Tuigpaard

Gelders paard

Jong KWPN

Toepassen

Met twee paarden in de top vijf van de Longines Grand Prix-kwalificatie deed Henrik von Eckermann vandaag goede zaken in Sharjah. De Zweedse ruiter won het parcours over 1.50m met de KWPN-merrie Glamour Girl (Zirocco Blue VDL uit Moonlight II van Caletto I, fokker Stoeterij Gaesbeek V.O.F. uit Ruinen) en werd vijfde met KWPN'er Hollywood V (Mylord Carthago uit Zally van Casall, fokker A.J. Verstegen uit Sevenum).

David Simpson stuurde Foudre F (Namelus R uit Petillant elite pref prest PROK van Cavaier, fokker mts G.C.P. & H.E. Frederiks-Neuteboom Spijker uit Deventer) in de direct op tijd foutloos over de finish in 57.45 seconden. Daarmee moest hij uiteindelijk genoegen nemen met de zevende plaats. Von Eckermann was met zijn winnende rit bijna vier seconden sneller, bij hem verscheen er 53.78 op de teller.

Kevin Jochems stuurde Emmerton (Silvio I uit Artuna stb prest sport-spr van Sam R, fokker C. van de Beek uit Hooglanderveen) naar de elfde plaats. De laatste KWPN'er die zich in de prijzen reed was Highland President (Clinton uit Kannabella van Kannan, fokker Heather Black uit Bucks) met zijn Ierse ruiter Trevor Breen. Ook zij reden een foutloze ronde in 60.96 seconden en eindigden daarmee op een dertiende plaats.