Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen
13 oktober 2021 | 13:26

Aanmelden IBOP tuigpaard is nog mogelijk

Op zaterdag 30 oktober is het eindexamen van de tuigpaardhengsten en aansluitend wordt de IBOP voor tuigpaardmerries georganiseerd. U kunt uw merrie hiervoor nog aanmelden.
11 oktober 2021 | 16:48

Vier tuigpaardhengsten starten aan verrichtingsonderzoek

De tuigpaardhengsten startten vandaag aan hun verrichtingsonderzoek. Het gaat om vier tuigpaardhengsten, die op zaterdag 30 oktober hun eindexamen hebben.
8 oktober 2021 | 11:33

Tijdschema aanlevering verrichtingsonderzoek tuigpaard bekend

Op 14 en 27 september zijn de aangewezen tuigpaardhengsten door hun rijder in tuig voorgesteld aan de hengstenkeuringscommissie. Beide keren heeft de hengstenkeuringscommissie de hengsten kunnen zien en feedback meegegeven. Aanstaande maandag 11 oktober vindt de aanlevering van het verrichtingsonderzoek plaats.
7 oktober 2021 | 10:21

Aanmelding fokkerscafés geopend

In oktober en november organiseert het KWPN verschillende fokkerscafés in de vier fokrichtingen dressuur, springen, tuigpaard en Gelders paard. Aanmelden is vanaf nu mogelijk via de agenda.
30 september 2021 | 11:12

Tuigpaardhengst Aquarel tweede tijdens Grand Prix-dressuur Balve

De KWPN goedgekeurde-tuigpaardhengst Aquarel (v.Unieko) maakte begin juni zijn Grand Prix-debuut onder de Duitse amazone Susanne Szeltner. De proef van de hengst werd gewaardeerd met 64,64% en een tweede plaats.
27 september 2021 | 23:11

Tuigpaardhengsten vandaag gepresenteerd tijdens tweede keervoorrijden

Vanmiddag stond de tweede keer voorrijden in tuig voor de aangewezen tuigpaardhengsten, die op maandag 11 oktober starten aan hun verrichtingsonderzoek, op het programma. Zij werden door hun eigen trainer voorgesteld volgens een vastgesteld protocol.
26 september 2021 | 10:14 Regio Tuigpaard Noord

Macho, Lindrini, Korose, Jericho en Renvyle Imondro Kampioen

De vele kampioenschappen waren hoogtepunten op het prachtige CH Tolbert, een indoor evenement aan het einde van het korte tuigpaardenseizoen. Heel mooi is het om in de verschillende leeftijdsklassen de paarden tegen elkaar te zien strijden. Onder deze jonge paarden schuilt heel veel talent maar ook de Youngriders deden van zich spreken.
26 september 2021 | 08:16 Regio Tuigpaard Noord

Fantijn en Gardenia HBC pracht kampioenen

CH Tolbert was een excellent tuigpaardenfestijn waarbij er in de buitengewoon sfeervolle piste van de HJC Manege in Tolbert schitterende kampioenen konden worden gehuldigd. De vele toeschouwers leefden geweldig mee en dat maakte dit tot in details kloppende middag/avond concours, met al afsluiting een finale van de huldiging van allen kampioenen, heel bijzonder.
24 september 2021 | 21:03

Maandag a.s. voorrijden aangewezen tuigpaardhengsten

Maandag 27 september a.s. vindt de tweede keer voorrijden van de aangewezen tuigpaardhengsten in het kader van het verrichtingsonderzoek plaats. Acht aangewezen hengsten staan op de startlijst. Vanaf 13.00 uur worden de hengsten aangespannen gepresenteerd op de 100-meterbaan van de KNHS.
20 september 2021 | 10:04

Warm Welkom in Ermelo met thema Tuigpaard

Op maandag 18 oktober start de eerste ledenbijeenkomst van dit jaar. Het ‘Warm Welkom in Ermelo’ vindt plaats op het KWPN-centrum. Het thema dat centraal staat zijn de Tuigpaarden. Aanmelden voor het Warm Welkom is mogelijk via onderstaande link.
14 september 2021 | 21:41

Tuigpaardhengsten vandaag gepresenteerd tijdens voorrijden en herkansing

Vanmiddag stond de eerste keer voorrijden voor de tuigpaardhengsten in het kader van het verrichtingsonderzoek op het programma. Zes aangewezen hengsten werden gepresenteerd door hun eigen trainer. Ook werden er twee hengsten aangeboden voor de herkansing in tuig.
13 september 2021 | 19:24 Regio Tuigpaard Noord

KWPN-hengst Dylano nationaal ereklasse kampioen

Tijdens CH Luttenberg was één van de vele rubrieken het nationaal ereklasse kampioenschap enkelspannen. Bij de top vier waren twee KWPN hengsten te vinden maar ook Paard van het Jaar Renvyle Imondro en fokmerrie Gardenia HBC spraken een hartig woordje mee.
10 september 2021 | 15:00

Aanmelding IBOP tuigpaard geopend

Op zaterdag 30 oktober vindt er op het KWPN-centrum in Ermelo een IBOP plaats voor tuigpaardmerries. De inschrijving is geopend.
9 september 2021 | 17:08

Dinsdag a.s. voorrijden aangewezen tuigpaardhengsten

Dinsdag 14 september a.s. vindt de eerste keer voorrijden van de aangewezen tuigpaardhengsten in het kader van het verrichtingsonderzoek plaats. Ook is dit het moment voor eigenaren om hun hengsten aan te bieden voor de herkansing in tuig.
4 september 2021 | 22:15 Regio Tuigpaard West

Magnifiek over-all winnaar van Westfort -Hengstencompetitie

Vanmiddag werd tijdens CH Houten de finale van de Westfort-Hengstencompetitie verreden, een verplichte competitie voor jonge goedgekeurde KWPN-hengsten. Alle zes aan deze competitie deelnemende hengsten waren er. Het werd een uiterst spannende strijd die winnend werd afgesloten door Magnifiek. Hij werd met één punt verschil de over-all winnaar.
1 september 2021 | 18:00

Rapportages afstammelingenkeuring tuigpaard

De rapporten woden zo spoedig mogelijk in de database gepubliceerd, en aansluitend in het KWPN Magazine van september.
28 augustus 2021 | 22:45 Regio Tuigpaard Noord

Vierde Westfort-hengstencompetitie voor Magnifiek

Vanavond werd tijdens het druk bezochte CH Exloo de vierde wedstrijd uit een reeks van vijf in het kader van de Westfort-hengstencompetitie verreden. De meeste punten gingen vandaag naar Magnifiek. Tuigpaardhengsten dienen binnen drie jaar na hun goedkeuring tenminste twee jaar in de sport te worden uitgebracht.
26 augustus 2021 | 17:31

Hengstenkeuring Tuigpaard op zaterdag 8 januari 2022

Traditiegetrouw vindt de eerste bezichtiging van de tuigpaardhengsten plaats in het eerste weekend van het jaar. Afgelopen jaar vond deze plaats in april, maar voor 2022 staat de tuigpaardhengstenkeuring weer in januari op de agenda.
25 augustus 2021 | 12:46 Regio Tuigpaard Noord

Aanlevering verrichtingsonderzoek en herkansing tuigpaardhengsten in zicht

Volgende maand wordt er gestart met het voorrijden van de aangewezen tuigpaardhengsten voor het verrichtingsonderzoek op het KWPN-centrum. Het voorrijden is vorig jaar via het opgestelde protocol verlopen, dit jaar zal het eveneens zo plaatsvinden. In oktober zullen de hengsten aangeleverd worden voor het najaarsverrichtingsonderzoek.
21 augustus 2021 | 19:18 Regio Tuigpaard Oost

Macho wint onder toeziend oog van zijn Amerikaanse baas

Vanmiddag werd tijdens CH Lunteren, waar de Hackney-Keuring van het Nederlandsch Hackney Stamboek werd gecombineerd met een Nationaal Tuigpaardenconcours, de derde Westfort-hengstencompetitie verreden. Het was weer Macho die de meeste punten pakte. Zijn baas William Duffy was er zelfs voor overgekomen uit Amerika.
20 augustus 2021 | 13:19

Nationaal Concours Hippique Luttenberg

Zaterdag 11 september 2021, wordt de 16de editie van het Nationaal Concours Hippique Luttenberg gehouden. Inmiddels het grootste Tuigpaardenevenement in de regio.
19 augustus 2021 | 08:00 Regio Tuigpaard Noord

Afstammelingenkeuring tuigpaard

Morgen vindt de afstammelingenkeuring tuigpaard plaats, het betreft nakomelingen van vier hengsten. Voor één hengst geldt dat het gaat om een aanvullende collectie, drie hengsten tonen een volledige collectie.
16 augustus 2021 | 17:56

Marcel Ritsma Fokker van het Jaar Tuigpaard

Zaterdag werd hij gehuldigd met de eretitel Fokker van het Jaar 2021: Marcel Ritsma, de Friese gentleman uit Wijnjewoude, zoals hij zo mooi in het protocol werd aangekondigd. Dat protocol werd afgesloten met de veelzeggende zin: innovatieve fokker binnen de tuigpaardfokkerij anno 2021.
15 augustus 2021 | 13:56

NTD: Complete Nalanita kampioen driejarige merries

Negen driejarige merries kregen op de Nationale Tuigpaardendag een uitnodiging voor de finale. Het was de heel complete Nalanita die met de hoogste eer ging strijken en kampioen werd in deze rubriek die werd aangeboden door Catering Culinair.
15 augustus 2021 | 11:29

NTD: Imponerende Lindrini Topsportmerrie 2021

De 36ste Nationale Tuigpaardendag werd weer een waar tuigpaardenfeest, waarbij bij het publiek als vanouds meeleefde. Zo ook bij de strijd om de Greet Bergstra Bokaal maar ook nostalgische rubrieken als enkelspannen voor de boerenwagen of de tweespannen konden op veel bijval rekenen.
15 augustus 2021 | 11:12

NTD: Vele mooie aangespannen rubrieken

Het was genieten van diverse aangespannen rubrieken waaronder de dekhengstrubriek om de Manno Trofee, de Westfort Hengstencompetitie en de ereklasse rubriek om de Renovo-Schaal. Maar ook de Young Riders en de junioren brachten veel sfeer in de baan.
14 augustus 2021 | 18:08

Fitzpatrick over titel Imondro: "It feels wonderful" (VIDEO)

De Brit Frank Fitzpatrick was speciaal overgevlogen om zijn Renvyle Imondro aan te moedigen en het heeft geholpen! Want in handen van Lambertus Huckriede werd de Cizandro-zoon gehuldigd tot Tuigpaard van het Jaar.
14 augustus 2021 | 13:00

Fokkers krijgen kippenvel van kampioensveulen Ruwaldo (VIDEO)

Ruwaldo werd vandaag uitgeroepen tot kampioen van de tuigpaardveulens. Zijn fokkers kregen kippenvel van dit prachtige resultaat.
14 augustus 2021 | 10:00

Nationale Tuigpaardendag van start

Hét tuigpaardenfeest van het jaar is in volle gang. Bent u niet in Ermelo? Geniet dan mee via KWPN.tv!
11 augustus 2021 | 19:28

Nieuwe data Westfort-hengstencompetitie

Afgelopen zaterdag stond in Tolbert de tweede wedstrijd in het kader van de Westfort-hengstencompetitie op het programma. Wegens onweer kon deze wedstrijd geen doorgang vinden. De finale is verplaatst naar 4 september in Houten zodat de hengstencompetitie in zijn geheel verreden kan worden.
11 augustus 2021 | 16:04

Bovenbalkcijfers tuigpaarden

Tijdens de vergadering op 18 mei heeft de fokkerijraad gesproken over de bovenbalk cijfers voor tuigpaarden en werd het advies gegeven door de fokkerijraad om de bovenbalk cijfers van de afgevaardigde NMK-merries pas op de NMK vast te stellen en na de NMK te publiceren.
9 augustus 2021 | 19:22

Vrienden van het KWPN reiken fokkerspremies uit op Blom Cup en KWPN Kampioenschappen

Tijdens zowel de Blom Cup als de KWPN Kampioenschappen worden fokkerspremies uitgereikt namens de Vrienden van het KWPN aan fokkers van KWPN geregistreerde paarden. De vrienden van het KWPN reiken tijdens de Blom Cup fokkerspremies uit aan de fokkers van de beste ruin, beste merrie en beste hengst binnen elke leeftijdscategorie. Ook de beste ruin, merrie en hengst per leeftijdscategorie in de Pavo Cup ontvangt namens de Vrienden van het KWPN een fokkerspremie.
8 augustus 2021 | 12:00

Toegang en tickets Blom Cup en KWPN Kampioenschappen

De Blom Cup en de KWPN Kampioenschappen zijn gratis toegankelijk voor publiek. U bent van harte welkom, voor toegang zijn wel een ticket, een coronatoegangsbewijs, het tonen van een legitimatie en een ingevulde gezondheidsverklaring vereist.
7 augustus 2021 | 23:32 Regio Tuigpaard Noord

Westfort-tuigpaarden hengstencompetitie vindt wegens onweer niet plaats

Vandaag stond in Tolbert de tweede wedstrijd in het kader van de Westfort-hengstencompetitie op het programma. Wegens onweer kon deze wedstrijd geen doorgang vinden.
1 augustus 2021 | 09:09 Regio Tuigpaard Oost

CK Regio Tuigpaard Oost: vijfjarige keurmerrie Lenouk Algemeen Kampioen

De laatste Centrale Keuring Tuigpaarden vond bij De Nieuwe Heuvel in Lunteren plaats. Het aantal deelnemers was niet zo heel groot maar deze regio kan toch acht merries afvaardigen naar de Nationale Tuigpaardendag alsmede een veulen naar de Nationale Veulenkeuring.
31 juli 2021 | 22:00 Regio Tuigpaard Noord

CK Regio Tuigpaard Noord Tolbert: Ritmeester overtuigende veulenkampioen

Regio Tuigpaard Noord had een prachtige veulenkampioen. Het was het hengstveulen Ritmeester dat zich steeds weer mooi bleef maken en hij werd kampioen. Tesamen met nog vier veulens mag hij naar de Nationale Tuigpaardendag.
31 juli 2021 | 18:10 Regio Tuigpaard Noord

CK TP Noord: vijf keurmerries en een elite merrie erbij

Een onderdeel van de CK Noord in Tolbert was de mogelijkheid tot het afleggen van de alternatieve IBOP. Zeven merries verschenen er in de baan. Zes scoorden voor de tweede keer een voldoende en werden keur/elite.
31 juli 2021 | 17:00 Regio Tuigpaard Noord

CK TP Tolbert: rubriek 4 t/m 7jarige keur/elitemerries levert Algemeen Kampioen Lendoline

Ze moest er in de regen voor strijden maar daar gaf ze niks is om, de vijfjarige elitemerrie Lendoline van Wout Liezen deed waarvoor ze is geboren namelijk showen. Ze werd gehuldigd als kampioene.
31 juli 2021 | 16:23 Regio Tuigpaard Noord

CK TP Noord: Nikita kampioen driejarigen en Lendoline Algemeen Kampioen

Dit jaar vond de CK van Regio Tuigpaard Noord plaats in Tolbert. Bij de driejarigen wist de Icellie-dochter Nikita het kampioenschap op haar naam te schrijven
27 juli 2021 | 08:11

Traditionele rubriek boerenwagens op de Nationale Tuigpaardendag

De Nationale Tuigpaardendag staat al jaren als hét Tuigpaardenfeest van het Jaar in de agenda van alle tuigpaardliefhebbers. Met dit jaar ook de traditionele rubriek boerenwagens.
24 juli 2021 | 12:14 Regio Tuigpaard Noord

IBOP Regio Tuigpaard Noord: negen van de elf merries geslaagd

Op de stamboekkeuring Regio Tuigpaard Noord in Tolbert kwamen zich naast ruim 40 paarden aan de hand ook elf merries aangespannen presenteren voor het afleggen van de Alternatieve IBOP. Negen slaagden er met voor Lidia de meeste punten. Zij scoorde er 82,5. Viggon van Beest, Thomas van der Weiden en Etienne Raeven vormden de jury.
23 juli 2021 | 22:18 Regio Tuigpaard Noord

SK Regio Tuigpaard Noord te Tolbert: driejarige schimmel Nikita kampioen

In Tolbert vond de tweede stamboekkeuring Regio Tuigpaard Noord plaats. Het werd een zeer lange, volle dag maar daar gaf de driejarige Icellie-dochter Nikita niks om. Zij begon er zelfs elke keer meer lol in te krijgen en met veel dans in haar bewegingen haalde zij het Algemeen Dagkampioenschap binnen.
17 juli 2021 | 21:24 Regio Tuigpaard West

Eerste Westfort-competitie wedstrijd gaat naar Magnifiek

Vandaag werd op het zeer sfeervolle, goed bezochte en goed georganiseerde CH Houten, dat plaats vond bij de Zilfia’s Hoeve van de familie Van der Maat in Houten, de eerste wedstrijd in het kader van de Westfort Hengstencompetitie Tuigpaard verreden. De winst ging naar de schimmelhengst Magnifiek maar het publiek had een andere winnaar. De jury lichtte één en ander graag toe.
16 juli 2021 | 17:28

Henk van Middelaar, Fokker van het Jaar 2005, overleden

Vanmorgen is na een kort ziekzijn tuigpaardliefhebber Henk van Middelaar uit Hoogland op 84 jarige leeftijd overleden. Henk van Middelaar was tuigpaardenman in hart en nieren. Hij was tot het laatst toe zeer betrokken bij alles wat er in de tuigpaardenwereld gebeurde.
15 juli 2021 | 12:03

Wijziging merrierubrieken Nationale Tuigpaardendag

​In een eerder verschenen bericht over de inschrijving van de Nationale Tuigpaardendag werden de rubrieken voor merries uitgelicht. Inmiddels heeft er een wijziging plaatsgevonden waardoor het mogelijk is voor álle merries om deel te nemen aan de aangespannen rubrieken.
14 juli 2021 | 09:19

Westfort Hengstencompetitie Tuigpaard stelt extra prijzen beschikbaar

De hengstencompetitie is een unieke gelegenheid voor fokkers en andere geïnteresseerden om de jonge goedgekeurde KWPN-tuigpaardhengsten in actie te zien. Westfort sponsort de komende drie jaar deze hengstencompetitie, waardoor er voor de deelnemers mooie geldprijzen beschikbaar zijn!
11 juli 2021 | 22:24

CK Regio Tuigpaard Zuid Waalwijk: Miantha H Algemeen Kampioen

CK Regio Tuigpaard Zuid vond dit jaar plaats bij de schitterende accommodatie van PSV de Paardenvriend in Waalwijk. De keuringsdag werd gecombineerd met diverse aangespannen rubrieken. Vijf driejarigen en een vierjarige mogen naar de NTD waarbij het Algemeen Kampioenschap naar de vierjarige Miantha H ging.
10 juli 2021 | 20:31 Regio Tuigpaard Noord

SK Harich – driejarige Fantijn-dochter Nadia Kampioen

Vandaag vond in Harich de eerste van de twee stamboekkeuringen Regio Tuigpaard Noord plaats. Vijftien paarden kwamen er voor de jury bestaande uit inspecteur Viggon van Beest en zijn team Harko Naber en Thomas van der Weiden.
10 juli 2021 | 20:27 Regio Tuigpaard Noord

SK Harich - twee van de drie IBOP-merries scoren voldoende

Drie merries waren naar de SK Regio Tuigpaard Noord in Harich gekomen om de alternatieve IBOP af te leggen. Twee behaalden 75 of meerpunten, het minimum aantal om voor het predicaat keur in aanmerking te komen waarbij er voor één van de twee het keurschap in zat.
7 juli 2021 | 20:37 Regio Tuigpaard Oost

SK Regio Tuigpaard Oost Lunteren: zestien merries naar Centrale Keuring

Vandaag vond in Lunteren bij De Nieuwe Heuvel de eerste en tevens enige stamboekkeuring Regio Oost plaats. Inspecteur Viggon van Beest en zijn team bestaande uit Harco Naber en Berend Huisman kregen in totaal 20 merries in de baan. 18 werden er in het stamboek ingeschreven en daarvan mogen er 16 naar de Centrale Keuring. Twee maal viel er een tweede premie.
7 juli 2021 | 20:29 Regio Tuigpaard Oost

Nurzela van Hapert slaagt voor tweede keer voor Alternatieve IBOP

Eén merrie was ernaar de stamboekkeuring Regio Oost in Lunteren gekomen om voor de tweede keer de alternatieve IBOP af te leggen. 75 of meer punten is het vereiste en dat wist deze merrie te realiseren. Als ze op de CK Zuid zondag a.s. te Waalwijk ster wordt verklaard is ze keur.
6 juli 2021 | 15:47

Programma KWPN Kampioenschappen bekend

Van 12 tot en met 15 augustus vinden de KWPN Kampioenschappen plaats op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. De Blom Cup vindt plaats van 9 tot en met 11 augustus bij Tops International Arena in Valkenswaard. De KWPN Kampioenschappen vormen het erepodium van de KWPN-fokkerij, een week vol sport en fokkerij!
5 juli 2021 | 15:32 Regio Tuigpaard Noord

Inschrijving Nationale Tuigpaardendag geopend!

De Nationale Tuigpaardendag staat al jaren als hét Tuigpaardenfeest van het Jaar in de agenda van alle tuigpaardliefhebbers. De inschrijving voor de diverse rubrieken is nu geopend.
4 juli 2021 | 16:36 Regio Tuigpaard Noord

Twee merries definitief keur en hoogste score voor Lindrini

Op de Centrale Keuring in Houten werden vier merries gepresenteerd op de alternatieve IBOP, allen behaalden 75 of meer punten, het minimum aantal om voor het predicaat keur in aanmerking wanneer deze score twee keer is behaald. Dat zat er voor twee merries in.
4 juli 2021 | 16:16

Algemeen kampioenschap en reserve kampioenschap voor Toon van Doorn

In Regio Tuigpaard West vond bij de Zilfia’s Hoeve in Houten de eerste Centrale Keuring voor tuigpaardenkeuring plaats. Toon van Doorn was er bijzonder succesvol: zijn tweejarige Kordaat-dochter Owandra werd Algemeen Kampioen en zijn zesjarige Cizandro keur-dochter Kuliena behaalde het Reservekampioenschap. In 2019 werd Kuliena Algemeen Kampioen maar Toon nam nu dus heel knap beide titels mee. Van Doorn kreeg ook nog een driejarige uitgenodigd voor de NTD.
2 juli 2021 | 19:11 Regio Tuigpaard Noord

Deklicentie verleend aan vier tuigpaardhengsten

Op de hengstenkeuring Tuigpaard 2021 zijn twaalf hengsten aangewezen die de optie hadden om een deklicentie aan te vragen voor 1 juli 2021. Het verrichtingsonderzoek Tuigpaard vindt plaats in het najaar, via deze deklicentie krijgen de tuigpaardhengsten de mogelijk om te dekken. Ook daardoor kan informatie over nafok eerder worden verkregen.
30 juni 2021 | 20:56

Woensdag Weetjes: Welke fokkers hebben de meeste KWPN-goedgekeurde hengsten gefokt?

In totaal zijn er 941 KWPN-goedgekeurde hengsten van maximaal 30 jaar oud, oftewel geboren in 1990 of later. Deze hengsten zijn gefokt door ruim 743 fokkers. De KWPN-erkende hengsten zijn buiten beschouwing gelaten. Vorig jaar ging Stal Roelofs nog aan de leiding, dit jaar is het omgedraaid met de nummer twee van vorig jaar, VDL Stud.
26 juni 2021 | 10:00

20 augustus Afstammelingenkeuring Tuigpaard

Dit jaar vindt de afstammelingenkeuring tuigpaard plaats op vrijdag 20 augustus, het betreft nakomelingen van vier hengsten. Voor één hengst geldt dat het gaat om een aanvullende collectie, drie hengsten tonen een volledige collectie.
25 juni 2021 | 10:20 Regio Tuigpaard Zuid

SK Categorale afdeling Tuigpaard Zuid in Hapert: alle merries (12) door naar CK

Bij Manege De Lemelvelden, de locatie van Paardensportvereniging Sint Martinus in Hapert, vond gisteravond de eerste en tevens enige stamboekkeuring van de Categorale afdeling Tuigpaard Zuid plaats. Inspecteur Viggon van Beest werd geassisteerd door de juryleden Berend Huisman en Henk Prins en zij konden alle paarden doorverwijzen naar de Centrale Keuring.
23 juni 2021 | 12:59 Regio Tuigpaard West

SK West Houten: vier van de vijf merries scoren een voldoende alternatieve IBOP

Op de tuigpaardenstamboekkeuring in Houten, de tweede SK van categorale afdeling West, was er ook gelegenheid tot het afleggen van de alternatieve IBOP. Om voor het predicaat keur in aanmerking te komen moeten er twee maal 75 of meer punten behalen. Eén merrie lukte dat al en kon keur worden verklaard.
19 juni 2021 | 17:41 Regio Tuigpaard West

SK Categorale Afdeling West – vier paarden naar Centrale Keuring

Vandaag vond in Afdeling West in Sliedrecht op de terreinen van Jan Vink de aftrap van de tuigpaardenstamboekkeuringen plaats. Tevens was er ook gelegenheid om de alternatieve IBOP af te leggen.
19 juni 2021 | 17:25 Regio Tuigpaard West

SK West- twee tuigpaardmerries scoren een voldoende alternatieve IBOP

Zoals op alle stamboekkeuringen was ook op de eerste Stamboekkeuring voor tuigpaarden in Sliedrecht de mogelijkheid voor het afleggen van de alternatieve IBOP. Twee merries scoorden voldoende punten (75 of meer) om voor het predicaat keur in aanmerking te kunnen komen. Daarbij moeten ze echter wel nog een tweede keer een voldoende score.
18 juni 2021 | 14:18 Regio Tuigpaard Noord

Geen Egbert Emmink Bokaal tijdens Nationale Tuigpaardendag

Zaterdag 14 augustus is het zo ver, de Nationale Tuigpaardendag! Het is dé finale van het merriekeuringsseizoen. De allerbeste veulens, twee- en driejarige en keur- en elitemerries worden afgevaardigd naar de Nationale Tuigpaardendag!
16 juni 2021 | 14:11 Regio Tuigpaard Noord

Extra rubriek voor vierjarige stermerries Nationale Tuigpaardendag

De Nationale Tuigpaardendag staat al jaren als hét Tuigpaardenfeest van het Jaar in de agenda van alle tuigpaardliefhebbers. De Nationale Tuigpaardendag is hèt podium voor de aangespannen sport en de tuigpaardfokkerij. Dit jaar vindt de Nationale Tuigpaardendag plaats op zaterdag 14 augustus.
16 juni 2021 | 09:57 Regio Tuigpaard Noord

Data verrichtingsonderzoek tuigpaarden bekend

Op dinsdag 14 september staat de eerste keer voorrijden voor de tuigpaardhengsten op het programma. Vanaf 13.00 uur worden de hengsten in tuig gepresenteerd, waarna de hengsten die zijn aangemeld voor de herkansing in tuig in de ring komen op het KWPN-centrum in Ermelo.
16 juni 2021 | 08:36 Regio Tuigpaard Noord

Westfort Hengstencompetitie Tuigpaard 2021

De hengstencompetities zijn unieke gelegenheden voor fokkers en andere geïnteresseerden om de jonge goedgekeurde KWPN-hengsten in actie te zien. De competities hebben ten doel inzicht te geven in de capaciteiten van de hengsten in de sport. Met betrekking tot de Hengstencompetitie Tuigpaard 2021 vindt er dit jaar een verandering plaats.
8 juni 2021 | 09:02 Regio Tuigpaard Noord

54 tuigpaardveulens aangemeld voor financiële tegemoetkoming

Inteelt en een te hoge verwantschap is al jaren een probleem in de tuigpaardenfokkerij. Om verlaging van de inteeltstijging en de verwantschap binnen de populatie te bevorderen, worden fokkers van laagverwante veulens financieel gecompenseerd.
20 mei 2021 | 10:17 Regio Tuigpaard Noord

Laatste kans om tuigpaardveulens aan te melden voor tegemoetkoming

Inteelt en een te hoge verwantschap is al jaren een probleem in de tuigpaardenfokkerij. Om verlaging van de inteeltstijging en de verwantschap binnen de populatie te bevorderen, worden fokkers van laagverwante veulens financieel gecompenseerd. Aanmelden kan nog tot 1 juni!
19 mei 2021 | 18:28 Regio Tuigpaard Noord

Fokkerspremies tuigpaarden uitgereikt

Tijdens de Tuigpaardhengstenkeuring op 8 mei vond de eerste en tweede bezichtiging plaats. Verschillende talentvolle hengsten deden mee. Namens de Vrienden van het KWPN zijn ook deze hengstenkeuring weer mooie fokkerspremies toegewezen.
19 mei 2021 | 15:01

Nationale Tuigpaardendag verplaatst naar 14 augustus

Onlangs maakten wij bekend dat de Nationale Tuigpaardendag op zaterdag 7 augustus zou plaatsvinden. Op deze dag viert tevens Concours Hippique Rijs haar 75-jarig bestaan. Om te voorkomen dat de tuigpaardliefhebbers een keuze moeten maken, is derhalve besloten om de Nationale Tuigpaardendag, hét tuigpaardenfeest van het jaar, een week later te organiseren, namelijk op 14 augustus.
17 mei 2021 | 11:51 Regio Tuigpaard Noord

Terugblik Hengstenkeuring Tuigpaard voor alle KWPN-leden

Op zaterdag 8 mei vond de Hengstenkeuring Tuigpaard plaats in Ermelo. Dit jaar was er een andere opzet van de hengstenkeuring Tuigpaard, waarbij de hengsten ook werden voorgesteld op het straatje en de eerste- en tweede bezichtiging en de primering op één dag plaatsvonden.
17 mei 2021 | 09:49

Boyd Exell wint eerste internationale samengestelde wedstrijd

Afgelopen weekend is de eerste internationale samengestelde wedstrijd van dit jaar voor vierspannen verreden. De wedstrijd in Kronenberg, waarbij geen publiek aanwezig was, telt mee als kwalificatie voor de Wereldbekerwedstrijden. Boyd Exell wist zijn span met meerdere tuigpaarden naar de overwinning te sturen.
8 mei 2021 | 20:03 Regio Tuigpaard Noord

Studiogesprek met fokkerijraadslid Jan de Man en Ralph van Venrooij

Het studiogesprek met fokkerijraadslid Jan de Man en hoofd fokkerijzaken Ralph van Venrooij was een van de informatieve programmaonderdelen van vandaag. We kijken terug op het gesprek waarbij enkele onderwerpen worden uitgelicht.
8 mei 2021 | 19:16 Regio Tuigpaard Noord

Twaalf tuigpaardhengsten aangewezen voor het verrichtingsonderzoek

Onder voorbehoud van PROK-goedkeuring heeft de hengstenkeuringscommissie in samenwerking met inspecteur Viggon van Beest vandaag twaalf hengsten aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Drie hengsten daarvan zijn geprimeerd.
8 mei 2021 | 17:26 Regio Tuigpaard Noord

Sander en Erik Daniëls Fokkers van het Jaar 2020

Vorig jaar kon de titel Fokker van het Jaar niet worden uitgereikt vanwege het niet doorgaan van de Nationale Tuigpaardendag. Vandaag was het moment om een fokker vanwege zijn of haar fokkerssuccessen in het zonnetje te zetten.
8 mei 2021 | 09:38 Regio Tuigpaard Noord

Plain’s Liberator postuum keur verklaard

Vandaag werd de overleden hengst Plain’s Liberator (v.Plain’s Black Satin) postuum keur verklaard. Plain’s Liberator maakte zelf furore in tuig door met Kees van der Maat het kampioenschap Hackney dekhengsten te winnen en schopte het tot en met ereklasseniveau.
7 mei 2021 | 10:41 Regio Tuigpaard Noord

Studiogesprek met wereldkampioen Boyd Exell tijdens Tuigpaardhengstenkeuring

Morgen is het zo ver, de Tuigpaardhengstenkeuring 2021. De gehele dag inclusief de eerste- en tweede bezichtiging is te volgen via de livestream op www.kwpn.nl. Vijfvoudig- en leidend wereldkampioen vierspannen Boyd Exell schuift aan tijdens het studiogesprek ‘Tuigpaarden in de mensport’.
6 mei 2021 | 16:23 Regio Tuigpaard Noord

Terugblik Tuigpaardhengsten jaargang 2020

Aanstaande zaterdag is het zo ver, de Tuigpaardhengstenkeuring 2021. De gehele dag inclusief de eerste- en tweede bezichtiging is te volgen via de livestream op www.kwpn.nl. Het belooft een prachtige dag te worden met interessante tafelgesprekken en de uitreiking van Tuigpaard- en Fokker van het Jaar.
30 april 2021 | 12:34 Regio Tuigpaard Noord

Icellie met zeven hengsten topaanvoerder

Voor de Tuigpaardhengstenkeuring, die op zaterdag 8 mei plaats vindt in Ermelo, zijn er 36 hengsten aangemeld. De hengsten stammen af van 20 verschillende vaders. Vorig jaar was Idol met zeven zonen uit zijn eerste jaargang grootaanvoerder, nu is die rol voor Icellie en van deze hengst worden uit zijn tweede jaargang zeven zonen gepresenteerd.
30 april 2021 | 10:08 Regio Tuigpaard Noord

Action Quality Amadeus Tuigpaard van het Jaar 2020

Elk jaar wordt er op de Nationale Tuigpaardendag de titel Paard van het Jaar toegekend aan een tuigpaard dat zich heeft onderscheiden of in de fokkerij of in de sport. Vorig jaar was er geen Nationale Tuigpaardendag waardoor deze titel in 2019 voor het laatst is toegekend. Die eretitel ging toen naar Emerson (v. Manno) van Niek Alting. Dat was de 25ste maal dat deze titel werd toegekend.
23 april 2021 | 22:07 Regio Tuigpaard Oost

Zes keurmerries erbij, Leetida GK de beste

Vanmiddag werd in Ermelo een tiental merries gepresenteerd op de IBOP-dag voor tuigpaarden. De jury bestond uit Lammert Tel, Bauke de Boer en inspecteur Viggon van Beest terwijl Thomas van der Weiden de honneurs waarnam voor Lammert Tel bij de presentatie van een nakomeling van Fantijn. Tel is namelijk geregistreerde van de KWPN-hengst Fantijn. Na afloop van de IBOP was er de mogelijkheid om merries aan te bieden voor stamboekopname.
22 april 2021 | 15:00

Tuigpaard fokkers maken kans op een fokkerspremie

Op 8 mei zal de eerste en tweede bezichtiging van de Hengstenkeuring Tuigpaard plaatsvinden op het KWPN-centrum in Ermelo. De fokkers maken kans op een fokkerspremie.
21 april 2021 | 19:47

Volg de online Tuigpaardhengstenkeuring op 8 mei a.s.!

Op zaterdag 8 mei is het zo ver: de online Tuigpaardhengstenkeuring, te volgen via de livestream op KWPN.nl! Ondanks dat we de sfeer van het fysieke evenement dit jaar moeten missen, biedt het online programma een prachtig alternatief voor alle tuigpaardliefhebbers.
16 april 2021 | 09:09

Startlijst IBOP tuigpaard online

Volgende week vrijdag vindt de IBOP voor tuigpaarden plaats op het KWPN-centrum in Ermelo. De aanvang van de IBOP is 15.00 uur.
13 april 2021 | 16:27

Nationale Tuigpaardendag verplaatst naar 7 augustus

​Vorig jaar is de Nationale Tuigpaardendag komen te vervallen in verband met het coronavirus. Dit jaar zijn wij voornemens om de Nationale Tuigenpaardendag te organiseren op zaterdag 7 augustus.
31 maart 2021 | 12:00 Regio Tuigpaard Noord

Woensdag Weetjes: Top 5 vaderdieren tuigpaard- en Gelderse veulens 2020

Kjento en Grandorado TN gaan aan kop als vaderdieren bij de dressuur- en springveulens die vorig jaar zijn geboren. Welke hengsten het populairst zijn bij de tuigpaard- en Gelderse veulens die vorig jaar zijn geboren zochten wij deze week uit!
29 maart 2021 | 11:32

Hengstenkeuze? Vraag maar raak!

Iedere week, van maandag t/m woensdag, kunt u uw vragen aan ons stellen over een specifiek onderwerp. Op vrijdag worden deze vragen beantwoord op de website.
27 maart 2021 | 14:15 Regio Tuigpaard Noord

Aanmelding IBOP tuigpaard geopend

Op vrijdag 23 april vindt er op het KWPN-centrum in Ermelo een IBOP plaats voor tuigpaardmerries.
27 maart 2021 | 11:00

Tegemoetkoming fokkers laagverwante tuigpaardveulens

Inteelt en een te hoge verwantschap is al jaren een probleem in de tuigpaardenfokkerij. Om verlaging van de inteeltstijging en de verwantschap binnen de populatie te bevorderen, worden fokkers van laagverwante veulens financieel gecompenseerd. De eerste laagverwante veulens zijn al aangemeld
18 maart 2021 | 09:44

Tuigpaardhengstenkeuring op zaterdag 8 mei

Op zaterdag 3 april stond de Tuigpaardhengstenkeuring gepland op het KWPN-centrum, die vanwege het coronavirus uitsluitend online te volgen zou zijn. Echter gezien de ontwikkelingen rondom het rhinovirus is uit voorzorg is besloten om deze op te schorten. De Tuigpaardhengstenkeuring vindt nu plaats op zaterdag 8 mei.
17 maart 2021 | 12:31 Regio Tuigpaard Noord

Tuigpaardhengst Kordaat naar menteam Ter Harmsel

Onlangs verkochten de Gebr. van Manen uit Ede de KWPN-goedgekeurde tuigpaardhengst Kordaat van geregistreerde J. Luning uit Ruinen aan Stal Ter Harmsel in Rijssen. Kordaat is inmiddels ruin en zal worden ingezet in de mensport.
12 maart 2021 | 14:18 Regio Tuigpaard Noord

Fokwaarden 2021 bekend

Fokwaarden zijn een praktisch hulpmiddel bij het maken van uw hengstenkeuze, waarin de genetische aanleg van een hengst wordt gebundeld. Fokwaarden worden ieder jaar geactualiseerd en inmiddels is ook de informatie die in 2020 is verzameld, gebundeld in de fokwaarden.
12 maart 2021 | 09:21

Tegemoetkoming fokkers laagverwante tuigpaardveulens

Inteelt en een te hoge verwantschap is al jaren een probleem in de tuigpaardenfokkerij. Om verlaging van de inteeltstijging en de verwantschap binnen de populatie te bevorderen, worden fokkers van laagverwante veulens financieel gecompenseerd.
8 maart 2021 | 15:07 Regio Tuigpaard Noord

HK Tuigpaard: laatste kans om uw paard aan te melden

De Hengstenkeuring Tuigpaard is 3 april online te volgen via de livestream op kwpn.nl. Naast de livestream van de eerste en tweede bezichtiging kunt u genieten van enkele van te voren opgenomen items, zoals van de Jaargang 2020 die zich in tuig aan u presenteren.
3 maart 2021 | 12:00

Maak gebruik van online fokadvies

Het online fokadvies is één van de mogelijkheden om toch een weloverwogen hengstenkeuze te kunnen maken. Een KWPN-inspecteur bekijkt de foto's van uw merrie en stuurt het fokadvies per e-mail naar u toe.
19 februari 2021 | 16:27 Regio Tuigpaard Noord

Zaterdag 3 april Hengstenkeuring Tuigpaard, inschrijvingen geopend

​Begin februari konden liefhebbers van het KWPN-paard genieten van de online KWPN Hengstenkeuring. Normaliter is deze uiteraard in Den Bosch, maar vanwege de corona-uitbraak was het dit jaar in Ermelo en via de livestream voor het publiek te volgen. Wat ook anders is dan andere jaren, is dat de eerste en tweede bezichtiging van de tuigpaardhengsten niet in januari en februari zijn gepland, maar op 3 april 2021.
15 februari 2021 | 20:30

Fokadvies-Tool tijdelijk niet beschikbaar wegens doorontwikkeling

Tijdens de online KWPN Hengstenkeuring introduceerde het KWPN de Fokadvies-Tool: een online applicatie om fokkers te adviseren in hun fokkerijkeuzes, specifiek voor hun merrie. Uitgangspunt was om met name de minder ervaren fokkers op basis van alle beschikbare foktechnische informatie een advies te geven welke hengsten hun merries het beste kunnen verbeteren.
11 februari 2021 | 15:34

Hengstenkeuring Tuigpaard: programma in ontwikkeling

Vorige week stond uiteraard in het teken van de KWPN Hengstenkeuring, dit keer vanwege de corona-uitbraak in Ermelo. Wat ook anders is dan andere jaren, is dat de eerste en tweede bezichtiging van de tuigpaardhengsten niet in januari en februari zijn gepland, maar op 3 april 2021 op één dag worden georganiseerd.
27 januari 2021 | 12:12

Tuigpaardfokker Ate Veenstra, Fokker van het Jaar 2014, overleden

De bekende noordelijke tuigpaardfokker Ate Veenstra uit Opende is op 22 januari jl. op 84 jarige leeftijd overleden. Ate Veenstra was een groot liefhebber van tuigpaarden en was altijd van de partij op de noordelijke keuringen maar ook op andere tuigpaardevenementen.
25 januari 2021 | 14:08

256.684 euro voor KWPN-tuigpaardhengst Hiro T op veiling in Amerika

Op de Heart of America Dutch Harness Horse Sale werd vandaag voor een record bedrag van 312.500 Dollar, 256.684 euro, de KWPN-tuigpaardhengst Hiro T geveild.
20 januari 2021 | 13:56 Regio Tuigpaard Noord

Inschrijving IBOP Tuigpaard geopend

​Op vrijdag 23 april vindt er op het KWPN-centrum in Ermelo een IBOP plaats voor tuigpaardmerries. Deze wordt uiteraard verreden volgens de dan geldende coronamaatregelen. U kunt uw merrie nu aanmelden via MijnKWPN.
16 januari 2021 | 16:21 Regio Tuigpaard Oost

Bekende keur preferente tuigpaardmerrie Toetida overleden

Twee dagen geleden is er een einde gekomen aan het leven van de bijna 21 jarige bekende merrie Toetida, de zo sympathieke Nando-dochter van Henk Scholten uit Wezep. Scholten bracht haar slechts één jaar, met veel succes, uit maar als fokmerrie verdiende ze ook haar sporen. Uit haar heeft Henk nog drie zeer belofte volle merries staan.
12 januari 2021 | 20:22

Corona-update: huidige maatregelen met drie weken verlengd, paardenhouderijen blijven aangepast open

Tijdens de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge werd duidelijk dat de huidige coronamaatregelen van de overheid met drie weken worden verlengd. Het aantal besmettingen in Nederland is nog te hoog om versoepelingen door te kunnen voeren. Ook de dreiging van de Britse variant van het virus baart grote zorgen.
12 januari 2021 | 17:00

Experimenten tuigpaard aanvragen voor 1 februari

Bloedspreiding is en blijft een aandachtspunt binnen de tuigpaardfokkerij. Om die reden is het al enige tijd mogelijk om experimenten, die de bloedspreiding bevorderen, bij het Algemeen Bestuur in te dienen als experiment.
12 januari 2021 | 13:31

Keurhengst Atleet onderweg naar Amerika

Vandaag is de bijna 16-jarige KWPN-tuigpaard keurhengst Atleet aan boord van een vliegtuig richting Amerika gegaan waar hij zij carrière als dekhengst voort gaat zetten.
6 januari 2021 | 12:12

KWPN-tuigpaardhengst Heliotroop VDM van Mts. Naber beschikbaar bij Stal Hammers

Onlangs kwamen er diverse tuigpaarden van Jaap van der Meulen uit Broek te koop waaronder de KWPN-hengst Heliotroop VDM.
22 december 2020 | 17:51

Ruim 40 fokkerspremies uitgereikt!

Hoewel 2020 in veel opzichten een bijzonder jaar was, is 2020 ook het jaar waarin de eerste fokkerspremies zijn uitgereikt namens de Vrienden van het KWPN. Eind 2019 is deze stichting opgericht, en ondanks de komst van het coronavirus begin dit jaar heeft de Stichting Vrienden van het KWPN veel KWPN-fokkers kunnen verblijden met een fokkerspremie.
17 december 2020 | 11:13 Regio Tuigpaard Noord

Tuigpaardhengst Hubert VDM naar Lambertus Huckriede

Hubert VDM (Cizandro uit Veldine keur pref v.Manno, fokker Piet Lelieveld uit Leidschendam) werd als zesjarige goedgekeurd bij het KWPN, nadat hij al diverse kampioenschappen op zijn naam schreef. Tijdens zijn verrichtingsonderzoek kreeg hij een 9 voor looplust en stonden er bijna louter 8’en op zijn cijferlijst.
15 december 2020 | 09:43

Topsportmerrie Wendelrose overleden

Meervoudig tuigpaardkampioene Wendelrose van Jan Vink is overleden.
14 december 2020 | 10:26 Regio Tuigpaard Noord

Tuigpaardhengst Kapitaal naar Stal 83

De vijfjarige Atleet-zoon Kapitaal is verkocht aan Klaas Buist van Stal 83 in Nuis en zal de komende jaren in de sport worden uitgebracht en voor de fokkerij worden ingezet.
10 december 2020 | 12:31

Nieuwe hengstenkeuringscommissie tuigpaard benoemd

Gisteravond stond een vergadering van de Ledenraad op het programma en een van de onderwerpen op de agenda was de benoeming van een nieuwe hengstenkeuringscommissie tuigpaard. Na het aftreden van de commissie begin dit jaar waren er vacatures ontstaan, die nu naar volle tevredenheid zijn ingevuld.
4 december 2020 | 15:07

Allround-paardenman Driekus Vonk overleden

Op 1 december is op 92-jarige leeftijd de bekende paardenliefhebber en horeca-ondernemer Driekus Vonk overleden. Vonk was een all-round paardenman. Hij had brede belangstelling voor zowel rijpaarden als tuigpaarden. Met name in de tuigpaardenwereld oogstte hij memorabele successen.
6 november 2020 | 14:52

Video's ingeschreven dressuur- en tuigpaardhengsten online

KWPN-inspecteur Floor Droge benoemt de afstamming en de punten die deze hengsten hebben gescoord tijdens het verrichtingsonderzoek. In de KWPN Database vindt u per hengst het volledige rapport.
31 oktober 2020 | 16:20 Regio Tuigpaard Noord

Cizandro-dochter Mariantha H. naar hoogste score in IBOP

Naast het eindexamen van de tuigpaardhengsten vanmorgen, stond vanmiddag de IBOP voor tuigpaardmerries op de planning. Vier merries kregen een beoordeling, twee slaagden met goede cijfers voor hun aanlegtest.
31 oktober 2020 | 12:36

Tuigpaardhengst Macho breekt alle records

Vanmorgen deden de drie tuigpaardhengsten in Ermelo hun examen na een verrichtingsonderzoek van drie weken. Alle drie slaagden, en Indiana-zoon Macho wist zelfs records te breken met zijn prachtige cijferlijst waarop geen punt lager dan een 9 staat.
28 oktober 2020 | 16:19

Vrijdag en zaterdag eindpresentaties verrichtingsonderzoeken

Aanstaande vrijdag 30 oktober hebben de dressuurhengsten hun eindpresentatie, een dag later is het de beurt aan de tuigpaardhengsten. Vanwege de coronamaatregelen is bij beide eindpresentaties geen publiek toegestaan, wel kunt u de hengsten live volgen via KWPN.tv.
26 oktober 2020 | 10:41

Standfoto’s online dressuur- en tuigpaardhengsten

Nog een paar dagen voordat 16 hengsten deelnemen aan het eindexamen van het verrichtingsonderzoek van 2020. Voordat de hengsten weer naar huis gaan zijn zij nog vastgelegd op de gevoelige plaat. De standfoto’s staan inmiddels online.
23 oktober 2020 | 15:59

Drie tuigpaardhengsten vervolgen verrichtingsonderzoek

Vandaag stond de eerste formele beoordeling van de vier tuigpaardhengsten in Ermelo op de rol. Vanwege de coronamaatregelen kon er helaas geen publiek worden toegelaten, wel waren de geregistreerden allen present.
19 oktober 2020 | 16:50

Update KWPN Database: verwantschapspercentage toegevoegd

Binnen de fokkerij wordt er door fokkers en stamboek een fokdoel nagestreefd om de best presenterende paarden te fokken. Dit fokdoel is duidelijk omschreven en heeft als voordeel dat er een duidelijke lijn is uitgezet in de te volgen selectie strategieën. Maar het heeft ook een keerzijde, zeker als de populatie klein is, of als er weinig ‘vers’ bloed wordt geïntroduceerd. Paarden gaan door deze vastberaden selectie meer op elkaar lijken qua DNA-structuur. Ook is de kans groot dat er veel paarden van dezelfde families of lijntjes geselecteerd worden om de volgende generatie te produceren.
13 oktober 2020 | 15:55

Vier tuigpaardhengsten starten aan verrichtingsonderzoek

Nadat gisteren al de dressuurhengsten werden aangeleverd, konden vandaag nog vier hengsten starten aan hun aanlegtest. Het gaat om vier tuigpaardhengsten, die op zaterdag 31 oktober hun eindexamen hebben.
6 oktober 2020 | 13:04

Tijdschema aanlevering verrichtingsonderzoek tuigpaard bekend

​14 en 28 september zijn de aangewezen tuigpaardhengsten door hun rijder in tuig voorgesteld aan de hengstenkeuringscommissie. Beide keren heeft de hengstenkeuringscommissie de hengsten kunnen zien en feedback meegegeven. Dinsdag 13 oktober a.s. vindt de aanlevering van het verrichtingsonderzoek plaats.
28 september 2020 | 19:39

Tweede keer voorrijden in tuig goed verlopen

Vanmiddag stond de tweede keer voorrijden in tuig voor de aangewezen tuigpaardhengsten, die 13 oktober starten aan hun verrichtingsonderzoek, op het programma. Zij werden door hun eigen trainer voorgesteld volgens een vastgesteld protocol.
27 september 2020 | 16:18

Indrukwekkend afscheid van illuster duo Brandy en Harry

Gisteren op CH Eext nam ereklassepaard en mega-kampioen Brandy op indrukwekkende wijze afscheid van zijn publiek, een publiek dat hem, net zoals gisteren, altijd op handen heeft gedragen. Brandy deed dat in handen van Harry van Middelaar geheel des Brandy’s: pronkend, groots en fier. Brandy kan bijgeschreven worden op de lijst der allergrootsten van de concoursvelden.
24 september 2020 | 15:01

Toptuigpaard Brandy neemt afscheid van de sport in Eext

De haast onverslaanbare Uromast-zoon Brandy, vijfvoudig winnaar van de Renovo Schaal, Tuigpaard van het Jaar 2012 en drievoudig kampioen Ereklasse, neemt komende zaterdag 26 september afscheid van de sport tijdens het concours in Eext.
23 september 2020 | 15:38

Startlijst bekend tweede keer voorrijden aangewezen tuigpaardhengsten

​Maandag 28 september verschijnen de aangewezen tuigpaardhengsten voor een tweede keer voor de hengstenkeuringscommissie. Vanaf 13.00 uur worden de hengsten individueel aangespannen gepresenteerd op de 100-meterbaan van de KNHS.
21 september 2020 | 14:30

Dirk Mekkes (82) overleden

Thuis in zijn woonplaats Marum is de bekende tuigpaardrijder Dirk Mekkes zondagavond op 82-jarige leeftijd overleden.
14 september 2020 | 16:16

Tuigpaardhengsten vandaag gepresenteerd tijdens voorrijden

Vanmiddag stond de eerste keer voorrijden voor de tuigpaardhengsten in het kader van het verrichtingsonderzoek op het programma. Zeven aangewezen hengsten werden gepresenteerd door hun eigen trainer. Ook werd een hengst aangeboden voor de herkansing in tuig.
14 september 2020 | 13:50

Laatste kans! Vanavond sluit 5e KWPN Online Veulenveiling

Het is weer tijd voor de vijfde KWPN Online Veulenveiling. Vanavond vanaf 20.00 uur valt de digitale hamer voor deze 35 interessante veulens. Diverse geïnteresseerde kopers uit Israël, Litouwen, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Spanje, Duitsland, Zweden, Polen, Griekenland, Verenigde Staten, Ierland, Mexico, Italië, Estland, België, Letland en uiteraard Nederland hebben al een bod geplaatst op een of meerdere veulens van deze collectie.
11 september 2020 | 10:00

Bieden van start: Veulens uit moederlijnen goedgekeurde hengsten tot en met bewezen vaderdieren

​Deze vijfde editie van de KWPN Online Veulenveilingen heeft het allemaal! Gun uzelf een succesvolle sport- en/of fokkerijcarrière en neem een kijkje op de veilingsite. Bieden op deze collectie is mogelijk vanaf vandaag tot en met maandagavond 14 september.
8 september 2020 | 17:07

Halfbroer tuigpaardhengst Atleet en vele andere getalenteerde veulens in 5e Online Veulenveiling

Ging vorige week maandag de ‘VDL-veulencollectie’ onder de digitale hamer, gisteren zijn de veulens van de vijfde KWPN Online Veulenveilingen gepresenteerd! Het bieden op deze veulens gaat vanaf aanstaande vrijdag van start. Tot maandagavond 14 september heeft u de kans om een of meerdere van deze talenten aan de haak te slaan.
8 september 2020 | 15:27

Startlijst voorrijden en herkansing in tuig online

​Aanstaande maandag 14 september vindt de eerste keer voorrijden van de aangewezen tuigpaardhengsten in het kader van het verrichtingsonderzoek plaats. Ook is dit het moment voor eigenaren om hun hengst aan te bieden voor de herkansing in tuig.
8 september 2020 | 13:30

Data hengstenselectie aangepast, registratie verplicht

Aankomende maanden staan op het KWPN-centrum enkele activiteiten op de agenda. Zo start het verrichtingsonderzoek voor de aangewezen tuigpaarden. Ook de aangewezen dressuur-, spring- en Gelderse hengsten starten binnenkort aan hun verrichtingsonderzoek.
8 september 2020 | 09:32

Hengstenkeuring Tuigpaard op 3 april 2021

​Traditiegetrouw vindt de eerste bezichtiging van de tuigpaardhengsten plaats in het eerste weekend van het jaar. Het Algemeen Bestuur heeft recent besloten deze voor 2021 te verplaatsen naar het voorjaar van 2021, onder andere aangezien het verrichtingsonderzoek van de tuigpaardhengsten in het najaar plaatsvindt. Eerder werd gecommuniceerd dat dit op 17 april zou zijn, maar bij nader inzien valt dit samen met andere evenementen. Om deze reden is besloten de Hengstenkeuring Tuigpaard te plannen op zaterdag 3 april.
2 september 2020 | 11:29

Hengstenkeuring Tuigpaard verplaatst naar april 2021

Traditiegetrouw vindt de eerste bezichtiging van de tuigpaardhengsten plaats in het eerste weekend van het jaar. Het Algemeen Bestuur heeft recent besloten deze voor 2021 te verplaatsen naar zaterdag 3 april, onder andere aangezien het verrichtingsonderzoek van de tuigpaardhengsten in het najaar plaatsvindt.
1 september 2020 | 12:30

Tuigpaardhengsten beoordeeld op veulens gehandhaafd

Op donderdag 20 en vrijdag 21 augustus beoordeelde de hengstenkeuringscommissie tuigpaard enkele veulencollecties in het kader van de afstammelingenkeuring. Voor vier van de vijf hengsten adviseerde de commissie handhaving voor de fokkerij, voor een hengst werd een jaar uitstel gevraagd aangezien hij niet voldoende nakomelingen kon tonen.
28 augustus 2020 | 15:26

Sander Hoogenberg: “Mijn fokdoel is om met een zelf gefokt tuigpaard concoursen te kunnen rijden”

​Jong KWPN-lid en groot tuigpaardliefhebber Sander Hoogenberg was een aantal jaar geleden op zoek naar een goed paard waar hij mee kon fokken en die hij misschien ook wel kon uitbrengen in de sport. Hoewel dat laatste ook sterk afhankelijk is van de tijd die hij naast zijn werk heeft. De merrie Kareda (Eebert uit Gareda ster van Cizandro, gefokt door S. Daniels uit Wageningen) paste in dit plaatje en heeft hij twee jaar geleden aangekocht. Inmiddels loopt er ook al een veulen naast.
22 augustus 2020 | 10:25

Eerste indruk afstammelingenkeuring tuigpaard

Afgelopen donderdag en vrijdag beoordeelde de hengstenkeuringscommissie de aanvullende collecties van de hengsten Jesse James, Hubert VDM, Kane BFT en Kapitaal en de collectie van Lanto HBC in het kader van de afstammelingenkeuring.
19 augustus 2020 | 10:43

Morgen en overmorgen afstammelingenkeuring tuigpaard

De komende dagen worden de veulens van Jesse James, Hubert VDM, Kane FBT, Kapitaal en Lanto HBC beoordeeld in het kader van de afstammelingenkeuring.
15 augustus 2020 | 18:31

Mirzela van Hapert maakt spetterend einde aan NK merries

Dat het in de strijd om de titel normaliter zou gaan tussen de Cizandro-dochters Mirzela van Hapert en Mexxima, was vooraf wel duidelijk. Ze maakten het elkaar en de jury niet gemakkelijk, maar de zeer expressieve en krachtige Mirzela van Hapert overtuigde tijdens de finaleronde tijdens een losbarstende regenbui zodanig dat er geen twijfel meer bestond: zij was de kampioene.
15 augustus 2020 | 07:30

Volg het Nationaal Kampioenschap live op KWPN.tv

Vandaag betreedt om 8.00 uur de allereerste merrie de baan tijdens het Nationaal Kampioenschap. Ondanks COVID-19 is er toch een kampioenschap en gaan de beste merries van Nederlandse bodem de strijd met elkaar aan.
14 augustus 2020 | 21:50

Uitslag na-, herkeuring en alternatieve IBOP

Vanmiddag vond op het KWPN-centrum de na- en herkeuring van dressuur-, spring-, tuigpaard- en Gelderse merries plaats en de alternatieve IBOP voor de tuigpaarden.
13 augustus 2020 | 10:43

Tijdschema afstammelingenkeuring Tuigpaardhengsten

​Dit jaar staat er wat betreft de tuigpaardhengsten de afstammelingenkeuring voor vijf hengsten op de planning. Voor vier hengsten geldt dat het gaat om een aanvullende collectie, één hengst toont een volledige collectie.
11 augustus 2020 | 08:54

Catalogus Nationaal Kampioenschap driejarige merries digitaal te bekijken

​Zaterdag is het zo ver, het Nationaal Kampioenschap voor driejarige dressuur-, spring-, tuigpaard en Gelderse merries. U kunt nu de digitale catalogus bekijken.
4 augustus 2020 | 09:25

KWPN Stallion Show 2021 in Ermelo

De KWPN Stallion Show zal in 2021 plaatsvinden op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Het Algemeen Bestuur van het KWPN heeft daartoe besloten gezien de huidige maatregelen rondom het coronavirus en de ongewisse situatie in februari volgend jaar.
25 juli 2020 | 22:00 Regio Tuigpaard Zuid

Cizandro-dochter Mirzela van Hapert van de buitencategorie in Tuigpaard Zuid

​De laatste tuigpaardkeuring van dit jaar ging eruit met een knal. Maar liefst drie van de zes driejarige merries die vandaag in Hapert werden beoordeeld, mogen naar het NK op 15 augustus. De hoogste cijfers gingen naar een merrie van de buitencategorie: Mirzela van Hapert (v.Cizandro). Het belooft een spannende strijd te worden in Ermelo!
22 juli 2020 | 18:32 Regio Tuigpaard Noord

Jury onder de indruk van Koningin Mexxima in Tolbert

​De tweede keuring van de tuigpaardregio Noord vandaag in Tolbert was niet alleen in kwantiteit een goede, maar zeker ook in kwaliteit. Het was al even geleden dat er een score werd vergeven zoals Mexxima (v.Cizandro) vandaag wist te behalen. Met maar liefst 90 punten voor zowel exterieur als beweging gaat zij met zeer goede papieren naar het Nederlands Kampioenschap.
17 juli 2020 | 14:14

Wilt u het Nationaal Kampioenschap en/of de Blom Cup bezoeken? Registreer u dan nu

​De beste merries van de stamboekkeuringen hebben een uitnodiging ontvangen voor het Nationaal Kampioenschap op 15 augustus a.s. Omdat we ons nog in de 1,5 meter-afstand samenleving bevinden is er voor het publiek een ticketshop aangemaakt. Hier dient u zich aan te melden als u aanwezig wilt zijn bij het evenement. De toegang tot het evenement is gratis. Let op: bezoekers dienen geregistreerd te zijn, anders wordt de toegang geweigerd.
13 juli 2020 | 18:46

Hengstenkeuze toegelicht

Het gros van de veulens is inmiddels geboren, tijd om eens terug te kijken. Hoe is de hengstenkeuze van vorig jaar uitgevallen? Heeft het veulen de verwachtingen waar gemaakt? We vroegen het vier jonge fokker uit de verschillende fokrichtingen.
11 juli 2020 | 14:23

Kwaliteit in Lunteren levert vier tuigpaarden op voor NK

​De gecombineerde stamboekkeuring en Centrale Keuring van de regio Tuigpaard Oost vanmorgen mag met recht kwaliteitsvol genoemd worden, een kwart van de aangeboden driejarige merries kreeg een uitnodiging voor het Nationaal Kampioenschap op 15 augustus.
10 juli 2020 | 13:48

Twee merries voor NK vanuit tuigpaardkeuring Dalen

​De regio Tuigpaard Noord is de enige tuigpaardregio die dit jaar twee gecombineerde stamboekkeuringen met Centrale keuring organiseert vanwege de aantallen. Vandaag stond de keuring in Dalen op het programma, waar twee merries werden uitgenodigd voor het Nederlands kampioenschap op 15 augustus.
4 juli 2020 | 17:30

Dochters van Waldemar en Unieko kampioenen bij driejarige tuigpaardmerries in 2010 en 2011!

De tuigpaarden hebben - normaal gesproken - tijdens de KWPN Kampioenschappen hun eigen podium, namelijk op de Nationale Tuigpaardendag. In 2010 werd Waldemar-dochter Charlotte kampioen van de driejarige tuigpaardmerries en een jaar later wist Unieko-dochter Dirose de concurrentie achter haar te houden. Beide merries hebben de titel ‘Beste Nationale driejarige tuigpaardmerrie van het jaar’ op hun naam mogen schrijven, zijn later in de sport uitgebracht en hebben ze ook al voor enige nafok gezorgd.
3 juli 2020 | 21:47 Regio Tuigpaard West

Zeer positieve dag op de stamboekkeuring van de tuigpaarden in Houten

​Viggon van Beest, Henk Lassche en Etienne Raven hadden vandaag de jurering van de tuigpaarden op de stamboekkeuring in Houten in handen. Viggon van Beest en zijn collega's blikken positief terug op de gemiddelde kwaliteit van de tuigpaarden en het verloop van de dag. “Het was een hele positieve, goed georganiseerde keuring onder goede omstandigheden. Ook zijn wij zeer content dat wij een tweetal zeer aansprekende driejarige merries hebben kunnen uitnodigen voor de Nederlands kampioenschap.”​
3 juli 2020 | 08:50

Afstammelingenkeuring Tuigpaardhengsten

​Dit jaar staat er wat betreft de tuigpaardhengsten de afstammelingenkeuring voor vijf hengsten op de planning. Voor vier hengsten geldt dat het gaat om een aanvullende collectie, één hengst toont een volledige collectie.
1 juli 2020 | 18:12

Mylady-Silvalina “een lust om naar te kijken” tijdens IBOP tuigpaard

Op de eerste dag waarop de versoepelde coronamaatregelen in zijn gegaan, konden de acht IBOP-merries vandaag hun kunnen tonen mét een beperkte hoeveelheid publiek erbij. Hierdoor waren zo’n 50 mensen getuige van de overtuigende verrichting van de tuigpaardmerrie Mylady-Silvalina, een dochter van Cizandro, die 85 punten kreeg.
30 juni 2020 | 19:00

Toch podium voor allerbeste driejarige merries

Om de allerbeste driejarige merries toch een podium te geven en de gelegenheid om zich met elkaar te meten, wordt op zaterdag 15 augustus het Nationaal Kampioenschap driejarige merries georganiseerd op het KWPN-centrum. Per fokrichting strijden hier de beste merries, die worden geselecteerd tijdens de komende stamboekkeuringen, om de titel.
29 juni 2020 | 16:41

Beperkt publiek toegestaan bij IBOP TP: aanmelden noodzakelijk

​Aanstaande woensdag 1 juli vind een IBOP voor tuigpaardmerries plaats in Ermelo. Nu de coronamaatregelen vanuit het RIVM zijn versoepeld, is het mogelijk hier beperkt publiek tot toe te laten. Om goed toezicht te kunnen houden op het naleven van de richtlijnen, is het noodzakelijk u aan te melden indien u wilt komen kijken.
10 juni 2020 | 19:45

Woensdag Weetje: KWPN-paarden in de internationale mensport

Hoewel het KWPN haar fokdoel niet heeft gericht op de mensport – alleen bij het Gelders paard wordt gestreefd naar een veelzijdig inzetbaar paard – zijn er toch enorm veel Nederlands gefokte paarden actief in deze discipline.
9 juni 2020 | 18:24

Anca en Aurora, de Nationaal kampioenen van de driejarige tuigpaard- en Gelderse merries in 2008

In 2008 werd de Unieko-dochter Anca kampioen bij de driejarige tuigpaardmerries op de Nationale Tuigpaardendag en in datzelfde jaar werd het kampioenslint omgehangen bij Aurora, de Special D-dochter, bij de driejarige Gelderse merries op de Nationale Merriekeuring.
3 juni 2020 | 15:24

Nationaal-waardige tuigpaardmerries op Nationale Tuigpaardendag 2021

​Tuigpaardmerries die in 2017 zijn geboren en in 2020 of 2021 naar de keuring gaan kunnen door de juryleden worden aangemerkt als Nationale Merrie. Deze merries krijgen in 2021 de kans om zich in een eenmalige rubriek (voor vierjarige stermerries) op de Nationale Tuigpaardendag met elkaar te meten.
25 mei 2020 | 18:30

Hengstencompetitie Tuigpaard uitgesteld naar 2021

KWPN-goedgekeurde tuigpaardhengsten zijn verplicht om na hun goedkeuring binnen drie jaar minimaal twee jaar te worden uitgebracht in de sport in door het KWPN aan te wijzen competities tussen leeftijdsgenoten.
20 mei 2020 | 18:48 Regio Gelders paard

Woensdag Weetjes: Gelderse en tuigpaarden in de Grand Prix

​Als we het over Grand Prix hebben, hebben we het vaak over dressuur- en springpaarden. Maar wist u dat er ook diverse Gelderse en tuigpaarden succesvol zijn op het allerhoogste niveau? Wie deze paarden zijn leest u in het Woensdag Weetje van vandaag!
6 mei 2020 | 16:30

Woensdag Weetjes: Tuigpaardhengsten en hun sportkinderen

Voor dit Woensdag Weetje doken we in de vaderdieren die de meeste nakomelingen hebben met tenminste 50 winstpunten in de sport, zowel op aantallen als in percentages. Ook keken we nog een stapje hoger: welke hengsten waren in staat om de meeste nakomelingen met minimaal 100 winstpunten te geven?
29 april 2020 | 18:30

Woensdag Weetjes: Welke fokkers hebben de meeste goedgekeurde hengsten gefokt?

​Vorige week zochten wij uit welke fokkers de meeste Grand Prix-paarden hebben gefokt. Deze week zijn de fokkers van de KWPN-goedgekeurde hengsten aan de beurt!
25 april 2020 | 09:16

Vlog: KWPN in coronatijd

Iedere week geeft onze vlog op KWPN.tv u een inkijkje in het leven van okkers, hengstenhouders, ruiters en dierenartsen: hoe gaat het met Fred van Straaten Jr., Lauw van Vliet, Rijk-Jan Pleijter en Joëlle Berghuis in deze bijzondere tijd?
23 april 2020 | 18:21

‘Happy athlete’ Atleet

Afgelopen januari kreeg tuigpaardhengst Atleet het keurschap toegekend vanwege zijn bijzondere prestaties in de fokkerij. Er zijn veel mensen betrokken geweest bij het succes van Atleet in de sport en de fokkerij en over één ding zijn zij het eens: zijn natuurlijke aanleg gecombineerd met een fantastische instelling maken deze hengst groots.
20 april 2020 | 16:51

Tuigpaardhengstenvideo’s met toelichting online!

Afgelopen vrijdag publiceerde wij al de beelden van de gehele verrichting van zowel Lexington als Leffe Blond. Inmiddels staan ook de video’s online voorzien van punten en toelichting door Viggon van Beest. Doe er uw voordeel mee!
17 april 2020 | 17:33

Vlog 3: KWPN in coronatijd

Net als vorige week vertellen Robin van Lierop, Lauw van Vliet, Joëlle Berghuis, Fred van Straaten Jr en Rijk-Jan Pleijter over hoe het er bij hun aan toe gaat.
17 april 2020 | 14:19

Tuigpaardfokkerij twee hengsten rijker (VIDEO)

Zojuist vond het eindexamen van de twee tuigpaardhengsten in Ermelo plaats en zowel Lexington als Leffe Blond werden met mooie cijfers ingeschreven. Een goed einde van een verrichtingsonderzoek onder bijzondere omstandigheden.
17 april 2020 | 10:52

Experimenten tuigpaardkruisingen registreren

Tot op heden was het niet mogelijk om kruisingsproducten tussen rijpaarden en tuigpaarden te registreren in de fokrichting tuigpaard. Naar aanleiding van de brainstormsessies in de werkgroep Inteelt en Verwantschap heeft de Fokkerijraad Tuigpaard geadviseerd dit wel als optie op te nemen in het registratiereglement.
16 april 2020 | 08:29

Wie wordt de beste digitale nieuweling?

Vanwege de coronacrisis kunnen evenementen, waaronder de Noordelijke Tuigpaardendag, niet doorgaan. Om die reden besloot de organisatie een origineel initiatief op te zetten: de verkiezing tot de Beste Digitale Nieuweling van 2020.
15 april 2020 | 15:30

Video’s eindexamen tuigpaardhengsten vrijdagmiddag online

Het eindexamen van de twee tuigpaardhengsten die deelnemen aan het verrichtingsonderzoek gaat vrijdag van start. Zonder publiek en zonder huldigingen in verband met de coronacrisis.
10 april 2020 | 17:33

Fantijn terug van weggeweest in dekdienst

De Gebr. Van Manen hebben laten weten dat de tuigpaardhengst Fantijn weer terug is in de dekdienst.
10 april 2020 | 16:26

Beide tuigpaardhengsten door naar eindexamen *VIDEO*

Trainingsleider Demi van Nispen stelde de hengsten Lexington (Fantijn x Colonist) en Leffe Blond (Dylano x Patijn) tijdens deze trainingsbeoordeling wederom voor op de KWPN-weide. Beide hengsten kregen groen licht om hun verrichtingsonderzoek te vervolgen.
10 april 2020 | 16:19

Vlog: KWPN in coronatijd *VIDEO*

Robin van Lierop, Fred van Straaten Jr., Lauw van Vliet, Rijk-Jan Pleijter en Joëlle Berghuis geven via de nieuwste blog een inkijkje in hun leven.
9 april 2020 | 13:19

Trainingsbeoordeling tuigpaardhengsten live op Facebook

Morgen om 14:00 uur is de laatste tussenbeoordeling van de tuigpaardhengsten. De maatregelen rondom het coronavirus zorgen ervoor dat er geen publiek aanwezig kan zijn tijdens de beoordelingen.​ Deze tussenbeoordeling is live op Facebook te volgen.
7 april 2020 | 15:29

Tuigpaard Brandy aangekocht door Toon van Doorn

Onlangs is het concourspaard Brandy aangekocht door Toon van Doorn. Toon heeft deze ruin aangekocht voor de handel en hoopt een nieuw adres voor dit concourspaard te vinden.
3 april 2020 | 13:15

Extra: Bekijk actuele hengstenvideo’s!

Op KWPN.tv vindt u de diverse video’s per hengstenhouder. De komende weken wordt deze pagina aangevuld met nog veel meer actueel beeldmateriaal. Als u KWPN.tv bezoekt en vervolgens klikt op ‘KWPN Hengstenvideo’s 2020 toon meer’, vindt u alle video’s per hengstenhouder.
2 april 2020 | 14:30

Laagverwante tuigpaardhengsten, wat zijn de opties?

Verwantschap en inteelt: het is al tijden een ‘hot item’ in de tuigpaardfokkerij. Voortdurend wordt er gezocht naar oplossingen, maar de gemiddelde verwantschap in de populatie laten dalen blijkt moeilijk te realiseren.
1 april 2020 | 18:56

Tussenbeoordeling tuigpaardhengsten

De hengst Lexington liep net voor de beoordeling een lichte beschadiging op aan zijn neus, en heeft daardoor niet deelgenomen aan de tussenbeoordeling. Wel mag hij het onderzoek vervolgen. Leffe Blond werd wel beoordeeld en kan eveneens in Ermelo blijven. De hengst Lancelot werd vandaag wel in tuig gepresenteerd, maar wordt op veterinaire gronden doorverwezen naar het najaarsonderzoek.
1 april 2020 | 18:00

Woensdag Weetjes: Top 5 vaderdieren tuigpaard- en Gelderse veulens 2019

Just Wimphof en Poker de Mariposa TN gaan aan kop als vaderdieren bij de dressuur- en springveulens die vorig jaar zijn geboren. Welke hengsten het populairst zijn bij de tuigpaard- en Gelderse veulens die vorig jaar zijn geboren zochten wij deze week uit!
31 maart 2020 | 16:30

De best bekeken hengsten van de KWPN Database

De KWPN Database is dé plek waar u alle informatie van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten kunt vinden. U kunt de klikbare pedigree bekijken maar ook video’s, rapporten, verrichtingscijfers, informatie over nakomelingen en nog veel meer! Ontzettend handig voor het maken van de hengstenkeuze.
26 maart 2020 | 16:27

Standfoto’s van de tuigpaardhengsten online!

​De tuigpaardhengsten, die momenteel op het KWPN-centrum staan voor hun deelname aan het verrichtingsonderzoek, zijn op de foto gezet. Alle drie de hengsten zijn maandag 9 maart aangeleverd en hebben toen hun stal ingenomen.
23 maart 2020 | 17:18

Tuigpaardhengsten vervolgen allen het verrichtingsonderzoek

Vanmiddag was het eerste formele beoordelingsmoment van de tuigpaardhengsten die momenteel hun verrichtingsonderzoek doorlopen in Ermelo, een trainingsbeoordeling.
20 maart 2020 | 18:07

Beoordeling tuigpaardhengsten maandag zonder publiek

Het verrichtingsonderzoek voor tuigpaardhengsten is inmiddels enige tijd onderweg. Aanstaande maandag staat de eerste beoordeling gepland. In verband met de maatregelen rondom de coronacrisis, is hierbij geen publiek aanwezig. Zowel het KWPN-kantoor als de rest van het Nationaal Hippisch Centrum zijn gesloten voor bezoek.
18 maart 2020 | 10:40

Bestuursbesluit: Deklicentie in 2020 aangewezen hengsten

Het Algemeen Bestuur heeft besloten om de in 2020 aangewezen Gelderse-, tuigpaard- en rijpaardhengsten die voldoen aan de veterinaire eisen een deklicentie te verlenen voor het komende dekseizoen (einddatum 1 oktober 2020).
11 maart 2020 | 13:25

Hengstencompetitie tuigpaard 2020

Voor alle KWPN-goedgekeurde hengsten geldt dat zij na hun goedkeuring enkele jaren in de sport uitgebracht moeten worden, zodat fokkers hun kwaliteiten tussen hun leeftijdsgenoten in kunnen schatten. Voor tuigpaardhengsten betekent dit dat zij binnen drie jaar na hun goedkeuring ten minste twee jaar in de sport uitgebracht moeten worden.
9 maart 2020 | 16:05

Drie tuigpaardhengsten starten aan verrichtingsonderzoek

Vorige week stond de aanlevering van het verrichtingsonderzoek voor tuigpaardhengsten op het programma. Helaas kon wegens veterinaire redenen geen van de hengsten het KWPN-centrum betrekken. Vandaag startten drie van deze hengsten, na akkoord van de veterinair, aan hun onderzoek.
2 maart 2020 | 17:05

Volgende week nieuwe veterinaire beoordeling tuigpaardhengsten

Vandaag stond de aanlevering van de tuigpaardhengsten voor het verrichtingsonderzoek op de agenda. Vijf hengsten werden gepresenteerd, helaas konden er nog geen hengsten een stal op het KWPN-centrum betrekken. Volgende week maandag zijn vier hengsten uitgenodigd op opnieuw veterinair beoordeeld te worden.
24 februari 2020 | 15:32

Maandag 2 maart aanlevering verrichtingsonderzoek tuigpaard

Aanstaande maandag 2 maart start het laatste voorjaarsverrichtingsonderzoek voor tuigpaardhengsten. Vanaf 13.00 uur wordt afgetrapt met de hengsten die zijn aangemeld voor de herkansing in tuig, waarna de aangewezen hengsten in de ring komen.
24 februari 2020 | 12:19

Tuigpaardhengst Delviro HBC naar Amerika

De 12-jarige zwarte hengst Delviro HBC is verkocht, zo maakte de HBC Stal vandaag bekend. De hengst is gefokt door Hilbert Meyering en heeft een indrukwekkende sportcarrière achter de rug met zijn vaste trainer Harry van Middelaar die hem van jongs af aan begeleidde en opleidde.
14 februari 2020 | 18:14 Regio Tuigpaard Noord

Attest- en herkeuring tuigpaard levert een ster- en aangewezen hengst op

Vanmiddag vond in de Willem-Alexanderhal de attest- en herkeuring plaats voor tuigpaardhengsten. Ook werd een vierjarige Gelderse hengst beoordeeld in het kader van zijn attestkeuring.
12 februari 2020 | 09:20 Regio Tuigpaard Noord

Meld nu uw merrie aan voor de IBOP Tuigpaard!

Op vrijdag 17 april vindt er op het KWPN-centrum in Ermelo een IBOP plaats voor tuigpaardmerries. Deze dag staat ook de eindpresentatie van het verrichtingsonderzoek van de tuigpaardhengsten op het programma. Aansluitend aan deze eindpresentatie komen - na een korte pauze - de eerste paarden in de baan voor de IBOP.
11 februari 2020 | 15:00

Tijdschema attest- en herkeuring Gelderse- en tuigpaardhengsten bekend

Aanstaande vrijdag vindt de attest- en herkeuring plaats voor tuigpaardhengsten. Ook wordt deze dag een vierjarige Gelderse hengst aangeboden voor de attestkeuring. Hij zal aangespannen worden gepresenteerd.
1 februari 2020 | 21:29

Kampioenstitel voor Macho van het Fledderbosch

Voor Macho van het Fledderbosch (Indiana uit Emone ster v. Unieko fokker J. Arends uit Garmerwolde, geregistreerden H. Dekker uit Oosterwolde en K. Buist uit Nuis) was het kampioenslint geen nieuwigheid. Als veulen was hij eens de beste op de Nationale veulenkeuring en ook vandaag werd hij de onbetwiste nummer 1.
1 februari 2020 | 20:35

Icellie overtuigd naar overwinning Oregon Trofee

Harm-Jan Veenstra reed de zevenjarige Icellie (Bocellie uit Petrose ster pref van Fabricus, fokker J.R. Bosch) naar de winst in de prestigieuze Oregon Trofee. Van het vijfkoppige deelnemersveld in de prachtige strijd voor tuigpaardhengsten wist Icellie zowel jury als het enthousiaste publiek het meest te overtuigen.
26 januari 2020 | 20:30

Fantastisch showprogramma op KWPN Stallion Show

Voor u, als fokker en liefhebber van het Nederlandse dressuur-, tuig- of Gelderse paard, is er een prachtig programma in elkaar gezet met het beste van deze fokrichtingen.
24 januari 2020 | 16:50

Vacature: Hengstenkeuringscommissie Tuigpaard

Voor de Hengstenkeuringscommissie Tuigpaard van het KWPN zijn momenteel drie vacatures: voor twee leden en een voorzitter.
23 januari 2020 | 16:45

Oregon-Trofee spannende strijd tussen vijf hengsten

Op zaterdag 1 februari zal op de KWPN Stallion Show in ’s-Hertogenbosch de strijd om de Oregon Trofee ongetwijfeld weer een highlight zijn. Deze wedstrijd is open voor alle goedgekeurde KWPN-tuigpaardhengsten. Dit jaar gaan er vijf hengsten strijden om deze prestigieuze Trofee.
17 januari 2020 | 21:09 Regio Tuigpaard Oost

Negen hengsten doorverwezen door herkeuringscommissie bij herbeoordeling

Heel veel publiek was er vanmiddag in Ermelo bij de herbeoordeling van 20 tuigpaardhengsten door de Herkeuringscommissie Tuigpaard. Op 4 januari waren er door de toenmalige commissie zes hengsten doorverwezen, daar werden er vandaag negen aan toegevoegd. Vier werden er vandaag ster verklaard en één sterwaardig.
17 januari 2020 | 14:15

Herbeoordeling tuigpaardhengsten live te volgen via KWPN.tv

Om 16.00 uur vanmiddag gaat de herbeoordeling voor de tuigpaardhengsten van start. 23 hengsten komen hiervoor naar het KWPN-centrum in Ermelo. Iedereen is welkom om te komen kijken, de herbeoordeling is tevens live te volgen via KWPN.tv.
11 januari 2020 | 09:50 Regio Tuigpaard Noord

KWPN Tuigpaarden showen tijdens Friesian Proms in Expo in Leeuwarden

Tijdens de hengstenkeuring van het KFPS (Koninklijke Vereniging ‘Het Friesch Paarden Stamboek) was een aantal tuigpaardrijders uitgenodigd om met hun KWPN-tuigpaarden een show te verzorgen in samenwerking met Friese paarden. Het werd een wervelende show begeleid door live muziek en prachtige lichteffecten.
6 januari 2020 | 19:29

Hengstenkeuringscommissie Tuigpaard trekt zich terug, hengsten opnieuw beoordeeld

Het Algemeen Bestuur heeft vervolgens besloten om de eigenaren van alle tuigpaardhengsten die afgelopen zaterdag deel hebben genomen aan de eerste bezichtiging en toen niet zijn uitgenodigd, op vrijdag 17 januari a.s. uit te nodigen op het KWPN-centrum voor een nieuwe beoordeling.
6 januari 2020 | 13:10

Bekijk de video’s van de Hengstenkeuring Tuigpaard terug op KWPN.tv

Afgelopen zaterdag vond de eerste bezichtiging van de tuigpaardhengsten plaats in Ermelo. Alle hengsten zijn inmiddels terug te kijken op KWPN.tv.
4 januari 2020 | 20:15 Regio Tuigpaard Oost

Zes tuigpaardhengsten aangewezen voor tweede bezichtiging

In een uitverkocht huis vond vandaag in Ermelo de KWPN-tuigpaardhengstenkeuring plaats. Er werden 43 driejarige hengsten aangeboden maar ook een groot gedeelte van de reeds goedgekeurde hengstenstapel kwam zich presenteren. Het leverde een bijzonder sfeervolle dag op.
4 januari 2020 | 15:46

‘Happy athlete’ Atleet keur verklaard

Tijdens de Hengstenkeuring Tuigpaard in Ermelo werd zojuist bekend gemaakt dat de succesvolle KWPN-tuigpaardhengst Atleet voortaan het keurpredicaat mag dragen. De redenen hiervoor lichtte Johan Hamminga, voorzitter van de hengstenkeuringscommissie, toe terwijl publiek, eigenaren en de fokker straalden bij hun Atleet.
2 januari 2020 | 15:15 Regio Tuigpaard Noord

KWPN-goedgekeurde Indiana verkocht voor de mensport

De kampioen van de hengstenkeuring 2016, Colonist-zoon Indiana, is recentelijk verkocht aan Alfons Engbers ten behoeve van de mensport. De hengst is inmiddels geruind, en niet meer beschikbaar voor de fokkerij.
31 december 2019 | 12:59

Eerste bezichtiging Tuigpaard aanstaande zaterdag

Aanstaande zaterdag staat alles in het teken van de tuigpaardhengsten die hun opwachting maken op het allereerste KWPN-event van dit jaar, de hengstenkeuring Tuigpaard 2020. Bijna 1.500 tuigpaardliefhebbers reizen zaterdag af naar Ermelo waar hen een programma vol prachtige tuigpaarden wordt voorgeschoteld. Zien we u daar?
28 december 2019 | 12:44

Goedgekeurde tuigpaardhengst Eebert overleden

Zojuist kwam het verdrietige nieuws naar buiten dat de in 2012 goedgekeurde hengst Eebert (v.Atleet) is overleden aan koliek. De Gebroeders van Manen, de geregistreerde van Eebert, lieten dit via hun Facebook-kanaal weten. "Een ongelofelijk bijzonder paard met een gouden karakter. Eebert gaf zich altijd 200% en bracht ons altijd een grote glimlach op ons gezicht."
24 december 2019 | 11:30

KWPN.tv Ontmoet Marcel Ritsma

Regelmatig verschijnen er op KWPN.tv mooie reportages waarin de passie voor het KWPN-paard de boventoon voert. Fokkers, ruiters en andere liefhebbers vertellen vol trots over hun beleving van de paardensport- en fokkerij.
20 december 2019 | 16:00

Programma Hengstenkeuring Tuigpaard online!

Het wordt een propvolle dag tijdens de Hengstenkeuring Tuigpaard op 4 januari. Naast de ruim 40 driejarige hengsten die aan de start staan van het selectietraject, komt daarnaast een groot deel van de reeds goedgekeurde hengsten zich aan het publiek laten zien.
17 december 2019 | 15:30

Catalogus eerste bezichtiging Tuigpaard digitaal te bekijken

Het nieuwe jaar wordt op zaterdag 4 januari 2020 spetterend geopend met de Hengstenkeuring Tuigpaard in Ermelo. Naast dat de catalogus van de eerste bezichtiging voor de tuigpaardhengsten op 4 januari te koop is aan de kassa, is de catalogus ook digitaal te bekijken.
17 december 2019 | 13:15

Groepenindeling tweede bezichtiging bekend

Van woensdag 29 januari tot en met zaterdag 1 februari staan de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch volledig in het teken van hengsten met als belangrijk onderdeel de tweede bezichtiging. Hiervan is de groepenindeling nu bekend.
13 december 2019 | 19:30

HK TP: Jonge hengsten hoofdleveranciers

Niet minder dan 45 driejarige hengsten mogen we verwelkomen tijdens de Hengstenkeuring Tuigpaard. Maar liefst 23 hiervan stammen van een vader die zijn eerste jaargang presenteert. Manno-zoon Idol gaat deze editie de boeken in als topleverancier, met 7 zonen in de catalogus.
13 december 2019 | 12:15

Deelname voorjaarsonderzoek tuigpaarden

Komend voorjaar is de laatste keer dat er een voorjaarsonderzoek wordt georganiseerd voor de fokrichting Tuigpaard. Met ingang van de selectieronde 2019/2020 kunnen aangewezen tuigpaardhengsten uitsluitend nog deelnemen aan het najaarsonderzoek.
10 december 2019 | 13:10

Inschrijving hengstenkeuring tuigpaard sluit morgen!

​Op zaterdag 4 januari is Ermelo het kloppend hart van tuigpaardenland, want dan vindt de eerste bezichtiging van de tuigpaardhengsten plaats. Uw hengst inschrijven? Wees snel, want dit kan tot en met woensdag 11 december!
5 december 2019 | 13:30 Regio Tuigpaard Noord

Inschrijving eerste bezichtiging Tuigpaard t/m 11 december a.s.

Ook dit jaar wordt er enthousiast uitgekeken naar de jonge garde tuigpaarden die zich gaat presenteren in het kader van de hengstenselectie. De inschrijvingen van de tuigpaardhengsten zijn nog één week geopend, op woensdag 11 december sluiten de inschrijvingen. Wilt u uw hengst aanmelden? Dat kan via Mijn KWPN of via de agenda.
4 december 2019 | 19:25 Regio Tuigpaard Noord

Topsportmerrie Icanita naar Stal Tel/Boelens

Vandaag is Topsportmerrie 2019 Icanita verhuisd van Soest naar Een. Toon van Doorn verkocht zijn top concoursmerrie, die dragend is van Lanto HBC, namelijk aan Lammert Tel en Linda Boelens.
2 december 2019 | 15:58

Kaartverkoop KWPN Stallion Show van start!

KWPN-leden krijgen uiteraard weer korting op de tickets in de voorverkoop. Nieuw dit jaar is dat alle plaatsen genummerd zijn, waardoor u verzekerd bent van een vaste zitplaats. Om onze leden nog meer voordeel te bieden krijgen zij een week eerder de mogelijkheid om tickets te bestellen en zo zichzelf te verzekeren van de beste zitplaatsen!
28 november 2019 | 19:30

Voorlopig programma KWPN Stallion Show bekend

Het programma is op onderdelen gewijzigd, maar staat garant voor vier dagen genieten van het beste wat onze fokkerij en sport te bieden heeft!
21 november 2019 | 21:00

Tuigpaardmerrie Kareda helaas niet geslaagd voor IBOP

​Vanavond verscheen de tuigpaardmerrie Kareda opnieuw voor de jury voor haar IBOP. De merrie liep tijdens het losrijden van de IBOP op 8 november jl. een verwonding op, waardoor de beoordeling door de jury werd gestaakt.
19 november 2019 | 18:07

Herkansing IBOP Tuigpaard

Donderdagavond 21 november a.s. vindt de herkansing plaats van de IBOP Tuigpaard voor Kareda (uit Gareda ster van Cizandro, gefokt door S. Daniëls uit Wageningen) . Deze merrie liep tijdens het losrijden van de IBOP op 8 november jl. helaas een verwonding op, waardoor de beoordeling uiteindelijk moest worden gestaakt.
15 november 2019 | 15:00 Regio Tuigpaard Noord

Inteeltproblematiek tuigpaard

In de vergadering van de Fokkerijraad Tuigpaard, die op woensdag 13 november jongsleden plaatsvond, is gesproken over de inteeltproblematiek binnen de tuigpaardenfokkerij. Aanleiding is een brief van de RVO, de instantie die onder meer gaat over de erkenning van het KWPN. In deze brief wordt aangegeven dat het KWPN voor april 2020 met een concreet plan moet komen hoe zij de zorgwekkende inteeltstijging binnen de tuigpaardfokkerij terug gaat brengen.
12 november 2019 | 13:26

Tuigpaard Image HBC verlaat de HBC Stal

Tuigpaard Image HBC is door de HBC Stal verkocht aan Stal Haarsma. Dit geweldig presterende tuigpaard dat door Harry van Middelaar fantastisch klaargemaakt is voor de sport, heeft de afgelopen zes wedstrijden de grote limiet gewonnen.
8 november 2019 | 17:45

Drietal merries geslaagd voor de IBOP Tuigpaard

Vanmiddag werden er in Ermelo acht tuigpaardmerries voorgesteld in het kader van hun IBOP, drie slaagden voor deze aanlegtest. Vanwege een verwonding werd de beoordeling van één van de merries beëindigd.
4 november 2019 | 16:22

Startlijst IBOP Tuigpaard bekend

Aanstaande vrijdag vindt de IBOP voor tuigpaarden plaats op het KWPN-centrum in Ermelo. De aanvang van de IBOP is 14.00 uur en deze aanlegtest wordt verreden in de Willem-Alexanderhal.
1 november 2019 | 10:50

Inschrijving eerste bezichtiging tuigpaardhengsten geopend

Net zoals voorgaande jaren wordt het nieuwe jaar ook deze keer spetterend geopend met de KWPN Hengstenkeuring Tuigpaard, die plaats vindt op zaterdag 4 januari in Ermelo. De inschrijving voor de tuigpaardhengsten is geopend en sluit op woensdag 11 december. Aanmelden van uw tuigpaardhengst kan via MijnKWPN.
30 oktober 2019 | 16:30

Woensdag Weetjes: De best scorende tuigpaarden van 2019

De KWPN Database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. Deze week de best scorende tuigpaarden van 2019!
24 oktober 2019 | 12:32 Regio Tuigpaard Noord

Tuigpaardgrootheden Trudalya en Olievier overleden

Onlangs zijn twee heel bekende tuigpaarden als gevolg van ouderdomsverschijnselen overleden. Zij waren beide Paard van het Jaar en verwierven grote bekendheid op de concoursvelden.
21 oktober 2019 | 17:18

Aftellen! Nog 100 dagen tot KWPN Stallion Show 2020

Over 100 dagen is het weer zover: de KWPN Stallion Show in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch! Van 29 januari t/m 1 februari staat alles in het teken van hengsten. Vier dagen lang kunt u genieten van sport, fokkerij en show!
10 oktober 2019 | 19:14 Regio Tuigpaard Noord

Leendert Veerman: ‘Tuigpaarden geven een kick’

Ruim 35 jaar zit de in Huizen geboren Leendert Veerman (55) in de tuigpaarden. Rond zijn achttiende ruilt hij zijn bromfiets voor het tuigpaardveulen Alexo (v.Strawinsky) waarmee hij al direct veel succes heeft.
7 oktober 2019 | 16:32

Eerste bezichtiging Tuigpaard op zaterdag 4 januari

Op de eerste zaterdag van 2020 wordt het nieuwe jaar enthousiast geopend met de eerste bezichtiging voor de tuigpaardhengsten in Ermelo. Deze hengsten maken op 4 januari 2020 hun opwachting in de Amaliahal van het Nationaal Hippisch Centrum. De inschrijving voor de Hengstenkeuring Tuigpaard opent vrijdag 1 november a.s..
4 oktober 2019 | 15:40

Inschrijven nog mogelijk voor IBOP tuigpaard

Vrijdagmiddag 8 november staat de IBOP voor tuigpaardmerries op de agenda op het KWPN-centrum in Ermelo. Voor de IBOP worden de tuigpaardmerries beoordeeld in tuig tijdens een dressuurproef en een eventuele showproef.
4 oktober 2019 | 15:05

Najaarsverrichtingsonderzoek tuigpaardhengsten afgelast

Maandag a.s. stond de aanlevering gepland van het najaarsverrichtingsonderzoek voor tuigpaardhengsten. Door de afmelding van enkele hengsten is het komende onderzoek geannuleerd.
2 oktober 2019 | 11:00

Drie tuigpaardhengsten worden maandag aangeleverd voor verrichtingsonderzoek

Maandag 7 oktober start het verrichtingsonderzoek voor tuigpaarden op het KWPN-centrum in Ermelo. Vanaf 14.00 uur begint de individuele presentatie waarin de hengsten door hun eigen rijder worden voorgesteld in tuig. Deze individuele presentatie vindt plaats in de Willem-Alexanderhal en iedereen is welkom om te komen kijken.
26 september 2019 | 14:23

Warm welkom in Ermelo: verrichtingsonderzoek Tuigpaard

Donderdag 31 oktober vindt het tweede ‘Warm welkom in Ermelo’ plaats, ditmaal met het thema ‘verrichtingsonderzoek Tuigpaard’. Bent u nieuwsgierig wat er bij een beoordeling van de tuigpaardhengsten in Ermelo komt kijken? KWPN-leden kunnen zich vanaf nu inschrijven voor deze bijeenkomst.
25 september 2019 | 21:25 Regio Tuigpaard Noord

Veerman en Calis winnen elk twee keer op de straat in Workum

Vandaag was voor vele tuigpaardrijders in Workum het laatste outdoor-concours. Sommige paarden reageren op dit stratenconcours soms heel verrassend op de omgeving en de zandbodem en dat maakt Workum altijd speciaal. Leendert Veerman en Nico Calis wonnen er elk twee rubrieken.
21 september 2019 | 20:29 Regio Tuigpaard West

KWPN-hengst Dylano Nederlands Kampioen Dekhengsten

Op het fraaie en drukbezochte CH Hoogland vormde de slotrubriek een fantastische apotheose: vijf KWPN-hengsten streden daarin namelijk om het Nederlands Kampioenschap dekhengsten.De rijders Harry van Middelaar en Mark de Groot waren met elk meerdere overwinningen zeer succes in Hoogland zowel in de regionale- als in de nationale rubrieken.
16 september 2019 | 20:50 Regio Tuigpaard Zuid

Keurmerrie Jarina Kampioen Fokmerries M/Z/W

In Lierop stond vandaag voor de Regio’s Midden/Zuid/West het Kampioenschap fokmerries op het programma. Het is de keurmerrie Jerina die weer een eervolle titel aan haar fraaie staat van dienst kan toevoegen.
12 september 2019 | 16:03

8 november IBOP Tuigpaard

Vrijdagmiddag 8 november staat de IBOP voor tuigpaardmerries op de agenda op het KWPN-centrum in Ermelo. De exacte aanvang van deze IBOP zal ten zijne tijd worden gecommuniceerd.
11 september 2019 | 17:05

Woensdag Weetjes: Populairste veulennamen 2019

De KWPN Database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. Deze week de populairste veulennamen van 2019.
10 september 2019 | 16:05

KNHS lanceert nieuw platform: Buitenrijden.nl, korting voor KWPN-leden

Ook zo dol op buitenrijden en vindt u het leuk om met uw paard prachtige nieuwe gebieden en routes te ontdekken? Of maakt u juist graag een groepsbuitenrit op een manegepaard? Neem dan snel een kijkje op het nieuwe platform van de KNHS: Buitenrijden.nl!
7 september 2019 | 21:56 Regio Tuigpaard Noord

Icanita Kampioen Fokmerries en Haarsma winnaar meerspancompetitie

CH Drogeham kende diverse hoogtepunten. Eén ervan was het kampioenschap fokmerries waar twee merries uit dezelfde fokstam streden om dit kampioenschap. Heel fraai was ook de finale van de meerspancompetitie.
7 september 2019 | 21:50 Regio Tuigpaard Noord

Renvyle Imondro en Kevin Huckriede winnen Grote Frank Roest Prijs

CH Drogeham, dat haar 40 jarige bestaan vierde, werd een fraai tuigpaardenfestijn met hele mooie finales en kampioenschappen die indruk maakten. Dat Young Rider Kevin Huckriede in de Grande Finale met zijn tuigpaard winnaar werd van 1000 euro was één van die momenten.
4 september 2019 | 17:00

Bekijk nu! KWPN ontmoet tuigpaardfokker en -rijder Antoon Epskamp *VIDEO*

Deze keer ging Mariëlle van 't Klooster op bezoek bij tuigpaardfokker en -rijder Antoon Epskamp. Hij heeft al vele tuigpaardveulens gefokt en je komt hem op bijna elk tuigpaardenconcours tegen. Op de Nationale Tuigpaardendag ontving hij de kroon op zijn werk en werd Antoon uitgeroepen tot Tuigpaardfokker van het jaar 2019!
31 augustus 2019 | 20:00 Regio Tuigpaard Oost

Mr. Macho kampioen tweejarige hengsten

Op de Fokdag in Oldebroek wordt sinds enkele jaren het kampioenschap tweejarige tuigpaardhengsten aan de hand uitgeschreven. Met een tiental deelnemers is de animo goed te noemen.
28 augustus 2019 | 20:30 Regio Tuigpaard Noord

Klavertje Drie van Leendert Veerman VTN Kampioen

’t Peerdenspul in Groningen is altijd een prachtig tuigpaardenevenement waar diverse kampioenschappen worden verreden. Zo ook vandaag en dat leverde mooie rubrieken op waarvan te genieten viel.
27 augustus 2019 | 20:15

Jaap en Herma Muilwijk: Jazz-fans van het eerste uur

​De veulenfotowinactie is 31 juli aan een einde gekomen, maar de laatste winnaars van deze actie lichten wij graag deze week nog uit! Jaap en Herma Muilwijk fokken al jaren meerdere veulens en deze keer een veulen dat zijn naam eer aan doet. Dit hengstveulen is namelijk een Jazz-nakomeling uit een tuigpaardmoeder, genaamd Outsider!
24 augustus 2019 | 21:03 Regio Tuigpaard Oost

Hippiade huldigt fraaie kampioenen

Vandaag vond in Nunspeet de Hippiade plaats waar voor de tuigpaarden uit de diverse regio’s diverse kampioenschappen op het spel stonden. Het ging om het kampioenschap ereklasse, het dameskampioenschap en ook bij de tweespannen stond de titel op het spel.
23 augustus 2019 | 19:18

Afstammelingenkeuring tuigpaard voltooid

Gisteren en vandaag beoordeelde de hengstenkeuringscommissie tuigpaard, bestaande uit voorzitter Johan Hamminga, Lammert Tel en Gert-Jan Hermanussen de veulens van Kordaat, Kane-BFT, Hubert VDM, Kapitaal, Jesse James en de aanvullende collectie van Innovatief in het kader van de afstammelingenkeuring.
20 augustus 2019 | 10:57

Schema afstammelingenkeuring tuigpaard bekend

Donderdag en vrijdag a.s. vindt de afstammelingenkeuring plaats van de tuigpaardhengsten. Op diverse locaties worden veulens getoond van zes hengsten.
17 augustus 2019 | 18:32

Icanita Topsportmerrie van het Jaar

De door Joop van Wessel gefokte Icanita (elite IBOP PROK uit Caunita van Stuurboord) liep vandaag in handen van Leendert Veerman naar de titel Topsportmerrie van het Jaar.
17 augustus 2019 | 18:25

Knappe keuringskampioenen in Ermelo

In de stromende regen viel er gelukkig te genieten van stralende kampioenen in de keuringsbaan. Aan het eind van het programma wist de zwarte Eebert-dochter Lendoline Wout Liezen het zoveelste succes te brengen. Eerder won zijn Heideroos de titel. Mirzela van Hapert is kampioene bij de tweejarigen.
17 augustus 2019 | 18:17

Afscheid omroeper NTD voor Greet Bergstra en Johan Wilmink

Greet Bergstra en Johan Wilmink hebben vandaag afscheid genomen als omroeper van de Nationale Tuigpaardendag. De stuurgroep van de Nationale Tuigpaardendag bedankte beide liefhebbers voor hun grote en veelvuldige inzet.
17 augustus 2019 | 17:08

Dylano op herhaling in Manno Trofee

De jury koos vanmiddag voor Dylano als winnaar van de Manno Trofee 2019. En daarmee ging de zoon van Plains Liberator op herhaling, want ook vorig jaar won hij deze prijs!
17 augustus 2019 | 16:00

Prestigieuze Renovo Schaal voor Fantijn

Onder luid applaus werd KWPN-hengst Fantijn in handen van Linda Boelens uitgeroepen tot winnaar. Vorig jaar werd deze imponerende vos nog tweede in deze strijd, dit jaar neemt hij de Renovo Schaal mee naar huis.
17 augustus 2019 | 15:28

Afscheid van de sport voor Dendrini

In 2012 won Henk Hammers brons met Dendrini in de Finale der Nationale op de Nationale Tuigpaardendag, in 2013 en 2017 wisten zij samen zilver te bemachtigen en vorig jaar stond de combinatie bovenaan op het erepodium en werd Dendrini topsportmerrie van 2018. Vandaag, een jaar later, op de Nationale Tuigpaardendag heeft Dendrini afscheid genomen van de sport.
17 augustus 2019 | 15:01

Emerson bekroond tot Tuigpaard van het Jaar 2019

De titel 'Tuigpaard van het Jaar' wordt één keer per jaar op de Nationale Tuigpaardendag toegekend aan een tuigpaard dat zich ofwel in de sport, dan wel met fokkerijresultaten of door beide zeer nadrukkelijk heeft onderscheiden. Dit jaar was de keuze niet moeilijk, Tuigpaard van het Jaar 2019 is Emerson.
17 augustus 2019 | 14:59

Antoon Epskamp uitgeroepen tot Tuigpaardfokker van het Jaar

Op de Nationale Tuigpaardendag wordt jaarlijks de Fokker van het Jaar bekend gemaakt. Dit jaar is deze felbegeerde titel uitgereikt aan Antoon Epskamp.
17 augustus 2019 | 14:02

Atleet-dochter Oreda veulenkampioen

De strijd om de veulenbokaal ging in de finale tussen drie hengst- en drie merrieveulens. ot kampioene werd uitgeroepen Atleet-dochter Oreda, de reservetitel was voor Icellie-zoon Olympus HM.
17 augustus 2019 | 13:28 Regio Tuigpaard Noord

Egbert Emmink Bokaal voor Luitenant (v.Fantijn) en Niek Alting!

​Ieder jaar opnieuw is de Egbert Emmink Bokaal een prachtige strijd tussen de beste driejarige tuigpaarden van het land. Via de voorselecties in Terschuur en Norg werden dit jaar vijf driejarigen uitgenodigd voor de finale op de Nationale Tuigpaardendag.
14 augustus 2019 | 19:59

Woensdag Weetjes: De hoofdleveranciers van de Nationale Tuigpaardendag

​Aanstaande zaterdag staat hèt grote tuigpaardenfeest en tevens de afsluiting van de KWPN Kampioenschappen, de Nationale Tuigpaardendag, op het programma. Een dag waar we de beste veulens en merries van de Centrale Merriekeuringen terugzien en waar sportrubrieken met shows worden afgewisseld. De startlijsten zijn bekend en wij hebben voor u uitgezocht welke tuigpaardhengsten de hoofdleveranciers zijn.
12 augustus 2019 | 20:52

Afstammelingenkeuring tuigpaard verdeeld over twee dagen

Dit jaar zijn er zes hengsten die hun nakomelingen aan de Hengstenkeuringscommissie moeten laten zien. Om een hele lange dag reizen te voorkomen is de afstammelingenkeuring verdeeld over twee dagen, namelijk donderdag 22 augustus en vrijdag 23 augustus. Voor fokkers en andere liefhebbers zijn beide dagen enorm interessant om de eerste jaargang van de jonge hengsten te zien.
12 augustus 2019 | 17:38

Her- en nakeuring Tuigpaard levert twee stermerries op

​Vandaag vond de na- en herkeuring van de tuigpaarden plaats in Ermelo, waar twee van de vier merries het sterpredicaat wisten te bemachtigen in Ermelo.
12 augustus 2019 | 16:55

Livestream KWPN Kampioenschappen

Kunt u niet aanwezig zijn, maar wilt u toch graag zien wie de nieuwe kampioenen worden? Mis niets van de KWPN Kampioenschappen en volg alles via de livestreams op KWPN.tv.
10 augustus 2019 | 21:29 Regio Tuigpaard Noord

Briljant, Knaller PSH en Emerson schitteren in Hellendoorn

Hoewel de concoursen elkaar in deze tijd snel opvolgen blijft het publiek de tuigpaarden overal massaal volgen en komen de liefhebbers echt van heinde en verre om maar niets te missen. Ook het altijd sfeervolle concours in Hellendoorn werd goed bezocht en daar stonden drie kampioenschappen op het programma.
9 augustus 2019 | 15:30 Regio Tuigpaard Noord

Aanstaande maandag her- en nakeuring tuigpaardmerries

​Maandag 12 augustus vindt de her- en nakeuring van de tuigpaardmerries plaats op de weide voor het KWPN-kantoor. Vier tuigpaardmerries hebben zich aangemeld en verschijnen voor de jury.
9 augustus 2019 | 14:36 Regio Tuigpaard Noord

Programma Tuigpaardendag bekend

Zaterdag 17 augustus is het zover, de Nationale Tuigpaardendag! Het is dé finale van het merriekeuringsseizoen. De allerbeste veulens, twee- en driejarige en keur- en elitemerries worden afgevaardigd naar de Tuigpaardendag.
7 augustus 2019 | 22:56 Regio Tuigpaard Noord

CH Buitenpost huldigt Image HBC en span Gerran PSH en Jack Daniëls PSH

Zoals vele grote concoursen is ook CH Buitenpost een concours met een rijke geschiedenis, het evenement vond voor de 66 ste keer plaats. De tuigpaarden vormen een belangrijk aspect op dit concours en op het middag/avondconcours in Buitenpost stonden voor de tuigpaarden twee kampioenschappen op het spel.
6 augustus 2019 | 18:20

Tijdschema KWPN Kampioenschappen bekend

Nog een week te gaan en dan starten de KWPN Kampioenschappen! Voorafgaand aan de kampioenschappen is aanstaande zaterdag de afstammelingenkeuring. Volgende week dinsdag trappen de Blom Cup-paarden en de vierjarige Pavo Cup-paarden af.
5 augustus 2019 | 23:05 Regio Tuigpaard West

Mooie strijd in de limietklassen

De hoogtepunten waren weliswaar de kampioenschappen op CH Opmeer maar de limietklassen waren ook bijzonder boeiend. In deze rubrieken kwamen diverse hengsten in de baan.
5 augustus 2019 | 21:24 Regio Tuigpaard West

Fantijn, Jara en Just Lucky schitterende kampioenen in Opmeer

Evenals CH Norg werd CH Opmeer ook één groot tuigpaardenfestijn met buitengewoon veel publiek dat kon genieten van prachtige tuigpaardensport. Er stonden diverse kampioenschappen op het programma en hoewel alle rubrieken prachtige winnaars kenden waren de kampioenen heel bijzonder.
4 augustus 2019 | 21:39 Regio Tuigpaard Noord

CK Regio Tuigpaard Noord Norg: Keldine keur met 81 punten

Op CK Norg was ook gelegenheid om een merrie voor te stellen op de alternatieve IBOP. Dat leverde twee nieuwe keurmerries en een nieuwe elitemerrie op.
3 augustus 2019 | 18:06 Regio Tuigpaard Noord

Randemkampioenschap voor Uilke Haarsma

Momenteel is het de tijd van de aangespannen kampioenschappen en op het hele mooie concours in Rijs stond het VTN randemkampioenschap op het spel. Leendert Veerman was titelverdediger maar het ging in het verleden nogal eens tussen Veerman en Haarsma. Nu was het Uilke Haarsma die zijn langspan naar de titel reed.
3 augustus 2019 | 10:35 Regio Tuigpaard Noord

Vijf paarden uitgenodigd voor KWPN-Kampioenschap driejarige tuigpaarden

Na voorselecties op de Fokdag in Terschuur en gisteren op de CK Tuigpaarden Noord in Norg zijn er vijf paarden uitgenodigd voor de finale van het KWPN Kampioenschap driejarige tuigpaarden dat plaats vindt op de Nationale Tuigpaardendag en waar het gaat om de Egbert Emmink Bokaal.
3 augustus 2019 | 09:20

CK Regio Tuigpaard Noord Norg: Heideroos kampioen keur/elitemerries

Ze waren met velen, en ze gaan met velen. Negen fantastische keur/elitemerries kwamen er in de baan en allen mogen Regio Noord vertegenwoordigen op de Nationale Tuigpaardendag. Enkele verwierven pas even daarvoor hun predicaat keur/elite.
2 augustus 2019 | 23:46 Regio Tuigpaard Noord

CK Regio Tuigaard Noord Norg: Lendoline Algemeen Kampioen

Uit de verschillende tuigpaardleeftijdsgroepen werden acht merries geselecteerd voor deelname aan het Algemeen Dagkampioenschap, zeven kwamen er in de baan. Het werd een ware happening met zoveel kwaliteit in de baan. Het publiek leefde geweldig mee en werd reuze enthousiast bij het aanschouwen van zulke beste tuigpaarden.
2 augustus 2019 | 23:05 Regio Tuigpaard Noord

CK Regio Tuigpaard Noord Norg: schitterende Lendoline Kampioen driejarige merries

In Noord kwamen maar liefst 26 driejarige merries voor de jury. Op vier na werden allen ster en negen mochten er naar de kampioenskeuring. En die negen gaan ook allen naar de Nationale Tuigpaardendag.
2 augustus 2019 | 22:32 Regio Tuigpaard Noord

CK Regio Noord Tuigpaarden Norg: Mary-Rose MJDB kampioen tweejarige merries

Twaalf fraaie tweejarige merries verschenen op de CK in Norg voor de jury. Vijf mochten naar de kampioenskeuring, vier kregen er een uitnodiging voor de Nationale Tuigpaardendag. Zij stamden af van Cizandro, Delviro HBC, Indiana en Manno.
2 augustus 2019 | 22:09 Regio Tuigpaard Noord

CK Regio Tuigpaard Noord: Kylie kampioen vier t/m zevenjarige stamboekmerries

In Norg op CK Noord kwam een aantal fraaie vier t/m zevenjarige stamboekmerries voor de jury. Zes van de zeven werden er ster verklaard, twee mochten er naar de kampioenskeuring.
2 augustus 2019 | 20:07 Regio Tuigpaard Noord

Oreda veulenkampioen CK Norg

Vandaag vond in Norg de Centrale Keuring Regio Tuigpaard Noord plaats. Begonnen werd met de veulenkeuring en in zes groepen verscheen er 46 veulens voor de jury.
1 augustus 2019 | 22:57 Regio Tuigpaard Oost

Veulenkeuring Terschuur: dubbelslag voor Stal Daniëls

Vandaag vond in Terschuur de Paardenfokdag Veluwe en Vallei, waar veulens een Nationaal ticket kunnen behalen, plaats. Stal Daniëls was er zeer succesvol, uit hun stal kwam zowel het kwampioensmerrieveulen als het kampioenshengstveulen. Zeven veulens werden aangewezen voor de Nationale Veulenkeuring.
31 juli 2019 | 10:32 Regio Tuigpaard Noord

Nog meer pracht kampioenen in Norg

In Norg kwamen ook de regionale rijders aan bod en waren er diverse meerspanrubrieken. En dan was er Het Sprookje van Norg, waar alle disciplines samenspanden en in wervelende show Het Sprookje helemaal waar maakten. Voorts ging het er om het Kampioenschap Fokmerries Regio Noord en dat leverde de winnares tevens het predicaat sport op.
31 juli 2019 | 08:53 Regio Tuigpaard Noord

Tuigpaardensport viert hoogtij in Norg

Wat is de aangespannen sport populair! En wat was er onvoorstelbaar veel publiek in Norg! Een vol stadion in de ban van het tuigpaard, de Hackney en de Fries! Norg was een groot feest en een triomf voor de aangespannen sport! Uniek deze happening, iets om heel zuinig op te zijn!
28 juli 2019 | 19:02 Regio Tuigpaard West

Freedom nu ook ereklasse kampioen

Vorig weekend werd ze in Zuid nog dameskampioen in handen van Pien Jansen. Nu reed echtgenoot Wim Jansen zijn super elegante sportmerrie Freedom op CH Santpoort naar het ereklassekampioenschap.
21 juli 2019 | 19:28 Regio Tuigpaard Noord

Manon Veerman en Pien Jansen prolongeren hun titels

Gisteren werd tijdens CH Dwingeloo het kampioenschap eenspannen gereden door dames Regio Noord verreden en dat was vandaag het geval in Chaam waar het dan om de titel Regio Zuid ging.
20 juli 2019 | 22:59 Regio Tuigpaard West

Pracht tuigpaardensport op CH Houten

Er moest even gestopt worden vanwege de regen maar dat kon de dag en ook de zandpiste niet stuk maken, CH Houten werd een pracht dag paardensport. Schitterende paarden en goed bezette rubrieken maakten deze dag bijzonder boeiend.
20 juli 2019 | 20:53 Regio Tuigpaard West

Goud voor Haarsma, Veltkamp en Van Middelaar

De vierde editie van Concours Hippique Houten, georganiseerd door Stichting De Gouden Bolhoed, werd een geweldig tuigpaardenfestijn met diverse hoogtepunten zoals het VTN kampioenschap vierspannen, het kampioenschap ereklasse gotemaat Hackney’s en dan natuurlijk De Gouden Bolhoed.
19 juli 2019 | 20:14 Regio Tuigpaard Noord

SK Tolbert Regio Tuigpaard Noord: sterk bewegende Lidia Algemeen Kampioen

In Tolbert vond voor wat betreft Regio Tuigpaard Noord de vierde stamboekkeuring plaats en dat was ook meteen de laatste stamboekkeuring voor tuigpaarden dit jaar. Er was in z’n algemeenheid in de diverse leeftijdsgroepen sprake van mooie kopgroepen en de jury hoefde weinig tweede premies te geven. De familie Pos oogstte er mooie successen.
15 juli 2019 | 17:19

Nog één maand tot de Young Jumping Foal Sale!

​Het is aftellen, nog maar een maand te gaan en dan gaat de tweede collectie van de Young Jumping Foal Sale onder de hamer. De voorlopige veilinglijst is bekend en aanstaande woensdag is de foto- en videodag.
13 juli 2019 | 21:39 Regio Tuigpaard Noord

Superdeftige Emerson kampioen ereklasse Regio Noord

Op het middag-avond concours in Tolbert werd het ereklasse kampioenschap Regio Noord verreden. Dit jaar werd de vos Emerson al kampioen onder het zadel met Manon Veerman maar inmiddels kan de vos het tweede kampioenschap van 2019 aan zijn geweldige staat van dienst toevoegen.
13 juli 2019 | 20:24 Regio Tuigpaard Noord

CH Zuidenveld pracht evenement met veel publiek en veel sfeer

CH Zuidenveld, dat overigens veel meer is dan alleen het tuigpaardenconcours, vond dit jaar plaats in het fraaie en wijdse Zweeloo. Het was de 99 ste editie. Het publiek kon genieten van fraaie tuigpaardensport met als afsluiting een mooie Klavertje Drie wedstrijd in het kader van Rondje Drenthe om De Bronzen Bartje.
13 juli 2019 | 14:41 Regio Gelderland

CK Gelderland: Kumathika M kampioen bij de oudere dressuurmerries

Zojuist werd de eerste kampioen van vandaag gehuldigd. Chris van Mook mocht het kampioenslint in ontvangst nemen voor de door hem gefokte Kumathika M, een dochter van Galaxie uit Gumathika M elite IBOP-dr PROK van Apache. Met haar manier van bewegen hield zij de goed gemodelleerde J’Adore (v.Elton John DVB) van zich af.
12 juli 2019 | 18:14 Regio Tuigpaard Noord

SK Zweeloo Zuidenveld: driejarige Leetida GK Algemeen Kampioen

Vandaag vond in het Drentse Zweeloo voor Regio Tuigpaard Noord de derde stamboekkeuring plaats. Viggon van Beest kon met zijn team Berend Huisman en Reijer van Woudenbergh een mooi aantal uitnodigingen voor de centrale keuring kwijt.
11 juli 2019 | 19:45 Regio Tuigpaard Noord

'Alles wat je zoekt in een paard heeft Di Sarrono'

De concourscarrière van de nu elfjarige elite schimmelmerrie Di Sarrono kent twee fases. Als jonge merrie schittert ze in handen van Nico Calis. Daarna is ze een poosje uit beeld maar in 2017 is ze er ineens weer en schittert ze opnieuw, nu in handen van Lubbert van Oene.
11 juli 2019 | 17:05

Voorlopige lijsten veilingveulens bekend

​Volgende week woensdag is de foto- en videodag van de eerste KWPN Online Veulenveiling én de Young Jumping Foal Sale. Bent u op zoek naar nieuw talent? Kom dan alvast de veulens met eigen ogen bekijken!
9 juli 2019 | 19:45 Regio Tuigpaard Noord

SK Harich: succesvolle keuring Regio Tuigpaard Noord

Vandaag vond voor Regio Tuigpaard Noord in Harich onder goede belangstelling de tweede stamboekkeuring plaats. Er werden mooie resultaten behaald, alle paarden mogen naar de Centrale Keuring die op 2 augustus in Norg plaats zal vinden.
7 juli 2019 | 21:07 Regio Tuigpaard Zuid

Ook op CK Regio Tuigpaard Zuid gaan sport en fokkerij samen

De Centrale Keuring in Regio Tuigpaard Zuid was weliswaar niet zo omvangrijk maar te samen met de sportrubrieken werd het ook daar een heel complete dag met aardig wat bezoekers.
7 juli 2019 | 14:47 Regio Tuigpaard Noord

CK Vlijmen TP: Keurmerrie Jarina Algemeen Kampioen

Vijf merries waren er uitgenodigd voor de kampioenskeuring en in Tuigpaard Regio Zuid kon de jeugd het niet winnen van de ouderen.
7 juli 2019 | 14:46 Regio Tuigpaard Noord

CK Vlijmen TP: Eén maand oud merrieveulen van Cizandro kampioen

Drie van de vier veulens ontvingen een eerste premie in Vlijmen maar er werd geen veulen uitgenodigd voor de Nationale Veulenkeuring.
7 juli 2019 | 14:44 Regio Tuigpaard Noord

CK Vlijmen TP: Driejarige Liantha kampioen en naar Nationale Tuigpaardendag

Zojuist kwam de rubriek driejarige merries voor de jury op Centrale Keuring Regio Zuid in Vlijmen. Twee van de drie merries werden ster, één mag er naar de kampioenskeuring en tevens naar de Nationale Tuigpaardendag.
7 juli 2019 | 14:42 Regio Tuigpaard Noord

CK Vlijmen TP: Mooie tweejarige naar Nationale Tuigpaardendag

De rubriek tweejarige merries was niet groot maar er kon wel een mooie tweejarige worden doorverwezen.
7 juli 2019 | 14:38 Regio Tuigpaard Noord

CK Regio Tuigpaard Zuid begint met twee aanwijzingen voor NTD

Vandaag vindt in Vlijmen voor Regio Tuigpaard Zuid de Centrale Keuring plaats. Begonnen werd met de oudere merries en de twee aangeboden vier- t/m zevenjarige keur/elitemerries kregen daarbij een aanwijzing voor de Nationale Tuigpaardendag.
6 juli 2019 | 20:06 Regio Tuigpaard West

Briljant schittert op CK Regio Tuigpaard West in Houten

Op de Centrale Keuringen Tuigpaard in de diverse Regio’s is het de laatste jaren gebruikelijk dat er aangespannen rubrieken worden verreden. In West waren de rubrieken vandaag heel best bezet en dat maakte deze dag extra boeiend en heel compleet.
6 juli 2019 | 19:16 Regio Tuigpaard West

Sportmerrie Dendrini voor derde keer Kampioen Fokmerries Regio Tuigpaarden West

De afsluitende rubriek op CK West in Houten was die om het Kampioenschap Fokmerries West. Even als de overige aangespannen rubriek was ook deze rubriek goed bezet en om de titel moest dan ook behoorlijk worden gestreden.
6 juli 2019 | 18:36 Regio Tuigpaard West

Kersverse keurmerrie Kuliena Algemeen Kampioen Regio Tuigpaard West

Vijf merries waren er uitgenodigd voor deelname aan Algemeen Kampioenschap. Het was de even eerder tot keurmerrie bevorderde Kuliena (Cizandro uit Uliena II ster pref van Patijn, f. J. Achter de Molen uit Oosterwolde) van Toon van Doorn die met deze grote eer huiswaarts ging.
6 juli 2019 | 16:21 Regio Tuigpaard Noord

CK Houten TP: twee merries geslaagd voor alternatieve IBOP

Twee merries wisten met mooie cijfers voor de tweede keer voor de alternatieve IBOP te slagen. Beide werden gepresenteerd door Harry van Middelaar.
6 juli 2019 | 16:16 Regio Tuigpaard Noord

CK Houten TP: Hermanus-dochter Lizilane kampioen driejarigen

Alle negen aangeboden driejarige merries werden ster verklaard, drie mochten er naar de kampioenskeuring en ook naar de Nationale Tuigpaardendag.
6 juli 2019 | 13:43 Regio Tuigpaard Noord

CK Houten TP: Familie Korevaar gehuldigd

Zojuist werden tuigpaardfokkers Sijmen en Greet Korevaar uit Wijngaarden op de CK West in Houten gehuldigd vanwege hun grote fokkerijsuccessen in de tuigpaardfokkerij.
6 juli 2019 | 12:35 Regio Tuigpaard Noord

CK Houten TP: alle vier- t/m zevenjarige merries ster verklaard

“Een mooie groep merries, die we allen ster hebben kunnen verklaren”, zegt jurylid Johan Holties. Acht merries verschenen in de baan, drie mogen er naar de kampioenskeuring.
6 juli 2019 | 12:28 Regio Tuigpaard Noord

CK Houten TP: Competitie Zuid/West gewonnen door Karin

Op de Centrale Keuring in Houten vormden de aangespannen rubrieken een interessante aanvulling op het keuringsprogramma. Voor Regio Zuid/West was de competitie een belangrijke rubriek.
6 juli 2019 | 12:17 Regio Tuigpaard Noord

CK Houten TP: Eerste kampioen is hengstveulen Ottoland

Zojuist is de Centrale Keuring Regio Tuigpaard West begonnen met de rubriek veulens.
5 juli 2019 | 20:18 Regio Tuigpaard Oost

Sterke kopnummers bij aangespannen rubrieken in Hulshorst

Naast het kampioenschap fokmerries waren er nog diverse aangespannen rubrieken op de Centrale Keuring in Hulshorst. Opvallend was dat de rubrieken steeds sterke kopnummers hadden.
5 juli 2019 | 16:30

Nog één maand tot eerste collectie KWPN Online Veulenveilingen

​De voorbereidingen zijn in volle gang, de aanmeldingen lopen gestaag en inmiddels is het ook aftellen naar de allereerste collectie van de KWPN Online Veulenveilingen van dit jaar.
5 juli 2019 | 15:07 Regio Tuigpaard Noord

CK Hulshorst TP: Tweejarige Mudini Algemeen Kampioen

Vier merries waren uitgenodigd voor de kampioenskeuring. Dat waren de beste tweejarige, de beste driejarige, de beste vier- t/m zevenjarige stermerrie en de beste vier- t/m zevenjarige keur/elitemerrie. Heel mooi was het dat de jeugd vandaag in Hulshorst op kop ging.
5 juli 2019 | 15:03 Regio Tuigpaard Noord

CK Hulshorst TP: Ivirona kampioen 4- t/m 7-jarige keur/elitemerries

De groep keur/elitemerries was met twee merries klein, maar Johan Hamminga sprak van twee kapitale fokmerries. Beide merries zijn uitgenodigd voor de Nationale Tuigpaardendag.
5 juli 2019 | 14:57 Regio Tuigpaard Noord

CK Hulshorst TP: Lenteroos van T’Hooge kampioen 3-jarige

Zes driejarige merries werden aangeboden, alle merries werden ster en vier mogen door naar de Nationale Tuigpaardendag.
5 juli 2019 | 14:06 Regio Tuigpaard Noord

CK Hulshorst TP: Eén ster bij de 4- t/m 7-jarige stamboekmerries en de ruin ook ster

Van de drie 4- t/m 7-jarige stamboekmerries ontving één het predicaat ster. En ook de enige aangeboden ruin kon ster worden verklaard.
5 juli 2019 | 14:02 Regio Tuigpaard Noord

CK Hulshorst TP: Mudini kampioen 2-jarige merries

​Alle tweejarigen kregen een eerste premie, twee mogen naar de Nationale Tuigpaardendag. Johan Hamminga: “Een kwaliteitsvolle groep tweejarigen met mooie kopnummers.”
5 juli 2019 | 13:56 Regio Tuigpaard Noord

CK Hulshorst TP: Hengstveulen Obelisk kampioen

Vandaag vindt in Hulshorst voor wat de tuigpaarden betreft de eerste Centrale Keuring plaats. Begonnen werd met de veulens en dat betrof maar één veulen en deze werd aangewezen voor de Nationale Tuigpaardendag en werd tevens kampioen.
29 juni 2019 | 17:04 Regio Tuigpaard Noord

Tuigpaarden showen perfect op aangepast CH Luttenberg

Met de eerste rubriek om 9.00 uur en de laatste om 14.00 uur was het goed te doen op het fraaie CH Luttenberg. Vanwege de hitte werd overrijden tot een minimum beperkt, het publiek kon uit de zon blijven en de paarden presteerden zich best zodat het toch genieten werd in Luttenberg ondanks dat enkele stallen ervoor gekozen hadden om thuis te blijven.
25 juni 2019 | 23:10 Regio Tuigpaard West

Drie merries scoren een voldoende IBOP, één ervan voor de tweede keer

Op de diverse stamboek- en centrale keuringen is het mogelijk om met een merrie de alternatieve IBOP af te leggen. Op de SK Houten wisten drie van de vijf merries het vereiste aantal punten van 75 of meer te behalen en Kansas deed dat voor de tweede keer zodat zij nu voor het predicaat keur in aanmerking kan komen.
25 juni 2019 | 23:03 Regio Tuigpaard West

SK Houten: tien merries aangewezen voor CK

Vanmiddag vond in Houten bij de Zilfia’s Hoeve de tweede en laatste Stamboekkeuring Regio Tuigpaard West plaats. Een tiental merries kon worden aangewezen voor de Centrale Keuring en drie merries slaagden voor hun alternatieve IBOP. Er waren op de Zilfia’s Hoeve goede voorzieningen getroffen aangaande de hitte en de paarden leken dan ook goed met de warmte te kunnen omgaan.
22 juni 2019 | 23:03 Regio Tuigpaard Noord

Kane BFT vandaag winnaar nationale competitie

Nationaal Concours Hippique Dokkum heeft de beschikking over de prachtige locatie Tolhuispark in Dokkum. Dat te samen met een stralende zon, prachtige paarden en highlights zoals het tandemkampioenschap, de Gouden Zweep in de damesrubriek en De Zilverenwaag van Dokkum bij de tweespannen maken dit concours tot een topevenement. Er werd gejureerd met het digitale systeem.
22 juni 2019 | 21:05 Regio Tuigpaard West

SK Asperen: vier van de vijf driejarigen naar CK en hengstveulen Olympic kampioen

Regio Tuigpaard West hield vandaag haar eerste stamboekkeuring. Deze keuring werd goed bezocht en werd gecombineerd met diverse aangespannen rubrieken. Een viertal driejarigen mag naar de CK alsmede vier veulens en vier oudere paarden.
20 juni 2019 | 22:10 Regio Tuigpaard Zuid

SK Hapert: zes van de zeven door

Vanavond vond in Hapert de stamboekkeuring Regio Tuigpaard Zuid plaats. Inspecteur Viggon van Beest kon met zijn team Marie José Calis en Berend Huisman zes van de zeven aangeboden paarden doorverwijzen naar de centrale keuring.
18 juni 2019 | 16:30 Regio Tuigpaard Oost

SK Hulshorst: Goed begin stamboekkeuringen tuigpaarden

Vandaag vond in Hulshorst de eerste stamboekkeuring voor tuigpaarden plaats. Voor Gelderland is dit de enige stamboekkeuring. In totaal werden er 15 paarden aangeboden, elf mogen er door naar de Centrale Keuring die overigens ook in Hulshorst is en plaats vindt op 5 juli.
16 juni 2019 | 09:41 Regio Tuigpaard Noord

Splinternieuw tweespan met Niek Alting kampioen Noord

Naast de nationale rubrieken stonden er in Exloo tal van regionale rubrieken en meerspan rubrieken op het programma. Regio Noord verreed er haar tweespan kampioenschap en ook de strijd om De Bronzen Bartje kreeg er een vervolg.
16 juni 2019 | 08:54 Regio Tuigpaard Noord
Kane BFT

Knaller PSH blijft knallen in nationale competitiewedstijd

Er was veel lof voor de organisatie van CH Exloo. Voor de derde keer vond dit fraaie 25 rubrieken tellende middag/avondconcours, dat exact volgens het geplande tijdschema verliep, plaats en de locatie is daarbij het schitterende Hippisch Centrum Exloo dat voorzien is van een mooie zandbaan. Er waren rubrieken voor zowel nationale als regionale rijders.
14 juni 2019 | 13:59

Meld uw tuigpaard nu nog aan voor de Egbert Emmink Bokaal

Heeft u uw driejarig tuigpaard al ingeschreven voor de voorselecties voor de Egbert Emmink Bokaal? Zo niet, doe dat dan snel!
12 juni 2019 | 18:24

Woensdag Weetjes: Het verrichtingsonderzoek over de laatste 10 jaar

De KWPN Database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. Deze week meer over het verrichtingsonderzoek.
11 juni 2019 | 09:22 Regio Tuigpaard Noord

Emerson en Manon eerste kampioenen 2019

Tijdens het Pinksterweekend vonden er diverse concoursen plaats zowel regionaal als nationaal. Op het regionale concours in De Wijk werd het eerste kampioenschap voor tuigpaarden verreden en dat was het Kampioenschap Regio Noord tuigpaarden onder het zadel. KWPN hengsten wisten aangespannen in dit weekend ook goede zaken te doen.
10 juni 2019 | 22:27 Regio Tuigpaard Noord

Mooie strijd tussen Dylano en Gardenia HBC

CH Eext had het publiek veel te bieden wat tuigpaardensport betreft. Naast de competitierubriek en de Klavertje Drie rubriek was er nog een aantal enerverende enkel/tweespanrubrieken.
10 juni 2019 | 20:20 Regio Tuigpaard Noord

Knaller PSH wint eerste competitiewedstrijd

CH Eext vond dit jaar voor de 90ste keer plaats en dat werd afgelopen week al gevierd met Patijn’s Paardenrevue. Vandaag stonden de tuigpaardwedstrijden op het programma en daarvan was de Nationale Competitie er één. Dan was de rubriek Rondje Drenthe om de Bronzen Bartje ook een bijzondere rubriek.
2 juni 2019 | 21:47 Regio Tuigpaard Zuid

KWPN tuigpaardhengst Hertog Jan wint op Driving Valkenswaard International

Op het meerdaagse menevenement Driving Valkenswaard International, dat plaats vond op de terreinen van meervoudig wereldkampioen vierspannen Boyd Exell, kwamen vandaag ook tuigpaarden in actie. Het KWPN-tuigpaard acteert in groten getale op het allerhoogste niveau in de internationale mensport en de tuigpaardwedstrijden vormden dan ook een zeer passend onderdeel op de afsluitende dag van dit grote aangespannen gebeuren.
30 mei 2019 | 22:55 Regio Tuigpaard Oost

Toptuigpaardensport in Bennekom

Naast de nieuwelingenrubrieken waren er diverse zeer fraaie tuigpaardrubrieken te aanschouwen in Bennekom. Zo dwong de rubriek voor klavertje drie aanspanningen veel respect af en was het in de ereklasse weer showtime.
30 mei 2019 | 20:44 Regio Tuigpaard Oost

Aangewezen Knaller PSH wint nieuwelingenklasse Bennekom

Vandaag maakten op CH Bennekom de nationaal startende nieuwelingen hun wedstrijddebuut. Dit fraaie concours op Landgoed Hoekelum trok, zoals eigenlijk alle tuigpaardconcoursen, veel publiek. Een trekpleister is altijd de traditionele nieuwelingenrubriek. Maar ook de overige rubrieken waren fraai. Er werd gejureerd via het digitale systeem.
25 mei 2019 | 21:03 Regio Tuigpaard Noord

Fleurige Kontiki de beste nieuweling in Wijnjewoude

Vandaag debuteerden de nieuwelingen van Regio Noord, na de diverse indoor oefengelegenheden, in Wijnjewoude. Een zestiental verscheen er in de baan en tellen we daarbij de paarden van de eerder al verreden nieuwelingenklassen, dan lijkt er dit jaar een fraai aantal jonge talenten aan het tuigpaardenbestand te kunnen worden toegevoegd. In Bennekom presenteren zich op Hemelsvaartsdag nog de nationale nieuwelingen.
24 mei 2019 | 17:19

Fabuleus vertrekt naar Roemenië

De KWPN-goedgekeurde hengst Fabuleus is onlangs verkocht naar Roemenië. “Fabuleus gaat eerst naar Hongarije waar hij wordt opgeleid. Vervolgens vertrekt de hengst naar de nieuwe geregistreerde in Roemenië waar hij in het twee- of vierspan gaat lopen”, vertelt de nog geregistreerde John Donck uit Doornspijk. “De beste man zocht precies een paard als Fabuleus.” De hengst is beschikbaar via diepvriessperma bij de gebroeders van Manen uit Ede.
24 mei 2019 | 13:05

Ontvang uw gasten op de KWPN Kampioenschappen

De KWPN Kampioenschappen vormen een uitstekend decor om te netwerken of uw gasten te ontvangen onder het genot van een hapje en een drankje. Daarnaast kunt u uw bedrijf via verschillende middelen onder de aandacht brengen.
19 mei 2019 | 18:46 Regio Tuigpaard Zuid

Jansen heeft wéér de beste nieuweling

Op het RAD Gala in Tilburg debuteerden vandaag de zuidelijke tuigpaardnieuwelingen. Onlangs in Doornspijk was het Wim Jansen die met de Delviro HBC-dochter Joker het winnende paard voor de wagen had en nu herhaalde Jansen dit huzarenstukje in regio Zuid. Ook had hij en had hij met de Eebert-zoon Jonkheer de beste nieuweling voor zijn concourswagen.
15 mei 2019 | 12:25

Strijd mee om de Egbert Emmink Bokaal

Heeft u een talentvol driejarig tuigpaard? Geef hem of haar dan op voor de voorselecties voor de Egbert Emmink Bokaal, waarvan de ontknoping plaatsvindt tijdens de Nationale Tuigpaardendag!
11 mei 2019 | 21:02 Regio Tuigpaard Oost

Delviro-dochter Joker beste nieuweling in Doornspijk

Na de diverse indoor-oefenwedstrijden begon het vandaag in Doorspijk dan serieus voor een veertiental tuigpaardnieuwelingen die hun concoursdebuut maakten op de groene mat. Er waren zeker een aantal getalenteerde paarden bij die gaandeweg het seizoen van zich zullen doen spreken. In Doornspijk kwamen de Young Riders hun eerste competitiewedstrijd verrijden.
11 mei 2019 | 20:53 Regio Tuigpaard Oost

KWPN-hengst Fantijn steelt show in Doornspijk

Stichting Tuigpaardenconcours Doornspijk kan ook haar 38ste editie bijschrijven als een zeer geslaagde editie. Veel publiek, pracht rubrieken zowel regionaal als nationaal, een mooi terrein en een programma dat tot op de minuut klopte. Zo was ook dit jaar het mooie tuigpaardenevenement Doornspijk.
9 mei 2019 | 13:00 Regio Tuigpaard Noord

Binnenkort bekendmaking hengstenkeuzes Young Breeders Program

Voor het vierde jaar op een rij heeft JongKWPN voor een aantal tuigpaardmerries de hengstenkeuze bepaald. Met het Young Breeders Program, wat in 2016 is opgezet, willen de jonge fokkers meer bij de fokkerij betrokken raken, en kan kennis worden overgedragen.
1 mei 2019 | 18:27

Ook dit jaar weer vijf KWPN Online Veulenveilingen op de agenda

Graag helpen wij onze fokkers met de verkoop van hun veulens via deze veilingen. Centraal staat het gemak waarmee u uw veulen(s) te koop aanbied, u hoeft slechts één keer met uw veulen van huis de rest regelen wij voor u.
29 april 2019 | 22:15

Tuigpaardhengst Jean Pierre niet goedgekeurd

Vorige week zaterdag kon de vijfjarige tuigpaardhengst Jean Pierre geen eind examen doen van het verrichtingsonderzoek vanwege een veterinaire oorzaak. Inmiddels is de hengst weer voldoende hersteld en heeft de hengst vanavond zijn verrichtingsonderzoek afgesloten.
29 april 2019 | 16:14 Regio Tuigpaard Noord

Vanavond na-examen tuigpaardhengst Jean Pierre

Zaterdag 20 april kon de vijfjarige tuigpaardhengst Jean Pierre niet deelnemen aan het eind-examen van het verrichtingsonderzoek vanwege een veterinaire oorzaak. Inmiddels is de hengst weer voldoende hersteld en in training en is besloten in overleg met de betrokkenen om het na-examen van Jean Pierre vanavond om 20.00 uur te laten plaatsvinden.
29 april 2019 | 15:27 Regio Tuigpaard Noord

Tuigpaardhengst Colonist is niet meer

Mede-eigenaar Klaas Buist liet vandaag weten dat de bruine Vulcano-zoon Colonist om welzijnsredenen is geëuthanaseerd.
27 april 2019 | 20:32 Regio Tuigpaard West

Hengsten schitteren in De Bilt op eerste outdoor-concours

Na een aantal indoor-tuigpaardevenementen ging vandaag in De Bilt het outdoor-seizoen van start. Het Oranjeconcours in De Bilt is een begrip in tuigpaardenland en vandaag vond de 38ste editie plaats. Vele grote stallen waren naar De Bilt afgereisd en dat leverde prachtige rubrieken met fraaie rubriekswinnaars op. Jurylid Dirk van der Grift licht een en ander toe.
27 april 2019 | 10:59 Regio Tuigpaard Noord

Maandagavond na-examen Jean Pierre

Vorige week zaterdag kon de vijfjarige tuigpaardhengst Jean Pierre geen eind-examen doen van het verrichtingsonderzoek vanwege een veterinaire oorzaak. Inmiddels is de hengst weer voldoende hersteld en in training.
26 april 2019 | 12:19

Nieuwe functies Viggon van Beest en Joop van Wessel

Het Algemeen Bestuur van het KWPN heeft besloten om per 1 januari 2020 Viggon van Beest te benoemen als freelance inspecteur voor de tuigpaardmerries en –hengsten en Joop van Wessel met ingang van dezelfde datum te benoemen als lid van de hengstenkeuringscommissie tuigpaard.
23 april 2019 | 14:26

Bekijk video's goedgekeurde tuigpaardhengsten

​Afgelopen zaterdag heeft de Delviro-zoon Lanto HBC zijn dekbrevet behaald en is hij aansluitend gehuldigd. De eerder goedgekeurde hengst Kane-BFT is afgelopen zaterdag eveneens gehuldigd. Bekijk nu de video’s van beide hengsten met de bijbehorende verrichtingscijfers.
23 april 2019 | 09:10

KWPN Magazine 4 is uit!

Het vierde KWPN Magazine van het jaar is uit! Iedere maand verschijnt een nieuwe druk van dit prachtige magazine boordevol met fokkersverhalen, successtory's van sporters, veterinaire artikelen en nog veel meer.
22 april 2019 | 21:56 Regio Tuigpaard West

Sterke kopnummers in Houten

Naast de nieuwelingenrubrieken waren er in Houten bij de Zilfia’s Hoeve diverse overige tuigpaardrubrieken met fraaie koppaarden zoals Jericho, Image HBC, Diesel, Delviro HBC en Judex.
22 april 2019 | 20:47 Regio Tuigpaard West

KWPN-hengst Jesse James beste nieuweling in Houten

Na drie indoor- nieuwelingenconcoursen was in Houten bij de Zilfia’s Hoeve vandaag de laatste in deze reeks van oefengelegenheden voor nieuwelingen. Dit evenement, waar naast nieuwelingen ook vele KWPN-tuigpaardhengsten alsmede overige wedstrijdpaarden in de baan kwamen, wordt georganiseerd in samenwerking met KWPN Regio Tuigpaard West. En zoals altijd was er weer heel veel publiek naar Houten gekomen.
21 april 2019 | 08:45 Regio Tuigpaard West

Stal Haarsma scoort met nieuwelingen

Op het Paardenfestijn in Benningbroek kwamen gisteren ook tuigpaardnieuwelingen in de baan. Stal Haarsma heeft diverse jonge tuigpaarden klaar staan voor het nieuwe seizoen en in Benningbroek kwamen de hoogst scorenden uit zijn stal.
20 april 2019 | 18:32 Regio Tuigpaard Oost

Alle vier merries geslaagd

Aansluitend aan het eindexamen van de tuigpaardhengsten kwamen vier merries in Ermelo in de binnenbak om hun IBOP af te leggen. Alle vier scoorden voldoende punten waarbij twee merries boven de 80 uitkwamen. Voor een driejarige was de hoogste score.
20 april 2019 | 15:40 Regio Tuigpaard Oost

Lanto HBC met mooie cijfers ingeschreven en gehuldigd tezamen met Kane BFT

Vanmorgen vond op het hoofdterrein in Ermelo voor de tuigpaardhengsten het eindexamenplaats. Van de twee nog aan het voorjaarsverrichtingsonderzoek deelnemende hengsten kwam vanmorgen alleen Lanto HBC in de baan en deze zwartbruine hengst wist met overtuigende cijfers het dekbrevet te behalen. De al eerder ingeschreven Kane BFT werd tezamen met Lanto HBC gehuldigd.
19 april 2019 | 20:56

Uitgesteld eindexamen tuigpaardhengst Jean Pierre

Morgen zou het eindexamen plaatsvinden van de nog twee in Ermelo aanwezige tuigpaardhengsten. Echter kan Jean Pierre om veterinaire redenen niet plaatsvinden. De hengst krijgt binnen afzienbare tijd een uitgesteld examen.
19 april 2019 | 20:42

Nieuwe aflevering KWPN Inside *VIDEO*

De nieuwe KWPN Inside is online! Bekijk meer over de aanlevering van het verrichtingsonderzoek, het WK Jonge Dressuurpaarden en Demi van Nispen stelt zich voor!
18 april 2019 | 12:20

Voorbereidingen Nationale Tuigpaardendag in volle gang

De Nationale Tuigpaardendag is hét podium voor de tuigpaardfokkerij. Voor de tuigpaardliefhebbers is de Nationale Tuigpaardendag ieder jaar één van de absolute hoogtepunten op de kalender. Noteer daarom vast zaterdag 17 augustus in uw agenda, want dan vindt de 35e editie plaats!
17 april 2019 | 16:05

Zaterdag eindpresentatie tuigpaardhengsten en IBOP

Aanstaande zaterdag staat om 10.00 uur de eindpresentatie van het voorjaarsverrichtingsonderzoek van de tuigpaardhengsten op de agenda. Aansluitend start om 11.30 uur de IBOP Tuigpaard in de Willem-Alexanderhal.
14 april 2019 | 12:24 Regio Tuigpaard Noord

Pracht rubriekswinnaars in Luttenberg

Op de Noordelijke Tuigpaardendag in Luttenberg werden, naast de nieuwelingenrubrieken, de strijd om De Grote Prijs van Luttenberg, de rubriek merries aan de hand/in tuig waarbij er cijfers worden toegekend, de Show Beloften, de ereklasse en de Young Riders, geweldige “meebeleef’ rubrieken waarbij het publiek zich af en toe behoorlijk deed gelden.
14 april 2019 | 09:58 Regio Tuigpaard Noord

Kianita en Jaquar HR schitteren in Luttenberg

De drukbezochte Noordelijke Tuigpaardendag in Luttenberg kende vele hoogtepunten met heel veel genietmomenten. De nieuwelingen, daar draait het aan het begin van het seizoen om. Maar wat was het ook genieten van de oudere wedstrijdpaarden! En wat leefde het publiek, dat haar mening niet onder stoelen of banken stak, geweldig mee!
12 april 2019 | 15:53

Laatste trainingsbeoordeling voor de tuigpaardhengsten

Vanmiddag vond de laatste trainingsbeoordeling plaats voor de tuigpaardhengsten. De hengsten werden voorgesteld door trainingsleider Demi van Nispen en vandaag nam Lubbert van Oene de leidsels over als gastrijder.
11 april 2019 | 20:00

KWPN Kampioenschappen in een nieuw jasje

De KWPN Kampioenschappen is al jaren hét toneel van de Nationale Merriekeuringen, jongepaardenrubrieken en de Nationale Tuigpaardendag. Dit jaar wordt het programma aangepast om zo nog beter de sport en fokkerij te combineren.
11 april 2019 | 08:58 Regio Tuigpaard Noord

Maak kennis met het tuigpaard!

In samenwerking met de KWPN tuigpaardregio's organiseert Tuigpaardvlogs een leerzame leuke dag voor iedereen die wat wil leren over tuigpaarden! Op zaterdag 4 mei kan er op het KWPN-centrum onder begeleiding worden geoefend met een heel aantal aspecten.
10 april 2019 | 14:39

Uiteenlopende meningen tijdens fokkerscafé tuigpaard

Na een geslaagd eerste fokkerscafé tuigpaard bij de Zilfia’s Hoeve in Houten werd gisteren het tweede en tevens laatste fokkerscafé georganiseerd in het Van der Valk hotel in Zwolle. Ook gisteravond werden onderwerpen als de duur van het verrichtingsonderzoek, het predicatenstelsel en andere onderdelen van het huidige selectiesysteem besproken. De aanwezigen konden onder leiding van Viggon van Beest, inspecteur tuigpaard, via hun mobiele telefoon of door het KWPN verstrekte iPad hun mening geven op verschillende stellingen.
7 april 2019 | 11:36 Regio Tuigpaard Noord

Renvyle Imondro Rising Star in Ambt Delden

Naast de nieuwelingenrubrieken waren er nog heel veel aangespannen rubrieken op de Twentse Tuigpaardendag in Ambt Delden. Maar ook een groot aantal KWPN-fokhengsten gaf acte de présence waarbij de onlangs keur verklaarde hengst Cizandro extra in het zonnetje werd gezet. Hij werd daarbij geflankeerd door zijn goedgekeurde zonen Hertog Jan en Hubert VDM. Rising Star werd Renvyle Imondro, een ereprijs voor limietpaarden.
7 april 2019 | 09:58 Regio Tuigpaard Noord

Jaquar HR beste nieuweling Ambt Delden

Gisteren was in Ambt Delden de opening van het tuigpaardenseizoen. Uit het grote aantal bezoekers moge afgeleid worden dat iedereen ‘er weer aan toe’ was en dat er zeker met grote belangstelling werd uitgekeken naar de tuigpaardnieuwelingen. Het was verheugend dat het niveau van de nieuwelingen hoog was. De Grande Finale was dan ook bijzonder spannend met als winnaar een paard dat van ver moest komen zowel letterlijk als figuurlijk.
5 april 2019 | 16:17

Drie tuigpaardhengsten deden vandaag tussenexamen

Vanmiddag was het tussenexamen van de drie nog aanwezige tuigpaardhengsten die deelnemen aan het verrichtingsonderzoek.
4 april 2019 | 19:56

Piet den Otter: 'Cizandro liet ons nog nooit in de steek!'

Het KWPN Magazine staat boordevol mooie verhalen over sport en fokkerij! Vandaag een van deze prachtige verhalen uitgelicht.
3 april 2019 | 16:00

Geslaagd eerste fokkerscafé tuigpaard

De afgelopen maanden zijn er verschillende fokkerscafés rijpaard en Gelders paard georganiseerd. Gisteravond vond het eerste fokkerscafé tuigpaard plaats bij de Zilfia’s Hoeve in Houten. De aanwezigen konden onder leiding van Viggon van Beest, inspecteur tuigpaard, via hun mobiele telefoon of geleende iPad hun mening geven over diverse onderwerpen.
2 april 2019 | 17:46 Regio Tuigpaard Noord

Groot aantal KWPN-tuigpaardhengsten naar Twentse Tuigpaardendag

Op 6 april vindt in Ambt Delden de Twentse Tuigpaardendag plaats, het evenement van de KWPN tuigpaardhengsten en het evenement van de nieuwelingen, daar staat deze door Stichting Tuigpaarden Twente georganiseerde dag om bekend. En ook op de aanstaande 40ste editie zullen de hengsten en de nieuwelingen weer een belangrijke rol spelen.
28 maart 2019 | 15:51

Trainingsbeoordeling tuigpaardhengsten

Vandaag om 14.00 uur vond de trainingsbeoordeling van de tuigpaardhengsten plaats op de 100-meterbaan van de KNHS. Alle drie de deelnemende hengsten werden voorgesteld door trainingsleider Demi van Nispen. Manon Veerman was gastrijder en nam de leidsels over.
28 maart 2019 | 09:00

Meld u aan voor de fokkerscafés Tuigpaard

Volgende week dinsdag staat het eerste fokkerscafé Tuigpaard bij de Zilfia’s Hoeve in Houten op de agenda. 9 april vindt het fokkerscafé plaats in het Van der Valk hotel in Zwolle. Heeft u zich al aangemeld voor één van de fokkerscafés?
27 maart 2019 | 19:45 Regio Tuigpaard Noord

Woensdag Weetjes: Icellie en Henkie aan kop bij tuigpaard- en Gelderse veulens 2018

De KWPN Database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. In deze online serie komt er iedere keer een andere statistiek aan bod. Deze week de hoofdleveranciers van de tuigpaard- en Gelderse veulens van 2018.
25 maart 2019 | 19:38 Regio Tuigpaard West

Tuigpaardfokker Bep Bon overleden

Op 19 maart is de bekende tuigpaardfokker Bep Bon op 87 jarige leeftijd in zijn woonplaats Hilversum overleden. Bep Bon werd in 2003 Tuigpaardfokker van het Jaar.
25 maart 2019 | 17:12

Dekbevret behaald door Kane-BFT

Vanmiddag werd Kane-BFT op het hoofdterrein van de KNHS door trainingsleider Demi van Nispen voorgesteld tijdens het eindexamen. De hengst nam deel aan het verkorte verrichtingsonderzoek van 21 dagen en is met een 7,5 gemiddeld goedgekeurd.
23 maart 2019 | 11:12

Programma beoordeling tuigpaardhengsten gewijzigd

Om organisatorische redenen is het programma van de beoordeling van de tuigpaardhengsten maandag a.s. gewijzigd.
21 maart 2019 | 22:00

Voorlaatste officiële beoordeling voor Kane BFT

Vanmiddag was de voorlaatste officiële beoordeling van de tuigpaardhengst Kane-BFT in kader van het verkort onderzoek van 21 dagen. De andere deelnemende tuigpaardhengsten aan het 50-dagen-verrichtingsonderzoek zijn voorafgaand op de KWPN-weide getraind.
17 maart 2019 | 13:08 Regio Tuigpaard Noord

Bocellies Matteo weer kampioen en Plain’s Liberator preferent

Gisteren vond in Lunteren de Hackneyhengstenkeuring van het Nederlandsch Hackney Stamboek plaats. Twee bij het KWPN erkende grotemaat Hackneyhengsten deden daar van zich spreken.
15 maart 2019 | 15:19

Inteelt- en verwantschapspercentages geüpdatet

Woensdag maakten wij de nieuwe fokwaarden bekend, inmiddels zijn ook de inteelt- en verwantschapspercentages geüpdatet en verwerkt in de KWPN Database.
13 maart 2019 | 18:04

Nieuwe fokwaarden bekend

Ieder jaar worden de fokwaarden van de KWPN-hengsten geactualiseerd en ook de in 2018 verzamelde informatie is weer gebundeld in de nieuwe fokwaarden.
12 maart 2019 | 11:45

Las Vegas aangeleverd en Knaller F doorverwezen

De driejarige tuigpaardhengst Las Vegas is vanmorgen opnieuw aangeboden en kreeg groen licht van de veterinair. De aangewezen vierjarige tuigpaard hengst Knaller F is door de hengstenkeuringscommissie doorverwezen naar het najaarsonderzoek.
11 maart 2019 | 21:09

Eerste beoordeling oudere tuigpaardhengsten

Vanmiddag heeft de hengstenkeuringscommissie de eerste beoordeling gedaan van drie oudere hengsten die momenteel deelnemen aan het verrichtingsonderzoek. De hengstenkeuringscommissie heeft na afloop van elke presentatie de hengsten mondeling besproken met de geregistreerde van de betreffende hengsten.
8 maart 2019 | 15:15

Beoordelingsdata voorjaarsonderzoek tuigpaarden

Afgelopen maandag zijn vijf tuigpaardhengsten gestart aan het verrichtingsonderzoek. De eerste trainingsbeoordeling van Kane BFT, Just Lucky en Jean Pierre vindt plaats op maandag 11 maart a.s. De overige beoordelingsdata leest u verder in dit bericht.
6 maart 2019 | 17:15

Laat uw stem horen tijdens de Fokkerscafés Tuigpaard

Het KWPN is bezig met een uitgebreide evaluatie van de merrie- en hengstenselectie bij de dressuur- en springpaarden. Naast een eigen evaluatie wil het KWPN ook graag de mening van fokkers zelf horen. Afgelopen maanden zijn in dat kader meerdere fokkerscafés in het land gehouden. In januari konden de rijpaardfokkers terecht bij vier cafés, en ook voor de Gelderse paarden waren specifieke fokkerscafés georganiseerd. De belangstelling was enorm! En we zijn er nog niet, want voor april staan er twee fokkerscafés Tuigpaard op de agenda. Ook hier horen wij graag uw mening!
5 maart 2019 | 10:53

Aanmelding IBOP tuigpaard geopend

Op zaterdag 20 april vindt er op het KWPN-centrum in Ermelo een IBOP plaats voor tuigpaardmerries. Deze dag staat ook de eindpresentatie van het verrichtingsonderzoek van de tuigpaardhengsten op het programma. Aansluitend aan deze eindpresentatie komen - na een korte pauze - de eerste paarden in de baan voor de IBOP.
4 maart 2019 | 17:25 Regio Tuigpaard Oost

Vijf tuigpaardhengsten beginnen aan verrichtingsonderzoek

Vanmiddag vond onder grote publieke belangstelling de aanlevering van de tuigpaardhengsten plaats. Zeven hengsten kregen onlangs in ’s-Hertogenbosch een uitnodiging voor het verrichtgingsonderzoek, daarvan zijn er nu drie aangeleverd. Twee hengsten hadden een andere instroommogelijkheid. Er kan dit jaar gekozen worden voor deelname aan het voorjaaronderzoek of het najaarsonderzoek.
26 februari 2019 | 13:08

Vrijdag sluit vacature Hengstenkeuringscommissielid Tuigpaard

Eerder deze maand maakten wij al bekend dat er een vacature is ontstaan in de Hengstenkeuringscommissie Tuigpaard, omdat Lammert Tel eind november dit jaar na negen jaar aan het eind is gekomen van zijn termijn. Vrijdag 1 maart is de sluitingsdatum van de vacature.
26 februari 2019 | 12:00

Maandag aanlevering verrichtingsonderzoek tuigpaard

Aanstaande maandag worden de aangewezen tuigpaardhengsten van het verrichtingsonderzoek gepresenteerd in het tuig. De presentatie start om 13.00 uur in de Willem-Alexanderhal en iedereen is van harte welkom om bij de aanlevering aanwezig te zijn.
19 februari 2019 | 12:52

Tuigpaardhengst Lancelot aangewezen tijdens herkeuring

Vandaag vond de her- en attestkeuring voor hengsten uit alle fokrichtingen plaats. De Dylano-zoon Lancelot werd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, bij de rijpaarden vonden geen aanwijzingen plaats.
19 februari 2019 | 09:40

Vandaag her- en attestkeuring dressuur-, spring- en tuigpaardhengsten

Vandaag vindt de her- en attestkeuring plaats voor alle fokrichtingen op het KWPN-centrum.
15 februari 2019 | 14:41

Volgende week dinsdag her- en attestkeuring

Volgende week dinsdag vindt de her- en attestkeuring plaats voor alle fokrichtingen op het KWPN-centrum. Op de attestkeuring kunnen hengsten die wegens omstandigheden niet deel konden nemen aan de eerste, tweede of derde bezichtiging worden gepresenteerd.
12 februari 2019 | 18:20

Vacature Hengstenkeuringscommissie Tuigpaard

Voor de Hengstenkeuringscommissie Tuigpaard van het KWPN ontstaat eind november 2019 een vacature, omdat Lammert Tel na negen jaar zitting te hebben gehad in de commissie aan het eind is gekomen van zijn termijn. Kandidaten worden getoetst op basis van onderstaande profielschets.
8 februari 2019 | 10:27

Nog een keer nagenieten van KWPN Stallion Show *VIDEO*

Vier dagen vol met prachtige momenten. De KWPN Stallion Show 2019 was een groot succes! Wilt u alles nog een keer herbeleven, bekijk dan de aftermovie!
5 februari 2019 | 17:59 Regio Tuigpaard Noord

Tuigpaardhengst Ganges overleden

Afgelopen donderdag 31 januari is de KWPN-tuigpaardhengst Ganges op bijna 31 jarige leeftijd overleden. De vos ging drie jaar geleden terug naar zijn fokker Reinder Tel in Drogeham en daar is de laatste nog actief zijn hengst van Renovo ook overleden.
2 februari 2019 | 16:18

Delviro-zoon Lanto V.D.B kampioen tuigpaardhengsten

De kampioensstrijd bij de tuigpaardhengsten ging tussen twee hengsten, te weten cat.nr. 603 Lanto V.D.B. (Delviro HBC uit Urby V ster pref van Patijn pref, fokker D. van der Boon) van de HBC Stal uit Boijl, en cat.nr. 610 Las Vegas (Eebert uit Boukje keur pref van Plain’s Liberator, f/g P. de Groot, Leerdam).
2 februari 2019 | 16:16

Droomdebuut Oregon Trofee voor Hubert VDM

Hubert VDM, de bruine zoon van Cizandro (uit Veldine keur pref van Manno, gefokt door Piet Lelieveld, geregistreerde J.J. van der Meulen) debuteerde in handen van Lambertus Huckriede in deze prachtige strijd voor tuigpaardhengsten en pakte meteen overtuigend de overwinning.
23 januari 2019 | 14:04

Zes toptuigpaarden strijden om felbegeerde Oregon Trofee!

Eén van de vaste onderdelen van de KWPN Stallion Show is de strijd om de Oregon Trofee! Zes toptuigpaardhengsten nemen het op zaterdag 2 februari tegen elkaar op. De spectaculaire strijd van de allerbeste tuigpaardhengsten om de Oregon Trofee is ieder jaar een schitterende promotie van het Nederlandse KWPN-tuigpaard op de finaledag van de KWPN Stallion Show.
22 januari 2019 | 11:53 Regio Tuigpaard Noord

Atleet-zoon Lamour ster verklaard

Tijdens de Hengstenkeuring Tuigpaard van 5 januari jl. werd de hengst Lamour (v.Atleet) doorverwezen naar het middagprogramma, en kreeg vervolgens het sterpredicaat niet toegewezen. Het Algemeen Bestuur heeft de hengst alsnog het sterpredicaat toegekend.
21 januari 2019 | 19:03 Regio Tuigpaard Noord

Nakeuring Tuigpaardhengsten levert een sterpredicaat op

Vandaag vond de nakeuring voor tuigpaardhengsten plaats. Hieraan namen twee hengsten deel, waarvan een zoon van Fantijn het sterpredicaat toegekend kon worden.
17 januari 2019 | 19:50

Sterrenparade Show: fokkers, hengstenhouders, voorbrengers en Pavo-toppers in de hoofdrol!

Direct na de KWPN Select Sale om circa 18.45 uur kunt u genieten van de ‘Sterrenparade Show’. Dressuurpaarden, Gelderse paarden en tuigpaarden spelen de hoofdrol in deze show met afwisselende act’s. Fokkers, hengstenhouders en voorbrengers gaan we tijdens de show zien, óp het paard!
17 januari 2019 | 10:16

Besluiten oudere tuigpaardhengsten

Elk jaar bespreekt de hengstenkeuringscommissie hengsten die hun eerste veulens, driejarigen en zevenjarige nakomelingen op de afstammelingenkeuring (veulens), merrie- en hengstenkeuring (driejarigen) en in de sport (zevenjarigen) hebben gehad.
16 januari 2019 | 18:13

Woensdag Weetjes: Wie won het vaakst de Oregon Trofee?

De KWPN-database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. In deze online serie komt er iedere keer een andere statistiek aan bod. Deze week hebben we uitgezocht welke hengst het vaakst de Oregon Trofee heeft gewonnen.
10 januari 2019 | 20:07

Geniet nog één keer na van de Hengstenkeuring Tuigpaard *VIDEO*

KWPN.tv was deze dag aanwezig en maakte een mooie aflevering van KWPN Inside.
8 januari 2019 | 15:21

Eerste bezichtiging tuigpaardhengsten terug te kijken op KWPN.tv

Afgelopen zaterdag stond het Nationaal Hippisch Centrum in het teken van de eerste bezichtiging tuigpaard. Alle deelgenomen hengsten en de shows zijn vanaf vandaag terug te kijken op KWPN.tv.
5 januari 2019 | 19:57 Regio Tuigpaard Oost

Vijf driejarige- en twee vijfjarige tuigpaardhengsten doorverwezen

Vandaag vond in Ermelo de eerste bezichtiging van de tuigpaardhengsten plaats. Algemeenbestuurslid René van Klooster kon bij de aanvang al heel veel publiek begroeten maar al snel was de hal bomvol waardoor het een dag met heel veel sfeer werd. De jury wees vijf driejarige- en twee vijfjarige hengsten aan voor de tweede bezichtiging die op 2 februari in ’s-Hertogenbosch plaats vindt.
5 januari 2019 | 15:29 Regio Tuigpaard Noord

Publiekslieveling Cizandro keur verklaard

Tijdens de Hengstenkeuring Tuigpaard in Ermelo werd zojuist de bij het publiek én de fokkers zeer populaire dekhengst Cizandro keur verklaard. Hengstenkeuringscommissievoorzitter Johan Hamminga maakte dat tot groot enthousiasme van zijn fokkers, eigenaren en het publiek bekend.
3 januari 2019 | 17:34

Groepenindeling tweede bezichtiging online

Welke hengsten worden dit jaar tot kampioenen van de KWPN Stallion Show gekroond? Van woensdag 30 januari tot en met zaterdag 2 februari staan de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch volledig in het teken van hengsten met als belangrijk onderdeel de tweede bezichtiging. Hiervan is de groepenindeling nu bekend.
3 januari 2019 | 14:30

Kom zaterdag naar de Hengstenkeuring Tuigpaard

Zaterdag staat alles in het teken van de tuigpaardhengsten op de Hengstenkeuring Tuigpaard 2019. Het allereerste KWPN-event van dit jaar. Ruim 1.500 tuigpaardliefhebbers reizen zaterdag af naar Ermelo waar hen een programma vol prachtige tuigpaarden wordt voorgeschoteld.
24 december 2018 | 13:54 Regio Tuigpaard Noord

Programma Hengstenkeuring Tuigpaard online!

Over een kleine twee weken komen ruim 1000 tuigpaardliefhebbers bijeen in Ermelo om onder andere de jongste jaargang hengsten te bewonderen, die aan de hengstenkeuringscommissie wordt voorgesteld. Het programma is inmiddels bekend. Bent u er ook bij?
18 december 2018 | 11:56

Tuigpaardhengst Fabuleus gecastreerd en Sir Arie naar Engeland

De tuigpaardhengst Fabuleus is onlangs gecastreerd en de Hackney-hengst, Sir Arie, is geëxporteerd naar Engeland.
13 december 2018 | 13:46 Regio Tuigpaard Noord

Dylano topaanvoerder Hengstenkeuring Tuigpaard

Nog maar even, en dan is het zover. Over een paar weken vindt in Ermelo alweer de Hengstenkeuring Tuigpaard plaats! Op zaterdag 5 januari zien we de jongste jaargang hengsten in de baan, maar natuurlijk hebben we ook andere interessante onderdelen, zoals de presentatie van de oudere goedgekeurde hengsten, voor u in petto.
12 december 2018 | 16:00

Woensdag Weetjes: De best scorende tuigpaarden van 2018

De KWPN-database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. In deze online serie komt er iedere keer een andere statistiek aan bod. Deze keer een blik op het tuigpaardenseizoen 2018.
7 december 2018 | 16:15

53 hengsten op nakeuring aanstaande maandag

Na morgen vervolgt maandag de eerste bezichtiging met de nakeuring voor alle fokrichtingen. Dat belooft een drukke dag te worden met 53 hengsten die hiervoor zijn aangemeld.
7 december 2018 | 08:13 Regio Tuigpaard Noord

​Experiment vrijbewegen tuigpaarden live op KWPN.tv

Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn, en dit alles is aanstaande maandag live te volgen op KWPN.tv.
5 december 2018 | 16:30 Regio Tuigpaard Noord

Woensdag Weetjes: Tuig- en Gelderse stamboekmerries van 2018

De KWPN-database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. In deze online serie komt er iedere keer een andere statistiek aan bod. Nadat vorige week de dressuur- en springstamboekmerries zijn uitgelicht, zijn deze week de tuigpaard- en Gelderse merries aan de beurt.
4 december 2018 | 16:37

Koop nu met korting kaarten voor de KWPN Stallion Show!

Met nog minder dan twee maanden voor de boeg staat de grootste hengstenkeuring van de wereld weer voor de deur. De KWPN Stallion Show is van 30 januari tot en 2 februari het toneel voor de KWPN-hengsten.
4 december 2018 | 13:13 Regio Tuigpaard Noord

Vrijdag sluit inschrijving Hengstenkeuring Tuigpaard

Het nieuwe jaar wordt op zaterdag 5 januari spetterend geopend met de Hengstenkeuring Tuigpaard in Ermelo. Uw hengst inschrijven kan nog tot en met aanstaande vrijdag.
29 november 2018 | 13:05 Regio Tuigpaard Noord

Brian Franken: 'Genieten van de paarden'

De tuigpaardensport -en fokkerij bestaat uit tuigpaardliefhebbers met mooie verhalen die gedeeld zouden moeten worden. Vandaag een van deze verhalen uitgelicht: Maak kennis met Brian Franken.
27 november 2018 | 14:58 Regio Tuigpaard Noord

Experiment vrijbewegen tuigpaard

Op 10 december om 19.00 uur vindt het experiment vrijbewegen met tuigpaarden plaats op het KWPN-centrum in Ermelo.
21 november 2018 | 16:30

De beste KWPN.tv-items van 2018 *VIDEO*

Vandaag is het Wereld Televisiedag. Een goede reden om de beste KWPN.tv-items van dit jaar nog eens onder de aandacht te brengen.
9 november 2018 | 16:45 Regio Tuigpaard Noord

Tuigpaardfokker Henk Hammers sr. overleden

Op 6 november is op 84-jarige leeftijd tuigpaardfokker Henk Hammers senior uit Warnsveld overleden. Hammers fokte sinds de jaren '60 tuigpaarden en was een tuigpaardfokker met visie.
7 november 2018 | 20:10 Regio Tuigpaard Noord

'Tuigpaarden zijn een verslaving'

De tuigpaardensport -en fokkerij bestaat uit tuigpaardliefhebbers met mooie verhalen die gedeeld zouden moeten worden. Vandaag een van deze verhalen uitgelicht: Maak kennis met Albert en Trijntje Doornbos, die gewoonweg genieten bij het zien lopen van een goed tuigpaard.
2 november 2018 | 09:39

Wijzigingen selectiereglement tuigpaardhengsten

De fokkerijraad tuigpaard heeft verschillende adviezen voor 2019 uitgebracht richting de ledenraad welke door de ledenraad zijn bekrachtigd.
1 november 2018 | 16:26

Inschrijving eerste bezichtiging tuigpaardhengsten geopend

Het nieuwe jaar wordt op zaterdag 5 januari 2019 spetterend geopend met de Hengstenkeuring Tuigpaard in Ermelo. In de Amaliahal van het Nationaal Hippisch Centrum kan het publiek naast de eerste bezichtiging van de tuigpaardhengsten ook vele shows en presentaties verwachten.
31 oktober 2018 | 09:15 Regio Tuigpaard Noord

Hackney-hengst Plain’s Liberator overleden

De KWPN-goedgekeurde Hackney-hengst Plain’s Liberator overleed gisteren aan de gevolgen van een koliekaanval. Hij is 22 jaar geworden.
19 oktober 2018 | 17:32 Regio Tuigpaard Noord

Nico Calis succesvol tijdens IBOP tuigpaard met Jara en Jarana

Vanmiddag werden er in Ermelo zes tuigpaardmerries voorgesteld in het kader van hun IBOP, vier slaagden voor deze aanlegtest. Hiervan waren er maar liefst twee die 80 punten of meer bij elkaar liepen.
18 oktober 2018 | 13:00

Inschrijving eerste bezichtiging geopend

U kunt uw jonge hengst vanaf nu inschrijven voor de eerste bezichtiging. Van 27 november tot en met 8 december maken de Gelderse, dressuur- en springhengsten hun opwachting in Ermelo.
12 oktober 2018 | 13:46

Top tuigpaard Brandy verkocht

Het fantastische concourspaard Brandy (Uromast) gaat zijn vertrouwde stal bij Harry van Middelaar verlaten.
11 oktober 2018 | 10:50 Regio Tuigpaard Noord

Tuigpaardhengst Intign 'licensed' in Amerika

Tijdens de keuringstours van KWPN-NA in Amerika hebben eigenaren daar de kans hun hengst aan te bieden in het kader van licensing. De tuigpaardhengst Intign (v.Waterman), gefokt door Wim Cazemier, werd afgelopen september door de Nederlandse juryleden zeer positief beoordeeld en nu hij ook aan de veterinaire eisen heeft voldaan, heeft hij zijn deklicentie binnen.
8 oktober 2018 | 10:13

Paardensector laat goede stappen zien in verbetering paardenwelzijn

De paardensector heeft de afgelopen jaren laten zien goede stappen te zetten om het paardenwelzijn te verbeteren. Minister Carola Schouten (LNV) ziet geen redenen om dit via niet-motiverende regelgeving vast te leggen.
4 oktober 2018 | 09:36 Regio Tuigpaard Noord

Meld uw merrie nu nog aan voor de IBOP tuigpaard!

Op vrijdagmiddag 19 oktober vindt de IBOP voor tuigpaardmerries plaats in de Willem-Alexanderhal in Ermelo. Meedoen? Meld uw merrie dan nu nog aan via MijnKWPN!
3 oktober 2018 | 11:57

Woensdag Weetje: Bijna de helft deelnemers WEG mennen tuigpaard

De KWPN-database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. In deze online serie komt er iedere keer een andere statistiek aan bod. Deze week aandacht voor de indrukwekkende hoeveelheid tuigpaarden die zich profileren in de internationale mensport.
25 september 2018 | 13:50

Zilver voor Greydanus WK Jonge Menpaarden

Bij de zevenjarigen was er een prachtige zilveren medaille voor Waldemar-zoon Greydanus.
24 september 2018 | 07:18

WEG Tryon: Boyd Exell naar goud

Het laatste onderdeel van de wereldruiterspelen in Tryon werd afgesloten met de vaardigheid. Boyd Exell maakte een sterk kampioenschap door. Een tijdfoutje in de vaardigheid kon niet voorkomen dat de Australiër gehuldigd werd tot wereldkampioen. De Amerikaanse Chester Weber eindigde op de derde plaats in de vaardigheid en bracht zijn team naar de gouden medaille, individueel eindigde Weber op de zilveren positie. De Belg Edouard Simonet mocht zowel individueel brons als een bronzen teamplak ophalen. Beste Nederlander was Koos de Ronde die net buiten de medailles viel. Bram Chardon stond aan kop in de vaardigheid, maar kon daarmee zijn marathonresultaat niet voldoende opkrikken.
22 september 2018 | 23:59

WEG Tryon: Koos de Ronde wint marathon; Exell nog steeds aan leiding

De marathon gooide het klassement van het wereldkampioenschap volledig op zijn kop. Na een schitterende strijd vol ups-and-downs revancheerde Koos de Ronde zich geweldig na zijn tegenvallende dressuurproef. Vader en zoon Chardon kregen allebei 20 strafpunten en behaalden zo niet het vooraf zo gehoopte resultaat. Het is Boyd Exell die momenteel de leiding in het klassement heeft. Nederland staat momenteel op de zilveren positie in de tussenstand; Amerika staat onaangetast bovenaan.
21 september 2018 | 20:51

WEG Tryon: Boyd Exell brengt USA naar leiding; Nederland voorlopig op zilver

Het laatste onderdeel ging op de wereldruiterspelen van start en ook daarin leveren de Nederlandse ruiters en de Nederlands gefokte paarden goede prestaties. De in Nederland gevestigde Australiër Boyd Excell ging sterk van start door 31,68 strafpunten voor de dressuur te laten noteren. De tweede plaats was voor de Amerikaan Chester Weber die tot 35,10 strafpunten kwam. Het beste Nedelandse resultaat was voor IJsbrand Chardon en dat brengt Nederland tot voorlopig teamzilver.
17 september 2018 | 20:23 Regio Tuigpaard Zuid

Laatste kampioenschappen Midden/Zuid/ West

In alle tuigpaardregio’s worden gedurende het seizoen diverse kampioenschappen verreden. De laatste twee, te weten het kampioenschap Fokmerries Midden/Zuid West stond vandaag in Lierop het programma en onlangs week vond in Blaricum het Kampioenschap Tweespannen van deze gezamenlijke regio plaats.
15 september 2018 | 22:32 Regio Tuigpaard West

Harry en Gardenia HBC halen weer een titel binnen

Paardensportdag Hoogland, een mooi en zeer veelzijdig evenement dat altijd veel publiek trekt, had vele tuigpaardrubrieken op hun programma. Op het prachtige veld konden de paarden goed uit de voeten en dat te samen met kwaliteit aan paarden in de baan leverde een dag fraaie tuigpaardensport. Harry van Middelaar heerste, daar waar zijn roots liggen, in diverse rubrieken.
15 september 2018 | 22:09 Regio Tuigpaard West

Heliotroop en halfzus Funita competitie-winnaars

Op Paardensportdag Hoogland, waar zowel regionale als nationale rubrieken op het programma stonden, stond ook de finale van de tweespan competitie op het programma. Het zal nog niet zo vaak zijn voorgekomen dat een goedgekeurde KWPN hengst naast zijn halfzus in het span loopt en de competitie winnend weet af te sluiten.
14 september 2018 | 09:55 Regio Tuigpaard Noord

Zeer goede kwaliteit tijdens Tuigpaardkeuringen Amerika

​Op vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus trapte het keuringsseizoen voor tuigpaarden in Amerika af met een keuring in Narvon, Pennsylvania, om op 31 augustus en 1 september voort te zetten in Goshen, Indiana. Tijdens beide keuringen was de hoge kwaliteit van de paarden opvallend.
13 september 2018 | 15:35 Regio Tuigpaard Noord

Sport krijgt voorrang bij tuigpaardhengst Image HBC

De tuigpaardhengst Image HBC (Ditisem x Victory) is recent gecastreerd, met het oog op zijn sportcarrière en welzijn. Hij blijft beschikbaar voor de fokkerij middels diepvriessperma.
12 september 2018 | 13:49 Regio Tuigpaard Noord

Demi van Nispen aan de slag als trainingsleider tuigpaardhengsten

Henk Hammers is al jarenlang trainingsleider van zowel de spring-, dressuur- en Gelderse paarden als de tuigpaarden op het KWPN-centrum. Als volgend voorjaar de nieuwe lichting tuigpaardhengsten naar het centrum komen voor het verrichtingsonderzoek, komen zij onder leiding te staan van Demi van Nispen. Dit besluit is gisteravond genomen in de Fokkerijraad.
12 september 2018 | 09:13 Regio Tuigpaard Noord

Aanmelding najaars-IBOP tuigpaard geopend

Op vrijdag 19 oktober vindt er een IBOP plaats voor tuigpaardmerries op het KWPN-centrum in Ermelo. Meld uw merrie aan via MijnKWPN!
11 september 2018 | 13:24

Tuigpaarden, Bixie-rubrieken en mooie shows

Paardensportdag Hoogland, één van de mooiste tuigpaarden- en hackneyconcoursen van Nederland, vindt traditiegetrouw plaats op de derde zaterdag van september. Op zaterdag 15 september tonen onder meer tuigpaarden en hackney’s in stadspark Schothorst hun krachtige bewegingen.
8 september 2018 | 21:25 Regio Tuigpaard Noord

KWPN-tuigpaardhengsten maken indruk in Luttenberg

CH Luttenberg had naast de kampioensrubrieken nog vele rubrieken zowel regionale als nationale op het programma staan. Diverse KWPN hengsten lieten zich er heel best zien en de nationale ereklasse was boeiend. ECW Business trok daarin aan het langste eind trok.
5 september 2018 | 14:00

Woensdag Weetjes: merries met meeste veulens

De KWPN-database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. In deze online serie komt er iedere keer een andere statistiek aan bod. Deze week de merries met de meeste veulens.
4 september 2018 | 09:03

Teamgoud, individueel zilver en brons op WK Enkelspan voor KWPN’ers

Op het wereldkampioenschap voor enkelspannen (29 augustus tot en met 2 september) heeft het Nederlandse enkelspanteam onder leiding van bondscoach Ad Aarts voor het eerst in de geschiedenis een gouden medaille behaald. Bovendien was het ook voor het eerst dat het WK voor enkelspannen in Nederland werd georganiseerd.
1 september 2018 | 21:11 Regio Tuigpaard Noord

Just Lucky kampioen vierjarigen en Veerman wint meerspancompetitie

Op het prachtige concours in Drogeham waren het kampioenschap voor vierjarige tuigpaarden en de finale van de meerspancompetitie schitterende rubrieken. Maar ook de strijd om de Grote Frank Roest Prijs, gewonnen door Brandy, is altijd een heel bijzondere rubriek in Drogeham.
29 augustus 2018 | 18:25

Woensdag Weetjes: Populairste veulennamen 2018

De KWPN-database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. Deze week zochten wij uit welke veulennamen het populairst zijn dit jaar.
28 augustus 2018 | 21:49 Regio Tuigpaard Noord

Gorita en randem van Veerman kampioenen in Groningen

Op CH Groningen stonden naast diverse overige tuigpaardrubrieken ook twee VTN kampioenschappen op het programma. Voor de rijders van Regio Noord was dat het kampioenschap fokmerries en in het kader van de Anemone Horsetruck Meerspancompetitie was er een randemrubriek met daaraan verbonden het kampioenschap in deze discipline.
28 augustus 2018 | 13:51 Regio Tuigpaard Noord

Bocellies Matteo gehandhaafd voor de fokkerij *VIDEO*

Op 23 augustus vond de afstammelingenkeuring voor de Hackney-hengst Bocellies Matteo en voor de tuigpaardhengst Innovatief plaats. Naar aanleiding hiervan heeft de hengstenkeuringscommissie geadviseerd Bocellies Matteo te handhaven voor de fokkerij en volgend jaar een aanvullende collectie van Innovatief te gaan bekijken.
27 augustus 2018 | 08:39

Aanstaande zaterdag 39e editie CH Drogeham

Zaterdag 1 september wordt voor de 39e keer CH Drogeham georganiseerd. Diverse hoogtepunten komen voorbij, waaronder het Nederlands kampioenschap vierjarige tuigpaarden.
23 augustus 2018 | 18:54 Regio Tuigpaard Noord

Eerste indruk afstammelingenkeuring Bocellies Matteo

Vandaag beoordeelde de hengstenkeuringscommissie tuigpaard, bestaande uit voorzitter Johan Hamminga, Lammert Tel en Gert-Jan Hermanussen de veulens van Bocellies Matteo en Innovatief in het kader van de afstammelingenkeuring.
20 augustus 2018 | 20:22 Regio Tuigpaard Noord

Aanstaande donderdag afstammelingenkeuring tuigpaard

Aanstaande donderdag 23 augustus vindt de afstammelingenkeuring van de tuigpaardhengsten plaats. De hengstenkeuringscommissie bekijkt de collecties van de Hackney-hengst Bocellies Matteo en van Zepplin-zoon Innovatief.
18 augustus 2018 | 21:59 Regio Tuigpaard Oost

Hippiade huldigt fraaie kampioenen

Nadat alle regiokampioenschappen van 2018 verreden zijn werd er vandaag op de Hippiade op de prachtige terreinen van Manege De Nieuwe Heuvel in Lunteren, zoals gebruikelijk, een soort overall-kampioenschap verreden waarbij de deelnemers uit alle regio’s het nog een keer tegen elkaar opnemen.
17 augustus 2018 | 16:43 Regio Tuigpaard Noord

Icellie domineert Nationale Veulenkeuring tuigpaard

De Nationale Veulenkeuring voor tuigpaardveulens vanmiddag kende een bijzondere kopgroep. van de negen veulens die zich hiervoor plaatsten, stammen er vijf af van Icellie. Nog bijzonderder is het dat niet alleen de kampioen, maar ook de reservekampioen en het als derde geplaatste veulen de jonge Icellie als vader hebben.
14 augustus 2018 | 10:54 Regio Tuigpaard Noord

Leer van alles over het tuigpaard via de online module!

De afgelopen maanden heeft vlog-‘ster’ Joëlle Berghuis in het kader van haar stage bij het KWPN hard gewerkt aan het samenstellen van informatiemateriaal over het tuigpaard. Nog niet eerder werd er zoveel informatie over de tuigpaardensport en –fokkerij gebundeld op een overzichtelijke online pagina.
12 augustus 2018 | 10:12 Regio Tuigpaard Noord

Tevreden kopers en verkopers in Tuigpaardveulenveiling

De Nationale Tuigpaardveulenveiling tijdens de Nationale Tuigpaardendag gisteren heeft tevreden mensen opgeleverd. Een mooie, reële prijs voor de fokkers, en blije kopers met grote plannen met de veulens.
11 augustus 2018 | 22:11

Lenteroos van T 'Hooge, Kareda, en Ilanda Nationale Kampioenen

De keuringsrubrieken op de Nationale Tuigpaardendag hadden sterke kopgroepen. Ilanda prolongeerde haar titel bij de keur/elitemerries maar concurrentie was er zeker.
11 augustus 2018 | 21:59

Geweldig bewegende Dendrini Topsportmerrie 2018

De 34ste Nationale Tuigpaardendag in Ermelo was een geweldige dag boordevol pracht tuigpaardensport en keuringen. De aangespannen rubrieken hadden fantastische kopnummers zoals Dendrini die Topsportmerrie 2018 werd, de KWPN-hengst Cizandro die Brandy klopte in de strijd om de Renovo Schaal en de KWPN-hengst Dylano die de Manno Trofee won. Maar er was veel meer.
11 augustus 2018 | 15:44

Jan Schep Tuigpaardfokker van het Jaar

Vanmiddag is de Tuigpaardfokker van het Jaar gehuldigd tijdens de Nationale Tuigpaardendag in Ermelo. Deze eretitel gaat dit jaar naar Jan Schep.
11 augustus 2018 | 08:35

Nationale Tuigpaardendag van start

Met de vierjarige merries in tuig in de baan, is de Nationale Tuigpaardendag van start gegaan. Niet in de gelegenheid om naar Ermelo te omen? Volg het programma dan live via KWPN.tv!
10 augustus 2018 | 14:28 Regio Tuigpaard Noord

NTD: Kom morgen gratis naar het Tuigpaardenfeest van het jaar!

Heeft u er net zoveel zin in als wij? Vanaf morgenochtend 8.30 uur staat alles in Ermelo in het teken van onze grote trots, het tuigpaard! Kom de beste merries, hengsten en sportpaarden ook bekijken en bezoek het evenement gratis!
8 augustus 2018 | 16:32 Regio Tuigpaard Noord

NTD: Wie volgt Gardenia HBC op als Topsportmerrie?

Win je als merrie de titel Topsportmerrie tijdens de Finale der Nationale op de Tuigpaardendag, dan maak je jezelf onsterfelijk. Aanstaande zaterdag 11 augustus nemen merries uit diverse leeftijdscategorieën het tegen elkaar op, waarna de allerbeste aan het eind van de dag in het spectaculaire sluitstuk strijden om de Greet Bergstra Bokaal.
8 augustus 2018 | 15:53

Na- en herkeuring tuigpaard levert drie stermerries op

Na afloop van alle lokale en Centrale Keuringen hebben eigenaren de mogelijkheid om hun paard aan te melden voor de na- en herkeuring voor tuigpaardmerries. Deze vond vanmiddag plaats en alle drie de aangeboden merries konden ster worden verklaard.
7 augustus 2018 | 13:46 Regio Tuigpaard Noord

NTD: Topsport om van te smullen tijdens de Tuigpaardendag!

Niks anders dan het beste uit de tuigpaardenfokkerij en -sport tijdens de 34e Nationale Tuigpaardendag aanstaande zaterdag 11 augustus! Naast de finales van de keuringsrubrieken is er genoeg sport van de bovenste plank te beleven, zo wordt er wederom gestreden om de Renovo Schaal en de Egbert Emmink Bokaal.
6 augustus 2018 | 21:31 Regio Tuigpaard West

Nieuwe formatie Emerson en Gentleman tandemkampioen

Het prachtige CH Opmeer is het derde grote concours dat de nationale tuigpaardrijders in een tijdsbestek van zes dagen moeten bemannen. Het lukte maar ook de rijders van Regio Midden/Zuid/West vulden er rubrieken in en voor zowel nationale rijders als regionale rijders stond er een kampioenschap op het spel.
6 augustus 2018 | 16:30 Regio Tuigpaard Noord

NTD: Stevige slag verwacht om de Manno Trofee

Maar liefst tien hengsten zien we dit jaar tijdens de Tuigpaardendag het gevecht aangaan om die felbegeerde Manno Trofee. De winnaar hiervan weet zich onsterfelijk te maken.. wordt het dit jaar een gevestigde naam, of een aanstormend talent die het beeld van de legendarische topvererver Manno mee naar huis neemt?
4 augustus 2018 | 21:37 Regio Tuigpaard Noord

Zavanno en Celebration tweespankampioen en Just Lucky competitiewinnaar

CH Rijs behoort tot de topconcoursen in het noorden en heeft de beschikking over een pracht accommodatie met een fraaie zandbodem. Het sfeervolle concours trok, evenals overigens alle concoursen in deze regio, veel publiek. Het nationale tweespankampioenschap en de finale van de nationale competitie waren belangrijke rubrieken op dit evenement.
3 augustus 2018 | 17:29

NTD: Programma en topaanvoerders bekend!

Over iets meer dan een week is het zover: op zaterdag 11 augustus verwachten we de beste merries, hengsten en sportpaarden tijdens de Nationale Tuigpaardendag in Ermelo!
2 augustus 2018 | 08:44 Regio Tuigpaard Noord

Spontane Brandy prolongeert ereklassekampioenschap

CH Buitenpost vierde gisteren het 65-jarig bestaan en op dat jubileumfeest was bijzonder veel publiek aanwezig. Het concours was dit jaar een middag/avond concours . De accommodatie is geweldig en op het fraaie terrein maakten ook de tuigpaarden er een feestje van, in het bijzonder Brandy en Harry van Middelaar. In een zware strijd wist Brandy zijn ereklassetitel te prolongeren en de spontane zwarte leek er zijn eigen feestje te vieren.
2 augustus 2018 | 08:44 Regio Tuigpaard Noord

Neem gratis introducees mee naar de Tuigpaardendag!

U komt toch ook naar de Nationale Tuigpaardendag op 11 augustus? Tijdens dit prachtige evenement komt alles van de tuigpaardensport en fokkerij samen. U kunt het vanaf de eretribune meemaken en als u nú 6 plaatsen reserveert, betaalt u er maar 4!
1 augustus 2018 | 13:43

Tijdschema KWPN Kampioenschappen bekend

Nog 10 dagen en dan trappen de KWPN Kampioenschappen af met de afstammelingenkeuring gevolgd door de Nationale Tuigpaardendag. Bekijk nu het gehele tijdschema.
30 juli 2018 | 16:37

Livestream tijdens KWPN Kampioenschappen

Mis niet van de KWPN Kampioenschappen en volg ons live op KWPN.tv!
30 juli 2018 | 14:30 Regio België

Tuigpaardkeuring in België levert twee uitnodigingen voor Nationale op

Afgelopen zaterdag vond de jaarlijkse tuigpaardkeuring in België plaats. Hoewel de deelname niet groot was, kon de jury toch twee paarden uitnodigen voor de Nationale Merrie- en veulenkeuring.
28 juli 2018 | 19:17 Regio Tuigpaard Noord

Sterk optredende Berino voor derde keer ereklassekampioen

Op het altijd sfeervolle en knusse concours in Hellendoorn stond vandaag voor de regionale tuigpaardrijders het ereklassekampioenschap Midden/Zuid/ West op het programma. Berino nam deze titel al twee keer mee maar was geen titelverdediger. Maar de combinatie Berino/Mark de Groot was er duidelijk op uit om de titel te heroveren.
28 juli 2018 | 10:23 Regio Tuigpaard Noord

CK TP Noord: Jury wederom onder de indruk van Joy (v.Eebert)

​Na twee nationale titels mag de Eebert-dochter Joy dit jaar een gooi gaan doen naar haar derde, want gisteren wist ze tijdens de CK van de regio Tuigpaard Noord wederom zoveel indruk te maken dat ze tot algemeen kampioene werd gekroond.
26 juli 2018 | 21:18

Fokker van het Jaar: wie winnen dit jaar de oeuvreprijs?

In alle vier de fokrichtingen wordt de titel één keer per jaar toegekend.
26 juli 2018 | 17:49 Regio Gelderland

Mooie kopgroepen op de Fokdag in Terschuur

Dat het vijfendertig graden was, mocht de pret niet drukken vandaag op de Fokdag in Terschuur. De kwaliteit was goed aanwezig, wat mooie kopgroepen opleverde bij alle fokrichtingen.
25 juli 2018 | 13:54 Regio Tuigpaard Noord

Competitiewinst nu voor Just Lucky en Gardenia HBC geeft visitekaartje af

Het schitterde tuigpaardenfestijn gisteren in Norg had in het dekhengstenkampioenschap natuurlijk een highlight in huis maar er waren daarnaast nog vele hoogtepunten. In de nationale competitie diende zich een fraaie nieuwe winnaar aan en Topsportmerrie 2017 Gardenia HBC gaf haar visitekaartje richting Nationale Tuigpaardendag op zaterdag 11 augustus even af.
25 juli 2018 | 09:33 Regio Tuigpaard Noord

Pronkende Bommelsteyns Hubert Kampioen dekhengsten

Concours Hippique Norg werd weer een waar tuigpaardenfestijn. In het dekhengstenkampioenschap kampten de halfbroers Bommelsteijns Hubert en Eebert om het Nederlands Kampioenschap, werd de geweldig showende KWPN hengst Fantijn ereklasse kampioen Regio Noord en maakten zes indrukwekkende vierspannen het feestje helemaal compleet.
23 juli 2018 | 17:09 Regio Tuigpaard Noord

Bekijk nu de collectie van de Nationale Tuigpaardveulenveiling!

Laat deze topveulens niet aan u voorbijgaan! Tijdens de Nationale Tuigpaardendag op 11 augustus is het weer zover. U krijgt de mogelijkheid om in het bezit te komen van een getalenteerd tuigpaardveulen uit de collectie van de Nationale Tuigpaardveulenveiling, die met zorg is samengesteld uit interessante en kwaliteitsvolle veulens.
22 juli 2018 | 09:15 Regio Tuigpaard Noord

Wapenaar en Gentenaar tweespankampioen Regio Noord

Gisteren werd op het CH De Westhoek in Dwingeloo door de rijders van Regio Noord gestreden om het tweespan kampioenschap. Het ging uiteindelijk tussen het span van een dame en een heer. In dit geval liet de heer de dame toch niet voor gaan.
21 juli 2018 | 22:22 Regio Tuigpaard West

KWPN-hengst Bommelsteyns Hubert en Anneke Huckriede Kampioen

Voor de derde keer organiseerde Stichting De Gouden Bolhoed, bestaande uit een aantal enthousiaste tuigpaardliefhebbers, het Concours Hippique in Houten, een prachtige tuigpaardendag met vele hoogtepunten zoals het KNHS- dameskampioenschap, de rubriek Young Riders, de competitie en als finale de strijd om de Gouden Bolhoed, een gouden greep van de organisatie.
21 juli 2018 | 22:10 Regio Tuigpaard West

Gouden Bolhoed voor Harry van Middelaar

Tijdens CH Houten was het genieten van toptuigpaarden. Daarvan was de KWPN hengst Eeebert er een. Eebert gooide zijn staart erop daarbij op de hielen gezeten door de hengst Dylano. Maar er was nog veel meer waarvan het publiek kon genieten. Het jureren met de tablet was vandaag geen succes, na twee rubrieken ging de jury over op het oude systeem.
20 juli 2018 | 23:14 Regio Tuigpaard Noord

Manon Veerman en zeer deftige Emerson dameskampioen Regio Noord

Vanavond werd tijdens de Hynstedagen Tytsjerksteradiel op de Sumarreheide bij Garijp door de rijdsters van de Regio Noord gestreden om het dameskampioenschap waarbij de paarden aangespannen zijn voor de tweewielige showwagen. Het was de zeer stabiel en sterk optredende Emerson die deze titel meenam.
19 juli 2018 | 22:01 Regio Tuigpaard Noord

LK Tolbert: Eebert-dochter Kareda dagkampioene

Tijdens de laatste lokale keuring van het tuigpaardseizoen vandaag in Tolbert was het Eebert-dochter Kareda die het dagkampioenschap wist op te eisen. Volgende week vrijdag meet zij zich met alle andere aangewezen driejarigen tijdens de Centrale Keuring in Norg.
18 juli 2018 | 14:24

Kampioenschap Dekhengsten tijdens tuigpaardconcours Norg

De spannende strijd om het Dekhengstenkampioenschap barst los op dinsdag 24 juli. Op het sfeervolle tuigpaardconcours in Norg zal het kampioenschap één van de hoogtepunten zijn.
17 juli 2018 | 13:47 Regio Tuigpaard Oost

Wie wordt dit jaar de opvolger van Knaller F in Oldebroek?

Op 25 augustus is het weer zover, Fokdag en Concours Zwaluwenburg in Oldebroek. Nadat vorig jaar voor het eerst het kampioenschap tweejarige tuigpaardhengsten in Oldebroek gehouden werd en het een groot succes bleek, doen we er dit jaar nog een schepje bovenop.
17 juli 2018 | 11:38

Tijdschema afstammelingenkeuring tuigpaard bekend

Zoals al eerder bekend werd gemaakt, vindt de afstammelingenkeuring voor tuigpaardhengsten dit jaar plaats op donderdag 23 augustus. In totaal worden de collecties van twee hengsten bekeken.
15 juli 2018 | 20:46 Regio Tuigpaard Zuid

Helandro B regionaal ereklassekampioen

Vandaag werd in Chaam op het Tuigpaardengala Chaam het ereklassekampioenschap (zondag) van de regio’s Midden Zuid West verreden. Vier paarden nodigde de jury voor de herkansing en het was de sterk bewegende Helandro B van Cor van Dijk die met dit kampioenschap huiswaarts mocht keren.
14 juli 2018 | 21:33 Regio Tuigpaard Oost

Indrukwekkende ECW Imondro VTN-kampioen vijfjarige tuigpaarden

Het CH Zuidenveld kent een rijke traditie, de 98ste editie vond vandaag plaats in Dalen. Dit zeer sfeervolle en bijzonder drukbezochte paardensportevenement, waar overigens ook de regionale tuigpaardrijders van Het Zuidenveld voor diverse zeer aansprekende rubrieken zorgden, kende diverse highlights waarvan het VTN-kampioenschap vijfjarige tuigpaarden er één was.
13 juli 2018 | 15:27 Regio Tuigpaard Noord

LK Dalen: tweejarige Eebert-dochter Leetida GK dagkampioen

De derde Lokale Keuring van de regio Tuigpaard Noord vond vandaag plaats in Dalen. Hoewel deze keuring wat betreft kwantiteit bij de merries niet groot was, konden er toch weer een heel aantal worden doorverwezen naar de CK. De tweejarige Leetida GK werd gekroond tot dagkampioene.
11 juli 2018 | 22:59 Regio Tuigpaard Zuid

CK TP Zuid: Jarina vrij en blij naar kampioenstitel

Ze ging als stamboekmerrie naar de CK vandaag en komt als keurmerrie en dagkampioene thuis: de Delviro HBC-dochter Jarina trok vandaag aan het langste eind tijdens de CK Tuigpaard Zuid in De Mortel.
10 juli 2018 | 22:14 Regio Tuigpaard Noord

LK Harich: Nationaal kampioene Kalina valt op

De tweede Lokale Keuring van de regio tuigpaard Noord vandaag in Harich leverde weer een aantal aanwijzingen op voor de Centrale Keuring. Hieronder bevond zich ook de nationaal kampioene van de tweejarigen vorig jaar: de Eebert-dochter Kalina.
8 juli 2018 | 10:50 Regio Tuigpaard Noord

KWPN-hengst Fantijn wint dameskampioenschap

Lucy Stevens zorgde er gisteravond voor dat de KWPN-hengst Fantijn zijn staat van dienst weer aan kan laten vullen met een eervolle titel. In het Drentse Grolloo reed zij de hengst namelijk naar het dameskampioenschap Regio Noord.
7 juli 2018 | 20:37 Regio Tuigpaard Oost

Deftige Disaronno Kampioen Fokmerries Regio Oost

Op de Centrale Keuring Regio Tuigpaard Oost in Hulshorst voegden, evenals een week eerder op de CK Regio West in Houten, de aangespannen rubrieken extra kijkplezier toe aan de prachtige keuringsrubrieken. De belangrijkste rubriek is toch het Regio Kampioenschap aangespannen fokmerries.
7 juli 2018 | 20:23 Regio Tuigpaard Oost

CK TP Oost: Ilanda pakt opnieuw kampioenstitel

De imponerende Ilanda grossiert inmiddels in regionale en nationale kampioenstitels. Ook vandaag, tijdens de Centrale Keuring van de regio Tuigpaard Oost, was het opnieuw de Eebert-dochter die het dagkampioenschap op haar naam schreef.
7 juli 2018 | 08:10

SK Luttenberg: Eebert-dochter Jaicilya uitgesproken kopnummer

De eerste Lokale Keuring van de regio Tuigpaard Noord gisteravond in Luttenberg was er een met een uitgesproken kopnummer in het dagkampioenschap. De imposante Eebert-dochter Jaicilya bleek het meest overtuigend en voerde de ereronde aan.
5 juli 2018 | 08:27

Eerste KWPN-tuigpaardenevent in Italië

Op zaterdag 23 juni stond het plaatsje Palazzo Canavese in Italië in het teken van het tuigpaard. Cynthia en Evert Ardesch, die al veel tuigpaarden naar Italië verkochten, waren uitgenodigd om die dag aan zo’n 150 toeschouwers te komen vertellen over training, toiletteren en keuren van het tuigpaard.
3 juli 2018 | 13:11 Regio Tuigpaard Noord

Datum najaars-IBOP tuigpaard bekend

Op vrijdag 19 oktober vindt er een IBOP plaats voor tuigpaardmerries op het KWPN-centrum in Ermelo.
2 juli 2018 | 09:10

Meld je nu nog aan voor de Egbert Emmink Bokaal

Heeft u uw driejarig tuigpaard al ingeschreven voor de voorselecties voor de Egbert Emmink Bokaal tijdens de Nationale Tuigpaardendag? Zo niet? Doe dat dan snel!
30 juni 2018 | 21:15 Regio Tuigpaard West

Dendrini Kampioen Fokmerries Regio West

Op de CK Regio West in Houten gingen fokkerij en sport hand, de keuringsrubrieken werden afgewisseld met aangespannen rubrieken en dat maakte de dag bijzonder boeiend en interessant. Een hoogtepunt bij de aangespannen rubrieken was de strijd om het Kampioenschap West. Ze stond al in het rijtje der kampioenen en nu doubleerde Dendrini haar titel.
30 juni 2018 | 19:26 Regio Tuigpaard West

CK TP West Houten: Jury krijgt kippenvel van Icanita

De regio West trapte dit jaar af wat de CK betreft en de Zilfia’s Hoeve in Houten kon vandaag een groot en enthousiast tuigpaardpubliek ontvangen. In elke rubriek kon de jury sterke kopnummers uitnodigen voor de Nationale Merriekeuring, maar het bleek Colonist-dochter Icanita - de beste keur- en elitemerrie - te zijn die niet te verslaan was in de strijd om het dagkampioenschap.
28 juni 2018 | 23:26 Regio Tuigpaard Zuid

Regio Tuigpaard Zuid op weg naar de Centrale Keuring

Vanavond vond de wat betreft aantallen niet de grootste keuring van het tuigpaardkeuringsseizoen plaats, maar wat betreft publieke belangstelling had de organisatie zeker geen klagen. De jury kon ondanks de geringe aantallen een aantal merries naar de Centrale Keuring doorverwijzen.
23 juni 2018 | 20:59 Regio Tuigpaard Noord

Strijd Brandy versus Dendrini blijft vandaag uit

Het Nationaal Concours Dokkum heeft de beschikking over het prachtige terrein Het Tolhuispark in Dokkum. Het concours werd goed bezocht en op het fraaie veld kwamen de nationale tuigpaarden tot beste verrichtingen. Vandaag werd er een alternatief digitaal systeem getest maar na drie rubrieken werd er weer overgegaan op de traditionele keuringswijze. “Het systeem had te kampen met kinderziektes,“ licht jurylid Jan Thijs toe.
23 juni 2018 | 17:58 Regio Tuigpaard West

Lokale Keuring Asperen levert veel doorverwijzingen op

De tweede en laatste lokale keuring van de regio Tuigpaard West vandaag tijdens de Fokdag in Asperen heeft een groot aantal doorverwijzingen naar de Centrale Keuring van de regio opgeleverd. Alle beoordeelde drie jaar en oudere merries mogen op de CK in Houten op 30 juni een gooi doen naar het sterpredicaat.
22 juni 2018 | 15:58 Regio Gelderland

Veulenkeuring Terschuur: laatste weekend om op te geven

Op donderdag 26 juli 2018 staat de Paardenfokdag Veluwe & Vallei weer in het teken van de veulenkeuringen, aangespannen rubrieken en shows!
21 juni 2018 | 18:18 Regio Tuigpaard Oost

Zeer veel kwaliteit op tuigpaardkeuring Ede

Na de lokale keuring in Hulshorst eergisteren, had de regio Oost vandaag haar tweede en laatste keuring. De kwaliteit loog er niet om, dat belooft een spannende strijd te worden op de Centrale Keuring in Hulshorst op 7 juli!
21 juni 2018 | 08:19

KWPN Online Veulenveilingen in de startblokken

De inschrijvingen voor de online veulenveiling zijn inmiddels geopend en de startlijst voor de eerste selectiedag staat online. Het concept blijft hetzelfde als voorgaande jaren, met als toevoeging dat er een door het KWPN aangestelde dierenarts aanwezig is tijdens de selectiedagen.
20 juni 2018 | 11:45 Regio Tuigpaard West

Grote aantallen op Lokale Keuring Houten

Gisteravond vond in Houten de tweede lokale keuring van het seizoen plaats. In de regio Tuigpaard West was het aantal te keuren merries gestegen ten opzichte van voorgaande jaren. Veertien driejarige merries werden beoordeeld, negen mogen er door naar de Centrale Keuring.
19 juni 2018 | 15:37 Regio Tuigpaard Oost

Keuringsseizoen Tuigpaard afgetrapt in Hulshorst

Vanmorgen is met de eerste lokale keuring van de regio Tuigpaard Oost in Hulshorst ook voor de tuigpaarden het keuringsseizoen begonnen. Negen driejarige merries werden beoordeeld, acht mogen er door naar de Centrale Keuring.
16 juni 2018 | 22:26 Regio Tuigpaard Noord

Dendrini klopt Brandy in nationale ereklasse

Na een succesvolle eerste editie in 2017 kan ook de tweede editie van Concours Exloo als geslaagd de boeken ingaan. Dit jaar waren op dit middag/avondconcours zowel regionale als nationale rijders uitgenodigd. In de nationale ereklasse in Exloo gebeurde best wel een dingetje: Dendrini wist namelijk Brandy te kloppen.
9 juni 2018 | 20:56 Regio Tuigpaard Zuid

KWPN Tuigpaardhengsten Hertog Jan en Cizandro winnen in Haps

Op het veelzijdige evenement De Land van Cuijkse Paardendagen in Haps, waar de regionale tuigpaardrijders vandaag te gast waren, wisten twee KWPN tuigpaardhengsten elk een rubriek te winnen.
2 juni 2018 | 19:26 Regio Tuigpaard Noord

Only the Lonely en Evelien Kampioen onder het zadel

Vandaag werd op het goed bezochte regionale CH Rouveen het Kampioenschap Tuigpaarden onder het Zadel voor de Regio’s Midden, Zuid en West verreden. De rubriek was weliswaar niet zo groot maar het leverde wel een aansprekende strijd op.
1 juni 2018 | 12:18

Meld uw veulen aan voor de Nationale Tuigpaardveulenveiling!

Ook u kunt uw tuigpaardveulen aanmelden voor de vijfde editie van de veiling. Piet Lelieveld en Johan Holties vormen de selectiecommissie. Dit jaar wordt op meerdere locaties geselecteerd op dinsdag 26 juni (afhankelijk van het aantal aanmeldingen ook woensdag 27 juni). De selectiecommissie komt bij een groot aantal hengstenhouders langs tijdens de selectiedag(en).
28 mei 2018 | 12:17

Anemone hoofdsponsor nieuwe meerspan competitie tuigpaarden

Dit voorjaar heeft de Vereniging van Tuigpaardrijders Nederland (VTN) een nieuwe meerspancompetitie in het leven geroepen. Met deze competitie wil het VTN-bestuur meer promotie maken voor de tuigpaardensport in het algemeen en in het bijzonder voor de meer- en langspannen. Met Anemone Horse Trucks als sponsor heeft het bestuur de ideale partner gevonden om het unieke Nederlandse tuigpaard nog meer in de schijnwerpers te zetten.
23 mei 2018 | 10:51

Verkiezing Fokker van het Jaar: U bepaalt mee!

Elk jaar is het weer spannend wie de eretitel Fokker van het Jaar krijgt toebedeeld. De afgelopen jaren werden al vele fokkers, die zich nadrukkelijk hebben onderscheiden qua fokkerijresultaten, beloond voor hun inspanningen middels deze titel. Binnen elke fokrichting wordt een eigen Fokker van het Jaar verkozen.
21 mei 2018 | 20:50 Regio Tuigpaard Noord

Veel KWPN tuigpaardhengsten in De Wijk

Op het Nationaal Concours in De Wijk waren naast het kampioenschap klavertje drie en de competitierubrieken ook pracht overige rubrieken waarbij er weer veel KWPN hengsten deelnamen. Ook reden de Young Riders er hun eerste wedstrijd.
19 mei 2018 | 21:49 Regio Tuigpaard Noord

Tuigpaardhengst Colonist keert terug naar geboortegrond

Zojuist is bekend geworden dat de naar Amerika geëxporteerde hengst Colonist terugkeert naar Nederland. Zijn stal wordt een voor hem bekende plek, want hij keert terug naar Nuis waar hij in 2007 bij fokker Wim Cazemier ter wereld kwam.
16 mei 2018 | 18:30

Woensdag Weetjes: Predicaathengsten

De KWPN-database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. In deze online serie komt er iedere keer een andere statistiek aan bod. Deze keer een blik op de predicaathengsten
15 mei 2018 | 09:45 Regio Tuigpaard Noord

Afstammelingenkeuring Innovatief en Bocellies Matteo

Dit jaar staat er wat betreft de tuigpaardhengsten de afstammelingenkeuring voor twee hengsten op de planning. Innovatief en Bocellies Matteo tonen dit jaar hun veulencollectie.
13 mei 2018 | 21:38 Regio Tuigpaard Noord

KWPN hengst Fantijn wint ook in het noorden en Icoon Kampioen

Enkele maanden geleden kocht Lammert Tel de KWPN hengst Fantijn van Gebr. van Manen. Tel zet hem niet in als dekhengst maar als concourspaard. Inmiddels heeft Fantijn zijn concoursdebuut gemaakt op Stal Tel en dat leverde de nodige successen op. Nationaal haalde Fantijn vele successen in handen van Robbie van Dijk.
12 mei 2018 | 20:27 Regio Tuigpaard Oost

Veel sfeer en fraaie tuigpaardensport op CH Doornspijk

Twee dagen na het Nationaal Concours in Bennekom waren de tuigpaardrijders alweer present op het prachtige concours in Doorsnpijk waar zowel nationale- als regionale wedstrijden op het programma stonden. En ook op dit concours, dat plaats vond voor de 37ste keer, was weer veel publiek en werd er ook weer toptuigpaardensport geboden.
10 mei 2018 | 21:24 Regio Tuigpaard Oost

Toptuigpaardensport in alle rubrieken in Bennekom

Nationaal Concours Bennekom voldeed met haar rijke historie aan alle verwachtingen. Veel publiek, een mooi terrein en toppaarden in alle rubrieken. Opvallend was, evenals een week eerder op CH De Bilt, weer het grote aantal KWPN hengsten.
10 mei 2018 | 20:09 Regio Tuigpaard Oost

KWPN-hengst Innovatief winnaar nieuwelingenklasse in Bennekom

De nieuwelingenklasse winnen in Bennekom betekent voor een tuigpaard zo ongeveer eeuwige roem. Deze eer viel vandaag op het fraaie Nationaal Concours Bennekom te beurt aan de KWPN hengst Innovatief. De jurering vond plaats via het digitale systeem.
9 mei 2018 | 16:09

Samen naar een succesvolle tuigpaardveulenveiling!

Op de eerste dag van de KWPN Kampioenschappen, op zaterdag 11 augustus, staat de Nationale Tuigpaardendag met de Nationale Tuigpaardveulenveiling gepland. De veilingtoppers van de laatste jaren gingen voor 10.000 euro en meer een toekomst bij een nieuwe eigenaar tegemoet. Een fantastische promotie van ons Nederlandse tuigpaard!
2 mei 2018 | 14:55

Woensdag Weetjes: Top 5 leveranciers tuigpaardveulens

Benieuwd welke tuigpaardhengsten de meeste veulens in 2017 brachten? Lees dan snel verder.
27 april 2018 | 21:46 Regio Tuigpaard West

Mooie opening van het groene seizoen in De Bilt

Vandaag begon voor zowel de nationale- als de regionale tuigpaardrijders het outdoor-seizoen. Traditioneel vond de aftrap voor de nationale rijders plaats in De Bilt op het Oranjeconcours waar alle rubrieken goed bezet waren. Opvallend was het grote aantal KWPN-tuigpaardhengsten dat deelnam. De hengsten wonnen in de limietklassen maar in de ereklasse was het Brandy die de dienst uit maakte.
24 april 2018 | 13:21 Regio Tuigpaard Noord

Vanavond clinic exterieur en functionaliteit tuigpaard!

Op dinsdagavond 24 april – vanavond dus – bent u vanaf 19.30 uur van harte welkom in de Willem-Alexanderhal op het NHC in Ermelo bij de clinic over exterieur en functionaliteit bij tuigpaarden, waarin klinkende namen uit de tuigpaardwereld bereid zijn gevonden hun paarden te laten zien.
21 april 2018 | 14:44

Drie fijne merries slagen voor IBOP Tuigpaard

Vijf merries werden aansluitend aan de eindpresentatie van het verrichtingsonderzoek gepresenteerd voor hun IBOP, drie hiervan wisten te slagen en wel met hele goede cijfers en alle stammen zij af van Eebert.
21 april 2018 | 12:49

Drie tuigpaardhengsten ingeschreven na eindpresentatie

Vanmorgen was het dé dag voor de vier tuigpaardhengsten die nog in Ermelo aanwezig waren voor hun verrichtingsonderzoek: het was tijd voor het eindexamen. Na afloop konden drie hengsten worden ingeschreven in het stamboek.
20 april 2018 | 13:55 Regio Tuigpaard Noord

Morgen eindpresentatie tuigpaardhengsten en IBOP tuigpaard

Morgen is na 50 dagen verrichtingsonderzoek de eindpresentatie van de driejarige tuigpaardhengsten. Ook wordt de zesjarige, reeds eerder goedgekeurde, Hubert VDM gehuldigd. Na afloop is de IBOP voor tuigpaardmerries. Dit alles vindt plaats in de Willem-Alexanderhal op het KWPN-centrum.
16 april 2018 | 16:40

Programma KWPN Kampioenschappen bekend

Van 10 tot en met 18 augustus vinden de KWPN Kampioenschappen plaats op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. De KWPN Kampioenschappen vormen het erepodium van de KWPN-fokkerij, een week vol sport en fokkerij!
16 april 2018 | 15:36 Regio Tuigpaard Noord

Laatste kans aanmelden Voorjaars-IBOP tuigpaard!

Aanstaande zaterdag 21 april vindt er een IBOP plaats voor tuigpaardmerries op het KWPN-centrum in Ermelo. Op deze dag vindt ook de eindpresentatie van het verrichtingsonderzoek van de tuigpaardhengsten plaats.
15 april 2018 | 13:59 Regio Tuigpaard Noord

Grote Prijs van Luttenberg voor Brandy

Op de Noordelijke Tuigpaardendag in Luttenberg, waaraan ook KWPN Tuigpaard Regio Noord haar medewerking verleent, waren er naast de rubrieken voor nieuwelingen nog tal van andere prachtige rubrieken zoals de Grote Prijs van Luttenberg waarin een in topvorm verkerende Brandy schitterde.
15 april 2018 | 09:35 Regio Tuigpaard Noord

Joy en Jack Daniel’s RSH de beste nieuwelingen op Noordelijke Tuigpaardendag

De Noordelijke Tuigpaardendag in Luttenberg had in haar fraaie openingsceremonie de link gelegd naar de Olympische Spelen 2018. Meedoen is belangrijker dan winnen was de strekking. Maar uiteindelijk gaat het er wel om wie de beste is, metname bij de nieuwelingen. En dat werden de twee vierjarige talenten Joy en Jack Daniel’s RSH.
13 april 2018 | 15:29

Laatste trainingsbeoordeling tuigpaardhengsten achter de rug

Vandaag werden de vier tuigpaardhengsten die aan hun verrichtingsonderzoek bezig zijn, voor de laatste keer officieel beoordeeld tijdens de training. Volgende week zaterdag 21 april doen zij eindexamen.
9 april 2018 | 09:46

Clinic Tuigpaard

Op dinsdagavond 24 april bent u van harte welkom in de Willem-Alexanderhal in Ermelo voor een tuigpaardclinic. Inspecteur Viggon van Beest en voorzitter van de hengstenkeuringscommissie Johan Hamminga leggen de verbinding tussen de keuringsstandaard van het KWPN en de prestatie van succesvolle concourspaarden.
8 april 2018 | 12:47 Regio Tuigpaard Noord

Winst voor Cizandro en zijn zoon Hubert VDM

Op de Twentse Tuigpaardendag in Ambt Delden wist de KWPN hengst Cizandro zelf de ereklasse te winnen maar deden zijn kinderen ook van zich spreken. Zijn onlangs goedgekeurde zoon Hubert VDM ging huiswaarts met de prijs de Rising Star, een rubriek waarin meerdere kinderen van Cizandro schitterden.
8 april 2018 | 09:53 Regio Tuigpaard Noord

Manno-zoon Jack Daniel’s RSH beste nieuweling in Ambt Delden

`Voor Marcel Ritsma kon het concoursseizoen niet beter beginnen. Vorige week op de nieuwelingendag in Houten had hij al het winnende paard voor de wagen, in Ambt Delden lukte hem dat weer en was hij zelfs ook nog fokker van winnaar Jack Daniel’s. Deze fraaie vos brengt hij uit voor de familie Pos uit Ankeveen.
6 april 2018 | 18:05 Regio Tuigpaard Noord

Vier tuigpaardhengsten door in verrichtingsonderzoek

Vandaag vond de tussenbeoordeling van de vier tuigpaardhengsten die aan het verrichtingsonderzoek deelnemen plaats. Alle vier mogen zij het onderzoek vervolgen.
6 april 2018 | 12:36 Regio Tuigpaard Noord

Heeft u een talenvol driejarig tuigpaard? Strijd dan mee om de Egbert Emmink Bokaal!

Vorig jaar was het de Manno-zoon Jannes W die in handen van Leendert Veerman de finale om de Egbert Emmink Bokaal voor driejarige tuigpaarden won tijdens de Nationale Tuigpaardendag. Heeft u zijn opvolger in training? Doe dan mee met de voorselectie!
3 april 2018 | 21:49 Regio Tuigpaard Noord

KWPN-tuigpaardhengsten showen op Twentse Tuigpaardendag

Stichting Tuigpaarden Twente kan ook dit jaar weer op haar jaarlijkse evenement De Twentse Tuigpaardendag een groot aantal KWPN-tuigpaardhengsten verwelkomen. Op zaterdag 7 april zal er in Paardensportcentrum De Hoffmeier in Ambt Delden dan ook een pracht collectie KWPN-fokhengsten te zien zijn. Een unieke gelegenheid voor fokkers om deze vaderdieren nog eens even weer te bekijken en wellicht tot een hengstenkeuze te kunnen komen.
2 april 2018 | 20:15 Regio Tuigpaard West

Nieuweling Jaguar imponerende winnaar in Houten

KWPN Regio Tuigpaard West organiseert op tweede Paasdag al diverse jaren in samenwerking met Hengstenhouderij Landzicht uit Giessenburg en de familie Van der Maat uit Houten een tuigpaardendag met o.a. rubrieken voor nieuwelingen. Tuigpaardminnend Nederland had duidelijk weer zin in tuigpaarden en was massaal naar De Zilfia’s Hoeve in Houten gekomen.
29 maart 2018 | 16:05 Regio Tuigpaard Noord

Hubert VDM goedgekeurd na verkort onderzoek

Vandaag vond de eerste trainingsbeoordeling voor de tuigpaardhengsten plaats, ook deed de zesjarige Cizandro-zoon Hubert VDM eindexamen na zijn verkorte onderzoek. Hij kon na afloop worden ingeschreven in het stamboek.
28 maart 2018 | 15:56 Regio Tuigpaard Noord

Kom ook naar de tuigpaardclinic op 24 april in Ermelo!

Op dinsdagavond 24 april bent u van harte welkom in de Willem-Alexhanderhal in Ermelo voor een tuigpaardclinic, waarin exterieur, beweging en training centraal staan.
26 maart 2018 | 19:08

Examen tuigpaardhengst Hubert VDM tijdens eerste trainingsbeoordeling

Aanstaande donderdag 29 maart is om 14.00 uur de eerste trainingsbeoordeling van de tuigpaardhengsten gepland. Op deze dag doet de zesjarige hengst Hubert VDM, die was aangewezen voor een onderzoek van tenminste 21 dagen, examen.
19 maart 2018 | 13:06 Regio Tuigpaard Noord

Grotemaat Hackney-hengst Bocellies Matteo Kampioen

Zaterdag vond in Lunteren de hengstenkeuring plaats van het Nederlandsch Hackney-stamboek. Naast de jonge hengsten kwamen ook de reeds goedgekeurde hengsten aan de hand in de keuringsbaan. Bij grotemaat Hackney-hengsten ging het Algemeen Kampioenschap naar de bij het KWPN-goedgekeurde hengst Bocellies Matteo.
12 maart 2018 | 09:17

Nalevering levert vijf tuigpaardhengsten op

Tijdens de officiële aanlevering van het verrichtingsonderzoek voor tuigpaardhengsten op 5 maart werden vijf hengsten doorverwezen naar de nalevering vandaag. Alle hengsten konden vandaag aan hun onderzoek starten.
5 maart 2018 | 17:43 Regio Tuigpaard Noord

Drie hengsten gestart aan VO tuigpaard, vijf doorverwezen naar nalevering

Vanmiddag zijn drie tuigpaardhengsten aan hun verrichtingsonderzoek begonnen op het KWPN-centrum in Ermelo. De komende 50 dagen staat alles in het teken van het onderzoeken van de natuurlijke aanleg van de hengsten. Na de eindpresentatie op zaterdag 21 april weten we welke hengsten er tot de fokkerij toegelaten worden.
2 maart 2018 | 13:40

Inschrijvingen stamboek- en thuiskeuringen geopend! *VIDEO*

Wordt uw merrie dit jaar drie? Dan kunt u haar aanmelden voor een thuis- of stamboekkeuring!
27 februari 2018 | 10:10

Aanlevering verrichtingsonderzoek en herkansing tuigpaardhengsten in zicht

Aanstaande maandag 5 maart start het verrichtingsonderzoek voor tuigpaardhengsten op het KWPN-centrum in Ermelo. Vanaf 13.00 uur worden de hengsten in tuig gepresenteerd, waarna de hengsten die zijn aangemeld voor de herkansing in tuig in de ring komen.
21 februari 2018 | 17:58 Regio Tuigpaard Noord

Voorjaars-IBOP tuigpaard na afloop eindpresentatie verrichtingsonderzoek

Op zaterdag 21 april vindt er een IBOP plaats voor tuigpaardmerries op het KWPN-centrum in Ermelo. Op deze dag vindt ook de eindpresentatie van het verrichtingsonderzoek van de tuigpaardhengsten plaats.
15 februari 2018 | 12:14

Tuigpaardhengst Fantijn naar Lammert Tel

De achtjarige tuigpaardhengst Fantijn (v. Patijn) is door de gebr. van Manen te Ede verkocht aan Lammert Tel te Een. De hengst zal daar, nadat hij al een aantal jaar op nationaal niveau zeer succesvol is uitgebracht door Robbie van Dijk, zijn concourscarrière voortzetten.
9 februari 2018 | 21:50

Volgende week vrijdag fokadvies op KWPN-centrum

Na het succes van vorige jaren worden de fokadviesbijeenkomsten op het KWPN-centrum dit jaar wederom georganiseerd. U kunt met uw merrie naar Ermelo komen voor fokadvies.
9 februari 2018 | 15:20

Kijk zondag de Symphonica Horse Show op KWPN.tv!

De Symphonica Horse Show gemist? Of wil je nog een keer nagenieten van deze fantastische show? Dat kan! Aanstaande zondag 11 februari vanaf 10.00 uur is het mogelijk om de show terug te kijken.
3 februari 2018 | 19:24

Eebert naar fenomenale hattrick in Oregon Trofee

Voor de derde keer in zijn carrière won Eebert de Oregon Trofee: net als vorig jaar in handen van Robbie van Dijk, maar in 2015 was de Atleet-zoon ook al onverslaanbaar in de Brabanthallen, toen met Lambertus Huckriede.
3 februari 2018 | 17:46

Hengstenkampioen Kentucky zet tuigpaard op de wereldkaart

Twee jaar na Colonist-zoon Indiana is het wederom een tuigpaardhengst van fokker Wim Cazemier, genoemd naar een Amerikaanse staat, die het kampioenschap weet te veroveren. Eebert-zoon Kentucky die Cazemier in mede-eigendom heeft met oud-dressuurfokker van het Jaar Emmy de Jeu, staat aan de kop van een beloftevolle jaargang.
30 januari 2018 | 08:00

KWPN Stallion Show: Koop nu nog kaarten in de voorverkoop

Koop nu nog kaarten in de voorverkoop en profiteer als (Jong)KWPN-lid van kortingen.
25 januari 2018 | 16:10 Regio Tuigpaard Noord

Met zeventien tuigpaardhengsten naar de tweede bezichtiging

Nakeuring levert nog één tuigpaardhengst extra op
24 januari 2018 | 18:35

Woensdag Weetjes: Hengsten van de tweede bezichtiging

De KWPN-database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. In deze online serie komt er iedere keer een andere statistiek aan bod. Deze week de eisen van de tweede bezichtiging én de topleveranciers.
23 januari 2018 | 21:08 Regio Tuigpaard Noord

Keurhengst Larix deed het ook in Duitsland goed

Enig tijd geleden is de tuigpaardhengst Larix in Duitsland overleden. In Nederland bracht de voshengst vier goedgekeurde hengsten en bovengemiddeld veel concourspaarden. In Duitsland deed hij ook waarvoor hij was aangekocht: hij bracht veelgevraagde recreatiepaarden.
15 januari 2018 | 12:10 Regio Tuigpaard Noord

De strijd om de Oregon Trofee barst los!

Op zaterdag 3 februari barst de bloedstollende strijd los om de Oregon Trofee. Tuigpaard-hengsten nemen het tegen elkaar op waarbij het publiek op de banken gaat staan!
6 januari 2018 | 22:37 Regio Tuigpaard Oost

Zestien KWPN tuigpaardhengsten doorverwezen naar ‘s-Hertogenbosch

Vandaag vond op het KWPN/KNHS centrum in Ermelo voor tuigpaardhengsten de eerste bezichtiging plaats. Er verschenen 42 hengsten voor de jury, zestien mogen door naar de tweede bezichtiging op 3 februari in ‘s-Hertogenbosch. Zeven hengsten werden er ster verklaard.
6 januari 2018 | 19:46 Regio Tuigpaard Noord

Manno-zoon Unieko keur verklaard!

Aan het eind van de middag maakte hengstenkeuringscommissievoorzitter Johan Hamminga vandaag tijdens de Hengstenkeuring Tuigpaard bekend dat de Manno-zoon Unieko voortaan het predicaat keur mag dragen, dankzij zijn goede prestaties in de fokkerij.
5 januari 2018 | 20:28 Regio Tuigpaard Noord

Morgen Hengstenkeuring Tuigpaard in Ermelo!

Een show van IJsbrand en Bram Chardon, een eerbetoon aan drie Koningen van de tuigpaardfokkerij , goedgekeurde hengsten én natuurlijk dat waar het allemaal om draait: de jonge hengsten die worden aangeboden voor de hengstenselectie. Dat alles is morgen te zien in Ermelo tijdens de Hengstenkeuring Tuigpaard.
3 januari 2018 | 14:26 Regio Tuigpaard Noord

Drie Koningen geëerd tijdens Hengstenkeuring Tuigpaard

Nog maar een paar dagen tot de Hengstenkeuring Tuigpaard in Ermelo! Deze is aanstaande zaterdag 6 januari, op Driekoningen. In een spectaculaire show strijden nakomelingen van ‘onze’ drie tuigpaardkoningen, de preferente hengsten Manno, Patijn en Waterman, als team om te bepalen wie van deze drie grootheden deze dag de Koning van Ermelo is!
21 december 2017 | 11:24 Regio Tuigpaard Noord

IJsbrand Chardon komt naar de Hengstenkeuring Tuigpaard!

Het Nederlandse tuigpaard floreert in de internationale vierspansport. We zijn dan ook heel blij dat topmenner IJsbrand Chardon en zijn zoon Bram tijdens de Hengstenkeuring Tuigpaard wil komen vertellen waarom onze showpaarden ook zulke goede menpaarden zijn.
17 december 2017 | 11:12 Regio Tuigpaard Oost

Dylano-zoon Kassanova scoort meeste stemmen

De oefenavond voor jonge tuigpaardhengsten in Manege Wezenland in Nunspeet trok heel veel publiek en dat publiek bepaalde wie de beste jonge hengst was. Met 33% van alle stemmen werd dat Kassanova gevolgd door de Eebert-zoon Kanjer E. Op 6 januari vindt de eerste bezichtiging van KWPN-tuigpaardhengstenkeuring plaats in Ermelo.
15 december 2017 | 13:50

Fantijn topaanvoerder Hengstenkeuring Tuigpaard

Op zaterdag 6 januari zien we de jongste jaargang hengsten in de baan, maar natuurlijk hebben we ook weer mooie shows voor u in petto en komen veel van de voor de fokkerij beschikbare hengsten hun kunnen tonen.
13 december 2017 | 12:00

Handelsplein tijdens KWPN Hengstenkeuring Tuigpaard

De KWPN Hengstenkeuring Tuigpaard – in 2018 op 6 januari - is een evenement waar altijd veel publiek op af komt. Het KWPN wil haar leden graag de kans geven om tuigpaarden die zij in de verkoop hebben te presenteren op dit podium, waar ook altijd veel handel plaatsvindt. Geef je paard daarom nu op voor het handelsplein!
13 december 2017 | 11:28 Regio Tuigpaard Noord

Woensdag Weetjes: Welke tuigpaarden scoorden de meeste winstpunten?

De KWPN-database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. In deze online serie komt er iedere keer een andere statistiek aan bod. Deze week de behaalde winstpunten in het concoursseizoen van de tuigpaarden.
11 december 2017 | 19:26 Regio Tuigpaard Oost

Oefenavond voor KWPN-tuigpaardhengsten in Nunspeet

In aanloop naar de aanstaande KWPN-hengstenkeuring is er zaterdag 16 december in Nunspeet een oefenavond voor jonge tuigpaardhengsten die straks op de eerste bezichtiging op 6 januari in Ermelo zullen worden aangeboden. Deze showavond voor grotendeels bijna driejarige hengsten wordt altijd zeer goed bezocht.
7 december 2017 | 16:02 Regio Tuigpaard Noord

Morgen sluit inschrijving eerste bezichtiging tuigpaard

Schrijf uw tuigpaardhengst uiterlijk morgen in voor de eerste bezichtiging op zaterdag 6 januari.
24 november 2017 | 14:36 Regio Tuigpaard Noord

Eerste bezichtiging tuigpaard sluit 8 december

Het nieuwe jaar wordt op zaterdag 6 januari 2018 spetterend geopend met de Hengstenkeuring Tuigpaard in Ermelo. Inschrijven kan nog twee weken.
22 november 2017 | 12:35

Woensdag Weetjes: de elite tuigpaardmerries

De KWPN-database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. In deze online serie komt er iedere keer een andere statistiek aan bod. Deze keer de elite tuigpaardmerries.
2 november 2017 | 14:27

Ruiger met een tuiger!

IDS staat boordevol mooie verhalen over sport en fokkerij! Vandaag een van deze verhalen uitgelicht: Maak kennis met vier jonge tuigpaardliefhebbers, die vertellen over hun passie: het tuigpaard.
27 oktober 2017 | 16:42 Regio Tuigpaard Noord

NMK-topper Jaantje (v.Cizandro) vandaag topscoorder IBOP

De IBOP voor tuigpaardmerries vandaag leverde vijf nieuwe keur- of elitemerries op, alle geslaagde merries hadden het sterpredicaat namelijk al op zak. De beste vandaag was Cizandro-dochter Jaantje, die afgelopen zomer derde was in de finale op de Nationale Merriekeuring.
20 oktober 2017 | 09:54

Inschrijving Eerste Bezichtiging tuigpaardhengsten geopend

Het is vanaf nu mogelijk uw hengst aan te melden voor de eerste bezichtiging voor tuigpaardhengsten, die op zaterdag 6 januari in Ermelo plaatsvindt.
19 oktober 2017 | 16:42

Inschrijven nog mogelijk voor IBOP tuigpaard

Op vrijdag 27 oktober vindt de IBOP plaats voor tuigpaardmerries op het KWPN-centrum in Ermelo. De inschrijving is nog open, dus geef uw merrie snel op.
6 oktober 2017 | 09:12

Inschrijving hengstencompetitie geopend

De inschrijving voor de Blom Hengstencompetitie Springen en de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur is geopend. Dit seizoen geldt dezelfde formule als voorgaande jaren. De hengstencompetitie kent drie wedstrijden verdeeld over het land en een finale tijdens de KWPN Stallion Show in ’s-Hertogenbosch. Een unieke gelegenheid om jonge KWPN-hengsten te zien strijden tegen leeftijdsgenoten.
5 oktober 2017 | 22:17 Regio Tuigpaard Oost

Lustrum hengstenshow in vernieuwde manege Wezenland in Nunspeet

In aanloop naar de KWPN-tuigpaardhengstenkeuring 2018 is er op 16 december weer een oefengelegenheid voor tweejarige hengsten. Dit avondvullende evenement, dat voor de vijfde keer wordt georganiseerd, is verplaatst van Hulshorst naar Nunspeet.
2 oktober 2017 | 15:00

Word nu lid en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis!

Word nu KWPN-lid en krijg de laatste maanden van 2017 gratis!
2 oktober 2017 | 10:02 Regio Tuigpaard Noord

Meld nu uw tuigpaardmerrie aan voor de IBOP!

Op vrijdag 27 oktober vindt er wederom een IBOP plaats voor tuigpaardmerries op het KWPN-centrum in Ermelo. Aanmelden hiervoor kan via MijnKWPN.
28 september 2017 | 12:05

Gerco Schröder neemt leidsels over van tuigpaardenspecialist Henk Hammers

Wat heeft de springsport gemeen met de aangespannen sport? Springruiter Gerco Schröder onderzoekt het op de bok bij tuigpaardenspecialist Henk Hammers en ereklassepaard Briljant.
21 september 2017 | 08:59

Het gebruik van ander bloed heeft ons tuigpaard sterk gemaakt

Het KWPN-blad In De Strengen staat boordevol mooie verhalen. Iedere week lichten we er een uit. Deze week Marcel Ritsma aan het woord over het tuigpaard van de toekomst.
20 september 2017 | 10:33 Regio Tuigpaard Noord

Tuigpaardhengsten naar aanleiding van afstammelingenkeuring gehandhaafd

Op 25 en 25 augustus jongstleden vond de afstammelingenkeuring voor de tuigpaardhengsten Heliotroop VDM, Icellie, Idol Image HBC en Indiana plaats. Naar aanleiding hiervan heeft de hengstenkeuringscommissie geadviseerd alle vijf hengsten te handhaven voor de fokkerij, en dit advies is overgenomen door het Algemeen Bestuur.
16 september 2017 | 22:54 Regio Tuigpaard West

ECW it’s Me overall- competitiewinnaar en Bommelsteyns Hubert Kampioen vijfjarigen

Naast de vele kampioenschappen waren er op de Paardensportdag Hoogland nog diverse bijzonder interessante rubrieken zoals de finale van de nationale competitie, het kampioenschap vijfjarigen en Het Hooglands Paradepaard.
16 september 2017 | 22:00 Regio Tuigpaard West

Kampioenenparade in Hoogland

Op de Paardensportdag in Hoogland konden vandaag diverse pracht kampioenen worden gehuldigd in diverse disciplines. Het kampioenschap vierspannen, het kampioenschap tandems, het kampioenschap tuigpaarden onder het zadel, het kampioenschap oogstwagens, het waren hoogtepunten op dit concours. De grasmat doorstond het allemaal ondanks dat het eigenlijk constant wat regende.
6 september 2017 | 14:26

Woensdag Weetje: KWPN'ers op EK Vierspannen

De KWPN-database bevat een schat aan informatie, die wij graag willen delen. In deze online serie komt er iedere keer een andere statistiek of getallenreeks aan bod. Deze week de forse hoeveelheid KWPN'ers in de vierspannen op het recente EK in Gotenburg.
4 september 2017 | 09:51

Tuigpaarden in Luttenberg

Zaterdag 9 september wordt de 14e editie van het Nationaal Concours Hippique Luttenberg gehouden
2 september 2017 | 23:59 Regio Tuigpaard Noord

Brandy Nederlands Kampioen ereklasse

CH Drogeham behoort tot de noordelijke topconcoursen en zoals alle tuigpaardconcoursen in deze regio trok ook dit prachtige evenement heel veel publiek. Er stonden diverse kampioenschappen en finales op het programma met toch wel als absolute hoogtepunt het ereklasse kampioenschap enkelspannen. Een uitbundig showende Brandy pakte deze titel.
2 september 2017 | 23:48 Regio Tuigpaard Noord

Kevin Huckriede met Bommelsteyn’s Hubert overall-winnaar Young Riders competitie

Voor de Young Riders stond op het CH Drogeham de finale van de competitie op het programma. De dagzege was dan wel niet voor Kevin Huckriede maar de overall-winst ging wel naar deze enthousiaste Young Rider.
30 augustus 2017 | 15:52

Woensdag Weetjes: top 5 veulennamen 2017

De KWPN-database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. In deze online serie komt er iedere keer een andere statistiek aan bod.
30 augustus 2017 | 10:38 Regio Tuigpaard Oost

KWPN- tuigpaardhengst Fabuleus naar Stal John Donck

Gisteren heeft de KWPN tuigpaardhengst Fabuleus een box betrokken in de tuigpaardenstal van concoursrijder John Donck in Doornspijk. De voshengst zal volgend jaar door Donck in de aangespannen tuigpaardensport worden uitgebracht maar hij blijft ook beschikbaar voor de fokkerij.
28 augustus 2017 | 22:26 Regio Tuigpaard Noord

Eebert Nederlands kampioen dekhengsten

Op het prachtige CH Groningen genaamd‘ t Peerdespul, dat altijd plaats vindt in het Stadspark in Groningen, kon het in zeer grote getale aanwezige publiek volop genieten van top tuigpaardensport. Hoogtepunt was het kampioenschap dekhengsten waaraan zes beste KWPN hengsten deelnamen. Titelverdediger was Fantijn met Robbie van Dijk maar deze rijder had nu een andere troef ingezet.
26 augustus 2017 | 19:15 Regio Tuigpaard Oost

KWPN-hengst Cizandro winnaar ereklasse in Oldebroek

Vandaag vond op het sfeervolle Landgoed Zwaluwenburg te Elburg de fokdag van de Warmbloedpaardenfokvereniging Oldebroek en omstreken plaats. In het ochtendgedeelte vinden de keuringen aan de hand plaats en rond het middaguur beginnen de aangespannen rubrieken. He evenement trok veel publiek.
25 augustus 2017 | 16:06 Regio Tuigpaard Noord

Eerste indruk rapportages afstammelingenkeuring tuigpaardhengsten

Gisteren en vandaag beoordeelde de hengstenkeuringscommissie tuigpaard, bestaande uit voorzitter Johan Hamminga, Lammert Tel en Gert-Jan Hermanussen, veulens van de hengsten Heliotroop VDM, Idol, Icellie, Image HBC en Indiana in het kader van de afstammelingenkeuring. Zij werden bijgestaan door inspecteur hengstenselectie Joop van Wessel.
23 augustus 2017 | 10:43 Regio Tuigpaard Noord

Morgen en overmorgen afstammelingenkeuring tuigpaard

Morgen en overmorgen vindt de afstammelingenkeuring voor tuigpaardhengsten plaats. In totaal worden de collecties van 5 hengsten bekeken.
19 augustus 2017 | 21:16 Regio Tuigpaard Noord

Hippiade huldigt Wild Rose F, Söndral en PrimeVal span Varanno/Wizzkid’s Gonda

Vandaag vond voor de regionale tuigpaardrijders bij Manege ‘De Nieuwe Heuvel’ in Lunteren de Hippiade plaats. De beste paarden uit de diverse regio’s worden uitgenodigd voor deze KNHS kampioenschappen.
15 augustus 2017 | 19:50 Regio Tuigpaard Noord

Indiana-zoon Macho vh Fledderbosch overtuigende veulenkampioen

​De Nationale Veulenkeuring om de Equimax Bokaal voor tuigpaardveulens had vandaag in Ermelo een prachtige ontknoping met negen veulens van uitzonderlijke kwaliteit in de finale. De Indiana-zoon Macho vh Fledderbosch bleef elke keer fantastisch optreden en ging er met de kampioenstitel vandoor.
15 augustus 2017 | 08:40

Volg de afstammelingenkeuring live via KWPN.tv

Op het programma van de KWPN Kampioenschappen staan vandaag de afstammelingenkeuring en de Nationale Veulenkeuring om de Equimax Bokaal voor tuigpaardveulens, de afstammelingenkeuring is daarnaast te volgen via de livestream.
14 augustus 2017 | 18:30

Kijk nu de Nationale Tuigpaardendag terug op KWPN.tv

Bekijk nu de beelden terug van de Nationale Tuigpaardendag op KWPN.tv.
12 augustus 2017 | 22:14 Regio Tuigpaard Noord

Nationale Tuigpaardendag huldigt schitterende kampioenen

In een prachtige nieuwe piste vond vandaag op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de 33e editie van de Nationale Tuigpaardendag plaats. Het werd zoals elk jaar weer één groot feest waar heel veel publiek vandaag kon genieten van heel veel goede paarden zoals kampioen tweejarige merries Kalina, kampioen driejarige merries Joy en kampioen keur/elitemerries Ilanda.
12 augustus 2017 | 22:08 Regio Tuigpaard Noord

Gardenia HBC met gastrijder Robbie van Dijk Topsportmerrie 2017

Naast de KWPN keuringsrubrieken waren er ook vele aangespannen rubrieken op de Nationale Tuigpaardendag in Ermelo voor zowel merries als hengsten. De Finale der Nationale om de Greet Bergstra Bokaal is altijd een pracht slotnummer.
12 augustus 2017 | 15:00

Tuigpaardfokker van het Jaar: Mark en Martin de Groot

Op de Nationale Tuigpaardendag vandaag, werden Mark en Martin de Groot als Fokker van het Jaar gehuldigd.
12 augustus 2017 | 10:25

En we zijn van start!

Kom vandaag naar Ermelo en geniet van het tuigpaard in de keuringsring, als aangespannen paard of koop een tuigpaardveulen tijdens de Nationale Tuigpaardveulenveiling
11 augustus 2017 | 09:48

Kom morgen naar de Nationale Tuigpaardendag en krijg een gratis pet!

Het Tuigpaardenfeest van het Jaar, de Nationale Tuigpaardendag, gaat van start! De Nationale Tuigpaardendag staat al jaren als hét Tuigpaardenfeest van het Jaar in de agenda van alle tuigpaardliefhebbers.
9 augustus 2017 | 18:11

Nog drie dagen tot de Nationale Tuigpaardveulenveiling!

Pak nu uw kans om in het bezit te komen van een beloftevol tuigpaardveulen, aanstaande zaterdag vindt op de Nationale Tuigpaardendag, de Nationale Tuigpaardveulenveiling plaats.
9 augustus 2017 | 10:39 Regio Tuigpaard Noord

Na- en herkeuring tuigpaard levert drie stermerries op

Gisteren vond de na- en herkeuring voor tuigpaardmerries plaats op het KWPN-centrum in Ermelo. Drie merries werden aangeboden, en alle drie konden worden bevorderd tot stermerrie.
8 augustus 2017 | 14:48

NTD: Credo ‘span in die fokmerrie’ nog steeds hoog in het vaandel

Merries in diverse leeftijdscategorieën strijden eerst in hun eigen leeftijdsgroep, waarna de allerbesten als slot van het programma de absolute hoofdact van de dag, de Finale der Nationale om de Greet Bergstra Bokaal, verrijden.
7 augustus 2017 | 22:22 Regio Tuigpaard West

Gerran en Pien Jansen kampioen Midden Zuid West

Voor de rijdsters van de regio’s Midden Zuid West stond op het fraaie concours in Opmeer het kampioenschap eenspannen gereden door dames op het programma. Dan was er naast het Nationale kampioenschap tweespannen ook een gecombineerde rubriek nationale/regionale tweespannen. De KWPN erkende Hackney-hengst Bocellies Matteo kwam er ook in actie en won zijn rubriek.
7 augustus 2017 | 21:13 Regio Tuigpaard West

Topspan Celebration en Zavanno kampioen in Opmeer

Het concours in Opmeer, dat altijd plaats vindt op de eerste maandag van augustus, beleefde vandaag haar 108ste editie maar dit geweldige nationale evenement past helemaal in deze tijd. Het trekt altijd onzettend veel publiek en dat publiek weet de tuigpaardensport enorm te waarderen. Uilke Haarsma reed er zijn topspan Celebration en Zavanno naar het Nederlands kampioenschap.
7 augustus 2017 | 17:52

Sport met de hoofdletter ‘S’ tijdens de Tuigpaardendag!

Naast de finales van de keuringsrubrieken is er genoeg sport van de bovenste plank te beleven op de Nationale Tuigpaardendag op zaterdag 12 augustus!
7 augustus 2017 | 09:30

NTD: Slag om de Manno Trofee dit jaar extra spannend!

Niet minder dan negen hengsten binden dit jaar de strijd aan om de Manno Trofee, die is vernoemd naar de vorig jaar gestorven legendarische topvererver en alleskunner. Deze titel is een gewilde voor op het cv van elke hengst. We gaan er dan ook vanuit dat zij zich geen van allen zonder slag of stoot over zullen geven en tot het gaatje zullen gaan voor de winst!
5 augustus 2017 | 21:20 Regio Tuigpaard Noord

ECW it’s Me pakt belangrijke punten in nationale competitie

In deze periode volgen de de nationale concoursen elkaar snel op. Enkele dagen na Buitenpost vond vandaag CH Rijs plaats, eveneens een topevenement in het noorden dat ook veel publiek trok. Vele cracks waren in Rijs en het publiek kon danook genieten van pracht tuigpaardensport.
5 augustus 2017 | 20:24 Regio Tuigpaard Noord

Jonge Inanda kampioen fokmerries in Noord

In Uithuizen waren vandaag de rijders van Regio Noord te gast. In deze regio staat op bijna elk concours een rubriek fokmerries op het programma, vandaag ging het om het kampioenschap.
2 augustus 2017 | 21:20

Geweldig marcherende Dendrini VTN-kampioen fokmerries

CH Buitenpost is een prachtig Nationaal Concours met een lange traditie, vandaag vond de 64ste editie plaats. Op het schitterende terrein kunnen de tuigpaarden toppresttaties leveren en dat gebeurde dan ook. Dendrini werd er kampioen, Brandy won de ereklasse en ECW It’s Me won de competite.
2 augustus 2017 | 14:01 Regio Tuigpaard Noord

NTD: Topaanvoerders keuringen op tuigpaardfeest van het jaar bekend!

Nog maar een ruime week wachten en dan is het zover: de Nationale Tuigpaardendag op zaterdag 12 augustus in Ermelo! Nu alle Centrale Keuringen in de regio’s achter de rug zijn, zijn de verwachtingen hooggespannen welke merries dit jaar de nationale kampioenstitels op hun naam weten te schrijven en zich daarmee onsterfelijk maken.
2 augustus 2017 | 09:46

Tijdschema KWPN Kampioenschappen bekend

Nog 10 dagen en dan trappen de KWPN Kampioenschappen af met de Nationale Tuigpaardendag! Bekijk nu het gehele tijdschema.
31 juli 2017 | 17:00 Regio Tuigpaard Noord
Win!

Win 2 exclusieve VIP-kaarten voor de Nationale Tuigpaardendag

Wil jij de Nationale Tuigpaardendag op 12 augustus vanaf de VIP-tribune meemaken? Dat kan! Vertel in een gek, grappig of bijzonder filmpje waarom jij twee VIP-kaarten wilt winnen en wie weet….ben jij erbij!
30 juli 2017 | 19:37 Regio Tuigpaard West

Amaretto sterk bewegende ereklasse kampioen in Regio West

Elke tuigpaardregio verrijdt in deze tijd zijn kampioenschappen waarvoor de paarden zich moeten plaatsten. Op het Dorpsfeest in Santpoort streden de rijders van West om het ereklasse kampioenschap.
28 juli 2017 | 22:15 Regio Tuigpaard Noord

Tweejarige Kalina Algemeen Kampioen en hengstveulen Michelin Veulen Kampioen in Regio Noord

In Norg vond vandaag de CK Regio Tuigpaard Noord plaats. Opvallend was het grote aantal veulens dat voor de jury verscheen maar ook de 35 driejarigen maakten Norg tot een grote keuring. De Algemeen Kampioen kwam echter uit de jeugd, het was de tweejarige Eebert-dochter Kalina die met haar sterke optreden imponeerde en alle merries in de kampioenskeuring achter zich kon houden.
27 juli 2017 | 20:40 Regio Gelderland

Mirthe, Magnifico en Mirona E smaakmakers Veulenkeuring Terschuur

Eigenlijk is er geen mooiere keuring dan de Paardenfokdag Veluwe & Vallei, want naast de verschillende veulenkeuringen vinden er in Terschuur allerlei optredens met paarden plaats; naast de fiets, voor de wagen en onder het zadel. Maar de hoofdzaak is natuurlijk de keuring en ook deze editie was de kwaliteit van de aangeboden veulens bijzonder hoog.
27 juli 2017 | 13:00 Regio Tuigpaard Noord

Indrukwekkende collectie Nationale Tuigpaardveulenveiling online!

De selectiecommissie van de Nationale Tuigpaardveulenveiling heeft weer een hele bijzondere collectie tuigpaardveulens weten samen te stellen.
26 juli 2017 | 12:12 Regio Tuigpaard Noord

Egberdina’s Armanie en Egberdina’s Unitas tweespankampioen Regio Noord

CH Norg is niet alleen een concours voor de nationale rijders, ook de regionale rijders spelen er een belangrijk rol. Noord is een regio die altijd veel paarden in de baan brengt. Voor deze rijders was het Kampioenschap tweespannen een belangrijke rubriek. Het ging om het VTN Kampioenschap en de daaraan verbonden ereprijs De Gouden Zweep. Susan Bouwman mocht dat kleinood dat overigens heel groot was meenemen.
26 juli 2017 | 11:14 Regio Tuigpaard Noord

CH Norg uitgegroeid tot een uniek tuigpaardenevenement

Norg vierde feest: het was de 40ste editie van Stichting Norgermarkt Concours. Maar in Norg is het altijd feest, mooier dan CH Norg kan bijna niet. Een pracht accommodatie met rondom heel veel overdekte zitplaatsen, toprubrieken met elk jaar het Sprookje van Norg als fantastische slotshow, Norg is uniek. Linda Boelens haalde er, daar waar haar roots liggen, het dameskampioenschap binnen en Icellie verstevigde zijn positie in de competitie.
24 juli 2017 | 17:00

De Fokkers van het Jaar 2017 zijn...

De titel ‘Fokker van het Jaar’ wordt één keer per jaar toegekend aan KWPN-fokkers die zich qua fokkerijresultaten zeer nadrukkelijk onderscheiden hebben. De titel is een oeuvreprijs, maar actuele gebeurtenissen kunnen een goede aanleiding zijn om iemand de prijs toe te kennen.
22 juli 2017 | 19:28 Regio Tuigpaard Noord

Twee kampioenslinten voor Emerson en Manon Veerman

In alle tuigpaardregio’s wordt er in deze tijd gestreden om de diverse kampioenstitels. In Regio Noord was het Manon Veerman die gisteren en vandaag kampioen werd en twee keer was Emerson haar paard. Gisteren in Garijp zat ze op de vos en vandaag op het concours in Dwingeloo zat ze erachter.
21 juli 2017 | 20:31 Regio Tuigpaard Noord

Nationaal kampioene Joy (v.Eebert) dagkampioene Lokale Keuring Tolbert

De laatste Lokale Keuring van het tuigpaardkeuringsseizoen vond vandaag in Tolbert plaats, tegelijk met de CK van de rijpaardregio Groningen. Traditiegetrouw kwamen hier de meeste merries voor hun beoordeling voor de jury. Tien driejarige merries, waaronder de algemeen dagkampioene Joy (v.Eebert), mogen naar de Centrale Keuring.
19 juli 2017 | 15:48 Regio Tuigpaard Noord

Tijdschema afstammelingenkeuring tuigpaard bekend

Zoals al eerder bekend werd gemaakt, vindt de afstammelingenkeuring voor tuigpaardhengsten dit jaar plaats op 24 en 25 augustus a.s. In totaal worden de collecties van 5 hengsten bekeken.
19 juli 2017 | 13:58 Regio Tuigpaard Noord

Binnenkort video's en foto's collectie Nationale Tuigpaardveulenveiling online!

Vanmorgen werd al vroeg, voordat de warmte zou aandienen, gestart met het fotograferen en video's maken van de veulens die zijn geselecteerd voor de Nationale Tuigpaardveulenveiling. Binnenkort zijn de beelden online te bewonderen!
18 juli 2017 | 14:50

Win VIP-kaarten voor KWPN Kampioenschappen!

In samenwerking met Agradi kun je VIP-kaarten winnen via Facebook voor de KWPN Kampioenschappen.
18 juli 2017 | 12:21 Regio Tuigpaard Noord

26 augustus Nederlands kampioenschap tweejarige tuigpaardhengsten

Zaterdag 26 augustus op het landgoed Zwaluwenburg te Elburg. Concours met tuigpaarden en hackney´s.
16 juli 2017 | 20:43 Regio Tuigpaard Zuid

KWPN-hengst Atleet ereklasse kampioen Regio Zuid

Vandaag streden op het fraaie paardensportevenement Tuigpaarden Gala Chaam, dat veel publiek trok, de zuidelijke rijders om het ereklassekampioenschap. Titelverdediger was Cilardo met Etienne Raeven maar die moest dit jaar de hengst Atleet voor laten gaan.
16 juli 2017 | 10:21 Regio Tuigpaard West

Icellie wint competitie en Hammers De Gouden Bolhoed

CH Houten kon haar publiek pracht rubrieken aanbieden. Eén ervan was de nationale competitierubriek die mede door de verplichte deelname van vierjarige KWPN-tuigpaardhengsten zeer interessant is en die Icellie ook vandaag weer op zijn naam schreef. Maar ook de wisselprijs De Gouden Bolhoed, waarbij rijders elkaars paarden rijden, is een attractie voor het publiek. Henk Hammers nam hem vorig jaar maar ook nu mee.
16 juli 2017 | 10:14 Regio Tuigpaard West

Toch KWPN hengst Fantijn VTN-kampioen 6/7 jarige tuigpaarden

Na een succesvolle eerste editie vorig jaar was vandaag de tweede editie van CH Houten. Het werd een waar tuigpaardenfestijn dat veel publiek trok en CH Houten is nu al uitgegroeid tot een topevenement. Op de mooie zandbaan bij de Zilfia’s Hoeve leverden diverse cracks geweldige prestaties zoals Gardenia HBC. Zij kwam vandaag voor het eerst weer in de baan dit jaar en werd gehuldigd als kampioen maar moet de titel weer inleveren.
15 juli 2017 | 11:00 Regio Tuigpaard Noord

Halfzussen kampioen tijdens LK tuigpaard Noord in Mariënheem

De lokale keuring van de regio Tuigpaard Noord gisteravond in Mariënheem was er een met met name kwaliteit in de breedte bij de driejarigen. Eebert-dochter Jaicilya kreeg aan het eind van de avond het kampioenslint omgehangen.
13 juli 2017 | 22:56 Regio Tuigpaard Zuid

Jury kiest voor bravoure en kracht tijdens CK regio tuigpaard Zuid

Wat betreft aantallen moet de regio Tuigpaard Zuid dan wellicht zijn meerdere erkennen in de andere regio’s, de kwaliteit was vanavond tijdens de Centrale Keuring in De Mortel zeker goed te noemen. Algemeen kampioene Ilina (v.Cizandro) gaat de regio vertegenwoordigen tijdens de Nationale Tuigpaardendag, net als de twee beste driejarige merries en het beste veulen van vandaag.
12 juli 2017 | 09:00

Nog tot vrijdag om in te schrijven voor de Nationale Tuigpaardendag!

Vrijdag 14 juli sluiten de inschrijvingen van de sportrubrieken op de Nationale Tuigpaardendag.
11 juli 2017 | 20:30 Regio Tuigpaard Noord

Nationaal kampioene en veilingveulen Kalina algemeen kampioene LK Harich

Een flink aantal tuigpaarden werd vandaag voorgesteld op de Lokale Keuring in Harich, waar de als veulen nationaal kampioene en in de Nationale Tuigpaardveulenveiling verkochte Kalina (v.Eebert), inmiddels twee jaar oud, algemeen kampioene werd. Het beste veulen was Indiana-dochter Maddy DH.
10 juli 2017 | 21:44 Regio Tuigpaard Noord

TP Noord: Stamboekkeuring Mariënheem 14 juli

Op vrijdagavond start om 17.00 uur de Stamboekkeuring in Mariënheem.
9 juli 2017 | 20:56 Regio Tuigpaard Zuid

Sterk optredende Elegant regionaal kampioen fokmerries

Op Sportpark ‘De Heuvelen’ in Nieuwkuijk vond vandaag weer het door de Landelijke Rijvereniging Sint Norbertus uit Vlijmen georganiseerde concours Vlijmen plaats waar tuigpaarden en Hackney’s in actie komen. Het VTN kampioenschap fokmerries Regio Midden/West/Zuid behoorde tot de hoogtepunten van de dag.
8 juli 2017 | 20:44 Regio Tuigpaard Noord

Geweldig optredende KWPN-hengst Icellie pakt competitiewinst in Sleen

In Sleen gebeurt het: zo luidt de aanhef van het voorwoord in het programmaboekje van Het Zuidenveld Festival in Sleen. Het was zo. En het gebeurde allemaal op een knus concoursveld met rondom heel veel publiek. En op dat veld toptuigpaarden. Om een paar cracks te noemen: Icellie die schitterde in de competitie, Brandy die op één been de ereklasse won en Dendrini die een onbegrensd vermogen lijkt te hebben. Het gebeurde vandaag allemaal in Sleen.
8 juli 2017 | 08:16 Regio Tuigpaard Noord

Keuringsseizoen regio Tuigpaard Noord van start in Sleen

De regio Tuigpaard Noord trapte gisteren in Sleen af met haar keuringsseizoen. Niet alleen de stamboekopname voor drie jaar en oudere merries stond op het programma, maar er werden ook veulens en tweejarige merries voor de Centrale Keuring voorgeselecteerd.
7 juli 2017 | 17:42 Regio Tuigpaard Oost

Top trio strijdt om algemeen kampioenschap regio Tuigpaard Oost

Uitlopende kopnummers van alle rubrieken en een uitmuntende kwaliteit bij de driejarige merries die streden om het algemeen kampioenschap, dat zijn de kenmerken van de Centrale Keuring van de regio Oost vandaag op het KWPN-centrum in Ermelo.
4 juli 2017 | 15:21 Regio Tuigpaard Noord

Nog 10 dagen om in te schrijven voor de Nationale Tuigpaardendag!

De inschrijvingen voor de sportrubrieken op de Nationale Tuigpaardendag sluit op 14 juli.
2 juli 2017 | 10:01 Regio Tuigpaard Noord

El Nino B overtuigend naar ereklasse kampioenschap

Gisteravond was op het concours in Grolloo de strijd om het ereklasse kampioenschap Regio Noord een fantastische strijd. Het was El Nino B, startgerechtigd vanuit de hoge limiet, die in handen van Linda Boelens een superwedstrijd liep en de titel meenam.
1 juli 2017 | 20:11 Regio Tuigpaard West

De jeugd aan kop bij CK Tuigpaard West in Houten

De Centrale Keuring van de regio West bij de Zilfia’s Hoeve in Houten kenmerkte zich vandaag door de kwaliteitsvolle rubrieken, ook bij de jongere garde en dat stemt hoopvol voor de toekomst.
29 juni 2017 | 19:51 Regio Tuigpaard Zuid

Alle driejarige merries vanuit Hapert door naar CK Tuigpaard Zuid

De kwantiteit is weleens hoger geweest in de regio Zuid, waar vanavond de Lokale Keuring in Hapert plaatsvond, maar wat betreft kwaliteit laat inspecteur Viggon van Beest zich positief uit.
28 juni 2017 | 17:00

Woensdag Weetjes: Hengsten met meeste elitemerries

De KWPN-database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. In deze online serie komt er iedere keer een andere statistiek aan bod. Deze week de hengsten met de meeste elitemerries.
25 juni 2017 | 19:05 Regio Tuigpaard Noord

Dameskampioenschap Noord voor Margreet Bosma en Wonder van de Ursahof

Vandaag was op het concours hippique in Wachtum de rubriek eenspannen tuigpaarden gereden door dames om het kampioenschap van Regio Noord een belangrijke rubriek. De titel ging naar de zeer ervaren rijdster Margreet Bosma die de vos van haar vader Wonder van de Ursahof presenteerde.
24 juni 2017 | 21:54 Regio Tuigpaard Noord

Haarsma herovert kampioenstitel Klavertje Drie

Vandaag vond op het schitterende terrein Tolhuispark in Dokkum het concours Hippique Dokkum en Omstreken plaats. Het VTN Kampioenschap Klavertje Drie en de nationale competitie waren er belangrijke rubrieken. Uilke Haarsma stuurde zijn prachtige vossen regelrecht naar het kampioenschap.
24 juni 2017 | 20:09 Regio Tuigpaard West

SK Asperen: Veulens in de meerderheid

Vandaag vond op de fokdag van de VWAV in Asperen de tweede en tevens laatste stamboekkeuring van Regio Tuigpaard West plaats. Deze fokdag met rij- en tuigpaarden wordt georganiseerd in samenwerking met KWPN Regio Tuigpaard West en Tuigpaard Promotie West. In totaal waren er 15 uitnodigingen voor de Centrale Keuring.
23 juni 2017 | 18:36 Regio Tuigpaard Oost

Dertien driejarige tuigpaardmerries door naar CK vanuit Ede

De Lokale Keuring in Ede was vanmiddag de tweede en laatste Lokale Keuring van de regio Oost, en de oogst stemde tevreden.
23 juni 2017 | 10:16

Programma Nationale Tuigpaardendag op hoofdlijnen bekend

Net als vorig jaar vinden de voorselecties van alle rubrieken plaats in één ring in de ochtend, om in de middag te knallen met alle finales.
22 juni 2017 | 08:38
Video
Regio Tuigpaard Noord

Nog één dag om uw veulen aan te melden voor de Tuigpaardveulenveiling

Vrijdag 23 juni is de laatste mogelijkheid om uw tuigpaardveulen aan te melden voor de Tuigpaardveulenveiling.
20 juni 2017 | 21:34 Regio Tuigpaard West

Ook regio West van start met keuringsseizoen tuigpaard

Als het keuringsseizoen voor tuigpaarden wordt geopend, dan gebeurt dat ook goed: naast de keuring van Oost in Wezep vanmorgen, stond vandaag voor de regio West een keuring op de planning en wel vanavond in Houten.
20 juni 2017 | 14:26 Regio Tuigpaard Oost

Positieve aftrap keuringsseizoen tuigpaard in Wezep

Vanmorgen kwamen de eerste driejarige tuigpaardmerries van dit seizoen in de keuringsbaan tijdens de Lokale Keuring van regio Oost in Wezep.
16 juni 2017 | 15:25

Kosteloos afstammingscontrole vader bij genoomtest

Nieuw dit jaar is dat bij het uitvoeren van de genoomtest nu ook de afstammingscontrole van de vader kosteloos wordt uitgevoerd.
16 juni 2017 | 08:51

Het KWPN Magazine is er weer!

Vandaag valt bij alle leden het KWPN Magazine weer op de mat. Uiteraard staat ook dit bewaarnummer weer boordevol mooie verhalen over sport en fokkerij.
13 juni 2017 | 16:29

Kijk op..de veulenregistratie

In de nieuwe online rubriek 'Kijk op..' lichten we iedere week een onderwerp uit. Deze week de veulenregistratie.
10 juni 2017 | 17:26 Regio Tuigpaard Zuid

KWPN-hengst Atleet wint ereklasse in Haps

Vandaag vond onder ideale weersomstandigheden de Fokpaardendag Haps plaats. Deze dag vormt het eerste gedeelte van de tweedaagse Land van Cuijkse Paardendagen. Traditiegetrouw waren op deze eerste dag ook de regionale tuigpaardrijders weer uitgenodigd.
8 juni 2017 | 10:50

KWPN Kampioenschappen vernieuwd!

Nu volop mogelijkheden voor hospitality en exposure tijdens de KWPN Kampioenschappen!
7 juni 2017 | 15:01 Regio Tuigpaard Noord

Afstammelingenkeuring tuigpaardhengsten dit jaar op twee dagen

Vorig jaar werd een relatief groot aantal tuigpaardhengsten goedgekeurd, waardoor ervoor is gekozen de afstammelingenkeuring over twee dagen te verdelen.
5 juni 2017 | 20:55 Regio Tuigpaard Noord

KWPN hengst Idol wint eerste competitiewedstrijd

Op het concours in Eext stond, naast diverse andere tuigpaardrubrieken, ook de eerste nationale competitiewedstrijd op het programma. De schimmelhengst Idol wist daarin vandaag het hoogst te scoren. CH Eext heeft een prachtige zandpiste aangelegd maar voor de tuigpaarden leek deze bodem vrij zwaar. Met name in de damesrubriek waar gebruik wordt gemaakt van een tweewielige wagen kwam dat extra tot uiting.
26 mei 2017 | 08:05

Meld je aan voor de keuring, Pavo Cup en Blom Cup!

Het keuringsseizoen staat voor de deur, tijd om uw paard(en) in te schrijven via Mijn KWPN.
25 mei 2017 | 22:16 Regio Gelderland

Pracht tuigpaardensport in Bennekom

De nieuwelingenrubriek op CH Bennekom is altijd een publiekstrekker maar de overige rubrieken leverden ook buitengewoon veel kijkplezier op. De jury kon kiezen uit diverse toppers en dat er soms meerdere mogelijkheden waren bleek uit de uitslag op het digitale scorebord waarop de individuele juryuitslag af te lezen was. Maar de meeste stemmen gelden.
25 mei 2017 | 19:42 Regio Gelderland

KWPN hengst Image HBC wint nieuwelingenklasse in Bennekom

In tuigpaardenland was het vandaag een belangrijke dag, op Hemelvaartsdag vindt in Bennekom namelijk sinds jaar en dag de officiële nationale nieuwelingenklasse plaats. Bennekom winnen wil elke tuigpaardrijder. Vandaag was het Harry van Middelaar die de roemruchte nieuwelingeklasse met Image HBC op zijn naam schreef. Er was bijzonder veel publiek naar Landgoed Hoekelum gekomen om deze mooie dag mee te beleven.
20 mei 2017 | 21:52 Regio Tuigpaard West

PrimeVal Varanno en PrimeVal Wizzkid’s Gonda tweespankampioen

Vandaag vond op de Uithof in Utrecht het eerste regionale kampioenschap plaats en dat was het gecombineerde tweespankampioenschap van de categorieën Midden West Zuid. Derk Jan Mekkes kon de kampioenstitel weer mee meenemen naar Groningen maar met een iets andere formatie dan vorig jaar.
17 mei 2017 | 13:32

Woensdag Weetjes: het verrichtingsonderzoek

De KWPN-database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. In deze online serie komt iedere week een andere statistiek aan bod. Deze week het verrichtingsonderzoek.
12 mei 2017 | 13:41

Samen naar een succesvolle tuigpaardveulenveiling!

Op zaterdag 12 augustus, tijdens de NTD, staat de Nationale Tuigpaardveulenveiling gepland. Ook u kunt uw tuigpaardveulen aanmelden voor de selectie voor de alweer vierde editie!
12 mei 2017 | 12:56

Foto's hengsten verrichtingsonderzoek online

Gisteren zijn alle dressuur-, spring- en Gelderse hengsten van het verrichtingsonderzoek op de gevoelige plaat gelegd door Sandra Nieuwendijk.
6 mei 2017 | 21:24 Regio Tuigpaard Oost

Hoofdrol voor Besterly Amadeus in ereklasse

Een pracht terrein, stralende zon, pracht kopnummers bij zowel de nationale als de regionale rijders, een goed getimed programma, Stichting Tuigpaardenconcours Doornspijk kan met een tevreden gevoel terugzien op haar alweer 36e editie. Zes rubrieken werden ingevuld door de nationale rijders waarvan drie gecombineerd met regionale rijders.
28 april 2017 | 08:52

Programma KWPN Kampioenschappen bekend

Van 12 tot en met 19 augustus vinden de KWPN Kampioenschappen plaats op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. De KWPN Kampioenschappen vormen het erepodium van de KWPN-fokkerij, een week vol sport en fokkerij!
27 april 2017 | 21:32
Regio Tuigpaard West

Brandy haalt ereklassewinst binnen op eerste buitenconcours

Het outdoor-tuigpaardenseizoen begon vandaag voor veel tuigpaardrijders in De Bilt. Het was een gecombineerd nationaal/regionaal concours waar bijzonder veel publiek op af was gekomen. De ereklasse is altijd een highlight op een concours. De hoofdrol was vandaag hierin voor Brandy.
26 april 2017 | 12:31

Video's ingeschreven tuigpaardhengsten online

Vorige week vrijdag werden de vierjarige Innovatief en de vijfjarige Hackney-hengst Bocellies Matteo goedgekeurd voor de KWPN-dekdienst. De video's van de ingeschreven hengsten vindt u op KWPN.tv.
23 april 2017 | 08:20
Regio Tuigpaard Noord

Geweldenaars Havana en Helandro B schitteren in Luttenberg

Op de goed bezochte Noordelijke Tuigpaardendag in Luttenberg waren, evenals op eerdere Indoor nieuwelingenevenementen dit jaar, kwaliteitsvolle debuterende tuigpaarden en dat is een zeer positieve ontwikkeling in de fokkerij. De finales van de nieuwelingenrubrieken waren prachtig maar de afsluitende rubriek om De Grote Prijs van Luttenberg, gewonnen door Emerson, was ook een hoogtepunt.
21 april 2017 | 18:46

Twee absolute topmerries uitschieters van kwaliteitsvolle IBOP tuigpaard

Na afloop van de eindbeoordeling van de tuigpaardhengsten werden negen tuigpaardmerries aangeboden in het kader van hun IBOP. Zeven merries slaagden.
21 april 2017 | 18:43

Innovatief en Bocellies Matteo toegevoegd aan hengstenstapel

Vanmiddag konden de Zepplin-zoon Innovatief en de Hackney-hengst Bocellies Matteo worden ingeschreven in het stamboek.
20 april 2017 | 13:37

Vrijdag eindpresentatie tuigpaardhengsten en IBOP in Ermelo

Morgen, vrijdag 21 april, doorlopen de drie in het kader van het verrichtingsonderzoek tuigpaard aanwezige hengsten hun examen. Aansluitend vindt de IBOP voor tuigpaardmerries plaats.
20 april 2017 | 10:00

KWPN'ers gezocht voor de Bereden Politie

Op zaterdag 6 mei organiseert de Bereden Politie in samenwerking met het KWPN een selectiedag voor mogelijke KWPN-politiepaarden op het KWPN-centrum in Ermelo.
20 april 2017 | 08:19

De Noordelijke Tuigpaarden Dag. Daar wil je toch bij zijn!

Na een prachtig jubileum van de Noordelijke Tuigpaarden Dag vorig jaar, staat op zaterdag 22 april aanstaande alweer de 26ste editie op de kalender.
17 april 2017 | 20:33
Regio Tuigpaard West

Gouden Zweep voor sterk optredende Helandro B

Tezamen met de familie Van der Maat en Hengstenhouderij Landzicht organiseerde KWPN Regio Tuigpaard West traditietrouw op tweede Paasdag weer een nieuwelingendag met ook rubrieken voor wedstrijdpaarden. Ook traditie is dat er altijd heel veel publiek komt naar Manege De Zilfia’s Hoeve in Houten. De sterk dravende Helandro B wist bij de nieuwelingen de ereprijs De Gouden Zweep te bemachtigen.
14 april 2017 | 10:11

Verrichtingsonderzoek tuigpaard vervolgt met drie hengsten

Gisteren werden de tuigpaardhengsten beoordeeld. Jesse James werd doorverwezen naar het volgende onderzoek.
12 april 2017 | 13:44

Laatste trainingsbeoordeling tuigpaardhengsten aanstaande donderdag

Op donderdag 13 april vindt de laatste trainingsbeoordeling vóór de eindpresentatie van de tuigpaardhengsten plaats.
11 april 2017 | 13:21

Foto's tuigpaarden verrichtingsonderzoek online

Sandra Nieuwendijk heeft de jonge hengsten op de gevoelige plaat gelegd. De foto's zijn terug te vinden in de mediaguide.
9 april 2017 | 10:05
Regio Tuigpaard Noord

Schitterende Ilanda beste nieuweling in Ambt Delden

De kwaliteit van de paarden in de oefenrubrieken voor nieuwelingen op de druk bezochte Twentse Tuigpaardendag in Ambt Delden was zeer goed te noemen. De overige tuigpaardrubrieken hadden fraaie koplopers maar daarnaast maakten ook de KWPN tuigpaardhengsten veel indruk op deze dag.
5 april 2017 | 16:59

Aanstaande vrijdag tussenbeoordeling tuigpaardhengsten

Op vrijdag 7 april is het alweer tijd voor de tussenbeoordeling voor de tuigpaardhengsten, die over de helft van hun aanlegtest zijn.
4 april 2017 | 16:27

Strijd mee om de Egbert Emmink Bokaal voor driejarige tuigpaardtoppers

Heeft u een talentvol driejarig tuigpaard in training? Geef hem of haar dan op voor de strijd om de Egbert Emmink Bokaal!
3 april 2017 | 09:03

Nederlands Kampioenschap Tweejarige Tuigpaardhengsten

De Warmbloedpaardenfokvereniging Oldebroek en omstreken organiseert dit jaar wederom haar Fokdag met een groot Tuigpaard- en Hackneyconcours: ‘Fokdag en Concours Zwaluwenburg’. Op deze dag zal er gestreden worden om het Nederlands Kampioenschap Tweejarige Tuigpaard hengsten aan de hand.
31 maart 2017 | 16:06

Verrichtingsonderzoek tuigpaarden zet voort met vier hengsten

Vanmiddag stond de aanlevering van de Hackney-hengst Bocellies Matteo op de planning, met aansluitend de eerste trainingsbeoordeling van de vier al aanwezige tuigpaardhengsten. Gastrijders Peter Stevens en Robbie van Dijk waren eveneens aanwezig om de hengsten te rijden en hun indrukken aan de commissie over te brengen.
30 maart 2017 | 10:24

Morgen aanlevering Bocellies Matteo en beoordeling tuigpaardhengsten

Op maandag 6 maart startten vier tuigpaardhengsten aan hun verrichtingsonderzoek van 50 dagen.
28 maart 2017 | 15:12

Aanmelding tuigpaard-IBOP van 21 april open!

Aansluitend aan de eindpresentatie van de tuigpaardhengsten, die op vrijdag 21 april plaatsvindt, staat de IBOP voor tuigpaardmerries op het KWPN-centrum in Ermelo gepland.
22 maart 2017 | 17:54

Voorbereidingen voor Nationale Tuigpaardendag al in volle gang!

De Nationale Tuigpaardendag is elk jaar één van de hoogtepunten voor de aangespannen sport en voor de tuigpaardfokkerij. De voorbereidingen van de 33e editie, die op zaterdag 12 augustus plaatsvindt, zijn alweer van start gegaan!
6 maart 2017 | 18:52

Voorjaarsonderzoek van start met vier tuigpaardhengsten en een Gelderse hengst

Vanmorgen vroeg al kon de hengstenkeuringscommissie Gelders paard de hengst Casaron groen licht geven voor zijn vijfdaags onderzoek, vanmiddag deed de hengstenkeuringscommissie tuigpaard hetzelfde voor vier tuigpaardhengsten. Hiermee is het voorjaarsonderzoek van 2017 van start.
3 maart 2017 | 13:47

Startlijst aanlevering en herkansing tuigpaardhengsten online

Aanstaande maandag 6 maart starten de aangewezen hengsten aan hun verrichtingsonderzoek. Hiervoor worden er drie in de baan verwacht. Daarnaast zijn er vijf hengsten aangemeld voor de herkansing in tuig. U bent van harte welkom op het KWPN-centrum om 13.00 uur!
2 maart 2017 | 13:46

Voorjaars-IBOP tuigpaard na afloop eindpresentatie verrichtingsonderzoek

Na afloop van de eindpresentatie van het verrichtingsonderzoek voor tuigpaardhengsten, die op vrijdag 21 april op het KWPN-centrum plaatsvindt, kunt u uw merrie aanbieden voor de IBO
27 februari 2017 | 13:45

Maandag 6 maart aanlevering tuigpaardhengsten en Gelderse hengst Casaron

Aanstaande maandag 6 maart worden de aangewezen tuigpaardhengsten en de Gelderse Casaron aangeleverd voor het verrichtingsonderzoek. Ook kunnen die dag tuigpaardhengsten worden aangeboden voor de herkansing in tuig.
4 februari 2017 | 17:16

Feest in ’s-Hertogenbosch

Vijf tuigpaardhengsten zorgden zojuist voor een feestje op de KWPN Stallion Show. Gedragen door een groots applaus showden vijf hengsten zich heel vrij en blij en dat viel bij het publiek bijzonder in de smaak.
4 februari 2017 | 16:09

Jaargang 2016 presenteert zich veel belovend

Ook diverse hengsten uit de jaargang 2016 kwamen zich presenteren tijdens de KWPN Stallion Show in ’s-Hertogenbosch. Hengstenkeuringscommissievoorzitter Johan Hamminga becommentarieerde deze talenten en hij kon een positief verhaal houden.
4 februari 2017 | 15:36

Eebert herovert titel

Eén van de hoogtepunten op de KWPN Stallion Show is altijd de strijd om de Oregon Trofee. Titelverdediger was Delviro HBC maar deze deftige hengst moest vandaag de eer laten aan de winnaar van 2015 Eebert. Zoals altijd leefde het publiek weer geweldig mee.
4 februari 2017 | 15:07

Twee driejarige tuigpaardhengsten en een vijfjarige Hackney-hengst aangewezen en Jesse James Kampioen

Vanmorgen vond tijdens de KWPN Stallion Show in ’s-Hertogenbosch de tweede bezichtiging van de tuigpaardhengsten plaats. Op 7 januari waren dertien hengsten vanuit de eerste bezichtiging in Ermelo doorverwezen, drie werden er vandaag aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.
29 januari 2017 | 10:19

Stallion Show: Wervelende show van vier top tuigpaardhengsten

Zaterdag 4 februari zal een viertal KWPN-tuigpaardhengsten een wervelende show brengen tijdens het middagprogramma op de KWPN Stallion Show in s’-Hertogenbosch. In het ochtendprogramma strijdt eerst een zestal KWPN-tuigpaardhengsten om de Oregon Trofee, maar in het middaggedeelte gaat het om een show.
18 januari 2017 | 13:54

Zes tophengsten in de strijd om de Oregon Trofee!

Op zaterdag 4 februari, de slotdag van de KWPN Stallion Show in 's-Hertogenbosch, is het de beurt aan de tuigpaardhengsten om het strijdtoneel te betreden. De Oregon Trofee is een jaarlijks terugkerend spektakel dat het publiek gegarandeerd op de banken krijgt.
18 januari 2017 | 11:32

Eén tuigpaardhengst naar nakeuring in Ermelo

Morgen, op donderdag 19 januari, vindt de nakeuring van de tuigpaardhengsten plaats. Een hengst werd hiervoor aangemeld.
7 januari 2017 | 22:02

Dertien tuigpaardhengsten door naar tweede bezichtiging

Vandaag vond in Ermelo de eerste bezichtiging van de tuigpaardhengsten plaats. 46 hengsten verschenen er voor de jury, 28 kregen een uitnodiging voor het tweede selectiemoment op deze dag en tenslotte werden er twaalf driejarigen en een vijfjarige Hackneyhengst doorverwezen naar de tweede bezichtiging in ’s-Hertogenbosch. Twaalf hengsten werden er ster verklaard.
5 januari 2017 | 11:32

Nog twee dagen tot de KWPN Hengstenkeuring Tuigpaard!

Nog twee dagen en dan is het zover: de KWPN Hengstenkeuring Tuigpaard trapt af als het eerste KWPN-evenement van het nieuwe jaar! Op zaterdag 7 januari staat alles in het teken van de hengstenselectie en het programma wordt omlijst met diverse leuke shows en presentaties.
2 januari 2017 | 14:05

Oudere tuigpaardhengsten beoordeeld op nafok

De Hengstenkeuringscommissie Tuigpaard heeft onlangs de oudere tuigpaardhengsten beoordeeld die daarvoor reglementair in aanmerking kwamen.
18 december 2016 | 08:50

Meeste stemmen voor Julius van Hapert

In aanloop naar de eerste bezichtiging van de KWPN tuigpaardhengstenkeuring in Ermelo, waar op 7 januari zo’n 50 jongen hengsten worden verwacht, was er gisteravond in Manege Bullen Enk in Hulshorst een oefengelegenheid voor deze jonge hengsten. 23 hengsten werden er gepresenteerd op deze altijd druk bezochte, sfeervolle avond waar het publiek fungeert als jury.
16 december 2016 | 10:19

Vierspanmenner Theo Timmerman komt naar KWPN Hengstenkeuring Tuigpaard!

We zijn er trots op dat we Theo Timmerman een plek kunnen bieden tijdens het aantrekkelijke programma van de KWPN Hengstenkeuring Tuigpaard op 7 januari 2017 in Ermelo. Afgelopen zomer tijdens het Wereldkampioenschap wist Timmerman naast zijn zoveelste teamgoud ook individueel knap vijfde te worden.
13 december 2016 | 16:03

Maar liefst 50 tuigpaardhengsten naar eerste bezichtiging

Afgelopen weekend sloot de inschrijving voor de eerste bezichtiging van de tuigpaardhengsten, die op zaterdag 7 januari in Ermelo op de kalender staat. Nadat vorig jaar het aantal inschrijvingen sterk was gestegen staan we er in 2017 wederom wat betreft aanmeldingen beter voor.
5 december 2016 | 16:15

Let op: inschrijven Hengstenkeuring Tuigpaard tot en met donderdag!

Heeft u uw hengst nog niet aangemeld voor de KWPN Hengstenkeuring Tuigpaard op 7 januari 2017? Doe dat dan snel, want de inschrijving sluit donderdag 8 december.
16 november 2016 | 12:56

Het jaar 2017 begint goed met de KWPN Hengstenkeuring Tuigpaard!

In de Amaliahal van het Nationaal Hippisch Centrum kan het publiek naast de eerste bezichtiging van de tuigpaardhengsten ook vele shows en presentaties verwachten.
28 oktober 2016 | 23:12

Zwierige Helena Jerina scoort het hoogst

Vanmiddag legden in het KWPN-centrum in Ermelo dertien tuigpaardmerries de IBOP-test af. In totaal behaalden acht merries 75 of meer punten, het minimum aantal om voor het predicaat keur in aanmerking te komen.
17 oktober 2016 | 14:15

Meld uw tuigpaardhengst aan voor de eerste bezichtiging

De eerste bezichtiging van de tuigpaardhengsten begint traditiegetrouw in het eerste weekend van januari. Eigenaren van tuigpaardhengsten kunnen hun hengsten aanmelden via MIJN KWPN.
11 oktober 2016 | 10:52

Inschrijving eerste bezichtiging tuigpaardhengsten geopend

Het is vanaf nu mogelijk uw hengst aan te melden voor de eerste bezichtiging voor tuigpaardhengsten, die op zaterdag 7 januari in Ermelo plaatsvindt.
24 september 2016 | 11:11

ETD Nijkerk zeer sfeervol tuigpaardenfestijn

Na twee edities in Ermelo werd de Ermelose Tuigpaardendag dit jaar gehouden in Nijkerk bij Manege Luxool. De rubrieken kenden allen een goede bezetting en er waren zelfs alweer nieuwelingen, een teken dat de rijders de blik al op volgend seizoen hebben gericht.
17 september 2016 | 23:00

Bud de Gooyer Kampioen met Alwin en Zyon

Traditie in Hoogland is de rubriek voor tweespannen voor de oogstwagen om de kampioenstitel, een rubriek die bij het publiek altijd zeer in de smaak valt. Bud de Gooyer is met zijn span altijd van de partij in Hoogland in deze rubriek en nu was het kampioenschap voor hem.
17 september 2016 | 21:39

Wendelrose en Brandy Kampioenen in Hoogland

De Paardensportdag Hoogland staat geheel in het teken van de aangespannen sport. Op het prachtige ruime terrein komen de tuigpaarden goed tot hun recht. Naast het kampioenschap fokmerries was de nieuwe showrubriek Hooglands Paradepaard een hoogtepunt.
10 september 2016 | 21:29

Bommelsteyns Hubert Kampioen vierjarige tuigpaarden

Op het prachtige concours in Luttenberg kwamen veel toptuigpaarden in de baan. Geweldige was de strijd om het VTN Kampioenschap voor vierjarige tuigpaarden. Bommelsteyns Hubert is dit seizoen nog niet geklopt en ook nu hoefde deze hengst niemand voor zich te dulden.
8 september 2016 | 14:34

Paarden met Nationale kwaliteit tijdens tuigpaardkeuring Amerika

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 september vond in Amerika de keuring voor tuigpaarden plaats.
7 september 2016 | 09:48

IDS 18: Manno, kroniek van een legende

‘Tuigpaarden zijn emotie’ is een gevleugelde uitspraak in de tuigpaardenwereld. In dit nummer blikken we vanaf pagina 40 terug op de levensloop van Manno, een tuigpaard dat met zijn imposante voorkomen zelfs bij outsiders op het netvlies gebrand blijft staan.
3 september 2016 | 21:25

Jan Jordans met zijn randem VTN Kampioen

Vandaag stond op CH Drogeham het VTN kampioenschap randems op het programma. Daarnaast waren er diverse rubrieken waarin mooie toppaarden. Aan het einde van de dag ging de Grote Prijs van Drogeham naar Besterly Eribo met Renate Veerman.
30 augustus 2016 | 12:17

Tuigpaardhengst Hertog Jan en Hackney-hengst Sir Arie gehandhaafd

Naar aanleiding van de afstammelingenkeuring op dinsdag 23 augustus heeft de hengstenkeuringscommissie tuigpaard geadviseerd de hengsten Hertog Jan en Sir Arie te handhaven voor de fokkerij.
27 augustus 2016 | 22:49

Grenadier tweemaal op kop op de Grote Markt

Traditie bij CH Groningen is de paardenkeuring op de Grote Markt midden in de stad Groningen. Het is een keuring waarbij de paarden op een aangelegde zandbaan zowel aan de hand als aangespannen worden beoordeeld. Grenadier van Stal van der Velde was twee keer de beste.
27 augustus 2016 | 21:50

Dansende Amadeus Nederlands Kampioen ereklasse

Op het schitterende concours ’t Peerdespul 2016 in Het Stadspark in Groningen was de strijd om het Nederlands Kampioenschap ereklasse een absoluut hoogtepunt. Tevens ontvangt de winnaar van de ereklasse de wisselprijs De Zilveren Martini Toren. Het was Leendert Veerman die met zijn Besterly Amadeus dit dubbele succes behaalde.
24 augustus 2016 | 13:51

Inschrijving voor IBOP tuigpaard geopend *VIDEO*

Op vrijdag 28 oktober heeft u de mogelijkheid uw tuigpaardmerrie aan te bieden voor de IBOP op het KWPN-centrum in Ermelo.
23 augustus 2016 | 19:10

Samenvatting rapportages afstammelingenkeuring Sir Arie en Hertog Jan bekend

Vandaag beoordeelde de hengstenkeuringscommissie tuigpaard, bestaande uit voorzitter Johan Hamminga, Lammert Tel en Gert-Jan Hermanussen, veulens van de hengsten Sir Arie en Hertog Jan in het kader van de afstammelingenkeuring. Onderstaand een beknopte samenvatting.
22 augustus 2016 | 15:34

Morgen afstammelingenkeuring Sir Arie en Hertog Jan

Morgen vindt de afstammelingenkeuring van de tuigpaardhengsten Hertog Jan en Sir Arie plaats.
20 augustus 2016 | 20:12

Berino, Zilver D en Primeval-span Atlanta/ Wizzkid’s Gonda Hippiade kampioenen

Vandaag vond bij Manege De Nieuwe Heuvel in Lunteren De Hippiade voor de tuigpaarden plaats. Het zijn kampioenschappen waaraan de besten uit de regio’s mogen deelnemen.
15 augustus 2016 | 23:30

Koning van de tuigpaardfokkerij Manno overleden *VIDEO*

De meest invloedrijke tuigpaardhengst die de Nederlandse fokkerij ooit heeft gekend, is overleden.
15 augustus 2016 | 08:11

Omroep Gelderland maakt prachtreportage Nationale Tuigpaardendag *VIDEO*

Omroep Gelderland was afgelopen zaterdag in Ermelo en maakte een prachtige reportage van de Nationale Tuigpaardendag. Een mooie impressie die de sfeer en beleving van de afsluitende dag van de KWPN Kampioenschappen schitterend weergeeft.
13 augustus 2016 | 20:45

Nationale Tuigpaardendag prachtdag met geweldige kampioenen

De Nationale Tuigpaardendag in Ermelo trok zoals altijd weer heel veel publiek.
11 augustus 2016 | 20:39

Het is bijna zover: aanstaande zaterdag de Nationale Tuigpaardendag!

Aanstaande zaterdag 13 augustus is het dan zover: de 32e Nationale Tuigpaardendag sluit de week KWPN Kampioenschappen in stijl af.
9 augustus 2016 | 17:31

KWPN hengst Atleet kampioen regio Noord

De KWPN tuigpaardhengst Atleet wist dit jaar twee kampioenschappen te behalen. Wim Cazemier en zijn nichtje Sanne Welling reden de hengst naar deze eretitels.
7 augustus 2016 | 11:19

Sportrubrieken om van te watertanden tijdens Nationale Tuigpaardendag

De beste ereklassepaarden zijn uitgenodigd om zich met elkaar te meten en een gooi te doen naar de Renovo Schaal. Daarnaast zorgen de merries in tuig in de diverse leeftijdsklassen zorgen gezamenlijk voor een prachtige strijd die uiteindelijk resulteert in de finale van de dag: de strijd om de Greet Bergstra Bokaal en de titel Topsportmerrie van het jaar.
6 augustus 2016 | 22:46

Vierspan van Haarsma VTN kampioen

Vandaag stonden op CH Rijs het VTN kampioenschap vierspannen en de finale van de nationale competitie op het programma. De vier vossen van Uike Haarsma en de hengst Hubert van Jaap van der Meulen schreven deze rubrieken op hun naam.
6 augustus 2016 | 13:06

Hengsten leveren slag om de Manno Trofee tijdens Nationale Tuigpaardendag

Wie zal de Manno Trofee deze keer mee naar huis gaan nemen? Tijdens de Nationale Tuigpaardendag op zaterdag 13 augustus beslechten vijf KWPN-hengsten de strijd om deze gewilde Trofee. Ook de jongste garde is present: bijna alle dit voorjaar goedgekeurde hengsten geven acte de présence.
5 augustus 2016 | 10:47

NTD: De beste tuigpaardveulens, -merries en -hengsten verzameld in Ermelo

Over iets meer dan een week verzamelt heel tuigpaardminnend Nederland zich op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo om te komen kijken naar de nationale top als het gaat om tuigpaardmerries, -hengsten en dit jaar voor het eerst ook -veulens.
3 augustus 2016 | 21:01

Anneke en Business voor de vierde keer Kampioen

Vandaag was de rubriek eenspannen tuigpaarden gereden door dames op CH Buitenpost een heel belangrijke rubriek. Het ging om het kampioenschap. Het lukte Anneke om voor de vierde keer kampioen te worden met deze vos.
3 augustus 2016 | 11:55

Bekijk nu de topcollectie van de Nationale Tuigpaardveulenveiling! *VIDEO*

Ook dit keer heeft de selectiecommissie van de Nationale Tuigpaardveulenveiling een hele bijzondere collectie tuigpaardveulens voor u samengesteld. Zorgt u dat u de nieuwe eigenaar bent?
3 augustus 2016 | 10:04

KWPN-goedgekeurde Hackney-hengst Sir Arie Nederlands Kampioen

Maandag vond in Opmeer het Nederlands Kampioenschap grotemaat Hackney’s ereklasse plaats. Het was de dit voorjaar door het KWPN erkende en ingeschreven grotemaat Hackney-hengst Sir Arie van André Veltkamp die met de eresjerp huiswaarts ging.
1 augustus 2016 | 22:42

Gardenia HBC Kampioen vijfjarige tuigpaarden

Op CH Opmeer stonden vandaag het kampioenschap voor vijfjarige tuigpaarden en het kampioenschap voor Klavertje Drie aanspanningen op het programma. De Klavertje Drie titel was voor Stal Mekkes.
30 juli 2016 | 20:26

Berino en Heideroos kampioenen in Hellendoorn

CH Hellendoorn heeft een aantal enthousiaste jonge tuigpaardmensen in het bestuur die zelf ook actief zijn in de paardensport. Zij weten op een knus plekje in Hellendoorn alweer een aantal jaren een pracht concours van de grond te krijgen met altijd hoogtepunten.
29 juli 2016 | 23:05

Ook aangespannen rubrieken op CK Noord in Norg

De aangespannen rubrieken vormden op CK Norg mooie intermezzo’s. Het publiek leefde goed mee en had duidelijk z’n favorieten waarvoor dan veel applaus.
29 juli 2016 | 22:12

CK Regio Tuigpaard Noord: schitterende Gesiena Algemeen Kampioen

De Regio Noord kwam sterk voor de dag: negen driejarigen, zeven tweejarigen, zes keur/elitemerries en zes veulens mogen Noord vertegenwoordigen op de Nationale Tuigpaarden. Kampioen bij de driejarigen werd de Urgent-dochter Itasja en Algemeen Kampioen werd de Atleet-keurdochter Gesiena.
27 juli 2016 | 12:21

Evert V en Fokkelien prolongeren titel

Op CH Norg vullen de noordelijke rijders ook altijd diverse rubrieken in en ook zij brachten mooie paarden in de baan. In categorie Noord zijn de tuigpaard rubrieken altijd best bezet waarbij de rubriek fokmerries natuurlijk heel waardevol.
27 juli 2016 | 11:02

Besterly Amadeus en Besterly Eribo tandemkampioen

Het middag/avondconcours in Norg gisteren was weer geweldig. Het is al jaren een uniek evenement maar de belangstelling lijkt elk jaar nog weer groter te zijn. Naionale- en regionale rijders worden er uitgenodigd en voor beide stond een kampioenstitel op het programma.
25 juli 2016 | 11:01

Nationale Tuigpaarden Keuring België: sfeervolle gevarieerde dag

Gisteren vond in België in Manège Hippos in Puurs de 23e Nationale Tuigpaarden Premie Keuring plaats. De dag, die mede georganiseerd wordt door Thomas van der Weiden, trok meer publiek dan vorig jaar trok en naast de keuringsrubrieken waren er ook diverse aangespannen rubrieken en fraaie showblokken
23 juli 2016 | 21:09

KWPN-hengst Fantijn Nederlands kampioen

Vanavond vond op het prachtige complex van CH De Wolden in Zuidwolde de strijd om het Nederlands Kampioenschap dekhengsten plaats, een nieuw initiatief om deze wedstrijd op een pracht rijpaardenevenement als CH De Wolden te verrijden.
19 juli 2016 | 15:03

U komt toch ook naar de Nationale Tuigpaardendag?

De Nationale Tuigpaardendag staat al jaren als hét Tuigpaardenfeest van het Jaar in de agenda van alle tuigpaardliefhebbers. Nog steeds is de Nationale Tuigpaardendag de drukst bezochte dag van de KWPN Kampioenschappen.
18 juli 2016 | 14:49

Kampioenschap Dekhengsten tuigpaard tijdens CH De Wolden

Het internationale concours De Wolden kent een extra mooi slotweekend dit jaar. Op zaterdagavond strijden zeven tuigpaardhengsten om het Kampioenschap Dekhengsten. Mis het niet!
17 juli 2016 | 11:00

Wizzkid’s Gonda en Atlanta met Derk Jan Mekkes kampioen

Stichting “De Gouden Bolhoed” is een nieuwe organisatie bestaande uit een groep enthousiaste tuigpaardliefhebbers die als doel hebben een jaarlijks terugkerend tuigpaardenconcours in de provincie Utrecht te genereren.
17 juli 2016 | 10:57

Henk Hammers wint eerste Gouden Bolhoed

De rijders van de twee hoogst geplaatste paarden van de hoge limietklasse en de ereklasse worden uitgenodigd voor deelname aan de strijd om de Gouden Bolhoed, een wedstrijd waarbij een rijderswissel plaats vindt en waarbij het om de presentatie van de rijder gaat.
14 juli 2016 | 09:47

Vergeten in te schrijven voor de Egbert Emmink Bokaal? Doe het dan nu!

Inschrijven voor de Egbert Emmink Bokaal is nog steeds mogelijk! Vorig jaar was het NMK-kampioene Heidelien die tijdens de Nationale Tuigpaardendag de Egbert Emmink Bokaal won in handen van Robbie van Dijk. Heeft u haar opvolger in training? Doe dan mee met de voorselectie!
12 juli 2016 | 23:07

SK Harich: negen driejarigen naar CK, tweejarige Johannalina Algemeen Dagkampioen

Vandaag vond in Harich voor Regio Tuigpaard Noord de derde stamboekkeuring plaats. Met een uitzending van twee tweejarigen, negen driejarigen, vier vier t/m zevenjarigen en tien veulens naar de CK werd het een rijke oogst.
2 juli 2016 | 22:46

Sublieme Wendelrose Kampioen fokmerries Regio Tuigpaard West

Op de CK Regio Tuigpaard West in Houten vormden vandaag de aangespannen rubrieken een belangrijk onderdeel, een pracht combinatie van sport en fokkerij. Diverse rubrieken hadden fraaie koplopers. Zo ook de rubriek fokmerries om het Kampioenschap West. Wendelrose was titelverdedigster en vandaag kwam haar titel niet in gevaar. Zij bleef de regie voeren, zonder één misse pas stevende ze regelrecht op haar derde titel af.
2 juli 2016 | 20:52

Manno-dochter Iowa Algemeen Kampioen op CK Regio Tuigpaard West

Vandaag was in Houten de eerste Centrale Keuring voor de fokrichting tuigpaarden. Vier veulens, drie tweejarige merries, vijf driejarige merries en twee keur/elitemerries werden er aangewezen voor de Nationale Tuigpaardendag.
1 juli 2016 | 23:29

SK Mariënheem: vier driejarige merries naar CK

Vanavond vond voor Regio Tuigpaard Noord in Mariënheem de eerste stamboekkeuring plaats. De grote zandpiste van Manege Bartels leent zich daar uitstekend voor. Naast vier driejarigen werden er nog vier tweejarige merries en twee veulens aangewezen.
29 juni 2016 | 15:26

Vergeet niet in te schrijven voor het KWPN-kampioenschap driejarige tuigpaarden!

Vorig jaar was het NMK-kampioene Heidelien (Cizandro uit Udelien ster v.Fabricius, fokker G. Wijnne uit Nunspeet) die tijdens de Nationale Tuigpaardendag de Egbert Emmink Bokaal won in handen van Robbie van Dijk. Heeft u haar opvolger in training?
25 juni 2016 | 19:59

KWPN-hengst Fantijn kampioen zesjarige tuigpaarden.

Vanmiddag werd tijdens CH Dokkum het VTN Kampioenschap voor zesjarige tuigpaarden verreden. In Dokkum werd ook gebruik gemaakt het nieuwe digitale keuringssysteem waarmee op een aantal grote concoursen dit jaar ervaring wordt opgedaan. De rubriek zesjarigen was niet groot maar kreeg een zeer sterke winnaar.
24 juni 2016 | 23:01

SK Liempde: alle vier driejarigen naar CK

Vanavond vond voor Regio Tuigpaard Zuid de eerste en enige stamboekkeuring plaats in Liempde. Vanmiddag werd besloten deze keuring vanwege slechte omstandigheden van de keuringsbaan in Boxtel naar het nabij gelegen Liempde te verplaatsen en die locatie voldeed prima. Ook hier was er voor alle driejarigen weer een aanwijzing voor de CK.
22 juni 2016 | 16:55

Inschrijving Nationale Tuigpaardendag geopend!

Op zaterdag 13 augustus aanstaande is de 32e Nationale Tuigpaardendag de afsluiting van de KWPN Kampioenschappen. Voor de aangespannen rubrieken en de rubriek tweejarige hengsten kunt u nu inschrijven via het inschrijfformulier.
21 juni 2016 | 15:16

SK Wezep: alle merries door naar CK

Vanmorgen was in Wezep de eerste stamboekkeuring voor Regio Tuigpaard Oost. Even als onlangs in Dalem (Regio West) werden ook nu alle driejarige merries (10) alsmede de oudere merrie aangewezen voor de CK. Eén elite merrie was gekomen om de alternatieve IBOP af te leggen. Zij verhoogde daarmee ruimschoots haar reeds bestaande reguliere IBOP puntentotaal. Met nog eenmaal zo’n fraaie score vervalt haar oude IBOP score.
20 juni 2016 | 14:38

Datum afstammelingenkeuring Hertog Jan en Sir Arie bekend

De afstammelingenkeuring voor de tuigpaardhengst Hertog Jan en de Hackney-hengst Sir Arie staat gepland op dinsdag 23 augustus.
 
€ 60,65 per jaar

Halfjaarslidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners


Het KWPN maakt gebruik van cookies

Wij vragen uw akkoord voor het gebruik van cookies op onze website. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid.

Cookiebeleid