Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Het aangepaste keuringsseizoen is bij de springmerries vanmiddag tot een prachtig einde gekomen. De Etoulon VDL-dochter Mette VDL is uitgeroepen tot NMK-kampioene en liet daarmee in de finale zeven merries achter zich.

Onder toezicht van een beperkt aantal mensen is het Nationaal Kampioenschap voor de springmerries, dat net als de andere kampioenschappen goed te volgen is via de livestream, succesvol verlopen. De 25 merries begonnen vanochtend met een beoordeling op stand en in beweging, en hebben vervolgens vrijgesprongen in de Amalia-hal op het KNHS centrum. De acht meest complete merries verdienden een uitnodiging voor de finale op het hoofdterrein.

Daarin bleek de Etoulon VDL-dochter Mette VDL (uit Fresia van Olivia VDL keur IBOP-spr van Cardento) van fokker VDL Stud aan het langste eind te trekken, en verwees ze stalgenoot Magdalena VDL (Insider VDL uit Fulena VDL ster van Baltic VDL, f/g VDL Stud) naar de tweede plaats. “Mette VDL is een hele charmante, jeugdige merrie die goed in het rechthoeksmodel staat en correct fundament heeft. Ze beweegt lichtvoetig, heeft veel balans in galop en ze heeft zich heel goed laten zien bij het vrijspringen. Met haar reflexen, goede lichaamsgebruik en atletische vermogen is ze voor ons het meest complete paard vandaag!”, sprak juryvoorzitter Henk Dirksen, die samen met Nella Bijlsma en Marcel Beukers de beoordeling op zich nam. Reservekampioene Magdalena VDL is een langgelijnde merrie die met veel vermogen en een voorbeeldige achterhandtechniek heeft gesprongen. De via de EPTM voor de NMK aangewezen merrie Miletto (Carrera VDL uit Ziletto elite EPTM-spr pref PROK van Voltaire, fokker B.J. Huirne uit Beltrum) van Jan van Meever maakte de top drie compleet. Deze jeugdige merrie toonde zich in beweging en bij het springen heel atletisch en opent achter zeer goed op de sprong.

Op plaats vier eindigde de zeer opvallend springende Arezzo VDL-dochter My Golden Girl GR (uit Golden Girl ster IBOP-spr van Brugal VDL, fokker Theo Griffioen uit Nieuw-Roden) van de VDL Stud. Op de stamboekkeuring kreeg zij al 95 punten voor het vrijspringen en vandaag overtuigde ze opnieuw met haar kracht, inzet, overzicht en atletisch vermogen. Ook de nodige fans had de als vijfde geplaatste Tangelo van de Zuuthoeve-dochter Mariana (uit Faviana ster van Baltic VDL) van f/g De Radstake. Deze heel lichtvoetige merrie springt met veel afdruk, heel goed naar boven en met veel lichaamsgebruik. Zesde werd de met veel afdruk, een zeer goed voorbeen en atletisch vermogen springende Megason VDL (Impressive VDL uit Feguson VDL elite IBOP-spr PROK van Toulon) van f/g VDL Stud, die daarmee vóór de goed geteste (IBOP 82), met veel inzet springende Milligram (For Pleasure uit Orashi elite sport-spr PROK van Cruising) van fokker Harm Hoekstra en de voorzichtige, met goede achterhandtechniek springende Myrusa H (Falaise de Muze uit Pyrusa H keur pref prest van Indoctro) van Anne-Jan Hazenberg uit Opende eindigde.

Lees alles over het Nationaal Kampioenschap in de komende uitgave van het KWPN Magazine. Voor alle startlijsten/uitslagen en meer gaat u naar de speciale overzichtspagina.

JS voor KWPN
Foto Mette VDL: Dirk Caremans

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners