Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Jongepaardencompetities

Menu

Pavo Cup

Ondanks dat er dit jaar geen KWPN Kampioenschappen zijn, is er wel de Pavo Cup! Diverse voorselecties worden door het hele land georganiseerd. Tijdens de voorselecties strijden de paarden voor een plek in de halve finale. De beste drie paarden per leeftijdscategorie worden in de finale gereden en beoordeeld door een gastruiter.

De halve finale van de vierjarigen wordt verreden op donderdag 15 oktober en op vrijdag 16 oktober zijn de vijf- en zesjarigen aan de beurt. De finale van alle drie de leeftijdscategorieën vindt plaats op zaterdag 17 oktober. De Pavo Cup halve finale en finale vinden in de Willem-Alexanderhal op het Nationaal Hippisch Centrum plaats. 

Tussenstanden:
Vierjarigen
Vijfjarigen
Zesjarigen

Inschrijfformulier Pavo Cup voorselecties 2020
Uitvoeringsbesluit Pavo Cup 2020

Programma Pavo Cup

Voorbereiden op de Pavo Cup

Startplaatsen halve finale

In totaal zijn er 50 startplaatsen voor de vierjarigen, 35 voor de vijfjarigen en 20 startplaatsen voor de zesjarigen beschikbaar. Paarden met 80 punten of meer plaatsen zich direct voor de halve finale. De overige startplaatsen in de halve finale worden aangevuld op basis van het behaalde aantal punten in de voorselectie, uiteraard geldt hiervoor een ex aequo-regeling. Na enkele voorselecties worden de voorlopige deelnemerslijsten gepubliceerd.

Boven op de bovengenoemde aantallen startplaatsen komen nog extra deelnemers: goedgekeurde KWPN-hengsten, hengsten die deelnemen aan de hengstenselectie en paarden die deelnamen aan de laatste observatietraining voor het WK Jonge Dressuurpaarden. Al deze paarden mogen rechtstreeks zonder voorselectie deelnemen aan de halve finale.

Finales

De finale bestaat dit jaar uit het overrijden door de gastruiter. De beste drie paarden van iedere leeftijdscategorie komen hiervoor in aanmerking.

De allerbeste jonge dressuurpaarden zorgen ieder jaar weer voor oogstrelende presentaties en een zinderende ontknoping. Het beoordelen van de natuurlijke kwaliteiten van een paard loopt als een rode draad door deze selecties. Om een startplaats te bemachtigen in de halve finale van de Pavo Cup dient een paard over extra kwaliteiten te beschikken.

Winnaars voorgaande jaren

Criteria voorselectie

Bij de kampioenschappen voor vier-, vijf- en zesjarige dressuurpaarden wordt in wedstrijdverband de aanleg van jonge dressuurpaarden getest. De paarden hoeven geen L- of M-proef te lopen, maar kunnen laten zien wat ze in huis hebben door het tonen van verrichtingen. Tijdens de voorselectiewedstrijden worden maximaal twee combinaties tegelijk in de baan toegelaten. Zij dienen op verzoek van de jury een aantal verrichtingen te laten zien. De beoordeling duurt ongeveer 10 tot 20 minuten. De jury beoordeelt de volgende onderdelen op een schaal van 1 tot 10: stap, draf, galop, harmonie en totaalindruk als dressuurpaard. 

Voorwaarden deelname
Aan de Pavo Cup kunnen ruiters/amazones deelnemen die lid zijn van de KNHS. Voor register B-paarden is het ook mogelijk om deel te nemen aan de Pavo Cup. Niet-leden kunnen inschrijven via het inschrijfformulier dat u hierboven kunt downloaden of op kunt vragen bij Irene van der Peijl (peijl@kwpn.nl).

Beoordeling

De beoordeling wordt uitgevoerd door een jury. De jury geeft gezamenlijk één beoordeling. De ringmeester zal aangeven wanneer de combinaties de gevraagde verrichtingen moeten laten zien.

Protocollen:
Protocol Pavo Cup vierjarigen
Protocol Pavo Cup vijfjarigen
Protocol Pavo Cup zesjarigen

Gevraagde verrichtingen:
Voorselectie vierjarigen
Voorselectie vijfjarigen
Voorselectie zesjarigen

Halve finale vierjarigen
Halve finale vijfjarigen
Halve finale zesjarigen

Eerste finaleronde vierjarigen
Eerste finaleronde vijfjarigen
Eerste finaleronde zesjarigen

€122,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners