Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De eerste bezichtigingen staan weer voor de deur en de groepenindeling is bekend. Er wordt dit jaar opnieuw van start gegaan met de springhengsten, waarvoor de dagen dinsdag 27 november tot en met zaterdag 1 december, alsook maandag 3 december ingepland staan. Vanaf dinsdag 4 tot en met zaterdag 8 december is het de beurt aan de dressuurhengsten om zich te presenteren in de eerste bezichtiging in Ermelo. De Gelderse hengsten worden op vrijdag 30 november verwacht, op de dag van de springhengsten, en voor alle drie fokrichtingen is maandag 10 december de nakeuring. Let op: dinsdag 4 december was in eerste instantie voor de springpaarden, maar dit is omgezet naar een dressuurdag.​

In totaal komen er 525 hengsten voor het oog van de hengstenkeuringscommissie, waarvan 258 springhengsten, 258 dressuurhengsten en één vier jaar en oudere dressuurhengst. Daarnaast zijn er acht Gelderse hengsten aangemeld. Net als vorig jaar levert de hengst Governor de meeste zonen met maar liefst zestien hengsten. Bij de springhengsten is Glenfiddich VDL de topaanvoerder met dertien nakomelingen. De Gelderse hengsten vertegenwoordigen acht verschillende vaders. 

U bent van harte welkom om de verrichtingen van de hengsten te komen bekijken. Alle dagen beginnen om 8.00 uur met de beoordeling van het exterieur en beweging op het straatje, vanaf circa 11.30 - 12.00 uur vervolgt het programma met het vrijbewegen/vrijspringen. 

Niet in de gelegenheid om naar Ermelo te komen? U kunt ook alle dagen de verrichtingen in de kooi volgen op KWPN.tv.

Benieuwd naar alle hengsten? Bestel dan alvast de catalogus van de eerste bezichtiging via de KWPN Webshop. De catalogus wordt vanaf 19 november verstuurd en is ook verkrijgbaar bij het secretariaat op de eerste bezichtiging in Ermelo.

Meer weten over de eerste bezichtiging? Lees dan hier verder.

Groepenindeling eerste bezichtiging dressuurhengsten 

Groepenindeling eerste bezichtiging springhengsten 

Groepenindeling eerste bezichtiging Gelderse hengsten

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners