Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Het is weer bijna zover; dinsdag 28 november gaat de eerste bezichtiging van de hengstenkeuring 2017/2018 van start. De springhengsten mogen het spits afbijten in Ermelo, terwijl de dressuurhengsten vanaf dinsdag 5 december in de baan zullen verschijnen. In totaal zijn er 607 hengsten aangemeld voor de eerste bezichtiging, waarvan 277 springhengsten, 329 dressuurhengsten en één vier jaar en oudere dressuurhengst. Daarnaast zijn er elf Gelderse hengsten aangemeld.

De G-jaargang presenteert dit jaar zijn eerste zonen op de eerste bezichtiging en de Totilas-zoon Governor begint direct als topaanvoerder. Maar liefst 26 zonen van de populaire neef van Jerich Parzival zijn aangemeld voor de eerste bezichtiging. Bij de springhengsten is de stempelhengst Cornet Obolensky de hofleverancier met 17 nakomelingen.

Ferdeaux en Glock’s Toto Jr.
Governor gaat met 26 zonen ruimschoots aan kop bij de topaanvoerders, terwijl Ferdeaux en Glock’s Toto Jr. beide door respectievelijk 16 en 15 zonen zullen worden vertegenwoordigd. De Ampère-zoon Franklin en de stempelhengst Negro brengen allebei 13 zonen naar de eerste bezichtiging. Van kampioenshengst Glamourdale zijn twaalf nakomelingen aangemeld. Everdale heeft 11 zonen in Ermelo en El Capone wordt vertegenwoordigd door 10 nakomelingen.

11 zonen van Etoulon VDL
Bij de springhengsten is de verdeling van de vaderdieren wat meer verspreid. Cornet Obolensky is met 17 zonen de overtuigende lijstaanvoerder, terwijl Etoulon VDL met 11 zonen op de tweede plaats komt. Vervolgens hebben Arezzo VDL, Connect en F-One USA ieder 9 nakomelingen op de eerste bezichtiging. Voor Berlin, El Salvador, Harley VDL en Kannan geldt dat er 7 zonen aangemeld zijn voor Ermelo.

Programma
Alle dagen beginnen om 08.00 uur met de beoordeling van het exterieur en beweging op het harde, vanaf circa 11.30 - 12.00 uur vervolgt het programma met het vrijbewegen/vrijspringen. Het vrijbewegen/vrijspringen wordt via livestream uitgezonden op KWPN.tv.

Startlijst is te vinden in de agenda.

Box reserveren?
Download hier het boxreserveringsformulier.

PW voor KWPN

€121,30 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners