Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Jongepaardencompetities

Menu

Pavo Cup

Eén van de hoogtepunten van de KWPN Kampioenschappen is de strijd van jonge dressuurtalenten om de Pavo Cup. Normaal gesproken strijden de op de Centrale Keuringen geselecteerde talenten tijdens de KWPN Kampioenschappen in de halve finale om een plek in de finale. De beste 20 paarden van de vier- en vijfjarigen worden hiervoor geselecteerd. De finale bij de zesjarigen is open voor de 12 hoogstgeplaatste paarden van de halve finale. De beste drie paarden per leeftijdscategorie worden in de tweede ronde van de finale gereden en beoordeeld door een gastruiter.

In verband met het coronavirus komen KWPN Kampioenschappen in 2020 te vervallen. Het voornemen is om in oktober/november de Pavo Cup voorselecties in de regio met in Ermelo de finale.

 

Startplaatsen halve finale
In totaal zijn er 50 startplaatsen voor de vierjarigen, 35 voor de vijfjarigen en 20 startplaatsen voor de zesjarigen beschikbaar. Paarden met 80 punten of meer plaatsen zich direct voor de halve finale. De overige startplaatsen in de halve finale worden aangevuld op basis van het behaalde aantal punten in de voorselectie, uiteraard geldt hiervoor een ex aequo-regeling. Na enkele voorselecties worden de voorlopige deelnemerslijsten gepubliceerd.
 

Boven op de bovengenoemde aantallen startplaatsen komen nog extra deelnemers: goedgekeurde KWPN-hengsten, hengsten die deelnemen aan de hengstenselectie en paarden die deelnamen aan de laatste observatietraining voor het WK Jonge Dressuurpaarden. Al deze paarden mogen rechtstreeks zonder voorselectie deelnemen aan de halve finale.

Finales
De finale bestaat uit twee finaleronden. In de eerste finaleronde worden maximaal twee combinaties tegelijk in de baan toegelaten. Zij dienen op verzoek van de jury een aantal verrichtingen te laten zien. Vervolgens worden de beste paarden per leeftijdscategorie in de tweede finaleronde gereden en beoordeeld door een gastruiter. Deelname aan de eerste finaleronde is open voor de 20 hoogstgeplaatste paarden van de vier- en vijfjarigen van de halve finale (inclusief de ex aequo's voor de 20e plaats) en voor de 12 hoogstgeplaatste paarden van de zesjarigen van de halve finale (inclusief de ex aequo's voor de 12e plaats).

Zinderende ontknoping
De allerbeste jonge dressuurpaarden zorgen ieder jaar weer voor oogstrelende presentaties en een zinderende ontknoping. Het beoordelen van de natuurlijke kwaliteiten van een paard loopt als een rode draad door deze selecties. Om een startplaats te bemachtigen in de halve finale van de Pavo Cup dient een paard over extra kwaliteiten te beschikken.

Winnaars voorgaande jaren

Criteria voorselectie

Bij de kampioenschappen voor vier-, vijf- en zesjarige dressuurpaarden wordt in wedstrijdverband de aanleg van jonge dressuurpaarden getest. De paarden hoeven geen L- of M-proef te lopen, maar kunnen laten zien wat ze in huis hebben door het tonen van verrichtingen. Tijdens de voorselectiewedstrijden worden maximaal twee combinaties tegelijk in de baan toegelaten. Zij dienen op verzoek van de jury een aantal verrichtingen te laten zien. De beoordeling duurt ongeveer 10 tot 20 minuten. De jury beoordeelt de volgende onderdelen op een schaal van 1 tot 10: stap, draf, galop, harmonie en totaalindruk als dressuurpaard. 

Voorwaarden deelname
Aan de Pavo Cup kunnen ruiters/amazones deelnemen die lid zijn van de KNHS. Voor register B-paarden is het ook mogelijk om deel te nemen aan de Pavo Cup.

Inschrijven voor de selectiewedstrijden via de agenda

Beoordeling

De beoordeling wordt uitgevoerd door een jury. De jury geeft gezamenlijk één beoordeling. De ringmeester zal aangeven wanneer de combinaties de gevraagde verrichtingen moeten laten zien.

Protocollen:
Uitvoeringsbesluit Pavo Cup 2019

Gevraagde verrichtingen:
Voorselectie vierjarigen
Voorselectie vijfjarigen
Voorselectie zesjarigen

Halve finale vierjarigen
Halve finale vijfjarigen
Halve finale zesjarigen

Eerste finaleronde vierjarigen
Eerste finaleronde vijfjarigen
Eerste finaleronde zesjarigen

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners