uitgegroeid tot een uniek tuigpaardenevenement

Norg vierde feest: het was de 40ste editie van Stichting Norgermarkt Concours. Maar in Norg is het altijd feest, mooier dan CH Norg kan bijna niet. Een pracht accommodatie met rondom heel veel overdekte zitplaatsen, toprubrieken met elk jaar het Sprookje van Norg als fantastische slotshow, Norg is uniek. Linda Boelens haalde er, daar waar haar roots liggen, het dameskampioenschap binnen en Icellie verstevigde zijn positie in de competitie.
25 juli 2017 | 09:55

Inschrijvingen Blom Cup sluiten morgen

Het is nog mogelijk om tot en met morgen paarden aan te melden voor deelname aan de Blom Cup op de KWPN Kampioenschappen.
24 juli 2017 | 17:00

De Fokkers van het Jaar 2017 zijn...

De titel ‘Fokker van het Jaar’ wordt één keer per jaar toegekend aan KWPN-fokkers die zich qua fokkerijresultaten zeer nadrukkelijk onderscheiden hebben. De titel is een oeuvreprijs, maar actuele gebeurtenissen kunnen een goede aanleiding zijn om iemand de prijs toe te kennen.
24 juli 2017 | 00:17

Voortreffelijke derde plaats voor Houtzager en Sterrehof’s Calimero

Ruim 40.000 toeschouwers werden vandaag getrakteerd op absolute topsport in de Rolex Grand Prix op CHIO Aachen. Marc Houtzager pakte met drie nulrondes van Sterrehof’s Calimero de derde prijs.
23 juli 2017 | 21:45
CHIO Aken

CHIO Aken: Cosmo stijgt boven zichzelf uit

Waar Isabel Werth ouderwets orde op zaken stelde door Weihegold OLD (v.Don Schufro) met verve te laten winnen, was het Cosmo die onder Sönke Rothenberger boven zichzelf uitsteeg. De Van Gogh-zoon, mocht in de kür als tweede opstellen na twee dagen als derde te zijn geëindigd. Verdades, in de Special nog goed voor de overwinning, kwam met fouten tot de derde plaats.
23 juli 2017 | 19:12

Capetown vierde in vijfsterren Grand Prix Ascona, KWPN-hengst Bacardi VDL zesde

Mooie prestaties van de KWPN’ers Capetown en Bacardi VDL vandaag in de vijfsterren Grand Prix in het Zwitserse Ascona. Wout-Jan van der Schans en de Oklund-zoon Capetown kwamen op slechts 0,69 seconde achterstand op de nummer één uit op de vierde plaats. Janika Sprunger tekende met springkanon Bacardi VDL voor een zesde notering.
23 juli 2017 | 14:55

Achtste Aken-titel voor Boyd Exell

Regerend Wereldkampioen vierspannen Boyd Exell heeft voor de achtste keer ’s werelds grootste concours in Aken gewonnen.
23 juli 2017 | 10:47

Ultieme comeback voor Willem Greve en Carambole in Grand Prix Knokke

Willem Greve en de KWPN-gekeurde Carambole wonnen de driesterren Grand Prix van Knokke Hippique. “Carambole is een ongelofelijk paard en samen zijn we een heel goed team”, klinkt Willem Greve gelukkig na de GP-overwinning.
22 juli 2017 | 23:18
CHIO Aken

CHIO Aken: Verdades verslaat Weihegold; hattrick voor MDH Avanti

Het beloofde al een strijd der titanen te worden in Aken. In de Grand Prix Special werd de beste dressuurmerrie van het moment, de Don Schufro-dochter Weihegold, verslagen door de door de familie Crum uit Herveld gefokte Verdades. De Florett As-zoon was al een aantal keer dichtbij, maar maakte op de verjaardag van zijn amazone Laura Graves het onmogelijke waar en trok de overwinning met 81,82% naar zich toe.
22 juli 2017 | 21:51

Familie Keppel Noord-Hollands fokker van het jaar

Traditiegetrouw zette regio Noord-Holland diverse succesvolle fokkers in het zonnetje op de Centrale Keuring. Zo werden Roel en Ans Keppel gehuldigd als fokker van het jaar en was er een showblok rondom de in Noord-Holland gefokte, onlangs overleden hengst Krack C.
22 juli 2017 | 21:39

Mooie vijfde plaats voor Michel Hendrix en Baileys in Aken

Michel Hendrix was vandaag dankzij een sterk gereden dubbele nulrit de beste Nederlander in het 1.55m. Met zijn zilveren NK-medaillewinnaar Baileys (v.Indoctro) werd hij knap vijfde op het prestigieuze CHIO in Aachen.
22 juli 2017 | 19:44

Oranjemenners bouwen voorsprong uit in Aken

Met de drie Nederlandse vierspanrijders in de top zes van de marathon hebben de Oranjemenners hun voorsprong in het landenklassement flink uitgebouwd.
22 juli 2017 | 19:28

Twee kampioenslinten voor Emerson en Manon Veerman

In alle tuigpaardregio’s wordt er in deze tijd gestreden om de diverse kampioenstitels. In Regio Noord was het Manon Veerman die gisteren en vandaag kampioen werd en twee keer was Emerson haar paard. Gisteren in Garijp zat ze op de vos en vandaag op het concours in Dwingeloo zat ze erachter.
22 juli 2017 | 19:16

Jatilinda loopt met overmacht naar titel op CK Noord-Holland

Na een uitzonderlijke IBOP, waarvoor ze met 87 slaagde, en een eveneens overtuigende presentatie op de Centrale Keuring kon het niet missen voor de All At Once-dochter Jatilinda van Stal 104. Zij volgt stalgenoot Irabel (v.Charmeur) op als Noord-Hollands kampioene.
22 juli 2017 | 18:44

Tornesch-dochter Joyful Lady Cara C pakt Noord-Hollandse titel

In de springrichting konden op de Centrale Keuring in Midden-Beemster drie merries worden uitgenodigd voor de Nationale Merriekeuring. De Tornesch-merrie Joyful Lady Cara C greep de titel.
22 juli 2017 | 16:45

Jillz S gekroond tot stralende kampioen Gelders paard

De beeldschone Jillz S werd aan het einde van de Nationale Dag Gelders Paard gekroond tot kampioen van de driejarige merries en aan het einde van de dag ook als Dagkampioen. Vijf merries uit de kopgroep verdienden een uitnodiging voor de NMK.
22 juli 2017 | 15:08

Gerrit te Bokkel Fokker van het Jaar Gelders Paard

De Nationale Dag Gelders Paard kent traditioneel een aantal showonderdelen ondermeer Fokker van het Jaar. Die titel ging dit jaar naar Gerrit te Bokkel uit Eerbeek.
22 juli 2017 | 14:53

15 paarden geselecteerd voor halve finale Pavo Cup

De voorselectie van de Pavo Cup op de Centrale Keuring in Midden-Beemster bleek een vruchtbare. Zeven vier-, vier vijf- en vier zesjarigen zijn uitgenodigd voor de halve finale, waaronder diverse goed scorende.
22 juli 2017 | 14:15

Imponerende Mia-Amanda veulenkampioen op Nationale Dag Gelders Paard

In Ermelo waren tijdens de Nationale Dag Gelders Paard de merrie- en de hengstveulens behoorlijk aan gewaagd. Maar liefst zestien Gelderse veulens verdienden een doorverwijzing naar de Nationale Veulenkeuring.
22 juli 2017 | 13:00

Totilas en Harley VDL leveren veulenkampioenen Noord-Holland

In het zonovergoten Midden-Beemster zijn zojuist de eerste kampioenen bekend geworden. Miriaantje (v.Harley VDL) en Mansion (v.Totilas) wonnen het veulenkampioenschap.
22 juli 2017 | 12:28

Zerlin M wint 1,50m Knokke Hippique, Carrera vijfde

De KWPN-hengsten Zerlin M en Carrera waren in topvorm gisteren op het driesterren concours Knokke Hippique.
22 juli 2017 | 11:08

Nationale Dag Gelders Paard van start

Onder stralende weersomstandigheden en grote publieke belangstelling is op het terrein van het KWPN-centrum in Ermelo de Nationale Dag van het Gelders Paard van start gegaan
21 juli 2017 | 23:31
CHIO Aken

CHIO Aken: Volledig Nederlands podium in GP-U25, Arlando vierde

Nederlandse hegemonie in Aken. De drie Nederlandse GP-U25-amazones bezetten de eerste drie plaatsen. Anne Meulendijks, Maxime van der Vlist en Denise Nekeman lieten zien in topvorm te zijn en zegevierden met aansprekende scores. De KWPN-hengst Arlando liep onder de Deense Anna Zibrandtsen naar de vierde plek in de Grand Prix Special.
21 juli 2017 | 21:10

Ook Aachener graspiste bevalt Uceko (v.Celano)

Op Spruce Meadows liet de 16-jarige Celano-zoon Uceko met Kent Farrington dit seizoen zien nog altijd een winnaar te zien. Vandaag kon hij ook als winnaar van het 1.55m van Aachen naar voren treden.
21 juli 2017 | 21:10

21 veulens geselecteerd voor KWPN Online Veulenveiling

Vandaag vond de video- en selectiedag plaats voor de eerste KWPN Online Veulenveiling van dit jaar, 21 veulens werden hiervoor geselecteerd.
21 juli 2017 | 20:31

Nationaal kampioene Joy (v.Eebert) dagkampioene Lokale Keuring Tolbert

De laatste Lokale Keuring van het tuigpaardkeuringsseizoen vond vandaag in Tolbert plaats, tegelijk met de CK van de rijpaardregio Groningen. Traditiegetrouw kwamen hier de meeste merries voor hun beoordeling voor de jury. Tien driejarige merries, waaronder de algemeen dagkampioene Joy (v.Eebert), mogen naar de Centrale Keuring.
21 juli 2017 | 19:33

Everdale-merrie Jara pakt kampioenstitel in Tolbert

De fijn bewegende Jara (v.Everdale) van Florijn Boxelaar en Dewi Veenstra wist het meest te overtuigen bij de driejarige dressuurmerries op de Centrale Keuring in Tolbert en pakte vervolgens ook het dagkampioenschap.
21 juli 2017 | 19:09

Goede kopgroep springmerries op CK Tolbert

Op de stamboekkeuring in Winschoten waren al meerdere goede springmerries naar voren gekomen en zij stelden op de Groningse Centrale Keuring evenmin teleur. De Carambole-dochter Joliciapina won de kampioenstitel.
21 juli 2017 | 15:00

Twee merries geslaagd voor EPTM-examen

Vandaag stond het examen van twee vijfjarige merries op het programma die aan de tweeweekse test deelnamen en voor de negen vijfweekse merries vond de eerste beoordeling plaats.
21 juli 2017 | 14:39

Twaalf veulens vanuit CK Tolbert naar Ermelo

Negen spring- en drie dressuurveulens zijn op de Centrale Keuring van Groningen afgevaardigd naar Ermelo. Emilion en Glock’s Toto Jr. leverden ze overtuigende kampioenen.
21 juli 2017 | 13:59

Christoph Sandmann sterkste in Speel uw Spel

De Duitse vierspanrijder Christoph Sandmann was vanmorgen de rijder met de sterkste tactiek in de Speel uw Spel vaardigheidsproef tijdens het CAIO Aken
21 juli 2017 | 13:06
Regio Utrecht

Veulenveiling Midden-Nederland nu met de digitale catalogus met de collectie 2017

De collectie van veulens 2017 staat online. Na de foto- en filmdag zijn alle betrokken partijen achter de schermen aan de slag gegaan met het opgenomen materiaal. Inmiddels zijn de foto’s, pedigrees en veilingteksten afgerond en vanaf nu te bekijken ook in digitale catalogus!
21 juli 2017 | 11:32

Drie wildcards voor EDS veiling

Enkele weken geleden werd de indrukwekkende collectie met eenentwintig veulens, zeven rijpaarden en een embryo al bekend gemaakt. De organisatie heeft wildcards toegekend en heeft daarmee een trio toptalenten weten toe te voegen aan de reeds bestaande sterke selectie.
21 juli 2017 | 11:32

Stouwehof-talenten op kop in Pavo Cup-voorselectie

Nicky Snijder bleek zowel bij de vier- als vijfjarigen onverslaanbaar in de Pavo Cup-voorselectie tijdens de Centrale Keuring in Tolbert. Met High Energy STH (v.Jazz) behaalde hij de hoogste dagscore.
21 juli 2017 | 10:30

Selectie oudere hengsten via Pavo Cup en Blom Cup

Evenals vorig jaar kunnen hengsten van vier- t/m zeven jaar die in aanmerking willen komen voor goedkeuring bij het KWPN zich aanmelden voor deelname aan de Blom Cup of de Pavo Cup die tijdens de KWPN Kampioenschappen in Ermelo plaats vinden.
21 juli 2017 | 07:24

De 76e editie van de Paardenfokdag Veluwe en Vallei op donderdag 27 juli 2017

De 76e editie van de Paardenfokdag Veluwe & Vallei, nabij het terrein aan de Hoevelakenseweg 224 te Terschuur. Op donderdag 27 juli 2017 staat de Paardenfokdag weer in het teken van de veulenkeuringen, aangespannen rubrieken, shows en nog veel meer! Jaarlijks worden er ruim 100 dressuurveulens, springgerichte veulens, tuigpaardveulens en gelderse veulens opgegeven, afkomstig uit heel Nederland.
20 juli 2017 | 22:58

Breitling LS grijpt Stawag-Prize in Aachen

Het CHIO in Aachen bewijst deze week weer als concours tot de buitencategorie te behoren. In het 1.50m vandaag was de hoofdrol weggelegd voor Beezie Madden met de KWPN-goedgekeurde hengst Breitling LS (v.Quintero).
20 juli 2017 | 22:50

Wilexo (v.Phin Phin) zegeviert in 1.50m Samorin

Op het CSI4* in Samorin pakte Carlos Ribas met de Phin Phin-zoon Wilexo vanavond de zege in het 1.50m. De afwisselend door Carlos Ribas en diens partner Katty King gereden Phin Phin-zoon Wilexo (uit Rilexa stb prest van Calvados, fokker E. te Beest uit De Heurne) draait al heel wat jaren mee in het internationale circuit. Tot zijn sportieve hoogtepunten behoren de winst in de 1.45m-GP van Mechelen, een derde plaats in de 1.50m-GP van Vilamoura en een tweede plek in het 1.50m van CSIO4* Copenhagen. In Samorin was hun snelle rit goed voor de overwinning. Ruim 50 combinaties kwamen aan de start i deze direct op tijd verreden 1.50m-rubriek, waarvan er 16 foutloos bleven. Op de zevende plaats eindigde Krzysztof Ludwiczak met zijn EK-paard Zoweja (Burggraaf uit Lucia stb van Libero H, fokker W.J. Jonker uit Dorpen), die ook in een goede tijd foutloos wist te blijven. JS voor KWPN
20 juli 2017 | 19:37

Richard Schoenaker Flevolands Fokker van het Jaar

Het is een traditie op CK Flevoland: de huldiging van de Fokker van het Jaar. Dit jaar viel deze eer ten beurt aan Richard Schoenaker uit Rutten.
20 juli 2017 | 19:14
CHIO Aken

CHIO Aken: Verdades en Cosmo in top 3

De Nations Cup op het CHIO in Aken leek vooraf een strijd der titanen te worden. De Duitse Isabell Werth zadelde haar Weihegold OLD (v.Don Schufro), de Amerikaanse Laura Graves startte de door familie Crum uit Herveld gefokte Verdades (v.Florett As). Werth won, Verdades moest het doen met de eervolle tweede plek.
20 juli 2017 | 18:50

Jade van Edelvrouw II Dagkampioen springen tijdens CK Flevoland

Een hele goede dag voor Margriet Gnodde uit Emmeloord. Verdiende eerder in het programma haar veulen van Marley van Edelvrouw II al een uitnodiging voor Ermelo, aan het einde van de keuringsdag mocht de volle zus van dit veulen, Jade van Edelvrouw II opstellen als Dagkampioen van CK Flevoland.
20 juli 2017 | 18:12

Johanna Sollenburg driejarige dressuurkoningin in Dronten

Twee dochters van Charmeur allebei van f/g Adri Zekveld uit Almere gingen met elkaar de strijd aan om de titel driejarige dressuurkoningin. Ze gaven elkaar heel weinig toe, maar uiteindelijk werd Johanna Sollenburg als kampioen van CK Flevoland gehuldigd.
20 juli 2017 | 17:27

Sterke start voor Oranjemenners

De Nederlandse vierspanrijders hebben vandaag de eerste stap gezet richting het behalen van de tiende opeenvolgende zege in de landenwedstrijd in Aken.
20 juli 2017 | 17:22

Hollywood Tarpania maakt indruk op CK Flevoland

Waren acht jaar en oudere merries in beide richtingen royaal voorhanden, in de rubriek vier- tot en met zevenjarige merries ging het slechts om een handvol. Wel liep er een beroemdheid tussen.
20 juli 2017 | 16:08

Mighty Boy VDV beste dressuurveulen van CK Flevoland

Na de springveulens was het de beurt aan de dressuurveulens. Uit een groep hengstveulens en een groep merrieveulens mochten drie veulens terugkomen voor de finale. Allemaal verdienden ze een uitnodiging voor de Nationale Veulenkeuring,
20 juli 2017 | 15:37

Fokkerstrots! 31 KWPN'ers nemen deel aan WK Jonge Dressuurpaarden

De afvaardiging aan het WK Jonge Dressuurpaarden is inmiddels bekend, maar liefst 31 KWPN'ers komen in actie van 3 tot en met 6 augustus in Ermelo!
20 juli 2017 | 15:08

Milithya eerste kampioen van CK Flevoland

De Centrale Keuring van Flevoland is zojuist van start gegaan met de springveulens. In plaats van op het gras worden de te keuren paarden voorgesteld in de voor de Flevomanege gelegen zandbaan. Tot beste veulen werd uitgeroepen Milithya
20 juli 2017 | 14:33

Zaterdag Nationale Dag van het Gelders paard!

Zaterdag vindt de Nationale Dag van het Gelders paard weer plaats op het KWPN-centrum. LET OP PROGRAMMA GEWIJZIGD! Voor de nieuwste en laatste versie kijk in het bericht! Tot morgen!
20 juli 2017 | 14:02

Imposant W en Irabel aan elkaar gewaagd tijdens Pavo Cup CK Flevoland

Niet overdreven veel aanmeldingen waren er voor de selectie voor de halve finale van de Pavo Cup tijdens de Centrale Keuring Flevoland. Ondanks het ontbreken van kwantiteit kon het juryteam bij de vierjarige deelnemers er toch maar liefst zeven doorverwijzen naar Ermelo
20 juli 2017 | 12:57

Goede springmerries op ingelaste stamboekopname Dronten

Onverwacht veel aanmeldingen voor de keuring in Flevoland. Hierdoor moest een extra stamboekkeuring worden ingelast. In de avond voorafgaande aan de CK verschenen vooral goede springmerries in de baan
20 juli 2017 | 10:18

Olympisch ruiter David Marcus gastruiter Pavo Cup-finale

Dit jaar is Olympisch ruiter David Marcus gastruiter van de Pavo Cup-finale.
19 juli 2017 | 22:21

Volledige KWPN top-5 in 1.50m Aken

Op de tweede dag van het CHIO in Aachen deden KWPN’ers opvallende zaken in het tweefasen 1.50m. Cian O’Connor won met de Quasimodo Z-zoon Callisto, net voor de KWPN-erkende hengst Apardi (v.Corland).
19 juli 2017 | 22:17
CHIO Aken

CHIO Aken: Oranje glorieert in GP-U25, Arlando zevende

Het CHIO in Aken, is begonnen en dat ging voor de Nederlandse jeugd goed van start. De GP-U25-amazones wisten het op het concours der concoursen de Nations Cup te winnen. MDH Avanti (v.United) en de Negro-zoon Bailey voerden de lijsten met veel overtuiging aan. In de CDI4* Grand Prix was er voor de KWPN-hengst Arlando (v.Paddox) een zevende plek weggelegd.
19 juli 2017 | 17:09

IJsbrand Chardon start met derde plaats in Aken

IJsbrand Chardon is vandaag als derde geëindigd in het eerste onderdeel van het CAIO Aken 2017.
19 juli 2017 | 16:45

Woensdag Weetjes: Topleveranciers merriekampioenen

De KWPN-database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. In deze online serie komt er iedere keer een andere statistiek aan bod.
19 juli 2017 | 15:48

Tijdschema afstammelingenkeuring tuigpaard bekend

Zoals al eerder bekend werd gemaakt, vindt de afstammelingenkeuring voor tuigpaardhengsten dit jaar plaats op 24 en 25 augustus a.s. In totaal worden de collecties van 5 hengsten bekeken.
19 juli 2017 | 13:58

Binnenkort video's en foto's collectie Nationale Tuigpaardveulenveiling online!

Vanmorgen werd al vroeg, voordat de warmte zou aandienen, gestart met het fotograferen en video's maken van de veulens die zijn geselecteerd voor de Nationale Tuigpaardveulenveiling. Binnenkort zijn de beelden online te bewonderen!
19 juli 2017 | 10:39
Nog 1 week korting!

Laatste week: korting op voorverkoop WK Jonge Dressuurpaarden

Van 3 t/m 6 augustus vindt het WK Jonge Dressuurpaarden plaats op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. KWPN-leden krijgen korting in de voorverkoop, mits u uw kaarten uiterlijk woensdag 26 juli bestelt!
19 juli 2017 | 09:47

LVV: 40 springveulens en 12 dressuurveulens geselecteerd in Weert

Bij de selectiedag van de Limburgse Veulenveiling in Weert afgelopen maandag zijn in totaal er 40 springveulens en 12 dressuurveulens aan de collectie toegevoegd. De uiteindelijke teller staat nu op 116 veulens. Deze veulens zullen op woensdag 27 september onder de hamer gaan.
19 juli 2017 | 09:45

KWPN-hengst Foundation verkocht

De KWPN-hengst Foundation is verkocht, maar blijft in Nederland.
19 juli 2017 | 09:30

Opnieuw winst voor 5-jarige Heerdelon bij Global Future Champions

Na de winst op de eerste dag tijdens het internationale youngster concours bij Tops International Arena, staat Heerdelon opnieuw bovenaan.
18 juli 2017 | 20:30

Elf afvaardigingen voor Blom Cup tijdens CK Drenthe

Naast alle keuringen en de Pavo Cup-rubrieken vond er in Veeningen ook een selectiewedstrijd om de Blom Cup plaats. Cor Loeffen en Arnold Kootstra beoordeelden negentien combinaties in de springring. Hiervan verdienden er elf een startbewijs voor Ermelo.
18 juli 2017 | 20:06

Ruime selectie Pavo-paarden tijdens CK Drenthe

Johan Hamminga en Gert van den Hoorn konden tijdens CK Drenthe een flink aantal paarden selecteren voor de halve finale van de Pavo Cup over enkele weken in Ermelo. Bij de Vierjarigen verdienden zes combinaties een startbewijs, bij de Vijfjarigen waren dat er vier en bij de Zesjarigen maar liefst negen!
18 juli 2017 | 19:06

Jinosa dressuurkoningin van Drenthe

Uit twee groepen driejarige dressuurmerries werden er vier geselecteerd voor de finale. Het publiek aan de ring bleef aan het einde van een zonovergoten dag even geduldig als nieuwsgierig wachten op de uitslag. Aan kop eindigde uiteindelijk Jinosa.
18 juli 2017 | 18:11

Magnifiek dravende Metallic kampioen dressuurveulens CK Drenthe

Elf dressuurveulens kwamen aan het einde van de keuring in de baan voor een spannende finale. In het eerste optreden kreeg Metallic de handen van het publiek al op elkaar en ze hadden het goed gezien, want dit magnifiek bewegende veulen kreeg uiteindelijk het kampioenslint omgehangen.
18 juli 2017 | 17:11

Super start voor KWPN'ers in Global Future Champions

De jonge KWPN'ers lieten van zich horen in Valkenswaard en gingen er met de winst vandoor bij de vijf-, zes- en zevenjarigen.
18 juli 2017 | 17:02

Incredible Summer maakt haar naam waar

In een even grote als sterke groep vier- tot en met zevenjarige dressuurmerries bleek Incredible Summer het meest complete driejarige dressuurpaard.
18 juli 2017 | 15:42

Startlijst selectiedag KWPN Online Veulenveiling online

Vrijdag 21 juli is de eerste selectiedag voor de KWPN Online Veulenveiling, deze vindt plaats in Ermelo. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken.
18 juli 2017 | 14:50

Win VIP-kaarten voor KWPN Kampioenschappen!

In samenwerking met Agradi kun je VIP-kaarten winnen via Facebook voor de KWPN Kampioenschappen.
18 juli 2017 | 14:50

Mister Mikado beste springveulen van CK Drenthe

Zes veulens werden uitgenodigd voor de finale. Veel kwaliteit en dus best moeilijk kiezen voor de jury. Van deze zes mogen er vijf door naar de Nationale Veulenkeuring.
18 juli 2017 | 14:02

Jewel Miss kampioen driejarige merries en Dagkampioen springen

De driejarige springmerries werden tijdens de Centrale Keuring in Drenthe voorgesteld in twee groepen. Zes complete merries werden geselecteerd voor de finale. Uiteindelijk mocht als kampioen en tevens als Dagkampioen opstellen Jewel Miss.
18 juli 2017 | 13:40

Philip Wagelaar Fokker van het Jaar CK Drenthe

Terecht eerbetoon voor bekend paardenfokker en ontdekker van stempelhengst Mr. Blue, Philip Wagelaar
18 juli 2017 | 12:21

26 augustus Nederlands kampioenschap tweejarige tuigpaardhengsten

Zaterdag 26 augustus op het landgoed Zwaluwenburg te Elburg. Concours met tuigpaarden en hackney´s.
18 juli 2017 | 11:58

F-Alba beste in rubriek vier- tot en met zevenjarige springmerries

Onder stralende weersomstandigheden vindt vandaag op het prachtige concoursterrein van CH de Wolden in Veeningen de Centrale Keuring voor KWPN-Regio Drenthe plaats. Veel kwaliteit bij de oudere merries.
17 juli 2017 | 15:55

Laatste week om winstpunten voor de Blom Cup te halen

Nog een week om punten te halen voor deelname aan Blom Cup tijdens de KWPN Kampioenschappen.
16 juli 2017 | 22:03

Gindependence J.W.B. voor € 200.000,- naar Amerikaanse koper

Op het terrein van CH De Wolden werd zaterdagavond de veiling van talentvolle vijf- zes- en zevenjarige springpaarden en top gefokte springveulens gehouden. Onder de naam Summer Sale gingen tien veulens en negen paarden van de hand.
16 juli 2017 | 20:43

KWPN-hengst Atleet ereklasse kampioen Regio Zuid

Vandaag streden op het fraaie paardensportevenement Tuigpaarden Gala Chaam, dat veel publiek trok, de zuidelijke rijders om het ereklassekampioenschap. Titelverdediger was Cilardo met Etienne Raeven maar die moest dit jaar de hengst Atleet voor laten gaan.
16 juli 2017 | 18:26
NK Dressuur

NK Dressuur: Cennin zilver, Johnson brons

Wat was het spannend op de laatste dag van het NK Dressuur. De pas negenjarige Glock’s Zonik, een zoon van de KWPN-erkende Zack, sleepte zijn eerste nationale titel binnen in de Zware Tour, voor zijn ruiter was het al de achtste keer. De KWPN-erkende Cennin moest na de overwinning van vrijdag een plek in het klassement opschuiven, terwijl Johnson na een fantastische kür genoegen moest nemen met de bronzen positie.
16 juli 2017 | 18:20

Oranje team voor EK dressuur bekend

KWPN-hengsten sterk vertegenwoordigd in Nederlandse dressuurdelegatie in Gothenburg.
16 juli 2017 | 14:30
CDI Falsterbo

CDI Falsterbo: Zuidenwind met Zweedse team vooraan

Het Zweedse team stond aan kop in Falsterbo. Met een riante voorsprong waren de Zweden goed voor de overwinning in hun thuisland, waarbij wel opgemerkt moet worden dat concurrentie van betekenis afwezig was. De KWPN-hengst Zuidenwind was in vorm en leverde een belangrijke bijdrage aan het teamresultaat.
16 juli 2017 | 11:08

Suppenkasper wint kürdebuut in Cappeln

De ster van de Nederlands gefokte Suppenkasper blijft rijzen. In CDI4* Cappeln, op de terreinen van Gestüt Vorwerk, bracht Helen Langehangenberg de Spielberg-zoon tot 75,97% in hun kürdebuut, een dag eerder liet het fokproduct van F. van de Poel uit Haps naar ruim 70% in de Grand Prix. De KWPN-hengst Bordeaux (v.United) liet al van zich horen in de Grand Prix, in de kür scoorde de hengst 72,42%.
16 juli 2017 | 10:21

Icellie wint competitie en Hammers De Gouden Bolhoed

CH Houten kon haar publiek pracht rubrieken aanbieden. Eén ervan was de nationale competitierubriek die mede door de verplichte deelname van vierjarige KWPN-tuigpaardhengsten zeer interessant is en die Icellie ook vandaag weer op zijn naam schreef. Maar ook de wisselprijs De Gouden Bolhoed, waarbij rijders elkaars paarden rijden, is een attractie voor het publiek. Henk Hammers nam hem vorig jaar maar ook nu mee.
16 juli 2017 | 10:14

Toch KWPN hengst Fantijn VTN-kampioen 6/7 jarige tuigpaarden

Na een succesvolle eerste editie vorig jaar was vandaag de tweede editie van CH Houten. Het werd een waar tuigpaardenfestijn dat veel publiek trok en CH Houten is nu al uitgegroeid tot een topevenement. Op de mooie zandbaan bij de Zilfia’s Hoeve leverden diverse cracks geweldige prestaties zoals Gardenia HBC. Zij kwam vandaag voor het eerst weer in de baan dit jaar en werd gehuldigd als kampioen maar moet de titel weer inleveren.
15 juli 2017 | 21:58

KWPN Brabant Cup voor Frans van de Linden

De regio Brabant zet ieder jaar een fokker in het zonnetje met de verkiezing voor de KWPN Brabant Cup. Deze eer viel dit jaar Frans van de Linden, als fokker van paarden als Bacardi VDL en Apardi, ten deel.
15 juli 2017 | 21:56

Fenomenale Emerald pakt Grand Prix LGCT Chantilly

De KWPN-erkende Emerald en zijn topruiter Harrie Smolders waren niet te stoppen in de Longines Global Champions Tour Grand Prix vandaag in Chantilly.
15 juli 2017 | 19:35
NK Dressuur

NK Dressuur: Daula II maakt favorietenrol waar; Electra LT-kampioene

Op het NK Dressuur maakte de Gribaldi-dochter Daula II met Danielle Heijkoop haar favorietenrol waar. De talentvolle vosmerrie werd verkocht tijdens Excellent Dressage Sales 2016.
15 juli 2017 | 18:36

CK Brabant: negen dressuurmerries naar Ermelo

Zonder dat er sprake was van échte uitschieters kon er een sterke kopgroep worden samengesteld bij de driejarige dressuurmerries. De elegante, lichtvoetige Vivaldi-merrie Jorina D werd kampioen.
15 juli 2017 | 18:08

Emerald-dochter grijpt Brabantse keuringstitel

Met een springverrichting van 95 punten liet de Emerald van ’t Ruytershof-dochter Jabiola op de stamboekkeuring al zien een absolute uitschieter te zijn. Op de CK in De Mortel overtuigde ze opnieuw.
15 juli 2017 | 17:00

Afvaardiging naar WK jonge dressuurpaarden bekend

Bij de vijfjarigen realiseerde Cornelissen met de Gelderse hengst Henkie de hoogste score en bij de zesjarigen deed ze dat met Governor-STR. Kirsten Brouwer reed de hengst Ferdeaux naar het beste resultaat bij de zevenjarigen.
15 juli 2017 | 16:47

CK Brabant: vijf veulens door naar Ermelo

Up to Date en Ghandi leverden de kampioenen bij de veulens op de Centrale Keuring van Brabant. Vier spring- en één dressuurveulen mogen hun provincie verdedigen op de Nationale Veulenkeuring.
15 juli 2017 | 16:01

CK Brabant: tien paarden naar halve finale Pavo Cup

Uit een voor Brabantse begrippen beperkt aanbod van paarden in de voorselectie van de Pavo Cup konden tien talenten uit worden genodigd voor de halve finale. De zesjarige Grand-Charmeur (v.Apache) deed de beste zaken.
15 juli 2017 | 11:00

Halfzussen kampioen tijdens LK tuigpaard Noord in Mariënheem

De lokale keuring van de regio Tuigpaard Noord gisteravond in Mariënheem was er een met met name kwaliteit in de breedte bij de driejarigen. Eebert-dochter Jaicilya kreeg aan het eind van de avond het kampioenslint omgehangen.
15 juli 2017 | 09:45

KWPN’er Billy Angelo pakt 1,50m-zege op Knokke Hippique

De Britse springruiter William Funnell en de veertienjarige KWPN-ruin Billy Angelo grepen gisteravond de overwinning in de driesterren 1,50m-rubriek van Knokke Hippique.
15 juli 2017 | 09:31

Scott Brash en achtjarige Hello Senator tweede in 1,55m LGCT Chantilly

De eerder als Everest presterende Hello Senator werd gisteravond onder Scott Brash tweede in het vijfsterren 1,55m van de Longines Global Champions Tour in Chantilly.
14 juli 2017 | 22:50
NK Dressuur

NK Dressuur: Na spannende strijd overwinning voor Cennin

Het was op het laatst nog even spannend wie het eerste onderdeel van het NK Dressuur winnend af zou sluiten. De KWPN-hengst Glock’s Johnson TN N.O.P. (v.Jazz) liep als een koning door de proef, maar werd al snel door stalgenoot Glock’s Zonik, een nazaat van de KWPN-gefokte Zack, ingehaald. De dit jaar erkende Cennin kwam als laatste de baan binnen en de Vivaldi-zoon zette de uitslag naar zijn hand.
14 juli 2017 | 21:51

KWPN-hengst Baltic VDL wint Grand Prix-kwalificatie CH De Wolden

Een in top vorm verkerende Baltic VDL en de Britse springruiter James Billington wonnen vandaag de 1,45m Grand Prix-kwalificatie van CH De Wolden op de terreinen van Stal Broek.
14 juli 2017 | 21:29

Prachtige Nations Cup-zege in Falsterbo

Het Nederlandse volkslied klonk vanavond in de Zweedse badplaats Falsterbo. Het team van Rob Ehrens, met Jur Vrieling als enige echte routinier, pakte op prachtige wijze de overwinning.
14 juli 2017 | 13:40

Vijfde prijs voor Aris CMS in 1.50m Falsterbo

Op de eerste dag van het CSI5* in Falsterbo kwalificeerde Janika Sprunger zich dankzij een vijfde plek in het 1.50m met de Nassau-zoon Aris CMS voor de Grand Prix.
14 juli 2017 | 08:34

Keurhengst Indorado overleden

Op 27-jarige leeftijd is de keurhengst Indorado (Corrado I x Ahorn Z) donderdag overleden. ‘Indorado heeft veel voor ons en ons bedrijf betekend. Het was een grote en royale hengst die over enorm veel springvermogen beschikte", aldus de VDL Stud.
14 juli 2017 | 08:10

Limburgse paardensport groots vertegenwoordigd bij wereldtopevent CHIO Aken

Tijdens het topevent CHIO Aken presenteert de Limburgse paardensport zich groots. In de openingsceremonie op 18 juli zijn 10 springruiters onder leiding van bondscoach Luc Steeghs en 8 dressuurruiters onder leiding van Jan Rensen (in samenwerking met Remy Bastings) te bewonderen.
13 juli 2017 | 22:56

Jury kiest voor bravoure en kracht tijdens CK regio tuigpaard Zuid

Wat betreft aantallen moet de regio Tuigpaard Zuid dan wellicht zijn meerdere erkennen in de andere regio’s, de kwaliteit was vanavond tijdens de Centrale Keuring in De Mortel zeker goed te noemen. Algemeen kampioene Ilina (v.Cizandro) gaat de regio vertegenwoordigen tijdens de Nationale Tuigpaardendag, net als de twee beste driejarige merries en het beste veulen van vandaag.
12 juli 2017 | 21:47

Jane (v.Desperado) benadert perfectie met 90/90

“Naar zo’n merrie kan je wel een uur kijken!”, fluisterde jurylid Ine van Deurzen haar collega Dirk Reijne in het oor. De Desperado-dochter Jane was dé uitschieter van de dag in Alblasserdam.
12 juli 2017 | 20:45

Woensdag Weetjes: hengsten met meeste kampioensmerries

De KWPN-database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. In deze online serie komt er iedere keer een andere statistiek aan bod.
12 juli 2017 | 10:19
Advertentie

Nooit meer schrikken van (on)verwacht bezoek

U herkent het wel. U bent thuis, in of rondom de stallen en u hoort met die geruisloze auto’s van tegenwoordig, niet meer dat er bezoek aankomt. Met een opritverklikker is dat verleden tijd.
12 juli 2017 | 09:57

Provincie Gelderland sponsorpartner NK Dressuur

De provincie Gelderland is sponsorpartner geworden van het NK Dressuur. Hierdoor heeft het evenement een toevoeging aan haar naam gekregen en is omgedoopt tot NK Dressuur Gelderland. Het evenement vindt plaats van donderdag 13 juli tot en met zondag 16 juli op het Nationaal Hippisch Centrum in het Gelderse Ermelo.
12 juli 2017 | 09:51

“TRUST sluit zich aan bij het Bavaria 0.0 Eventing Team”

TRUST en het Bavaria 0.0 Eventing Team gaan samen het eventing avontuur aan. De Brabantse leverancier van paardenbitten- en dekens is daarmee de eerste supplier die Bavaria en het team versterkt.
12 juli 2017 | 09:39

Springruiterteam CHIO Aken bekend

Van 18 tot en met 23 juli staat voor de springruiters het beroemde CHIO Aken op het programma. Bondscoach Rob Ehrens heeft het team bekend gemaakt waarmee hij op donderdagavond 20 juli in Aken de strijd aangaat in de landenwedstrijd.
12 juli 2017 | 09:17

Springruiters maken zich op voor Nations Cup Falsterbo

In het Zweedse Falsterbo wordt komende vrijdag de zesde ronde uit de FEI Nations Cup voor springruiters verreden. Ook Nederland komt hier aan de start om te strijden om de felbegeerde punten voor het klassement.
12 juli 2017 | 09:00

Nog tot vrijdag om in te schrijven voor de Nationale Tuigpaardendag!

Vrijdag 14 juli sluiten de inschrijvingen van de sportrubrieken op de Nationale Tuigpaardendag.
11 juli 2017 | 20:30

Nationaal kampioene en veilingveulen Kalina algemeen kampioene LK Harich

Een flink aantal tuigpaarden werd vandaag voorgesteld op de Lokale Keuring in Harich, waar de als veulen nationaal kampioene en in de Nationale Tuigpaardveulenveiling verkochte Kalina (v.Eebert), inmiddels twee jaar oud, algemeen kampioene werd. Het beste veulen was Indiana-dochter Maddy DH.
11 juli 2017 | 18:50

Jeremy draaft met gemak naar CK-titel

De Davino V.O.D.-dochter Jeremy behoorde met haar bovenbalkscore van 85/85 op de stamboekkeuring al tot de uitschieters en verdiende vandaag in Harich de kampioenstitel.
11 juli 2017 | 18:29

Jacaranda.D (v.Harley VDL) complete kampioene

Met een bovenbalk van 85/90 was de Harley VDL-dochter Jacaranda.D favoriet voor de kampioenstitel op de Centrale Keuring van Friesland en ze maakte de verwachting volledig waar.
11 juli 2017 | 15:09

16 veulens vanuit Friesland naar Ermelo

Zoals in Friesland gebruikelijk waren de springveulens op de CK van goede kwaliteit, en de elf beste mogen door naar de Nationale Veulenkeuring waaronder de kampioen Music Maker (v.Cohinoor VDL). Ook de dressuurveulens vormden een goede groep. Kampioen (v.Dettori) mag met vier andere veulens naar Ermelo.
11 juli 2017 | 14:20

Jamsession Taonga overtuigt opnieuw in Pavo Cup

Op de Centrale Keuring van Friesland werd vanmorgen de voorselectie van de Pavo Cup verreden. Vijf paarden hebben zich geplaatst voor Ermelo, waarvan vier van Stal 104.
11 juli 2017 | 13:51

Nieuwe entourage voor Pavo Cup

Met nog een kleine vijf weken te gaan zijn de voorbereidingen voor de KWPN Kampioenschappen in volle gang. Hierbij de belangrijkste wijzigingen van de Pavo Cup op een rij.
11 juli 2017 | 10:36

Paarden uit De Wolden Summer Sale melden zich op hoogste niveau

De springpaarden en –veulens uit De Wolden Summer Sale blijven doorbreken in de internationale springsport. Nadat Zilversprings onder de Canadese Elizabeth Gingras zich vorig jaar in de kijker sprong met het oog op de Olympische Spelen, is 2017 hét jaar van Christopher Surbey en de Corland-merrie Cavarola – de veilingtopper van De Wolden Summer Sale in 2011.
10 juli 2017 | 21:44

TP Noord: Stamboekkeuring Mariënheem 14 juli

Op vrijdagavond start om 17.00 uur de Stamboekkeuring in Mariënheem.
10 juli 2017 | 21:43

VK Tolbert: kampioenen van Global Express en Hennessy

Op de goed bezochte veulenkeuring in het Groningse Tolbert konden 26 spring- en 20 dressuurveulens uitgenodigd worden voor de Centrale Keuring. Global Express en Hennessy leverden de kampioenen.
10 juli 2017 | 16:16

NK Dressuur: podium voor toppers

Van 13 tot en met 16 juli wordt op het terrein van het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo het NK Dressuur verreden. Voor maar liefst vijf categorieën staat de Nederlandse titel op het spel.
10 juli 2017 | 15:53

Historisch paardenspektakel bij het Nationaal Militair Museum

Op 19 en 20 augustus organiseert het Nationaal Militair Museum (NMM) een groot paardenevenement. Naast een show met onder andere Romeinse ruiters, Ridders en het Korps Mariniers is er ook aandacht voor verschillende paardenrassen en zijn er diverse activiteiten voor kinderen.
10 juli 2017 | 09:05

Sport, spektakel en gezelligheid bij Eventing Emmeloord

De derde editie van Eventing Emmeloord (CIC* en CIC**) heeft bijna 100 inschrijvingen uit binnen- en buitenland.
9 juli 2017 | 20:56

Sterk optredende Elegant regionaal kampioen fokmerries

Op Sportpark ‘De Heuvelen’ in Nieuwkuijk vond vandaag weer het door de Landelijke Rijvereniging Sint Norbertus uit Vlijmen georganiseerde concours Vlijmen plaats waar tuigpaarden en Hackney’s in actie komen. Het VTN kampioenschap fokmerries Regio Midden/West/Zuid behoorde tot de hoogtepunten van de dag.
9 juli 2017 | 17:43

Bintang II en Laura Renwick pakken Grolsch Grand Prix van Twente

Op het klassieke Nederlandse concours CSI Twente bleek de Britse amazone Laura Renwick met haar KWPN’er Bintang II vandaag de sterkste in de viersterren Grand Prix.
9 juli 2017 | 17:00

Cosun vijfde in 1.60m Spruce Meadows

Eigenaar Vladimir Tuganov bracht de Up to Date-zoon Cosun de afgelopen weken zelf aan de start op Spruce Meadows, maar gaf de teugels nu weer met succes over aan René Tebbel.
9 juli 2017 | 13:46

Brighton op herhaling met winst in 1.50m

Tiffany Foster is in haar nopjes met de eerder als Beegien SFN door het leven gaande Contendro II-zoon Brighton. Gister pakten ze de overwinning in het 1.50m op Spruce Meadows.
9 juli 2017 | 13:21

Superieure tweede plaats in GCT-GP voor Arera C

Na een derde prijs in de Global Champions Tour Grand Prix van Mexico City was er gisteravond een superieure tweede plek voor Maikel van der Vleuten met VDL Groep Arera C (v.Indoctro).
8 juli 2017 | 23:02

Tobias Meyer en Skik winnen 1,50m Spangenberg

De Duitse ruiter Tobias Meyer en zijn maar liefst achttienjarige Skik wonnen gisteravond het 1,50m op het driesterren concours in Spangenberg.
8 juli 2017 | 22:50

CSI Twente: Billy Angelo derde, Bleu Bayou vijfde

Twee KWPN’ers plaatsten zich vandaag bij de beste vijf in de 1,50m Roelofs Groep Prijs van CSI Twente in Geesteren. Billy Angelo sprong naar de derde plaats, terwijl Bleu Bayou vijfde werd.
8 juli 2017 | 22:38

KWPN-erkende Vagabond de la Pomme wint 1,50m Knokke Hippique

Op het prestigieuze vijfsterren concours Knokke Hippique wonnen Pénélope Leprévost en de KWPN-erkende hengst Vagabond de la Pomme vanavond de 1,50m-rubriek.
8 juli 2017 | 21:38

New York (v.Verdi) tweede in 1.55m GCT Cascais

In de eerste wedstrijd van de Global Champions League-proef op LGCT Cascais/Estoril liet Jack Towell van zich horen door knap tweede te worden in deze 1.55m-rubriek met de Verdi-zoon New York.
8 juli 2017 | 21:14

Familie De Wit verkozen tot Limburgs fokker van het jaar

Regio Limburg zet haar fokkers graag in het zonnetje en ieder jaar valt die eer in het bijzonder ten deel aan de ‘fokker van het jaar’. Deze titel ging vandaag geheel verdiend naar familie De Wit.
8 juli 2017 | 20:59

Lord Leatherdale-dochter Ivy scoort 87 punten in Pavo Cup

Nadat ze eerder al 84,5 punten in de IBOP scoorde, wist de Lord Leatherdale-dochter Ivy vandaag in de Pavo Cup-voorselectie in Kronenberg opnieuw te overtuigen. Onder Krista Kolijn verzamelde ze 87 punten.
8 juli 2017 | 20:44

Geweldig optredende KWPN-hengst Icellie pakt competitiewinst in Sleen

In Sleen gebeurt het: zo luidt de aanhef van het voorwoord in het programmaboekje van Het Zuidenveld Festival in Sleen. Het was zo. En het gebeurde allemaal op een knus concoursveld met rondom heel veel publiek. En op dat veld toptuigpaarden. Om een paar cracks te noemen: Icellie die schitterde in de competitie, Brandy die op één been de ereklasse won en Dendrini die een onbegrensd vermogen lijkt te hebben. Het gebeurde vandaag allemaal in Sleen.
8 juli 2017 | 17:45

Opnieuw overtuigende Don Diablo HX-dochter kampioen

Net als vorig jaar bleek een dochter van Don Diablo HX de meest complete springmerrie op de Centrale Keuring van Limburg. De atletische Jauanda T voerde een goede groep merries aan, waarvan er zes naar Ermelo mogen.
8 juli 2017 | 17:02

Sterrenregen voor Gelderse Paarden tijdens stamboekopname Didam

Bij Stal 't Hooge End in Didam was het voor zowel de juryleden als het in grote getale aanwezige publiek genieten van prachtige, echt Gelderse paarden. Duidelijk is in ieder geval dat de nationale keuring van dit type paard in Ermelo nog erg spannend gaat worden.
8 juli 2017 | 15:04

Isabella HX en Hatzidee PR winnen Stal Hendrix-competitie

De met veel macht springende Diamant de Semilly-dochter Isabella HX maakte onder Tim van den Oetelaar haar favorietenrol waar in de finale van de Stal Hendrix-competitie voor vierjarigen. Bij de vijfjarigen greep de Spartacus-zoon Hatzidee PR onder Kimberley Winsingh de finalezege.
8 juli 2017 | 11:10

Bojengel-feestje op CK Limburg

In de kampioenskeuring voor de dressuurmerries ging de strijd tussen twee dochters van Bojengel, waarin de heel complete driejarige Jadore Bek aan het langste eind trok.
8 juli 2017 | 08:16

Keuringsseizoen regio Tuigpaard Noord van start in Sleen

De regio Tuigpaard Noord trapte gisteren in Sleen af met haar keuringsseizoen. Niet alleen de stamboekopname voor drie jaar en oudere merries stond op het programma, maar er werden ook veulens en tweejarige merries voor de Centrale Keuring voorgeselecteerd.
8 juli 2017 | 00:38

Midnight en Merlot kopnummers veulenkeuring Sleen

Op de historisch locatie, De Brink in Sleen vond onder zeer grote publieke belangstelling 7 juli een veulenkeuring plaats. Er waren vooral veel tuigpaarden te zien, maar er kwam ook een aantal goede dressuur- en springveulens in de baan.
7 juli 2017 | 23:42

Familie Van Veldhuizen en familie Streppel Fokkers van het Jaar

Fokkers van het Jaar in het zonnetje gezet
7 juli 2017 | 23:02

Habibi DVB en Gamante D behalen beide 86 punten

Vijf vijfjarige en zes zesjarige paarden lieten zich vandaag in Ermelo zo goed zien, dat ze doorgestuurd zijn naar de halve finale van de Pavo Cup tijdens de KWPN Kampioenschappen volgende maand.
7 juli 2017 | 22:08

Knappe springveulens in Ermelo met Marcella als kampioen

Er waren voor deze editie van CK Gelderland niet zo heel veel veulens aangemeld. Toch kon de jury vier nette veulens selecteren voor het formeren van de kopgroep. In dit kleine gezelschap liepen twee nakomelingen van Chapeau TN mee.
7 juli 2017 | 21:10

Jendelien aan kop driejarige springmerries en Dagkampioen

Bij de driejarige springmerries werden er zeven uitverkoren voor de finale. Zondermeer een fraaie collectie rijtypische paarden met een echte merrieopdruk. Alle zeven mogen naar de NMK om de eer van de regio te verdedigen.
7 juli 2017 | 18:08

Junette RS2 walst met verve naar dressuurtitel en Dagkampioenschap

Acht hele complete en mooie dressuurmerries mogen naar de NMK en gaan daar zeker indruk maken
7 juli 2017 | 17:42

Top trio strijdt om algemeen kampioenschap regio Tuigpaard Oost

Uitlopende kopnummers van alle rubrieken en een uitmuntende kwaliteit bij de driejarige merries die streden om het algemeen kampioenschap, dat zijn de kenmerken van de Centrale Keuring van de regio Oost vandaag op het KWPN-centrum in Ermelo.
7 juli 2017 | 16:58

Morricone UTV en Main Stream UTV aan elkaar gewaagd

Vier dressuurveulens werden uitgenodigd voor de finale. Geen kwantiteit deze keer in Gelderland, maar wel veel kwaliteit
7 juli 2017 | 16:28

Fraaie Indy aan kop bij vier- tot zevenjarige dressuurmerries

Voor het kampioenschap vier- tot en met zevenjarige stermerries werden slechts twee merries geselecteerd. Beide beschikten over veel kwaliteit, maar er is er altijd maar één de beste en dat was deze keer Indy.
7 juli 2017 | 15:30

With Wings (v.Larino) zorgt voor derde KWPN-zege

Na Uceko in het 1.55m en W Zermie 13 in het 1.50m, zorgde Karen Polle met de Larino-zoon With Wings voor de derde prominente zege door een KWPN’er deze week op Spruce Meadows.
7 juli 2017 | 15:15

Rubert R-zoon W Zermie 13 onverslaanbaar in 1.50m

Meerdere fokproducten van Stal Roelofs presteren sterk op het CSI5* Spruce Meadows. Zo ook de Rubert R-zoon W Zermie 13, die onder Zazou Hoffman vannacht de zege in het 1.50m greep.
7 juli 2017 | 15:03

Uceko (v.Celano) zegeviert in 1.55m in Calgary

Kent Farrington zet zijn 16-jarige Celano-zoon Uceko beperkt in en dat heeft op Spruce Meadows, een graspiste waar hij flink meters kan maken, ook deze week weer succes opgeleverd.
7 juli 2017 | 14:33

Ook exorbitant hoge Pavo-punten voor Imagine en Asgard’s Ibiza tijdens CK Gelderland

In navolging van de hoge punten die een paar dagen eerder werden gegeven aan een Pavo-paard tijdens CK Overijssel, liepen in Ermelo ook twee paarden naar een topscore. Niet verwonderlijk, want beide paarden zijn voor de kenners geen onbekenden
7 juli 2017 | 14:30
Video

Renske Kroeze en Raf Koremans jury tijdens KWPN-kampioenschap Eventing

De KWPN Kampioenschappen beginnen over circa zes weken. De voorbereidingen zijn in volle gang. De juryleden voor het KWPN-kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden zijn inmiddels bekend!
7 juli 2017 | 14:04

Twee fokproducten Stal Roelofs in top-10 1.50m

Ook deze week heeft het CSI5* Spruce Meadows alweer succes gebracht voor KWPN’ers. Zo sprong Captain (v.Verdi) met Eric Lamaze naar de tweede plek in de 1.50m-hoge Kubota Cup.
7 juli 2017 | 12:05

Hannelore eerste kampioen van CK Gelderland

In Ermelo is onder prima omstandigheden de Centrale Keuring Gelderland in volle gang. Het neusje van de zalm uit deze regio probeert hier in graad bevorderd te worden en\of een uitnodiging voor de NMK te bemachtigen. De eerste kampioen, Hannelore is dat in ieder geval al gelukt!
6 juli 2017 | 22:49

Stamboekkeuring Bronneger: veel sterren en weinig ondereind

Bij manege De Rietweg in Bronneger vond vandaag een stamboekkeuring voor de regio Drenthe plaats. Bijna honderd paarden verschenen voor het oog van de jury.
6 juli 2017 | 20:44

Drie merries vanuit EPTM-test aangewezen voor Nationale Merriekeuring

Een zeer kwaliteitsvolle groep EPTM-merries deed vandaag examen op het KWPN-centrum. Aansluitend konden de merries worden aangeboden voor stamboekopname en indien ster verklaard, ook voor graadverhoging tot keur tijdens de Centrale Keuring. In veel gevallen konden de merries inderdaad als keur- of elitemerrie naar huis en drie verdienden een uitnodiging voor de Nationale Merriekeuring tijdens de KWPN Kampioenschappen.
6 juli 2017 | 20:13

Ongeëvenaard hoog aantal EPTM-toppers geslaagd in Ermelo

Jurylid Henk Dirksen gaf eerder in de test al aan dat hij vond dat de groep EPTM-merries die in Ermelo verbleef en vandaag examen deed zeer kwaliteitsvol leek. Nu de cijfers tijdens de laatste beoordeling zijn bekendgemaakt, is dat ook wel gebleken. Acht merries kregen een score van 80 punten of meer.
6 juli 2017 | 09:19

Laatste kans opgave Veulenveiling Dronten

Op vrijdag 1 september wordt de 26ste veulenveiling Dronten georganiseerd op het centraal gelegen KWPN-centrum in Ermelo.
5 juli 2017 | 20:23

Vierjarige Ikato het meest complete springpaard in de voorselectie Blom Cup

Aan de voorselectie van de Blom Cup deden in Geesteren, maar liefst ruim honderd vierjarigen mee. De besten hiervan kwamen, na de KWPN-keuring, in het begin van de avond nogmaals in actie. De hoogste scores gingen naar Rianne Nalis op Ikato en Bart Bles met Insallah XI S.
5 juli 2017 | 19:27

Woensdag Weetjes: EPTM-toppers

De KWPN-database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. In deze online serie komt er iedere keer een andere statistiek aan bod. Deze week de toppers van de EPTM-test.
5 juli 2017 | 19:21

Niosina van de Groote Kamps Z complete kampioen springen CK Overijssel

In de laatste rubriek werd na een bijzonder mooie dag Niosina van de Groote Kamps Z onomstreden kampioen. Zeven driejarige merries mogen de eer van Overijssel hooghouden op de NMK.
5 juli 2017 | 18:09

Kapitale Koningin Jinijke walst naar Dagkampioenschap op CK Overijssel

De Koninginnenrubriek werd in de richting dressuur deze editie van CK Overijssel gewonnen door de kapitale Jinijke. Zij walste vervolgens ook probleemloos naar de titel Dagkampioen. Blikvanger High Society werd reservekampioen.
5 juli 2017 | 16:34
Subtop

Winningmood debuteert met 72,57% winnend in de PSG

De KWPN-goedgekeurde Winningmood maakte in Tolbert zijn debut in de Prix st. Georges. De zoon van Prado liep al eerder Lichte Tour met Diederik van Silfhout, maar maakt met Femke Beljon een goed seizoen door in het ZZ-Zwaar. Nadat het duo tijdens de laatste selectiewedstrijd in Emmeloord een startplek op het Nederlands kampioenschap veiligstelde, scoorde het fokproduct van J. Platen uit Kempen maar liefst 72,57% in de Prix st. Georges.
5 juli 2017 | 15:13

Sensationele High Society wint met topscore Pavo Cup tijdens CK Overijssel

Onthoud de naam High Society, want deze complete topper gaat vast en zeker hoge ogen gooien tijdens de finale van de Pavo Cup in Ermelo. In totaal stuurde de jury in Geesteren vanuit een kleine collectie drie paarden door naar de halve finale.
5 juli 2017 | 14:16

Charmante Miss Holland EB kampioen springveulens op CK Overijssel

Drie van de vier veulens in de finale kregen een uitnodiging voor de Nationale Veulenkeuring. Het kampioenslint was voor Miss Holland EB, misschien gaat zij in Ermelo haar naam waar maken.
5 juli 2017 | 13:25
KWPN Kampioenschappen

Jongepaardencompetities: schrijf uw paard nu nog in!

Heeft u een getalenteerd paard op stal? Het is nog mogelijk om uw paard(en) aan te melden voor de Pavo Cup, Blom Cup of het KWPN Kampioenschap jonge eventingpaarden.
5 juli 2017 | 13:17

Wie wint verkiezing Hippische Ondernemer van het Jaar?

Op vrijdag 8 september wordt op de Horse Event Ondernemersdag in Ermelo weer de Hippische Ondernemer van het Jaar bekend gemaakt. De drie kandidaten voor de eindronde zijn dit jaar: VHL Stables in Asten, Hippische Centrum Velsen in Velsen-Zuid en Springstal van der Vleuten in Someren.
5 juli 2017 | 13:12

Springmerries Icarla en Ivaludine S van CK naar NMK

Opvallend grote rubriek vier- tot en met zevenjarige stermerries springen, met uitlopend kopnummer Icarla en goede reservekampioen Ivaludine S.
5 juli 2017 | 11:05

Desperado-dochter Malayka veulenkampioen CK Overijssel

Op het terrein van de CSI Twente vindt momenteel onder ideale weersomstandigheden de Centrale Keuring voor de KWPN-regio Overijssel plaats. Bij de dressuurveulens werd zojuist Malayka kampioen en verdiende tevens een uitnodiging voor de Nationale Veulenkeuring.
4 juli 2017 | 22:18

SK Winschoten: opvallende paarden en klein ondereind

Op de Groningse stamboekkeuring in Winschoten lag het gemiddelde niveau hoog en scoorden meerdere paarden 85 punten voor hun verrichting.
4 juli 2017 | 22:13

Vraag en antwoord Equine Infectieuze Anemie

N.a.v. het vaststellen van Equine Infectieuze Anemie (EIA) bij een paard in Vreeland (Provincie Utrecht) heeft de Sectorraad Paarden diverse vragen en antwoorden samengesteld.
4 juli 2017 | 15:21

Nog 10 dagen om in te schrijven voor de Nationale Tuigpaardendag!

De inschrijvingen voor de sportrubrieken op de Nationale Tuigpaardendag sluit op 14 juli.
4 juli 2017 | 14:30

Equine Infectieuze Anemie geval ook in Nederland

Op een locatie in Vreeland (Provincie Utrecht) is bij een paard Equine Infectieuze Anemie (EIA) vastgesteld.
3 juli 2017 | 20:24

SK Midden-Beemster: opvallend goede keuring

Als inspecteur van Noord-Holland kan Dirk Reijne niets anders dan tevreden zijn. Van de 43 merries konden er vandaag in Midden-Beemster 32 ster verklaard worden, waaronder 8 met 80 punten voor hun verrichting.
3 juli 2017 | 19:14

Fokkerspremies in finale Stal Hendrix-competitie

Tijdens de Centrale Keuring van regio Limburg, aanstaande zaterdag bij De Peelbergen, worden de finales verreden van de Stal Hendrix-competitie. Voor de aanwezige fokkers van paarden uit de top-tien liggen er aantrekkelijke fokkerspremies klaar.
3 juli 2017 | 15:53

Tweede editie ‘Lol met je knol-competitie’ van start

Vanaf vandaag is het mogelijk om in te schrijven voor de tweede editie van de ‘Lol met je knol-competitie’. Horse Event organiseert de competitie in samenwerking met de KNHS.
3 juli 2017 | 14:15

Team Ernes haalt ruim € 4.500,- op voor KWF

Gisteren werd er maar liefst 4.500 euro opgehaald door Team Ernes voor KWF tijdens de speciale sponsorloop in Limburg. De tocht voerde langs plekken die een bijzondere betekenis hadden voor Wim Ernes.
3 juli 2017 | 10:36

Nederlands eventingteam tweede in Nations Cup Wiener Neustadt

Het Nederlandse eventingteam, onder leiding van Bondscoach Bettina Hoy, heeft een knappe tweede plaats behaald op het CICO3* in het Wiener Neustadt.
2 juli 2017 | 23:03

KWPN-erkende Quabri de l’Isle grijpt derde Rolex Grand Prix

Als laatste starter wist Pedro Veniss wat hem te doen stond en dankzij de volledige medewerking van de KWPN-erkende Kannan-zoon Quabri de l’Isle lukte het om de overwinning in de Grand Prix te behalen.
2 juli 2017 | 21:54
Subtop

Dark President D&R en Riccardo Sanavio winnen laatste LT-selectie

In Emmeloord kwam de Dark President D&R voor de tweede keer van start met Riccardo Sanavio, de nieuwe stalruiter van Glock Horse Performance Center. De Wynton-zoon liep net als de verleden keer naar een aansprekende overwinning. In de laatste subtopselectie scoorde de KWPN-hengst 72,89%.
2 juli 2017 | 20:57

Zes KWPN’ers in top tien GP Outdoor Gelderland

Maar liefst zes KWPN’ers plaatsten zich bij de beste tien in de pittige driesterren Grand Prix van Outdoor Gelderland.
2 juli 2017 | 20:40

Opnieuw overwinning voor KWPN-hengst Florian

De zevenjarige Florian pakte op Outdoor Gelderland maar liefst twee internationale overwinningen. Vanochtend schreef de KWPN-goedgekeurde hengst van Albert Zoer de 1,35m Small Tour Finale op naam.
2 juli 2017 | 17:16
Subtop

For Gribaldi en Dark Pleasure goed op weg naar het NK

In de laatste subtopselectie in Oud-Beijerland lieten de KWPN-hengsten For Gribaldi (v.Gribaldi) en Dark Pleasure (v.Ufo) zien wat ze waard waren. Onder Dinja van Liere werd For Gribaldi tweemaal tweede, onder Femke de Laat kwam Dark Pleasure tweemaal tot de vierde plaats. Beide rubrieken werden gewonnen door Danielle Heijkoop en de uitzonderlijk goed geteste Daula II, die eveneens de volle zus is van For Gribaldi.
2 juli 2017 | 12:10

Malibu en Macho DN kopnummers sterke Veulenkeuring Rolde

Op de bekende Brink in Rolde vond zaterdag een veulenkeuring plaats voor de regio Drenthe. Bij zowel de dressuur- als de springveulens was het voor de jury en het publiek genieten van veel kwaliteit in de breedte, met Malibu en Macho DN als fraaie kopnummers.
2 juli 2017 | 10:01

El Nino B overtuigend naar ereklasse kampioenschap

Gisteravond was op het concours in Grolloo de strijd om het ereklasse kampioenschap Regio Noord een fantastische strijd. Het was El Nino B, startgerechtigd vanuit de hoge limiet, die in handen van Linda Boelens een superwedstrijd liep en de titel meenam.
1 juli 2017 | 20:11

De jeugd aan kop bij CK Tuigpaard West in Houten

De Centrale Keuring van de regio West bij de Zilfia’s Hoeve in Houten kenmerkte zich vandaag door de kwaliteitsvolle rubrieken, ook bij de jongere garde en dat stemt hoopvol voor de toekomst.
1 juli 2017 | 18:22

Springkampioen van CK Zeeland werd de elegante Jadiene

Jadiene en Heureuse waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk mocht de driejarige merrie het kampioenslint omhangen.
1 juli 2017 | 17:54

Bright Gold schitterende dressuurkoningin van CK Zeeland

Kampioen rubriek vier tot en met zevenjarige stermerries in de richting dressuur en tevens Dagkampioen werd Bright Gold. Jolie-Varra voerde met verve de driejarige merries aan.
1 juli 2017 | 15:45

Miesarah van de Westerhoeve en Mega Mendy fraaie veulenkampioenen CK Zeeland

Veel kwaliteit en dus veel eerste premies voor zowel de spring- als dressuurveulens in Vrouwenpolder
1 juli 2017 | 12:42

Idyllika en Huegro hoogste score Pavo Cup tijdens CK Zeeland

Er deed slechts een bescheiden delegatie ruiters mee aan de kwalificatieronde voor de halve finale van de Pavo Cup op de Centrale Keuring van Zeeland. Toch kon het juryteam in Vrouwenpolder enkele heel interessante combinaties aanwijzen voor Ermelo.
1 juli 2017 | 11:52

Concorde-zoon Aiyetoro tweede in 1.50m Spruce Meadows

Sinds begin dit jaar vormt de Concorde-zoon Aiyetoro een combinatie met de Ierse ruiter Cameron Hanley en dat heeft al goede klasseringen opgeleverd. Daar kwam op Spruce Meadows weer een tweede plek in het 1.50m bij.
1 juli 2017 | 11:32

Q.Breitling LS wint 1.55m-proef Spruce Meadows

Al diverse malen was Beezie Madden met de KWPN-goedgekeurde hengst Q.Breitling LS dicht bij een zege op Spruce Meadows, en nu viel alles op zijn plaats in de Duncan Ross Cup (1.55m).
1 juli 2017 | 09:14

Larino-zoon Apart en Pieter Devos pakken 1,50m-overwinning

Onder het zicht van de Eiffeltoren grepen de Belg Pieter Devos en zijn twaalfjarige KWPN’er Apart gisteravond de eerste belangrijke overwinning van de Global Champions Tour in Parijs.
1 juli 2017 | 08:50

Zoer en KWPN-goedgekeurde Florian snellen naar 1,40m-overwinning

De KWPN-goedgekeurde hengst Florian is pas zeven jaar, maar heeft inmiddels al een palmares waar veel ervaren springpaarden jaloers op zijn. Met zijn ruiter en eigenaar Albert Zoer voegde de Zirocco Blue-zoon daar op Outdoor Gelderland zijn eerste internationale driesterren overwinning aan toe.
30 juni 2017 | 19:05

Vijf KWPN’ers bij beste tien in 1.50m Calgary

In de Cargill Cup, een klassieke 1.50m-proef, op CSI5* Spruce Meadows eindigden maar liefst vijf KWPN’ers in de top-tien, aangevoerd door G&C Chopin’s Bushi (v.Contendro II) met Alberto Michan.
30 juni 2017 | 17:55
Regio Utrecht

Jackunea O.A. Kampioen springen CK Utrecht

In een in de breedte goede groep springpaarden werd Jackunea O.A. uitverkoren tot kampioen en verdiende ook een ticket voor de NMK.
30 juni 2017 | 17:23
Regio Utrecht

Illusion TCS walst naar dressuurtitel op CK Utrecht

De kampioen van de driejarige merries Jevera werd in de strijd om het dagkampioenschap afgetroefd door de beste oudere merrie, Illusion TCS. Beide merries mogen naar de NMK.
30 juni 2017 | 15:02
Regio Utrecht

Montgomery C en Magnifiek veulenkampioenen op CK Utrecht

Uit een kleine collectie dressuurveulens kon toch een veulen worden geselecteerd voor de NVK. De springpaardveulens die meededen aan de Centrale Keuring van Utrecht bij de Zilfia"s Hoeve in Houten waren doorsnee aansprekend en goed ontwikkeld.
30 juni 2017 | 14:16

17 paarden via voorselectie geplaatst voor Blom Cup

Aansluitend aan de stamboekkeuring in De Mortel werd een springrubriek voor vierjarigen verreden, waarin 17 paarden een uitnodiging verdienden voor de halve finale van de Blom Cup tijdens de KWPN Kampioenschappen.
30 juni 2017 | 13:33

Independent Little Me en Hartsuijker hoogste punten Pavo Cup

Tijdens de Pavo Cup op de Zilfia's Hoeve in Houten konden maar liefst tien kwaliteitsvolle paarden worden geselecteerd voor Ermelo.
30 juni 2017 | 10:43

4 juli extra selectiedag Veulenveiling Midden-Nederland

In navolging van herhaald verzoek heeft de selectiecommissie van Veulenveiling Midden-Nederland besloten een extra selectiedag in te plannen op dinsdag 4 juli.
29 juni 2017 | 20:05
Regio Utrecht

Twee dagen keuring in Houten

Manege De Zilfia’s Hoeve in Houten staat vanaf vanmiddag in het teken van de keuring. Morgen vindt op dezelfde locatie nog een stamboekkeuring, een Centrale keuring en kwalificatie voor de Pavo Cup plaats.
29 juni 2017 | 19:51

Alle driejarige merries vanuit Hapert door naar CK Tuigpaard Zuid

De kwantiteit is weleens hoger geweest in de regio Zuid, waar vanavond de Lokale Keuring in Hapert plaatsvond, maar wat betreft kwaliteit laat inspecteur Viggon van Beest zich positief uit.
29 juni 2017 | 16:00

KWPN Magazine: Maak kennis met de familie Bleekman

De liefhebbers van de springsport kennen de naam ­Bleekman waarschijnlijk als fokker van paarden als ­Bintang II en Brilexo. De eventingfanaten zullen direct denken aan de zusjes Bleekman die regelmatig samen met hun moeder Clissy te vinden zijn op (inter)nationale eventing­wedstrijden. Beiden hebben gelijk. Het verhaal van de familie Bleekman is het verhaal van een ­Nederlands-Engelse familie met een enorme passie voor paardensport en -fokkerij.
29 juni 2017 | 14:40

EPTM-merries maken zich klaar voor examen

Vandaag stond de derde beoordeling voor de EPTM-merries op de agenda.
28 juni 2017 | 22:46

SK De Mortel: 28 dressuur- en 14 springmerries ster

Op de stamboekkeuring in het Brabantse De Mortel werden vandaag 42 merries ster verklaard. Zes daarvan scoorden de mooie bovenbalk van 80/80, en de Charmeur-dochter Jambalaya CL kreeg 80/85.
28 juni 2017 | 17:00

Woensdag Weetjes: Hengsten met meeste elitemerries

De KWPN-database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. In deze online serie komt er iedere keer een andere statistiek aan bod. Deze week de hengsten met de meeste elitemerries.
27 juni 2017 | 22:58

SK Boijl: uitzonderlijke springmerries en dito sterpercentage

Regio Friesland heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om springpaarden en dat gebeurde vandaag op de stamboekkeuring in Boijl. Van de 51 merries werden er 39 ster.
27 juni 2017 | 21:59

SK Boijl: tweemaal 85 punten voor Davino V.O.D.-dochter

Van de 31 dressuurmerries die vandaag op de stamboekkeuring in Boijl beoordeeld werden, kregen er 15 het sterpredicaat. Uitschieter van de dag bleek Jeremy (v.Davino V.O.D.).
27 juni 2017 | 21:06

SK Oosteind: 22 dressuur- en 7 springmerries ster

De stamboekkeuring bij Manege Buitenhorst in Oosteind heeft 22 stermerries in de dressuurrichting en zeven in de springrichting opgeleverd. Met name bij de dressuurmerries was er een goede kop.
27 juni 2017 | 15:07

Win een KWPN-deken!

Registreer je nu gratis op KWPN.tv en maak kans op een KWPN-deken!
26 juni 2017 | 21:12

Dream Boy-dochter Jartoga J T imponeert wederom

Twee dagen geleden imponeerde ze al tijdens de stamboekkeuring in Oirschot, vandaag stal ze weer de show tijdens de IBOP in Panningen. Dream Boy-dochter Jartoga J T wist maar liefst 87,5 punten te vergaren.
26 juni 2017 | 16:24

KWPN-hengsten in race voor tickets WK Jonge Dressuurpaarden

In de halve finale van de KNHS-SportsFit competitie op zaterdag 17 juni waren tien tickets te behalen voor de finale op 13 en 15 juli tijdens het NK Dressuur in Ermelo. In de finale gaat het om afvaardiging naar het WK jonge dressuurpaarden in Ermelo begin augustus, de KWPN-hengsten zijn hiervoor in de race.
26 juni 2017 | 16:00

Geef uw veulen(s) nu op voor de veulenkeuring in Terschuur

De inschrijving sluit morgen!
26 juni 2017 | 13:47
Video

Selectie oudere hengsten via Blom Cup en Pavo Cup

Evenals vorig jaar kunnen hengsten van vier- t/m zeven jaar die in aanmerking willen komen voor goedkeuring bij het KWPN zich aanmelden voor deelname aan de Blom Cup of de Pavo Cup die tijdens de KWPN Kampioenschappen in Ermelo plaats vinden.
26 juni 2017 | 13:11

KWPN Magazine: Over karakter & instelling

De instelling van hun toppaard is iets waar veel ruiters niet over uitgesproken raken. ­Paardensporters geven keer op keer aan dat de wilskracht van hun paard bepalend was voor het gros van de successen. Maar wat is een goede instelling eigenlijk? Wim Versteeg, senior-­inspecteur hengstenselectie, legt uit hoe het KWPN op karakter en instelling selecteert.
25 juni 2017 | 21:55

Creedance één-na-beste in slotproef Monaco

Ook de LGCT wedstrijd in Monaco kon Kent Farrington weer aangrijpen om de winsom van zijn Lord Z-zoon Creedance verder te vergroten. Ze sloten het concours af met een tweede prijs in het 1.45/1.50m.
25 juni 2017 | 21:45

Zoweja (v.Burggraaf) vijfde in GP Olomouc

Het slotnummer van het driesterrenconcours in het Tsjechische Olomouc leverde een vijfde prijs op voor Krzysztof Ludwiczak met de Burggraaf-zoon Zoweja.
25 juni 2017 | 21:18

Nafok van jonge hengsten overtuigd op VK Harich

Op de regionale veulenkeuring in Harich zijn 28 spring- en 16 dressuurveulens uitgenodigd voor de Centrale Keuring van Friesland. Opvallend was dat jonge hengsten een stempel wisten te drukken.
25 juni 2017 | 20:30

Indorado-dochter Bo tweede in 1.50m Olomouc

Van de drie best presterende paarden in de Gold Tour finale op CSI3* Olomouc waren er twee KWPN gefokt. Gerfried Puck werd tweede met Bo (v.Indorado), net voor Tobias Meyer met Eagel (v.Van Gogh).
25 juni 2017 | 20:03

KWPN-erkende Zerlin M wint Grand Prix Bonheiden

De KWPN-erkende hengst Zerlin M heeft zichzelf weer op de kaart gezet. Vandaag won hij onder de Amerikaanse ruiter Michael Hughes de driesterren Grand Prix van Bonheiden.
25 juni 2017 | 19:05

Dameskampioenschap Noord voor Margreet Bosma en Wonder van de Ursahof

Vandaag was op het concours hippique in Wachtum de rubriek eenspannen tuigpaarden gereden door dames om het kampioenschap van Regio Noord een belangrijke rubriek. De titel ging naar de zeer ervaren rijdster Margreet Bosma die de vos van haar vader Wonder van de Ursahof presenteerde.
25 juni 2017 | 18:34

Marc Houtzager en Sterrehof’s Calimero derde in GP

De lange rij van opvallende prestaties van Marc Houtzager en Sterrehof’s Calimero (v.Quidam de Revel) is vandaag verder uitgebreid met een overtuigende derde plek in de Grand Prix van Rotterdam.
25 juni 2017 | 12:30

SK Oirschot: 21 dressuurmerries met ster beloond

Net als bij de springmerries was de gemiddelde kwaliteit van de dressuurmerries op de stamboekkeuring in Oirschot van goed niveau, met diverse uitschieters naar boven.
25 juni 2017 | 08:56

Michael Whitaker en Viking winnen 1,60m Derby Trial

De Britse topcombinatie Michael Whitaker en Viking hebben in Hickstead hun eerste 1,60m-overwinning al binnen. In The Bunn Leisure Derby Trial bleven de Britse routinier en de vijftienjarige ruin de concurrentie voor.
24 juni 2017 | 23:15

SK Oirschot: 95 punten voor voorbeeldige Jabiola (v.Emerald)

“Een schoolvoorbeeld!”, zo omschrijft inspecteur Arnold Kootstra de Emerald van ’t Ruytershof-dochter Jabiola, die de veelzeggende score van 95 punten voor het vrij springen verdiende.
24 juni 2017 | 23:13

Van Gogh-nakomeling tweede in 1.50m Olomouc

De pas achtjarige Eagel (v.Van Gogh) leverde vandaag op CSI3* Olomouc een topprestatie door tweede te worden in het 1.50m onder Tobias Meyer.
24 juni 2017 | 22:50

Dolocia (v.Verdi) verrast met 2e plaats GCT-GP Monaco

Topruiter Christian Ahlmann heeft nog maar weinig internationale proeven gereden met de Verdi-dochter Dolocia, maar kon vandaag een absoluut topresultaat aan hun erelijst toevoegen.
24 juni 2017 | 22:33
CHIO Rotterdam

CHIO R’dam: Overwinning voor Verdades, Johnson imponeert

Tijdens de Nations Cup op het CHIO in Rotterdam was de afgetekende overwinning voor de Florett As-zoon Verdades. Het expressieve fokproduct van de familie Crum uit Herveld had wat oneffenheden in zijn kür op muziek. Dat kon niet voorkomen dat de ruin met 80,98% de overwinning greep en de Amerikanen naar de titel in de landenwedstrijd hielp. Johnson (v.Flemmingh) liet met een stoere kür zien weer terug helemaal te zijn en Voice (v.De Niro) zette de Grand Prix Special op naam.
24 juni 2017 | 21:54

Haarsma herovert kampioenstitel Klavertje Drie

Vandaag vond op het schitterende terrein Tolhuispark in Dokkum het concours Hippique Dokkum en Omstreken plaats. Het VTN Kampioenschap Klavertje Drie en de nationale competitie waren er belangrijke rubrieken. Uilke Haarsma stuurde zijn prachtige vossen regelrecht naar het kampioenschap.
24 juni 2017 | 20:09

SK Asperen: Veulens in de meerderheid

Vandaag vond op de fokdag van de VWAV in Asperen de tweede en tevens laatste stamboekkeuring van Regio Tuigpaard West plaats. Deze fokdag met rij- en tuigpaarden wordt georganiseerd in samenwerking met KWPN Regio Tuigpaard West en Tuigpaard Promotie West. In totaal waren er 15 uitnodigingen voor de Centrale Keuring.
24 juni 2017 | 17:40

Aniek Poels en Barry White 3 vierde in 1.55m CHIO

Aniek Poels was met haar Twisther-zoon Barry White 3 de beste Nederlander in het Rabobank Championship of Rotterdam (1.55m). In het 1.45m bestond de top-drie uit KWPN’ers.
24 juni 2017 | 15:35
Subtop

Winningmood doet zijn naam eer aan in Wezep

In Wezep deed de KWPN-goedgekeurde hengst Winningmood zijn naam eer aan door met Femke Beljon beide proeven op naam te zetten. De eerste ZZ-Zwaar-proef was goed voor ruim 73%, daarmee zette de combinatie de concurrentie op elf procent achterstand. De andere proef werd beloond met 66,70%.
24 juni 2017 | 15:25
CHIO Rotterdam

CHIO R’dam: Apache en Aqiedo voeren Grand Prix Special aan

Op het CHIO in Rotterdam gingen twee generatiegenoten uit de A-jaargang de strijd in de CDI3* Grand Prix Special aan. Waar Adelinde Cornelissen en Aqiedo te maken hadden met forse juryverschillen, werd de competitie in het voordeel beslecht van Emmelie Scholtens, die ondanks een paar foutjes een knappe proef neerzette met Apache.
23 juni 2017 | 21:16

Twee KWPN’ers in top-10 1.55m GCT Monaco

Op de eerste dag van de Longines Global Champions Tour van Monte Carlo/Monaco is Pieter Devos met de door Stal Hendrix gefokte Apart (v.Larino) als zesde geëindigd in het 1.50/1.55m.
23 juni 2017 | 18:36

Dertien driejarige tuigpaardmerries door naar CK vanuit Ede

De Lokale Keuring in Ede was vanmiddag de tweede en laatste Lokale Keuring van de regio Oost, en de oogst stemde tevreden.
23 juni 2017 | 18:20

Nederland gedeeld vijfde in Nations Cup Rotterdam

Na de eerste manche stond het kwartet van Rob Ehrens er met vier strafpunten zeer goed voor, in de tweede manche zakten de Nederlandse ruiters naar de vijfde plaats in de Nations Cup-wedstrijd van Rotterdam.
23 juni 2017 | 17:50
CHIO Rotterdam

CHIO R’dam: Overwinning voor Apache in CDI3*

De CDI3* Grand Prix tijdens het CHIO Rotterdam was misschien wel de rubriek waar dressuurland reikhalzend naar uitkeek. Emmelie Scholtens en de KWPN-hengst Apache deden goede zaken door met 75,88% de overwinning naar zich toe te trekken. Scholtens bleef daarmee nipt voor op Edward Gal die met Glock’s Zonik, een zoon van de KWPN-erkende Zack, tot de tweede plaats kwam.
23 juni 2017 | 17:41

Zelden zo'n goede groep EPTM-merries gehad

Vandaag was de tweede beoordeling van de jonge EPTM-merries, wederom was de jury erg over de merries te spreken.
23 juni 2017 | 10:16

Programma Nationale Tuigpaardendag op hoofdlijnen bekend

Net als vorig jaar vinden de voorselecties van alle rubrieken plaats in één ring in de ochtend, om in de middag te knallen met alle finales.
23 juni 2017 | 08:19

Billy Twomey stuurt Eindhoven G.H. naar tweede plaats 1,50m Hickstead

In Hickstead sprong de pas achtjarige Eindhoven G.H. gisteren onder Billy Twomey naar een tweede plaats in het 1,50m.
22 juni 2017 | 21:57

Na goede stamboekkeuringen vol vertrouwen naar CK

De stamboekkeuring 22 juni in Brummen was de laatste van een serie in aanloop naar de Centrale Keuring in Ermelo. Zowel Bart Bax als Arnold Kootstra hebben het volste vertrouwen in de door hun daarvoor geselecteerde merries en kijken nu al uit naar die krachtmeting.
22 juni 2017 | 17:30
CHIO Rotterdam

CHIO R’dam: Verdades op eenzame hoogte, Cennin beste Nederlander

Op het CHIO in Rotterdam stond Verdades op eenzame hoogte in de Nations Cup. De Florett As-zoon (uit Liwilarda ster prest van Goya) ging met veel bravoure door de proef heen en dat brengt de combinatie naar 79,42%. Niet alleen goed voor een individuele overwinning, maar ook voor de voorlopige eerste plek in de landenwedstrijd. De KWPN-hengst Cennin liep als beste Nederlander naar 75,76% en de tweede plaats. Daarmee staat Nederland net achter de Verenigde Staten in de tussenstand.
22 juni 2017 | 15:49

KWPN Magazine: Charlotte Fry, Everdale en Van Olst

Uiteraard staat ook dit bewaarnummer weer boordevol mooie verhalen over sport en fokkerij!
22 juni 2017 | 15:35

All at Once-dochter Jatilinda met ongekende balans naar topscore

Vandaag in het Friese Sonnega wist één merrie de jury bijna van haar sokken te blazen met haar kwaliteit.
22 juni 2017 | 13:43

Extra vijf- en zevenweekse EPTM-testen starten op 10 juli

Op 10 juli start er een extra vijf- en zevenweekse EPTM-test, aanmelden is mogelijk.
22 juni 2017 | 10:02
Winactie!

Met 10% KWPN-korting naar Outdoor Gelderland én luxueus vervoer voor je paard!

Wil jij zaterdag 1 juli met korting naar de geweldige Glock Midsummer Dressage Night op Outdoor Gelderland, waar springruiters het tegen elkaar opnemen in – je leest het goed – een Kür op muziek? Of ga je liever naar de Grote Prijs van Gelderland op zondag 2 juli? KWPN-leden krijgen nu 10% korting op beide programmaonderdelen!
22 juni 2017 | 08:38
Video

Nog één dag om uw veulen aan te melden voor de Tuigpaardveulenveiling

Vrijdag 23 juni is de laatste mogelijkheid om uw tuigpaardveulen aan te melden voor de Tuigpaardveulenveiling.
21 juni 2017 | 23:06

Bovengemiddeld goede springpaarden tijdens SK Luttenberg

Bij Manege Luttenberg vond 21 juni een stamboekkeuring plaats voor spring- en dressuurpaarden. In de eerste categorie was er zowel meer kwantiteit als kwaliteit en werden er van de vijfentwintig aangeboden paarden er maar liefst negentien sterwaardig bevonden.
21 juni 2017 | 22:05

Ook 100%-score springpaarden tijdens SK Ede

Tijdens de stamboekkeuring 21 juni in Ede bij Hengstenstation Gebroeders van Manen vielen vooral de springpaarden positief op. Er verschenen acht merries in de baan ter beoordeling en allen bleken sterwaardig. Opnieuw een 100 %-score dus.
21 juni 2017 | 18:15

Woensdag Weetjes: Het succes van de FEI Nations Cup

In het Woensdag Weetje van deze week zijn wij de uitslagen van de Nations Cup-wedstrijden ingedoken van de afgelopen drie jaar tijdens CHIO Rotterdam.
21 juni 2017 | 13:40

Dressuurteams landenwedstrijden Aken bekend

Voor het CHIO Aken (19 tot en met 23 juli) hebben bondscoaches Rien van der Schaft en Alex van Silfhout hun teams bekend gemaakt die deel gaan nemen aan de landenwedstrijd dressuur.
21 juni 2017 | 12:33

Teams EK Eventing Junioren en Young Riders bekend

Bondscoach Jan van Beek heeft de combinaties bekend gemaakt waarmee hij af wil reizen naar het EK Eventing voor Junioren en Young Riders. Dit Europees kampioenschap wordt van 19 tot en met 23 juli verreden in het Ierse Millstreet.
21 juni 2017 | 12:14

Starsale Auctions heeft geselecteerd voor het hoogst haalbare

In tijden waarin de vraag naar topveulens groter is dan ooit te voren, heeft Starsale Auctions een voortreffelijke collectie weten samen te stellen.
21 juni 2017 | 12:08

Selectiedata Veiling Dronten bekend

Op vrijdag 1 september wordt de 26ste veulenveiling Dronten georganiseerd op het centraal gelegen KWPN-centrum in Ermelo. Ook dit jaar is Veiling Dronten op zoek naar veulens met extra beweging, uitstraling en interessante afstamming
20 juni 2017 | 21:43

Goed bloed verloochent zich niet op SK Epe

Het juryteam Bax/Reijne vertrok na de stamboekkeuring in Kootwijkerbroek naar de stal van Martin van Norel in Epe. Daar verschenen 20 juni ter beoordeling twaalf dressuurmerries in de baan en hiervan werden er maar liefst negen sterwaardig bevonden.
20 juni 2017 | 21:34

Ook regio West van start met keuringsseizoen tuigpaard

Als het keuringsseizoen voor tuigpaarden wordt geopend, dan gebeurt dat ook goed: naast de keuring van Oost in Wezep vanmorgen, stond vandaag voor de regio West een keuring op de planning en wel vanavond in Houten.
20 juni 2017 | 20:03
Regio Gelderland

100 % sterrenscore bij driejarige dressuurmerries tijdens SK Kootwijkerbroek

20 Juni vond een stamboekkeuring voor dressuurpaarden plaats bij MT-Stables in Kootwijkerbroek. Zeventien driejarige merries werden er voorgesteld en deze collectie was van zeer hoge kwaliteit, want alle paarden bleken sterwaardig. De top drie ervan gaat zeker indruk maken op de CK.
20 juni 2017 | 14:26

Positieve aftrap keuringsseizoen tuigpaard in Wezep

Vanmorgen kwamen de eerste driejarige tuigpaardmerries van dit seizoen in de keuringsbaan tijdens de Lokale Keuring van regio Oost in Wezep.
20 juni 2017 | 00:10

Hoog percentage sterren bij springpaarden in Wamel

De stamboekkeuring bij De Dalhoeve in Wamel voor springpaarden op 19 juni vond plaats in de avond. Ondanks het kleine aantal van slechts negen deelnemers stemde de kwaliteit tot tevredenheid.
19 juni 2017 | 23:06

Goede dressuur- en springpaarden in Haaksbergen

In het middagprogramma van 19 juni vond een stamboekkeuring voor de regio Overijssel plaats bij De Watermolen in Haaksbergen. De jury kon ondanks de hitte toch de nodige sterren uitdelen, bij zowel de spring- als de dressuurpaarden.
19 juni 2017 | 22:40

Goede collectie springpaarden in Lonneker

Bij manege Twentse Marke in Lonneker vond 19 juni in de ochtend een stamboekkeuring plaats. Bij de springpaarden kwamen er maar liefst vijf van de zeven aangeboden paarden in aanmerking voor het sterpredicaat. Een goede collectie dus!
19 juni 2017 | 17:52

KWPN Magazine: Springkenmerken onder de loep

Uiteraard staat ook dit bewaarnummer weer boordevol mooie verhalen over sport en fokkerij!
18 juni 2017 | 22:10

Anthony Condon en Oklund-zoon Balzac zegevieren in Grand Prix Bolesworth

De Ier Anthony Condon reed met Balzac ijzersterk naar de zege in de viersterren Grand Prix van Bolesworth.
18 juni 2017 | 19:31

Schuttert met Balboa HS beste Nederlander in GP Poznan

Met de Tygo-zoon Balboa HS realiseerde Hendrik-Jan Schuttert een mooie foutloze barrage in de 1.60m Grand Prix van CSI4* Poznan. Het duo werd daarmee zesde.
18 juni 2017 | 18:35

Donna Speciale deelt eerste prijs 1.50m in Calgary

Het komt niet vaak voor, maar dit weekend was het tweemaal raak: een ex aequo overwinning in de springsport. Zo werd Leslie Howard gedeeld eerste met Donna Speciale (v.Cavalier) op Spruce Meadows.
18 juni 2017 | 16:51
Subtop

Eerste A-kader-score voor Hexagon’s Double Dutch

De recent erkende Hexagon’s Double Dutch (v.Johnson) liep tijdens de kadervormingswedstrijd in Etten-Leur met veel overtuiging naar zijn eerste A-kader-score. De Johnson-zoon liep onder het zadel van Thamar Zweistra naar 73,40. Eén jury beloonde het duo met maar liefst 77,40%.
17 juni 2017 | 23:06

Nette collectie dressuurpaarden in Wamel

Bij De Dalhoeve in Wamel verzamelden zich 17 juni tweeënvijftig dressuurpaarden voor de stamboekkeuring. Een respectabel aantal, waarvan er maar liefst negenentwintig ster werden. Toch ontbraken de echte uitschieters van voorgaande jaren. Opvallend was de hoeveelheid publiek.
17 juni 2017 | 22:20

SK Hunsel: 13 stermerries in dressuurrichting

Op de mooie accommodatie van Dressuurstal Rutten in Hunsel vond vandaag de Limburgse stamboekkeuring voor dressuurmerries plaats. Van de 27 konden er 13 met het sterpredicaat huiswaarts keren.
17 juni 2017 | 22:14

Veel sterren in IJsselmuiden

Tijdens de stamboekkeuring in IJsselmuiden kon de jury bij zowel de spring- als de dressuurpaarden de nodige sterpredicaten uitdelen. De regio ontwikkelt zich positief.
17 juni 2017 | 20:31

KWPN-podium in Treffen: Callisto, SFN Zenith en H&M Christian K

Het podium van de 1,55m-rubriek in Treffen werd vandaag ingenomen door de KWPN’ers Callisto, SFN Zenith en H&M Christian K.
17 juni 2017 | 12:56
Video

Isabel Freese: 'Meer dan tevreden met Bordeaux's Grand Prix'

De KWPN-hengst Bordeaux (v.United) maakte verleden maand al een succesvol debuut in de Grand Prix. Zijn nieuwe amazone Isabel Freese, die de hengst van Eva Möller overnam, zette met de United-zoon nu ook de Grand Prix bij Gestüt Bonhomme op naam. De bruine hengst liet met 72,90% de concurrentie nipt achter zich.
17 juni 2017 | 12:25
Subtop

Femke de Laat en Dark Pleasure blijven winnen

In Etten-Leur, bij Dressage@Blom, zette de KWPN-hengst Dark Pleasure zijn reeks van overwinningen voort. Amazone Femke de Laat bracht de Ufo-zoon (uit Wild Pleasure elite pref van Jazz) naar 70,36%, een nieuwe record voor de combinatie.
16 juni 2017 | 22:19

Abigej (v.Lupicor) naar derde plek 1.50m Poznan

Op het CSI4* in het Poolse Poznan hield Marek Lewicki de vaderlandse eer hoog door dubbel foutloos als derde te eindigen in het 1.50m met de Lupicor-zoon Abigej.
16 juni 2017 | 22:08

1.50m-zege in Calgary voor Uceko

De inmiddels 16-jarige Celano-zoon Uceko leek van het internationale toneel verdwenen maar bewees gister dat niets minder waar is. Samen met Kent Farrington won hij het 1.50m op Spruce Meadows.
16 juni 2017 | 18:54

Celena VDL naar derde plaats in 1,50m Glock’s Championat

Celena VDL en de Braziliaanse ruiter Marlon Modolo Zanotelli sprongen vandaag naar een knappe derde plaats in het CSI5* 1,50m Gaston Glock’s Championat in Treffen.
16 juni 2017 | 15:25

Kosteloos afstammingscontrole vader bij genoomtest

Nieuw dit jaar is dat bij het uitvoeren van de genoomtest nu ook de afstammingscontrole van de vader kosteloos wordt uitgevoerd.
16 juni 2017 | 14:47

Goede eerste indruk EPTM-merries

Vandaag stond de eerste beoordeling van de EPTM-merries op het programma en de merries gaven een erg goede indruk.
16 juni 2017 | 08:51

Het KWPN Magazine is er weer!

Vandaag valt bij alle leden het KWPN Magazine weer op de mat. Uiteraard staat ook dit bewaarnummer weer boordevol mooie verhalen over sport en fokkerij.
15 juni 2017 | 16:49

Zinderende ontknoping verwacht in Stal Hendrix-competitie

Nadat in Reuver de vierde en laatste selectiewedstrijd van de Stal Hendrix-competitie is verreden, zijn de deelnemers voor de finale op 8 juli bekend. Bij de vierjarigen won de kwaliteitsvolle Isabella HX (v.Diamant de Semilly).
15 juni 2017 | 16:23

KWPN Online veulenveilingen breiden uit

De KWPN veulenveilingen zijn al jaren een succesvolle formule om goede veulens uit de bewezen KWPN-fokkerij te kopen. Als aanvulling op de KWPN veulenveilingen organiseert het KWPN voor het vierde jaar op rij de KWPN Online veulenveilingen. Dit keer starten deze veilingen al vroeg in het seizoen met de eerste veiling begin juli. Gedurende de zomermaanden volgen er dan nog eens drie.
14 juni 2017 | 22:36

Ook in Enter goede springpaarden

In Enter vond op 14 juni ook een stamboekkeuring voor de regio Overijssel plaats. Net als in Den Ham waren de springmerries van goede kwaliteit.
14 juni 2017 | 21:03

Veel sterren in Den Ham

Vandaag vond een stamboekkeuring voor de regio Overijssel plaats bij familie Van Straaten in Den Ham. Twaalf springmerries werden er aangeboden voor het sterpredicaat, maar liefst tien ervan slaagden hiervoor.
14 juni 2017 | 15:40
Video

Woensdag Weetjes: hengsten met hoogste cijfers voor springkenmerken

Of het nu op een keuring is of in een zoektocht naar een nieuwe topper, springpaarden worden beoordeeld op verschillende springkenmerken. Deze week in het Woensdag Weetje zijn de hengsten die vanaf 2008 hebben deelgenomen aan het verrichtingsonderzoek eens onder de loep genomen. Welke paarden behaalde de hoogste punten voor galop, techniek, reflexen en vermogen?
13 juni 2017 | 20:44

SK Wanssum: springkwaliteit ruimschoots voorhanden

Aansluitend aan de stamboekkeuring in Kessel vervolgde het Limburgse merriekeuringsseizoen met succes in Wanssum. Daar werden 11 van de 13 aangeboden merries ster verklaard.
13 juni 2017 | 17:14
Video

Cosmo danst op buitenaardse wijze naar Duitse reservetitel

Dressuurminnend Duitsland stond afgelopen weekend paraat in Balve om de nationale kampioenschappen te aanschouwen. Isabell Werth bewees haar topvorm door ook in het outdoorseizoen de titel in ontvangst te mogen nemen. Cosmo, de Van Gogh-zoon die allang veel meer is dan een jong talent, wist wel heel dichtbij Werth’s Emilio (v.Ehrenpreis) te komen.
13 juni 2017 | 16:29

Kijk op..de veulenregistratie

In de nieuwe online rubriek 'Kijk op..' lichten we iedere week een onderwerp uit. Deze week de veulenregistratie.
13 juni 2017 | 15:31

SK Kessel: goede keuring levert 13 stermerries op

Op de opfoklocatie van Stal Hendrix in Kessel vond vandaag de eerste stamboekkeuring van regio Limburg plaats. Van de 17 aangeboden stermerries, ontvingen 13 het sterpredicaat waaronder twee dankzij 85 punten voor het springen.
13 juni 2017 | 10:39

Team Ernes zamelt geld in voor onderzoek naar kanker

Op zondag 2 juli 2017 zou Wim Ernes 59 jaar zijn geworden. Omdat hij in zijn sportieve leven “opgeven nooit een optie vond” en altijd teams sterker probeerde te maken, hebben circa 100 familieleden en vrienden van Ernes ‘United WE Stand’ opgericht om samen de sportieve uitdaging aan te gaan en geld op te halen voor alle onderzoeken naar kanker.
13 juni 2017 | 09:54

Oranje menners winnen in Saumur

​De Nederlandse menners hebben in het Franse Saumur goede zaken gedaan. Koos de Ronde won bij de vierspannen. Samen met Bram Chardon vormde De Ronde bovendien het winnende team in de landenwedstrijd van deze hoog aangeschreven viersterrenwedstrijd.
13 juni 2017 | 09:00

Blom Cup is vernieuwd

De KWPN Kampioenschappen ondergaan een flinke upgrade en ook de Blom Cup is hier en daar gewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Lees hier de wijzigingen.
12 juni 2017 | 18:00

#OpDezeDag: Tango en Hans Peter Minderhoud Nederlands kampioen

Vandaag de dag in 2011 werd de KWPN-hengst Tango met zijn ruiter Hans Peter Minderhoud Nederlands kampioen. Voor Hans Peter was het tevens zijn eerste nationale Zware Tour-titel.
12 juni 2017 | 14:11

Emilion-zoon Cenwood delle Lame wint Grand Prix van Hardelot

De Franse amazone Marie Hecart en haar tienjarige KWPN’er Cenwood delle Lame bleken gistermiddag in de Grand Prix van Hardelot de sterkste combinatie.
12 juni 2017 | 13:26

Video's ingeschreven hengsten online!

De video's van de ingeschreven hengsten van het afgelopen voorjaarsverrichtingsonderzoek staan online!
12 juni 2017 | 09:03

KWPN’ers Day Dream en VDL Wizard in top 10 Grand Prix Upperville

In de CSI4* Upperville Jumper Classic in de Verenigde Staten sprongen de KWPN’ers Day Dream en VDL Wizard naar respectievelijk de vierde en zesde plaats.
11 juni 2017 | 21:33

Dibatsja (v.Veron) zesde in 1.50m Lons le Saunier

Met zijn negenjarige Veron-dochter Dibatsja kon Beat Mändli zich vandaag als zesde opstellen in het 1.50m jachtparcours tijdens CSI3* Lons le Saunier.
11 juni 2017 | 21:29

Derde plaats voor Sterrehof’s Calimero in vijfsterren Grand Prix Sopot

Marc Houtzager en Sterrehof’s Calimero sloten het concours in Sopot af met een sterke derde plaats in de vijfsterren Grand Prix.
11 juni 2017 | 19:32
Subtop

Ebony wint ‘met beste PSG ooit’

“Dit was Ebony’s beste proef ooit in de Lichte Tour”, vertelt een blije Vai Bruntink na afloop van haar winnende proef in Harich. De KWPN-goedgekeurde zoon van Painted Black liep naar dik 70% en wist daarmee de concurrentie voldoende op afstand te houden.
11 juni 2017 | 18:47
Subtop

Witte en Wynton goed van start in buitenseizoen

In Liempde kwamen Madeleine Witte en de KWPN-hengst Wynton aan de start. Nadat de Jazz-zoon naar goede scores liep op Indoor Brabant, mocht de zwarte hengst voor het eerst sinds zijn blessureperiode weer mee op een buitenconcours. Het resultaat: 70,50% en de overwinning.
11 juni 2017 | 14:13

VDL Bravo S aan zet op CSI4* Tryon

Hunter Holloway heeft de vorm te pakken met VDL Bravo S (v.Ephebe for Ever). In de Grand Prix van CSI4* Tryon werden ze knap tweede, nadat ze eerder deze week al als vierde eindigden in het 1.50m.
11 juni 2017 | 13:47

Zesde plaats voor Brighton/Beegien (v.Contendro II) in 1.50m

In de Transcanada Winning Round 1.50m-rubriek realiseerde Tiffany Foster weer eens twee foutloze rondes met de Contendro II-zoon Brighton, die voorheen als Beegien -SFN- door het leven ging.
11 juni 2017 | 13:26

1.50m-winst op Spruce Meadows voor Cavarola (v.Corland)

Naast de Corland-nakomeling VDL Aberlino presteert ook de Corland-dochter Cavarola opvallend op CSI5* Spruce Meadows. Met Chris Surbey won ze het klassieke 1.50m.
11 juni 2017 | 09:37

Goede dag voor KWPN’ers in Sopot

Onder Vincent Voorn greep de Padinus-zoon Dante de overwinning in de 1,50m Medium Tour op het vijfsterren concours in Sopot.
11 juni 2017 | 09:15

Spectaculaire overwinning voor Arrayan en Sergio Alvarez Moya in Grand Prix Cannes

De Spanjaard Sergio Alvarez Moya greep met Arrayan de hoofdprijs in de Longines Global Champions Tour Grand Prix van Cannes.
10 juni 2017 | 21:42

Sterke kwaliteit springpaarden in Varsseveld

10 Juni vond de eerste stamboekkeuring van regio Gelderland plaats. Bij Hengstenstation De Radstake verzamelde zich een flinke hoeveelheid publiek aan de zijlijn. De toeschouwers kwamen niet voor niets, want met name de springpaarden vielen op door zowel hun schoonheid als kwaliteit.
10 juni 2017 | 17:26

KWPN-hengst Atleet wint ereklasse in Haps

Vandaag vond onder ideale weersomstandigheden de Fokpaardendag Haps plaats. Deze dag vormt het eerste gedeelte van de tweedaagse Land van Cuijkse Paardendagen. Traditiegetrouw waren op deze eerste dag ook de regionale tuigpaardrijders weer uitgenodigd.
10 juni 2017 | 11:27
Subtop

Delftse kürwinst voor debuterende Chagall D&R

De KWPN-hengst Chagall D&R (v.Jazz) maakte in de internationale ambiance van Concours Delft zijn debuut op het hoogste niveau. Onder Patrick van der Meer kwam het fokproduct van Welmoed Jansen uit ’s-Gravenhage tot 71,88%. Het Amerikaanse dressuurteam, dat het bijzonder mooi aangeklede concours gebruikte als oefenrondje, kon de hoofdprijs overhandigen aan Van der Meer en Chagall D&R.
10 juni 2017 | 09:59

Cantos-zoon Abache HL sterk naar derde plaats in 1,50m Hardelot

Charlotte Verhagen en Abache HL sprongen in het 1,50m in het Franse Hardelot naar een knappe derde plaats.
10 juni 2017 | 09:48

Aniek Poels en Athene imponeren in Nations Cup Sopot, Nederland tweede

Opvallende prestaties van de KWPN’ers Waterford en Athene droegen bij aan de zege van de VS en de tweede plaats van Nederland in de Nations Cup van Sopot.
9 juni 2017 | 22:11

VDL Aberlino (v.Corland) vierde in 1.55m Spruce Meadows

Verscheidene KWPN’ers presteren opvallend op het CSI* Spruce Meadows. Zo ook de Corland-zoon VDL Aberlino, die met Samuel Parot een goede prestatie aan zijn erelijst kon toevoegen.
9 juni 2017 | 14:31

1,50m-overwinning voor Sanne Thijssen en achtjarige Stippel

In Sopot grepen de pas achtjarige Stippel en Sanne Thijssen de overwinning in een CSIO5* 1,50m-rubriek en daarmee bleven ze een aantal ervaren combinaties voor.
9 juni 2017 | 13:38

Keuringsseizoen van start!

Vanaf dit weekend vinden er in het gehele land weer diverse stamboekkeuringen plaats, aanmelden is nog mogelijk.
9 juni 2017 | 08:58

Aquila HDC begint LGCT Cannes met tweede plaats

De twaalfjarige Aquila HDC sprong gisteravond met Patrice Delaveau naar de tweede plaats in het 1,55m van Cannes.
8 juni 2017 | 21:55

Dream Boy behouden voor Nederland

De KWPN-hengst Dream Boy is behouden voor de Nederlandse sport en fokkerij. De Vivaldi-zoon is sinds vandaag deels in eigendom van Glock Horse Performance Center. Daarmee blijft Hans Peter Minderhoud verzekerd van de hengst als sportpaard.
8 juni 2017 | 15:22

Breitling LS zesde in 1.55m op Spruce Meadows

Beezie Madden heeft de smaak goed te pakken met de KWPN-goedgekeurde hengst Breitling LS (v.Quintero). Op de openingsdag van het CSI5* Spruce Meadows werden ze zesde in het 1.55m.
8 juni 2017 | 10:50

KWPN Kampioenschappen vernieuwd!

Nu volop mogelijkheden voor hospitality en exposure tijdens de KWPN Kampioenschappen!
7 juni 2017 | 16:59

Geef uw veulen(s) nu op voor de veulenkeuring in Terschuur

Op donderdag 27 juli staat de Paardenfokdag Veluwe & Vallei weer in het teken van de veulenkeuringen, aangespannen rubrieken en shows!
7 juni 2017 | 15:58

Blom's Young Horse Show morgen van start

Voor de eerste keer vindt van 8 tot en met 11 juni Blom’s Young Horse Show, voorheen Jumping Etten-Leur, plaats in Roosendaal.
7 juni 2017 | 15:01

Afstammelingenkeuring tuigpaardhengsten dit jaar op twee dagen

Vorig jaar werd een relatief groot aantal tuigpaardhengsten goedgekeurd, waardoor ervoor is gekozen de afstammelingenkeuring over twee dagen te verdelen.
7 juni 2017 | 10:06

Nederlandse teams CHIO Rotterdam bekend

Van 22 tot en met 25 juni staat het Rotterdamse Kralingse Bos geheel in het teken van het CHIO Rotterdam. Dit hippische topevenement is het enige Nederlandse buitenconcours dat zowel in de dressuur als het springen een officiële internationale vijfsterren landenwedstrijd op het programma heeft staan.
7 juni 2017 | 09:42

Zaterdag 24 juni rijpaardveulenkeuring KWPN Regio Friesland

Op zaterdag 24 juni 2017 vanaf 09.00 uur wordt de jaarlijkse provinciale veulenkeuring gehouden van het KWPN Regio Friesland. De rubrieken zullen plaats vinden op de prachtige accommodatie van Manege Gaasterland, Wyldemerkwei 1 in Harich.
7 juni 2017 | 09:32

Geef uw veulen(s) nu op voor de veulenkeuring in Terschuur

Op donderdag 27 juli 2017 staat de Paardenfokdag Veluwe & Vallei weer in het teken van de veulenkeuringen, aangespannen rubrieken en shows!
6 juni 2017 | 16:14

Inschrijving Online Veulenveiling 2017 geopend!

Sinds 2014 faciliteert het KWPN de Online Veulenveilingen als vernieuwde en verbeterde versie van de Veulen Verkooplijst. De eerste selectiedagen zijn bekend en u kunt uw veulens nu aanmelden voor de selectie- en videodagen.
6 juni 2017 | 13:09

Zweeds kampioenschap voor Zuidenwind

De KWPN-hengst Zuidenwind (v.OO Seven) en de Zweedse amazone Rose Mathisen wisten afgelopen weekend het Zweedse kampioenschap op naam te zetten. Na een tweede plek in de Grand Prix, sleepte het duo in de kür op muziek de overwinning ruimschoots binnen.
5 juni 2017 | 20:55

KWPN hengst Idol wint eerste competitiewedstrijd

Op het concours in Eext stond, naast diverse andere tuigpaardrubrieken, ook de eerste nationale competitiewedstrijd op het programma. De schimmelhengst Idol wist daarin vandaag het hoogst te scoren. CH Eext heeft een prachtige zandpiste aangelegd maar voor de tuigpaarden leek deze bodem vrij zwaar. Met name in de damesrubriek waar gebruik wordt gemaakt van een tweewielige wagen kwam dat extra tot uiting.
5 juni 2017 | 16:59
Subtop

Dark Pleasure bezig met sterk seizoen in ZZ-Zwaar

Femke de Laat en Dark Pleasure zijn bezig met een sterk seizoen in het ZZ-Zwaar. Het duo stond in Heerjansdam tweemaal aan kop. In een proef scoorde de Ufo-zoon 68,70%, waarbij de hengst maar liefst 6% los stond van de nummer twee. De andere proef werd met 65,50% gewaardeerd.
5 juni 2017 | 15:45
Video

CDI Uggerhalne: Zack scoort, Arlando op dreef met nieuwe amazone

In het Deense Uggerhalne waren het de KWPN-hengsten Blue Hors Zack (v.Rousseau) en Arlando (v.Paddox) die tot aansprekende resultaten kwamen in hun rubrieken. Arlando won met zijn nieuwe amazone de CDI3* Grand Prix, terwijl de CDI3* Grand Prix Special de tweede plek opleverde. In de Nations Cup kwam Nederland tot de derde plaats, terwijl Zack de Deense ploeg naar de overwinning hielp.
5 juni 2017 | 09:52

Chinook en Richard Howley verrassend tweede in Grand Prix van Sankt Gallen

Bijna grepen Richard Howley en Chinook de Grote Prijs van Sankt Gallen, maar op de valreep ging Bertram Allen er met de zege vandoor.
5 juni 2017 | 00:19

Dingeman (v.Nintender) 4e in Grote Prijs Tryon

Dingeman (v.Nintender) en zijn Mexicaanse ruiter Santiago Lambre werden 4e in de 1.60m Grote Prijs van Tryon.
4 juni 2017 | 23:30

Billy Angelo en William Funell tweede in 1.50m

De KWPN'er Billy Angelo (v.Tangelo van de Zuuthoeve) mocht zich vandaag als tweede opstellen in de rubriek over 1.50m in het Deense Uggerhalne.
4 juni 2017 | 20:51

Aliene Ruyter en Elaine Pen aan kop in Renswoude

Tijdens de laatste dag van de Coral Estate Horse Trials in Renswoude zorgde het springen van de combinaties in de klassen CCI2* en CCI1* voor een bloedspannende apotheose. Na afloop stond in de einduitslag in beide rubrieken een KWPN-er aan kop.
4 juni 2017 | 19:27

Charlotte Fry en Everdale op koers in internationaal debuut

De Britse Charlotte Fry was in vorm tijdens het internationale concours in Roosendaal. De stalamazone van Van Olst Horses reed zowel de KWPN-hengst Everdale (v.Lord Leatherdale) als de Zucchero-zoon Dark Legend naar prachtige resultaten.
4 juni 2017 | 19:01
Subtop

Oranje lint voor Briljant en Beljon

In het Drentse Eext zette de KWPN-hengst Briljant de Prix st. Georges op naam door 69,14% te laten noteren. De Uphill-zoon komt al langer van start onder Femke Beljon, maar weet sinds kort te klimmen in de scores.
4 juni 2017 | 10:26

It's A Dream pakt leiding in Stal Hendrix-competitie

Na drie wedstrijden gaat de KWPN-goedgekeurde hengst It's A Dream (v.Toulon) aan de leiding bij de vierjarigen in de Stal Hendrix-competitie.
4 juni 2017 | 10:23

Vierde prijs in GP St. Tropez voor H&M Christian K (v.Namelus R)

Peder Fredricson is bezig met een sterke opmars met zijn tienjarige KWPN’er H&M Christian K. Met de Namelus R-zoon werd hij gister dubbel nul vierde in de GP van Saint Tropez.
3 juni 2017 | 21:47

Negenjarige Glock's Debalia wint Grote Prijs CSI Wierden

Gerco Schröder wint Grote Prijs CSI Wierden met de pas negenjarige Numero Uno-dochter Glock's Debalia.
3 juni 2017 | 21:31

CDI Roosendaal: Podiumplaats en 74,77% voor Double Dutch

Na een achtste plek en 70% in de Grand Prix, was er in de kür op muziek een podiumplek weggelegd voor de recent erkende Double Dutch. De Johnson-zoon tikte de 75% net niet aan en bracht zijn amazone naar de tweede plek, net na de Portugese Daniel Pinto en Santurion de Massa.
3 juni 2017 | 20:47

Vakarlos klimt omhoog

Opnieuw een prachtige dag Eventing bij Coral Estate Horsetrails. Vakarlos met Tim Lips in de prijzen
3 juni 2017 | 19:26
Subtop

Briljant en Winningmood in vorm tijdens Freestyle Festival

Het waren de KWPN-hengsten Briljant (v.Uphill) en Winningmood (v.Prado) die in vorm waren tijdens het Freestyle Festival in Wezep. Ter ere van het 50-jarige jubileum van De Heuvelruiters uit Wezep werd er kür op muziek uitgeschreven voor ZZ-Zwaar- en Lichte Tour-ruiters.
3 juni 2017 | 08:48

H&M Zilverstar T vijfde in 1.50m CSI5* St. Tropez

Op de Longines Athine Onassis Horse Show in het Franse Saint Tropez hebben al verschillende KWPN’ers prijzen behaald.
2 juni 2017 | 21:05

Tim Lips met Bayro sterk tijdens Coral Estate Horse Trials

De Coral Estate Horse Trials in Renswoude zijn in volle gang. Inmiddels heeft Tim Lips met Bayro twee onderdelen van de CIC3* afgerond en staat bovenin het klassement
2 juni 2017 | 20:16

Dochter van Vivaldi steelt de show in Brummen

Ook de IBOP in Brummen vandaag had niet te klagen over de kwaliteit onder de deelnemende paarden. Vier dressuurpaarden en twee springpaarden konden 80 punten of meer op hun eindlijst laten bijschrijven.
2 juni 2017 | 13:41

Michael Whitaker en Viking pakken 1,50m-overwinning in Sankt Gallen

Michael Whitaker en Viking zijn het vijfsterren concours in Sankt Gallen begonnen met een overwinning in het 1.50m.
2 juni 2017 | 11:43

WBFSH-rankings: fokkers KWPN-dressuurpaarden eerste en spring- en eventingpaarden tweede

Het KWPN gaat bij de dressuurranking aan kop, na een tweede plaats het afgelopen jaar. Bij het springen zijn we ten opzichte van vorig jaar, twee plaatsen gestegen en staan we nu tweede. Bij de eventing staat het KWPN tweede en zijn we ten opzichte van vorig jaar vier plaatsen gestegen.
2 juni 2017 | 11:20
Regio Zeeland

SK Vrouwenpolder: hoogste score voor Jolie-Varra

Gemiddeld goede keuring met weinig ondereind.
1 juni 2017 | 19:24

CDI Roosendaal: 70,18% voor Hexagon’s Double Dutch

In Roosendaal was het Edward Gal die met Glock’s Zonik, een zoon van de KWPN-gefokte Zack, goede zaken deed door hun internationale debuut te winnen met 75,78%. De recent erkende Hexagon’s Double Dutch (v.Rubiquil) eindigde op de achtste plaats door de 70%-grens nipt te doorbreken.
1 juni 2017 | 10:12

Oronia, sport in benen en genen

Het KWPN-blad In De Strengen staat boordevol mooie verhalen. Iedere week lichten we er een uit. Deze week de merrie Oronia, moeder van Vontango, Don Tango en nog meer bijzondere nakomelingen.
31 mei 2017 | 20:19

Jury 'dik tevreden' over kwaliteit tijdens IBOP Berlicum

Bijna alle aangeboden springpaarden slaagden voor hun IBOP vandaag in Berlicum en bij de dressuurpaarden konden vijf uitschieters worden aangemerkt. Dat stemt tot tevredenheid bij het jurykorps.
31 mei 2017 | 18:48
Regio Gelderland

Stallenkeuring Boven-Leeuwen geslaagd

Een goede keuring bij Stal Franssen met een hoofdrol voor Estoril
31 mei 2017 | 14:18

Woensdag Weetjes: KWPN'ers winnen meeste podiumplaatsen

De KWPN-database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. In deze online serie komt er iedere keer een andere statistiek aan bod. Deze week: KWPN'ers winnen meeste podiumplaatsen.
30 mei 2017 | 13:21

Kijk op..De stamboek- en thuiskeuring

In de nieuwe online rubriek 'Kijk op..' lichten we iedere week een onderwerp uit. In de eerste ‘Kijk op..’ beginnen we met de stamboekkeuring en thuiskeuring.
29 mei 2017 | 20:14

Charleville (v.Quasimodo Z) wint 3*-GP Lexington

Het was een uitstekend weekend voor nazaten van Quasimodo Z. Nadat Callisto het 1.50m in Hamburg won, sprongen twee nazaten naar de top-drie van de Grand Prix van Lexington.
29 mei 2017 | 17:00

Nog enkele plaatsen vrij in tweeweekse EPTM-test

Vorige week maandag zijn de stallen op het KWPN-centrum in gebruik genomen door de EPTM-merries die deelnemen aan de vijfweekse EPTM-test.
28 mei 2017 | 21:54
Video

Prachtzege voor Whitney BB en Michael Greeve in Grand Prix Eindhoven

In de VDL Groep Grand Prix van Eindhoven waren Michael Greeve en Whitney BB de enige die twee keer de nul vast wisten te houden.
28 mei 2017 | 20:22

8jr Epicor da Gandarinha zesde in GP Lissabon

Pas acht jaar is hij, de van Lupicor afstammende hengst Epicor da Gandarinha die in de 1.60m-Grand Prix van CSI3* Lissabon vandaag knap zesde werd.
28 mei 2017 | 20:08

Babylotte dubbel foutloos 4e in GP Hamburg

In de door de afscheid nemende Casall gewonnen Grand Prix van Hamburg behoorde Yuri Mansur met de Dollar du Murier-dochter Babylotte eveneens tot de dubbel foutloze duo’s.
28 mei 2017 | 12:34
JongKWPN

JongKWPN-keuring levert twee mooie kampioenen op

Na de eerste editie van vorig jaar organiseerde JongKWPN afgelopen zaterdag opnieuw een stamboekkeuring. Nieuw dit jaar was de centrale keuring.
27 mei 2017 | 19:43

Dha Dha tweede in Derby van Eindhoven, Zomerfee van de Broekkant op drie

De Brit William Funnell greep zijn derde overwinning in de prestigieuze Lacom Derby van Eindhoven, maar de KWPN'ers Dha Dha en Zomerfee van de Broekkant kwamen dichtbij.
27 mei 2017 | 19:40
Subtop

Oranje lint voor Grand Prix Westpoint

In Nispen kwam de KWPN-hengst Westpoint van start. Zijn amazone Emmelie Scholtens bracht de Jazz-zoon (uit Jerlinda elite pref prest van Michelangelo) naar 70,80% en dat was goed voor de royale overwinning. Het fokproduct van M.A. Habraken uit Boxtel stond daarmee vijf procent los van de nummer twee.
27 mei 2017 | 19:22

Spectaculaire zege voor Diva en Emma Augier de Moussac

Emma Augier de Moussac zette met Diva alles op alles en won de zwaarbevochten 1,50m-proef in Eindhoven, terwijl de KWPN-goedgekeurde Emir R imponeerde met een derde plaats.
27 mei 2017 | 18:19

Michel Hendrix en Baileys 5e in 1.55m Rome

Met overtuigende nulritten reed Michel Hendrix op het CSIO5* in Rome zijn goed springende Indoctro-zoon Baileys naar de vijfde plaats in het 1.55m.
27 mei 2017 | 14:33

Derde plaats voor New York (v.Verdi) in 1.50m Hamburg

De elfjarige Verdi-zoon New York heeft met Jack Towell in Hamburg zijn palmares weer eens weten uit te breiden. Het duo eindigde als derde in het 1.50m van het CSI5*.
26 mei 2017 | 21:31

Callisto (v.Quasimodo Z) pakt 1.50m-zege in Hamburg

Op het CSI4* Hamburg boekte Ross Mulholland een mooie overwinning in het klassieke 1.50m met de KWPN’er Callisto (v.Quasimodo Z).
26 mei 2017 | 21:01

Nederlands team tweede in Nations Cup Rome

Na een tegenvallend resultaat in La Baule, stond het Nederlandse team vandaag in de Nations Cup in Rome zijn mannetje. Ze werden tweede.
26 mei 2017 | 08:36

Hengstenpresentatie Verhagen Horse Service

Anders dan de advertentie in IDS10 aangeeft, is de aanvangstijd om 19.00 uur.
26 mei 2017 | 08:05

Meld je aan voor de keuring, Pavo Cup en Blom Cup!

Het keuringsseizoen staat voor de deur, tijd om uw paard(en) in te schrijven via Mijn KWPN.
25 mei 2017 | 22:16

Pracht tuigpaardensport in Bennekom

De nieuwelingenrubriek op CH Bennekom is altijd een publiekstrekker maar de overige rubrieken leverden ook buitengewoon veel kijkplezier op. De jury kon kiezen uit diverse toppers en dat er soms meerdere mogelijkheden waren bleek uit de uitslag op het digitale scorebord waarop de individuele juryuitslag af te lezen was. Maar de meeste stemmen gelden.
25 mei 2017 | 21:18

Zenzero snelt naar derde prijs 1.50m Lissabon

Op het CSI3* in de Portugese hoofdstad Lissabon deed Felipe Ramos Guinato goede zaken door als derde te finishen met Zenzero (v.Kashmir van ’t Schuttershof) in het 1.50m direct op tijd.
25 mei 2017 | 19:42

KWPN hengst Image HBC wint nieuwelingenklasse in Bennekom

In tuigpaardenland was het vandaag een belangrijke dag, op Hemelvaartsdag vindt in Bennekom namelijk sinds jaar en dag de officiële nationale nieuwelingenklasse plaats. Bennekom winnen wil elke tuigpaardrijder. Vandaag was het Harry van Middelaar die de roemruchte nieuwelingeklasse met Image HBC op zijn naam schreef. Er was bijzonder veel publiek naar Landgoed Hoekelum gekomen om deze mooie dag mee te beleven.
24 mei 2017 | 19:17

Woensdag Weetjes: KWPN'ers in Derby van Eindhoven

De KWPN-database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. In deze online serie komt er iedere keer een andere statistiek aan bod. Deze week nader bekeken de Derby van Eindhoven.
24 mei 2017 | 08:15

Baron De Weichs De Wenne plotseling overleden

Op 14 mei jl is oud Kwpn Limburg voorzitter Baron de Weichs De Wenne plotseling overleden.
23 mei 2017 | 16:05

Huldiging van de vier goedgekeurde hengsten van Westdorp

Op Hemelvaartsdag 25 mei om 16.00 uur presenteert Stoeterij Tewis & van Kooten de vier recent goedgekeurde KWPN-hengsten Joint Venture, Jukebox, Just Apple en Jumper Verdi.
23 mei 2017 | 11:25
Video

KWPN-hengst Carrera wint Grand Prix Jumping Schröder Tubbergen

De KWPN-goedgekeurde hengst Carrera won afgelopen zondag de Grand Prix van Tubbergen onder het zadel van Willem Greve.
22 mei 2017 | 10:10

Cocq A Doodle (v.Tolan R) wint GP North Salem

Slechts drie combinaties konden foutloos blijven in de Grand Prix van CSI3* North Salem en alleen winnaar Andrew Ramsey wist met Cocq A Doodle (v.Tolan R) de nul vast te houden in de barrage.
22 mei 2017 | 09:55

Dingeman (v.Nintender) vierde, Beezie (v.Cardento) vijfde in GP Lexington

Het hoogtepunt van de Kentucky Spring Classic is ieder jaar de Mary Rena Murphy Grand Prix, waarin Santiago Lambre met Dingeman (v.Nintender) de vierde prijs wist te bemachtigen.
22 mei 2017 | 09:35

Big Brother (v.Untouchable) 4e in GP Bourg en Bresse

De 1.60m-Grand Prix van CSI4* Bourg en Bresse telde slechts vijf barragekandidaten en Rene Lopez eiste de vierde prijs op met de Untouchable-zoon Big Brother.
21 mei 2017 | 22:57

Apart en Constable II in top vijf 1,55m GCT Madrid

In het 1,55m in Madrid eindigden Apart en Constable II op respectievelijk de tweede en vijfde plaats.
21 mei 2017 | 22:41

Zerlin M derde in GP Nörten-Hardenberg, Cosun wint Championat

De KWPN-erkende hengst Zerlin M behaalde een fantastische derde plaats in de driesterren Grand Prix van Nörten-Hardenberg.
21 mei 2017 | 20:35

Actiefoto's van de hengsten online

Nu ook alle actiefoto's van de springhengsten die gisteren zijn goedgekeurd online.
21 mei 2017 | 19:29

Aqiedo toont kwaliteit in landenwedstrijd Compiègne

Adelinde Cornelissen en Aqiedo zorgden voor het beste Nederlandse en KWPN-resultaat in de CDI5* in Compiègne. Na de Grand Prix Special stond Nederland nog op de zilveren positie, de resultaten in de kür deden de driekleur afglijden naar de derde plek.
21 mei 2017 | 16:14
Subtop

Hoofdrol voor For Gribaldi tijdens selectie NK

In Nieuw en Sint Joosland kwamen de KWPN-hengsten For Gribaldi en Dark Pleasure van start in het ZZ-Zwaar. De Gribaldi-zoon For Gribaldi wist een proef te winnen en werd een keer tweede. Ufo-zoon Dark Pleasure werd tweemaal derde.
20 mei 2017 | 22:47

CDI Compiègne: Adelinde en Aqiedo zetten beste Nederlandse resultaat neer

In het Franse Compiègne zetten Adelinde Cornelissen en de KWPN-hengst Aqiedo het beste Nederlandse resultaat neer. De Undigo-zoon scoorde 72,90% en stond bij het jurylid op C zelfs op de eerste plaats. In de tussenstand staat het Nederlandse team op de zilveren positie, pas na de resultaten van de Grand Prix Special en de kür is de winnaar van de landenwedstrijd bekend.
20 mei 2017 | 22:25

Anna Zibrandtsen: “Arlando voelt als een Ferrari”

In Compiègne maakte de Deense Anna Zibrandtsen een driedubbel debuut. Zij kwam voor het eerst van start met de recent aangekochte KWPN-hengst Arlando (v.Paddox), deze wedstrijd was meteen haar allereerste wedstrijd op Grand Prix-niveau en als klap op de vuurpijl was het ook nog een internationaal debuut. Het resultaat: 71,68% en de tweede plaats. De overwinning, in zowel de Grand Prix als de Grand Prix Special, ging naar shooting star Suppenkasper.
20 mei 2017 | 21:52

PrimeVal Varanno en PrimeVal Wizzkid’s Gonda tweespankampioen

Vandaag vond op de Uithof in Utrecht het eerste regionale kampioenschap plaats en dat was het gecombineerde tweespankampioenschap van de categorieën Midden West Zuid. Derk Jan Mekkes kon de kampioenstitel weer mee meenemen naar Groningen maar met een iets andere formatie dan vorig jaar.
20 mei 2017 | 21:52
Subtop

Dark President D&R en Riccardo Sanavio debuteren in Lichte Tour

In Nieuw-Leusen maakte de KWPN-hengst Dark President D&R (v.Wynton) zijn debuut in de Lichte Tour. Riccardo Sanavio, sinds enkele maanden stalruiter bij Glock Horse Performance Center, bracht de hengst tot 68,68% en de tweede plaats in de selectie voor het Nederlands kampioenschap.
20 mei 2017 | 21:36

Van der Vleuten en VDL Groep Verdi TN wederom fenomenaal

In de Global Champions Tour van Madrid sloten Maikel van der Vleuten en VDL Groep Verdi TN de Grote Prijs op briljante wijze af met een derde plaats.
20 mei 2017 | 16:03

Zes kwaliteitsvolle dressuurhengsten aan hengstenbestand toegevoegd

De zes aan het verrichtingsexamen deelnemende dressuurhengsten wisten rondom te overtuigen met hun dressuuraanleg, bewegingskwaliteit en afkomst.
20 mei 2017 | 14:55

Gelderse Jupiler S en Ibsen B goedgekeurd

De beide Gelderse hengsten die aan het 35-dagenonderzoek deelnamen, konden vandaag worden ingeschreven in het KWPN stamboek.
20 mei 2017 | 13:39

16 springhengsten ingeschreven

De kwaliteit in het voorjaarsonderzoek was bij de springhengsten dusdanig dat 13 driejarigen en 3 oudere hengsten konden worden ingeschreven.
19 mei 2017 | 21:45

Irmette Balia PJ en Hatzidee PR winnen in Stal Hendrix-competitie

Equestrian Centre de Peelbergen vormde vandaag het decor van de tweede wedstrijd van de Stal Hendrix-competitie. Irmette Balia PJ (v.Don Diablo HX) en Hatzidee PR (v.Spartacus) behaalden de hoogste scores.
19 mei 2017 | 12:10

Vier springhengsten door eigenaar teruggetrokken

Het eindexamen van het verrichtingsonderzoek vindt morgen plaats, 24 hengsten verschijnen in de baan en gaan proberen het KWPN-dekbrevet te bemachtingen.
19 mei 2017 | 08:47

Selectiedagen nieuwe editie EDS/KWPN-veiling WK Jonge Dressuurpaarden Ermelo bekend

Excellent Dressage Sales (EDS) organiseert op 30 mei de eerste selectiedag voor de tweede editie van de veiling tijdens het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden op zaterdag 5 augustus in Ermelo. De organisatie streeft ernaar om excellente dressuurveulens en uitmuntende dressuurpaarden te veilen uit verschillende leeftijdscategorieën en niveaus.
18 mei 2017 | 14:49

Van der Valk Apeldoorn - de Cantharel sponsor KWPN

Het KWPN heeft overeenstemming bereikt met Van der Valk Apeldoorn - de Cantharel inzake sponsoring. De komende drie jaar gaat het KWPN graag gebruik maken van de diensten van De Cantharel. De Cantharel is gelegen op slechts 15 minuten reistijd van het KWPN-centrum.
18 mei 2017 | 13:02

Big Star, briljante carrière met louter hoogtepunten

Het KWPN-blad In de Strengen staat boordevol mooie verhalen. Iedere week lichten we er een uit. Deze week de levensloop van Olympisch kampioen Big Star!
18 mei 2017 | 12:04

Zaterdag eindpresentatie verrichtingsonderzoek

Aanstaande zaterdag 20 mei is het zover, de spring-, dressuur- en Gelderse hengsten op het KWPN-centrum krijgen hun laatste beoordeling alvorens de hengstenkeuringscommissies bekend gaat maken welke hengsten zij goedkeuren voor de fokkerij.
17 mei 2017 | 13:32

Woensdag Weetjes: het verrichtingsonderzoek

De KWPN-database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. In deze online serie komt iedere week een andere statistiek aan bod. Deze week het verrichtingsonderzoek.
16 mei 2017 | 08:49

Verkiezing Fokker van het Jaar: U bepaalt mee!

Elk jaar is het weer spannend wie de eretitel Fokker van het Jaar krijgt toebedeeld. De afgelopen jaren werden al vele fokkers, die zich nadrukkelijk hebben onderscheiden qua fokkerijresultaten, beloond voor hun inspanningen middels deze titel.
16 mei 2017 | 08:39

Verdi-zoon Bonjovi tweede in Hollow Creek Grand Prix van Lexington

De Verdi-zoon Bonjovi sprong onder Emanuel Andrade naar de tweede plaats in de driesterren Grand Prix van Lexington.
15 mei 2017 | 11:51

Windsor: Nederlandse vierspanrijders pakken opnieuw goud

De Nederlandse vierspanrijders hebben in de landenwedstrijd van de Royal Windsor Horse Show opnieuw goud behaald en mochten de felicitaties van de Britse koningin Elizabeth in ontvangst nemen. Regerend Nederlands kampioen Koos de Ronde eindigde als beste Nederlander op de derde plaats, voor IJsbrand Chardon. Theo Timmerman werd zesde.
14 mei 2017 | 20:14

Grand Prix Lummen op naam van Barnaby (v.Lovis Corinth)

Julio Arias zorgde voor een Spaanse overwinning in het hoofdnummer van CSI3* Lummen. Hij reed de Lovis Corinth-zoon Barnaby overtuigend naar het beste resultaat.
14 mei 2017 | 19:14

Michel Hendrix derde in GP met Baileys

De topvorm die Michel Hendrix en de Indoctro-zoon Baileys lieten zien op het NK in Mierlo, waar ze zilver wonnen, bleek in Redefin ook volop aanwezig.
14 mei 2017 | 18:57

Tin Tin (v.Cavalier) zegeviert in 1.50m-rubriek

De 15-jarige Cavalier-zoon Tin Tin liet in Windsor zien zijn hand nog steeds niet om te draaien voor en 1.50m-rubriek. Met Billy Twomey pakte hij de zege in de speedrubriek.
14 mei 2017 | 15:53

Aquila HDC en VDL Groep Arera C fantastisch tweede en derde in GP La Baule

Patrice Delaveau met Aquila HDC en Maikel van der Vleuten met VDL Groep Arera C lieten van zich horen in de Grand Prix van La Baule.
14 mei 2017 | 10:09

Don Diablo HX tweede in 1.50m Championat

De negenjarige KWPN-goedgekeurde hengst Don Diablo HX (v.Vittorio) is knap tweede geworden met Michel Hendrix in het Championat van CSI3* Redefin.
14 mei 2017 | 09:44

Don Vito de één-na-beste in 1.55m Windsor

Verschillende KWPN’ers sprongen dit weekend in de prijzen op het vijfsterrenconcours in Windsor. Zo pakte Ben Maher in het 1.55m de tweede prijs met de Quaprice Z-zoon Don Vito.
13 mei 2017 | 13:00

Wat zou jij willen weten over genoomselectie?

Vraag maar raak! Wat zou jij willen weten over genoomselectie? Binnenkort in KWPN.tv meer over dit onderwerp.
13 mei 2017 | 12:33

KWPN-hengst Copain derde in 1.50m Windsor

Onder David Will sprong de tienjarige hengst S I E C Copain (v.Tangelo van de Zuuthoeve) zich in de prijzen op het CSI5* Windsor.
13 mei 2017 | 12:00

Terugblik indoorseizoen, er zit nog steeds muziek in Jazz

Het KWPN-blad In De Strengen staat boordevol mooie verhalen. Iedere week lichten we er een uit. Deze week een analyse van het indoorseizoen dressuur uit IDS8.
12 mei 2017 | 21:14

H&M Christian K dubbel foutloos in FEI Nations Cup La Baule

De Fransen kregen het niet cadeau in de Nations Cup van La Baule, want Zweden zat hen tot en met de barrage op de hielen – aangevoerd door de KWPN’er H&M Christian K en de zilveren olympiër Peder Fredricson.
12 mei 2017 | 17:02

Kalfsbeek BMW sponsor tweede editie WK Jonge Dressuurpaarden Ermelo

Kalfsbeek BMW is sponsor geworden van de LONGINES FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses. In 2017 is de Zuid-Hollandse autodealer mobiliteitspartner van het WK voor Jonge Dressuurpaarden op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.
12 mei 2017 | 13:41

Samen naar een succesvolle tuigpaardveulenveiling!

Op zaterdag 12 augustus, tijdens de NTD, staat de Nationale Tuigpaardveulenveiling gepland. Ook u kunt uw tuigpaardveulen aanmelden voor de selectie voor de alweer vierde editie!
12 mei 2017 | 12:56

Foto's hengsten verrichtingsonderzoek online

Gisteren zijn alle dressuur-, spring- en Gelderse hengsten van het verrichtingsonderzoek op de gevoelige plaat gelegd door Sandra Nieuwendijk.
12 mei 2017 | 12:19

Jaarverslag en jaarrekening 2016

In de Ledenraadsvergadering van 3 mei jl. werd het concept geïntegreerd jaarverslag en jaarrekening 2016 gepresenteerd. Inhoud en cijfers zijn verwerkt in één geïntegreerd verslag dat fraai vormgegeven in gedrukte vorm aan de Ledenraad is verstrekt. Met instemming van de Ledenraad is de jaarrekening 2016 vastgesteld en goedgekeurd en is decharge verleend aan het Algemeen Bestuur.
12 mei 2017 | 12:13

Aanpassing reglementen

Het Algemeen Bestuur heeft het advies van de Fokkerijraad Rijpaarden overgenomen om een pilot te starten voor de periode van 5 jaar in het kader van bloedspreiding en mede op grond van een concreet verzoek van registratie van nakomelingen van KWPN-goedgekeurde of KWPN-erkende hengsten in combinatie met raszuivere Lusitano- of PRE merries
12 mei 2017 | 11:23

Risicobeheersing en toekomstbestendigheid

Bestuurslid René van Klooster introduceerde in de Ledenraadsvergadering van 3 mei jl. de wens om te komen tot een nieuwe governance structuur, om enerzijds risico’s zo optimaal mogelijk te kunnen beheersen en anderzijds kansen te benutten.
11 mei 2017 | 19:53

Geslaagde stallenkeuring bij Team Nijhof

Kleinschalige en laagdrempelige keuring in Geesteren met vooral nette springmerries.
11 mei 2017 | 18:36

Aquila HDC begint CSIO La Baule met tweede plaats

Een uitmuntende start van de Fransman Patrice Delaveau en de KWPN’er Aquila HDC voor eigen publiek in La Baule.
11 mei 2017 | 09:27

Sterk springruiterteam naar FEI Nations Cup Rome

Voor de Nederlandse springruiters staat aanstaande vrijdag de eerste FEI Nations Cup op het programma in het Franse La Baule. Twee weken later, op 26 mei, wacht al de volgende landenwedstrijd in Rome en bondscoach Rob Ehrens heeft ook die selectie al compleet.
10 mei 2017 | 17:07

Woensdag Weetjes: top 10 leveranciers GP-paarden (deel 2)

De KWPN-database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. In deze online serie komt er iedere keer een andere statistiek aan bod. Deze week het tweede deel van de top 10 leveranciers van internationale Grand Prix-paarden.
10 mei 2017 | 16:19

KWPN'ers toegevoegd aan hippische kaders

Michel Hendrix, Danielle Heijkoop, Adelinde Cornelissen en Patrick van der Meer gepromoveerd naar het Olympisch kader.
10 mei 2017 | 16:03

IBOP-groep met kwaliteit in de breedte in Luttenberg

De IBOP in Luttenberg vandaag leverde weer een aantal uitschieters op, maar ook was er kwaliteit in de breedte.
9 mei 2017 | 22:18

Amelia en Karim El Zoghby tweede in Grand Prix Mannheim

In de altijd zware 1,60m Grand Prix van het driesterren concours in Mannheim behaalden de KWPN-merrie Amelia en haar Egyptische ruiter Karim El Zoghby de tweede plaats.
9 mei 2017 | 13:24

Krack C vanochtend overleden

Vanochtend is op Stoeterij van Uytert de hengst Krack C overleden. De zoon van Flemmingh die een imponerende sport- en fokcarrière achter de rug heeft werd 25 jaar.
9 mei 2017 | 12:49

Selectiedag bereden politie succesvol

Zaterdag 6 mei jl. vond op het KWPN-centrum een selectiedag voor politiepaarden plaats. Enkele paarden zijn al direct meegegaan naar de stallen van de bereden politie voor een proefperiode van twee weken. Met een aantal eigenaren vindt binnenkort een vervolggesprek plaats.
8 mei 2017 | 12:11

(Her)benoemingen in Ledenraad

In de Ledenraadsvergadering van 3 mei jl. kwamen enkele herbenoemingen aan de orde.
8 mei 2017 | 12:01

Marc Dilasser en KWPN’er Cliffton Belesbat winnen Grand Prix Le Touquet

In de driesterren Grand Prix in het Franse Le Touquet bleken de KWPN’er Cliffton Belesbat en de Fransman Marc Dilasser de beste over twee manches.
8 mei 2017 | 11:05

Berlin-zoon Ace breidt palmares uit in Coapexpan

Naast een goed optreden in de Nations Cup deed de Berlin-zoon Ace onder Alison Robitaille van zich spreken in de GP van Coapexpan. Met een foutloze barrage eindigden ze als derde.
8 mei 2017 | 10:51

No Limit-dochter Diva vijfde in GP Linz-Ebelsberg

Het CSIO4* Linzer Pferdefestival werd afgesloten met de Grand Prix (1.60m), waarin Emma Augier de Moussac de vijfde prijs won met haar goed springende No Limit-dochter Diva.
8 mei 2017 | 10:16

Athene (v.Berlin) met macht naar 3e plek GP Lummen

De sport-merrie Athene (v.Berlin) weet ieder concours te imponeren met haar machtige sprongen onder Aniek Poels. In de Grand Prix van Lummen werd hun sterke optreden beloond met de derde prijs.
7 mei 2017 | 22:41

Pas KWPN-erkende Quabri de l’Isle wint Rolex Grand Prix Versailles

Met Pedro Veniss won de imponerende Quabri de l'Isle de Rolex Grand Prix van het prestigieuze vijfsterren concours Jumping du Chateau de Versailles
7 mei 2017 | 11:39

Arrayan en Emerald N.O.P. domineren in Grand Prix Renault et de la Ville de Versailles

Arrayan en Emerald N.O.P. stegen boven het deelnemersveld uit en legden beslag op de overwinning en de tweede plaats in de Grand Prix Renault van Versailles.
6 mei 2017 | 21:24

Hoofdrol voor Besterly Amadeus in ereklasse

Een pracht terrein, stralende zon, pracht kopnummers bij zowel de nationale als de regionale rijders, een goed getimed programma, Stichting Tuigpaardenconcours Doornspijk kan met een tevreden gevoel terugzien op haar alweer 36e editie. Zes rubrieken werden ingevuld door de nationale rijders waarvan drie gecombineerd met regionale rijders.
6 mei 2017 | 20:14
Subtop

Frisse Everdale wint Prix st. Georges in Hulten

In Hulten was Everdale als bijschrijving de verrassing van de dag. Onaangekondigd kwam de KWPN-hengst van start in de Prix st. Georges en die wist de Lord Leaterdale zoon (uit Aliska elite EPTM-dres van Negro) te winnen met 68,03% Daarmee laat amazone Charlotte Fry zien momenteel in goede vorm te verkeren met het fokproduct van P. Kluytmans uit Tilburg.
6 mei 2017 | 10:19

Indoctro-zoon Matador pakt 1.50m zege in Coapexpan

In de Xalapa Cup op CSIO4* Coapexpan zorgde Jaime Azcarraga voor een Mexicaanse zege met Matador (v.Indoctro). Ze bleven nipt voor op Alberto Sanchez-Cozar met Wupp (v.Colino).
6 mei 2017 | 07:47

Smolders en Zinius bestijgen podium 1,50m Versailles

In de 1,50m Prix del Monte direct op tijd in Versailles kwamen Harrie Smolders en Zinius op een mooie derde plaats.
5 mei 2017 | 20:14

Voortreffelijke aftrap van de Stal Hendrix competitie

Talloze toptalenten zijn de afgelopen jaren boven komen drijven in de Stal Hendrix competitie maar niet eerder lag het niveau zó hoog als dit jaar.
5 mei 2017 | 18:14

Tuigpaardhengst Julius van Hapert op veterinaire gronden doorverwezen

Julius van Hapert deed vandaag na-examen en werd naar aanleiding hiervan doorverwezen naar het volgende onderzoek.
5 mei 2017 | 15:45

Twee Grand Prix-hengsten krijgen KWPN-erkenning

De hengsten Quabri de L'Isle en Double Dutch hebben groen licht gekregen voor KWPN-erkenning.
5 mei 2017 | 12:15
Video

#OpDezeDag: O'Brien en Angelique Hoorn Nederlands Kampioen

Vandaag de dag in 2007 werd de KWPN-hengst O'Brien met zijn amazone Angelique Hoorn Nederlands Kampioen. Een hengst met een geweldige instelling en het karakter van een leeuw.
4 mei 2017 | 17:19

Morgen na-examen tuigpaardhengst Julius van Hapert

Morgen om 17.00 uur doet de tuigpaardhengst Julius van Hapert na-examen.
4 mei 2017 | 14:43

KWPN-hengst Don Primaire overleden

Grand Prix-paard en KWPN-hengst Don Primaire is op 25-jarige leeftijd overleden.
4 mei 2017 | 11:52
Video

Charmeur, winnaar van de $500.000 Grote Prijs van Wellington

Het KWPN-blad In De Strengen staat boordevol mooie verhalen. Iedere week lichten we er een uit. Deze week het talentvolle tienjarige springpaard Charmeur, die eind maart de met een half miljoen dollar gedoteerde Grote Prijs op het Winter Equestrian Festival in Florida won.
3 mei 2017 | 17:45

Woensdag Weetjes: Top 10 leveranciers GP-paarden (deel 1)

In deze online serie komt er iedere keer een andere statistiek aan bod. Deze week het eerste deel van de top 10 leveranciers van internationale Grand Prix-paarden.
3 mei 2017 | 14:47

Kornet's Boy veilingtopper ET Auction

De Cornet Obolensky-zoon verwisselde van eigenaar voor 43.000 euro en vertrekt naar een stal in de Verenigde Staten. Kornet's Boy werd als veulen geveild op Veulenveiling Maren-Kessel.
3 mei 2017 | 12:12

Verrichtingsonderzoek selecteert richting de eindpresentatie

Vanmorgen was de beurt aan de dressuurhengsten en de Gelderse hengsten om beoordeeld te worden door de hengstenkeuringscommissie.
3 mei 2017 | 12:08

KWPN-veulenveiling Maren-Kessel

De 19e editie van KWPN-veulenveiling Maren-Kessel vindt plaats op zaterdag 9 september a.s.. We willen ook dit jaar ongeveer 45 veulens veilen uit de drie afdelingen van het KWPN: Rivierengebied, Noord Oost Brabant en Midden Brabant Noord.
3 mei 2017 | 09:35

Inschrijving jongepaardencompetities geopend

Van 12 tot en met 19 augustus vinden de KWPN Kampioenschappen plaats op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. De KWPN Kampioenschappen vormen het erepodium van de KWPN-fokkerij, een week vol sport en fokkerij!
2 mei 2017 | 15:15

28 rijpaardhengsten vervolgen verrichtingsonderzoek

Vanmorgen vond wederom een beoordeling van de springhengsten plaats. Voor één hengst viel vandaag het doek.
1 mei 2017 | 19:11

CSI Hagen: Sterrehof’s Baccarat en Capetown in top tien

In de Grand Prix van Hagen was er voor Marc Houtzager een vijfde plaats met Sterrehof's Baccarat, terwijl Wout-Jan van der Schans met Capetown op de negende plaats eindigde.
1 mei 2017 | 09:46

Veiling Dronten komt naar u toe

Op vrijdag 1 september wordt de 26ste veulenveiling Dronten georganiseerd op het centraal gelegen KWPN-centrum in Ermelo.
30 april 2017 | 22:39

Capetown gedeeld derde in 1,50m Hagen

In het CSI4* 1,50m van Hagen sprongen Capetown en Wout-Jan van der Schans in 46,82 seconden naar de derde plaats.
30 april 2017 | 19:01
Subtop

Dark Pleasure blijft winnen

De KWPN-hengst Dark Pleasure voerde in Nieuw en Sint Joosland in beide proeven het ZZ-Zwaar aan. De Ufo-zoon (uit Wild Pleasure elite pref van Jazz) werd beloond met 67,21% en 68,43% en voelde volgens zijn amazone Femke de Laat heel fijn aan.
30 april 2017 | 18:26

H&M Christian K (v.Namelus R) tweede in GP Lummen

Peder Fredricson heeft een geweldig debuut op 5*-niveau gemaakt met H&M Christian K. De Namelus R-zoon sprong dubbel nul naar de tweede plaats in de GP van Lummen.
30 april 2017 | 11:04

GCT Shanghai: Creedance in top 10 1,55m, Woulon L wint 1,45m

De veertienjarige Woulon L won onder Abdullah Al Sharbatly het 1,45m in Shanghai, terwijl Creedance en Kent Farrington vandaag negende werden in het 1,55m.
30 april 2017 | 09:57

#OpDezeDag: geboorte stempelhengst Ramiro

Vandaag de dag in 1965 is stempelhengst Ramiro geboren. Deze hengst was veel meer dan een stempelhengst en is van ontzettend grote waarde geweest voor de dressuur- en springpaardenfokkerij.
29 april 2017 | 22:01

1.50m-zege voor Oklund-zoon Balzac

Als enige deelnemer wist de Ierse ruiter Anthony Condon met de Oklund-nazaat Balzac een dubbele nulrit te realiseren in het 1.50m van CSIO5* Lummen. Ook in de Derby deden KWPN’ers goede zaken.
29 april 2017 | 15:16

Vierde plaats voor Willink en Henk van de Pol in 1,50m Drammen

Henk van de Pol en Willink eindigden gisteravond op een vierde plaats in het 1,50m en werden donderdag tweede in het 1,45m in Drammen.
29 april 2017 | 14:05

VDL Groep Verdi TN schitterend tweede in Global Champions Tour Shanghai

De KWPN-hengst VDL Groep Verdi TN sprong in Shanghai naar een tweede plaats in de Global Champions Tour Grand Prix.
28 april 2017 | 21:43

Darragh Kenny en Charly Chaplin S snellen naar overwinning in Shanghai

In de Global Champions Tour-wedstrijd in Shanghai wonnen Darragh Kenny en de Harley VDL-zoon Charly Chaplin S vanmiddag een 1,50m/1,55m-rubriek.
28 april 2017 | 09:09

Quidam de Revel-dochter Clodia CSG vierde in 1,50m Lummen

Beste KWPN’er in het 1,50m in Lummen bleek de tienjarige merrie Clodia CSG onder het zadel van de Italiaan Paolo Paini.
28 april 2017 | 08:52

Programma KWPN Kampioenschappen bekend

Van 12 tot en met 19 augustus vinden de KWPN Kampioenschappen plaats op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. De KWPN Kampioenschappen vormen het erepodium van de KWPN-fokkerij, een week vol sport en fokkerij!
27 april 2017 | 21:32
Regio Tuigpaard West

Brandy haalt ereklassewinst binnen op eerste buitenconcours

Het outdoor-tuigpaardenseizoen begon vandaag voor veel tuigpaardrijders in De Bilt. Het was een gecombineerd nationaal/regionaal concours waar bijzonder veel publiek op af was gekomen. De ereklasse is altijd een highlight op een concours. De hoofdrol was vandaag hierin voor Brandy.
27 april 2017 | 09:45

NK Dressuur kaartverkoop van start

Van donderdag 13 t/m zondag 16 juli wordt het KNHS-centrum in Ermelo omgetoverd tot de perfecte locatie voor het Nederlands Kampioenschap Dressuur.
26 april 2017 | 16:30

Bennie Wezenberg Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Bennie Wezenberg uit IJsselmuiden gaat vanaf vandaag door het leven als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Net als 16 andere inwoners van Kampen kreeg hij vandaag een Koninklijke Onderscheiding, uit handen van burgemeester Bort Koelewein.
26 april 2017 | 13:58

Drie dressuurhengsten doorverwezen naar het najaarsonderzoek

Vandaag stond er de tussenbeoordeling van de Gelderse hengsten en de dressuurhengsten op het programma.
26 april 2017 | 12:31

Video's ingeschreven tuigpaardhengsten online

Vorige week vrijdag werden de vierjarige Innovatief en de vijfjarige Hackney-hengst Bocellies Matteo goedgekeurd voor de KWPN-dekdienst. De video's van de ingeschreven hengsten vindt u op KWPN.tv.
26 april 2017 | 10:23

Woensdag Weetjes: Libero H en Nimmerdor in the lead op het NK

In deze online serie komt er iedere keer een andere statistiek aan bod. Deze week de hengsten die de meeste invloed hadden op het Nederlands kampioenschap springen.
25 april 2017 | 17:43

Twee hengsten aangeleverd voor kortlopend verrichtingsonderzoek

Vandaag zijn nog twee hengsten aangeleverd die vorig jaar na afloop van de Isah Cup zijn aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.
25 april 2017 | 11:43

WK Countdown: 100 dagen tot de start

Over precies 100 dagen gaat het Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses van start op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Na een weergaloos succes in 2016 kijkt de organisatie uit naar de tweede editie van het WK in Ermelo.
23 april 2017 | 21:09

Sterrehof's Calimero goud, Baileys zilver op NK Mierlo

Het NK in Mierlo kende vanmiddag een zinderende ontknoping. Marc Houtzager kwam, zag en overwon met Sterrehof's Calimero terwijl Michel Hendrix z'n Baileys knap naar het zilver reed.
23 april 2017 | 20:58
Gelders Paard

“Dik tevreden met foutloze proeven van Winningmood”

In Almelo kwamen er tijdens het eerste selectieweekeinde nogal wat KWPN-hengsten aan start. Aqiedo (v.Jazz) bemachtigde met Adelinde Cornelissen een B-kaderscore in de Grand Prix, terwijl er voor Jazz-zoon Westpoint een vierde plaats was weggelegd. De Prado-zoon Winningmood werd tweemaal tweede in het ZZ-Zwaar en in de Intermediaire I was het de Gelderse Wilson (v.Koss) die een voldoende score wist te behalen.
23 april 2017 | 10:22

Pas achtjarige Eckhart zevende in 1,50m Eschweiler

Onder het zadel van de Duitser Jörg Oppermann sprong de pas achtjarige KWPN’er Eckhart naar een zevende plek in het 1,50m gisteren in Eschweiler.
23 april 2017 | 10:02

Vijfde plaats voor KWPN-erkende Vagabond de la Pomme in Grand Prix Jumping Antwerpen

De KWPN-erkende Vagabond de la Pomme sprong onder zijn Franse amazone Pénélope Leprévost naar een vijfde plaats in de CSI5* Grand Prix van Jumping Antwerpen.
23 april 2017 | 08:20
Regio Tuigpaard Noord

Geweldenaars Havana en Helandro B schitteren in Luttenberg

Op de goed bezochte Noordelijke Tuigpaardendag in Luttenberg waren, evenals op eerdere Indoor nieuwelingenevenementen dit jaar, kwaliteitsvolle debuterende tuigpaarden en dat is een zeer positieve ontwikkeling in de fokkerij. De finales van de nieuwelingenrubrieken waren prachtig maar de afsluitende rubriek om De Grote Prijs van Luttenberg, gewonnen door Emerson, was ook een hoogtepunt.
22 april 2017 | 21:38

Ukato-zoon Caesar met Kim Hoogenraat kampioen Young Riders

Dankzij de overtuigende overwinning in de dagwedstrijd heeft Kim Hoogenraat vanmiddag goud gewonnen op het NK Young Riders met de goed springende Ukato-zoon Caesar.
22 april 2017 | 20:39

Sven Peters Juniorenkampioen met Channel (v.Rascin)

Met de door familie Coppens uit Velddriel gefokte keur sport-merrie Channel (v.Rascin) sprong de 18-jarige Sven Peters vandaag naar de Nederlandse titel bij de Junioren in Mierlo.
22 april 2017 | 20:34
Subtop

For Gribaldi en zijn volle zus Daula II flitsend van start in NK-selectie

Fokkerssucces voor Ab van Barneveld en Joop van Uytert op de eerste selectiewedstrijd voor het Nederlands kampioenschap. In het ZZ-Zwaar stond Daula II onder Daniëlle Heijkoop aan kop, op de voet gevolgd door diens volle broer. De KWPN-hengst For Gribaldi scoorde met Dinja van Liere 69,71% en 68,93%.
22 april 2017 | 09:47

Aquila HDC goed op dreef in Antwerpen

Aquila HDC heeft een goede klik met zijn nieuwe ruiter Patrice Delaveau. Het voorheen door Wout-Jan van der Schans gereden SFN-paard verkeert op Jumping Antwerpen in uitstekende vorm.
21 april 2017 | 22:20
Regio Gelderland

IBOP Wamel levert geen toppers

Vandaag werd in Wamel een IBOP voor dressuurpaarden afgenomen. Ondanks een hoog slagingspercentage konden geen topscores worden genoteerd.
21 april 2017 | 20:53

NK: Pieter Keunen wint, Marc Houtzager aan de leiding

Het tweede onderdeel van het NK Senioren leverde een mooie overwinning op voor Pieter Keunen met de Cavalier-zoon Alban. In het tussenklassement is Marc Houtzager heer en meester.
21 april 2017 | 20:36

NK: Why Not (v.Karandasj) wint tweede onderdeel Young Riders

Voor zowel de Junioren, Young Riders als Senioren werd vandaag het tweede NK-onderdeel verreden in Mierlo. Thomas Arendsen Raedt won bij de Young Riders met Why Not (v.Karandasj).
21 april 2017 | 19:58

NK: Bas Moerings aan de leiding met Fasther

Met een derde plaats in het tweede onderdeel van het NK Junioren, heeft Bas Moerings zich met Fasther (v.Vigo d'Arsouilles) opgewerkt naar de koppositie van het tussenklassement
21 april 2017 | 18:46

Twee absolute topmerries uitschieters van kwaliteitsvolle IBOP tuigpaard

Na afloop van de eindbeoordeling van de tuigpaardhengsten werden negen tuigpaardmerries aangeboden in het kader van hun IBOP. Zeven merries slaagden.
21 april 2017 | 18:43

Innovatief en Bocellies Matteo toegevoegd aan hengstenstapel

Vanmiddag konden de Zepplin-zoon Innovatief en de Hackney-hengst Bocellies Matteo worden ingeschreven in het stamboek.
21 april 2017 | 11:50

Parzival, mythische ridder maakt de legende waar

Het KWPN-blad In De Strengen staat boordevol mooie verhalen. Iedere week lichten we er een uit. Deze week de levensloop van krachtpatser Parzival!
21 april 2017 | 10:34

Blom sponsor KWPN Kampioenschap jonge springpaarden

Na drie jaar van zeer prettige samenwerking met Blom Verkeersschool is het sponsorpakket uitgebreid: het KWPN Kampioenschap voor jonge springpaarden – eerder verreden onder de naam Isah Cup – wordt vanaf deze zomer de Blom Cup.
20 april 2017 | 18:58

NK Mierlo: Marc Houtzager sterk van start met KWPN’ers

Op de Nederlandse kampioenschappen in Mierlo zijn ook de Seniorenruiters sterk van start gegaan. Marc Houtzager staat met Sterrehof’s Calimero (v.Quidam de Revel) voorlopig tweede.
20 april 2017 | 18:43

Eerste onderdeel NK Junioren en Young Riders verreden

De Nederlandse springkampioenschappen zijn vanochtend van start gegaan met de eerste onderdelen voor de Junioren en Young Riders. Meerdere KWPN’ers deden vooraan mee vandaag.
20 april 2017 | 13:37

Vrijdag eindpresentatie tuigpaardhengsten en IBOP in Ermelo

Morgen, vrijdag 21 april, doorlopen de drie in het kader van het verrichtingsonderzoek tuigpaard aanwezige hengsten hun examen. Aansluitend vindt de IBOP voor tuigpaardmerries plaats.
20 april 2017 | 10:00

KWPN'ers gezocht voor de Bereden Politie

Op zaterdag 6 mei organiseert de Bereden Politie in samenwerking met het KWPN een selectiedag voor mogelijke KWPN-politiepaarden op het KWPN-centrum in Ermelo.
20 april 2017 | 08:19

De Noordelijke Tuigpaarden Dag. Daar wil je toch bij zijn!

Na een prachtig jubileum van de Noordelijke Tuigpaarden Dag vorig jaar, staat op zaterdag 22 april aanstaande alweer de 26ste editie op de kalender.
19 april 2017 | 19:01

#OpDezeDag: geboorte stempelhengst Le Mexico

Vandaag de dag in 1970 is stempelhengst Le Mexico geboren. Deze hengst is van grote invloed geweest op zowel de spring- als dressuurpaardenfokkerij.
19 april 2017 | 15:20

Drie springhengsten verlaten verrichtingsonderzoek

Twee springhengsten werden doorverwezen naar het najaarsonderzoek, en één van de eigenaren besloot zijn hengst terug te trekken.
19 april 2017 | 11:15

Woensdag Weetjes: top 5 springhengsten KWPN-geregistreerde veulens

In deze online serie komt er iedere keer een andere statistiek aan bod. Deze week de top 5 van springhengsten met de meeste KWPN-geregistreerde veulens over 2016.
18 april 2017 | 10:35

Van Olst Sales: Everdale maakt hoge verwachtingen waar

Tijdens de onlangs op 14 april gehouden Van Olst Sales, heeft de tophengst Everdale (v.Lord Leatherdale) definitief zijn naam gevestigd als complete fokhengst.
18 april 2017 | 10:28

Veilingtopper San Diamantino brengt kwart miljoen op

De vierde editie van Excellent Dressage Sales (EDS) leverde zaterdagavond een kleine 2 miljoen euro op. Onder toeziend oog van vijfhonderd gasten werden maar liefst 36 paarden geveild bij Academy Bartels in Hooge Mierde.
18 april 2017 | 09:01

Starsale Auctions zoekt de fokkers op

Na een uitzonderlijk goede veiling in 2016 ligt de lat hoger dan ooit bij Starsale Auctions. Koper én verkoper staan centraal bij deze veiling, waar vorig jaar een gemiddelde prijs van €10.000 werd betaald.
18 april 2017 | 08:32

Vol positieve energie begonnen aan Borculo veulenselectie

De nieuwe selectiecommissies van Eliteveiling Borculo trekken al volop door het land om interessante spring- en dressuurveulens vast te leggen voor de veiling op 30 en 31 augustus in Vragender. Inmiddels zijn ook de selectiedagen bekend en kunnen de fokkers hun veulens via de website aanmelden.
17 april 2017 | 20:33
Regio Tuigpaard West

Gouden Zweep voor sterk optredende Helandro B

Tezamen met de familie Van der Maat en Hengstenhouderij Landzicht organiseerde KWPN Regio Tuigpaard West traditietrouw op tweede Paasdag weer een nieuwelingendag met ook rubrieken voor wedstrijdpaarden. Ook traditie is dat er altijd heel veel publiek komt naar Manege De Zilfia’s Hoeve in Houten. De sterk dravende Helandro B wist bij de nieuwelingen de ereprijs De Gouden Zweep te bemachtigen.
16 april 2017 | 18:03
Subtop

Dark Pleasure en Femke de Laat voeren ZZ-Zwaar aan

In Ammerzoden kwam Dark Pleasure (v.Ufo) voor het eerst van start in het ZZ-Zwaar. De KWPN-hengst liep met Femke de Laat naar 68,50%, wat goed was voor de overwinning.
15 april 2017 | 19:09
Gelders paard

Goed geslaagde hengstenshow Gelders Paard

Goedgevulde tribunes, gezelligheid en natuurlijk geweldige, Gelderse paarden, dat gold vrijdagavond voor de jaarlijkse Hengstenshow in Ermelo. Veelzijdigheid was troef.
15 april 2017 | 17:55
Subtop

Femke Beljon doet goede zaken met Winningmood

In Wezep deed Femke Beljon goede zaken met de KWPN-hengst Winningmood. De Prado-zoon liep naar 67,93% en 68,71% en ging daarmee voortvarend van start in de eerste wedstrijd van de Bonfix Competitie.
14 april 2017 | 20:10
Subtop

Weer overwinning voor For Gribaldi

In De Mortel startte Dinja van Liere de KWPN-hengst For Gribaldi in het ZZ-Zwaar, wat in de ene proef met 69% de overwinning opleverde. In de andere proef had de Gribaldi-zoon te maken met een tongprobleem en was er met 64% de derde plaats weggelegd.
14 april 2017 | 16:53

EK Young Riders in 2019 naar CH De Wolden

De organisatie van het concours hippique CH de Wolden heeft van de Fédération Equestre Internationale (FEI), de wereldbond voor hippische sporten, het Europees Kampioenschap springen voor Young Riders, Juniors & Children toegewezen gekregen voor het jaar 2019.
14 april 2017 | 11:01

Cuplandra (v.Upgrade) vierde in 1.55m GCT

Colombiaan Carlos Lopez won op de LGCT wedstrijd van Miami Beach de vierde prijs met de door Gerrit Westendorp gefokte Upgrade-dochter Cuplandra.
14 april 2017 | 10:15

#OpDezeDag: geboorte stempelhengst Abgar

Vandaag de dag in 1958 is stempelhengst Abgar xx geboren. Deze volbloed is van ontzettend grote waarde geweest voor de hedendaagse sportpaardenfokkerij.
14 april 2017 | 10:11

Verrichtingsonderzoek tuigpaard vervolgt met drie hengsten

Gisteren werden de tuigpaardhengsten beoordeeld. Jesse James werd doorverwezen naar het volgende onderzoek.
13 april 2017 | 18:58

Brouwer debuteert Eye Catcher en Ferdeaux in Subtop

In Ruchpen kwam Kirsten Brouwer aan de start met de KWPN-hengsten Eye Catcher en Ferdeaux. Voor Eye Catcher was het na het behalen van de nationale Z2-titel zijn eerste wedstrijd in de Subtop, tevens zijn debuut in de Prix st. Georges. De Vivaldi-zoon zegevierde met 71,78%, wat genoeg was voor een royale overwinning. Ferdeaux kwam voor het eerst van start in het ZZ-Zwaar en behaalde met net geen 69% de tweede plaats.
13 april 2017 | 18:10

WK Jonge Dressuurpaarden ook in 2019 op Nederlandse bodem

Zojuist heeft de FEI bekend gemaakt dat de Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses ook in 2019 georganiseerd mag worden in Ermelo.
13 april 2017 | 13:02
Video

VDL Groep Verdi TN N.O.P. niet langer in oranje

De unieke springtopper VDL Groep Verdi TN N.O.P. komt niet langer in actie op grote internationale kampioenschappen.
12 april 2017 | 15:26

Woensdag Weetjes: top 5 dressuurhengsten KWPN-geregistreerde veulens

In deze online serie komt er iedere keer een andere statistiek aan bod. We trappen af met de top 5 van dressuurhengsten met de meeste KWPN-geregistreerde veulens over 2016.
12 april 2017 | 13:44

Laatste trainingsbeoordeling tuigpaardhengsten aanstaande donderdag

Op donderdag 13 april vindt de laatste trainingsbeoordeling vóór de eindpresentatie van de tuigpaardhengsten plaats.
12 april 2017 | 10:57

Neurologische vorm rhinopneumonie in de Beemster

Op een locatie in de Beemster (Noord Holland) is de neurologische vorm van Rhinopneumonie vastgesteld.
11 april 2017 | 14:51
Gelders Paard

14 april hengstendemonstratie Gelders paard

Op vrijdagavond 14 april a.s. organiseert het KWPN regio Gelders paard de jaarlijkse hengstendemonstratie op het KWPN-centrum in Ermelo, de aanvang is 19.30 uur. Diverse goedgekeurde Gelderse hengsten zullen in de baan verschijnen.
11 april 2017 | 14:48
Regio Noord-Holland

Totilas-dochter Gold Apple beste op IBOP Barsingerhorn

De hoogste punten tijdens de IBOP vandaag gingen naar Totilas-dochter Gold Apple en in de springrichting slaagden alle deelnemers.
11 april 2017 | 13:21

Foto's tuigpaarden verrichtingsonderzoek online

Sandra Nieuwendijk heeft de jonge hengsten op de gevoelige plaat gelegd. De foto's zijn terug te vinden in de mediaguide.
10 april 2017 | 16:27

Lat ligt hoog op IBOP Assen

Vandaag werden er tien merries beoordeeld in het kader van hun IBOP in Assen. Maar liefst drie hiervan slaagden met 80 punten of meer.
10 april 2017 | 13:35

Zaterdag 15 April 40e editie Sportpaardenveiling Dronten

De selectiecommissie van Veiling Dronten heeft ook dit jaar een mooie groep talentvolle paarden geselecteerd. Zowel het spring- als dressuurbloed is ruim vertegenwoordigd, variërend in de leeftijd van 3 t/m 5 jaar. Alle paarden zijn klinisch en röntgenologisch goedgekeurd.
9 april 2017 | 17:09
Subtop: Westpoint voert Grand Prix aan

Subtop: Westpoint voert Grand Prix aan

In Ermelo was het de KWPN-hengst Westpoint die naar de overwinning in de zwaarste klasse liep. Onder Emmelie Scholtens liep de stoere Jazz-zoon naar 72,40%.
9 april 2017 | 14:19

#OpDezeDag: de 99e prestatiemerrie

De 99e prestatiemerrie heeft in 1987 dit predicaat ontvangen. Maak kennis met M.Hyazinthe, onder andere de moeder van de KWPN-goedgekeurde hengst Ahorn.
9 april 2017 | 11:55
video

Grandioze GCT-GP winst voor Chaplin (v.Verdi)

Martin Fuchs en de Verdi-zoon Chaplin wisten gisteravond op fenomenale wijze de Grand Prix van GCT Mexico City op hun naam te schrijven.
9 april 2017 | 11:17

Hummer wint in Moskou

De KWPN-hengst Hummer is weer terug op zijn thuisbasis in Rusland. Afgelopen weekend werd de Westpoint-zoon uitgebracht op een jongepaardenwedstrijd waar zijn ruiter Evgeni Sharangovich de hengst probeert te kwalificeren voor het WK voor Jonge Dressuurpaarden in Ermelo.
9 april 2017 | 10:05
Regio Tuigpaard Noord

Schitterende Ilanda beste nieuweling in Ambt Delden

De kwaliteit van de paarden in de oefenrubrieken voor nieuwelingen op de druk bezochte Twentse Tuigpaardendag in Ambt Delden was zeer goed te noemen. De overige tuigpaardrubrieken hadden fraaie koplopers maar daarnaast maakten ook de KWPN tuigpaardhengsten veel indruk op deze dag.
8 april 2017 | 19:33

Bayro en Lips tweede na CIC3* cross country Italië

"Happy" met m'n rit vandaag. Bayro was erg gretig en gaf me het gevoel dat de hindernissen niks voorstelde voor hem!", liet de ruiter uit Breda weten via Instagram.
7 april 2017 | 23:01

Bayro en Lips aan de leiding na dressuur CIC3* Italië

Tim Lips reisde dinsdagavond af naar het Italiaanse Vairano om met zijn Olympische troef van Rio Bayro van start te gaan in de CIC3*. De dressuur sloot de combinatie winnend af! Lips, als enige Nederlandse deelnemer, reed een nette proef die goed was voor -39.50.
7 april 2017 | 22:45

Durango VDL verkocht naar de USA

De goedgekeurde hengst Durango VDL is verkocht naar Amerika. Hij is verkocht aan sponsoren van de talentvolle jonge Grand Prix amazone Tina Yates. Zij zal de hengst gaan uitbrengen op Grand Prix niveau.
7 april 2017 | 21:05

Hengstenshow Jespers zondag a.s. afgelast

De hengstenshow van hengstenhouderij A. Jespers die zondag 9 april zou worden gehouden bij manege Buitenhorst in Oosteind is afgelast. Er is daar een veulen te vroeg geboren. Dit veulen wordt momenteel onderzocht, maar de familie Jespers wil dat de fokkers geen enkel risico lopen.
7 april 2017 | 16:52

Vier tuigpaardhengsten vervolgen verrichtingsonderzoek

Drie tuigpaardhengsten en de Hackney-hengst liepen vandaag hun tussenbeoordelen, alle mogen hun onderzoek vervolgen.
7 april 2017 | 12:01

Morgen Hengstenshow Team Nijhof

Morgen houdt Team Nijhof haar jaarlijkse hengstenshow vanaf 14.00 uur te Geesteren Gld. Van de nieuwe jaargangen zullen de eerste veulens getoond worden. De sporthengsten zullen onder het zadel getoond worden door diverse nationale- en internationale ruiters.
7 april 2017 | 11:13

#OpDezeDag: geboorte keurhengst Ulft

In 1978 is de KWPN-keurhengst Ulft geboren, vader van onder meer stempelhengst Ferro.
7 april 2017 | 07:59

Sport en activiteiten tijdens Eventing Emmeloord

De voorbereidingen voor de derde editie van Eventing Emmeloord zijn in volle gang. Naast de sport gaat er dit jaar meer aandacht naar de organisatie van ‘Eventing BuitenZinnig’: naast een Landleven-markt zijn er diverse outdooractiviteiten om het evenement voor een breder publiek aantrekkelijk te maken. Meer info op www.eventingemmeloord.nl
5 april 2017 | 16:59

Aanstaande vrijdag tussenbeoordeling tuigpaardhengsten

Op vrijdag 7 april is het alweer tijd voor de tussenbeoordeling voor de tuigpaardhengsten, die over de helft van hun aanlegtest zijn.
5 april 2017 | 15:33

Vierde week van verrichtingsonderzoek stemt tot tevredenheid

Voor de driejarige rijpaardhengsten is de vierde week van hun verrichtingsonderzoek begonnen. Benieuwd? Bekijk dan de beelden in de nieuwste KWPN Actueel op KWPN.TV!
5 april 2017 | 15:13

Olympisch kampioen Big Star uit de sport

Vandaag heeft Olympisch kampioen Nick Skelton bekend gemaakt met sportief pensioen te gaan. En dat betekent ook het sportieve afscheid van de KWPN-erkende hengst Big Star.
5 april 2017 | 11:42

Topcollectie paarden Van Olst Sales

Tijdens de jaarlijkse Van Olst Sales, die gehouden wordt in Den Hout op 14 april aanstaande, komt wederom een groep zeer interessante jonge dressuurpaarden in de veiling.
5 april 2017 | 11:27

Hengstenshow KWPN-tuigpaardhengsten in Ambt Delden

Zaterdag 8 april wordt er een groot aantal KWPN-tuigpaardhengsten geshowd in Ambt Delden bij Paardensportcentrum De Hoffmeijer tijdens De Twentse Tuigpaardendag.
5 april 2017 | 10:12

Vanavond hengstenshow Stal Hendrix

Met ondermeer de tophengsten George, Don Diablo HX, Gaspahr en Entertainer.
5 april 2017 | 08:27

Grand Prix-hengst Blue Hors Don Olymbrio erkend

Op voordracht van de hengstenkeuringscommissie dressuur is de Grand Prix-hengst Blue Hors Don Olymbrio erkend voor de KWPN-fokkerij.
4 april 2017 | 16:27

Strijd mee om de Egbert Emmink Bokaal voor driejarige tuigpaardtoppers

Heeft u een talentvol driejarig tuigpaard in training? Geef hem of haar dan op voor de strijd om de Egbert Emmink Bokaal!
3 april 2017 | 14:04

KWPN lanceert nieuw online platform

Alle informatie geïntegreerd in één overzichtelijke omgeving: www.kwpn.nl
3 april 2017 | 13:43

Twee KWPN’ers in top 10 Wereldbekerfinale

In de vijfde Wereldbekerfinale waaraan Maikel van der Vleuten en de KWPN-goedgekeurde hengst VDL Groep Verdi TN N.O.P. van start gingen, behaalden zij een knappe negende plaats. De beste KWPN’er was Arrayan (v.Baloubet du Rouet) met Sergio Alvarez Moya op de vijfde plek.
3 april 2017 | 10:45

Anna Zibrandtsen neemt teugels Arlando over

De Deense amazone Anna Zibrandtsen heeft de teugels van olympiadepaard Arlando N.O.P. overgenomen. De amazone, die eerder al de KWPN-hengst Dorado in Nederland aanschafte, doelt op de Olympische Spelen van Tokyo met de Paddox-zoon.
3 april 2017 | 09:03

Nederlands Kampioenschap Tweejarige Tuigpaardhengsten

De Warmbloedpaardenfokvereniging Oldebroek en omstreken organiseert dit jaar wederom haar Fokdag met een groot Tuigpaard- en Hackneyconcours: ‘Fokdag en Concours Zwaluwenburg’. Op deze dag zal er gestreden worden om het Nederlands Kampioenschap Tweejarige Tuigpaard hengsten aan de hand.
2 april 2017 | 00:25

Wereldbekerfinale: Verdades eervol tweede, podiumplaats voor Nip Tuck

De wereldbeker kon Isabell Werth en haar Don Schufro-dochter Weihegold OLD al bijna niet meer ontgaan. Het was Verdades die in zijn thuisland the best of the rest aanvoerde. Het Amerikaanse publiek reageert uitzinnig op Laura Graves en haar Florett As-zoon (uit Liwilarda ster prest van Goya). Met een brede glimlach groet Graves af, de jury’s waarderen haar test met 85,30% en de tweede plaats.
1 april 2017 | 20:00

Keurhengst Zirocco Blue VDL fulltime de fokkerij in *video*

In navolging van de goed verervende sporthengsten Arezzo VDL en Zapatero VDL zal nu ook de Olympische keurhengst Zirocco Blue VDL zich fulltime richten op de fokkerij. De Mr.Blue-zoon waarmee Jur Vrieling vele successen beleefde nam vanmiddag officieel afscheid van de sport.
1 april 2017 | 18:43

For Gribaldi goed op weg in het ZZ-Zwaar

De KWPN-hengst For Gribaldi liet vandaag onder Dinja van Liere zien goed zijn weg te hebben gevonden in het ZZ-Zwaar. Het fokproduct van A. Barneveld uit Bilthoven liep In Velsen-Zuid zijn tweede wedstrijd op dat niveau en scoorde 67,64% en 69,14%. Twee klinkende overwinningen voor de Gribaldi-zoon (uit Kladaula keur pref van Michelangelo).
1 april 2017 | 15:57

Nederlandse ruiters delen tiende plaats in tussenstand

Het zat de Nederlandse deelnemers niet helemaal mee in het tweede onderdeel van de Wereldbekerfinale. Maikel van der Vleuten finishte net buiten de tijd met VDL Groep Verdi TN en werd zevende, terwijl Leopold van Asten twee ongebruikelijke springfouten kreeg met VDL Groep Zidane.
31 maart 2017 | 17:20

Van Asten sterk van start met VDL Groep Zidane

Vannacht is het eerste onderdeel van de Wereldbekerfinale springen verreden en daarin is Leopold van Asten met VDL Groep Zidane N.O.P. (v.Heartbreaker) op een goede vijfde plaats geëindigd.
31 maart 2017 | 16:06

Verrichtingsonderzoek tuigpaarden zet voort met vier hengsten

Vanmiddag stond de aanlevering van de Hackney-hengst Bocellies Matteo op de planning, met aansluitend de eerste trainingsbeoordeling van de vier al aanwezige tuigpaardhengsten. Gastrijders Peter Stevens en Robbie van Dijk waren eveneens aanwezig om de hengsten te rijden en hun indrukken aan de commissie over te brengen.
31 maart 2017 | 10:35

Glorieus Gelders geweld: Hengstendemonstratie Gelders Paard 2017

Vergeet vooral niet om allemaal 14 april in uw agenda te noteren. Dan vindt namelijk op het KWPN-Centrum in Ermelo de jaarlijkse Hengstendemonstratie Gelders Paard plaats met glorieus Gelders geweld in de hoofdrol.
31 maart 2017 | 10:22

EDS-paarden zetten knappe prestaties neer

De huidige collectie van Excellent Dressage Sales (EDS) gooit momenteel hoge ogen in de wedstrijdring. Zo debuteerde de merrie Edeem (v. Apache) onder Jessica Nijpjes in maart op Lichte Tour- niveau.
31 maart 2017 | 00:34

Wereldbekerfinale: Verdades ruikt aan koppositie

Aan winnares Isabell Werth kan Laura Graves nog niet tippen, maar het werd vanavond in de Grand Prix, die geldt als kwalificatie voor de kürfinale van de wereldbeker, wel heel spannend.
30 maart 2017 | 12:29
Regio Zuid-Holland

Centrale Keuring Regio Zuid-Holland naar “Rotterdamsche Manège” in Rotterdam

Na rijp beraad en gedegen onderzoek heeft het regiobestuur van Zuid-Holland unaniem besloten om de Centrale Keuring d.d. 28 juli 2017 te houden op de terreinen van de Rotterdamsche Manège (CHIO-terrein) in Rotterdam.
30 maart 2017 | 10:31

Gaat u ook naar de hengstenshows dit weekend?

Dit weekend staan er weer verschillende hengstenshows op het programma.
30 maart 2017 | 10:24

Morgen aanlevering Bocellies Matteo en beoordeling tuigpaardhengsten

Op maandag 6 maart startten vier tuigpaardhengsten aan hun verrichtingsonderzoek van 50 dagen.
30 maart 2017 | 10:21

Praktijk-avond voortplanting paard bij Dierenkliniek Den Ham

In het kader van het eerste lustrum van het pand organiseert Dierenkliniek Den Ham op 12 april vanaf 19.00 uur een praktijk-avond voortplanting paard.
30 maart 2017 | 10:00

Wereldbekerfinale vandaag van start

Vanavond om 21:00 uur start het eerste onderdeel voor de dressuurruiters, de springruiters komen vannacht in actie in Omaha.
29 maart 2017 | 21:16

Ferdinand stelt ticket WK-selecties veilig

In Bunschoten was het de Vivaldi-zoon Ferdinand (uit Sabine elite pref prest van Havidoff, fokker J.A.M. Althuyzen uit Sint Anthonis) die zijn ticket naar de WK-selecties veilig wist te stellen. Mirelle van Kemenade reed de royale hengst naar 68,62% in de Prix st. Georges en daarmee voldoet de zevenjarige aan de eisen voor deelname aan de selecties.
29 maart 2017 | 10:14

41 hengsten zetten voorjaarsverrichtingsonderzoek voort

Op dit moment wordt het KWPN-centrum dan ook bewoond door in totaal 41 hengsten: 23 driejarige springhengsten, 4 vierjarige springhengsten die gisteren aan hun onderzoek startten na de tweede zadelpresentatie, en 10 driejarige dressuurhengsten.
28 maart 2017 | 15:12

Aanmelding tuigpaard-IBOP van 21 april open!

Aansluitend aan de eindpresentatie van de tuigpaardhengsten, die op vrijdag 21 april plaatsvindt, staat de IBOP voor tuigpaardmerries op het KWPN-centrum in Ermelo gepland.
28 maart 2017 | 10:10

Vier vierjarige springhengsten aangeleverd voor 50 dagen onderzoek

Vanmorgen werden vijf vierjarige springhengsten voor de tweede keer aan de hengstenkeuringscommissie voorgesteld in het kader van de zadelpresentatie. Vier hengsten zijn hierna officieel toegelaten tot dit voorjaarsonderzoek.
27 maart 2017 | 11:09

Aanlevering vierjarige spring- en dressuurhengsten deze week

Op dinsdag 28 en woensdag 29 maart staat de aanlevering van de vierjarige spring- en dressuurhengsten in het kader van hun 50 dagen onderzoek op de planning.
26 maart 2017 | 17:06

Numero Uno-zoon Charmeur wint $500,000 Rolex Grand Prix (video)

De Spaanse Sergio Alvarez Moya was de grote winnaar van de $500,000 Rolex Grand Prix CSI 5* op het Winter Equestrian Festival (WEF) in Wellington. Hij pakte de overwinning met zijn KWPN’er Charmeur (Numero Uno uit Tronia van Emilion, fokker H. Schonewille uit Nieuw-Amsterdam).
25 maart 2017 | 08:53

Collectie Excellent Dressage Sales veelzijdiger dan ooit

Excellent Dressage Sales (EDS) presenteert vanaf vandaag de volledige collectie voor de aankomende editie op haar website. De collectie is dit jaar vollediger dan ooit.
24 maart 2017 | 11:56

Eerste weken verrichtingsonderzoek verlopen naar tevredenheid

De dressuur- en springhengsten die begin vorig week aan hun aanlegtest zijn begonnen, zijn inmiddels gewend aan hun leven op het KWPN-centrum en hebben de training voorspoedig opgepakt. Net als bij de tuigpaardhengsten, die een week eerder werden aangeleverd, heeft de hengstenkeuringscommissie de hengsten al een keer informeel tijdens een training bekeken.
24 maart 2017 | 10:46

Programma NK Dressuur bekend

Dit jaar zal het NK voor de derde keer in de prachtige ambiance van het Nationaal Hippisch Centrum te Ermelo worden gehouden. Het NK is dit jaar het toneel van de laatste observatie van het EK.
22 maart 2017 | 17:54

Voorbereidingen voor Nationale Tuigpaardendag al in volle gang!

De Nationale Tuigpaardendag is elk jaar één van de hoogtepunten voor de aangespannen sport en voor de tuigpaardfokkerij. De voorbereidingen van de 33e editie, die op zaterdag 12 augustus plaatsvindt, zijn alweer van start gegaan!
22 maart 2017 | 11:50

Keurhengst Corland overleden op 28-jarige leeftijd

De invloedrijke Corland heeft gisteravond op 28-jarige leeftijd het leven gelaten op de VDL Stud in het Friese Bears.
21 maart 2017 | 18:48

Mooie resultaten tijdens IBOP Oosteind

De KWPN Regio Noord-brabant kan terugkijken op een zeer geslaagde IBOP-dag in Manege Buitenhorst van de familie Jespers in Oosteind.
20 maart 2017 | 18:46

Stamboekkeuring in Den Hout zonder ondereind

Vandaag werden maar liefst 29 dressuurpaarden bij Van Olst Horses in Den Hout aangeboden voor stamboekopname. Hiervan kon de jury, bestaande uit Henk Dirksen, Ine van Deurzen en jurylid in opleiding Jan Janssen, er 23 ster of sterwaardig verklaren.
20 maart 2017 | 16:45

California en KWPN-erkende hengsten vallen op in GP Hermès Paris

In een ongekend zware Grand Prix van CSI5* Hermès Paris zette Edwina Tops-Alexander dit hoofdnummer naar haar hand met de tienjarige L’Esprit-dochter California. Daarmee verwees ze Pénélope Leprévost met de KWPN-erkende hengst Vagabond de la Pomme naar de tweede plaats.
20 maart 2017 | 15:36

Regionale samenwerking: morgen eventingcafé in Ermelo

In het kader van de regionale samenwerking slaan – net als vorig jaar – KNHS Gelderland en KWPN Regio Gelderland de handen ineen om i.s.w. met Dutch Eventing Stables een boeiende avond te organiseren over de toekomst van het KWPN-eventingpaard.
20 maart 2017 | 11:34

Charlotte Fry oppermachtig met Lord Leatherdale en Everdale

De Britse Charlotte Fry liet afgelopen weekend merken in bloedvorm te verkeren met Lord Leatherdale en diens zoon Everdale. In Nieuw en Sint Joosland was het oranje lint voor Lord Leatherdale (72,76%), terwijl Everdale het met 72,56% en de tweede plaats moest doen.
18 maart 2017 | 17:31

Net geen 70% bij ZZ-Zwaar-debuut Four Legends

Nog geen maand geleden debuteerde Wynton-zoon Four Legends (uit Vienna elite pref van Ferro) met klinkende scores in het ZZ-Licht. In Maren-Kessel kwam het fokproduct van de familie Jansen uit Joppe onder Stephanie Kooijman aan de start in het ZZ-Zwaar en won daar met 69,43%.
18 maart 2017 | 08:27

Nieuwe items op KWPN.tv

Ga dus snel naar KWPN.tv of download onze app!
17 maart 2017 | 12:24

Hengstenshow De Dalhoeve woensdagavond op KWPN-centrum

Woensdagavond 22 maart organiseert De Dalhoeve hun hengstenshow op het KWPN-centrum in Ermelo.
15 maart 2017 | 18:22

Selectie WK Jonge Dressuurpaarden 2017

Van 3 t/m 6 augustus 2017 zijn de Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses in Ermelo.
14 maart 2017 | 17:20

23 springhengsten beginnen aan aanlegtest op KWPN-centrum

Nadat gisteren de dressuurhengsten met hun verrichtingsonderzoek startten, konden vandaag de driejarige springhengsten aan hun aanlegtest van 70 dagen beginnen. Drieëntwintig hengsten gaan een gooi doen naar inschrijving in het stamboek de komende tien weken.
13 maart 2017 | 17:18

Dekhengst Fly verhuist naar Frankrijk

De 6-jarige Kashmir van Schuttershof- zoon Fly is in het bezit gekomen van Écurie du Herrin in het Franse Pompogne. De door H. van Kessel uit Heeswijk Dinther gefokte hengst zal hier ook ter dekking komen staan.
13 maart 2017 | 11:15

Elf dressuurhengsten starten aan voorjaarsonderzoek

Vanmorgen werden dertien dressuurhengsten voorgereden door hun eigen ruiter in het kader van de aanlevering voor het voorjaarsonderzoek. Een hengst werd doorverwezen naar het najaarsonderzoek, en een hengst kan volgende week reglementair via de nalevering nog worden aangeleverd.
12 maart 2017 | 20:14

Volledig Nederlands KWPN-podium in GP Indoor Brabant

Op de 50e editie van Indoor Brabant stuurde Leopold van Asten zijn gretige Heartbreaker-zoon VDL Groep Zidane naar de zege in de Grand Prix. Wout-Jan van der Schans met Capetown (v.Oklund) en Marc Houtzager met Sterrehof’s Calimero (v.Quidam de Revel) maakten het Nederlandse podium compleet.
11 maart 2017 | 22:13

Indoor Brabant: Derde plaats in kür voor Zaïre-E

In de kür op muziek van Indoor Brabant was Hans Peter Minderhoud de eerste ruiter van dit wereldbekerseizoen die de tot dan onoverwinnelijke Isabell Werth wist te verslaan.
11 maart 2017 | 10:12

Marc Houtzager: “Sterrehof’s Calimero heeft geen minpunten”

In een 18-koppige barrage in de VDL Groep Prijs (1.55m) op Indoor Brabant bleek Marc Houtzager heer en meester met de snelle Quidam de Revel-zoon Sterrehof’s Calimero. “Dit belooft veel goeds voor de rest van het seizoen”.
10 maart 2017 | 18:08

Gelderse hengst Casaron ingeschreven in het stamboek

De tienjarige Gelderse hengst Casaron (Ginus x Zichem, f/g W. van Sijpveld-Bomas, Scherpenzeel) heeft na een vijfdaags onderzoek zijn dekbrevet behaald.
10 maart 2017 | 16:10

Voorjaarsverrichtingsonderzoek springen: 34 hengsten van start

De definitieve lijst voor het voorjaarsverrichtingsonderzoek dat aanstaande dinsdag 14 maart van start gaat, staat online met daarop 34 springpaarden.
10 maart 2017 | 16:01

Voorjaarsverrichtingsonderzoek dressuur: 18 paarden van start

De definitieve lijst voor het voorjaarsverrichtingsonderzoek, dat aanstaande maandag 13 maart van start gaat, staat online met daarop achttien dressuurpaarden.
10 maart 2017 | 15:06

Indoor Brabant: Wynton naar zesde plaats in GP

Na zijn rentree in Nieuw en Sint Joosland maakte de KWPN-hengst Wynton vandaag zijn internationale comeback in het wereldbekercircuit.
10 maart 2017 | 14:07

Subtop: For Gribaldi debuteert met klinkende overwinning

In Den Dungen was het de zevenjarige KWPN-hengst For Gribaldi die Dinja van Liere naar de overwinning bracht.
9 maart 2017 | 14:07

Thema-avond: De merrie maakt het verschil

Op maandag 13 maart a.s. wordt er in manege ‘De Schutskooi’ in Berlicum de thema-avond ‘de merrie maakt het verschil’ georganiseerd.
8 maart 2017 | 14:06

Collectie Excellent Dressage Sales veelzijdiger dan ooit

Excellent Dressage Sales (EDS) presenteert vanaf vandaag de volledige collectie voor aankomende editie op haar website. De collectie is dit jaar vollediger dan ooit.
8 maart 2017 | 14:04

Zestien dressuurhengsten van start in voorjaarsverrichtingsonderzoek

Maandag 13 maart gaat voor zestien dressuurhengsten het verrichtingsonderzoek van start.
8 maart 2017 | 14:00

35 springhengsten naar voorjaarsverrichtingsonderzoek

Dinsdag 14 maart worden 35 springhengsten op het KWPN-centrum in Ermelo voorgesteld. Onder hen 28 driejarigen die gedurende 70 dagen getest zullen worden en zeven vierjarigen die gepresenteerd worden onder het zadel van de eigen ruiter in het kader van het 1e zadelpresentatie.
8 maart 2017 | 13:59

KWPN dankt Isah voor sponsoring

Na drie jaar van zeer prettige samenwerking met Isah Business Software loopt het sponsorcontract ten einde.
7 maart 2017 | 13:58

Johnson-nazaten leveren goede prestaties op Indoorkampioenschappen

Tijdens de KNHS Indoorkampioenschappen waren het de Johnson-zonen Boston STH (mv.Quattro) en Greenpoint’s Cupido (mv.Duko) die opvallende prestaties neerzetten in de jeugdrubrieken.
7 maart 2017 | 13:57

Hengstenshow Stal de Mersken zaterdag 25 maart

Op zaterdagavond 25 maart opent Stal de Mersken zijn deuren voor een daverende hengstenshow.
7 maart 2017 | 10:32
JongKWPN

De JongKWPN Duo Fokkersovereenkomst is er weer!

Ook dit jaar is er weer de JongKWPN Duo Fokkersovereenkomst. Fok jij samen met je ouders, oom en tante of buurman maar sta je niet als fokker geregistreerd? Dat kan voortaan!
6 maart 2017 | 18:52

Voorjaarsonderzoek van start met vier tuigpaardhengsten en een Gelderse hengst

Vanmorgen vroeg al kon de hengstenkeuringscommissie Gelders paard de hengst Casaron groen licht geven voor zijn vijfdaags onderzoek, vanmiddag deed de hengstenkeuringscommissie tuigpaard hetzelfde voor vier tuigpaardhengsten. Hiermee is het voorjaarsonderzoek van 2017 van start.
6 maart 2017 | 13:52

Gezocht: Horse Nutritionist bij Pavo

Bij Pavo (Heijen-Limburg) zoeken we iemand met een afgeronde universitaire opleiding die een uitdaging niet uit de weg gaat.
3 maart 2017 | 13:50

Vierde plaats in GP Ocala voor Eddie Blue (v.Zirocco Blue VDL)

In de Grand Prix van de HITS Ocala Masters reed Devin Ryan de achtjarige Zirocco Blue VDL-zoon Eddie Blue naar de vierde plaats. “Hij is dapper, voorzichtig, heeft veel bloed en veel plezier in het springen”, vertelt zijn ruiter enthousiast. De zege ging naar de Rascin-dochter Ciana.
3 maart 2017 | 13:47

Startlijst aanlevering en herkansing tuigpaardhengsten online

Aanstaande maandag 6 maart starten de aangewezen hengsten aan hun verrichtingsonderzoek. Hiervoor worden er drie in de baan verwacht. Daarnaast zijn er vijf hengsten aangemeld voor de herkansing in tuig. U bent van harte welkom op het KWPN-centrum om 13.00 uur!
2 maart 2017 | 13:46

Voorjaars-IBOP tuigpaard na afloop eindpresentatie verrichtingsonderzoek

Na afloop van de eindpresentatie van het verrichtingsonderzoek voor tuigpaardhengsten, die op vrijdag 21 april op het KWPN-centrum plaatsvindt, kunt u uw merrie aanbieden voor de IBO
2 maart 2017 | 13:43

Twee topscores voor springmerries tijdens EPTM-examen

Vanmorgen deden de spring- en dressuurmerries, die de afgelopen weken op het KWPN-centrum werden getraind in het kader van de EPTM-test, hun examen. Twaalf springmerries en zes dressuurmerries kregen tenminste 75 punten en slaagden voor de aanlegtest.
27 februari 2017 | 15:04

Verdi en Van der Vleuten dankzij tweede plaats naar Wereldbekerfinale

Maikel van der Vleuten kon nog wel wat puntjes gebruiken om zich te plaatsen voor de Wereldbekerfinale en dat zorgde voor extra motivatie op het CSI5* in Göteborg. Ook de KWPN-goedgekeurde hengst Verdi (v.Quidam de Revel) was in topvorm en dat leverde de tweede plaats op.
27 februari 2017 | 14:50

Abigej en VDL Edgar M winnen op CSI3* Warsaw

Als winnaar van de 1.55m Wereldbeker van Warsaw kon Marek Lewicki met de Lupicor-zoon Abigej naar voren treden. Lennard de Boer won het 1.45m met de pas achtjarige VDL Edgar M (v.Arezzo VDL), waarmee hij ook derde werd in het 1.50m.
27 februari 2017 | 13:45

Maandag 6 maart aanlevering tuigpaardhengsten en Gelderse hengst Casaron

Aanstaande maandag 6 maart worden de aangewezen tuigpaardhengsten en de Gelderse Casaron aangeleverd voor het verrichtingsonderzoek. Ook kunnen die dag tuigpaardhengsten worden aangeboden voor de herkansing in tuig.
26 februari 2017 | 20:19

Zelfgefokte Zephyr wint zilver op Indoorkampioenschappen

De door de familie Cornelissen gefokte Zephyr stond in de eindstand van de KNHS Indoorkampioenschappen op de zilveren positie in het koningsnummer.
26 februari 2017 | 17:50

Subtop: Everdale naar 71,12% in LT-debuut

De KWPN-hengst Everdale maakte met de stalamazone van Van Olst Horses, de Britse Charlotte Fry, zijn debuut in de Prix st. Georges en won ondanks een fors juryverschil met 71,12%.
26 februari 2017 | 17:35

Expression sleept indoortitel Lichte Tour binnen

De KWPN-hengst Expression maakte in de finale van het KNHS Indoorkampioenschap Lichte Tour alle verwachtingen waar door ook de kür op muziek te winnen met 77,91%.
25 februari 2017 | 21:04

KNHS Indoorkampioenschappen: Ambria tweede in Grand Prix

Marieke van der Putten was tijdens de KNHS Indoorkampioenschappen onoverwinnelijk door met twee paarden de hoogste treden van het podium te bezetten. Voor de KWPN-hengsten Aqiedo (v.Undigo) was de vierde plaats weggelegd (70,60%), Westpoint (v.Jazz) moest het vanwege de fouten met de zestiende plaats doen.
25 februari 2017 | 13:18

Expression slaat slag in eerste Lichte Tour-onderdeel NK

De KWPN-hengst Expression deed samen met Diederik van Silfhout goede zaken op het NK Lichte Tour. In het eerste onderdeel, de Prix st. Georges, was het oranje lint voor het fokproduct van de familie Van Norel.
25 februari 2017 | 12:07

Verdades niet te kloppen in Wellington

Voor de derde week op rij is de door familie Crum uit Herveld gefokte Verdades niet te kloppen op het Global Dressage Festival in Wellington. In de Grand Prix bracht de bruine ruin zijn Amerikaanse amazone Laura Graves naar 80,24%, in de kür op muziek werd daar nog een schepje bovenop gedaan en was er wederom een overwinning en 81,90%. De vijfde keer op rij dat het duo Verdades/Graves op een FEI-wedstrijd boven de 80% scoort.
24 februari 2017 | 16:24

Cees Broere overleden

Op 24 februari is de Zuid-Hollandse paardenman Cees Broere op de leeftijd van 83 jaar overleden. Broere gaat de geschiedenis in als de man die Stoeterij Broere groot heeft gemaakt door de samenwerking met topruiters en te kiezen voor het beste materiaal.
24 februari 2017 | 13:03

Ook neurologische vorm van rhinopneumonie in Bergen op Zoom

Op een locatie in Bergen op Zoom is de neurologische vorm van Rhinopneumonie vastgesteld. Het bedrijf heeft besloten dat paarden de locatie de komende weken niet mogen verlaten en dat er geen paarden van buiten worden toegelaten.
23 februari 2017 | 19:50

GP Gotenburg: Erepodium voor Unee BB

In de meest noordelijke kwalificatie voor de wereldbekerfinale kwam Unee BB tot het erepodium. De tweedebezichtigingshengst bracht zijn Duitse amazone Jessica van Bredow-Werndl tot 74,50% en de derde plaats.
23 februari 2017 | 14:53

Imposant W beste vierjarige bij Stal van de Sande dressuurtalent

‘Was het niet zo dat de gastruiter het winnende paard mee naar huis mocht nemen,’ was de eerste reactie van testruiter Dinja van Liere nadat ze Imposant W (Wynton x Krack C) had nagereden op de Stal van de Sande Competitie. Het was overduidelijk dat dit de kampioen was bij de vierjarigen.
22 februari 2017 | 13:26

Her- en attestkeuring levert geen aanwijzingen op

Vanmorgen werden er een aantal hengsten aangeboden aan diverse (her)keuringscommissies in het kader van de her- en attestkeuring voor hengsten. Geen van deze hengsten werd in graad verhoogd of aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.
22 februari 2017 | 10:07

Neurologische vorm van rhinopneumonie in Spanbroek

ERMELO (SRP) – Op een locatie in Spanbroek is de neurologische vorm van Rhinopneumonie vastgesteld. Het bedrijf heeft besloten dat paarden de locatie de komende weken niet mogen verlaten en dat er geen paarden van buiten worden toegelaten.
21 februari 2017 | 13:14

Finishing Touch Wareslage krijgt KWPN erkenning

De bruine 12-jarige springhengst Finishing Touch Wareslage is door de hengstenkeuringscommissie voorgedragen om erkend te worden voor de KWPN-fokkerij.
20 februari 2017 | 14:05

Her- en attestkeuring aanstaande woensdag op het KWPN-centrum

Voor hengsten die wegens omstandigheden niet deel konden nemen aan de eerste, tweede of derde bezichtiging, hebben de mogelijkheid zich op de attestkeuring te presenteren. Ook kunnen eigenaren van hengsten die ergens in het selectieproces zijn afgewezen, hun hengst aanbieden voor de herkeuring.
20 februari 2017 | 11:49

IBOP Vorden: hoog slagingspercentage springmerries

De IBOP in Vorden leverde in totaal dertien geslaagde merries op: vijf in de springrichting en acht in de dressuurrichting.
19 februari 2017 | 19:14

Cennin derde in wereldbeker Neumünster, Zippo revancheert

Madeleine Witte-Vrees en Cennin moesten in de kür op muziek van de wereldbekerkwalificatie van Neumünster een plaatsje toegeven ten opzichte van de Grand Prix. De wat gespannen Vivaldi-zoon danste naar de derde plaats en 77,76%. Rousseau-zoon Zippo, in de Grand Prix nog goed voor de veertiende plaats en een wat magere score, revancheerde door 74,09% en de vijfde plaats te laten noteren.
18 februari 2017 | 13:56

Cennin naar tweede plaats in GP Neumünster

In het hol van de Duitse leeuw was het de Vivaldi-zoon Cennin die een mooie tweede plaats behaalde in de Grand Prix van Neumünster. Een fractie lager dan winnares Isabell Werth scoorde de recent erkende voshengst 74,10% en bracht daarmee zijn amazone Madeleine Witte Vrees tussen het Duitse geweld.
17 februari 2017 | 10:10

Hennessy onder zijn nieuwe amazone te zien bij Stal van de Sande dressuurtalent

Stal van de Sande verzorgt a.s. zondag 19 februari een showblok tijdens de door hen gesponsorde wedstrijd voor jonge dressuurpaarden die komend weekend in Berlicum wordt gehouden. In dit showblok, dat ongeveer om vijf uur zal beginnen, zal Hennessy voor het eerst onder Kim in de baan verschijnen. Verder zijn ook de KWPN-hengsten Guardian S en Imagine te zien.
16 februari 2017 | 12:52

Contributienota's 2017 verzonden per post en e-mail

De contributienota's voor het KWPN-lidmaatschap van 2017 zijn verstuurd naar de leden. Deze heeft u inmiddels al ontvangen of krijgt u nog digitaal (e-mail) of per post.
15 februari 2017 | 15:42

Tim Lips en Bavaria 0.0 starten 1ste commerciële ploeg in paardensport

Drievoudig Olympisch eventingruiter Tim Lips en voormalig bondscoach van het Nederlands Eventingteam Martin Lips kondigen samen met Bavaria 0.0 de start van de eerste commerciële ploeg ooit in de hippische sport aan.
13 februari 2017 | 19:46

Zephyr (v.Landor S) boekt topresultaten met Todd Minikus

Nadat Todd Minikus eind januari al twee 1.45m-rubrieken won met de Landor S-zoon Zephyr, was het afgelopen week opnieuw raak voor het succesvolle duo op het Winter Equestrian Festival in Wellington. In zowel het 1.45m als het 1.50m waren ze opnieuw onverslaanbaar.
13 februari 2017 | 18:08

Comic en Bokai in top-drie GP Wellington

In de zwaarbevochten Grand Prix (1.60m) van CSI5* Wellington bleven slechts drie duo’s dubbel nul. Onder hen Luiz Francisco de Azevedo met de Verdi-zoon Comic en Catherine Nicole Tyree met de eerder door Harrie Smolders gereden Bokai (v.Up to Date).
12 februari 2017 | 12:02

Anna Zibrandtsen: “Dorado heeft zoveel kwaliteit!”

De Deense amazone Anna Zibrandtsen kwam dit weekend voor het eerst van start met de KWPN-hengst Dorado. De door Emmelie Scholtens opgeleide Krack C-zoon liep twee keer de Prix st. Georges en behaalde zaterdag de derde plaats en 69,90%, zondag werd er een schepje bovenop gedaan en was het duo goed voor de tweede plaats en 72%.
12 februari 2017 | 11:03

Ruwvoer Quickscan gekroond tot Horses Product van het Jaar

KWPN-sponsor Pavo won onlangs de Award “Horses Product van het jaar”. Ruwvoer is de basis van ieder paardenrantsoen, iets waar ze zich bij Pavo al jaren sterk voor maken.
11 februari 2017 | 12:03

Verdades niet te kloppen in Wellington

De Floret Ass-zoon Verdades is samen met zijn Amerikaanse amazone Laura Graves niet te kloppen in Wellington. De ruin die in Rio de Janeiro nog goed was voor Amerikaans teambrons, domineerde ook de kür op muziek met 82%, de eerste overwinning op FEI CDI5*-niveau.
10 februari 2017 | 12:20

Verdades doorbreekt 80%-grens in GP Wellington

De Amerikaanse Laura Graves en haar Verdades verkeren momenteel in bloedvorm. Nadat het duo twee weken geleden een staande ovatie kreeg na het winnen van zowel de Grand Prix als de kür op muziek, kwam het in de CDI5* Grand Prix tot een score van over de 80%.
6 februari 2017 | 15:49

Apart (v.Larino) klasse apart in GP Bordeaux

De door Caroline Poels-Devos opleidde Larino-zoon Apart boekte met Pieter Devos zijn eerste 5*-Grand Prix overwinning in Bordeaux. Het hing al een tijd in de lucht gezien de constante goede prestaties van het fokproduct van Stal Hendrix. De KWPN-erkende hengst Chaman werd knap derde.
4 februari 2017 | 23:18

Fantastisch vaarwel voor Valegro

Fantastisch afscheid van Valegro en Negro uitgeroepen tot Stallion of the Year.
4 februari 2017 | 21:36

Maxime van der Vlist wint Under25 rubriek

Deze speciale dressuuravond op de KWPN Stallion Show begon met een U25 rubriek. Maxime van der Vlist reed een overtuigende kür met de Negro-zoon Bailey, die goed was voor 77,06%. Ruimschoots voldoende voor de overwinning.
4 februari 2017 | 21:12

KSS: Dressuurpaardenveiling groeit naar apotheose

Zojuist werd de KWPN Select Sale voor de dressuurpaarden met een geweldige apotheose. De aangewezen hengst Jerez (v.Vivaldi) ging voor 160.000 euro van de hand en blijft in Nederland. Met 150.000 euro ging de Fellini-zoon Jetlag naar Helgstrand Dressage.
4 februari 2017 | 19:59

Jameson RS2 (v.Blue Hors Zack) overtuigende kampioen

Samen met de 21 aangewezen dressuurhengsten is het totaal uitgekomen op 38 toekomsttalenten die zich mogen gaan bewijzen in het verrichtingsonderzoek. In de zevenkoppige kampioenskeuring was de hoofdrol weggelegd voor de rondom overtuigende kampioen Jameson RS2 (v.Blue Hors Zack).
4 februari 2017 | 17:16

Feest in ’s-Hertogenbosch

Vijf tuigpaardhengsten zorgden zojuist voor een feestje op de KWPN Stallion Show. Gedragen door een groots applaus showden vijf hengsten zich heel vrij en blij en dat viel bij het publiek bijzonder in de smaak.
4 februari 2017 | 16:09

Jaargang 2016 presenteert zich veel belovend

Ook diverse hengsten uit de jaargang 2016 kwamen zich presenteren tijdens de KWPN Stallion Show in ’s-Hertogenbosch. Hengstenkeuringscommissievoorzitter Johan Hamminga becommentarieerde deze talenten en hij kon een positief verhaal houden.
4 februari 2017 | 15:36

Eebert herovert titel

Eén van de hoogtepunten op de KWPN Stallion Show is altijd de strijd om de Oregon Trofee. Titelverdediger was Delviro HBC maar deze deftige hengst moest vandaag de eer laten aan de winnaar van 2015 Eebert. Zoals altijd leefde het publiek weer geweldig mee.
4 februari 2017 | 15:07

Twee driejarige tuigpaardhengsten en een vijfjarige Hackney-hengst aangewezen en Jesse James Kampioen

Vanmorgen vond tijdens de KWPN Stallion Show in ’s-Hertogenbosch de tweede bezichtiging van de tuigpaardhengsten plaats. Op 7 januari waren dertien hengsten vanuit de eerste bezichtiging in Ermelo doorverwezen, drie werden er vandaag aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.
4 februari 2017 | 14:02

346 Capri’s Jim Beam (Capri Sonne Jr. x Hexagon’s Louisville) als wildcard aan KSS-selectie toegevoegd

Catalogusnummer 346 Capri’s Jim Beam (Capri Sonne Jr. x Hexagon’s Louisville) is als wildcard aan de KSS-selectie toegevoegd! Vanmiddag om 17.45 uur gaat de KWPN Select Sale dressuur van start. De KSS is voor iedereen live te volgen via KWPN.tv.
4 februari 2017 | 12:57

Jupiler S en Casaron aangewezen

Twee Gelderse hengsten naar het verrichtingsonderzoek.
4 februari 2017 | 12:05

Jan van Malestein en Jan Schep gehuldigd

Uitreiking FSP voor Tuig- en Gelders paard.
4 februari 2017 | 11:27

Henkie wint Hengstencompetitie

Henkie kwam, zag en overwon in de Hengstencompetitie Gelders paard.
4 februari 2017 | 11:23

KSS: Zes dressuurhengsten aangewezen voor het verrichtingsonderzoek

Tijdens de tweede bezichtiging van de dressuurpaarden werden gisteren vier KSS aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.
4 februari 2017 | 10:59

Alexandro P nu door het leven als keurhengst

De Gelderse populatie is een keurhengst rijker, de pas twaalfjarige Alexandro P kreeg vandaag dit predicaat toegekend.
4 februari 2017 | 10:47

Imposant EM interessant voor Gelderse fokkerij

Deze Imposant EM werd op fijne wijze aangespannen voorgesteld door Henk Hammers. De presentatie van de Danser-zoon werd toegelicht door Reijer van Woudenbergh: “Imposant EM is, zoals u allemaal kunt zien, een echt Gelders paard met een heel mooi front en voldoende lengte in zijn lichaam.
3 februari 2017 | 23:36

Trainers aan het woord

'Trainers aan het woord' vormde een passend sluitstuk van een prachtig dagvullend programma met dressuurpaarden in de hoofdrol.
3 februari 2017 | 23:31

Expression zet zegereeks voort in VHO Trofee

Na twee klinkende overwinningen op Jumping Amsterdam zet de KWPN-hengst Expression zijn zegereeks via de VHO Trofee voort.
3 februari 2017 | 23:12

EXCLUSIEF: Valegro kledinglijn

Speciaal voor het afscheid van Valegro heeft het KWPN een merchandise lijn ontwikkeld met o.a. mooie vesten, bodywarmers en T-shirts.
3 februari 2017 | 22:32

Four Legends wint overtuigend hengstencompetitie klasse Z

Het was de Wynton-zoon Four Legends die kwam, zag en overwon in de Isah Hengstencompetitie Dressuur klasse Z. Onder Stephanie Kooijman kwam de zwartbruine hengst tot een totaal van 86 punten en dat bleek genoeg voor zowel het dagkampioenschap als de competitietitel.
3 februari 2017 | 22:12

Clinic door Anky van Grunsven met Madeleine Witte op Cennin

Na de spannende finale van de Hengstencompetitie, klasse M was er weer even tijd voor ontspanning en dit werd verzorgd door dressuuricoon Anky van Grunsven, die samen met haar pupil Madeleine Witte op het Grand Prix-paard Cennin (v.Vivaldi) een clinic gaf.
3 februari 2017 | 21:28

Totilas-nazaten regeren ook klasse M

Speelde Totilas al een hoofdrol als vaderpaard in de finale van de Isah Hengstencompetitie klasseL, hij herhaalde dit staaltje in de klasse M. Hierin won zoon Governor met Adelinde Cornelissen op zijn rug de dagprijs met 86 punten en ging in de competitie zoon Glock’s Toto Jr. met Marieke van der Putten aan ko
3 februari 2017 | 20:49

Kalfsbeek BMW verlengt samenwerking met KWPN

Op de KWPN Stallion Show werd zojuist door Kalfsbeek BMW-directeur Gijsbert Kalfsbeek en KWPN-voorzitter Siem Korver een handtekening gezet onder een nieuw sponsorcontract. Hiermee verlengt BMW- en MINI-dealer Kalfsbeek zijn steun als KWPN Official Partner met vijf jaar.
3 februari 2017 | 19:38

Fokker Verdades gehuldigd FSP

Gehuldigd in het kader van de FSP werd de fokker van het succesvolle Grand Prix-dressuurpaard Verdades.
3 februari 2017 | 18:43

'Totilassen' winnen titanenstrijd

Het waren vanavond de ‘Totilassen’ die de dienst uitmaakten in de Isah Hengstencompetitie dressuur klasse L.
3 februari 2017 | 18:04

Veelbelovende groep jonge dressuurhengsten

Zojuist presenteerde de jaargang dressuurhengsten 2016 zich. 17 vierjarige hengsten verschenen in de piste om zich te presenteren aan het publiek. De zevenjarige Four Legends komt later vanavond in de baan.
3 februari 2017 | 16:10

Vrijdagavond UITVERKOCHT!

Nadat eerder bekend werd dat er nog maar 200 kaarten beschikbaar waren is de vrijdagavond inmiddels uitverkocht.
3 februari 2017 | 16:00

Eerste dressuurdag levert 21 aangewezen hengsten op

Van zowel bewezen als jonge verervers maakten zonen hun opwachting in de tweede en derde bezichtiging vandaag. Het totaalplaatje van 21 hengsten overtuigde dermate dat ze zijn aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Vier daarvan komen morgen terug in de kampioenskeuring.
3 februari 2017 | 15:42

Vrijdagavond KWPN Stallion Show bijna uitverkocht!

Het is gezellig druk geworden in ’s-Hertogenbosch. Er zijn momenteel nog maar 200 kaarten beschikbaar die alleen nog aan de kassa worden verkocht.
3 februari 2017 | 11:00

KSS: Toptalenten tijdens dressuurveiling

Tijdens de slotdag van de KWPN Stallion Show komen er maar liefst 19 dressuurhengsten in de KWPN Select Sale. De veiling is op zaterdag en begint om 17.45 uur.
3 februari 2017 | 00:39

Arezzo neemt afscheid in stijl met zege Grote Prijs

Afscheid nemen op het hoogtepunt, dat was het doel voor Jur Vrieling en de kersverse keurhengst Arezzo VDL. Met een welverdiende zege in de 1.50m Grote Prijs lukte dat! “Arezzo geeft altijd alles en het is mooi dat hij dat vanavond weer zo heeft laten zien. Ik ga hem missen!", reageerde Jur Vrieling.
2 februari 2017 | 23:47

Zacharov wint VHO Trofee

Voor een zeer enthousiast meelevend publiek heeft Zacharov onder het zadel van Zoï Snels vanavond de VHO Trofee gewonnen. Emir R eindigde als tweede, Edinburgh als derde.
2 februari 2017 | 23:34

Arezzo VDL vanaf vandaag keurhengst

Arezzo VDL werd donderdag in een overvolle Brabanthal gehuldigd tot keurhengst en won later ook nog op fantastische wijze de Grote Prijs.
2 februari 2017 | 22:45

Florian volbrengt missie in Blom Hengstencompetitie klasse Z

Winnen! Dat was de opdracht die Albert Zoer zichzelf en zijn oogappeltje Florian (v.Zirocco Blue VDL) gaf en het lukte opnieuw. Zojuist schreven ze de klasse Z/ZZ van de Blom Hengstencompetitie op naam, waarmee ze wederom een topresultaat aan hun imponerende erelijst kunnen toevoegen.
2 februari 2017 | 21:59

Grandorado TN onder Willem Greve overtuigende winnaar

De klasse M van de finale van de Blom KWPN Hengstencompetitie is vanavond overtuigend gewonnen door de door M. Rietberg, Holten/D.J. Verhoeven uit Holten gefokte Grandorado TN.
2 februari 2017 | 21:53

Nieuwe impuls voor Veulenveiling Midden-Nederland

Veulenveiling Midden-Nederland verwelkomt hun nieuwste topper en kijkt uit naar de samenwerking.
2 februari 2017 | 19:46

Dubbelslag voor Hotspot in Blom Hengstencompetitie klasse L

Zowel de overwinning in de dagprijs als de hengstencompetitie werd zojuist opgeëist door de veelbelovende Hors la Loi II-zoon Hotspot onder Mathijs van Asten. “Ook in deze entourage snapt Hotspot precies wat de bedoeling is en pakte hij geweldig aan.”
2 februari 2017 | 19:00

Nette prijzen op springpaardenveiling

De KWPN Select Sale voor springpaarden die zojuist is afgerond kende een voorspoedig verloop.
2 februari 2017 | 18:06

Jonge hengsten presenteren zich

Zojuist hebben de jonge hengsten uit de jaargang 2016 zich gepresenteerd. Maar liefst 22 hengsten kwamen in de baan en kregen een toelichting van hengstenselectie commissieleden Wout Jan van der Schans en Hester Klompmaker.
2 februari 2017 | 16:37

Kannan-zoon Juventus V G kampioen springhengsten

Na twee dagen selecteren is het totaal aantal aangewezen springhengsten uitgekomen op 49. De vijf meest complete mochten hun opwachting maken in de kampioenskeuring, waarin de aansprekende en zeer goed springende Kannan-zoon Juventus V G het kampioenslint kreeg omgehangen.
2 februari 2017 | 16:17

FSP huldigt fokkers

Gehuldigd in het kader van de FSP werden vanmiddag verschillende fokkers van succesvolle paarden in de richting springen en eventing.
2 februari 2017 | 15:07

KWPN Stallion Show: Eye Catcher in plaats van Five Star

Op de dressuuravond van de KWPN Stallion Show komt Kirsten Brouwer niet van start met haar zilveren medaillewinnaar Five Star (v.Amazing Star) maar laat zij de Vivaldi-zoon Eye Catcher zien.
2 februari 2017 | 14:29

KSS: Veilingvolgorde springhengsten bekend

De volgorde van de KSS is bekend. De veiling vindt vanmiddag plaats en begint om half 4. De veiling is live te volgen via KWPN.tv.
2 februari 2017 | 11:14

Handtekeningensessie Charlotte & Carl in KWPN-stand

Zaterdagmiddag is er een handtekeningensessie met Charlotte Dujardin en Carl Hester in de KWPN-stand. Dus neem uw favoriete boek, trainingsshirt, pet of schabrak mee, en laat deze signeren!
2 februari 2017 | 09:55

KSS: Vanmiddag presentatie en veiling springhengsten

Vanmiddag vindt de KWPN Select Sale plaats tijdens de KWPN Stallion Show. Er zijn vijf hengsten aan de selectie toegevoegd.
1 februari 2017 | 21:48

Goede oogst van 31 aangewezen springhengsten op eerste dag

De KWPN Stallion Show is vandaag goed van start gegaan. Een interessante groep bestaande uit 31 springhengsten kon na de tweede en derde bezichtiging worden aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.
1 februari 2017 | 09:20

KWPN Stallion Show 2017 van start!

Volg al het nieuws op deze website of op kwpn.nl, de uitslagen via de KWPN Facebook of ook op deze website (onder startlijsten en uitslagen). Volg de KWPN Stallion Show ook live via het vernieuwde KWPN.tv!
31 januari 2017 | 14:56

Het vernieuwde KWPN.tv: download nu de app!

Probeer KWPN.tv nu gratis! Download de app en profiteer t/m 30 maart van een gratis proefabonnement!
31 januari 2017 | 11:55

Guardian S ter dekking bij Verhagen Horse Service

Guardian S (Bodyguard Moorland x Trento B) komt dit seizoen ter dekking bij Verhagen Horse Service te Boekel.
30 januari 2017 | 15:32

KWPN Stallion Show: Toptrainers aan het woord op dressuuravond

De vrijdagavond, traditioneel de dressuuravond van de KWPN Stallion Show, belooft een groots spektakel te worden. Onder leiding van Mariëtte Sanders laat een aantal vooraanstaande trainers zien hoe talentvolle zes- en zevenjarige dressuurhengsten worden opgeleid richting het hoogste niveau.
30 januari 2017 | 13:22

Topprestaties voor Admara en Chaplin in Zürich

Martin Fuchs zorgde met de tienjarige Verdi-zoon Chaplin voor een prachtige thuiszege in de Grand Prix van CSI5*-W Zürich. “Dit is voor mij een droom die uitkomt en het zegt veel over de kwaliteit van Chaplin, want zo lang zijn we nog niet een combinatie”, vertelt de ruiter enthousiast.
30 januari 2017 | 11:57

Veulenveiling Borculo benoemde onlangs twee nieuwe selectiecommissies

Veulenveiling Borculo benoemde onlangs twee nieuwe selectiecommissies. De springcommissie bestaat uit Floris van Leuken en Pieter-Jan Berkers en de dressuurcommissie uit Nol Gerritsen en Eugene Reesink.
29 januari 2017 | 17:45

Ben Schröder vijfde met Davino Q in GP Amsterdam

In hun eerste 1.60m-Grote Prijs hebben Ben Schröder en de net negenjarige Vingino-zoon Davino Q opvallend gepresteerd. Een dubbele nulrit leidde tot een prachtige vijfde plaats, als beste Nederlandse combinatie in het hoofdnummer van Jumping Amsterdam.
29 januari 2017 | 12:46

Van Gogh wint Championat van Zürich!

Op pas zijn tweede wedstrijd sinds zijn winterstop toonde de KWPN-goedgekeurde hengst Van Gogh (v.Numero Uno) zich onder Marco Kutscher gelijk al weer heer en meester. Gistermiddag schreef het duo het Championat van Zürich (1.50m) op naam.
29 januari 2017 | 10:19

Stallion Show: Wervelende show van vier top tuigpaardhengsten

Zaterdag 4 februari zal een viertal KWPN-tuigpaardhengsten een wervelende show brengen tijdens het middagprogramma op de KWPN Stallion Show in s’-Hertogenbosch. In het ochtendprogramma strijdt eerst een zestal KWPN-tuigpaardhengsten om de Oregon Trofee, maar in het middaggedeelte gaat het om een show.
29 januari 2017 | 00:32

Patrice Delaveau: “Aquila geeft een top gevoel”

Dankzij twee superieure rondes zette Fransman Patrice Deleveau zojuist het 1.50m op Jumping Amsterdam op naam. Zijn partner? De fantastisch springende Ovidius-zoon Aquila HDC, van wie hij terecht grote verwachtingen heeft.
28 januari 2017 | 21:25

Emir R knalt naar Six Bar-zege in Amsterdam

De achtjarige KWPN-goedgekeurde hengst Emir R (v.Colman) gaf blijk van zijn onbegrensde vermogen in de Six Bar op Jumping Amsterdam. Met een foutloos resultaat op 1.90m-niveau zette de hengst met Michael Greeve de proef op zijn naam. “We hadden nog wel een rondje gewild.”
28 januari 2017 | 20:48

Jumping Amsterdam: Nip Tuck stijgt plaats in klassement

Carl Hester stelde na de weergaloze rit van Isabell Werth niet teleur en kwam tot de tweede plaats en 83%.
28 januari 2017 | 20:03

Jumping Amsterdam: Expression wint ook Lichte Tour-kür

Vivaldi-nakomelingen vierden hoogtij op Jumping Amsterdam door de eerste drie plaatsen te bezetten in de kür op muziek op Lichte Tour-niveau. De KWPN-hengst Expression stond na de overwinning in de Prix st. Georges ook in de kür op muziek op de hoogste podiumplaats.
28 januari 2017 | 16:35

Victorie voor Verdades in Wellington (VIDEO)

Terwijl in Amsterdam de West-Europese liga zich bezighoudt met de kwalificatie voor de wereldbekerfinale, doet Verdades aan de andere kant van de oceaan goede zaken door ook de kür op muziek te winnen met 80,72%.
28 januari 2017 | 11:00

Win een meet & greet met Charlotte Dujardin en Valegro!

Via onze Facebookactie kan jij aansluitend aan de show een meet & greet winnen met Charlotte en Valegro. Laat ons weten waarom juist jij moet winnen, en wie weet wordt je uitgenodigd in de piste voor dit unieke moment!
27 januari 2017 | 21:12

Jumping Amsterdam: Nip Tuck derde in GP

Don Ruto-zoon Nip Tuck bezette in het sterke deelnemersveld een mooie derde plaats. De KWPN-goedgekeurde hengsten Glock’s Voice, Cennin en Apache zich kranig staande in de eerste wereldbekerkwalificatie van dit seizoen op Nederlandse bodem.
27 januari 2017 | 21:12

Jumping Amsterdam: Total U.S. aan kop bij vierjarigen

De Totilas-zoon toonde zijn machtige kwaliteit, waarbij de galop met maar liefst een 9,5 werd beloond. Met 85,20% ging het het fokproduct van Gestüt Lewitz ruimschoots aan de leiding.
27 januari 2017 | 18:36

Groot aantal toppers slaagt voor EPTM in Ermelo vandaag

Na zeven weken was het vandaag weer de slotdag van een EPTM-test. Met name bij de springpaarden was veel kwaliteit te vinden.
27 januari 2017 | 10:04

Word vóór 15 februari lid van het KWPN en ontvang een gratis KWPN-muts en -halsterset!

Lid worden biedt voordelen! Ontvang 21 keer per jaar het tijdschrift ‘In de Strengen' & 2 keer per jaar het KWPN Magazine, een dik bewaarnummer met achtergrondartikelen en interviews. U kunt deelnemen aan onze evenementen zoals keuringen, aanlegtesten en competities. Via KWPN.tv volg je livestreams en meer & via KWPN Marktplaats biedt u gratis uw paard te koop aan!
27 januari 2017 | 09:27

Jumping Amsterdam: Expression en Desperado aan kop in PSG

Vivaldi-nazaten Expression en Desperado bezetten de eerste twee plaatsen in de Prix st. Georges van Jumping Amsterdam.
27 januari 2017 | 09:17

Verdades wereldklasse in Wellington

De bronzen olympiër Verdades kwam met zijn amazone in actie in Wellington. Het Adequan Global Dressage Festival vormt het decor van de wereldbekerwedstrijd die het duo met 76,66% op naam wist te zetten.
26 januari 2017 | 17:43

Gezocht: Stagiaire(e) Marketing en/of Communicatie (HBO)

Doe jij een HBO opleiding in de richting van Marketing en/of Communicatie en heb je affiniteit met paarden en paardenfokkerij? En ben je op zoek naar een meewerkstage van minimaal 10 weken? Dan zijn wij op zoek naar jou!
25 januari 2017 | 12:05

KWPN Stallion Show: VHO Trofee belooft spannende strijd

De VHO Trofee belooft een spannende strijd te worden. Een aantal interessante dressuurhengsten heeft zich aangemeld voor de kür op muziek op Lichte- en Zware Tour-niveau.
25 januari 2017 | 11:10

Documentaire: het geheim van Nederlandse springpaarden

Na voetbal is de paardensport de sport met de grootste economische waarde. Overijssel is een springpaardenprovincie en Nederlandse springpaarden behoren tot de wereldtop. Wereldwijd behalen ze op internationale concoursen grote successen maar hoe kan dit nou? Hoe fok je een kampioen?
24 januari 2017 | 17:57

KWPN Stallion Show: Hoofdrol voor Cennin in clinic met Anky

De recent KWPN-erkende Cennin is de hoofdrolspeler in een bijzondere clinic op de KWPN Stallion Show. De Vivaldi-zoon, die te boek staat als één van de grote beloften van de Nederlandse dressuurport, wordt op de vrijdagavond gepresenteerd door Madeleine Witte-Vrees. Onder begeleiding van Anky van Grunsven laat het duo Cennin/Witte-Vrees zien welke kwaliteiten een dressuurpaard nodig heeft voor het hoogste niveau en hoe de training van een toppaard als Cennin eruit ziet.
24 januari 2017 | 15:21

Hippische toppers naar Jumping Amsterdam

Van 26 tot en met 29 januari komt de top van de Nederlandse en mondiale paardensport in actie tijdens Jumping Amsterdam.
23 januari 2017 | 12:23

Krista Kolijn succesvol tijdens IBOP Panningen

Afgelopen zaterdag hadden eigenaren de mogelijkheid hun merrie bij Manege De Vosberg in Panningen aan te bieden voor de IBOP. Twee dressuurmerries slaagden met hoge cijfers en staken zo boven het deelnemersveld, dat met name wat betreft de dressuurmerries kwalitatief goed was, uit.
23 januari 2017 | 11:02

Grand Prix-winst voor Sterrehof’s Calimero (v.Quidam de Revel)

Als laatste starter zette de Indoor Drachten-ambassadeur Marc Houtzager de 1.55m-Grand Prix van het CSI3* op zijn naam met de tienjarige Quidam de Revel-zoon Sterrehof’s Calimero. Het lijkt het begin van een prachtig jaar voor dit duo.
23 januari 2017 | 09:39

Sterk deelnemersveld springen voor Jumping Amsterdam

Naast een fantastisch deelnemersveld in de FEI World Cup™ Dressage weet ook de mondiale springtop de weg naar de RAI Amsterdam te vinden.
22 januari 2017 | 20:26

Subtop: Topscore voor Ziësto in GP-debuut

Glock’s Ziësto (v.Lancet) won met ruim 72% zijn Grand Prix-debuut, terwijl Expression (v.Vivaldi) met 75,79% meer dan zes procent los stond van zijn concurrenten in de Lichte Tour-selectie
22 januari 2017 | 17:35

Subtop: Wynton loopt kaderscore bij rentree

Na een lange afwezigheid maakte de KWPN-hengst Wynton zijn rentree in Nieuw en Sint Joosland. Jaarganggenoot en halfbroer Westpoint was met 71,13% goed voor een B-kaderscore.
22 januari 2017 | 14:01

Desperado wint Lichte Tour-selectie met ruim 72%

De derde en selectiewedstrijd om de KNHS Indoorkampioenschappen kwam op naam van de KWPN-hengst Desperado. De Vivaldi-zoon (uit Sarita keur pref prest van Havidoff) zette een oogstrelende proef neer die beloond werd met 72,36%. Emmelie Scholtens bleef in het zadel van het fokproduct van de familie Andeweg uit Randwijk de concurrentie ruimschoots voor.
22 januari 2017 | 09:53

Stallion Show: Familie Valegro toont verervingskracht Negro

In de show ‘Life of Valegro Live’ komen vijf halfbroers en een halfzus in actie om hun gezamenlijke handelsmerk te tonen: de aanleg tot verzamelen. Maar ook Taikoen mag natuurlijk niet ontbreken! Hij verzorgt een speciaal optreden met Fendi T.
20 januari 2017 | 13:14

Willem Greve: “Carrera is een top concourspaard”

Gelijk op de eerste dag van het CSI3* Indoor Drachten boekte Willem Greve een overwinning in de 1.50m-Big Tour met de KWPN-goedgekeurde hengst Carrera (v.Larino). Daarmee bleven ze voor op Jur Vrieling met de KWPN-erkende hengst Carrera VDL (v.Cardento).
20 januari 2017 | 09:58

Stallion Show: Profiteer van ledenvoordeel in de voorverkoop! (video)

De crème de la crème van de KWPN-fokkerij is te bewonderen op de KWPN Stallion Show van 1 t/m 4 februari. Dat wordt genieten van de jonge hengsten in de diverse fokrichtingen, in hun jacht op het dekbrevet.
19 januari 2017 | 16:24

Nakeuring tuigpaardhengsten levert geen doorverwijzing op

Vandaag werd één hengst aangeboden aan de hengstenkeuringscommissie tuigpaard aangaande de nakeuring. De hengst kon niet worden aangewezen voor de tweede bezichtiging in 's-Hertogenbosch, wel werd hij ster verklaard.
18 januari 2017 | 13:54

Zes tophengsten in de strijd om de Oregon Trofee!

Op zaterdag 4 februari, de slotdag van de KWPN Stallion Show in 's-Hertogenbosch, is het de beurt aan de tuigpaardhengsten om het strijdtoneel te betreden. De Oregon Trofee is een jaarlijks terugkerend spektakel dat het publiek gegarandeerd op de banken krijgt.
18 januari 2017 | 13:48

NVWA voert weer welzijnsinspecties uit bij professionele paardenhouders

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaan vanaf heden, net als vorig jaar, extra inspecties uitvoeren bij maneges, pensionstallen, fokkerijen en opfok-, handel- en trainingsstallen. Tijdens de inspecties controleren inspecteurs of de bedrijven zich houden aan de regels voor dierenwelzijn.
18 januari 2017 | 11:32

Eén tuigpaardhengst naar nakeuring in Ermelo

Morgen, op donderdag 19 januari, vindt de nakeuring van de tuigpaardhengsten plaats. Een hengst werd hiervoor aangemeld.
16 januari 2017 | 15:44

Deelnemersveld belooft spectaculaire springavond op KWPN Stallion Show

Op donderdag 2 februari staat het avondprogramma van de KWPN Stallion Show volledig in het teken van de springsport. In zowel de finales van de Blom Hengstencompetities als de VHO Trofee én Grote Prijs zullen grote namen met elkaar de strijd aangaan.
 
€ 50,- per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Informatie over KWPN-geregistreerde paarden zoals predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten o.a. ook: verrichtingscijfers en -rapportages, fokregistraties, beschikbaarheid en genetische profielen
Abonneer nu
€ 115,- per jaar

Lidmaatschap KWPN 2017

  • 21 keer p/j ‘In de Strengen' en 2 keer p/j het KWPN Magazine
  • Onbeperkt toegang tot de Database
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Ongelimiteerd kijkplezier op KWPN.tv
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official partners


Het KWPN maakt gebruik van cookies

Wij vragen uw akkoord voor het gebruik van cookies op onze website. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid.

Cookiebeleid