Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Na drie wedstrijden van de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie kan er vooruit worden geblikt naar de finale, die op vrijdag 2 februari op het programma van de KWPN Stallion Show staat.

In de klasse L zijn de verschillen klein en kan er nog van alles gebeuren in de eindstand. Na drie wedstrijden gaan de zeer bewerkbare In Style (Eye Catcher uit Sissy van Lorentin I, f/g Joop van Uytert) onder Renate van Vliet en Imposantos (Wynton uit Zarina elite IBOP-dres van Krack C, fokker Willy Wijnen) met Bart Veeze gedeeld aan de leiding. En wat te denken van  Iconic B (Bon Bravour uit Niniek STV keur sport-dres pref prest van Jazz, fokker Stal De Beukenvallei), die onder mede-fokker Joyce Lenaerts op kleine afstand als derde volgt in de tussenstand en een stijgende lijn hebben laten zien in de hengstencompetitie.

Topfavoriet
Met tweemaal een monsterscore van 90 punten, in Ermelo en Zuidbroek, heeft Total U.S. (Totilas uit Sandra van Donnerhall, fokker Gestüt Lewitz) voor de finale de beste papieren. Onder Dinja van Liere imponeert de lichtvoetige blikvanger keer op keer met zijn extra balans, zelfhouding, inzet en bewegingstechniek. Alleen in Kronenberg moesten ze het hoofd buigen voor Henkie (v.Alexandro P) onder Adelinde Cornelissen, die in ’s Hertogenbosch zal deelnemen aan de finale van de KWPN Hengstencompetitie Gelders paard.

Gunner KS aan de leiding
Tweemaal verscheen Giovanni (Chippendale uit Zarava elite IBOP-dres sport-dres van Scandic, fokker Cees van Etten) onder Franka Loos aan de start in de klasse Z van de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie en beide keren leverde dat de overwinning op. Bij zijn afwezigheid greep Gunner KS (Belissimo M uit Ronnevanck ster sport-dres pref prest van Vincent) met Dana van Lierop zijn kans in Kronenberg en staat daarmee aan de leiding in het tussenklassement na drie wedstrijden.

Lees aanstaande vrijdag in IDS 1 een uitgebreid verslag van de tussenstand. Bekijk hier het volledige tussenklassement.

Foto Gunner KS: le-fotografie.nl / Lysanne Eijlander
JS voor KWPN

€122,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners