Rijpaard (springen en dressuur)


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Drenthe

8 juli 2024 | 20:54 Memoriam Jan Busscher Begin juni ontvingen wij het bericht dat oud-voorzitter Jan Busscher was overleden. Tijdens de Centrale Keuring werd hier nogmaals bij stilgestaan.
8 juli 2024 | 14:23 Zilveren KWPN-speld voor Geertje Oldejans Tijdens de Centrale Keuring in Exloo was er een eerbetoon voor Geertje Oldejans, die maar liefst 17 jaar actief is geweest als regiosecretaris voor de regio Drenthe.
8 juli 2024 | 12:05 Familie Klinkhamer uit Sleen gehuldigd tot fokker van het jaar 2024 Regio Drenthe Na de huldiging van de goedgekeurde hengsten, waar ook fokproduct Raikkonen VDL onderdeel van was, moest familie Klinkhamer nog even in de baan blijven staan. Ze werden gehuldigd tot Drents Fokker van het Jaar 2024.
6 juli 2024 | 17:20 CK Exloo: Desperado-dochter Raysa -Sarina danst naar kampioenschap driejarige dressuurmerries In de Koninginnenrubriek van de Centrale Keuring van KWPN-regio Drenthe werden zes merries uitgenodigd voor de kampioenskeuring. Vier van deze opvallende dressuurpaarden keerden met een ticket voor de NMK huiswaarts. Kampioen werd de Desperado-dochter Raysa -Sarina van Jan Zeewuster uit Sleen.
6 juli 2024 | 16:58 CK Exloo: Grandorado TN-dochter Rioja Gran Reserva Apple kampioen driejarige springmerries Met negens voor de reflexen, haar techniek en vermogen en een goed optreden vandaag op de Centrale Keuring van KWPN-regio Drenthe, werd Rioja Gran Reserva Apple (v.Grandorado TN) gehuldigd als kampioen bij de driejarige springmerries.

Meer nieuws

Friesland

13 juli 2024 | 19:37 Las Vegas-dochter Una Diva M kampioen dressuurveulens Friesland Naast tien springveulens wisten ook zes dressuurveulens een ticket voor de Nationale Veulenkeuring in de wacht te slepen. Op de kwaliteitsvolle veulendag op de CK van Friesland in Harich werd Una Diva M, van fokker Durk Mozes uit Veenwouden, gekroond tot kampioen van de dressuurveulens.
13 juli 2024 | 19:03 Mindset ES-dochter Uronada VDL kampioen van Friesland Het weer zat de Centrale Keuring van Harich niet mee. Dus werd besloten om de derde een laatste dag van de CK van Friesland binnen te houden. De kampioenskeuring van de springveulens werd daarom in groepen gehouden. Eerst kwamen de zeven beste hengstveulens in de baan, gevolgd door de zeven beste merrieveulens. Van beide groepen mochten er twee veulens door naar finale. Mindset ES-dochter Uronada VDL werd uiteindelijk uitgeroepen tot kampioen van de springveulens.
13 juli 2024 | 11:10 Mac Madison levert de toppers op CK Harich Op de tweede dag van de gecombineerde stamboek- en Centrale Keuring van Friesland was het de beurt aan de driejarige dressuurpaarden. Rinola JL (v.Mac Madison) werd gekroond tot kampioen.
11 juli 2024 | 22:28 CK Harich: Artuna E Z (v.Aganix du Seigneur) gekroond als kampioen Familie Van de Lageweg kwam weer op volle sterkte naar de stamboekkeuring in Friesland. Zowel de kampioen als reservekampioen komt uit hun stal. In totaal mogen negen merries naar de NMK.
11 juli 2024 | 22:11 SK Harich: Rupardi VDL en Roklahoma VDL springen naar 95 punten Het was een dag vol hoogtepunten vandaag op de stamboekkeuring in Harich. Niet minder dan negen merries mogen naar de NMK, waaronder dochters van Chacfly en Baloubet du Rouet die 95 punten kregen voor het vrijspringen.

Meer nieuws

Gelderland

12 juli 2024 | 01:55 VK Terschuur: blikvanger Unbelievable W kampioen dressuurveulens Na de springveulens waren tijdens de Veulenkeuring in Terschuur de dressuurveulens aan de beurt. En wat een kwaliteit! Maar liefst elf veulens kregen een uitnodiging voor de Nationale Veulenkeuring.
11 juli 2024 | 23:04 VK Terschuur: Mees van de Watermolen-zoon Umberto W beste springveulen Als je op zoek bent naar een waar paardenfeest, dan mag de traditionele Paardenfokdag in Terschuur niet op de agenda ontbreken. Ook deze editie was het weer een prachtig evenement met goed gevulde keuringsrubrieken voor spring-, dressuur- en tuigpaardveulens en daar tussendoor allerlei tuigpaardrubrieken. De kwaliteit van de springveulens was bovengemiddeld en er konden er maar liefst vijf worden afgevaardigd naar de Nationale Veulenkeuring
10 juli 2024 | 19:32 CK Ermelo: Robijn VDA koningin van de driejarige merries Negen groepen driejarige dressuurmerries werd er gekeurd in Ermelo, de ene helft in de ochtend de tweede helft in het middagprogramma. Tien werden er uitgenodigd voor de finale. Ze waren behoorlijk aan elkaar gewaagd, met ieder hun eigen kwaliteiten.
10 juli 2024 | 15:31 CK Ermelo: O’Toto van de Wimphof-zoon Unusual gekroond tot veulenkampioen Behoorlijk veel veulens verschenen voor het oog van de jury. Veel kwaliteit vooral bij de hengstveulens. Drie veulens werden uitgenodigd voor de finale en alle drie kregen een uitnodiging voor de Nationale Veulenkeuring.
10 juli 2024 | 14:11 CK Ermelo: Familie Ten Bosch Fokker van het Jaar 2024 regio Gelderland De regio Gelderland is qua goede paardenfokkers een grote visvijver. Hieruit wordt dan ook ieder jaar tijdens de Centrale Keuring een Fokker van het Jaar benoemd. Deze editie werd gekozen voor een fokker die zowel spraakmakende sportpaarden als goede keuringsresultaten op naam heeft staan; de familie Ten Bosch uit Driel.

Meer nieuws

Zuid-Holland

12 juli 2024 | 20:04 CK Heerjansdam: Nayja imponerende kampioen van de oudere merries Voor de strijd om de kampioenssjerp bij de vier- tot en met zevenjarige merries verschenen twee paarden in de baan. Deze paarden waren zeer aan elkaar gewaagd: waar de ene uitblonk in souplesse en lichtvoetigheid, was de ander een drafwonder met veel kracht en macht.
12 juli 2024 | 19:16 CK Heerjansdam: Riorika driejarige droomkoningin Gisteren werden vier merries geselecteerd voor de finale van de Driejarige Merries. Deze finale vond vandaag aan het einde van de dag plaats. Hoewel alle vier de merries qua exterieur beeldschoon waren, kon er slechts één kampioen worden gekroond. In deze editie marcheerde Riorika met verve naar die titel. Drie merries mogen op de NMK hun geluk nogmaals beproeven.
12 juli 2024 | 18:32 CK Heerjansdam: atletische Über Extreme kampioen bij dressuurveulens In het middagprogramma werd de regen iets minder hevig, maar uit voorzorg werd besloten de keuring naar de binnenbaan te verplaatsen, wat een uitstekend alternatief bleek te zijn. Voor de finale van de dressuurveulens werden vier veulens uitgenodigd.
12 juli 2024 | 15:49 CK Heerjansdam: Herma en Jaap Muilwijk Fokkers van het Jaar 2024 Alleen dankzij de passie, het doorzettingsvermogen en de vernieuwende inzichten van de fokker worden er jaarlijks hoogwaardige veulens geboren, waarvan slechts een bescheiden aantal uiteindelijk uitgroeit tot succesvolle sportpaarden. Het is van groot belang om deze fokkers en hun excellente merries te eren, hetgeen jaarlijks plaatsvindt tijdens de Centrale Keuring van Zuid-Holland.
12 juli 2024 | 11:45 CK Heerjansdam: Lichte Tour-merrie Kiki June bevorderd tot elite Bij de keuring voor acht jaar en oudere stermerries kwamen enkele fraaie paarden in de baan, waaronder Kiki June, een merrie van Etoile uit Bliss June (ster prok van Citango), gefokt door J. Schimmel-Gaasbeek uit Klarenbeek. Ze staat geregistreerd bij Natascha Bos-van der Plas en haar dochter Janine Bos in Brielle.

Meer nieuws

Tuigpaard

20 juli 2024 | 22:23 Roy Brand Kampioen Young Riders met Oklahoma Op CH De Gouden Bolhoed in Houten stonden diverse kampioenschappen op het programma. Daar behoorde ook het Kampioenschap Young Riders bij. Ook kwamen er diverse KWPN-tuigpaardhensten in de baan en zij behaalden plaatsen boven in het klassement. Vervolgens was één dame alle heren te slim af bij de rijderswissel.
20 juli 2024 | 20:31 KWPN-hengst Oberon kampioen vijfjarige tuigpaarden Op CH De Gouden Bolhoed in Houten op de prachtige accommodatie De Zilfia's Hoeve van de familie Van der Maat was één van de vele rubrieken het Kampioenschap Vijfjarige Tuigpaarden waarbij het om de O-jaargang gaat. Twee KWPN hengsten deden het daar heel best met de hoofdrollen voor deze twee Icellie-zonen.
19 juli 2024 | 19:20 SK Tolbert levert 10 CK uitnodigen op Op de laatste stamboekkeuring van dit seizoen konden 10 paarden een uitnodiging voor de Centrale Keuring ontvangen. Onder zonnige omstandigheden beoordeelden Henk Prins, Joop van Wessel, Johan Holties en Inspecteur Viggon van Beest de merries. Daarbij werd Lexington-dochter Relise Kampioen.
19 juli 2024 | 13:03 CK TP Oost: Oberon-dochter Ureda 2 veulenkampioen in Lunteren Een zestal veulens kwam zich presenteren op de CK Oost in Lunteren. Allen ontvingen een eerste premie en daarmee zijn ze ook allemaal uitgenodigd voor de Nationale Veulenkeuring op 14 augustus in Ermelo. Twee ruinen en twee stamboekmerries maakten deze dag compleet.
19 juli 2024 | 11:57 CK TP Oost: Icellie-dochter Pirose kampioen aangespannen fokmerries De rubriek merries om het Kampioenschap Fokmerries Regio Oost werd richting de afsluiting van de keuring een mooie rubriek waarin zeven deelnemers de strijd aangingen.

Meer nieuws

Jong KWPN

30 juni 2024 | 10:22 Uitslag JongKWPN Keuring 2024 Op zaterdag 15 juni 2024 vond de jaarlijkse JongKWPN Keuring plaats in Ermelo. Het was een prachtige dag met geweldige prijzen. Tijdens de keuring zijn diverse kampioenen gehuldigd. Dankzij fantastische sponsoren hebben wij mooie prijzen kunnen uitreiken.
28 juni 2024 | 15:42 JongKWPN naar WK Young Breeders in Denemarken Van vier tot en met zeven juli vindt bij Stoeterij Ask in Denemarken het WK Young Breeders plaats. De deelnemers komen uit voor 22 stamboeken uit veel verschillende landen, daaronder ook Amerika en Canada. In 2022 was Nederland gastheer van het evenement en ook deze editie worden twee teams afgevaardigd om de KWPN-eer hoog te houden.
15 juni 2024 | 22:35 Tuigpaardveulen Upper Bear van den Arendshoeve kampioen van alle fokrichtingen Vanmiddag vond in Ermelo de Jong KWPN Stamboek Keuring en Centrale Keuring plaats. Hoewel wat de tuigpaarden betreft de deelname niet groot was, benadrukt inspecteur tuigpaarden Viggon van Beest het belang van zo'n dag omdat het enthousiasme groot was onder de jongeren en alle fokrichtingen op deze dag vertegenwoordigd zijn.
15 juni 2024 | 21:19 Keuring JongKWPN: Tuigpaardveulen Upper Bear Overall Kampioen Deze editie van JongKWPN vandaag kan andermaal de boeken in als bijzonder geslaagd; een enthousiast organisatieteam, dito deelnemers en voorbrengers, veel gezelligheid. Alsmede enkele zeer goede paarden als kersen op de taart.
20 februari 2024 | 12:48 Jubileumshow van JongKWPN & JongKFPS: Mis het niet Het JongKWPN bestaat dit jaar 20 jaar en dat gaan we vieren. Op 2 maart vieren we het JongKWPN jubileum met een spectaculaire showavond. De showavond is georganiseerd in samenwerking met JongKFPS, die dit jaar 15 jaar bestaan.

Meer nieuws

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners


Het KWPN maakt gebruik van cookies

Wij vragen uw akkoord voor het gebruik van cookies op onze website. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid.

Cookiebeleid