Rijpaard (springen en dressuur)


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen
22 oktober 2022 | 13:31

Linkin Park K voorlopig zesde na dressuur tijdens WK Jonge Eventingpaarden

Afgelopen donderdag ging het WK Jonge Eventingpaarden in Le Lion D’Angers van start. De KWPN’er Linkin Park K staat na de dressuur op een zesde plek bij de zesjarigen.
9 oktober 2022 | 19:41

Jersey MBF N.O.P. vijfde tijdens Nederlands kampioenschap Eventing

Janneke Boonzaaijer en haar paard Bouncer zijn op Military Boekelo Nederlands eventingkampioen geworden. Op de vijfde plaats eindigde Sanne de Jong met de KWPN’er Jersey MBF N.O.P.
6 oktober 2022 | 10:10

Programma finale KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie bekend

De finale van KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie belooft mooie sport op te leveren. Naast het sterke deelnemersveld wordt het een evenement met allure want de ontknoping van deze competitie is te gast bij het internationale concours Indoor Friesland in Leeuwarden, dat na een afwezigheid van 14 jaar weer terug is op de kalender.
25 september 2022 | 23:15

WK Vierspannen: Goud voor TeamNL, zilver voor IJsbrand Chardon

Het FEI Wereldkampioenschap Vierspannen in Pratoni del Vivaro kende vandaag een sensationele ontknoping. De vierspanrijders van TeamNL hielden stand en wonnen met ruime voorsprong het goud, een knappe individuele zilveren medaille was er voor IJsbrand Chardon.
25 september 2022 | 17:32

Twee KWPN’ers bij beste 8 op WK zevenjarigen

Net als bij de vijf- en zesjarigen eindigden er twee KWPN’ers in de top-tien in de WK-finale van de zevenjarigen. Helaas kwam het niet tot een medaille, de Carrera VDL-dochter Koningin was met haar zesde plek de beste.
25 september 2022 | 15:19

Lacoste VDL souverein naar brons bij zesjarigen

Net als bij de vijfjarigen bleek het ook bij de zesjarigen goed uit te pakken door als eerste starter gelijk een souvereine nulrit neer te zetten. Het leverde de Zirocco Blue VDL-zoon Lacoste VDL brons op onder Alex Gill.
25 september 2022 | 12:18

Welverdiend WK-brons voor Mindset ES

In een barrage met 18 kandidaten als eerste van start gaan en met een medaille thuiskomen, die topprestatie leverde Jarno van Erp met de keer op keer foutloos springende KWPN-hengst Mindset ES.
24 september 2022 | 23:40

WK Vierspannen: TeamNL op goudkoers, IJsbrand voorlopig op brons

Door twee briljante marathonritten van Koos de Ronde (2e) en IJsbrand Chardon (4e) staan de Nederlandse vierspanrijders na twee onderdelen bovenaan in het landenklassement van het FEI Wereldkampioenschap Vierspannen.
24 september 2022 | 17:44

Twee KWPN’ers in top-tien van kleine finale vijfjarigen

Ook voor de vijfjarigen stond vandaag de kleine WK-finale op het programma in Lanaken. Daarin reed Ruben Romp de Verdi-dochter Madonna foutloos naar de vierde plek.
24 september 2022 | 17:28

Laranta (v.Etoulon VDL) zesde in kleine finale zesjarigen

In de kleine finale van het WK voor zesjarigen kwamen 158 combinaties aan de start. Met de Etoulon VDL-dochter Laranta sprong Giovanni Consorti naar de zesde plaats.
24 september 2022 | 17:16

King Blue (v.Dallas VDL) 9e in kleine WK-finale

Het is vandaag de dag van de kleine finales op het WK in Lanaken. Bij de zevenjarigen leverde de foutloze rit van Louise Saywell met King Blue (v.Dallas VDL) de negende prijs op.
24 september 2022 | 11:30

WK Vierspannen: Oranje na dressuur op zilver

De vierspanrijders van TeamNL, dat deze dag met een complete selectie van KWPN-paarden aan de start kwamen, zijn het FEI Wereldkampioenschap Vierspannen in Pratoni del Vivaro goed begonnen.
23 september 2022 | 20:09

WK Lanaken: negen KWPN’ers naar finale vijfjarigen

Alle combinaties die in beide onderdeel van het WK voor vijfjarigen foutloos zijn gebleven mogen zondag naar de finale. Onder hen negen KWPN’ers, waaronder de KWPN-goedgekeurde hengst Mindset ES.
23 september 2022 | 19:47

WK Lanaken: finalisten zesjarigen bekend

Na het afronden van het tweede WK-onderdeel, waarin Hessel Hoekstra tweede werd met VDL Legodermus PP, is bekend welke paarden naar de finale mogen. Onder hen Blom Cup-kampioen VDL Lightfeet.
23 september 2022 | 19:11

Hernandez TN dubbel nul zesde in Sires of the World

“Hij sprong weer super!”, reageert Kars Bonhof na de knappe dubbele nulrit in de 1.50m Sires of the World in Lanaken. In deze ‘hengsten-Grand Prix’ kwam het Nederlandse duo op de zesde plaats.
23 september 2022 | 16:46

WK Lanaken: vijf KWPN’ers naar finale bij zevenjarigen

De startlijst voor de finale van het WK voor zevenjarigen is bekendgemaakt. Het wordt op zondag een weerzien met onder andere Blom Cup-kampioen Keep It Cool SSS en de reservekampioen Kivinia.
23 september 2022 | 15:49

WK Lanaken: zeven zevenjarige KWPN’ers foutloos

Het tweede onderdeel van het WK voor zevenjarige springpaarden heeft voor in totaal zeven KWPN’ers een foutloos resultaat gebracht. Later vanavond worden de finalisten bekend gemaakt.
22 september 2022 | 19:36

WK Lanaken: elf zesjarige KWPN’ers met nul strafpunten van start

Ook de zesjarigen hebben het eerste WK-onderdeel op Zangersheide achter de kiezen. Elf KWPN’ers bleven hierin geheel foutloos, waaronder de bronzen medaillewinnaar van vorig jaar.
22 september 2022 | 17:19

WK Lanaken: Kivinia racet naar tweede plek

De eerste klap is een daalder waard, moet Bas Moerings gedacht hebben. Met zijn enige troef deze week op WK in Lanaken, Kivinia (v.I’m Special de Muze), snelde hij naar de tweede plaats in het eerste onderdeel.
22 september 2022 | 17:07

WK Lanaken: 20 KWPN’ers foutloos bij vijfjarigen

Het WK voor jonge springpaarden is vandaag van start gegaan op Domein Zangersheide. In het eerste onderdeel voor de vijfjarigen wisten 20 KWPN’ers foutloos te finishen.
19 september 2022 | 14:17

WK Jonge Sprinpaarden Lanaken deze week van start

Al 27 jaar lang wordt het FEI WBFSH World Breeding Jumping Championships for Young Horses verreden. Ook dit jaar zullen de beste vijf-, zes-, en zevenjarige springpaarden weer strijden voor de wereldtitels. Van 21 t/m 25 september 2022 vindt de 27e editie van het Wereldkampioenschap plaats in Lanaken.
11 september 2022 | 19:32

WK Ermelo: Lennox U.S. wint verrassend brons

De finale van de zesjarigen kende een spannend en verrassend slot. Niet de winnaar van de kwalificatie Hesselhoej Down Town of de nummer twee Las Vegas gingen er met de hoofdprijs vandoor. Het was Global Player OLD die het goud won en er was een hele mooie bronzen plak voor de KWPN-hengst Lennox U.S. die gereden werd door de pas zeventienjarige amazone Jill Bogers.
11 september 2022 | 15:26

WK Ermelo: Everdale aan kop in kür op muziek

Won hij gisteren de CDI3* Grand Prix met een score van 76,13%, ook vandaag bleek de KWPN-goedgekeurde Everdale niet te kloppen.
11 september 2022 | 13:35

WK Ermelo: Kjento prolongeert wereldtitel

Hij kwam, zag en overwon. De beeldschone hengst Kjento liep een fenomenale proef met een draf waar je alleen maar van kunt dromen. Die werd dan ook beloond met de enige tien van de wedstrijd en leverde hem voor de tweede keer op rij de Wereldtitel op.
10 september 2022 | 21:23

WK Ermelo: My Precious vierde in finale met bloedstollende ontknoping

Kirsten Brouwer reed ijzersterk met haar My Precious, maar miste nipt een podiumplaats.
10 september 2022 | 18:58

WK Ermelo: Ook geen zevenjarige KWPN’ers door via kleine finale

Helaas konden ook de KWPN’ers in de kleine finale voor zevenjarigen zich niet plaatsen voor de finale van morgen. Thalia Rockx kwam het dichtste bij met de zesde plaats voor Koko Jr de La Fazenda.
10 september 2022 | 17:32

WK Ermelo: Judith Ribbels en Nanny Mc Phee tweede in finale vierjarigen

Donderdag kwalificeerden zich maar liefst zeven KWPN'ers voor de finale van Vierjarigen in de Sport Pro Horses Prijs. De beste Nederlandse combinatie vandaag was met een tweede plaats Judith Ribbels met KWPN'er Nanny Mc Phee.
10 september 2022 | 14:00

WK Ermelo: Geen extra KWPN’ers naar de finale zesjarigen

Vanochtend konden de zesjarigen via de kleine finale proberen één van de drie laatste plekken voor de finale te bemachtigen. Helaas lukte het geen van de KWPN’ers om zich bij de beste drie te lopen. Gorgeous Latino viel net buiten de finale met een vierde prijs.
10 september 2022 | 11:57

Wereldsterren Glamourdale en Hermès N.O.P. in Ermelo

Voorafgaand de prijsuitreiking van de vijfjarige paarden op het WK Jonge Dressuurpaarden (vanavond om half acht) zullen de KWPN-hengsten Glamourdale en Hermès N.O.P. terugkeren op de WK-bodem van Ermelo waar hun succes ooit is begonnen.
9 september 2022 | 20:13

WK Ermelo: Koning Kjento wint eerste kwalificatie

In de kwalificatie voor de zevenjarigen was het de Wereldkampioen van vorig jaar, Kjento, die ook nu de harten van de juryleden en het publiek het hardst deed kloppen. Met een score van 84,415% was hij de absolute winnaar van vandaag.
9 september 2022 | 20:12

WK Ermelo: derde plaats voor Neverwinter G in kleine finale vierjarigen

Na de kleine finale van de vijfjarigen startte in het middagprogramma de kleine finale voor de Vierjarigen in Sport Pro Horses Prijs. Ingrid Gerritsen stond lange tijd op de eerste plaats met Neverwinter G maar werd uiteindelijk derde.
9 september 2022 | 15:25

WK Ermelo: Maddox Mart wint glansrijk kleine finale

In de kleine finale voor de Vijfjarigen bleek vandaag Maddox Mart de grote winnaar. Daarmee plaatste hij zich alsnog voor de voor de finale op zaterdag.
9 september 2022 | 15:06

WK Ermelo: Las Vegas met een tien naar de finale

Vandaag was het de beurt aan zesjarigen om zich te kwalificeren op het WK in Ermelo. Nederland kwam direct goed voor de dag. Als derde starter maakte Las Vegas veel indruk en kon zich met een 10 voor zijn galop op de tweede plaats nestelen. Lord Platinum zette de vierde score neer en ook Lennox US wist uit deze groep de finale te bereiken op de vijfde plaats. Later kon Kirsten Brouwer haar Lightning Star daar nog aan toevoegen met een score van 8,28 en de tiende positie.
8 september 2022 | 23:11

WK Ermelo: Nanny Mc Phee tweede bij de Vierjarigen

Na de kwalificatie van de Vijfjarigen waren de Vierjarigen aan de beurt. Met twee tegelijk betraden ze ring voor Sport Pro Horses Prijs.
8 september 2022 | 16:10

WK Ermelo: My Precious en Mauro Turfhorst door naar finale

Ook in de tweede helft van de kwalificatie voor de Vijfjarigen was sprake van enkele hoogtepunten.
8 september 2022 | 11:37

WK Ermelo: Mauro Turfhorst op weg naar finale

De eerste deelnemers aan de kwalificatie voor de Vijfjarigen troffen het niet. Het regende pijpenstelen en dit hield tot 11.00 uur aan.
1 september 2022 | 11:35

Tweede KWPN-NA Keuring onder leiding van KWPN-juryleden Viggon van Beest & Lammert Tel

De tweede KWPN-NA Keuring van 2022 werd afgelopen vrijdag en zaterdag georganiseerd bij Rocky Ridge Stables in Honeybrook, Pennsylvania.
29 augustus 2022 | 11:59

EK Dressuur Children: Brons voor Sophie van Norel met Itrina, Jack Sparrow opnieuw aan de leiding

Ermelo (KNHS) – Op het EK voor Children in het Hongaarse Pilisjászfalu reed Sophie van Norel naar een individuele bronzen medaille. Het goud ging naar Martha Raupach met de aangewezen KWPN-hengst Jack Sparrow.
29 augustus 2022 | 11:34

EK Dressuur Children: zilver voor Nederlandse amazones, Jack Sparrow draagt bij aan goud

De Nederlandse Children-amazones weten de rij aan jeugd-EK’s goed af te sluiten. De aangewezen KWPN-hengst Jack Sparrow droeg bij aan het Duitse teamgoud.
25 augustus 2022 | 13:52

Glamourdale en Hermès keren samen terug op Ermelose WK-bodem

De KWPN-hengsten Glamourdale en Hermès speelden een hoofdrol tijdens de wereldkampioenschappen in Herning. De zwarte krachtpatser Glamourdale verliet het WK met twee individuele gouden medailles en een zilveren teammedaille. Hermès flikte datzelfde kunstje met de Nederlandse Dinja van Liere, zij namen twee bronzen plakken mee naar huis.
24 augustus 2022 | 11:41

Inschrijven CDI3* Grand Prix en vierjarige dressuurpaarden tijdens WK Ermelo nog mogelijk

Het programma van de World Breeding Dressage Championships for Young Horses kent mooie extra rubrieken. Naast de strijd om wereldkampioen bij de 5-, 6- en 7-jarige dressuurpaarden, zullen ook vierjarige talenten hun entree maken in de ring. Daarnaast kunnen Grand Prix-combinaties hun kunnen laten zien in de CDI3*-klasse.
21 augustus 2022 | 13:10

WK Jonge Dressuurpaarden blijkt uitstekende opstap voor topsport

Van 8 t/m 11 september komen ’s-werelds beste jonge dressuurpaarden naar Ermelo om te strijden om het wereldkampioenschap. In de leeftijdsklassen 5-, 6- en 7-jarigen zijn er prijzen te verdelen. Ook is er een rubriek voor vierjarigen paarden en wordt er een Grand Prix uitgeschreven. Liefhebbers van (dressuur)paarden zijn van harte welkom tijdens het vijfde WK voor Jonge Dressuurpaarden in Ermelo.
18 augustus 2022 | 17:19

NTD: Owandra driejarige Koningin

Opvallend sterke rubriek met klassepaarden
18 augustus 2022 | 15:08

NTD: Mooi showblok van Patijn

Geweldige en veelzijdige nakomelingen van deze hengst
18 augustus 2022 | 14:27

NTD: Roy Brand beste Young Rider

Genoeg talent in deze jeugdrubriek
18 augustus 2022 | 13:56

NTD: Renvyle Imondro wint Renovo Schaal

Prachtige strijd tussen toppers
18 augustus 2022 | 12:54

NTD: Magnifiek en Macho gingen de strijd opnieuw aan

Derde wedstrijd Westfort Hengstencompetitie prachtige strijd
18 augustus 2022 | 12:20

NTD: Nalanita stralende kampioene oudere merries

Zeer sterke groep vier tot en met zevenjarige keurmerries
18 augustus 2022 | 11:39 Regio Tuigpaard Noord

NTD: Pirose beste tweejarige

Verschillende merries met veel kwaliteit
18 augustus 2022 | 11:05 Regio Tuigpaard Noord

NTD: Kracht en macht bij oudere merries in het tuig

Nu goud voor Henk Hammers
18 augustus 2022 | 10:17 Regio Tuigpaard Noord

NTD: opnieuw goede groep vijfjarige merries in tuig

Twee schimmels in de baan en allebei bovenaan
18 augustus 2022 | 09:28 Regio Tuigpaard Noord

NTD: Mureda gouden aankoop

Veel talent in eerste groep vijfjarige merries in het tuig
18 augustus 2022 | 08:51 Regio Tuigpaard Noord

NTD: Prachtig begin met Niantha

Prima weersomstandigheden, prachtig paarden en al veel publiek
15 augustus 2022 | 11:42

KWPN-paarden naar reservetitels in Belgisch Kampioenschap

De eerste Belgische Kampioenen werden zaterdag bekroond op het Belgisch Kampioenschap voor Jonge Paarden te Gesves. De 6- en 7-jarige dressuurpaarden streden in de finale om de titels. In beide rubrieken ging de reservetitel naar KWPN-paarden.
14 augustus 2022 | 18:58

WK Herning: Net geen brons voor Faltic HB, wel knap vierde

Opnieuw kreeg het publiek fantastische springsport voorgeschoteld, ditmaal in de finale om de individuele medailles. Met vijf KWPN’ers waren de KWPN-fokkers goed vertegenwoordigd in de finale, waarin 21 combinaties aan de start verschenen.
14 augustus 2022 | 18:00

WK Herning: Goud, zilver en brons voor KWPN-paarden in Kür Paradressuur

Op de allerlaatste dag van het WK Herning stonden drie KWPN-gefokte paarden op het podium. Voor TeamNL pakte Sanne Voets met Demantur RS2 N.O.P. (v.Vivaldi) hun derde gouden plek, Frank Hosmar stuurde Alphaville N.O.P. (v.Sandreo) naar zilver en de Ierse Michael Murphy greep brons met Cleverboy (v.Vivaldi).
13 augustus 2022 | 20:40

WK Herning: teamgoud en -brons voor KWPN’ers in Para Dressuur

De ontlading was groot nadat Frank Hosmar als laatste Nederlandse ruiter had gereden. Hij moest met Alphaville N.O.P. (Sandreo uit Marcia keur van Iglesias, fokker A. Hendriks uit Reek) minimaal 75.300% score om het goud veilig te stellen. Dat je dit duo om een boodschap kunt sturen is inmiddels duidelijk, 75.786% kwam er na afloop op het scorebord.
13 augustus 2022 | 17:19

WK Herning: teambrons voor Faltic HB

Absolute topsport, dat is wat het publiek gisteren kreeg voorgeschoteld op het WK Springen in Herning. Het Stutteri Ask Stadion was volgepakt met een zeer enthousiast publiek en het bleef spannend tot de laatste ruiters. Het goud was voor Zweden die opnieuw excelleerden, zilver ging naar Nederland en het brons was voor Groot-Brittannië, met daarin Baltic VDL-zoon Faltic HB.
12 augustus 2022 | 19:19

WK Herning: Derde brons voor fokproducten familie Gijsbers

Ze hebben als enige KWPN-fokker twee fokproducten op het WK in Herning lopen, de tweevoudig bronzen medaillewinnaar Hermès en het parapaard Cleverboy. Laatstgenoemde behaalde in de Grade I een bronzen medaille onder de Ierse Michael Murphy. Voor Ad Gijsbers en Elcke Govers is er afgelopen week, opnieuw, een fokkersdroom vervuld. “Dit pakken ze ons nooit meer af.”
11 augustus 2022 | 21:44

WK Herning: Brons voor El Corona Texel en Alphaville N.O.P. bij Paradressuur

Na de magische dressuuravond van gisteren was het vandaag de beurt aan de springruiters én pararuiters. Het springklassement is behoorlijk opnieuw gerangschikt na de eerste manche van de Landenwedstrijd. Bij de Paradressuur waren er medailles te verdienen voor Grade III en V.
11 augustus 2022 | 00:39

Glamourdale en Hermès, dé KWPN-sterren van het WK Dressuur

Een volgepakt stadion, een uitbundig publiek én de beste dressuurpaarden van de wereld. Als dressuurliefhebber had je dit niet willen missen. Na de zilveren teammedaille van het Britse KWPN-team, de gouden plak van Glamourdale in de Grand Prix Special en de bronzen plak van Hermès waren er vanavond opnieuw medailles voor deze twee dressuursterren.
10 augustus 2022 | 19:32

WK Herning: Drie KWPN’ers in top 10, Leone Jei voorlopig derde

Een selectie maar fair jachtparcours heeft op de eerste dag van het WK Springen in het Deense Herning het kaf van het koren weten te scheiden. Er was niet een specifieke scherprechter in dit parcours, uitdagingen lagen er overal. Paarden met een grote galop hadden vandaag wellicht een voorsprong in de grote piste van het Stutteri Ask Stadion. De twee Baltic VDL-nakomelingen Leone Jei en Faltic HB staan bovenaan het klassement, evenals Figor van de Canadese Tiffany Foster.
10 augustus 2022 | 14:32

Para Dressuurpaarden slepen medailles binnen

Vandaag klonk het startsein voor de Para Dressuur én er waren al direct individuele medailles te winnen. Voor Nederland én het KWPN een succesvolle dag, met goud en zilver in de Grade IV.
10 augustus 2022 | 09:12

Kleindochter fokker Glamourdale in Studio Herning

Jasmijn van der Velden, de kleindochter van Joop Rodenburg – de fokker van de kersverse Wereldkampioen Glamourdale – komt vanavond samen met moeder Jolanda naar de eerste marathonaflevering van Studio Herning van ClipMyHorse.tv en Horses.nl.
8 augustus 2022 | 22:16

Goud en brons voor KWPN-hengsten Glamourdale en Hermès

De jeugd heeft de toekomst ging vandaag zeker op in de Grand Prix Special op het WK in Herning. Een fantastisch podium met drie jonge amazones én hun jonge paarden. Het goud ging naar Glamourdale en het brons naar Hermès. Precies zoals dat vier jaar geleden ook gebeurde op het WK Jonge Dressuurpaarden.
7 augustus 2022 | 21:31

Glamourdale imponeert met nieuw PR, Brits KWPN-team naar teamzilver

Wat was het genieten aan het einde van de tweede Grand Prix-dag tijdens het Wereldkampioenschap in Herning. En wat heeft Dinja van Liere gisteren met Hermès een dijk van een proef neergezet. Pas na het fantastische optreden van Glamourdale werd de Nederlandse sterkhouder van haar koppositie verstoten. Het volledige KWPN-team van Groot-Brittannië behaalde teamzilver.
6 augustus 2022 | 22:15

WK Herning: KWPN-hengst Hermès overtuigend aan de leiding

De verwachtingen waren hooggespannen, de druk reëel maar Dinja van Liere stuurde haar Hermès fantastisch rond in het indrukwekkende Stutteri Ask Stadion. Het resultaat: 78.835%, voorlopig aan de leiding mét nog ruimte voor verbetering. Dat belooft wat voor de komende dagen. De overige KWPN-paarden stonden ook hun mannetje, in totaal staan vier Nederlands gefokte paarden in de top 6.
6 augustus 2022 | 10:00

Negen KWPN’ers aan de start in eerste deel Grand Prix dressuur

Het is zo ver, de Ecco FEI World Championships in Herning, Denemarken gaan vandaag van start. Op het programma het eerste deel van de Grand Prix dat deel uitmaakt van de Landenwedstrijd. In deze eerste helft komen negen KWPN’ers aan de start, van in de totaal 46 paarden.
3 augustus 2022 | 08:14

WK Herning: 64 KWPN’ers op jacht naar medailles

Alle ogen zijn gericht op het Wereldkampioenschap springen, dressuur, para-dressuur en voltige dat deze week van start gaat. Het kloppend hart van de paardensport- én fokkerij is de komende twee weken het Deense Herning. Wie worden de nieuwe wereldkampioenen? Welke landen slepen kwalificatie voor de Olympische Spelen van Parijs binnen? Gaat het WK voor sportieve verrassingen zorgen of zijn het de gevestigde namen die opnieuw hun kwaliteiten bewijzen? Over twee weken weten we het.
30 juli 2022 | 20:00

KWPN Magazine | WK Jonge Dressuurpaarden: Isobel Wessels

Wedstrijden voor jonge paarden leveren heel veel informatie op voor iedere sportpaardenfokker. Het WK voor Jonge Dressuurpaarden vindt in september weer plaats in Ermelo. Een evenement waar vijfsterrenjurylid vele jaren bij betrokken was.
28 juli 2022 | 11:33

Groot aantal KWPN'ers maakt opwachting op WK Herning

Volgende week is het zo ver, dan start het WK in Herning waar weer een groot aantal KWPN’ers hun opwachting zullen maken. Maar liefst 51 KWPN’ers staan op de deelnemerslijst.
20 juli 2022 | 18:05

Selectie WK Jonge Dressuurpaarden: observatiewedstrijd Houten waardevolle bron van informatie

Vandaag mochten alle paarden die nog in de race zijn voor een felbegeerde startplaats op het WK Jonge Dressuurpaarden zich presenteren op de Zilfia’s Hoeve in Houten. Johan Hamminga spreekt van een waardevolle dag waarop de selectiecommissie veel aanvullende informatie heeft verkregen.
9 juli 2022 | 22:30 Regio Jong KWPN

JongKWPN pakt twee prijzen op WK Young Breeders

Het WBFSH World Championship for International Young Breeders powered by Horses2Fly is met een daverend spektakelstuk ten einde gekomen. Het KWPN liet op de slotavond nog eenmaal zien waar het als stamboek voor staat en de jonge fokkers van over de hele wereld werden getrakteerd op een spetterende show waarin alle disciplines werden vertegenwoordigd.
6 juli 2022 | 18:59 Regio Jong KWPN

WK Young Breeders morgen van start!

Morgen is het zover, dan arriveren meer dan 140 young breeders op het Nationaal Hippisch Centrum voor de start van het WBFSH World Championships of International Young Breeders powered by Horses2Fly. De tenten zijn opgezet en alle voorbereidingen zijn getroffen om het weekend tot een succes te maken.
1 juli 2022 | 21:00

Geslaagde observatietraining WK Jonge Dressuurpaarden

Het selectietraject voor het WK Jonge Dressuurpaarden is in volle gang. Op donderdag 30 juni mochten alle jonge talenten die nog in de race zijn voor een felbegeerd ticket, aantreden op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo voor een training. Johan Hamminga gaf hierbij tips aan de ruiters en amazones.
30 juni 2022 | 12:37 Regio Jong KWPN

WK Young Breeders: Juryleden geven laatste tips

Over één week barst het WBFSH World Championships for International Young Breeders powered by Horses2Fly los in Ermelo. Dan gaan van 7 tot en met 9 juli ruim 140 jonge fokkers de strijd aan. Juryleden Tiernan Gill en Marian Dorresteijn geven nog een laatste advies.
25 juni 2022 | 21:46

KWPN-hengsten Hermès en Indian Rock verzekeren Nederland van landenwinst in Rotterdam

De landenwedstrijd dressuur is zojuist ten einde gekomen op het CHIO Rotterdam. Na de spectaculaire winst van de springequipe op vrijdag, met daarin onder andere de KWPN-hengst Grandorado TN, werd de Nederlandse driekleur vandaag opnieuw gehesen. Ditmaal niet één, maar twee KWPN-hengsten als drijvende krachten in het Nederlandse team: Hermès & Indian Rock.
19 juni 2022 | 16:28 Regio Jong KWPN

Horses2Fly hoofdsponsor WK Young Breeders

Het WK Young Breeders nadert met rasse schreden. Van 7 tot en met 9 juli zal het Nationaal Hippisch Centrum volstromen met jonge, internationale fokkers. Natuurlijk zou dit niet mogelijk zijn zonder de juiste support en hier is Horses2Fly op ingesprongen.
14 juni 2022 | 10:01

Nederlandse paarden brengen Chester Weber negentiende Amerikaanse titel

De Amerikaan Chester Weber werd afgelopen weekend met zijn vierspan voor de negentiende keer nationaal kampioen.
4 juni 2022 | 11:56 Regio Jong KWPN

WK Young Breeders unieke kennisbron

Volgende maand start het WK Young Breeders op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Het KWPN wordt vertegenwoordigd door een junioren- en een seniorenteam, die bestaan uit JongKWPN-leden. Maar wat wordt er nu eigenlijk gevraagd van de jonge fokkers op zo’n kampioenschap? Arie Hamoen vertelt er meer over
3 juni 2022 | 09:04

CDI Exloo: ook zonder Desperado en Dream Boy is de klus te klaren

Als Dream Boy en Desperado niet op tijd fit blijken te zijn voor Herning, kan een alternatief team de klus (Olympische kwalificatie, plaats in top-6) ook gaan klaren in Denemarken. Tenminste als Dinja van Liere met Hermès (78%), Emmelie Scholtens met Indian Rock (74,783%), Marieke van der Putten met Tørveslettens Titanium RS2 (74,565%) en Thamar Zweistra met Hexagon's Ich Weiss (72,956%) de vorm die ze vandaag in Exloo toonden kunnen behouden.
19 mei 2022 | 21:28 Regio Jong KWPN

WK Young Breeders 2022 in Ermelo!

Van 7 tot en met 9 juli staat het Nationaal Hippisch Centrum in het teken van het WBFSH WK International Young Breeders 2022. 138 deelnemers reizen af naar Ermelo om daar 19 stamboeken te vertegenwoordigen op het gebied van fokkerij. Een evenement met internationale allure via afvaardigingen uit onder meer Ierland, Duitsland, Canada en Zweden.
8 mei 2022 | 18:02

NK Zware Tour: gouden Hermès klasse apart

En dat was het NK Dressuur 2022, Ermelo huldigde zojuist haar laatste kampioen. En wat voor eentje! Dinja van Liere en de KWPN-hengst Hermès (v.Easy Game) toonde met veel macht simpelweg een klasse apart te zijn in de Grand Prix.
8 mei 2022 | 15:52

NK ZZ-Zwaar: Just Wimphof soeverein aan kop kleine finale

De kleine finale van het ZZ-Zwaar werd zojuist afgerond in de bijpiste van het Nederlands Kampioenschap in Ermelo. Het lag al in de lijn der verwachting, maar ze moesten het nog wel even doen: Renate van Uytert-van Vliet ging soeverein met de winst aan de haal met haar KWPN-hengst Just Wimphof (v.De Niro).
8 mei 2022 | 14:13

NK Lichte Tour: Imposantos knalt naar goud, brons voor Dettori

Wat een heerlijke proef toonde Bart Veeze zojuist in de Lichte Tour finale op zijn KWPN-hengst Imposantos. Het was dan ook niet verrassend dat hij ruim de dagwinst pakte en zo ook het goud verdiende. De KWPN-goedgekeurde Dettori verzekerde zich van brons onder Dominique Filion.
8 mei 2022 | 14:01

NK Zware Tour: Indian Rock & Aqiedo delen winst kleine finale

Vanwege de regel dat elke ruiter maximaal één paard mag uitbrengen in de finale, werd de kleine finale van de Zware Tour nog een heel interessante rubriek. De KWPN-hengsten Indian Rock (v.Apache) en Aqiedo (v.Undigo) eindigde ex aequo op één. Dinja van Liere volgde op plek drie met Hartsuijker (v.GLOCK’s Johnson TN).
8 mei 2022 | 11:47

NK ZZ-Zwaar: 3x goud Kyton, brons voor Johnny Depp

Na winst in het eerste onderdeel, werd ook de dagprijs in de wacht gesleept door Bart Veeze en KWPN-hengst Kyton (v.Ferguson). En daarmee ging het duo oppermachtig naar het goud. Zilver was er voor Marieke van der Putten op Kuvasz RS2 (v.Glamourdale), net voor Renate van Uytert- van Vliet die de tweede KWPN-hengst naar het podium reed: Johnny Depp (v.Bordeaux).
7 mei 2022 | 19:41

NK Zware Tour: KWPN-hengsten laten zich gelden in eerste onderdeel

En zo kwam ook de derde dag van het NK Ermelo tot zijn einde met het eerste onderdeel Zware Tour. De KWPN-hengsten toonden direct hun spierballen: Desperado N.O.P. (v.Vivaldi) op één, Hermès (v.Easy Game) op twee en Indian Rock (v.Apache) bezette de derde plaats.
7 mei 2022 | 17:22

NK Para Dressuur: Demantur RS2 voert N.O.P.-podium aan

De finale Para Dressuur werd zojuist op naam geschreven door Sanne Voets en Demantur RS2 N.O.P. (v.Vivaldi). Hiermee herhaalde zij hun kunstje van het eerste onderdeel en sleepten ze voor de vierde maal het goud binnen. Het bleek een N.O.P.-podium te worden waar Alphaville N.O.P. en Frank Hosmar als tweede mochten aantreden en Maud de Reu het brons pakte met Webron N.O.P.
7 mei 2022 | 15:21

NK ZZ-Zwaar: Kyton (v.Ferguson) voert hengstenbal aan

Bart Veeze stootte na de toppositie in het eerste onderdeel van de Lichte Tour direct door naar de openingswinst in het ZZ-Zwaar. Hiervoor zadelde hij zijn KWPN-hengst Kyton (v.Ferguson), die een gehele top vijf van hengsten aanvoerde.
7 mei 2022 | 13:03

NK Lichte Tour: KWPN-hengsten Imposantos en Dettori aan de leiding

De derde dag van het NK Dressuur werd vanmorgen gestart met het eerste onderdeel van de Lichte Tour klasse. Twee KWPN-hengsten verzekerden zich van de beste uitganspositie voor het NK: Bart Veeze stuurde Imposantos naar de winst met Dettori onder Dominique Filion in de achtervolging. Maar ook de goedgekeurde In Style (v.Eye Catcher) kan vanaf de vierde tussenpositie nog de strijd aangaan onder Renate van Uytert-van Vliet.
6 mei 2022 | 17:00

NK U25: Marten Luiten opnieuw oppermachtig met Fynona (v.Ampère)

Marten Luiten schreef eerder vandaag al het Young Riders kampioenschap op zijn naam en prolongeerde zo zijn titel die hij vorig jaar nog met Fynona (v.Ampère) in de wacht sleepte. Nu kwam hij met deze merrie aan start in de U25 Grand Prix klasse, een behoorlijke sprong voorwaarts. Het was de combinatie niet af te zien: zij knalden opnieuw naar goud.
6 mei 2022 | 12:53

NK Junioren: gouden Fariska (v.Vivaldi), zilver voor KWPN-hengst Lennox U.S.

Het NK huldigde zojuist haar Junioren kampioenen. Het goud werd binnengesleept door Lara van Nek met Fariska (v.Vivaldi). Het zilver ging naar de KWPN-goedgekeurde hengst Lennox U.S. (v.Grand Galaxy Win) onder Jill Bogers. De derde trede van het podium werd bezet door Rowena Weggelaar op Klieveer’s Don Quichot (v.United).
6 mei 2022 | 12:09

NK Dressuur: Itrina (v.Dream Boy) wint bij Children

Het NK Children is vanmorgen gewonnen door Sophie van Norel op de negenjarige Itrina (v.Dream Boy). Sophie Evers bemachtigde het brons met haar Beaumonde (v.United).
6 mei 2022 | 09:00

NK Dressuur: Sanne Voets aan de leiding met Demantur RS2 N.O.P.

Het eerste onderdeel van de Para dressuur werd gisteravond verreden. Sanne Voets pakte direct de eerste winst met Demantur RS2 N.O.P. (v.) Frank Hosmar volgde op plaats twee met Alphaville N.O.P. (v.) en Maud de Reu op drie met Webron N.O.P.
5 mei 2022 | 18:06

NK Dressuur: Marten Luiten wint ook eerste onderdeel U25 met Fynona (v.Ampère)

Marten Luiten herhaalt zijn resultaat van het eerste onderdeel bij de Young Riders en schrijft ook de openingsproef in de U25 klasse op zijn naam. Ditmaal zadelde hij zijn Fynona (v.Ampère) met wie hij al vele successen heeft behaald.
26 april 2022 | 15:13

Kaartverkoop WK Jonge Dressuurpaarden van start

Bezoek van 8 t/m 11 september het WK Jonge Dressuurpaarden, waar ’s werelds beste dressuurbeloften in verschillende leeftijdscategorieën strijden om de hoogste eer!
26 april 2022 | 09:48

Startlijst tweede selectiemoment WK Jonge Paarden online

Het tweede selectiemoment voor het WK Jonge Dressuurpaarden is op woensdag 4 mei in Ermelo. De voorlopige startlijst is bekend.
25 april 2022 | 20:51

NK Springen terugblik: KWPN-hengsten imponeren

Het NK Springen in Deurne kende een stralend weekend. Het in grote getalen aanwezige publiek werd getrakteerd op absolute topsport en het bleek ook voor de fokker interessante dagen. Bij het kampioenschap Senioren sprongen namelijk meerdere KWPN-hengsten zich in de kijker.
24 april 2022 | 18:26

NK Springen: KWPN-hengst Highway TN grijpt het goud!

Wat een spannende finale zojuist op het zonovergoten terrein van CH Deurne. Het werd een geheel KWPN-podium Willem Greve hield op de KWPN-hengst Highway TN het hoofd koel en greep het goud. Bart Bles en El Rocco (v.Zirocco Blue VDL) kreeg het zilver omgehangen en Sanne Thijssen bemachtigde het brons met Hi There (v.Nabab de Reve).
24 april 2022 | 12:49

NK Springen: Young Riders zilver voor Daylight HDH (v.Ustinov)

Het Nederlands Kampioenschap Young Riders werd zojuist gewonnen door Mel Thijssen op Cartolana 2. Vincent Dings bemachtigde met de KWPN-gefokte Daylight HDH (v.Ustinov) het zilver, terwijl Iris Michels met Bugano de l’Abbaye het podium compleet maakte.
24 april 2022 | 11:26

NK Springen: Justique (v.Bustique) naar zilver Junioren

De tweede manche van het derde onderdeel NK Springen Junioren bleek de scherprechter. Het klassement lag dicht bij elkaar en iedere fout werd direct afgestraft. De winst was voor Milan Morssinkhof met Checkpoint Chacco (v.Chacco Blue), het zilver ging naar Jorinde Dolfijn met Bustique-zoon Justique en Nick Nanning pakte brons met Bandia (v.Clinsmann).
23 april 2022 | 15:36

NK Springen: Aragon Happhira (v.Corland) net naast podium Children

Vandaag werden de eerste kampioenen bekend op het NK te Deurne, de klasse Children werd vanmiddag afgesloten en het was Emma Heijligers die het goud pakte met Sambucca (v.Sandro Boy). De KWPN-gefokte Aragon Happhira eindigde net naast het podium met Jesse Berkers.
22 april 2022 | 16:37

NK Springen: Fliere Fluiter grijpt leiding bij Senioren

Met het tweede onderdeel NK Senioren werd ook dag twee in Deurne afgesloten. Jack Ansems reed Fliere Fluiter (v.Zirocco Blue VDL) net als gisteren naar een knappe tweede plaats en grijpt hiermee de leiding bij de Senioren.
22 april 2022 | 12:45

NK Springen: G-Vingino Blue aan de leiding na winst tweede onderdeel Young Riders

Skye Morssinkhof deed zojuist wederom goede zaken in de Young Riders divisie. Ze stuurde haar Zirroco Blue VDL-merrie G-Vingino Blue gisteren al naar de tweede plek, maar vandaag was de toppositie toch echt voor haar.
22 april 2022 | 12:18

NK Springen: Justique (v.Bustique) derde in tweede onderdeel Junioren

Vanochtend mochten de Junioren als eerste van start op het prachtige terrein in Deurne. Britt Schaper op Bad Boy (v.Zilverstar T) stond vooraan, Jorinde Dolfijn kwam in de derde tijd binnen met Bustique-zoon Justique.
21 april 2022 | 19:35

NK Springen: KWPN-hengsten springen zich in de kijker bij senioren

Zojuist is ook het eerste onderdeel van het NK Senioren afgesloten in Deurne. 51 combinaties mochten zich meten over de 1.50m proef. Een foutloze ronde neerzetten, bleek nog geen gemakkelijke opgave. De winst was voor Jur Vrieling en Chabada de l’Esques (v.Quebracho Semilly) en vlak daarachter stond Jack Ansems met zijn welbekende schimmelmerrie. Verder werd de top tien gedomineerd door KWPN-hengsten
21 april 2022 | 14:53

NK Springen: Aragon Happhira (v.Corland) 3de in eerste onderdeel Children

Vandaag is het NK Springen van start gegaan in Deurne. De Children rubriek mocht het spits afbijten. Jesse Berkers bemachtigde met Aragon Happhira (v.Corland) de derde plek en verzekert zichzelf zo van een sterke uitgangspositie voor de komende dagen.
13 april 2022 | 13:15

Eerste selectie WK Jonge Dressuurpaarden stemt hoopvol

Na het eerste instroommoment in Nunspeet, volgde afgelopen maandag en dinsdag het eerste selectie- en training moment in Ermelo. Selectiecommissielid Johan Hamminga heeft naar eigen zeggen twee goede dagen achter de rug: “Er is veel potentie.”
10 april 2022 | 13:00

WB finale Leipzig: Glenn Geerts naar podium met Erdball en Zeron

Altijd garantie op spektakel in het mennen en zeker in de sfeervolle arena in Leipzig. Na vrijdag stond Bram Chardon op de eerste plek, om vervolgens zijn voordeel ten opzichte van Boyd Exell in rook op te zien gaan in de basisomloop vandaag. De barrage ontvouwde in een waar schouwspel en uiteindelijk kwam de Nederlander als winnaar uit de bus. De Belgische Glenn Geerts wist zich knap in de derde positie te nestelen met onder andere Erdball (v.Uniek) en Zeron (v.Nando).
8 april 2022 | 16:12

Wereldbekerfinale Leipzig: Brego R'n B achtste in tweede omloop

In Leipzig was vanmiddag de tweede omloop van de wereldbekerfinale springen. Zeven van de 32 combinaties plaatsen zich voor de barrage. Daarin was de Amerikaan McLain Ward het snelste in 44,03 seconden met Contagious (v.Contagio). Hij neemt hiermee ook de leiding in het klassement. De beste KWPN’er van vandaag was Brego R’n B (v.Namelus), die onder de Amerikaanse Katherine Dinan één tijdsfout kreeg en achtste werd.
8 april 2022 | 10:37

Wereldbekerfinale Leipzig: Dark Legend en Charlotte Fry naar achtste plaats

Tijdens de wereldbekerfinale in Leipzig gingen Charlotte Fry en haar Zucchero-nazaat Dark Legend naar de achtste plaats. In de verkorte Grand Prix ging het fokproduct van de familie Nobus-Potter naar 73,36%. De overwinning werd opgeëist door de Duitse Jessica von Bredow-Werndl en haar Trakehner-merrie TSF Dalera BB (v.Easy Game).
7 april 2022 | 16:05

KWPN-hengst Chaplin pakt leiding na eerste omloop wereldbekerfinale

De springruiters zijn vanmiddag gestart met het eerste onderdeel van de wereldbekerfinale. In een snelheid- en wendbaarheidsrubriek was er in Leipzig een vliegende start voor Chaplin (v.Verdi) en de Zwitser Martin Fuchs. Ze wonnen de dagprijs en pakten de leiding in het klassement.
5 april 2022 | 08:38

Startlijst eerste observatietraining WK Jonge Dressuurpaarden online

De eerste observatietraining voor het WK Jonge Dressuurpaarden is op maandag 11 en dinsdag 12 april op het NHC in Ermelo. De startlijst staat online! Via het selectietraject kunnen de beste paarden doorstromen naar de ‘FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses’ op 8 t/m 11 september in Ermelo.
4 april 2022 | 14:41

WK Jonge Dressuurpaarden terug in Nederland

Save the date! Van 8 tot en met 11 september 2022 is de ‘FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses’. In Ermelo strijden de beste vijf-, zes- en zevenjarige dressuurpaarden om de wereldtitels. U bent er toch zeker ook bij?
17 maart 2022 | 15:30

Startlijst eerste instroommoment WK Jonge Dressuurpaarden online

Op dinsdag 22 en donderdag 24 maart 2022 is het eerste selectiemoment voor het WK Jonge Dressuurpaarden bij De Nunspeetse Ruiterclub in Nunspeet. De startlijst voor het eerste instroommoment staat online.
1 maart 2022 | 17:19

Inschrijving selectietraject WK Jonge Dressuurpaarden geopend

Van 8 t/m 11 september 2022 is in Ermelo de ‘FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses’. De beste de vijf-, zes- en zevenjarige dressuurpaarden strijden hier om de wereldtitels. Via Mijn KNHS.nl is de inschrijving geopend!
7 februari 2022 | 15:23

Selectietraject WK Jonge Dressuurpaarden 2022

Van 8 t/m 11 september wordt in Ermelo de ‘FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses’ verreden. De beste de vijf-, zes- en zevenjarige dressuurpaarden strijden hier om de wereldtitels.
15 november 2021 | 17:25

Verdi-zoon C’Est Moi wint Noors kampioenschap senioren

In het Noorse Posgrunn vonden afgelopen weekend de Noorse Indoorkampioenschappen plaats. De pas 25-jarige Cathrine Jerring pakte in het zadel van KWPN’er C’Est Moi de titel bij de senioren.
27 september 2021 | 10:14

Groot-Brittannië oppermachtig op EK eventing

De TeamNL eventingruiters hadden het geluk deze week niet aan hun zijde. Merel Blom kon gisteren als enige van het team de wedstrijd uitrijden. Zij sprong een foutloos parcours met The Quizmaster (Albaran uit Zarah-Maro stb van Casco, fokker R.M. Oechies uit Delden) en eindigde als 41e. “In het springen liet The Quizmaster zijn goede vorm weer zien. Het hele weekend deed hij het super. Het is jammer dat twee seconden van miscommunicatie in de cross betekende dat we niet het resultaat konden halen waar we voor waren gekomen. Maar ook dat is sport. The Quizmaster is echt een geweldig paard en het was super om hem dit weekend weer te starten”, aldus Merel Blom.
26 september 2021 | 18:16

WK Lanaken: goud & zilver bij de zevenjarigen!

Wát een prachtige afsluiting van het WK jonge springpaarden. De Zirocco Blue VDL-dochter Just A Dream won goud bij de zevenjarigen, terwijl J.Comghorla van Beek knap zilver pakte.
26 september 2021 | 14:40

Kaspar R twaalfde in finale op WK zesjarigen

7/100e seconde waren Nick van den Broek en de geweldig springende Eldorado van de Zeshoek-zoon Kaspar R te langzaam om zich te plaatsen voor de elfkoppige barrage in de WK-finale voor zesjarigen.
26 september 2021 | 11:30

Brons voor Loharna-P (v.Carrera VDL) op WK vijfjarigen!

De eerste medaille voor Nederland en het KWPN is binnen! Nicole Eggens sprong zojuist met de keer op keer foutloos presterende Loharna P, fokproduct van Ben Platzer, naar de bronzen medaille.
25 september 2021 | 21:44

EK Eventing: Foutloze cross voor KWPN’ers ACSI Champ de Tailleur en Ferreolus Lat

Janneke Boonzaaijer en ACSI Champ de Tailleur waren vandaag de beste Nederlandse combinatie op het EK eventing in het Zwitserse Avenches. Na de cross staan ze 28e in de tussenstand. Parcoursbouwer Mike Etherington-Smith had het de ruiters niet makkelijk gemaakt met deze cross. Slechts 7 van de 67 combinaties gingen foutloos en binnen de tijd door de cross.
25 september 2021 | 08:14

EK Eventing: KWPN’er Allstar B tweede na dressuur

De Britse Rosalind Canter beleefde een uitermate goede dressuurproef waarmee ze op de tweede plaats eindigde. Een goede uitgangspositie voor de cross country. Ze reed haar Allstar B (Ephebe for Ever uit Narenca B van Ekstein, fokker F.A.J. van der Burg uit Berkel en Rodenrijs) naar 20,6 strafpunten.
24 september 2021 | 20:42

WK Lanaken: zes kanshebbers in finale zevenjarigen

De beste 40 zevenjarigen hebben zich geplaatst voor de WK-finale aanstaande zondag in Lanaken. Daartoe behoren zes KWPN-paarden, waarvan de fokkers dus kans maken op een fokkerspremie.
24 september 2021 | 20:40

WK Lanaken: drie zesjarige KWPN’ers in finale

Na afloop van de eerste twee onderdelen zijn de finalisten voor het WK voor zesjarigen bekendgemaakt. Hierin komen zondag drie KWPN’ers aan de start.
24 september 2021 | 20:36

WK Lanaken: 8 vijfjarigen naar finale

Inmiddels zijn in Lanaken de finalisten van het WK jonge springpaarden bekend gemaakt. Aan de fokkers van medaille-winnende paarden worden zondag aantrekkelijke fokkerspremies uitgereikt.
21 september 2021 | 11:18

Terugblik: Deelnemende KWPN’ers op het EK Dressuur

Op het EK Dressuur in Hagen (Duitsland) won de kleine vos Gio (v.Apache) een individuele bronzen medaille en een zilveren teammedaille. 69 paarden waren afgereisd naar Hagen om deel te nemen aan het EK. Van deze 65 paarden zijn er 20 KWPN geregistreerd.
17 september 2021 | 14:50

Terugblik: Deelnemende KWPN-ers op het EK Springen

Op het EK Springen in Riesenbeck (Duitsland) werd een prachtige individuele zilveren medaille bemachtigd door de Zwitser Martin Fuchs en zijn schimmel Leone Jei (v.Baltic VDL).
12 september 2021 | 22:05 Regio Limburg

Martin Hölle opnieuw wereldkampioen

Vandaag vond op Grandorse in Kronenberg het afsluitende onderdeel van het WK Tweespannen plaats. Martin Hölle hield het hoofd koel en mag zich voor de derde keer op rij Wereldkampioen noemen. Met zijn team werd hij ook nog eens eerste in de Landenwedstrijd.
12 september 2021 | 19:07

EK Dressuur U25: Medailles naar KWPN'ers in kür op muziek

Vandaag stond de kür op muziek op het programma waarbij de laatste individuele medailles verdeeld werden. De top drie van gisteren stond ook vandaag weer op het podium. De nummers één en twee van gisteren draaide vandaag de rollen om. Het goud werd omgehangen bij de Duitse amazone Semmieke Rothenberger.
11 september 2021 | 22:50

EK Dressuur U25: Top drie wederom KWPN'ers, Jessica Poelman individueel brons

De KWPN´ers doen het goed op het EK dressuur U25. De top drie bestaat uit alleen maar KWPN gefokte paarden, daarbij behaalde Jessica Poelman ook nog een bronzen medaille. In de top 18 komen tien KWPN´ers voor.
11 september 2021 | 21:51 Regio Limburg

Martin Hölle handhaaft eerste positie met zijn KWPN'ers

Vaardigheid wordt scherprechter
11 september 2021 | 17:15

EK Dressuur: Gio wederom naar brons

Gio weet wederom brons te bemachtigen in de kür. De beste 15 combinaties uit de Grand Prix Special mochten vandaag de kür finale verrijden. Het niveau lag ontzettend hoog, de eerste negen combinaties scoorden boven de 80%.
10 september 2021 | 20:37 Regio Limburg

Martin Hölle na twee dressuurdagen nog aan de leiding

Vijf Nederlanders in de top twintig
9 september 2021 | 23:25

EK Dressuur: vijf KWPN’ers in de top tien van Grand Prix Special

Alleen de beste 30 combinaties mochten vandaag in de Grand Prix Special van start komen. Elf KWPN’ers mochten meedoen aan de wedstrijd van vanavond. De grens om van start te mogen lag hoog, er was een score van 70% nodig om bij de beste 30 te kunnen horen. Het niveau lag dan ook hoog. Uiteindelijk wisten vijf KWPN’ers de top tien te bereiken.
9 september 2021 | 18:06 Regio Limburg

WK Tweespannen: Martin Hölle voorlopig aan de leiding

Tijdens de eerste dressuurdag van WK Tweespannen in Kronenberg startte om half 9 in de ochtend de eerste deelnemer. Martin Hölle won de editie van 2017 en ook die van 2019. De titelverdediger was deze keer opnieuw zeer goed in vorm. Met een score van 75,6 % gaat hij na vandaag voorlopig aan de leiding. De Hongaarse menner reed zijn proef met twee KWPN-ers, schimmel Eppie (v.Victory) en de donkerbruine Dior (v.Vulcano). Hij zette een nagenoeg foutloze verrichting neer, waar vooralsnog niemand bij in de buurt kon komen.
9 september 2021 | 08:12

EK Dressuur U25: Top drie KWPN'ers, Nederland zilver in landenwedstrijd

“Hier hadden we vooraf voor getekend”, vertelt bondscoach Monique Peutz van het U25 dressuurteam dat zilver wint in de landenwedstrijd bij de Europese Kampioenschappen in Hagen. “En goud voor de sfeer en hoe ze met elkaar omgaan.” De zilveren medaille was het resultaat van uitstekende prestaties van de Nederlandse amazones in Intermediaire II proef. Met de derde plaats van Jessica Poelman, de vijfde plaats van Jasmien de Koeyer en de achtste plaats van Febe van Zwambagt. Devenda Dijkstra staat op de elfde plaats. Duitsland veroverde het goud. Het Zweedse team pakte het brons.
8 september 2021 | 21:10 Regio Limburg

WK Tweespannen kan beginnen!

Van 8 tot en met 12 september 2021 staat bij Peelbergen Equestrian Center in Kronenberg alles in het teken van het WK Tweespannen. Voor de eerste keer in Nederland. Maar liefst 97 deelnemers uit 22 landen doen mee aan deze strijd om de medailles. Achttien daarvan hebben een team gevormd voor de landenwedstrijd. Een bijzonder groot aantal. Ook opvallend groot is het aantal KWPN-geregistreerde paarden. Dat is bijna de helft van alle deelnemende paarden!
8 september 2021 | 17:25

EK Dressuur: Zilver voor drie KWPN’ers tijdens de landenwedstrijd

Op de tweede dag van het EK-senioren in Hagen eindigen de KWPN’ers Gio (Apache uit Zenzi elite prest IBOP-dres D-OC van Tango, fokkers H.J. de Jong uit Gorichem en Ad Valk uit Gorichem), En Vogue (Jazz uit Nicarla elite sport-dres PROK van Contango, fokker A. van de Goor) en en Everdale (Lord Leatherdale uit Aliska K elite EPTM-dres PROK van Negro, fokker P. Kluytmans uit Tilburg) op de tweede plaats. Nederland eindigt op een vijfde plaats in de landenwedstrijd.
7 september 2021 | 20:44

EK Dressuur: KWPN'er Elastico aan de leiding, Nederland op voorlopig zilver

Op het EK Dressuur in Hagen heeft het U-25 team van bondscoach Monique Peutz een prima start gemaakt in de landenwedstrijd. Febe van Zwambagt en Devenda Dijkstra zijn dinsdag in de ring geweest en scoorden 71.735 en 70.559 procent. Goed voor de derde en vijfde plaats tot nu toe. Nederland staat nu tweede achter gastland Duitsland.
7 september 2021 | 18:30

EK Dressuur: KWPN-hengst Everdale op voorlopig eerste plaats

Op de eerste dag van het EK-senioren eindigt de KWPN-goedgekeurde hengst Everdale bovenaan. Nederland staat op een voorlopig vijfde plaats in de landenwedstrijd.
7 september 2021 | 07:52

EK Dressuur: Starttijden bekend

Het ene kampioenschap is nog nauwelijks voorbij (EK Springen in Riesenbeck) en de volgende twee staan al weer in de startblokken. Morgen beginnen in Hagen de Europese Kampioenschappen dressuur voor senioren en U25-ruiters. Om 8.30 uur komt de eerste ruiter al in de ring op de eerste dag Grand Prix (de landenwedstrijd). Voor Nederland starten Adelinde Cornelissen met Governor (v.Totilas) en Marlies van Baalen met Go Legend (v.Totilas) op dag één.
6 september 2021 | 09:33

EK Springen: Leone Jei wint zilver!

Martin Fuchs won in 2019 in Rotterdam ook al EK-goud. Naar Riesenbeck kwam hij met zijn jonge KWPN-talent Leone Jei, gefokt door G.M. van Mersbergen uit Udenhout en daar steeg de slechts 9-jarige ruin boven zichzelf uit.
3 september 2021 | 17:35

EK Springen: Martin Fuchs en KWPN'er Leone Jei individueel aan de leiding

De voorsprong van de jonge Zwitserse ploeg in de eerste manche (drie keer nul) zorgde vandaag voor goud in de landenwedstrijd op het Europees Kampioenschap in Riesenbeck. Martin Fuchs, diens jonge KWPN-ruin Leone Jei (Baltic VDL x Corland, fokker: G.M. van Mersbergen, Udenhout) nog geen fout maakte in Riesenbeck, is de aanvoerder van het Zwitserse team. Hij staat individueel op de eerste plaats na de drie onderdelen en de finale (op zondag) nog te gaan.
2 september 2021 | 17:25

Nederlandse springruiters missen teamfinale bij het EK

De Nederlandse springruiters zijn er bij het Europese Kampioenschappen in Riesenbeck niet in geslaagd de finale van de landenwedstrijd, die vrijdagmiddag wordt verreden, te bereiken. Na de eerste twee onderdelen staat het team van bondscoach Rob Ehrens op de teleurstellende elfde plaats. “Als het niet meezit, dan zit het ook gewoon niet mee. Het is heel zuur”, laat Ehrens teleurgesteld weten. De beste tien teams rijden de finale. Schuttert, Houtzager en Smolders rijden morgen nog wel voor individuele kansen.
2 september 2021 | 07:52

EK Vierspannen in Budapest is begonnen en is live te volgen

Vandaag begint in Boedapest het Europees Kampioenschap voor vierspannen met het eerste onderdeel, de dressuur. Inmiddels zijn gisteren alle paarden goed door de keuring gekomen, dus de strijd kan beginnen. Het Kampioenschap in Hongarije is live te volgen via FEI.tv/ClipMyHorse en via de website van de organisatie.
1 september 2021 | 07:57

Nederlandse springpaarden beginnen fit aan het EK

De springpaarden van de TeamNL zijn fit-to-compete voor het Europees kampioenschap springen in het Duitse Riesenbeck. Vanmiddag was de veterinaire keuring. “Met vlag en wimpel kwamen onze paarden door de keuring”, vertelt bondscoach Rob Ehrens. Om 11 uur morgenochtend begint het EK met een snelheid- en wendbaarheidswedstrijd. Deze wedstrijd telt mee voor het individuele en het landenklassement. Donderdag en vrijdag is de landenfinale. Zondag strijden de beste ruiters om de individuele medailles.
31 augustus 2021 | 10:26 Regio Limburg

Nederlands kampioen Raymond Letteboer met drie KWPN-ers naar het WK

Van 8 tot en met 12 september vindt in Nederland voor het eerst in de geschiedenis het Wereldkampioenschap Tweespannen plaats. Raymond Letteboer heeft zich hiervoor geplaatst. Zijn drie KWPN-ers zijn momenteel in topvorm. Hijzelf is vastbesloten te gaan voor een topklassering.
30 augustus 2021 | 14:00

Twee KWPN-paarden op podium Grade V

In de kür op muziek op de Paralympische Spelen in Tokio voor Grade V, hebben KWPN-paarden zowel de zilveren als de bronzen medaille bemachtigd. Frank Hosmar reed zijn Alphaville naar het zilver, Regine Mispelkamp pakte met Highlander Delight’s brons.
30 augustus 2021 | 13:03

Tweede goud voor Sanne Voets en Demantur RS2 N.O.P.

Met een fantastische score van 82,085% wonnen Sanne Voets en Demantur RS2 N.O.P. een gouden medaille in de Grade V kür op muziek op de Paralympische Spelen. Het zilver was voor Louise Etner Jakobsson en Dreamcatcher-zoon Goldstrike B.J.
29 augustus 2021 | 16:51

Jovian helpt KWPN aan tweede goud

Zojuist werd Jovian voor de tweede keer in zijn carrière gehuldigd als de Wereldkampioen Jonge Dressuurpaarden. De zevenjarige zoon van Apache was wederom een klasse apart en liet niet alleen zijn enorme bewegingstalent zien maar zette daarbij ook een technisch zeer goede proef neer. Daarmee sleepte hij, na het goud van Kjento en het brons van Lightning Star RR, de derde medaille binnen op dit voor het KWPN zo succesvolle WK.
29 augustus 2021 | 15:08

Nederlands team met KWPN-paarden naar paralympisch zilver

Op de Paralympische Spelen in Tokio heeft het Nederlandse dressuurteam, bestaande uit KWPN-paarden, vandaag zilver gewonnen in de landenwedstrijd. Ook van het bronzen Amerikaanse team maakte een KWPN’er deel uit.
29 augustus 2021 | 12:06
WK Verden

Brons voor Lightning Star RR!

Kirsten Brouwer won zojuist de bronzen medaille met de fantastisch bewegende Ferguson-dochter Lightning Star RR. Met haar prachtige expressieve bewegingen wist zij de jury en het publiek voor zich te winnen. Franka Loos wist met Las Vegas de vijfde prijs te bemachtigen. Het kampioenschap ging naar Hesselhoej Down Town onder Jeanne Hogberg. Zilver was voor Danciero.
28 augustus 2021 | 19:38
WK Verden

Kjento wereldkampioen met vier tienen!

Zojuist werd de KWPN-hengst Kjento gehuldigd als de nieuwe wereldkampioen bij de zesjarigen. Met enorme overmacht won de door Charlotte Fry gereden hengst de finale waarin hij maar liefst vier tienen kreeg toebedeeld van de jury. Thalia Rockx stuurde Koko jr de La Fazenda naar een hele mooie vijfde plaats. King van het Haarbosch werd negende.
28 augustus 2021 | 13:06
WK Verden

Turfhorst Jersey wint kleine finale

Kimberley Pap heeft vanochtend met de KWPN-hengst Jersey de kleine finale in Verden gewonnen. Daarmee plaatste de combinatie zich alsnog voor de finale bij zevenjarigen.
27 augustus 2021 | 17:41

Paralympisch brons voor Findsley N.O.P.

Onder het zadel van Rixt van der Horst won de Belissimo M-dochter Findsley N.O.P. vandaag een bronzen medaille op de Paralympische Spelen. De combinatie scoorde 75,765% in Grade III.
27 augustus 2021 | 17:05
WK Verden

Hexagon’s Luxuriouzz alsnog naar de finale

Vandaag stond ook de kleine finale voor de vijfjarigen op het programma in Verden. Onder slechte weersomstandigheden wist de Hongaarse ruiter Benedek Pachl alsnog de Johnson-zoon Hexagon’s Luxuriouzz, die in eigendom is van Thamar Zweistra, naar de finale te rijden.
27 augustus 2021 | 15:40
WK Verden

Jovian absoluut een klasse apart

Zojuist heeft Jovian met superieure overmacht de eerste kwalificatie bij de zevenjarigen gewonnen. Met een geweldig gereden test en daarbij een tien voor zijn imposante draf en een 10 voor de aanleg ging zijn score naar 87,145%. Ook Johnny Depp, Just Wimphof en de in Franse dienst gereden Jarina des Vallees wisten een felbegeerde finaleticket te bemachtigen.
26 augustus 2021 | 19:20

Alphaville N.O.P. individueel brons in Grade V

Frank Hosmar en zijn Sandreo-zoon Alphaville N.O.P. scoorden vandaag in Tokio 73,405% in de individuele proef van Grade V. Met deze score neemt de combinatie een bronzen medaille mee naar huis.
26 augustus 2021 | 19:06
WK Verden

Lightning Star tweede in enorm kwaliteitsvolle kwalificatie

Op het WK in Verden heeft de Ferguson-dochter Lightning Star het vuurtje flink opgestookt door tweede te worden in de kwalificatie bij de vijfjarigen. Met veel uitstraling danste de dochter van Ferguson naar een score van 95,2.
26 augustus 2021 | 16:20
WK Verden

Geen nieuwe finalisten na kleine finale zesjarigen

De kleine finale voor de zesjarigen in Verden leverde vandaag geen nieuwe finaleplaatsen op voor de Nederlanders. De Nederlandse paarden lieten wel hun potentie zien, maar overtuigden onvoldoende om nog zo’n felbegeerde ticket te veroveren. Daarmee blijft de teller voor zaterdag op 3.
26 augustus 2021 | 14:26

Sanne Voets en Demantur RS2 N.O.P. Paralympisch kampioen

Sanne Voets reed vandaag op de Paralympische Spelen in Tokio haar Demantur naar 76,585% in de individuele proef van Grade IV. Daarmee pakte de topfavoriete de gouden medaille!
26 augustus 2021 | 11:11

Team met KWPN'ers richting EK Eventing voor Senioren

Bondscoach Andrew Heffernan gaat met een relatief ‘jong’ Nederlands team naar de Europese kampioenschappen eventing voor senioren, van 22 tot en met 26 september in Avanches, Zwitserland. De in Groot Brittannië woonachtige coach koos echter wel voor routine, die is in dit TeamNL duidelijk aanwezig.
25 augustus 2021 | 17:35
WK Verden

Kjento imponeert met twee tienen

Op de eerste dag van het WK jonge dressuurpaarden in Verden deed Kjento datgene waarvoor hij gekomen is, winnen! Onder Charlotte Fry liet hij een excellente proef zien die werd beloond met een score van 9.40 met tienen voor zijn draf én galop.
25 augustus 2021 | 08:14

Dressuurteam voor Europees Kampioenschap senioren bekend

De selectie van TeamNL voor de Europese Kampioenschappen dressuur voor senioren is bekend. Bondscoach Alex van Silfhout heeft gekozen voor: Marlies van Baalen, Adelinde Cornelissen, Dinja van Liere en Hans Peter Minderhoud. Thamar Zweistra is aangewezen als vijfde ruiter en zal ook mee gaan naar trainingskamp. De titelstrijd is van 7 tot en met 12 september bij Hof Kasselmann in Hagen in het Teutoburgerwoud, vlakbij Osnabrück.
11 augustus 2021 | 20:02

KWPN-hengst In Style wint Nederlands Kampioenschap ZZ-Zwaar

Nadat ze gisteren al een fantastische proef liet zien, deed Renate van Uytert er vandaag nog een schepje bovenop in het KNHS kampioenschap ZZ-Zwaar. Met een score van 77,320% in de Kür, de finaleproef van het ZZ-Zwaar wist zij met de KWPN-hengst In Style (Eyecatcher uit Sissy Lorentin I, fokker J.M. van Uytert uit Heerewaarden) de gouden medaille veilig te stellen.
10 augustus 2021 | 17:38

NK Dressuur: KWPN-hengst In Style wint eerste onderdeel ZZ-Zwaar

​Voor de combinaties in de Lichte Tour en het ZZ-Zwaar wordt op 10 en 11 augustus op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo het KNHS Kampioenschap georganiseerd. Renate van Uytert – van Vliet reed de KWPN-hengst In Style naar 76,229%.
30 juli 2021 | 07:57

Dressuurteam EK U25 bekend

Bondscoach Monique Peutz heeft bekend gemaakt met welke amazones zij de strijd aangaat op het Europees kampioenschap dressuur voor U25 ruiters. Dit EK wordt gehouden van 7 tot en met 12 september in Hagen, Duitsland, gelijktijdig met dat van de senioren.
25 juli 2021 | 17:29

OS Tokio: All In deed enorm zijn best

“Wow, what a good boy”, zo beloonde de Canadese Brittany Fraser-Beaulieu haar All In na afloop van haar eerste proef in Tokio opgetogen. Het optreden van deze combinatie was goed voor 71.677%.
25 juli 2021 | 16:36

OS Tokio: Suppenkasper ster in verzamelen

Steffen Peters startte vandaag als één na laatste in de derde groep met zijn Suppenkasper. Opvallend hoe deze extra large zoon van Spielberg kan vertrekken en weer even makkelijk verzamelen. Daar scoorde de combinatie, die uitkomt voor de USA, punten mee.
25 juli 2021 | 15:22

OS Tokio: Elegante All at Once passageert mooi

Yessin Rahmouni start in Tokio met All at Once (v.Ampere). Tijdens de eerste proef kreeg de voor Marokko uitkomende ruiter te maken met een communicatiestoring in het aanspringen van draf naar galop.
25 juli 2021 | 13:54

OS Tokio: Prachtige passage en piaffe Buriël KH

Juliëtte Ramel en Buriël KH verschenen aan de start voor Zweden
25 juli 2021 | 12:41

OS Tokio: Go Legend geeft fijn beeld

Go Legend geeft fijn beeld, jammer van de foutjes
24 juli 2021 | 17:48

OS Tokio: En Vogue en Carl Hester een goed team

En Vogue even lichtvoetig als expressief door de proef
24 juli 2021 | 16:08

OS Tokio: 76.817 mooie score voor Dream Boy

Hans Peter Minderhoud schaart zich met Glock’s Dream Boy voorlopig nog bij de kopgroep. De zwarte hengst liep een vrijwel foutloze proef, maar miste af en toe iets de ontspanning.
21 juli 2021 | 14:24

Afgevaardigden WK Jonge Dressuurpaarden bekend

De afgelopen twee dagen stond voor de selectiecommissie, bestaande uit Floor Dröge, Monique Peutz, Johan Rockx en Johan Hamminga, geheel in het teken van het WK Jonge Dressuurpaarden. Op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo hebben zij de 18 afgevaardigden kunnen selecteren voor het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden 25 t/m 29 augustus.
16 juli 2021 | 16:38 Regio Gelderland

Opnieuw vijf merries voor de NMK in Kootwijkerbroek

Was het woensdag al een geweldige dag bij de MT Stables in Kootwijkerbroek, ook de tweede keuringsdag op donderdag 15 juli leverde opnieuw vijf merries op voor de NMK
15 juli 2021 | 13:58

Andreas Helgstrand: "Jovian komt van een andere planeet"

Andreas Helgstrand stelde deze ochtend de wereldkampioen vijfjarigen van 2019, Jovian, voor aan de jury tijdens de observatie voor het WK Jonge Dressuurpaarden. Van 25 t/m 29 augustus 2021 wordt in Verden de ‘FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses’ verreden.
11 juli 2021 | 19:45

EK Jeugd: Nederlands podium bij de Young Riders

Een ongekende prestatie tijdens het Europees kampioenschap voor Young Riders om het Spaanse Oliva Nova. De Nederlandse delegatie wist tijdens de kür op muziek zowel goud, zilver als brons te winnen. Goud was voor er Marten Luiten, zilver voor Thalia Rockx en brons voor Milou Dees.
11 juli 2021 | 19:29

EK Jeugd: Hilton-S naar bronzen medaille bij de Children

Op het Europees kampioenschap in Oliva Nova heeft Lize van den Heuvel de bronzen medaille gewonnen bij de Children. De amazone uit Venlo scoorde met haar Hilton-S (v.Florencio I uit Anour S van Trento B, fokker F. van Santvoort) 81,57% en bleef daarmee nipt voor op Kyra Jonkers. Het goud was voor de Duitse Lara Latterman.
11 juli 2021 | 12:36

EK Jeugd: Marten Luiten en Fynona winnen goud

Het kon al bijna niet anders meer met een score van bijna 80% en een proef van wereldklasse, maar Marten Luiten heeft met Fynona (Ampère uit Wynona RB sport-drs IBOP-drs keur prest van Gribaldi, gefokt door Stal 104 uit Wijdewormer) individueel goud gewonnen op het EK voor Young Riders in Oliva Nova.
11 juli 2021 | 12:05

EK Jeugd: Children winnen zilver in landenwedstrijd

De Children hebben in de landenwedstrijd de zilveren medaille gewonnen op het Europees kampioenschap in Oliva. Op de eerste dag kwamen Flore Woerts en Fleur Kempenaars voor Nederland in de ring en zij zorgden ervoor dat het team na de eerste dag op zilver stond. Op de tweede dag reden Kyra Jonkers en Lize van den Heuvel hun proef en stelden de zilveren medaille voor Nederland veilig.
9 juli 2021 | 08:40

EK Jeugd: IJzersterk Young Riders-team met overmacht naar gouden teamplak

Tijdens het Europees kampioenschap in Oliva Nova heeft het Nederlandse Young Riders-team met overmacht de gouden teammedaille binnengesleept. In de Spaanse zon bezetten de Nederlandse teamleden de eerste drie plaatsen en daarmee waren zij een behoorlijk maatje te groot voor de concurrentie. Het zilver is voor Duitsland, de Denen gingen er met het brons vandoor.
28 juni 2021 | 11:58

KNHS Kampioenschap Lichte Tour en ZZ-Zwaar op 10 en 11 augustus

Voor de combinaties in de Lichte Tour en het ZZ-Zwaar wordt op 10 en 11 augustus in Ermelo het KNHS Kampioenschap georganiseerd. Nu er meer versoepelingen zijn en wedstrijden de komende weken georganiseerd kunnen worden, is besloten om het kampioenschap alsnog te verrijden op het Nationaal Hippisch Centrum.
23 april 2021 | 09:16

CHIO Rotterdam verplaatst naar 1 - 4 juli

Met de officiële instemming van FEI, KNHS en de Gemeente Rotterdam wordt het CHIO Rotterdam verplaatst naar 1 t/m 4 juli 2021. "Met deze goedkeuring is de kans dat het CHIO Rotterdam dit jaar door kan gaan aanmerkelijk groter geworden, alhoewel we nog steeds met alle scenario's rekening houden, zegt Ron Voskuilen, algemeen directeur van het CHIO Rotterdam.
9 april 2021 | 10:00

WK Jonge Dressuurpaarden: Laatste mogelijkheid inschrijven voor eerste training

Van 25 t/m 29 augustus 2021 wordt in Verden de ‘FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses’ verreden. De beste de vijf-, zes- en zevenjarige dressuurpaarden strijden hier om de wereldtitels. De inschrijving voor het eerste observatiemoment sluit aanstaande dinsdag.
22 oktober 2020 | 16:39

Europese Kampioenschappen dressuur en springen 2021 in Duitsland

De Europese Kampioenschappen dressuur en springen voor senioren vinden volgend jaar plaats in Duitsland. De EK’s waren aanvankelijk van de kalender gehaald na het verplaatsen van de Olympische Spelen naar 2021. Het EK dressuur is van 7 tot en met 12 september in Hagen. Riesenbeck is de locatie waar de springruiters van 30 augustus tot en met 4 september het kampioenschap verrijden.
19 oktober 2020 | 16:31

Geen hoofdrol bij WK jonge eventingpaarden

Dit jaar was er helaas geen hoofdrol weggelegd voor KWPN fokproducten tijdens het WK voor jonge eventingpaarden. Dit WK werd van 14 tot en met 18 oktober verreden in het Franse Le Lion d’Angers.
9 oktober 2020 | 15:34

Tiende editie van het KWPN Magazine is uit!

Alweer de tiende editie van het KWPN Magazine is uit! Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes in ons maandelijkse blad met onder andere; Interviews, analyses, reportages en meer!
30 september 2020 | 12:18

Zevenjarige Iniesta P wint jongepaardencompetitie in Golegã, Portugal

Afgelopen week gingen de jonge paardencompetities van start in Portugal. Meerdere KWPN’ers wisten het podium te behalen. Maar het was de zevenjarige KWPN- hengst Iniesta P die er met zijn foutloze rondes met de winst van door ging.
20 september 2020 | 13:57

NK Dressuur: ZZ-Zwaar-titel voor Bart Veeze en Imposantos

Het was een hengstenbal in de finale van het KNHS-kampioenschap ZZ-zwaar tijdens het NK Dressuur. Imposant was de zege van Bart Veeze en de hengst Imposantos (Wynton uit Zarina elite IBOP-dres PROK van Krack C, fokker W. Wijnen uit Berlicum), die beide onderdelen van het kampioenschap wonnen en in de Kür op Muziek een score van ruim 81 procent behaalden.
20 september 2020 | 13:51

NK Dressuur: Adelinde Cornelissen op 1 en 2 in halve finale Grand Prix

Adelinde Cornelissen was vanochtend de beste in de Grand Prix, die op het NK Dressuur verreden werd als halve finale . Met de pas tienjarige Fleau de Baian, de volle broer van haar voormalige crack Parzival, won ze met een mooi percentage van 72,544. Met de ervaren Aqiedo werd ze tweede met slechts 0,001 % minder. Vanmiddag start Cornelissen met Zephyr , in de Kür op Muziek.
19 september 2020 | 21:09

Edward Gal en GLOCK’s Toto Jr. nemen de leiding op het NK

Edward Gal kwam zag en overwon in de Grand Prix Special, het eerste onderdeel van het NK Dressuur voor senioren. Met de pas negenjarige hengst GLOCK’s Toto Jr. was Gal de enige van de 28 starters die de 80 procent (80,681) grens wist te doorbreken.
25 augustus 2020 | 13:35

Jeanine Nieuwenhuis en TC Athene pakken opnieuw zilver

​Voor KNHS Talent van Jaar 2019 Jeanine Nieuwenhuis kan het EK voor U25 ruiters niet meer stuk. Afgelopen vrijdag reed de amazone uit Serooskerke de elegante TC Athene (United uit Orleans elite pref prest PROK van Jazz, gefokt door J.B.J.M. Streppel uit Wilp) naar haar tweede zilveren individuele medaille. In de afsluitende kür op muziek kreeg Nieuwenhuis 78.45% van de juryleden. Ze moest alleen de Deense debutante Anne-Mette Strandby Hansen met Foco Loco W (v.Sierappel) voor laten gaan die 79.025% scoorde.
25 augustus 2020 | 13:12

Daphne van Peperstraten en Greenpoint's Cupido winnen tweede goud

​De Nederlandse Young Riders hebben het Europees Kampioenschap in Hongarije op een geweldige manier afgesloten. KNHS Talententeamlid Daphne van Peperstraten en haar Greenpoint’s Cupido stonden er helemaal in het afsluitende onderdeel. De score liep op tot 80,69% en ze verzekerde daarmee haar tweede gouden medaille.Marten Luiten en Fynona wonnen het brons.
17 augustus 2020 | 17:36

Blom Cup: 54 zevenjarigen door naar tweede onderdeel

Ook voor de zevenjarigen is de Blom Cup goed van start gegaan vandaag. Er stond een serieuze proef opgesteld in de hoofdpiste en 19 wisten hier zonder fouten te finishen. In totaal mogen 54 paarden door naar morgen.
17 augustus 2020 | 16:18

68 vijfjarigen foutloos in eerste onderdeel Blom Cup

Op het tweede terrein op het Tops International Arena in Valkenswaard hebben de vijfjarigen het eerste onderdeel van de Blom Cup afgewerkt. 68 van hen bleven hierin overtuigend foutloos.
17 augustus 2020 | 14:52

Blom Cup: 86 zesjarigen gekwalificeerd voor tweede onderdeel

Op het fraaie Tops International Arena is vandaag de Blom Cup voor vijf-, zes- en zevenjarigen van start gegaan. Bij de zesjarigen zijn 86 combinaties geplaatst voor morgen.
9 augustus 2020 | 18:33

Goud voor subliem springende Sterrehof's Dante en Marc Houtzager op NK Senioren

Met een prachtige foutloze ronde en de winst in de dagprijs pakte Marc Houtzager met Sterrehof's Dante de Nederlandse titel bij de senioren. Op het Equestrian Centre de Peelbergen vocht Harrie Smolders zich met Dolinn naar de tweede plek. Het brons ging naar de voormalige Olympisch, Wereld en Europees kampioen Jeroen Dubbeldam.
9 augustus 2020 | 18:26

NK Jeugd: Goud voor Hardesther (YR), G-Vingino-Blue (JUN) en Dagma (CH)

Een prachtig kampioenschap werd deze week verreden op Equestrian Centre de Peelbergen met uiteraard fantastische kampioenen. In alle vier de kampioensrubrieken ging een KWPN’er er met het goud vandoor.
7 augustus 2020 | 20:11

NK: Sterrehof’s Dante en Marc Houtzager aan de leiding, dagwinst voor G.AS-Bombay

Marc Houtzager begon de dag op plaats drie, maar profiteerde optimaal van de fouten van naaste concurrenten Van der Vleuten en Smolders en gaat nu fier aan de leiding.
6 augustus 2020 | 18:50

Cas 2 aan kop, Sterrehof’s Dante 3e in eerste omloop NK springen Peelbergen

Vandaag stond de eerste omloop van het Nederlands Kampioenschap springen op het programma. Ditmaal zonder publiek én op een andere locatie, namelijk op Equestrian Centre de Peelbergen.
20 juli 2020 | 11:34

FEI kondigt schema aan voor Olympische spelen 2021

Vrijdag bevestigde het Tokyo Organising Committee van de Olympische en paralympische spelen het olympische competitieschema voor 2021. Voor de paardensport zijn er geen grote veranderingen, het oorsprongkelijke schema wordt met enkel één dag opgeschoven.
29 juni 2020 | 09:29

Begin augustus alsnog Nederlands kampioenschap voor springruiters

Deze titelstrijd voor Senioren, Young Riders, Junioren en Children staat op de agenda van 6 tot en met 9 augustus 2020. Plaats van handeling wordt de prachtige locatie van Equestrian Centre de Peelbergen in het Limburgse Kronenberg.
18 juni 2020 | 08:59

KWPN Kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden gaat door

Er is goed nieuws voor alle beoefenaars en belangstellenden van de eventingsport. Op het Achterhoeks Hippisch Festijn vindt ook dit jaar het KWPN-Kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden plaats, en wel op vrijdag 18 september.
11 juni 2020 | 20:20

Toch EK Jeugd deze zomer

In tegenstelling tot eerdere berichten gaat het EK Dressuur voor de jeugd toch door. Het EK zal plaatsvinden van 11 tot en met 30 augustus in de regio van Boedapest (Hongarije).
10 juni 2020 | 10:00

Aanpassingen selectietraject WK Jonge Dressuurpaarden

​In verband met de uitbraak van het coronavirus heeft de FEI de richtlijnen voor het WK Jonge Dressuurpaarden van 2020 aangepast. Het Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses is verplaatst naar 9 tot en met 13 december in Verden. De minimum kwalificatiescores kunnen nu ook behaald worden op nationale wedstrijden. Ook de KNHS heeft in het selectietraject een aantal wijzigen doorgevoerd.
5 mei 2020 | 10:19

WK Jonge Dressuurpaarden 2020 wordt indoor evenement

Vanuit de FEI houdt een werkgroep ‘dressuur’ zich momenteel bezig met alle FEI dressuurevenementen die worden getroffen als gevolg van de coronacrisis. Vanuit deze werkgroep is naar voren gekomen dat het WK Jonge Dressuurpaarden, dat in augustus dit jaar in Verden zou plaatsvinden, is uitgesteld.
23 april 2020 | 11:06

59 paarden vervolgen WK-selectietraject

Afgelopen dinsdag en woensdag vond de eerste videoselectie plaats voor het WK Jonge Dressuurpaarden. 59 paarden vervolgen dit traject. De beoordeling vond plaats door vooraf ingestuurde video’s.
16 april 2020 | 18:30

Parzival en Simon succesvolste wereldbekerfinalisten van de afgelopen 10 jaar

​Deze week zouden de wereldbekerfinales in Las Vegas worden verreden. Maar helaas gooide het Coronavirus roet in het eten. Verschillende KWPN’ers waren klaar voor de strijd, maar moeten nu noodgedwongen thuis blijven. Tijd om eens terug te blikken op de resultaten behaald door de KWPN’ers in de afgelopen 10 jaar.
15 april 2020 | 17:36

WK Jonge Dressuurpaarden: volgende week 1e observatie

Het observatietraject van het WK Jonge Dressuurpaarden gaat volgende week van start. Anders dan anders, de eerste observatie wordt gedaan op basis van de ingestuurde video’s.
13 maart 2020 | 11:31

Vijftigste jubileumeditie van Concours Hippique Mierlo afgelast

Het bestuur van Concours Hippique Mierlo heeft in nauw overleg met de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie besloten om het concours en dus ook de vier Nederlandse Kampioenschappen voor Springruiters, geen doorgang te laten vinden. Het evenement zou van 23 tot en met 26 april in Mierlo gehouden worden.
31 januari 2020 | 22:42

Zilveren EK-teams presenteren zich met allure

Vier zilveren EK-teams lieten zich van hun beste kant zien op de KWPN Stallion Show. De Junioren en Children reden met zijn achten een knap in elkaar gezet quadrille. Het zilveren EK-team van Rotterdam liet alle kwaliteiten van hun paarden zien in een prachtig optreden. De Young Riders en U25-amazones lieten zich van hun beste kant zien in een clinic met Monique Peutz. Een mooie terugblik op 2019, met daarin aandacht voor alle medaillisten, maar ook een vooruitblik op al het talent dat Nederland te bieden heeft.
9 januari 2020 | 15:15

Kronenberg maakt zich op voor zevende WK vierspannen in Nederland

Van 2 tot en met 6 september zijn alle ogen in de hippische wereld gericht op het Wereldkampioenschap voor vierspan paarden in Kronenberg, het WK Limburg 2020. Dit wordt de zevende editie van het Wereldkampioenschap voor de koningsklasse in de mensport in eigen land.
17 november 2019 | 13:44

WK Jonge Dressuurpaarden voor drie jaar terug in Ermelo

De FEI heeft zich uitgesproken over de locaties voor het WK Jonge Dressuurpaarden in 2021 t/m 2023: n.a.v. het bid van de Stichting WK Jonge Dressuurpaarden heeft zij besloten om voor deze jaren het evenement aan Ermelo op de terreinen van het Nationaal Hippisch Centrum Nederland toe te wijzen.
20 oktober 2019 | 19:39

Goud en brons op WK Jonge Eventingpaarden

Bij de zevenjarigen klom Indoctro-nakomeling Happy Boy zelfs met een nulronde op van plaats acht naar goud. De zesjarige Inchello DHI zakte door één fout van goud naar brons.
19 oktober 2019 | 10:18

Inchello DHI aan kop bij WK zesjarige eventingpaarden

In het Franse LR Lion d’Angers is het WK voor jonge eventingpaarden van start gegaan met de dressuur. Bij de zesjarige paarden heeft KWPN’er Inchello DHI overtuigend de leiding gepakt.
25 september 2019 | 16:35

Woensdag Weetjes: De fokkers van de WK-paarden in Lanaken

De KWPN Database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. Deze week zijn de paarden die deelnamen aan het WK in Lanaken en hun fokkers nader bekeken.
22 september 2019 | 17:32

KWPN-hengst Hotspot overtuigend naar 4e prijs in WK

Het zat net niet helemaal mee voor de KWPN’ers vandaag in Lanaken. De KWPN-goedgekeurde hengst Hotspot miste net op een haar een medaille, maar maakte een verbluffende indruk met het gemak waarmee hij naar de vierde plek sprong.
22 september 2019 | 14:29

Cardento-zoon Ibiza vierde op WK zesjarigen

Victoria Gulliksen greep met de door familie Venderbosch gefokte Cardento-zoon Ibiza net naast de medailles op het WK voor zesjarige springpaarden in Lanaken. Hun dubbele nulrit leidde tot de vierde plaats.
20 september 2019 | 21:58

Overzicht finalisten WK jonge springpaarden

Nadat de eerste twee onderdelen verreden zijn, zijn zojuist de finalisten bekend gemaakt die zondag mogen strijd op de Wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden in Lanaken.
17 september 2019 | 15:08

118 KWPN'ers op WK in Lanaken

Bijna 800 5-, 6- en 7-jarigen paarden komen deze week aan de start van het WK Jonge Springpaarden in Lanaken. Via de Blom Cup hebben zich een groot aantal KWPN’ers gekwalificeerd, maar ook uit andere landen staan KWPN’ers op de startlijst.
25 augustus 2019 | 17:06

Zilver met een gouden rand voor Explosion W

Wat wás het spannend. Tot de laatste ruiter aan toe, tot de één-na-laatste sprong. Want daar kreeg Ben Maher met Explosion W (v.Chacco-Blue) zijn eerste foutje op dit EK en dat betekende zilver in plaats van goud voor dit fenomenale duo.
25 augustus 2019 | 16:01

EK R’dam: Kür paradressuur levert medailles in alle kleuren op

Met twee gouden, twee zilveren en een bronzen medaille is het Europees kampioenschap goed geëindigd voor de paradressuurruiters en hun Nederlands gefokte paarden. In Grade V reden Frank Hosmar en Alphaville N.O.P. naar het goud en zij werden gevolgd door de Britse Sophie Wells en haar C. Fatal Attraction. In Grade IV bewezen Sanne Voets en Demantur RS2 N.O.P. hun onaantastbaarheid. Rixt van der Horst en Findsley N.O.P. eindigden op zilver in Grade III en voor Nicole den Dulk en Wallace N.O.P. zat er de bronzen medaille in.
24 augustus 2019 | 18:53

EK R’dam: Vancouver K met PR vijfde in spannende kürstrijd

Vijf van de vijftien kürfinalisten waren Nederlands gefokt, toch was het een volledig Duits podium op het Europees kampioenschap in Rotterdam. Isabell Werth zette haar zegereeks voort, maar dat was niet zonder slag of stoot. Dorothee Schneider komt gevaarlijk dichtbij met de geweldig passagerende Showtime FRH en ook de concurrentie van Jessica von Bredow-Werndl was stevig. De door G. Korver uit Harmelen gefokte Vancouver K zette met de Ierse Judy Reynolds het beste KWPN-resultaat neer. Met haar vijfde plaats bleef ze net voor op Edward Gal en de KWPN-erkende Glock’s Zonik N.O.P.
24 augustus 2019 | 18:26

EK R’dam: Goud voor het Nederlandse paradressuurteam

Het Nederlandse paradressuurteam heeft goud bemachtigd op het Europees kampioenschap in Rotterdam. In het Kralingse bos stond het team onder leiding van Joyce Heuitink bijna zes procent los van de Britten.
23 augustus 2019 | 19:02

Ben Maher en Explosion W behouden koppositie

Met een magistrale nulrit verzekerde Ben Maher zich met Explosion W (v.Chacco-Blue) van de beste uitgangspositie richting finale, brons voor Groot-Brittanië en Olympische kwalificatie. Daarmee verrichten ze een heldendaad.
23 augustus 2019 | 00:24

EK R’dam: Vancouver K naar vijfde positie in Grand Prix Special

Zoals vooraf werd voorspeld, was het Isabell Werth die er overtuigend met het goud vandoor ging in de Grand Prix Special. Al werd de strijd haar wel moeilijk gemaakt door landgenote Dorothee Schneider. De zeventienjarige Vancouver K kwam met de Ierse Judy Reynolds tot 78,25% en behaalde daarmee de vijfde plaats.
22 augustus 2019 | 15:20

EK R’dam: Goud voor Demantur RS2 N.O.P. en Alphaville N.O.P.

De Nederlandse paradressuurruiters zijn sterk op weg op het Europees kampioenschap in Rotterdam. Nadat de andere paradressuurruiters gisteren een zilveren en bronzen medaille bemachtigden, hebben nu ook Sanne Voets en Frank Hosmar en een gouden medaille gewonnen. Hosmar bleef met zijn Alphaville N.O.P. nipt voor op Sophie Wells en C Fatal Attraction
22 augustus 2019 | 15:03

EK: Explosion W pakt leiding na tweede onderdeel

Het tweede onderdeel van het EK springen zorgde voor een hoop verschuivingen in het klassement. Ben Maher ging gister al sterk van start en vergrootte nu zijn voorsprong met Explosion W (v.Chacco-Blue).
21 augustus 2019 | 19:09

EK: Explosion W sterk van start met derde plek

Ben Maher is vandaag sterk van start gegaan in het eerste onderdeel van het EK springen in Rotterdam met de door de kersverse fokker van het jaar Willy Wijnen gefokte Explosion W (v.Chacco-Blue).
20 augustus 2019 | 18:43

EK R’dam: Zilver voor het Nederlandse dressuurteam

Brons, dat was de teammedaille die er voor Nederland maximaal inzat; leek het. Alle hoop was gevestigd op de rit van Edward Gal en zijn KWPN-erkende Glock’s Zonik N.O.P. Als allerlaatste starter kwam de score voor de ruiter uit Oosterbeek tot 78,75%. Door de diskwalificatie van Charlotte Dujardin steeg het oranjeteam naar de zilveren medaille. De Grand Prix kwam op naam van Isabell Werth en haar Bella Rose (v.Belissimo). De top 3 werd bezet door drie Duitsers, waaronder Sönke Rothenberger en Van Gogh-zoon Cosmo die daarmee het teamgoud veilig stelden.
19 augustus 2019 | 20:37

EK R’dam: Dream Boy geeft Nederland hoop op brons

Op de eerste dag van het EK Dressuur ging de KWPN-hengst Glock’s Dream Boy N.O.P. sterk van start. Hans Peter Minderhoud bracht de Vivaldi-zoon naar 75,29% en dat zet de Nederlandse ploeg, met een minimaal verschil, op de vierde positie. Dat betekent dat het oranjeteam voorzichtig uitzicht heeft op de bronzen medaille.
14 augustus 2019 | 15:23

Bayro opgenomen in selectie TeamNL EK

De selectie van TeamNL voor het EK Eventing dat van 28 augustus tot en met 1 september in het Duitse Luhmühlen wordt verreden is bekend.
4 augustus 2019 | 18:29

ErmeloYH: Henkie naar 81,18% en de zesde positie in WK-finale

Net als vorig jaar heeft d’Avie, een zoon van de KWPN-gefokte Don Juan de Hus, de wereldtitel veroverd. Vier KWPN-gefokte paarden kwamen van start in de finale van het WK voor Jonge Dressuurpaarden, nog eens vijf hadden een Nederlandse gefokte vader. De Gelderse Henkie kwam als eerste na de pauze van stat en zette een proef neer die met 81,18% met de zesde plaats werd gewaardeerd.
4 augustus 2019 | 15:00

ErmeloYH: Zevenjarigen sluiten WK af met interessante finale

De zevenjarigen sluiten het WK voor Jonge Dressuurpaarden af met een interessante finale. Van de beste vijftien zevenjarige paarden ter wereld zijn er vier in Nederland gefokt, nog eens zes hebben een Nederlandse vader. De zesde plaats van de Gelderse Henkie in de kwalificatieronde lijkt veelbelovend voor een mooie eindklassering. Volg hier de verrichtingen van de Nederlandse paarden.
4 augustus 2019 | 13:41

ErmeloYH: Imposantos naar gedeelde vijfde plaats

Blue Hors Zack wist ook in de finale voor zesjarigen duidelijk zijn stempel te drukken. Zonik had drie nakomelingen meelopen, waarvan twee in de medailles. De nieuwe wereldkampioen heet Zucchero OLD. Deze complete Zonik-zoon voorkwam onder Frederic Wandres dat oud-wereldkampioen Revolution wederom met de titel naar huis ging. De derde plaats was ook voor Andreas Helgstrand, Zhaplin Langholt kwam tot 9,34 punten. De gedeelde vijfde plek van Bart Veeze en Wynton-zoon Imposantos betekende het beste Nederlandse resultaat.
4 augustus 2019 | 09:28

ErmeloYH: Spannende finalestrijd bij zesjarigen verwacht

De laatste dag van het WK voor Jonge Dressuurpaarden gaat van start met de finale van de zesjarigen. Het belooft een spannende rubriek te worden, waarin de Zonik-nazaten weer de strijd aangaan met elkaar en wereldkampioen Revolution. Vijf Nederlands gefokte paarden lopen mee in deze sterke finale. De KWPN-goedgekeurde Imposantos heeft vooraf de beste papieren om als hoogste KWPN’er te eindigen. Volg hier de verrichtingen van de Nederlands gefokte paarden.
3 augustus 2019 | 20:03

ErmeloYH: Jovian met vrijwel alleen maar tienen naar de wereldtitel

Het kostte lang juryberaad, maar voor het publiek was er geen twijfel mogelijk wie de nieuwe wereldkampioen moest zijn. Jovian kreeg al voor het afgroeten een groot applaus toebedeeld en dat verminderde niet als hij zijn enorme aanleg voor verzameling liet zien. Nog nooit eerder kreeg een wereldkampioen vier tienen, alleen de stap ontving geheel terecht een lager punt.
3 augustus 2019 | 19:11

ErmeloYH: Finaleticket voor Habibi DVB

Mara de Vries heeft in het derde jaar dat ze Habibi DVB voorstelt op het WK voor Jonge Dressuurpaarden het felbegeerde finaleticket te pakken. Het fokproduct van Dressuurstal Van Baalen liep in de kleine finale een strakke proef en knalde naar 78,78%, wat de tweede plaats in een grote groep zevenjarigen betekende. De rubriek kwam op naam van de Zweedse Jeanna Hogberg en Astoria (v.Sir Donnerhall II).
3 augustus 2019 | 18:41

LIVEBLOG: ErmeloYH: Uitzonderlijke kwaliteit in kopgroep; Jovian aan leiding

De eerste finale van het WK voor Jonge Dressuurpaarden is van start gegaan. Gezien de ongekende kwaliteit van paarden in de kwalificatieproef belooft het een strijd der titanen te worden. Het ligt dicht bij elkaar in de top en dat betekent dat het klassement nog alle kanten op kan. Volg via dit liveblog de verrichtingen van de KWPN-paarden.
3 augustus 2019 | 13:48

ErmeloYH: Kleine finale op naam van Ironman H

“Voor deze paarden is de kleine finale bedoeld”, stelt Christoph Hess na afloop van de proef van Ironman H. De Bordeaux-zoon is een Nederlands fokproduct, werd later kampioen van de Zweedse hengstenkeuring en wordt goed voorgesteld door Yvonne Österholm, een Finse amazone die de stoere hengst naar 8,96 punten reed. Emmelie Scholtens had Infinity (v.Apache) goed aan de gang, maar kwam met de vierde plaats net tekort voor de finale.
2 augustus 2019 | 20:39

Ermelo YH: Finaleplaatsen voor Henkie, Hautecouture en Hot-Spot PB

Bij de zevenjarigen mogen er drie KWPN’ers door naar de WK-finale. Net als twee jaar geleden bij de vijfjarigen, mogen Henkie en Hautecouture zondag hun kunnen laten zien in de finale. Hot-Spot PB, een nazaat van voormalig wereldkampioen Dancer Forever, mag nipt door naar het afsluitende onderdeel. De rubriek werd gewonnen door regerend wereldkampioen d’Avie, een in Hannover geregistreerde zoon van de KWPN-gefokte Don Juan de Hus. Met drie tienen was de tweede plaats voor Hesselheoj Donkey Boy (v.Era Dancing Hit). De top 3 werd gecompleteerd door Total Hope OLD, een combinatie van Totilas en Weihegold.
2 augustus 2019 | 16:46

LIVEBLOG: ErmeloYH: Henkie verzekerd van finaleplaats

Op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo gaat het programma verder met de kwalificatieproef voor de zevenjarigen. 39 paarden komen van start in deze rubriek, waarvan acht KWPN’ers. Vooraf lijken Henkie en Hermès goede papieren in huis te hebben. Henkie gooide als vijfjarige hoge ogen in de finale, Hermès eindigde verleden jaar op de bronzen positie. Volg via dit liveblog de prestaties van de KWPN-paarden.
2 augustus 2019 | 16:45

ErmeloYH: Just Wimphof alsnog geplaatst voor finale

De KWPN-goedgekeurde Just Wimphof heeft onder Renate van Uytert – van Vliet alsnog een finaleticket verkregen. De sterk bewegende De Niro-zoon ontving 8,66 punten en stond daarmee als tweede opgesteld. Escolar-dochter Espe was met Eva Möller goed voor de overwinning.
2 augustus 2019 | 15:22

Ermelo YH: Imposantos komt als beste KWPN’er uit de bus

Vier Nederlandse zesjarige paarden hebben zich weten te plaatsen voor de finale van het WK voor Jonge Dressuurpaarden. Van hen gaat Wynton-zoon Imposantos met een gedeelde zesde plaats met de beste papieren de finale in. Blue Hors Zack bewijst ook in deze kwalificatieronde zijn wereldwijde invloed. Drie finalisten stammen af van de KWPN-erkende Zonik. Winnaar Zucchero OLD (v.Zonik) werd met 9,46 punten nipt voor Revolution geplaatst. Na deze voormalig wereldkampioen volgt Zum Glück, ook een nazaat van Edward Gal’s teampaard.
2 augustus 2019 | 08:29

LIVEBLOG: ErmeloYH: Imposantos met 8,72 naar zesde plaats

De tweede dag van het WK voor Jonge Dressuurpaarden vervolgt met de kwalificatie voor de zesjarige dressuurpaarden. Verleden jaar was er bij de vijfjarigen veel kwaliteit te vinden en dit jaar wordt er reikhalzend uitgekeken hoe deze paarden zich ontwikkeld hebben. Van de 37 deelnemende paarden zijn er 9 KWPN-geregistreerd. Nog eens acht hebben een Nederlandse vader.
1 augustus 2019 | 16:00

ErmeloYH: Uitzonderlijk veel kwaliteit in kwalificatieronde vijfjarigen

Een uitzonderlijke groep vijfjarige dressuurpaarden trapte het WK voor Jonge Dressuurpaarden af. Zes paarden wisten hoger dan een 9,0 te scoren en daarmee lijkt de finale onwaarschijnlijk spannend te worden. De rubriek kwam op naam van Secret, een zoon van voormalig wereldkampioen Sezuan. De tweede positie was voor de uiterst bewerkbare en voor een 10 stappende Valverde, een nazaat van de KWPN-erkende Vitalis. Het beste Nederlandse resultaat was voor Bordeaux-zoon Johnny Depp, die met Renate van Uytert – van Vliet enorm veel kwaliteit liet zien. Vier Nederlands gefokte paarden plaatsten zich rechtstreeks voor de finale.
1 augustus 2019 | 10:28

LIVEBLOG: ErmeloYH: Megatalent Johnny Depp naar derde plek vijfjarigen

Het WK voor Jonge Dressuurpaarden trapt af met de kwalificatieproef voor de vijfjarigen. 44 paarden komen van start in deze eerste ronde, waarvan elf KWPN'ers.
31 juli 2019 | 17:59

Woensdag Weetjes: Het WK Jonge Dressuurpaarden

De KWPN Database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. In deze online serie komt er iedere keer een andere statistiek aan bod. Deze week staat het WK Jonge Dressuurpaarden op de planning en wij doken de startlijsten in.
29 juli 2019 | 11:15

Paardensport op de Olympische Spelen 2020: Dit verandert er

In 2016 werd bekend gemaakt dat een aantal sporten op de Olympische Spelen een nieuw format krijgen. Zo ook de hippische sport. Er werd gesproken over een team bestaande uit maar drie ruiters in plaats van vier. Vooral de grotere hippische naties, waaronder ook Nederland, waren hier geen voorstander van. Maar er zijn meer dingen die verschillen van eerdere Spelen.
27 juli 2019 | 11:33

Ook dit jaar weer kaarten voor fokkers WK-paarden

Net zoals de laatste twee jaar, krijgen ook dit jaar de fokkers van de paarden die mogen deelnemen aan het WK Jonge Dressuurpaarden weer tickets zodat zij hun fokproduct(en) in actie kunnen zien.
26 juli 2019 | 07:32

EK Jeugd: U25-amazones complementeren zilveren hattrick

De Nederlandse jeugdteams zijn goed op weg in het Italiaanse San Giovanni de Marignano. De GP-U25-amazones verzilverden de derde zilveren teammedaille van de dag.
26 juli 2019 | 07:15

EK Jeugd: Ook teamzilver voor Nederlandse Young Riders

In het Italiaanse San Giovanni de Marignano resulteerde de strijd van het Nederlandse Young Riders-team in een zilveren teammedaille. “We hadden dit resultaat niet verwacht, wel gehoopt”, licht bondscoach Monique Peutz toe.
26 juli 2019 | 06:59

EK Jeugd: Teamzilver voor Nederlandse Junioren

Het Nederlandse Junioren-team heeft een prachtige zilveren medaille bemachtigd in de landenwedstrijd op het Europees kampioenschap in het Italiaanse San Giovanni in Marignano.
16 juli 2019 | 08:35

Ledenvoordeel: Tot 50% korting op tickets Europese Kampioenschappen Rotterdam!

U kunt als KWPN-lid kaarten met korting bestellen, om het op een na grootste paardensportevenement wat Nederland ooit heeft gehost te bezoeken!
15 juli 2019 | 11:21

Bronzen teammedaille voor eventing Young Riders

Het Nederlandse Young Riders Eventingteam heeft in Maarsbergen brons gewonnen bij het Europees kampioenschap. Een mooi resultaat voor debuterend bondscoach Marcelle de Kam, haar pupillen en het hele team er om heen.
15 juli 2019 | 11:02

Emma Bocken en Dagma winnen zilver bij EK Children De Wolden

Met drie combinaties die in een barrage streden om de medailles kreeg het EK Children op het schitterende terrein in Veeningen een prachtige Climax. Emma Bocken leek met haar snelle en fanatieke merrie Dagma (Tangelo van de Zuuthoeve uit Cantate Z van Calvin Z, fokker Stal Hendrix uit Kessel) favoriet voor het goud.
15 juli 2019 | 10:44

Tweede teamgoud voor Nederland

Opnieuw heeft Nederland goud. Vrijdagavond grepen de Young Riders, nadat de Children dit al presteerden, de eerste plaats bij de Europese Kampioenschappen springen in Veeningen.
12 juli 2019 | 09:05

Nederlandse springploeg Children Europees Kampioen

Het Nederlandse Children team is Europees kampioen springen geworden. In Veeningen wisten de vier ruiters in een geweldige barrage de Duitse ploeg te kloppen. Engeland werd derde.
4 juli 2019 | 19:45

Esmée Donkers: 'Mijn Europese titel verdedigen is geen doel op zich'

Esmée Donkers presteert de laatste jaren opvallend bij de jeugd. De amazone uit Venhorst doet dat met twee fokproducten van vrienden van haar ouders, afkomstig uit hetzelfde dorp. De samenwerking tussen de families Timmers en Donkers gaat al vele jaren terug.
27 juni 2019 | 12:31

Iconic B vervangt Indian Rock op WK Jonge Dressuurpaarden

Emmelie Scholtens heeft de KWPN-goedgekeurde hengst Indian Rock af moeten melden voor het WK Jonge Dressuurpaarden. De eveneens goedgekeurde Beukenvallei’s Iconic B is als eerste reserve opgeroepen.
21 juni 2019 | 11:28

Meerdere KWPN-hengsten afgevaardigd naar WK Jonge Dressuurpaarden

Gisteren was de derde en laatste selectie voor het Wereldkampioenschap Jonge Dressuurpaarden dat van 1 tot en met 4 augustus op het Nationaal Hippisch Centrum plaats vindt. Verschillende KWPN-hengsten hebben zich in de kijker weten te rijden.
19 juni 2019 | 08:10

Bekijk nu! KWPN Ontmoet gouden Paradressuurteam *VIDEO*

Deze keer ging Floor Dröge op bezoek bij het gouden Paradressuurteam van WK Tryon. Zij hadden een trainingskamp ter voorbereiding op het EK Paradressuur in Rotterdam deze zomer.
29 mei 2019 | 16:00

Woensdag Weetjes: Welke KWPN'ers reden zich in de spotlight tijdens het NK Dressuur?

Tijdens het Nederlands Kampioenschap van afgelopen weekend waren de KWPN-hengsten in de meerderheid.
14 mei 2019 | 16:00

Edward Gal wil met Zonik naar EK Dressuur in Rotterdam

Edward Gal heeft zijn zinnen gezet op de Europese Kampioenschappen van deze zomer, die dit jaar in het Nederlandse Rotterdam gehouden worden.
13 mei 2019 | 16:00

Inschrijving Blom Cup geopend!

Wat hebben Jub, Ipsthar, Hally Berry en Gogo Karla V met elkaar gemeen? Zij waren de absolute winnaars van de Blom Cup 2018 en dit jaar kan het uw paard zijn.
10 mei 2019 | 15:35

Tot wel 50% korting op tickets voor EK’s in Rotterdam

Speciaal voor al onze leden: kortingen tot wel 50% op tickets voor de Longines FEI Europese Kampioenschappen Springen, Dressuur en Para-Dressuur Rotterdam 2019!
8 mei 2019 | 20:36

Strijd voor vijf- en zesjarige eventers in Renswoude

“We hebben twee klassen, de vijf- en zesjarigen dus dat maakt het al anders dan voorgaande jaren, tevens is de wedstrijd open voor alle stamboeken”, vertelt Boonzaaijer over het komende kampioenschap.
28 april 2019 | 18:23

NK Mierlo: Jochems en Dubbeldam aan het woord

Twee ruiters wonnen medailles op het NK Mierlo met KWPN’ers. Kevin Jochems en Jeroen Dubbeldam zijn zeer tevreden met de prestaties en het resultaat van Cristello en Roelofsen Horsetrucks Eldorado S.
27 april 2019 | 19:41

Brons voor Fosther, goud voor Ferdinand

De Nederlandse kampioenschappen voor de jeugd hebben goud opgeleverd bij de Junioren voor Elize van de Mheen met Ferdinand (v.Verdi) en brons voor Bas Moerings met Fosther (v.Vigo d’Arsouilles) bij de Young Riders.
26 april 2019 | 20:10

Elize van de Mheen en Ferdinand (v.Verdi) nemen leiding over

De Junioren en Young Riders kregen vandaag in Mierlo het tweede NK-onderdeel voor de kiezen. Bij de Junioren heeft Elize van de Mheen de leiding overgenomen met de Verdi-zoon Ferdinand.
25 april 2019 | 22:18

Entrepreneur (v.Clinton) derde in eerste NK-onderdeel

Naast de senioren reden ook de Junioren en Young Riders vandaag de ring in Mierlo binnen voor het Nederlandse kampioenschap. Veronique Morsink sprong met Entrepreneur (v.Clinton) naar een voorlopige derde plaats.
25 april 2019 | 21:21

KWPN-erkende Fernando goed van start op NK Mierlo

Op het CH Mierlo zijn vandaag de eerste onderdelen verreden van de Nederlandse kampioenschappen voor springruiters. Meerdere KWPN’ers hebben een sterke start gemaakt.
24 april 2019 | 20:40

Titelverdediger GLOCK's Zonik naar NK Dressuur

Het duo staat op de deelnemerslijst van het NK Dressuur, dat plaats vindt van 23 tot en met 26 mei.
23 april 2019 | 18:34

WK Countdown: over 100 dagen gaan we van start!

Over precies 100 dagen gaat het Longines FEI/WBFSH Dressage World Breeding Championships for Young Horses van start op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Deze vierde editie op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo gaat ongetwijfeld weer voor mooie sport zorgen. Op donderdag 1 augustus verschijnt de eerste deelnemer in de baan.
7 april 2019 | 18:50

Steve Guerdat en Alamo winnen Wereldbekerfinale! *VIDEO*

Na de winst in het eerste onderdeel en een onfortuinlijk balkje in de tweede, herpakte regerend nummer één ruiter Steve Guerdat zich vandaag op voortreffelijke wijze met de Ukato-zoon Alamo.
5 april 2019 | 20:36

Kaarten flink geschud in tweede onderdeel WB-finale

Een kampioenschap staat altijd garant voor spannende sport. Zo ook vandaag in Göteborg, waar het tweede onderdeel van de Wereldbekerfinale springen verreden werd.
4 april 2019 | 21:20

WB-finale: Alamo en Apart aan de leiding in eerste onderdeel

De eerste klap is een daalder waard, moet regerend nummer 1 van de wereldranglijst Steve Guerdat gedacht hebben. Met de door Daan Nanning gefokte Alamo won hij het eerste onderdeel van de Wereldbekerfinale.
29 maart 2019 | 12:00

KWPN Kampioenschap voor Vijfjarige Eventingpaarden verhuist naar Renswoude Horse Trials

Na 10 jaar gaat het KWPN Kampioenschap voor Vijfjarige Eventingpaarden, dat voorheen werd georganiseerd tijdens de KWPN Kampioenschappen, naar Renswoude Horse Trials.
27 maart 2019 | 11:45

Spannende strijd in Wereldbekerfinale dressuur verwacht

De definitieve deelnemerslijst voor de Wereldbekerfinale dressuur is inmiddels gepubliceerd. Laura Graves en Verdades nemen revanche nemen. Zou er dit jaar nog meer inzitten dan de tweede plaats in de finale?
22 maart 2019 | 09:47

Titelverdedigers Beezie Madden en Breiling LS opnieuw aan start Wereldbekerfinale

Deze week werd de definitieve deelnemerslijst bekend gemaakt voor de Wereldbekerfinale springen, dat plaats vindt van 3 tot en met 7 april in het Zweedse Gothenburg. Op de lijst zeven KWPN’ers, waaronder titelverdediger Breiling LS.
18 maart 2019 | 19:45

Met korting naar het WK Jonge Dressuurpaarden

Bezoek van 1 t/m 4 augustus het WK Jonge Dressuurpaarden, waar ’s werelds beste dressuurbeloften in verschillende leeftijdscategorieën strijden om de hoogste eer. Bent u lid van de KNHS of het KWPN? Dan krijgt u in de voorverkoop €5,- korting op uw tickets!
15 maart 2019 | 18:00

Jeroen Dubbeldam: “EK in Aken staat op één!” *VIDEO*

​Europees én wereldkampioen, zowel individueel als met het team. Tussendoor maakten zij ook deel uit van het winnende team van de Nations Cup finale in Barcelona. Bijzondere momenten, vol emotie maar niet haalbaar zonder de vakmanschap en horsemanship van Olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam. Zijn partner in crime? Zenith SFN. Zondag neemt Zenith SFN afscheid van de sport op Indoor Brabant.
14 maart 2019 | 18:00

Floor Dröge: “Goede indruk WK-selectie”

KWPN-inspecteur Floor Dröge maakt dit jaar voor het eerst deel uit van de selectiecommissie. “Het is heel fijn om te merken dat we met zijn drieën goed op één lijn zitten”, waarmee ze doelt op haar mede-selectiecommissieleden Monique Peutz en Alex van Silfhout.
1 maart 2019 | 13:04

Sportsfit WK-selectie Jonge Dressuurpaarden 2019 van start

Op 12 en 13 maart is op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo het eerste Sportsfit observatiemoment voor de vijf-, zes- en zevenjarige dressuurpaarden zich voor dit wereldkampioenschap kunnen selecteren.
22 februari 2019 | 15:12

Startlijsten NK Subtop bekend

De KNHS heeft de starttijden van het Nederlands Kampioenschap Dressuur indoor in de subtop-rubrieken bekendgemaakt. De allereerste klasse die op zaterdag 2 maart wordt verreden is de Lichte Tour.
21 december 2018 | 12:00

Selectietraject WK Jonge Dressuurpaarden 2019 bekend!

Van 1 tot en met 4 augustus 2019 worden in Ermelo de ‘Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses’ verreden. Inmiddels is bekend hoe de vijf-, zes- en zevenjarige dressuurpaarden zich voor dit wereldkampioenschap kunnen selecteren.
22 oktober 2018 | 11:23

Last week winners 15 t/m 21 oktober

Op alle internationale niveaus in de dressuur-, spring- en eventingsport worden er topklasseringen behaald door KWPN-gefokte paarden. Om deze paarden én fokkers onder de aandacht te brengen is ‘Last Week Winners’ ontstaan. In het begin van iedere week worden hier de winnaars van de week ervoor genoemd. Voor dressuurpaarden geldt dit vanaf Prix St. Georges, voor het springen vanaf 1.40m en van eventing alle internationale wedstrijden. Tevens worden de winnaars van de jongepaardenrubrieken (vijf- tot en met zevenjarigen) meegenomen.
22 oktober 2018 | 11:15

KWPN derde in stamboeken klassement WK Jonge Eventingpaarden

Individueel waren er geen topklasseringen voor KWPN-fokproducten op het WK voor jonge eventingpaarden dat van 18 tot en met 21 oktober in Frankrijk verreden werd. Door constante prestaties bij de 7-jarige paarden, eindigde het KWPN wel als derde in het stamboeken klassement.
9 oktober 2018 | 16:35

Jordy Wilken en Sanne de Jong met familiefokproduct aan start bij Military Boekelo

Elf KWPN’ers staan er op de deelnemerslijst van Military Boekelo. Bijzonder is dat van deze elf KWPN’ers er twee zijn gefokt door de familie van de ruiter: Burry Spirit van Jordy Wilken en Enjoy van Sanne de Jong.
3 oktober 2018 | 11:57

Woensdag Weetje: Bijna de helft deelnemers WEG mennen tuigpaard

De KWPN-database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. In deze online serie komt er iedere keer een andere statistiek aan bod. Deze week aandacht voor de indrukwekkende hoeveelheid tuigpaarden die zich profileren in de internationale mensport.
25 september 2018 | 13:50

Zilver voor Greydanus WK Jonge Menpaarden

Bij de zevenjarigen was er een prachtige zilveren medaille voor Waldemar-zoon Greydanus.
25 september 2018 | 09:40

Zilver en brons voor KWPN’ers WEG Voltige

Vijf KWPN’ers namen deel aan het wereldkampioenschap Voltige. Een prachtige bronzen teammedaille was er voor Oostenrijk en Fairytale. Fairytale wist ook individueel een medaille te winnen met zijn voltigeur net zoals Carusso Hit.
24 september 2018 | 07:18

WEG Tryon: Boyd Exell naar goud

Het laatste onderdeel van de wereldruiterspelen in Tryon werd afgesloten met de vaardigheid. Boyd Exell maakte een sterk kampioenschap door. Een tijdfoutje in de vaardigheid kon niet voorkomen dat de Australiër gehuldigd werd tot wereldkampioen. De Amerikaanse Chester Weber eindigde op de derde plaats in de vaardigheid en bracht zijn team naar de gouden medaille, individueel eindigde Weber op de zilveren positie. De Belg Edouard Simonet mocht zowel individueel brons als een bronzen teamplak ophalen. Beste Nederlander was Koos de Ronde die net buiten de medailles viel. Bram Chardon stond aan kop in de vaardigheid, maar kon daarmee zijn marathonresultaat niet voldoende opkrikken.
23 september 2018 | 20:05

Admara (v.Padinus) klimt knap op naar vijfde plaats

Het lukte Carlos Enrique Lopez met de Padinus-zoon Admara wat de twee Nederlandse ruiters in de individuele WK-finale niet lukte: met twee sublieme nulritten een flinke stijger in het klassement te maken.
22 september 2018 | 23:59

WEG Tryon: Koos de Ronde wint marathon; Exell nog steeds aan leiding

De marathon gooide het klassement van het wereldkampioenschap volledig op zijn kop. Na een schitterende strijd vol ups-and-downs revancheerde Koos de Ronde zich geweldig na zijn tegenvallende dressuurproef. Vader en zoon Chardon kregen allebei 20 strafpunten en behaalden zo niet het vooraf zo gehoopte resultaat. Het is Boyd Exell die momenteel de leiding in het klassement heeft. Nederland staat momenteel op de zilveren positie in de tussenstand; Amerika staat onaangetast bovenaan.
22 september 2018 | 18:47

WEG Tryon: Paradressuur: driemaal goud, tweemaal zilver en tweemaal brons

Het is een geweldig wereldkampioenschap voor de Nederlandse paradressuurruiters en de Nederlands gefokte paarden. In Grade IV zette Demantur N.O.P. ook de kür op naam en zo sluit Sanne Voets de wereldruiterspelen af met drie gouden medailles. In Grade V was het complete podium bezet door KWPN-gefokte paarden
22 september 2018 | 08:03

Teammedailles voor H&M Christian K en Eddie Blue

Het zit niet mee voor Nederland op het WK springen in Tryon. De ploeg van Rob Ehrens pakte met hun vijfde plaats wel het ticket voor de Olympische Spelen, maar de medailles gingen naar Amerika, Zweden en Duitsland.
21 september 2018 | 21:18

WEG Tryon: Historisch paradressuurgoud voor Nederland

Het Nederlandse paradressuurteam heeft op de wereldruiterspelen van Tryon geschiedenis geschreven door in de landenwedstrijd het goud binnen te slepen. Het oranjeteam, dat gisteren al met een aantal goede ritten sterk op weg was, kreeg geduchte concurrentie van Groot-Brittannië.
21 september 2018 | 20:51

WEG Tryon: Boyd Exell brengt USA naar leiding; Nederland voorlopig op zilver

Het laatste onderdeel ging op de wereldruiterspelen van start en ook daarin leveren de Nederlandse ruiters en de Nederlands gefokte paarden goede prestaties. De in Nederland gevestigde Australiër Boyd Excell ging sterk van start door 31,68 strafpunten voor de dressuur te laten noteren. De tweede plaats was voor de Amerikaan Chester Weber die tot 35,10 strafpunten kwam. Het beste Nedelandse resultaat was voor IJsbrand Chardon en dat brengt Nederland tot voorlopig teamzilver.
21 september 2018 | 07:59

Kaarten flink geschud in tweede WEG-onderdeel springen

Er gebeurde een hoop in het tweede onderdeel van het WK springen, waarin maar weinig nulrondes werden gerealiseerd. H&M Christian K en de KWPN-goedgekeurde hengst Bacardi VDL klommen op naar de tweede en zesde plek.
20 september 2018 | 22:06

WEG Tryon: Topscores voor Demantur N.O.P. en C Fatal Attraction

In het eerste deel in de landenwedstrijd voor paradressuur werden er topscores gereden door Demantur N.O.P. (v.Vivaldi) en de voor Engeland uitkomende C Fatal Attraction (v.Fidertanz). Voor de Nederlandse vlag behaalden ook Alphaville N.O.P. (v.Sandreo) en Wallace N.O.P. (v.Future) goede scores. Nederland staat nu op een knappe eerste plaats. Doordat niet ieder land al evenveel ruiters aan de start heeft gehad, is de tweede dag (waarin alleen Rixt van der Horst nog rijdt) nog net zo belangrijk.
20 september 2018 | 07:50

Quabri de L’Isle tweede, Admara zesde in eerste WEG-onderdeel

Het Wereldkampioenschap springen is van start gegaan in Tryon en meerdere KWPN’ers deden direct goede zaken in deze eerste 1.55m-rubriek. Nederland staat in het voorlopige landenklassement knap tweede.
19 september 2018 | 21:15

WEG Tryon: Goud voor Findsley; brons voor El Corona Texel

De paradressuurruiters laten het aantal medailles in Tryon nog hoger oplopen. De Nederlandse Rixt van der Horst ging op herhaling door weer een wereldtitel mee naar huis te nemen in Grade III. Zij deed dat met de Bellissimo-dochter Findsley. In deze Grade was er brons voor El Corona Texel (v.Wynton). Een mooi vervolg op de eerste dag, waar vier Nederlands gefokte paarden twee gouden, een zilveren en een bronzen medaille bemachtigden.
18 september 2018 | 22:19

WEG Tryon: Twee keer goud, zilver én brons in paradressuur

De Nederlandse paarden zijn goed voor een medailleregen tijdens de paradressuur in Tryon. In Grade V waren er medailles voor C Fatal Attraction (v.Fidertanz) en Alphaville N.O.P. (v.Sandreo), in Grade IV een gouden medaille voor Demantur N.O.P. (v.Vivaldi), terwijl in Grade II Wallace N.O.P. (v.Future) brons mee naar huis nam.
16 september 2018 | 17:53

Zilver voor KWPN-goedgekeurde hengst Grandorado TN!

Het heeft tot aan het WK voor zevenjarigen geduurd, maar hier is ‘ie dan: een prachtige zilveren plak bij de zevenjarigen voor de KWPN-goedgekeurde hengst Grandorado TN met Willem Greve.
16 september 2018 | 15:01

Happy-Fomia zevende op WK zesjarigen

De zesjarigen kregen een delicaat 1.35m-parcours voorgeschoteld in de finale van het WK voor jonge springpaarden. Als snelste vierfouter pakte Matthew Sampson de zevende prijs met de Spartacus-dochter Happy-Fomia.
16 september 2018 | 11:54

KWPN-hengst Irvington VDL 9e in WK finale

Met niet minder dan 24 deelnemers in de barrage van het Wereldkampioenschap voor vijfjarigen, werd er flink gas gegeven. De keer op keer foutloos springende KWPN-goedgekeurde hengst Irvington VDL (v.Dallas VDL) eindigde als negende.
15 september 2018 | 19:30

Ipsthar snelt in troostfinale naar tweede plaats

Bijna altijd springt de KWPN-goedgekeurde hengst Ipsthar onder Bas Moerings foutloos maar in het tweede WK-onderdeel nét niet. Dat bracht hen in de troostfinale, waarin ze weer sterk voor de dag kwamen.
14 september 2018 | 23:43

WEG Tryon: Verdades pakt zilver in Special

Wat een enerverende Grand Prix Special werd er verreden op de wereldruiterspelen. Combinaties die op voorhand zeker leken van deelname aan de finale maakten fouten en een aantal aanstormende talenten lieten zien dat dressuur zeker spannend kan zijn. De Amerikaanse Laura Graves en haar Verdades waren goed voor zilver, zij konden niet tippen aan de fenomenale proef van Isabell Werth en Bella Rose.
14 september 2018 | 21:54

Tien KWPN’ers naar WK-finale vijfjarigen

Alle vijfjarige springpaarden die in zowel het eerste als tweede onderdeel geheel foutloos zijn gebleven, hebben een ticket voor de finale verdiend. Dat geldt voor tien KWPN’ers, waaronder de hengst Irvington VDL.
14 september 2018 | 21:51

Vier zesjarige KWPN’ers geplaatst voor WK-finale

In de finale voor de zesjarigen zondag in Lanaken zullen vier KWPN’ers aan de start verschijnen, waaronder de Numero Uno-dochter H.V.R. Halfweg’s Hope, die zich als één-na-beste geplaatst heeft.
14 september 2018 | 21:20

Gaesbekers Glamour Girl als beste zevenjarige naar WK-finale

Negen KWPN’ers hebben zich geplaatst voor de finale van de zevenjarigen in Lanaken. Onder hen de KWPN-goedgekeurde hengsten Grandorado TN (v.Eldorado van de Zeshoek) en Gomez TN (v.Zambesi).
14 september 2018 | 00:47

WEG Tryon: Cosmo brengt Duitsland naar goud; Verdades helpt USA aan zilver

Na een spannende landenwedstrijd bracht Cosmo het Duitse team naar de gouden teammedaille. Onder Sönke Rothenberger liep de Van Gogh-zoon naar 81,44%, al bleek deze fenomenale proef niet voldoende om Verdades (v.Florett As) op afstand te houden. Laura Graves scoorde 0,093% meer en hielp daarmee de Verenigde Staten aan zilver. De Grand Prix werd gewonnen door Isabell Werth en haar Bella Rose.
13 september 2018 | 08:32

WEG Tryon: Buriel K.H. beste KWPN-resultaat na eerste deel landenwedstrijd

Na de eerste dag van de landenwedstrijd zorgt de Osmium-zoon Buriel K.H. voor het hoogste KWPN-resultaat. Met de Zweedse Juliette Ramel kwam het fokproduct van tot 75,24%. De hoogste score is tot nu toe voor de Duitse Jessica von Bredow-Werndl. Met haar Trakehner-merrie TSF Dalera BB (v.Easy Game) scoorde zij 76,67% en daarmee staat haar thuisland op de eerste plek in de landenwedstrijd. Daarna volgen Zweden, Amerika, en Groot-Brittannië. Nederland staat op de voorlopige vijfde plek, maar als beste resultaat de KWPN-hengst GLOCK’s Dream Boy N.O.P. (v.Vivaldi).
12 september 2018 | 19:55

Woensdag Weetjes: Wie nemen er deel aan WK Lanaken?

De KWPN-database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. In deze online serie komt er iedere keer een andere statistiek aan bod. Deze week blikken we vooruit op het WK Lanaken
11 september 2018 | 13:14

Bram Chardon over de WEG: ‘Vier paarden die precies doen wat jij wilt, dat is geweldig!’

Bram Chardon is dan misschien begonnen als de grootste fan en deelnemer van het team van zijn vader, hij vestigt nu zelf zijn naam in de sport als de nummer één FEI vierspan rijder van de wereld.
10 september 2018 | 15:55

World Equestrian Games in de startblokken

Meer dan 100 KWPN’ers verschijnen van 12 tot en met 23 september aan de start in het Amerikaanse Tryon. Vier jaar geleden bemachtigde Jeroen Dubbeldam met Zenith op een onnavolgbare wijze goud, zowel individueel als met het team. Valegro en Charlotte Dujardin stegen keer op keer boven zichzelf uit en keerden huiswaarts met individueel goud en teamzilver.
4 september 2018 | 09:03

Teamgoud, individueel zilver en brons op WK Enkelspan voor KWPN’ers

Op het wereldkampioenschap voor enkelspannen (29 augustus tot en met 2 september) heeft het Nederlandse enkelspanteam onder leiding van bondscoach Ad Aarts voor het eerst in de geschiedenis een gouden medaille behaald. Bovendien was het ook voor het eerst dat het WK voor enkelspannen in Nederland werd georganiseerd.
17 augustus 2018 | 17:15

EK U25: Goud voor Dark Legend

De uit Hasselt afkomstige Denise Nekeman heeft het Europees kampioenschap voor Grand Prix-ruiters onder de 25 jaar afgesloten met de vierde plaats in de eindstand. Met haar Boston STH (v.Johnson) scoorde de 24-jarige amazone 77,20%.
17 augustus 2018 | 10:40

EK U25: Denise Nekeman grijpt net naast de medailles

Het ligt dicht bij elkaar op het Europees kampioenschap voor Grand Prix-ruiters jonger dan 25 jaar. Beste Nederlandse was Denise Nekeman, in het zadel van Boston STH (v.Johnson) kwam zij tot 73,66% en de vijfde plaats.
16 augustus 2018 | 11:07

EK U25: Nederlandse U25-team naar zilveren positie

Het Nederlandse dressuurteam voor Grand Prix-ruiters jonger dan 25 jaar heeft een zilveren medaille bemachtigd op de Europese kampioenschappen in het Drentse Exloo. Duitsland was nog een maatje te groot voor het oranjeteam. De Britten, goed voor teambrons, hebben in Charlotte Fry een sterke troef. Met haar Nederlands gefokte Dark Legend (v.Zucchero) kwam Fry tot 74,94% en de overwinning in deze proef.
5 augustus 2018 | 15:11

Spetterend Jong Talent tijdens de Onori Young Talent Kadervormingswedstrijd

Op het World Breeding Championship voor Young Horses werd vandaag ook nationaal dressuur verreden, en wel in de Onori Young Talent Kadervorming. Er werd gestreden in rubrieken voor de Children, Junioren, Young Riders en U25.
5 augustus 2018 | 14:52

ErmeloYH: Niet Henkie, maar Hermès wint laatste medaille

De finale van de zesjarigen mondde uit in een grote verrassing. Niet de Gelderse Henkie, maar underdog Hermès neemt de laatste medaille mee naar huis. De Easy Game-zoon ging als eerste van start, stond lange tijd bovenaan en kreeg uiteindelijk brons. De nieuwe wereldkampioen is d'Avie, een zoon van de KWPN-gefokte Don Juan de Hus (v.Krack C). Als tweede mocht Villeneuve aansluiten, een nazaat van de KWPN-erkende Vitalis.
5 augustus 2018 | 14:38

Ermelo YH: Opnieuw dubbel succes voor Franka Loos bij de Stallions of the Year

Zowel de tweede als de derde plaats in de Freestyle Kür op muziek van de Stallions of the Year rubriek op het Longines World Breeding Championschip for Young Horses werden ingenomen door Franka Loos, die tweede werd met Crosby en derde met George Clooney.
5 augustus 2018 | 09:26

ErmeloYH: Goud voor geweldig galopperende Glamourdale; zilver voor Governor-STR

De geweldig galopperende Glamourdale is wereldkampioen geworden bij de zevenjarigen. De imponerende Lord Leatherdale-zoon bezorgde zowel het publiek als jury kippenvel en kwam in totaal tot 87,05%. Daarmee bleef de zwarte KWPN-hengst voor op de goed afgerichte Governor-STR die zilver mee naar huis mag nemen. Het brons was voor favoriet Fuersten-look die een fikse fout in de laatste wisselserie maakte en daarmee de kans op een hogere plaats verspeelde.
4 augustus 2018 | 18:22

ErmeloYH: Asgard's Ibiza beste KWPN'er vijfjarigen

Aftrap 15.00 uur. Om 15.00 uur maken we in Ermelo de aftrap van de finale voor de vijfjarigen op het Longines FEI World Breeding Championship for Young Horses. De KWPN'ers die aan bod komen kunt u terugvinden via: https://www.kwpn.nl/nieuws?itemId=NewsItem:17134.LIV Op de hoogte blijven van de resultaten van onze KWPN'ers? Volg deze liveblog gedurende de finale voor de actuele uitslagen!
4 augustus 2018 | 11:18

ErmeloYH: Vitalis-zoon Valparaiso II aan kop; geen finale voor Goodman RWP

Nadat vijf KWPN-gefokte paarden zich via de kwalificatieronde rechtstreeks voor de finale plaatsten, deden er in de kleine finale nog vier zevenjarige Nederlands gefokte paarden een gooi naar een finaleplek. Waarop voorhand Jazz-zoon Goodman RWP een goede uitgangspositie leek te hebben, kwam hij niet verder dan de zevende plaats en 74,09% De rubriek werd gewonnen door Wolfgang Himsl en Valparaiso II, een zoon van de KWPN-gefokte en -erkende Vitalis.
4 augustus 2018 | 09:36

ErmeloYH: Totilas-zoon Total Hope wint kleine finale; Habibi DVB beste KWPN'er

De kleine finale van het WK voor Jonge Dressuurpaarden is gewonnen door Totilas-zoon Total Hope. Deze in Hannover en Zweden goedgekeurde zoon van Isabell Werth's Weihegold OLD bemachtigde 8,34 en daarmee laat de combinatie van twee dressuurfenomenen zien in de finale thuis te horen. Beste KWPN'er was Habibi DVB die onder Mara de Vries naar de zesde positie liep en dat maakt dat er niet meer Nederlands gefokte paarden in de finale verschijnen.
3 augustus 2018 | 21:06

Ermelo YH: Henkie goed op koers voor medaille

De Gelders gefokte Henkie is na de eerste kwalificatieronde goed op weg voor een medaille. De Alexandro P-zoon bleef op minimale afstand van Villeneuve, een zoon van de KWPN-erkende Vitalis. Drie KWPN'ers mogen zondag in de finale nogmaals strijden voor een medaille. De overige zeven KWPN-gefokte paarden komen morgen van start in de kleine finale, waarvan de beste drie alsnog in het afsluitende onderdeel mogen rijden.
3 augustus 2018 | 15:12
Liveblog

ErmeloYH: Glamourdale met twee tienen naar derde plaats

De tweede dag van het WK voor Jonge Dressuurpaarden vervolgde met de kwalificatie van de zevenjarigen. Al vroeg in het veld wist de KWPN-hengst Governor-STR een dijk van een proef neer te zetten. De Totilas-zoon kwam tot 83,25% en leek daarmee lange tijd op de overwinning af te koersen. Totdat de geweldig galopperende Glamourdale de baan betreedt en met twee tienen uiteindelijk naar de derde plek gaat. Net achter de vierde plek van Governor-STR zit de machtige Equilence's Giovanni. In combinatie met de zevende plaats van de voor Frankrijk uitkomende Gotilas du Feuillard betekent dit dat het Lord Leatherdale- en het Totilas de toon bepalen in de finale die bezet wordt door in ieder geval vijf KWPN'ers.
3 augustus 2018 | 08:51

ErmeloYH: Asgard's Ibiza neemt revenge

Op deze tweede dag van het WK voor jonge dressuurpaarden in Ermelo kwamen de vijfjarigen terug voor de kleine finale. De Desperado-zoon Asgard's Ibiza liet zien dat er met hem rekening moet worden gehouden, want hij won de kleine finale met 8,96 punten.
2 augustus 2018 | 18:39

ErmeloYH: Indian Rock beste KWPN'er, Revolution leidt klassement

De eerste kwalificatie voor de vijfjarigen eindigde in een spannende apotheose. Uiteindelijk staan er vijf paarden aan de kop met slecht 12 honderdste verschil. De hoogst scorende Nederlandse combinatie zit daar ook bij, dat is de KWPN-hengst Indian Rock op de vijfde plaats.
2 augustus 2018 | 16:53

ErmeloYH: Elitemerries zetten de toon in CDI1*

Het was de Danone I-nazaat Danoenchen, voorgesteld door Matthias Alexander Rath, die unaniem op één geplaatst werd in de CDI1* op het WK voor Jonge Dressuurpaarden. Daarna volgde een heel rijtje elitemerries. Farzana G, Darabel en Flanell, allen al goed voor mooie scores in de Lichte Tour, liepen allen naar 70 procent of hoger.
1 augustus 2018 | 12:33

Laatste kans korting op WK-tickets!

Nog geen tickets voor het WK Jonge Dressuurpaarden? Bestel deze dan nog vandaag met speciale KWPN-korting!
29 juli 2018 | 20:57

Nederlandse paardensportteams FEI Wereldruiterspelen bekend

Na afloop van het NK Dressuur in Ermelo zijn de teams bekend gemaakt die de acht verschillende paardensportdisciplines voor Nederland gaan vertegenwoordigen op de FEI Wereldruiterspelen in Tryon (USA).
29 juli 2018 | 20:14

Glock’s Zonik N.O.P. prolongeert Nederlandse titel

De KWPN-erkende Glock’s Zonik mag zich weer een jaar lang Nederlands kampioen noemen. De Blue Hors Zack-zoon liep in het afsluitende onderdeel van het kampioenschap naar 83,42% en dat leverde Edward Gal zijn negende dressuurtitel op. Na afloop van het kampioenschap werd het Nederlandse team bekend gemaakt. Een prachtig hengstenteam, bestaande uit KWPN-(erkende) hengsten, inclusief een reserve zal de driekleur vertegenwoordigen op de wereldruiterspelen van Tryon.
28 juli 2018 | 16:41

Hengsten in vorm tijdens eerste onderdeel NK Dressuur

Onder barre weersomstandigheden waren de hengsten in vorm tijdens het eerste onderdeel voor het Nederlands kampioenschap. In een wolkbreuk liep de KWPN-erkende Glock’s Zonik N.O.P. naar 79,43%. Tweede werd Glock’s Dream Boy die steeds meer routine krijgt op Grand Prix-niveau.
19 juli 2018 | 15:50

Sterke delegatie naar WK Jonge Dressuurpaarden

IDS staat boordevol mooie verhalen over sport en fokkerij! Vandaag een van deze verhalen uitgelicht. De afvaardiging voor het WK Jonge Dressuurpaarden, dat begin volgende maand plaats vindt op het Nationaal Hippisch Centrum, is bekend.
15 juli 2018 | 21:45

EK Dressuur Jeugd: Esmee Donkers en Chaina completeren de gouden dag

Elf medailles, waarvan negen voor KWPN-paarden. Dat is de indrukwekkende reeks eremetaal die de Nederlandse dressuurjeugd naar huis weet te nemen na het Europees kampioenschap in Fontainebleau. Esmee Donkers completeerde de gouden dag door haar tweede individuele gouden medaille te winnen bij de Young Riders. Haar Sir Donnerhall-dochter Chaina liep naar 80,50% in de kür op muziek.
15 juli 2018 | 15:58

EK Dressuur Jeugd: Nog meer medailles voor Happy Feet en Fariska

Het succes kan niet op gedurende dit Europees kampioenschap. Naast de weergaloze prestaties van de Nederlandse Junioren en Young Riders, laten ook de Children (kinderen in de leeftijd van twaalf tot veertien jaar die met een E-pony of paard rijden) van zich horen. Sanne Buijs en Happy Feet (v.Tuschinski) prolongeerden hun individuele Europese titel en lieten daarmee Lara van Nek en haar uiterst charmante Fariska (v.Vivaldi) achter zich.
15 juli 2018 | 15:40

EK Dressuur Jeugd: Hattrick voor Greenpoint’s Cupido

Het leek vooraf een uitgemaakte zaak, maar het moet nog wel gebeuren op een Europees kampioenschap. In het Franse Fontainebleau reden Daphne van Peperstraten en haar geweldenaar Greenpoint’s Cupido voor wat ze waard waren en verbeterden hun internationale record met een score van bijna 81 procent. De derde gouden medaille voor de Zuid-Hollandse amazone en haar Johnson-zoon die in hun laatste Junioren-jaar zitten.
14 juli 2018 | 19:59

EK Dressuur Jeugd: Gouden medaille voor Esmee Donkers en Chaina

Het Europees kampioenschap voor Junioren en Young Riders verloopt succesvol voor de Nederlandse dressuurjeugd. Na een rij aan teammedailles kunnen er, na de medaille voor Daphne van Peperstraten, nog twee individuele medailles worden toegevoegd aan de verzameling. Sir Donnerhall-dochter Chaina werd 77,29% gehuldigd als individueel Europees kampioen Young Riders. Zilver was voor Febe van Zwambagt en de Rheinlands geregistreerde FS Las Vegas. Westpoint-nazaat Evita Ronia liep onder Diana van de Bovenkamp net buiten de medailles.
14 juli 2018 | 15:42

EK Junioren: Goud voor Greenpoint’s Cupido

In Fontainebleau liet Greenpoint’s Cupido onder Daphne van Peperstraten zien van grote klasse te zijn. Het uiterst succesvolle duo werd na teamgoud gehuldigd als individueel Europees kampioen bij de Junioren. Daarmee heeft de Johnson-zoon samen met zijn amazone goede kaarten in handen om ook op na de kür op muziek gehuldigd te worden als beste Junioren-combinatie van het continent.
12 juli 2018 | 23:36

EK Dressuur Jeugd: Children zetten medaillereeks voort

In Fontainebleau sleepten de Children (kinderen van twaalf tot veertien jaar met een E-pony of paard) de derde teammedaille binnen voor Nederland. De voor de driekleur rijdende Lara van Nek, Sanne Buijs, Lilli van den Hoogen en Sanne van der Pols bleven na een spannende wedstrijd net voor op onze oosterburen.
12 juli 2018 | 14:11

EK Dressuur Jeugd: Nederlandse Young Riders pakken teamzilver

De Nederlandse Young Riders vervolgen het Europees kampioenschap met succes, want na het teamgoud van de Junioren gaan ook de Young Riders met een zilveren medaille naar huis. De sterk rijdende Febe van Zwambagt, Diana van de Bovenkamp, Laura Quint en Esmee Donkers kwamen net een procent tekort om Duitsland te verslaan.
12 juli 2018 | 08:27

EK Dressuur Jeugd: Junioren-team sleept goud binnen

Het Europees kampioenschap in het Franse Fontaineblue is goed van start gegaan voor het Nederlandse Junioren-team. Het team bestaande uit Daphne van Peperstraten, Thalia Rockx, Kimberly Pap en Milou Dees wist bijna drie procent voor te blijven op het sterke Duitse team en heeft daarmee goud in handen.
3 juli 2018 | 14:25

Ruiters hebben vizier gericht op WEG Tryon

IDS staat boordevol mooie verhalen over sport en fokkerij! Vandaag een van deze verhalen uitgelicht: Jannika Sprunger, Marc Houtzager en Hans Peter Minderhoud laten hun licht schijnen over de mogelijke teamplaatsen voor de Wereldruiterspelen later dit jaar in het Amerikaanse Tryon.
28 juni 2018 | 15:23

Afvaardiging WK Jonge Dressuurpaarden bekend *Update*

De afvaardiging van vijf-, zes- en zevenjarige talenten voor het WK Jonge Dressuurpaarden word vandaag bekend gemaakt.
3 juni 2018 | 19:11

Eye Catcher Spaans kampioen in de Lichte Tour

In het Spaanse Segovia maakte de KWPN-hengst Eye Catcher zijn opwachting in het Spaans kampioenschap. Antonio Laiz Zandio bracht de Vivaldi-zoon naar 73,25% in de kür op muziek en werd daarmee nationaal kampioen in de Lichte Tour.
29 april 2018 | 17:32

NK: brons voor Ben Schröder en Davino Q

Na een vierde plaats op het NK vorig jaar, kon Ben Schröder met de Vingino-zoon Davino Q naar voren treden voor het brons. Maikel van der Vleuten greep met Dana Blue (v.Mr.Blue) nipt naast de medailles.
28 april 2018 | 20:28

NK: Don’t Tell Me What To Do nipt naast podium bij Junioren

Er werd een mooi aantal nulrondes gerealiseerd in het Nederlandse kampioenschap voor Junioren. Met alleen een tijdfout pakte Iris Hakvoort met de Canturano-zoon Don’t Tell Me What To Do de vierde plaats.
28 april 2018 | 20:19

NK: medailles voor Dobbey en Fosther bij Young Riders

Megan Laseur mag zich de nieuwe Nederlands kampioen Young Riders noemen. Het zilver ging naar Lars Kersten met de Zirocco Blue VDL-merrie Dobbey, gevolgd door Bas Moerings met Fosther (v.Vigo d’Arsouilles) als winnaars van het brons.
27 april 2018 | 20:00

NK: Cristallo wint, Davino Q derde in het tweede onderdeel

Zoals verwacht zijn de kaarten flink geschud in het tweede onderdeel van het NK Senioren in Mierlo. Leon Thijssen won de dagprijs vandaag met de Numero Uno-zoon Cristello H, en Ben Schröder pakte met Davino Q (v.Vingino) de derde plaats.
27 april 2018 | 19:18

NK: Halfzus van hengst Vincenzo tweede bij Young Riders

Op de Nederlandse kampioenschappen voor Junioren en Young Riders hebben meerdere KWPN’ers zich in de kijker gesprongen tijdens het tweede onderdeel vandaag. Zo werd Emiel Richter tweede met Sundance (v.Padinus).
26 april 2018 | 20:28

NK: Jeroen en Zenith SFN pakken de leiding

Het eerste onderdeel van het Nederlands kampioenschap voor Senioren bleek een kolfje naar de hand van Jeroen Dubbeldam en de Rash R-zoon Zenith SFN. Zij wonnen deze snelheid- en wendbaarheidswedstrijd op 1.50m-niveau.
26 april 2018 | 19:48

NK JR/YR: Bas Moerings finisht met Fasther als tweede

In Mierlo zijn vandaag de eerste wedstrijden van de Nederlandse springkampioenschappen voor de jeugd verreden. Bas Moerings snelde naar de tweede plek met Fasther (v.Vigo d’Arsouilles) bij de Young Riders.
26 april 2018 | 12:05

Dana Blue de rising star van Maikel van der Vleuten

IDS staat boordevol mooie verhalen over sport en fokkerij! Vandaag een van deze verhalen uitgelicht: Maak kennis met het toptalent van Maikel van der Vleuten, Dana Blue!
15 april 2018 | 19:17

Breitling LS en Eddie Blue blinken uit in WB-finale

De voorsprong die Beezie Madden op de eerste dag pakte met de KWPN-goedgekeurde hengst Breitling LS (v.Quintero) heeft ze tot op het eind toe vast weten te houden. Daarmee schreef ze de Wereldbekerfinale op haar naam en verwees ze landgenoot Devin Ryan met de pas negenjarige Eddie Blue (v.Zirocco Blue VDL) naar de tweede positie.
14 april 2018 | 18:20

Wereldbekerfinale: Verdades grijpt net naast de titel

Wat was het spannend in Parijs. Na een geweldige Grand Prix wist de door de familie Crum uit Herveld gefokte Verdades (v.Florett As) zijn koppositie niet vast te houden in de kür op muziek. Het was de koningin van de dressuur die haar favorietenrol helemaal waarmaakte. Met de Oldenburgs geregistreerde Weihegold OLD (v.Don Schufro) overschreed Isabell Werth de magische grens van 90 procent en mag daarmee de wereldbeker weer mee naar huis nemen.
14 april 2018 | 07:13

Beezie en Breitling versterken koppositie

Dankzij opnieuw een toprit in het tweede onderdeel van de Wereldbekerfinale in Parijs, heeft Beezie Madden haar leidende positie versterkt. Met de KWPN-goedgekeurde hengst Breitling LS staat ze nu één balk los van de concurrentie.www.
13 april 2018 | 18:41

Wereldbekerfinale: Verdades onbetwiste leider van de Grand Prix

De wereldbekerfinale van Parijs werd zojuist in het voordeel beslecht van Laura Graves en haar Nederlands gefokte Verdades. De Amerikaanse amazone reed met het fokproduct van de familie Crum uit Herveld naar 81,41 procent en bleef daarmee royaal voor op Isabell Werth. Met Weihegold (v.Don Schufro) had ’s werelds nummer één teveel fouten om de koppositie te bemachtigen.
12 april 2018 | 12:40

Daniel Bachmann Andersen: 'Het draait allemaal om horsemanship'

IDS staat boordevol mooie verhalen over sport en fokkerij! Vandaag een van deze verhalen uitgelicht: Ga mee op bezoek bij Daniel Bachmann Andersen en de KWPN-erkende Blue Hors Zack! Deze week maken zij hun debuut in de wereldbekerfinale.
27 maart 2018 | 17:24

Met korting naar het WK Jonge Dressuurpaarden

Bezoek van 2 t/m 5 augustus het WK Jonge Dressuurpaarden, waar ’s werelds beste dressuurbeloften in verschillende leeftijdscategorieën strijden om de hoogste eer! Bent u KWPN-lid? Dan krijgt u in de voorverkoop €5,- korting op uw tickets!
4 maart 2018 | 17:49

Nederlandse titel voor Expression

De KWPN-hengst Expression is gehuldigd als de nieuwe Nederlands kampioen in de Zware Tour. De Vivaldi-zoon die gisteren zijn winnende Grand Prix-debuut maakte, ging ook in de kür ook muziek als een vorst door de baan. Een weergaloze kür leverde 77,75 procent op en dat betekende de titel voor Diederik van Silfhout die exact een jaar geleden nog indoorkampioen werd in de Lichte Tour.
3 maart 2018 | 18:07

Expression in GP-debuut onbedreigd naar Nederlandse titel

De KWPN-hengst Expression maakte op de KNHS Indoorkampioenschappen zijn debuut in de zwaarste klasse. Met een ongekend gemak liep de Vivaldi-zoon onder Diederik van Silfhout naar procent. Een afgetekende overwinning en een formidabel debuut voor het beloftevolle duo.
21 februari 2018 | 14:35

CH De Wolden vernieuwt terrein voor EK Young Riders 2019

Met nog anderhalf jaar te gaan tot het Europees Kampioenschap springen voor Young Riders, Juniors & Children, vernieuwt het bestuur van CH De Wolden haar terrein en voorzieningen op diverse punten.
12 januari 2018 | 14:57

Selectie WK Jonge Dressuurpaarden 2018

De KNHS heeft in overleg met het KWPN het selectietraject voor deelname aan het WK voor jonge dressuurpaarden gewijzigd. Het grootste verschil is dat er niet op basis van wedstrijdresultaten maar op basis van observatie en training wordt geselecteerd.
22 oktober 2017 | 20:06

KWPN vierde bij WK jonge Eventingpaarden 2017

Op de afsluitende dag van het WK voor jonge eventingpaarden in het Franse Le Lion d’Angers was het springen van grote invloed op de einduitslag. In het stamboekenklassement klom het KWPN, ondanks een mindere dag van Giant Prospect BB en Merel Blom, van de vijfde naar de vierde plaats. Beste KWPN'er werd Gouverneur.
21 oktober 2017 | 22:12

KWPN op plaats vijf na cross WK jonge Eventingpaarden 2017

Vandaag werd op het WK voor jonge eventingpaarden in het Franse Le Lion d’Angers de cross verreden. Met een zesde plaats is de zesjarige Giant Prospect BB (Lauries Crusador XX) met Merel Blom de beste KWPN’er in de tussenstand.
20 oktober 2017 | 19:03

WK jonge Eventingpaarden 2017 begonnen

Deze dagen wordt het in het Franse Le Lion d’Angers het WK voor jonge eventingpaarden verreden. Na de dressuur staat Giant Prospect BB (Lauries Crusador XX) met Merel Blom op plaats zes als beste KWPN’er in de tussenstand.
8 oktober 2017 | 16:30

Military Boekelo: Cekatinka naar winst, Bayro Nederlands Kampioen

Tim Price en Cekatinka (v.King Kolibri) pakten de winst op het prestigieuze Military Boekelo. Tim Lips en de Casantos-zoon Bayro eindigde als tweede en stelde zo het Nederlands Kampioenschap veilig. Sanne de Jong behaalde met Enjoy (v.Cartano) de bronzen plak op het NK.
7 oktober 2017 | 22:30

Military Boekelo: Cekatinka aan de leiding en Bayro 3e

Cekatinka gaat met Tim Prince aan de leiding op Military Boekelo. Bayro en Tim Lips staan op een hele knappe derde plaats.
6 oktober 2017 | 19:45

Military Boekelo: Bayro en Tim Lips tweede in tussenstand

Na het onderdeel dressuur staat Tim Lips met Bayro (v.Casantos) tweede in klassement.
30 september 2017 | 21:00

Farona slaat dubbelslag op kampioenschap jonge springpaarden

Twee jaar op rij weet Baltic VDL-dochter Farona het kampioenschap voor jonge springpaarden in Canada te winnen onder de Ierse Daniel Coyle.
27 september 2017 | 11:45

Woensdag Weetjes: Numero Uno topleverancier WK Lanaken

De KWPN-database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. In deze online serie komt er iedere keer een andere statistiek aan bod.
25 september 2017 | 18:52

KWPN-ers op erepodium WK Tweespannen

In Slovenië bij het plaatsje Lipica vond van 20 tot 24 september het WK Tweespannen plaats. Voor de Nederlandse menners was er deze editie geen hoofdrol weggelegd. In tegenstelling tot de zes KWPN-ers, die in de top twee het podium alsnog oranje deden kleuren. Allemaal zijn zij gefokt in de tuigpaardrichting
24 september 2017 | 19:25

Zilver voor Flash (v.Numero Uno) bij de zevenjarigen!

In de mooiste finale van de dag, die van de zevenjarigen op 1.45m-niveau, greep Pieter Devos met Flash (v.Numero Uno) als laatste starter in de barrage knap de zilveren medaille.
24 september 2017 | 16:12

KWPN-hengst Graziano vierde in WK-finale

Als bekroning op een ijzersterk zomerseizoen kon Steven Veldhuis zich vanmiddag als vierde opstellen met de KWPN-goedgekeurde hengst Graziano (v.Baltic VDL) in de WK-finale.
24 september 2017 | 11:32

Harwich VDL achtste in WK-finale

Op de finaledag op het WK in Lanaken beten de vijfjarigen de spits af. Twee KWPN'ers kwamen niet in de buurt van het hout, maar tijdfouten hielden hen nipt uit de barrage.
23 september 2017 | 13:15

Kent Farrington rijdt Creedence naar winst GP New York

De Lord Z-zoon Creedance en de huidige nummer 1 van de wereld, Kent Farrington, waren het hoogtepunt van de vrijdagavond. Voor ogen van in grote getale aanwezig publiek, waren zij onverslaanbaar in de Grand Prix.
23 september 2017 | 08:57

Celena VDL opent LGCT Rome met winst

De Mr. Blue-dochter Celena VDL legde met de Braziliaanse ruiter Marlon Modolo Zanotelli beslag op de hoofdprijs in de openingswedstrijd van de Global Championstour in Rome.
21 september 2017 | 21:43

Herakles, Gaspahr, Grandorado TN en Graziano foutloos op eerste WK-dag

Vandaag zijn de Wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden van start gegaan in het Belgische Lanaken. In de eerste WK-onderdelen sprongen diverse KWPN-goedgekeurde hengsten zich in de kijker.
20 september 2017 | 12:40

Woensdag weetjes: KWPN'ers winnen een derde medailles WK Lanaken

De KWPN-database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. In deze online serie komt er iedere keer een andere statistiek aan bod.
18 september 2017 | 14:30

Fokkerspremies voor fokkers van medaillewinnaars Lanaken

Van 20 tot en met 24 september vindt in het Belgische Lanaken het Wereldkampioenschap voor jonge springpaarden plaats. Voor fokkers van de uiteindelijke medaillewinnaars wordt een fokkerspremie beschikbaar gesteld. Voorwaarde om de premie te ontvangen, is dat de fokker bij de huldiging van zijn fokproduct in Lanaken aanwezig moet zijn na de finales op zondag 24 september.
10 september 2017 | 20:11

WK Jonge Menpaarden: vierde plaats voor Festinov

Zondag vond tijdens het WK voor Jonge Menpaarden in Mezöhegyes de finale plaats. Hiervoor wisten zich vier van de zes deelnemende KWPN-ers te kwalificeren. Het beste resultaat werd in Hongarije neergezet door Festinov.
8 september 2017 | 10:06

WK Jonge Menpaarden in Hongarije

In Mezöhegyes vindt momenteel het WK voor Jonge Menpaarden plaats. Hoewel niet met Nederlandse menners doen er in Hongarije wel zes KWPN-ers mee.
6 september 2017 | 16:25

Olympisch eventingpaard, Bart L verkocht naar Japan

Met het oog op de Olympische Spelen in 2020 in Japan heeft de Japanse hippische federatie het CCI4* internationale eventingpaard, Bart L gekocht. Deze elfjarige KWPN-er maakte vorig jaar tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro nog deel uit van het gouden, voor Frankrijk uitkomende, eventingteam.
6 september 2017 | 14:26

Woensdag Weetje: KWPN'ers op EK Vierspannen

De KWPN-database bevat een schat aan informatie, die wij graag willen delen. In deze online serie komt er iedere keer een andere statistiek of getallenreeks aan bod. Deze week de forse hoeveelheid KWPN'ers in de vierspannen op het recente EK in Gotenburg.
2 september 2017 | 20:30

EK U25: Zilver voor MDH Avanti

Op het Europees kampioenschap voor Grand Prix-ruiters jonger dan 25 jaar behaalde United-zoon MDH Avanti een individuele, zilveren medaille. Onder Anne Meulendijks liep de bruine naar 74,69% en dat niet voldoende om de Duitse Lisa-Maria Klössinger voor te blijven.
1 september 2017 | 18:47

EK U25: Zilver voor Nederlandse team

Op het Europees kampioenschap in Lamprechtshausen hebben de Nederlandse GP-U25-amazones een mooie zilveren medaille behaald in de landenwedstrijd. Avanti MDH (v.United) en Johnson-zoon Boston STH leverden onder Anne Meulendijks en Denise Nekeman belangrijke bijdragen aan deze ereplak. De proef werd gewonnen door de Duitse Lisa-Maria Klössinger met FBW Daktari (v.Donautanz). Onze oosterburen bleken over de breedte sterker, zij wonnen een gouden teammedaille, Zweden was goed voor brons.
28 augustus 2017 | 08:21

EK Gotenburg: Goud voor IJsbrand Chardon en oranje team

Ongelooflijk hoe IJsbrand Chardon al decennia weet te pieken op belangrijke wedstrijden. Tijdens het EK Vierspannen pakte hij opnieuw goud. Samen met Theo Timmerman en Koos de Ronde behaalde hij dit eremetaal ook in de landenwedstrijd. Zestien van de vierentwintig paarden in de spannen van de top zes kunnen overigens bogen op KWPN-roots!
27 augustus 2017 | 18:02

Drie KWPN’ers in individuele EK-finale

Op het Europese Kampioenschap in Gothenburg namen drie KWPN’ers deel aan de individuele finale, waarin de beste 25 ruiters mochten starten. Sergio Alvarez Moya reed G&C Arrayan naar de 14e plek.
26 augustus 2017 | 21:23

EK Gotenburg: IJsbrand Chardon na dressuur en marathon aan de leiding

IJsbrand Chardon deed in de marathon tijdens het EK Vierspannen in Gotenburg simpelweg wat van hem werd verwacht en stuurde zijn span naar een tweede plaats. Met deze prestatie gaat de menner uit Schipluiden voorlopig aan de leiding na twee onderdelen.
26 augustus 2017 | 18:31
EK Gotenburg

EK Gotenburg: Buitenaardse Cosmo loopt naar zilver met een gouden randje

De fenomenale Cosmo kwam heel dichtbij het Europese goud op het EK in Gotenburg. Met zijn 22-jarige ruiter Sönke Rothenberger zat met de Van Gogh-zoon zijn landgenote Isabell Werth, die Don Schufro-merrie Weihegold OLD zadelde, met 0,3% behoorlijk op de hielen. De voor de Britse vlag startende Nip Tuck eindigde net buiten het podium, terwijl de KWPN-hengst Arlando (v.Paddox) naar een knappe zesde plaats gereden werd. De KWPN-erkende Cennin kwam als beste Nederlandse combinatie tot de achtste positie.
26 augustus 2017 | 10:31

G&C Arrayan gekwalificeerd voor individuele finale

Na de tweede ronde van de landenwedstrijd op het EK in Gothenburg kon het goud worden uitgereikt aan Ierland. Ook zijn hiermee de beste 25 ruiters voor de individuele finale op zondag bekend geworden.
25 augustus 2017 | 18:44

EK Gotenburg: Dressuurwinst voor vierspanrijder Theo Timmerman

Opvallend veel KWPN-ers doen mee aan het EK Vierspannen. Ook voor de wagen van klassementsleider Theo Timmerman en de nummer twee IJsbrand Chardon. Het Nederlands team staat voorlopig op plaats één
25 augustus 2017 | 17:55
EK Gotenburg

EK Gotenburg: Fenomenale Cosmo danst naar Europees zilver

Hoewel Isabell Werth ook dit kampioenschap onaantastbaar lijkt, kwam in de Grand Prix Special de jongere generatie wel heel dichtbij. De Van Gogh-zoon Cosmo, pas tien jaar oud, liep met zijn pas 22-jarige ruiter Sönke Rothenberger op weergaloze wijze naar zilver.
24 augustus 2017 | 19:43

EK Gothenburg: G&C Arrayan zakt in klassement

Op de tweede dag van het Europese Kampioenschap werden er veel fouten gemaakt. Het Nederlandse team en de KWPN’ers hadden niet alle geluk aan hun zijde.
23 augustus 2017 | 22:57

EK Gotenburg: Nog drie medailles voor paradressuurploeg

Het Europees kampioenschap in Gotenburg is bijzonder succesvol geëindigd voor de Nederlandse paradressuurploeg. De Nederlandse ruiters waren goed voor nog eens drie medailles, terwijl Fatal Attraction met de Britse Sophie Wells goed was voor goud. Dat betekent dat Nederland met zeven medailles in alle kleuren naar huis gaat en er tien medailles naar KWPN-gefokte paarden gingen.
23 augustus 2017 | 22:56

EK Gotenburg: Cosmo draagt bij aan teamgoud; Nederland buiten medailles

De landenwedstrijd is op het EK in Gotenburg teleurstellend geëindigd voor de Nederlandse teamploeg. Voor het eerst sinds 2003 weten de Nederlandse ruiters geen Europese teammedaille mee naar huis te nemen. De Van Gogh-nazaat Cosmo droeg bij aan de overmacht van Duitsland. De KWPN-hengst Arlando (v.Paddox) was goed voor teamzilver, terwijl de KWPN-hengst Zuidenwind (v.OO Seven) in Zweedse dienst zijn eerste FEI-medaille verdiende.
23 augustus 2017 | 16:06

G&C Arrayan (v.Baloubet du Rouet) begint sterk aan EK

Voor de Nederlandse springruiters is het Europese Kampioenschap niet denderend begonnen. Het team van Rob Ehrens staat voorlopig twaalfde. Beste KWPN’er is de op de zesde plek geëindigde G&C Arrayan (v.Baloubet du Rouet).
22 augustus 2017 | 21:47

EK Gotenburg: Nederland na eerste dressuurdag voorlopig op teamzilver

Twee Duitse combinaties voeren de uitslagenlijsten van het Europees kampioenschap in Gotenburg aan en maken daarmee de kans dat Duitsland teamgoud verovert waarschijnlijk. De Nederlandse dressuurploeg staat op een voorlopige tweede plaats, maar het verschil met voorlopige Deense brons is minimaal (0,056%). Buiten dat komt ook Zweden dichtbij een medaillepositie en heeft Groot-Brittannië nog twee sterke ijzers in het vuur.
22 augustus 2017 | 18:36
EK Gotenburg

EK Gotenburg: Teambrons voor de Nederlandse paradressuurploeg

De Nederlandse paradressuurploeg heeft een mooie bronzen teammedaille weten veilig te stellen op het EK in Gotenburg. De ploeg bestaande uit Frank Hosmar, Nicole den Dulk, Lotte en Sanne Voets had niet de bloedvorm van gisteren, maar staat wel voor het vierde jaar op rij op een internationaal kampioenschap op het podium. Fatal Attraction, een Fidertanz-nazaat die met Sophie Wells het Britse team vertegenwoordigt, bracht Groot-Brittannië naar het teamgoud.
21 augustus 2017 | 19:13

EK Gotenburg: Nederlandse paradressuurruiters goed van start; vier KWPN-medailles

De paradressuurruiters zijn het EK in Gotenburg voortvarend begonnen. Frank Hosmar en Alphaville N.O.P. (v.Sandreo) en Sanne Voets en haar Vivaldi-zoon Demantur wonnen een gouden medaille in grade V en IV. Nicole den Dulk bemachtigde in Grade II een zilveren medaille met haar Wallace N.O.P. (v.Future).
20 augustus 2017 | 19:00

Bulana wint individueel brons op EK Eventing!

Bulana en Allstar B helpen Engeland aan teamgoud op EK Eventing en Bulana wint daarnaast individueel brons in Polen!
19 augustus 2017 | 16:25

Sanne de Jong wint voor 2e keer kampioenschap vijfjarige eventingpaarden

Voor het eerst in de geschiedenis heeft één en dezelfde amazone het KWPN-kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden gewonnen: Sanne de Jong legde in 2014 beslag op deze titel met Enjoy en deze keer eindigde ze opnieuw bovenaan in het klassement, ditmaal in het zadel van Have Fun.
18 augustus 2017 | 21:24

Sterk optreden Bulana in dressuur bij EK eventing

Op de tweede dag van de dressuur bij het Europees kampioenschap eventing in het Poolse Strzegom heeft Bulana (v.Tygo) goede zaken gedaan. De merrie die wordt gereden door de Engelse Nicola Wilson, staat na de dressuur op plaats 7. Sietse van Dellen fokte Bulana uit zijn Furore merrie Sulana.
18 augustus 2017 | 12:21 Regio Gelders paard

Mia-Amanda prolongeert titel op NVK Gelders Paard

Voor de KWPN-richting Gelders Paard begon de strijd om de nationale titels met zeven hengstveulens en vervolgens acht merrieveulens. Hiervan werden er zes uitgenodigd voor de finale en mocht uiteindelijk Mia-Amanda opstellen als eerste veulenkampioen 2017.
17 augustus 2017 | 19:07

Allstar B hoogst geplaatste KWPN'er na 1e dag EK Eventing

In het Poolse Strzegom wordt deze dagen het EK Eventing verreden. Vandaag reed de eerste helft van het deelnemersveld dressuur.
16 augustus 2017 | 14:03

Interessante clinic van Pavo Cup tot Grand Prix

Voorafgaande aan de finale van de Pavo Cup op de KWPN Kampioenschappen geeft Marian Dorresteijn een clinic, waarin het trainen van Pavo Cup tot Grand Prix centraal staat. Deze leerzame clinic start om 15.05 uur in de hoofdring, the place to be dus voor iedere liefhebber van goede dressuurpaarden!
15 augustus 2017 | 14:19

Emmelie Scholtens en Apache naar EK Dressuur

Op dinsdag 22 augustus start voor de dressuurruiters het Europees kampioenschap senioren in Gothenburg. Vandaag werd bekend dat GLOCK’s Johnson TN van Hans Peter Minderhoud een kleine blessure heeft opgelopen en daarom niet mee kan doen.
13 augustus 2017 | 18:17
Jeugd-EK

EK Roosendaal: Goud voor Cupido en Happy Feet, Esperanza brons

Nadat in de individuele proeven het Nederlandse team medailles in alle kleuren mee naar huis mocht nemen, deden de amazones met oranje kragen er in het afsluitende onderdeel weer een schepje bovenop door twee gouden en een bronzen medaille te bemachtigen.
12 augustus 2017 | 22:55
Jeugd-EK

EK Roosendaal: Goud, zilver en brons voor Nederland

De Nederlandse jeugdteams hebben op het EK in Roosendaal medailles in alle kleuren weten veilig te stellen. Jasmien de Koeyer won met haar Esperanza (v.Desperados) een individuele bronzen medaille bij de Young Riders. Daphne van Peperstraten maakte de verwachtingen waar door haar Greenpoint’s Cupido (v.Johnson) een zilveren medaille te laten winnen. Het Nederlandse Children-team, voor het eerst van de partij, bezette met vier deelnemers de top 6 en was daarmee goed voor teamgoud.
10 augustus 2017 | 23:42
Jeugd-EK

EK Roosendaal: Twee zilveren teammedailles voor Nederland

De Nederlandse Junioren en Young Riders hebben twee zilveren teammedailles binnen weten te slepen. Op de terreinen van Den Goubergh in Roosendaal eindigt het Oranje-team tweemaal als tweede achter Duitsland en ook bij de Children worden er aansprekende resultaten neergezet.
9 augustus 2017 | 11:30

WK Vierspannen 2020 in Nederland

De internationale hippische sportfederatie FEI heeft het Wereldkampioenschap voor vierspan paarden 2020 toegekend aan de organisatie van de internationale menwedstrijd in Horst aan de Maas. Het WK wordt gehouden van 2 tot en met 6 september 2020 op de terreinen van de hippische evenementenzone Grandorse in Kronenberg (Horst aan de Maas).
8 augustus 2017 | 09:47

Team voor EK Vierspannen in Gothenburg bekend

Bondscoach Harry de Ruijter heeft bekend gemaakt welke Nederlandse menners in actie gaan komen op het Europees Kampioenschap voor vierspannen in Gothenburg van 24 tot en met 29 augustus.
6 augustus 2017 | 15:43
liveblog

Ermelo YH: Governor wint zilver!

In de finale voor zesjarige paarden op het WK in Ermelo heeft Governor-Str de zilveren medaille gewonnen. Lordswood Dancing Diamond werd wereldkampioen. Gunner KS pakt de zevende plaats.
6 augustus 2017 | 09:53
WK Jonge Dressuurpaarden

ErmeloYH: Lovende woorden en de zesde plaats voor Henkie en Adelinde

De KWPN-hengst Henkie is op de zesde plaats geëindigd op het WK voor Jonge Dressuurpaarden. Zowel Adelinde Cornelissen als de Alexandro P-zoon mochten lovende woorden in ontvangst nemen en lieten in totaal 8,8 punten noteren. De elitemerrie Haute Couture, voorgesteld door Dinja van Liere, eindigde met 8,3 punten op de tiende plaats. De nieuwe wereldkampioen is Don Martillo, een Hannoveraans geregistreerde zoon van de KWPN-gefokte Don Juan de Hus (v.Jazz).
5 augustus 2017 | 21:28

Wonderpaard, Fiontini voor de derde keer Wereldkampioen

In de finale om de wereldtitel voor de zevenjarige dressuurpaarden bevonden zich ook vijf KWPN-ers. Voor de derde keer op rij werd Wereldkampioen het beeldschone wonderpaard, Fiontini met Severo Jesus Jurado Lopez in het zadel. Zilver was er voor Kirsten Brouwer met een dansende Sultan des Paluds.
5 augustus 2017 | 21:27
Liveblog

LIVEBLOG: Vijf KWPN-ers in WK-finale Zevenjarigen

In totaal vijftien paarden kwamen in de baan om met elkaar de titanenstrijd om de titel Wereldkampioen Zevenjarige Dressuurpaarden aan te gaan. Wereldkampioen is voor de derde keer op rij geworden Fiontini met Severo Jesus Jurado Lopez in het zadel. President's First Apple was met een vierde plaats de beste KWPN-er in de rubriek.
5 augustus 2017 | 13:29
liveblog

Ermelo YH: Great Lady TC alsnog naar finale

Zojuist heeft Great Lady TC zich alsnog geplaatst voor de finale bij de zesjarigen. De machtige dochter van Bretton Woods kreeg een score van 8,6 en werd daarmee tweede.
5 augustus 2017 | 09:05
Liveblog

Ermelo YH: Hannelinde GLN negende in kleine finale vijfjarigen

Liveblog van de kleine finale van de vijfjarigen.
4 augustus 2017 | 20:37

Farzana en Fantastique op fantastische wijze door naar de finale

Wat een ontknoping in de kleine finale van de Zevenjarigen! Zowel Lynne Maas op Fantastique als Mara de Vries met Farzana reden vandaag sterke proeven en wisten zich daarmee alsnog te plaatsen voor de finale voor deze leeftijdscategorie, die morgenmiddag plaatsvindt. De voor Luxemburg uitkomende Standing Ovation won deze rubriek.
4 augustus 2017 | 18:30
Liveblog

LIVEBLOG: WK Zevenjarigen Kleine Finale

Twee KWPN-ers hebben zich in een bloedspannende kleine finale alsnog weten te plaatsen voor de finale van de zevenjarige paarden, die zaterdagmiddag zal plaatsvinden, te weten de als tweede geplaatste Lynne Maas op Fantastique en de nummer drie Farzana met Mara de Vries. Dit brengt de stand op vijf KWPN-ers voor de finale op de thuiswedstrijd van dit stamboek! Standing Ovation won de rubriek.
4 augustus 2017 | 14:00
Liveblog

Ermelo YH: Drie zesjarigen direct naar de finale

Na het tweede deel van de voorselectie voor zesjarigen hebben drie KWPN'ers zich rechtstreeks geplaatst voor de finale. De KWPN-hengsten Governor Str en Gunner KS en de Jazz zoon Gerion.
4 augustus 2017 | 13:11
WK Jonge Dressuurpaarden

Ermelo YH: Habibi beste KWPN'er, Henkie en Haute Couture rechtstreeks naar finale

De in Hannover geregistreerde Don Martillo, een zoon van de KWPN-gefokte Don Juan de Hus (v.Jazz), trok gisteren de overwinning naar zich toe en gaf de eerste plaats niet meer af. De KWPN-hengst Henkie (v.Alexandro P) zakte naar de tiende plaats, Connaisseur-dochter Haute Couture eindigt in de eindstand op de twaalfde plaats, net genoeg voor een startplek in de finale.
4 augustus 2017 | 08:45

Tweede dag WK Jonge Dressuurpaarden bijna van start

Na een goed verlopen eerste dag, begint over driekwartier de tweede dag van het WK Jonge Dressuurpaarden.
3 augustus 2017 | 21:53

First Apple en Ferdeaux zitten Fiontini op de hielen

Voor de finale op zaterdag hebben zich vandaag tijdens het WK Jonge Dressuurpaarden drie zevenjarige KWPN-ers geplaatst. Een hele prestatie, want er deden maar liefst zevenendertig paarden mee. President’s First Apple heeft met Patrick van de Meer met een tweede plaats de beste kaarten achter de formidabele lijstaanvoerder, Fiontini.
3 augustus 2017 | 18:09

Ermelo YH: Gunner KS hoogstgeplaatste zesjarige KWPN'er van vandaag

In de eerste helft van de kwalificatie voor de zesjarigen op het WK jonge dressuurpaarden in Ermelo is de KWPN hengst Gunner KS met de voorlopig zesde plaats de hoogst geplaatste KWPN'er.
3 augustus 2017 | 13:15

Ermelo YH: Electra wint PSG rubriek

De Prix St. George rubriek waarmee het CDI1*, dat tijdens het WK Jonge Dressuurpaarden wordt verreden, vandaag begon was een weerzien van oude bekenden. Winnares werd de merrie Electra, die vorig jaar nog de hoogst eindigende KWPN'er was bij de zevenjarigen.
3 augustus 2017 | 13:00
Liveblog

Henkie vijfde in voorronde vijfjarigen

Het WK voor Jonge Dressuurpaarden is zojuist afgetrapt met de rubriek voor vijfjarige dressuurpaarden. De KWPN-hengst Henkie (v.Alexandro P) is op de vijfde plaats geëindigd in de eerste voorronde voor de vijfjarigen.
3 augustus 2017 | 08:30

WK Jonge Dressuurpaarden van start!

Over een uur is het zo ver, dan start de eerste combinatie op het WK Jonge Dressuurpaarden in Ermelo! Wij houden jullie graag de komende dagen helemaal op de hoogte van al het dressuurgeweld.
2 augustus 2017 | 09:17

Sterrehof's Calimero en Athene opgenomen in EK-team

Bondscoach Rob Ehrens heeft het team bekend gemaakt dat voor Nederland wordt afgevaardigd naar het Europees kampioenschap springen. Daarin opgenomen zijn onder andere Sterrehof's Calimero en Athene.
28 juli 2017 | 15:06

Medaillekandidaat in EDS-veiling

Het worden drukke dagen voor de KWPN-gefokte en in Oldenburg en Rheinland Westfalen goedgekeurde hengst Barroso. Het fokproduct A.W.G. van Kraaij uit Maasdijk maakt namelijk zijn opwachting in de titelstrijd voor de zevenjarigen en wordt op zaterdag geveild tijdens EDS.
20 juli 2017 | 15:37

Fokkerstrots! 31 KWPN'ers nemen deel aan WK Jonge Dressuurpaarden

De afvaardiging aan het WK Jonge Dressuurpaarden is inmiddels bekend, maar liefst 31 KWPN'ers komen in actie van 3 tot en met 6 augustus in Ermelo!
16 juli 2017 | 18:26
NK Dressuur

NK Dressuur: Cennin zilver, Johnson brons

Wat was het spannend op de laatste dag van het NK Dressuur. De pas negenjarige Glock’s Zonik, een zoon van de KWPN-erkende Zack, sleepte zijn eerste nationale titel binnen in de Zware Tour, voor zijn ruiter was het al de achtste keer. De KWPN-erkende Cennin moest na de overwinning van vrijdag een plek in het klassement opschuiven, terwijl Johnson na een fantastische kür genoegen moest nemen met de bronzen positie.
15 juli 2017 | 19:35
NK Dressuur

NK Dressuur: Daula II maakt favorietenrol waar; Electra LT-kampioene

Op het NK Dressuur maakte de Gribaldi-dochter Daula II met Danielle Heijkoop haar favorietenrol waar. De talentvolle vosmerrie werd verkocht tijdens Excellent Dressage Sales 2016.
14 juli 2017 | 22:50
NK Dressuur

NK Dressuur: Na spannende strijd overwinning voor Cennin

Het was op het laatst nog even spannend wie het eerste onderdeel van het NK Dressuur winnend af zou sluiten. De KWPN-hengst Glock’s Johnson TN N.O.P. (v.Jazz) liep als een koning door de proef, maar werd al snel door stalgenoot Glock’s Zonik, een nazaat van de KWPN-gefokte Zack, ingehaald. De dit jaar erkende Cennin kwam als laatste de baan binnen en de Vivaldi-zoon zette de uitslag naar zijn hand.
13 juni 2017 | 17:14
Video

Cosmo danst op buitenaardse wijze naar Duitse reservetitel

Dressuurminnend Duitsland stond afgelopen weekend paraat in Balve om de nationale kampioenschappen te aanschouwen. Isabell Werth bewees haar topvorm door ook in het outdoorseizoen de titel in ontvangst te mogen nemen. Cosmo, de Van Gogh-zoon die allang veel meer is dan een jong talent, wist wel heel dichtbij Werth’s Emilio (v.Ehrenpreis) te komen.
4 juni 2017 | 20:51

Aliene Ruyter en Elaine Pen aan kop in Renswoude

Tijdens de laatste dag van de Coral Estate Horse Trials in Renswoude zorgde het springen van de combinaties in de klassen CCI2* en CCI1* voor een bloedspannende apotheose. Na afloop stond in de einduitslag in beide rubrieken een KWPN-er aan kop.
3 juni 2017 | 20:47

Vakarlos klimt omhoog

Opnieuw een prachtige dag Eventing bij Coral Estate Horsetrails. Vakarlos met Tim Lips in de prijzen
2 juni 2017 | 21:05

Tim Lips met Bayro sterk tijdens Coral Estate Horse Trials

De Coral Estate Horse Trials in Renswoude zijn in volle gang. Inmiddels heeft Tim Lips met Bayro twee onderdelen van de CIC3* afgerond en staat bovenin het klassement
15 mei 2017 | 11:51

Windsor: Nederlandse vierspanrijders pakken opnieuw goud

De Nederlandse vierspanrijders hebben in de landenwedstrijd van de Royal Windsor Horse Show opnieuw goud behaald en mochten de felicitaties van de Britse koningin Elizabeth in ontvangst nemen. Regerend Nederlands kampioen Koos de Ronde eindigde als beste Nederlander op de derde plaats, voor IJsbrand Chardon. Theo Timmerman werd zesde.
12 mei 2017 | 17:02

Kalfsbeek BMW sponsor tweede editie WK Jonge Dressuurpaarden Ermelo

Kalfsbeek BMW is sponsor geworden van de LONGINES FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses. In 2017 is de Zuid-Hollandse autodealer mobiliteitspartner van het WK voor Jonge Dressuurpaarden op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.
28 april 2017 | 08:52

Programma KWPN Kampioenschappen bekend

Van 12 tot en met 19 augustus vinden de KWPN Kampioenschappen plaats op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. De KWPN Kampioenschappen vormen het erepodium van de KWPN-fokkerij, een week vol sport en fokkerij!
25 april 2017 | 11:43

WK Countdown: 100 dagen tot de start

Over precies 100 dagen gaat het Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses van start op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Na een weergaloos succes in 2016 kijkt de organisatie uit naar de tweede editie van het WK in Ermelo.
23 april 2017 | 21:09

Sterrehof's Calimero goud, Baileys zilver op NK Mierlo

Het NK in Mierlo kende vanmiddag een zinderende ontknoping. Marc Houtzager kwam, zag en overwon met Sterrehof's Calimero terwijl Michel Hendrix z'n Baileys knap naar het zilver reed.
22 april 2017 | 21:38

Ukato-zoon Caesar met Kim Hoogenraat kampioen Young Riders

Dankzij de overtuigende overwinning in de dagwedstrijd heeft Kim Hoogenraat vanmiddag goud gewonnen op het NK Young Riders met de goed springende Ukato-zoon Caesar.
22 april 2017 | 20:39

Sven Peters Juniorenkampioen met Channel (v.Rascin)

Met de door familie Coppens uit Velddriel gefokte keur sport-merrie Channel (v.Rascin) sprong de 18-jarige Sven Peters vandaag naar de Nederlandse titel bij de Junioren in Mierlo.
22 april 2017 | 20:34
Subtop

For Gribaldi en zijn volle zus Daula II flitsend van start in NK-selectie

Fokkerssucces voor Ab van Barneveld en Joop van Uytert op de eerste selectiewedstrijd voor het Nederlands kampioenschap. In het ZZ-Zwaar stond Daula II onder Daniëlle Heijkoop aan kop, op de voet gevolgd door diens volle broer. De KWPN-hengst For Gribaldi scoorde met Dinja van Liere 69,71% en 68,93%.
14 april 2017 | 16:53

EK Young Riders in 2019 naar CH De Wolden

De organisatie van het concours hippique CH de Wolden heeft van de Fédération Equestre Internationale (FEI), de wereldbond voor hippische sporten, het Europees Kampioenschap springen voor Young Riders, Juniors & Children toegewezen gekregen voor het jaar 2019.
3 april 2017 | 13:43

Twee KWPN’ers in top 10 Wereldbekerfinale

In de vijfde Wereldbekerfinale waaraan Maikel van der Vleuten en de KWPN-goedgekeurde hengst VDL Groep Verdi TN N.O.P. van start gingen, behaalden zij een knappe negende plaats. De beste KWPN’er was Arrayan (v.Baloubet du Rouet) met Sergio Alvarez Moya op de vijfde plek.
2 april 2017 | 00:25

Wereldbekerfinale: Verdades eervol tweede, podiumplaats voor Nip Tuck

De wereldbeker kon Isabell Werth en haar Don Schufro-dochter Weihegold OLD al bijna niet meer ontgaan. Het was Verdades die in zijn thuisland the best of the rest aanvoerde. Het Amerikaanse publiek reageert uitzinnig op Laura Graves en haar Florett As-zoon (uit Liwilarda ster prest van Goya). Met een brede glimlach groet Graves af, de jury’s waarderen haar test met 85,30% en de tweede plaats.
1 april 2017 | 15:57

Nederlandse ruiters delen tiende plaats in tussenstand

Het zat de Nederlandse deelnemers niet helemaal mee in het tweede onderdeel van de Wereldbekerfinale. Maikel van der Vleuten finishte net buiten de tijd met VDL Groep Verdi TN en werd zevende, terwijl Leopold van Asten twee ongebruikelijke springfouten kreeg met VDL Groep Zidane.
31 maart 2017 | 17:20

Van Asten sterk van start met VDL Groep Zidane

Vannacht is het eerste onderdeel van de Wereldbekerfinale springen verreden en daarin is Leopold van Asten met VDL Groep Zidane N.O.P. (v.Heartbreaker) op een goede vijfde plaats geëindigd.
31 maart 2017 | 00:34

Wereldbekerfinale: Verdades ruikt aan koppositie

Aan winnares Isabell Werth kan Laura Graves nog niet tippen, maar het werd vanavond in de Grand Prix, die geldt als kwalificatie voor de kürfinale van de wereldbeker, wel heel spannend.
30 maart 2017 | 10:00

Wereldbekerfinale vandaag van start

Vanavond om 21:00 uur start het eerste onderdeel voor de dressuurruiters, de springruiters komen vannacht in actie in Omaha.
24 maart 2017 | 10:46

Programma NK Dressuur bekend

Dit jaar zal het NK voor de derde keer in de prachtige ambiance van het Nationaal Hippisch Centrum te Ermelo worden gehouden. Het NK is dit jaar het toneel van de laatste observatie van het EK.
7 maart 2017 | 13:58

Johnson-nazaten leveren goede prestaties op Indoorkampioenschappen

Tijdens de KNHS Indoorkampioenschappen waren het de Johnson-zonen Boston STH (mv.Quattro) en Greenpoint’s Cupido (mv.Duko) die opvallende prestaties neerzetten in de jeugdrubrieken.
26 februari 2017 | 20:19

Zelfgefokte Zephyr wint zilver op Indoorkampioenschappen

De door de familie Cornelissen gefokte Zephyr stond in de eindstand van de KNHS Indoorkampioenschappen op de zilveren positie in het koningsnummer.
26 februari 2017 | 17:35

Expression sleept indoortitel Lichte Tour binnen

De KWPN-hengst Expression maakte in de finale van het KNHS Indoorkampioenschap Lichte Tour alle verwachtingen waar door ook de kür op muziek te winnen met 77,91%.
25 februari 2017 | 21:04

KNHS Indoorkampioenschappen: Ambria tweede in Grand Prix

Marieke van der Putten was tijdens de KNHS Indoorkampioenschappen onoverwinnelijk door met twee paarden de hoogste treden van het podium te bezetten. Voor de KWPN-hengsten Aqiedo (v.Undigo) was de vierde plaats weggelegd (70,60%), Westpoint (v.Jazz) moest het vanwege de fouten met de zestiende plaats doen.
25 februari 2017 | 13:18

Expression slaat slag in eerste Lichte Tour-onderdeel NK

De KWPN-hengst Expression deed samen met Diederik van Silfhout goede zaken op het NK Lichte Tour. In het eerste onderdeel, de Prix st. Georges, was het oranje lint voor het fokproduct van de familie Van Norel.
16 november 2016 | 08:30

Wereldbeker vierspannen van start in Stuttgart

Komend weekend gaat de 16e editie van de FEI Wereldbekerserie voor vierspan paarden van start in het Duitse Stuttgart.
4 november 2016 | 15:51

WK paardensport in 2018 naar Amerikaanse Tryon

De internationale paardensportfederatie FEI heeft bekend gemaakt dat het wereldkampioenschap voor de paardensport in 2018 in het Amerikaanse Tryon worden gehouden. De FEI World Equestrian Games 2018 worden gehouden van 10 tot en met 23 september.
23 oktober 2016 | 17:31

WK Lion d'Angers: Brons voor Cooley Showtime bij zevenjarigen

Opnieuw een medaille voor een KWPN-paard op het WK voor jonge eventingpaarden in Lion d'Angers: Cooley Showtime pakt brons bij de zevenjarigen.
23 oktober 2016 | 13:35

WK Lion d’Angers: Fire Fly en Christopher Burton pakken goud bij zesjarigen

Prachtige successen voor de Nederlandse eventingfokkerij vandaag in Lion d’Angers met een gouden medaille voor Fire Fly en het brons voor Jockey Club Fleurelle bij het Wereldkampioenschap voor zesjarige eventingpaarden.
22 oktober 2016 | 21:55

WK Lion d’Angers: Medaillekansen voor Jockey Club Fleurelle en Fire Fly

Na de cross country van het Wereldkampioenschap voor jonge eventingpaarden in het Franse Lion d’Angers hebben de KWPN’ers Jockey Club Fleurelle en Fire Fly goede kans op een medaille bij de zesjarigen.
22 oktober 2016 | 10:11

WK Lion d'Angers: Jockey Club Fleurelle voorlopig derde bij zesjarigen, The Quizmaster zevende bij zevenjarigen

De KWPN-paarden zijn goed van start gegaan in de dressuur de afgelopen twee dagen op het Wereldkampioenschap voor jonge eventingpaarden in Lion d’Angers.
12 oktober 2016 | 11:31

Wereldbekerseizoen voor de ruiters start komend weekend

Van 27 maart tot en met 2 april 2017 wordt in Omaha in de Amerikaanse staat Nebraska de wereldbekerfinale voor de dressuur- en springruiters verreden.
18 september 2016 | 13:26

WK Lanaken: GOUD voor Garant (v.Warrant)!

Wát een rit en wát een mooi resultaat!
17 september 2016 | 19:30

Fasther tweede, Blom's Gandhi derde in troostfinales

Op de dag van de troostfinales van de Wereldkampioenschappen voor de jonge springpaarden sprongen diverse KWPN'ers zich in de prijzen.
16 september 2016 | 20:43

KWPN-hengst Alicante wint Sires of the World

Jérome Guery liet met de KWPN-goedgekeurde hengst Alicante (v.Casall) net als gister in de warming-up proef alle hengsten achter zich in de FEI Sires of the World. Een prachtige zege met vele enthousiaste fokkers op de tribunes.
16 september 2016 | 19:47

WK Lanaken: 13 zesjarige KWPN'ers in finale

Ook de finalisten voor het Wereldkampioenschap zesjarigen zijn bekend.
16 september 2016 | 19:26

WK Lanaken: 10 KWPN'ers finalist bij de vijfjarigen

Nadat vanmiddag het tweede onderdeel van het Wereldkampioenschap voor vijfjarigen is verreden, is nu bekend welke 53 paarden zich hebben geplaatst voor de finale.
16 september 2016 | 17:39

WK Lanaken: zes zevenjarigen door naar de finale

Deze tweede kwalificatieronde heeft er voor gezorgd dat zes KWPN'ers geselecteerd zijn voor de finale. Onder hen twee nakomelingen van Arezzo VDL.
15 september 2016 | 18:44

WK zesjarigen: volledige top-drie KWPN-gefokt

Het eerste onderdeel van het Wereldkampioenschap voor zesjarige springpaarden in Lanaken heeft voor Nederland en het KWPN uitstekend uitgepakt.
15 september 2016 | 17:59

WK vijfjarigen: 19 KWPN'ers foutloos in eerste onderdeel

Een grote groep van 111 vijfjarigen hebben het eerste onderdeel van het Wereldkampioenschap foutloos afgelegd en maken daarmee nog kans op de finale.
15 september 2016 | 08:55

WK jonge springpaarden in Lanaken van start

Zojuist zijn de eerste kwalificatieproeven van het Wereldkampioenschap voor vijf-, zes- en zevenjarige springpaarden van start gegaan.
4 september 2016 | 21:56

WK Vierspannen: Opnieuw goud voor Nederlands team

Met een bloedspannende vaardigheid kwam er na vier dagen prachtige sport een einde aan het WK Vierspannen in Breda.
3 september 2016 | 23:39

WK Vierspannen: Nederlands team op weg naar medaille

Na de marathon vandaag in Breda heeft het Nederlandse team zijn positie versterkt en is, behoudens calamiteiten, zeker van de gouden medaille. Het team van Hongarije staat op de tweede positie met drieëntwintig punten achterstand op Nederland.
1 september 2016 | 21:07

WK Vierspannen: ijzersterk begin Chardon

De eerste dag dressuur op het WK Vierspannen zit erop. Voor IJsbrand Chardon is de wedstrijd in Breda uitstekend begonnen. In een sterk gereden proef liet hij weinig punten liggen en eindigde ruim aan kop van het deelnemersveld van vandaag (36.87).
31 augustus 2016 | 15:10

Alle Nederlandse paarden goedgekeurd voor WK vierspannen

Alle paarden van de negen Nederlandse deelnemers aan het Wereldkampioenschap voor vierspan paarden in Breda zijn vanmorgen probleemloos door de eerste veterinaire keuring gekomen.
31 augustus 2016 | 10:28

Zonnige start WK vierspannen Breda

Teamleden IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en Theo Timmerman, individueel deelnemers Bram Chardon, Edwin van der Graaf, Herman ter Harmsel, Hans Heus, Peter de Ronde en Mark Weusthof maken zich op voor de strijd, waarin zij het opnemen tegen 48 deelnemers uit 15 landen.
29 augustus 2016 | 09:28

Goud voor Harrie Verstappen op NK tweespannen

Harrie Verstappen is er op het Nederlands Kampioenschap voor tweespan paarden in Maasdijk geslaagd zijn nationale titel te prolongeren.
 

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners


Het KWPN maakt gebruik van cookies

Wij vragen uw akkoord voor het gebruik van cookies op onze website. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid.

Cookiebeleid