Rijpaard (springen en dressuur)


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen
26 augustus 2021 | 18:30

KWPN in Tokio #8 | Sandra Maakenschijn over Jillz Geuzenhof: “Als veulen was hij al apart, hij was heel attent en wilde altijd lopen”

Vandaag, donderdag 26 augustus, gaan de Paralympische Spelen dressuur van start. Sophie Wells komt voor Engeland uit en had de keuze tussen de KWPN gefokte Jillz Geuzenhof (Charmeur uit Mystiek keur, pref, pres, van Fruhling) en de NRPS-gefokte Don Cara M (v.Don Jovi). Het KWPN is in gesprek gegaan met de fokker van Jillz Geuzenhof, Sandra Maakenschijn vertelt hoe hij als veulentje was.
25 augustus 2021 | 15:24

Paralympische Spelen in de startblokken

In Tokyo gaat morgen de paradressuur op de Paralympische Spelen van start. De para-dressuurruiters beginnen met de individuele proef, 22 KWPN-paarden zullen deelnemen aan deze wedstrijd.
24 augustus 2021 | 12:00

KWPN in Tokio #7 | Edgar Meijer over Edgar M: “Hij doet iets wat een ander niet kan”

Edgar M (Marlon uit Aramee ster van Arezzo VDL) kwam onder de Braziliaanse ruiter Marlon Zanotelli uit op de Olympische Spelen in Tokio. Fokker en naamgenoot Edgar Meijer vertelt trots over dit bijzondere paard.
13 augustus 2021 | 12:00

KWPN in Tokio #6 | Grietje de Boer over Goliath: “Een eventingpaard fokken, daar hebben we nooit bij stil gestaan”

Voor Brazilië heeft Carlos Parro de KWPN gefokte Goliath (Belisar uit Octa stb keur, van Chello III VDL) uitgebracht op de Olympische Spelen in Tokio. Dat hun fokproduct het zo ver zou schoppen, dat hadden fokkers Grietje en Jannes de Boer niet verwacht.
8 augustus 2021 | 18:45

KWPN in Tokio #5 | Tim Lips over Brent: “De cross, dat is het meest zijn ding”

De KWPN-gefokte Brent (Pharaon uit Vernice PROK van Phin Phin) was als reservepaard geselecteerd voor de eventing op de Olympische Spelen in Tokio. Sun Huadong heeft hem weten te kwalificeren voor zijn land China.
7 augustus 2021 | 13:54

OS Tokio: Nederland eindigt als vierde in landenwedstrijd

De Nederlandse springruiters zijn, met een magistrale nulrit van Harrie Smolders en Bingo du Parc, op de vierde plaats geëindigd. Zweden en Amerika gaan nog strijden om het goud en zilver.
6 augustus 2021 | 14:54

OS Tokio: Nederland toch geplaatst voor morgen

Het was een beetje een slagveld vandaag in de eerste ronde van de landenwedstrijd. De Nederlanders kwamen uit op 13/5/8 en hebben zich als negende land geplaatst.
6 augustus 2021 | 14:02

OS Tokio: Houtzager/Dante vijf strafpunten

Een goed resultaat zit er voor het Nederlandse team in Tokio niet meer in. Na de 13 strafpunten van Greve, moesten Marc Houtzager en Sterrehof’s Dante N.O.P. (v.Canturano) er vijf laten noteren.
6 augustus 2021 | 13:52

OS Tokio: ook erkende Quabri de L’Isle vijf strafpunten

Lange tijd leek Pedro Veniss op een foutloze af te stevenen met de KWPN-erkende hengst Quabri de L’Isle, maar in de laatste lijn moesten ze toch vijf strafpunten laten noteren.
6 augustus 2021 | 13:44

OS Tokio: vijf strafpunten voor erkende Vancouver de Lanlore

Als tweede starter voor Frankrijk kwam Pénélope Leprevost zojuist met vijf strafpunten over de finish met de KWPN-erkende hengst Vancouver de Lanlore (v.Toulon).
6 augustus 2021 | 12:48

OS Tokio: VDL Edgar M gaat foutloos met Zanotelli

Marlon Zanotelli heeft voor Brazilië zojuist een voortreffelijke job gedaan door met VDL Edgar M (v.Arezzo VDL) geheel foutloos te blijven in de delicate landenwedstrijdproef.
5 augustus 2021 | 21:00

OS Tokio: morgen eerste onderdeel van de landenwedstrijd

Morgen om 12.00 uur Nederlandse tijd staat de landenwedstrijd voor de springsport op het programma op de Olympische Spelen. Daarin komen acht KWPN’ers aan de start.
4 augustus 2021 | 15:13

KWPN-merrielijnen op podium in Tokio

De individuele medaillewinnaars hebben stuk voor stuk een Nederlands tintje. Naast de gouden Explosion W, komt ook zilveren H&M All In uit een KWPN-moederlijn en bronzen Beauville Z uit een KWPN-moeder.
4 augustus 2021 | 13:59

OS Tokio: EXPLOSION W WINT GOUD, Maikel brons!!!

Abnormaal!! Ze hebben het ‘gewoon’ geflikt! Ben Maher heeft alle verwachtingen waargemaakt door met zijn legendarische Explosion W individueel goud te winnen. Maikel van der Vleuten pakt brons!
4 augustus 2021 | 13:24

OS Tokio: Explosion W plaatst zich voor barrage!!

Wát een finale, wát een combinatie: Ben Maher plaatste zich zojuist als laatste starter voor de zeskoppige barrage van de individuele finale! Met zijn fenomenale Explosion W deed hij wat er van hem verwacht wordt: foutloos springen.
4 augustus 2021 | 13:21

OS Tokio: Maikel van der Vleuten gaat nul!

Met alle druk op zijn schouders hield Maikel van der Vleuten zijn hoofd koel en schudde met de Bustique-zoon Beauville Z een fantastische nulrit uit zijn mouw. Tot nu toe zijn er vijf duo’s geplaatst voor de barrage.
4 augustus 2021 | 12:33

OS Tokio: 13 strafpunten voor Houtzager/Dante

Het zat niet helemaal mee in de individuele finale voor Marc Houtzager en Sterrehof’s Dante N.O.P. (v.Canturano). Gister foutloos maar vandaag drie foutjes. Straks komt voor Nederland nog Maikel van der Vleuten aan de start.
4 augustus 2021 | 12:12

OS Tokio: twee foutjes voor Galanthos SHK

Ondanks dat er twee balkjes vielen, leverde de pas tienjarige Galanthos SHK zojuist een goede prestatie in de individuele finale. Onder Mouda Zeyada toonde de Arthos R-zoon veel kwaliteit.
3 augustus 2021 | 15:56

OS Tokio: vier KWPN’ers naar individuele finale

Explosion W, Sterrehof’s Dante N.O.P., Dsarie en Galanthos SHK: deze vier KWPN’ers hebben zich zojuist geplaatst voor de individuele finale op de Olympische Spelen in Tokyo.
3 augustus 2021 | 15:39

OS Tokio: Houtzager en Van der Vleuten naar finale

Maikel van der Vleuten heeft met zijn Bustique-nakomeling Beauville Z de eer hoog gehouden in het eerste onderdeel, en zich net als Marc Houtzager met Dante geplaatst voor de individuele finale.
3 augustus 2021 | 15:23

OS Tokio: Houtzager en Sterrehof’s Dante foutloos!

Nadat Willem Greve een kostbaar foutje maakte, kon Marc Houtzager zojuist wel knap foutloos blijven met Sterrehof’s Dante N.O.P. (v.Canturano) en lijkt daarmee geplaatst voor de finale.
3 augustus 2021 | 14:29

OS Tokio: een springfout voor VDL Edgar M (v.Arezzo VDL)

Marlon Zanotelli leek goed op weg met de over veel vermogen beschikkende Arezzo VDL-zoon VDL Edgar M, maar liet toch een springfoutje noteren. Dat lijkt de streep door de individuele finale.
3 augustus 2021 | 13:59

OS Tokio: Explosion W bevestigt favorietenrol met foutloze rit

Als torenhoge favorieten voor individueel eremetaal, leverden Ben Maher en Explosion W (v.Chacco-Blue) zojuist een uitstekende foutloze rit. Daarmee pakten ze gelijk de leiding.
3 augustus 2021 | 13:46

OS Tokio: ook Dsarie (v.Veron) finisht met één tijdstrafpunt

In navolging op Galanthos SHK, finishte zojuist ook Beat Mändli met Dsarie (v.Veron) met één tijdstrafpunt in het eerste springonderdeel. Daarmee is kwalificatie voor de finale nog niet zeker.
3 augustus 2021 | 12:38

OK Tokio: voortreffelijke start voor Galanthos SHK

Het eerste springonderdeel is om 12.00 uur Nederlandse tijd van start gegaan en voor de Egyptenaar Mouda Zeyada bleek het een sterke start. Met de tienjarige Galanthos SHK finishte hij met één tijdstrafpunt.021
2 augustus 2021 | 13:47

OS Tokio: Oppermachtig Engeland wint eventing goud

De Britten hebben overtuigend het Olympisch goud weten binnen te slepen bij de eventing. Met bijna 14 punten verschil wisten zij de Australiërs van zich af te houden. Frankrijk behield haar bronzen positie. In de individuele strijd is Julia Krajewski na een grandioze nulronde Oliver Townend voorbij. Alle ruiters met minder dan 40 strafpunten strijden zo meteen nog voor de individuele klassering.
1 augustus 2021 | 01:18

OS Tokio: Geen succes voor de Nederlandse amazones

In de cross op de Olympische Spelen in Tokyo konden Janneke Boonzaaijer en Merel Blom beiden niet overtuigen. Janneke kreeg te maken met een gebroken safety-pin maar maakte de cross toch nog af met de nodige tijdfouten. Later bleek zij te zijn uitgesloten. Merel Blom moest de cross op tweederde van het parcours verlaten. Engeland leidt de strijd om de teammedailles.
31 juli 2021 | 10:11

OS Tokio: Merel Blom naar goede uitgangspositie, Jung op kop

Vannacht kwam de derde en laatste groep eventingruiters aan start voor hun dressuur. Merel Blom zette met The Quizmaster een nette proef neer goed voor 31.30 strafpunten. Michael Jung gaat na het eerste onderdeel op kop.
30 juli 2021 | 16:12

OS Tokio: Janneke Boonzaaijer naar voorlopige 21e plaats

Op de eerste dag van de eventing dressuur kwam Janneke Boonzaaijer aan start met haar Champ de Tailleur. Ze wisten een nette dressuurproef neer te zetten voor 33 strafpunten. Ze staat hiermee op een voorlopige 21e plaats.
29 juli 2021 | 21:30

VDL Stud levert Olympische paarden in Tokyo

Een drietal springpaarden dat komende weken deelneemt aan de Olympische Spelen in Tokyo, is rechtstreeks afkomstig van de VDL Stud uit Bears, de wereldberoemde fokkerij van Wiepke van de Lageweg en zonen.
29 juli 2021 | 11:44

Bondscoach Andrew Heffernan: ‘Interessante cross’

Met het goedkeuren van The Quizmaster en Champ de Tailleur van Merel Blom en Janneke Boonzaaijer zijn hun Olympische Spelen begonnen. Op zondag is de cross.
29 juli 2021 | 09:12

OS Tokio: Nederlandse eventingpaarden goed door keuring

Voor de twee Nederlandse eventingruiters die in actie komen bij de Olympische Spelen is de wedstrijd nu ook echt begonnen. The Quizmaster van Merel Blom en Champ de Tailleur van Janneke Boonzaaijer presenteerden zich overtuigend tijdens de eerste veterinaire keuring.
28 juli 2021 | 19:34

OS Tokio: KWPN’er Gio wint brons

Als laatste onderdeel voor de dressuur stond vandaag de kür op muziek op het programma. Als één na laatste kwam Charlotte Dujardin in de baan met haar Gio. Deze liep een nagenoeg foutloze proef en won daarmee inidividueel brons met 88.543%.
28 juli 2021 | 13:30

OS Tokio: *LIVE* Kür op muziek

Als laatste onderdeel van de dressuur staat vandaag de kür op muziek op het programma. 18 paarden staan op de startlijst van deze rubriek waarvan de helft, 9 paarden, KWPN'ers zijn.
27 juli 2021 | 19:44

OS Tokio: Alex is trots op zijn team

Concurrentie is sterker geworden, maar wij hebben ook goede paarden
27 juli 2021 | 18:16

OS Tokio: Hele fijne stukken met Total US

Edward behaalde van de Nederlandse ruiters de hoogste score met Glock’s Total US: “Ik ben er heel blij mee, met hoe het ging vandaag. Oké, hij sprong een keer verkeerd aan in galop, maar voelde ook hele stukken zo fijn."
27 juli 2021 | 17:08

OS Tokio: Hans Peter blij met Dream Boy

Nu nog genieten van onze kür op muziek!
27 juli 2021 | 16:21

OS Tokio: Tevredenheid overheerst bij Marlies

Marlies heeft genoten van haar avontuur met Go Legend
27 juli 2021 | 08:30

OS Tokio: *LIVE* Alles beslissende finale om de teammedailles

Vandaag wordt de finale van de landenwedstrijd voor de dressuurruiters in Tokio verreden. In de Grand Prix Special starten de landen in omgekeerde volgorde van de kwalificatie.
26 juli 2021 | 16:38

KWPN in Tokio #4 | Willeke Bos over All At Once: “Hij is een soort Black Beauty”

Voor Marokko komt Yessin Rahmouni op de Olympische Spelen in Tokio uit met de KWPN goedgekeurde hengst All At Once (Ampère uit Wynona RB elite prest IBOP-drs sport-drs D-OC van Gribaldi). Trotse fokker en eigenaar Willeke Bos is mee naar Tokio en vertelt vanuit daar over deze hengst.
26 juli 2021 | 16:05

Nederlandse springpaarden aangekomen in Tokio

De Nederlandse springpaarden zijn na een lange reis vanaf Luik goed aangekomen in Tokio, zo meldt de KNHS.
26 juli 2021 | 11:38

Veterinair Leendert Jan Hofland in Tokio: ‘Positief denken en negatief testen’

Leendert Jan Hofland is als teamveterinair van de eventingpaarden van TeamNL mee naar de Olympische Spelen in Tokio. Deze bevlogen paardenarts vertelt over de faciliteiten voor de paarden in Tokio en hoe er wordt omgegaan met de reis- en weersomstandigheden op het gebied van voermanagement en monitoring van de lichaamstemperatuur.
25 juli 2021 | 17:29

OS Tokio: All In deed enorm zijn best

“Wow, what a good boy”, zo beloonde de Canadese Brittany Fraser-Beaulieu haar All In na afloop van haar eerste proef in Tokio opgetogen. Het optreden van deze combinatie was goed voor 71.677%.
25 juli 2021 | 16:36

OS Tokio: Suppenkasper ster in verzamelen

Steffen Peters startte vandaag als één na laatste in de derde groep met zijn Suppenkasper. Opvallend hoe deze extra large zoon van Spielberg kan vertrekken en weer even makkelijk verzamelen. Daar scoorde de combinatie, die uitkomt voor de USA, punten mee.
25 juli 2021 | 15:22

OS Tokio: Elegante All at Once passageert mooi

Yessin Rahmouni start in Tokio met All at Once (v.Ampere). Tijdens de eerste proef kreeg de voor Marokko uitkomende ruiter te maken met een communicatiestoring in het aanspringen van draf naar galop.
25 juli 2021 | 14:41

OS Tokio: Gio valt op met Charlotte Dujardin

Regerend OS-winnares Charlotte Dujardin scoorde met haar nieuwe troef Gio in Tokio tijdens haar eerste proef in Tokio maar liefst 80.963%.
25 juli 2021 | 13:54

OS Tokio: Prachtige passage en piaffe Buriël KH

Juliëtte Ramel en Buriël KH verschenen aan de start voor Zweden
25 juli 2021 | 12:41

OS Tokio: Go Legend geeft fijn beeld

Go Legend geeft fijn beeld, jammer van de foutjes
25 juli 2021 | 11:17

KWPN in Tokio #3 | Hanneke van de Goor over En Vogue: “Het is een paard met een goed fundament, de juiste kleur en een interessante afstamming”

De KWPN’er En Vogue (Jazz uit Nicarla elite sport-dr PROK van Contango) mag dit weekend onder Carl Hester uitkomen voor Engeland op de Olympische Spelen in Tokio. Dit paard is gefokt door Adriaan van de Goor. Zijn dochter, Hanneke van de Goor, vertelt hoe hij als jong paard was.
25 juli 2021 | 10:00

OS Tokio: Fokkerspremies voor medaillewinnaars

De Olympische Spelen in Tokio zijn van start! Fokkers van KWPN’ers die een individuele medaille ontvangen van de Vrienden van het KWPN een fokkerspremie.
24 juli 2021 | 17:48

OS Tokio: En Vogue en Carl Hester een goed team

En Vogue even lichtvoetig als expressief door de proef
24 juli 2021 | 16:08

OS Tokio: 76.817 mooie score voor Dream Boy

Hans Peter Minderhoud schaart zich met Glock’s Dream Boy voorlopig nog bij de kopgroep. De zwarte hengst liep een vrijwel foutloze proef, maar miste af en toe iets de ontspanning.
24 juli 2021 | 14:32

KWPN in Tokio #2 | Nelly van de Poel: “Hij is steeds mooier geworden”

Dit weekend komt Suppenkasper, of Danny Boy zoals hij na zijn geboorte is genoemd, voor Amerika van start op de Olympische Spelen. Fokkers Frans en Nelly van de Poel hadden dat nooit verwacht. Op driejarige leeftijd werd Suppenkasper verkocht, maar het echtpaar verloor het paard nooit uit het oog.
24 juli 2021 | 14:26

OS Tokio: Elegance maakt zijn naam waar

Een opvallend lichtvoetig optreden van Elegance
24 juli 2021 | 13:17

OS Tokio: Mooie score voor Everdale met Charlotte Fry

Imponerende verrichting Everdale goed voor een score van 77.096
24 juli 2021 | 12:02

OS Tokio: Goed begin voor Edward Gal en Glock's Total US

Harmonieuze en expressieve proef Glock's Total US
24 juli 2021 | 11:31

OS Tokio: Goede start met Zack

OS Dressuur is begonnen, al mooie scores voor KWPN
24 juli 2021 | 10:02

Volg de Olympische Spelen online en op tv

Wilt u niets missen van de paardensport tijdens Olympische Spelen? De NOS zendt diverse wedstrijden en samenvattingen uit op NOS.nl en de tv. Voor het schema gaat u naar https://nos.nl/tokyo2020/agenda.
23 juli 2021 | 10:06

Starttijden Olympische Spelen bekend

Nadat de dressuurpaarden vanmorgen glanzend de keuring doorstonden bij de Olympische Spelen, is nu de startlijst van de dressuur bekend. Edward Gal en GLOCK’s Total U.S (v.Totilas) openen de dans voor Nederland op zaterdagavond 24 juli om 11.36 uur Nederlandse tijd. Ook Hans Peter Minderhoud rijdt op zaterdag, Marlies van Baalen gaat zondag van start.
19 juli 2021 | 13:53

Dressuurteam voor Paralympische Spelen bekend

Net als vijf jaar geleden in Rio de Janeiro gaat het Para-dressuurteam van bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitink voor een rijke medaille-oogst tijdens de Paralympische Spelen in Tokio. Om deze dromen van TeamNL te verwezenlijken selecteerde de bondscoach: Rixt van der Horst, Sanne Voets, Frank Hosmar en KNHS Talententeamlid Maud de Reu.
19 juli 2021 | 13:43

KWPN in Tokio #1 | Marlies van Baalen: “Voor de paarden is het eigenlijk echt perfect”

Een jaar later is het dan eindelijk zo ver, de Olympische spelen in Tokio gaan bijna beginnen. Ons dressuurteam is al aanwezig. Teamveterinair Edwin Enzerink heeft de paarden goed in de gaten gehouden tijdens hun reis, ze zijn allemaal fit aangekomen. Hoe is het daar in Tokio? Marlies van Baalen vertelt het ons via de eerste editie van KWPN in Tokio.
16 juli 2021 | 09:28

Dolinn N.O.P. niet naar Tokio

Bondscoach van de springruiters van TeamNL Rob Ehrens heeft een aanpassing moeten doen in zijn beoogde team voor de Olympische Spelen. Dolinn N.O.P. van Harrie Smolders is niet 100% fit en zal niet meereizen. Oorspronkelijke reserve Willem Greve schuift nu met Zypria S N.O.P. door naar het team.
14 juli 2021 | 17:48

Woensdag Weetjes: KWPN'ers op de Olympische Spelen

​Van 23 juli tot en met 8 augustus a.s. vinden de Olympische Spelen plaats in Tokio. De paardensport is vertegenwoordigd met de disciplines dressuur, springen en eventing. Net als voorgaande edities is een groot aantal van de deelnemende paarden, zowel onder Nederlands als onder buitenlands zadel, KWPN-geregistreerd.
14 juli 2021 | 14:53

Dressuurpaarden onderweg naar Tokio

De Nederlandse dressuurpaarden zijn met ruim 40 'concurrenten' onderweg naar Tokio. Ze zijn vannacht uit Duitsland vertrokken en hebben vanochtend een tussenlanding gemaakt in Dubai.
9 juli 2021 | 09:00

Volledige deelnemerslijst van Tokio bekend

De FEI heeft de volledige deelnemerslijst van de Olympische Spelen op de website bekend gemaakt. Ook is het programma met aanvangstijden van de drie disciplines gepubliceerd. Voor de paardensporters beginnen de Spelen op 24 juli met de eerste groep dressuur voor de landenwedstrijd. Aanvang is 17.00 uur, 10.00 uur Nederlandse tijd.
5 juli 2021 | 16:31

TeamNL ruiters voor Olympische Spelen bekend

De ruiters en paarden die TeamNL gaan vertegenwoordigen bij de Olympische Spelen in Tokio zijn bekend. De KNHS heeft vandaag de combinaties officieel voorgedragen aan sportkoepel NOC*NSF. De afvaardiging bestaat uit vier combinaties voor zowel de discipline dressuur als springen en twee combinaties in de discipline eventing.
10 maart 2021 | 11:42

Geen fans uit het buitenland bij Olympische Spelen in Tokio

Japan staat geen publiek uit het buitenland toe bij de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio. Dat meldt het Japanse persbureau Kyodo op basis van anonieme bronnen. De Japanners vrezen dat buitenlandse bezoekers het aantal coronabesmettingen verder doen stijgen.
31 december 2020 | 11:18

Stichting N.O.P. houdt toppers in Nederland op weg naar Tokio

KWPN-nieuwkomers in de ‘N.O.P. stal’ zijn de springpaarden Sterrehof’s Dante en Dolinn. Bij de dressuurpaarden zijn er afspraken gemaakt over blikvanger GLOCK’s Toto Jr.
4 augustus 2020 | 16:00

Data Paralympische Spelen 2021 bekend

Het organisatie committee van de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio geeft aan dat de Paralympische Spelen definitief naar 2021 verplaatst zijn.
24 maart 2020 | 15:36

IOC bevestigt: Olympische Spelen worden uitgesteld tot 2021

De Olympische Spelen van Tokio gaan komende zomer definitief niet door. Dat heeft het IOC (Internationaal Olympisch Comité) middels een statement op zijn site bekendgemaakt.
29 juli 2019 | 11:15

Paardensport op de Olympische Spelen 2020: Dit verandert er

In 2016 werd bekend gemaakt dat een aantal sporten op de Olympische Spelen een nieuw format krijgen. Zo ook de hippische sport. Er werd gesproken over een team bestaande uit maar drie ruiters in plaats van vier. Vooral de grotere hippische naties, waaronder ook Nederland, waren hier geen voorstander van. Maar er zijn meer dingen die verschillen van eerdere Spelen.
15 maart 2019 | 18:00

Jeroen Dubbeldam: “EK in Aken staat op één!” *VIDEO*

​Europees én wereldkampioen, zowel individueel als met het team. Tussendoor maakten zij ook deel uit van het winnende team van de Nations Cup finale in Barcelona. Bijzondere momenten, vol emotie maar niet haalbaar zonder de vakmanschap en horsemanship van Olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam. Zijn partner in crime? Zenith SFN. Zondag neemt Zenith SFN afscheid van de sport op Indoor Brabant.
11 januari 2019 | 09:15

Alex van Silfhout nieuwe bondscoach dressuur

De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie heeft Alex van Silfhout benoemd als bondscoach van de Nederlandse senioren dressuurruiters.
12 januari 2018 | 10:40

Big Star Stallion of the Year *VIDEO*

Er is één hengst die de harten van alle springliefhebbers sneller laat kloppen: Big Star. De olympisch kampioen van Rio de Janeiro komt speciaal voor de hengstenkeuring even terug naar zijn geboorteland.
18 mei 2017 | 13:02

Big Star, briljante carrière met louter hoogtepunten

Het KWPN-blad In de Strengen staat boordevol mooie verhalen. Iedere week lichten we er een uit. Deze week de levensloop van Olympisch kampioen Big Star!
5 mei 2017 | 12:15
Video

#OpDezeDag: O'Brien en Angelique Hoorn Nederlands Kampioen

Vandaag de dag in 2007 werd de KWPN-hengst O'Brien met zijn amazone Angelique Hoorn Nederlands Kampioen. Een hengst met een geweldige instelling en het karakter van een leeuw.
17 september 2016 | 10:53

Paralympische Spelen: medailleregen voor KWPN'ers - Demantur wint overtuigend goud

Net als bij de Olympische Spelen waren het de KWPN'ers die de medailles wegkaapten.
16 september 2016 | 10:50

Weer KWPN-eremetaal op de Paralympische Spelen

De KWPN-ers zetten de medaillejacht bij de Paralympische Spelen gewoon voort.
15 september 2016 | 08:49

Goud voor Valerius, Zion zilver en Alphaville brons in Rio

Het goud in Grade IV ging naar Flemmingh-zoon Valerius met in het zadel Sophie Wells, halfbroer Zion veroverde zilver in Grade 1b met Wells’ landgenoot Lee Pearson. Alphavillle prolongeerde het brons van London voor Frank Hosmar in Grade IV.
14 september 2016 | 11:36

KWPN'ers scoren op Paralympische Spelen

KWPN'ers Valerius (v.Flemmingh), Alphaville (v.Sandreo), Burberry (v.Lord Loxley) en Vivaldi-zoon Demantur gooien hoge ogen tijdens de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro.
12 september 2016 | 08:23

Zion en Demantur de beste KWPN'ers op eerste dag Paralympische Spelen

Zeven KWPN'ers kwamen op de eerste dag van de Paralympische Spelen aan start.
6 september 2016 | 13:23

Rio2016: Veertien KWPN’ers op starlijst Paralympische Spelen

Veertien KWPN-paarden worden ingevlogen om deel te nemen aan de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro. Samen met hun berijders vertegenwoordigen ze acht landen. Het KWPN neemt een favorietenrol in
2 september 2016 | 09:12

Para-dressuurteam klaar voor vertrek naar Rio de Janeiro

Zaterdagochtend 3 september vertrekt het Nederlandse para-dressuurteam vanaf Schiphol naar Rio de Janeiro.
20 augustus 2016 | 00:18

Rio2016: KWPN’ers kleuren medaillespiegel alsnog oranje

Hoewel de Nederlandse ruiters voor het eerst sinds 1988 geen medailles mee naar huis nemen, liggen de kaarten voor de Nederlandse paarden aanzienlijk anders.
19 augustus 2016 | 23:05

Blog Tonnie Kreuwel: Het is mooi geweest

Tonnie Kreuwel werkt aankomende oktober precies 20 jaar op stal bij Jeroen Dubbeldam. In Rio zorgt hij ervoor dat het Zenith SFN N.O.P. aan niets zal ontbreken.
19 augustus 2016 | 21:39

Rio2016: Cees Klaver trotse fokker van Olympisch Kampioen Big Star

"Onvoorstelbaar dat ik dat hier mee mag maken. Je hoopt het, maar je rekent er niet op," aldus de KWPN Fokker van het Jaar 2013.
19 augustus 2016 | 21:10

Rio2016: Big Star en Nick Skelton olympisch kampioenen

Nick Skelton en Big Star (KWPN-erkend, Quick Star uit Jolanda stb prest sport-spr v.Nimmerdor, fokker C.T. Klaver uit Schoorl)zijn zojuist gehuldigd als Olympisch kampioenen.
19 augustus 2016 | 19:48

Rio2016: Big Star en Voyeur strijden om medailles

Zo dadelijk komen er zes paarden terug voor de barrage om de Olympische medailles.
19 augustus 2016 | 17:18

Rio2016: Tweede manche om 18.30 uur van start (starttijden)

De eerste manche van de individuele finale om de olympische medailles bracht 13 foutloze ritten, vier voor KWPN-paarden.
19 augustus 2016 | 15:05

Rio2016: Eerste manche live!

De individuele finale is van start gegaan! Deze bestaat uit twee manches: in de eerste ronde plaatsen komen de beste 35 combinaties aan de start, in de tweede manche de top 20.
19 augustus 2016 | 03:48

Rio2016: Starttijden individuele finale springen

Vandaag start om 15.00 uur Nederlandse tijd het laatste onderdeel voor de springruiters, namelijk de individuele finale.
17 augustus 2016 | 21:12

Blog Tonnie Kreuwel: Een belangrijke dag

Tonnie Kreuwel werkt aankomende oktober precies 20 jaar op stal bij Jeroen Dubbeldam. In Rio zorgt hij ervoor dat het Zenith SFN N.O.P. aan niets zal ontbreken
17 augustus 2016 | 19:11

Rio2016: Nederland buiten podium, zilver voor USA - Voyeur, brons voor Duitsland met Taloubet

De Nederlandse springruiters zijn er in Rio niet in geslaagd om een medaille te pakken.
17 augustus 2016 | 16:13

Rio2016: Ontknoping landenwedstrijd

De tweede manche van de landenstrijd is vanochtend gestart in Rio. Nederland, Duitsland, de Verenigde Staten en Brazilië stonden voor aanvang gedeeld eerste.
16 augustus 2016 | 21:22

Rio2016: Startvolgorde tweede manche landenwedstrijd

In de tweede manche van de landenstrijd morgen komen de beste acht landen aan de start voor de verdeling van de teammedailles. Naast de beste landen komen morgen ook de individuele ruiters aan de start die zich hebben geplaatst bij de beste 45.
16 augustus 2016 | 17:05

Rio2016: Nederland op 0 naar tweede manche landenwedstrijd

Nulrondes voor Zenith, Verdi, Taloubet, Emerald en Voyeur.
16 augustus 2016 | 04:24

Rio2016: Startvolgorde springruiters

Vandaag gaat om 15.00 uur Nederlandse tijd de landenwedstrijd voor de springruiters van start.
15 augustus 2016 | 23:14

Blog Kathleen van Winden: Wat een waanzinnig debuut

Kathleen van Winden is sinds maart de groom van KWPN-hengst Arlando N.O.P., de olympische troef van Diederik van Silfhout.
15 augustus 2016 | 18:55

Rio2016: Charlotte Dujardin en Valegro prolongeren olympische titel

Charlotte Dujardin reed in het Braziliaanse Centro Nacional de Hipismo een wereldkür met haar Valegro. De 93.857% bezegelde het talent van het fokproduct van Joop en Maartje Hanse uit het Zeeuwe Burgh Haamstede en bracht ze, net als in Londen, de olympische titel.
15 augustus 2016 | 16:49

Rio2016: Johnson en Minderhoud naar 80.533%, Nip Tuck nu aan de leiding

De ontknoping van de individuele titelstrijd is in volle gang! In deze Kür komen zes KWPN'ers aan de start.
14 augustus 2016 | 21:50

Blog Tonnie Kreuwel: Trots op Zenith

Tonnie Kreuwel werkt aankomende oktober precies 20 jaar op stal bij Jeroen Dubbeldam. In Rio zorgt hij ervoor dat het Zenith SFN N.O.P. aan niets zal ontbreken.
14 augustus 2016 | 21:36

Rio2016: Oranje springruiters rijden zich naar goede startplaats teamwedstrijd

Bondscoach Ehrens is goed gestemd na vandaag. “Ik heb een heel goede gevoel bij de ritten die we vandaag gehad hebben.
14 augustus 2016 | 21:15

Rio2016: Starttijden Kür op muziek bekend

Morgen, maandag 15 augustus, worden de individuele medailles verdeeld tijdens het laatste onderdeel voor de dressuurruiters, de Kür op muziek.
14 augustus 2016 | 19:28

Rio2016: Harrie Smolders: "Ik ben hier voor het team, wat extra komt is meegenomen"

Harrie Smolders reed als laatste Nederlander vanmiddag de KWPN-erkende Emerald van ‘t Ruytershof foutloos door het inloopparcours.
14 augustus 2016 | 18:14

Rio2016: Jur Vrieling: "Dit is de zwartste dag uit mijn leven

Jur reed de hengst met de grote galoppade op 7 galopsprongen naar de driesprong. “Ik heb bij het parcourslopen nog getwijfeld over 6 of 7.
14 augustus 2016 | 16:37

Rio2016: Mooie nulronde voor fitte Verdi

Het eerste nulrondje voor Nederland werd zojuist neergezet door Maikel van der Vleuten en zijn topfitte Verdi (KWPN-hengst, Quidam de Revel uit Clarissa v.Landgraf I, fokker Veehandel Musterd uit Hooge Zwaluwe).
14 augustus 2016 | 15:58

Rio2016: Dubbeldam maakt zich geen zorgen na foutje sloot

"Wat veel belangrijker is, dat is het gevoel, Een fout mag natuurlijk nooit gebeuren, maar als hij nou net niet goed genoeg gesprongen had, dan lig ik daar wakker van. Maar deze kwam geheel op mijn conto.
14 augustus 2016 | 08:04

Rio2016: Startlijsten springruiters

Bondscoach Rob Ehrens heeft gisteren de volgorde bekend gemaakt waarin het Nederlandse springruiterteam van start gaat bij de Olympische Spelen.
13 augustus 2016 | 16:23

Rio2016: Startvolgorde springruiters bekend

Bondscoach Rob Ehrens heeft zojuist de volgorde bekend gemaakt waarin het Nederlandse springruiterteam van start gaat bij de Olympische Spelen.
13 augustus 2016 | 08:00

Rio2016: 1/3 van paarden in Kür KWPN

In de Kür op muziek maandag a.s. waarin wordt gestreden om de individuele medailles, komen in totaal 18 paarden aan de start, maximaal drie van ieder team. Zes KWPN-paarden treden aan in dit afsluitende onderdeel van de olympische dressuur.
12 augustus 2016 | 23:35

Blog Kathleen van Winden: Het geluk is niet aan onze kant

Kathleen van Winden is sinds maart de groom van KWPN-hengst Arlando N.O.P., de olympische troef van Diederik van Silfhout.
12 augustus 2016 | 23:01

Rio2016: Oranjeteam buiten podium, medailles voor KWPN’ers

Het Oranjeteam is er helaas niet in geslaagd om een teammedaille te pakken in de olympische dressuur. Cosmo, Valegro, Nip Tuck en Verdades maakten deel uit van de medailles winnende teams.
12 augustus 2016 | 18:31

Rio2016: Teammedaille wordt lastig

Na het optreden van onze Nederlandse dressuurruiters lijkt een teammedaille niet meer haalbaar. De ontknoping vindt plaats na de pauze, vanaf 18.35 uur Nederlandse tijd.
12 augustus 2016 | 14:20

Rio2016: Alle springpaarden goed door vet check

Zojuist zijn alle Nederlandse paarden 'fit to compete' bevonden in de vet check. In totaal komen er 20 KWPN-paarden bij het olympische springen.
12 augustus 2016 | 01:35

Rio2016: Starttijden Grand Prix Special

Vandaag vanaf 15.00 uur Nederlandse tijd vindt op het Deodoro Equestrian Centre de ontknoping plaats van de olympische landenwedstrijd voor de dressuurruiters.
11 augustus 2016 | 22:17

Rio2016: Charlotte Dujardin “Valegro is een paard, geen machine”

Charlotte Dujardin staat, vier jaar na het behalen van het olympisch goud in Londen, wederom fier bovenaan het klassement met Valegro.
11 augustus 2016 | 21:36

Rio 2016: Johnson naar 76.929%, Nederland op de vierde positie

Nederland staat op bijna een procent achter op de Amerikanen, die nu op de bronzen positie staan.
11 augustus 2016 | 18:45

Rio2016: Canadees optreden met Nederlands tintje

De Canadese Megan Lane rijdt de KWPN-NA-geregistreerde Caravella.
11 augustus 2016 | 18:11

Rio2016: Van Silfhout en Arlando op safe naar 75.900%

Diederik van Silfhout reed Arlando vlak voor de pauze safe naar 75.900, met de passage – piaffe – passage op de laatste lijn als hoogtepunt.
11 augustus 2016 | 15:09

Rio2016: Arlando en Johnson vandaag in actie in GP (starttijden)

Vandaag komen Diederik van Silfhout met Arlando (17.12 uur) en Hans Peter Minderhoud met Johnson (20.24 uur) in actie in de tweede dag van de Grand Prix.
10 augustus 2016 | 23:23

Blog Tonnie Kreuwel: We zijn hier allemaal voor de Oranje eer

Tonnie Kreuwel werkt aankomende oktober precies 20 jaar op stal bij Jeroen Dubbeldam. In Rio zorgt hij ervoor dat het Zenith SFN N.O.P. aan niets zal ontbreken.
10 augustus 2016 | 22:09

Rio2016: Olympisch avontuur Parzival ten einde, Edward Gal met Voice naar 75.271% en Cosmo tweede

De Olympische Spelen hadden het sportieve afscheid van haar 19-jarige routinier Jerich Parzival (Jazz uit Fidora ster pref prest v.Ulft, fokker J.M. Beijer-de Kleijn uit Puiflijk) moeten worden, maar het liep heel anders.
10 augustus 2016 | 16:30

Rio2016: Toots eerste KWPN’er in de Grand Prix

Vanochtend kwam als vierde starter de Japanse Akane Kuroki in de ring voor haar Grand Prix met Toots.
9 augustus 2016 | 23:51

Blog Kathleen van Winden: Je doet het nooit alleen

Kathleen van Winden is sinds maart de groom van KWPN-hengst Arlando N.O.P., de olympische troef van Diederik van Silfhout. Voor het KWPN houdt zij een blog bij over haar olympische avontuur.
9 augustus 2016 | 20:16

Rio2016: Lips en Bayro sluiten af met foutloze ronde

Tim Lips heeft zijn 3de Olympische Spelen afgerond met een mooie foutloze omloop.
9 augustus 2016 | 18:28

Rio2016: Top 6 behaald door Oranjeteam, goud voor Fransen met Bart L

Op een fractie achterstand van de Britten zijn de Nederlanders 6de geworden op de Olympische Spelen.
9 augustus 2016 | 15:38

Rio2016: Starttijden Grand Prix dressuur

Morgen, woensdag 10 augustus, gaat op het Deodoro Equestrian Centre het eerste onderdeel voor de dressuurruiters van start: de Grand Prix.
9 augustus 2016 | 14:12

Rio2016: Vandaag ontknoping eventing

Vandaag vindt der ontknoping plaats van de olympische eventing. Zojuist zijn alle Nederlandse paarden goed bevonden in de vetcheck, momenteel wordt de startlijst opgesteld.
9 augustus 2016 | 02:38

Blog Theo van de Vendel: Even rustig aan

Eventingruiter Theo van de Vendel komt voor Nederland aan de start met Kreator xx-zoon Zindane.
8 augustus 2016 | 21:29

Rio2016: Oranje eventingteam klimt op naar vijfde plaats

Het oranje eventingteam is - na de 11de plaats van gisteren - vandaag opgeklommen naar de 5de plaats in het tussenklassement.
8 augustus 2016 | 17:35

Rio2016: Tim Lips en Bayro met 3 alternatieven goed over finish

Tim Lips en Bayro zijn zojuist goed aan de finish gekomen. Het duo moest hiervoor wel 3 alternatieven rijden, want 28 tijdfouten opleverde. Met een totaalscore van 74 staan ze voorlopig zesde. Tim: "Ik baal er gewoon van, want dan heb je zó’n goed paard en dat laat je het zelf liggen.”
8 augustus 2016 | 16:38

Rio2016: Theo van de Vendel ten val in cross

Theo van de Vendel en zijn Zindane zijn zojuist ten val gekomen in de olympische cross. Paard en ruiter maken het goed, al heeft Theo wat pijnlijke ribben overgehouden aan de val, waarbij Zindane over hem heen rolde.
8 augustus 2016 | 14:46

Rio2016: Startvolgorde landenwedstrijd dressuur na vet check bekend

Vandaag om 15.45 uur plaatselijke en 20.45 Nederlandse tijd is de keuring van de dressuurpaarden.
8 augustus 2016 | 13:15

Rio2016: Starttijden cross-country

Vandaag om 15.00 uur Nederlandse tijd, gaat de olympische cross van start. Het parcours bestaat uit 33 combinaties, met 45 sprongen - wanneer de alternatieve routes worden genomen in totaal 46 sprongen - over een lengte van 5450 meter.
8 augustus 2016 | 01:56

Rio2016: Carl Hester: "We gaan vooral genieten!"

Carl Hester: "Het Duitse team is favoriet, maar we hebben ze al eens eerder verslagen, en jullie Hollanders trouwens ook. Het is realistisch om voor de gouden medaille te gaan. Laat ik zet zo zeggen: op papier maken we de grootste kans op zilver of brons, maar met die houding ga je natuurlijk niet de ring in: we gaan voor die gouden plak!”
7 augustus 2016 | 22:08

Rio2016: United-zoon Bart L 3de in dressuur eventing, Nederland voorlopig 11de

Nederland staat in het landenklassement 11de. Tim Lips staat 20ste na de dressuur met zijn KWPN’er Bayro N.O.P. (Casantos uit Vanya stb v.Corland, fokker H.W.J. van den Bosch uit Best), voor Alice Naber en Peter Parker. Zie ook de eerdere berichtgeving van vandaag.
7 augustus 2016 | 21:56

Blog Tonnie Kreuwel: Alle paarden goed te pas

Tonnie Kreuwel werkt aankomende oktober precies 20 jaar op stal bij Jeroen Dubbeldam. In Rio zorgt hij ervoor dat het Zenith SFN N.O.P. aan niets zal ontbreken.
7 augustus 2016 | 18:08

Rio2016: Alice Naber en Peter Parker naar 46.20, nette proef voor Pacific-dochter Veronica

Vandaag rijden de laatste 2 Nederlandse ruiters hun dressuurproef en komen er nog drie KWPN-gefokte paarden in actie. Alice Naber reed een nette proef met haar Peter Parker, maar op de laatste lijn changeerde hij een paar keer. Voorlopig staat Alice 14de, achter Tim Lips en Bayro.
6 augustus 2016 | 23:50

Rio2016: Eventing: Tim Lips voorlopig achtste

Na de eerste dag van het onderdeel dressuur van de Olympische eventingwedstrijd in Rio staat Tim Lips met Bayro op een voorlopige achtste plaats. Theo van de Vendel vindt zich met Zindane terug op plaats 32. KWPN'er Biarritz staat voorlopig 30ste.
6 augustus 2016 | 22:46

Blog Theo van de Vendel: Focus op de cross

Eventingruiter Theo van de Vendel komt voor Nederland aan de start met Kreator xx-zoon Zindane. In zijn blog van vandaag blikt hij terug op zijn dressuurproef en het bezoek van zijn dochtertje Britt.
6 augustus 2016 | 20:38

Rio2016: Score van 46 voor Bayro en Tim Lips. “Ik zal wat sneller moeten crossen.”

“Deze fouten zijn heel ongewoon voor Bayro, dit is hem in de training echt nog nooit gebeurd. Ik weet zelf wel dat ik niet de allersnelste crosser ben, dus ik had graag vandaag het verschil willen maken. Maar goed, we zullen wat sneller moeten maandag.”
6 augustus 2016 | 17:48

Rio2016: "Verdades lijkt te weten dat het hier echt moet gaan gebeuren."

Laura Graves maakt onderdeel uit van het Amerikaanse team met haar KWPN’er Verdades, met wie ze al meerdere successen boekte. “Verdades voelt super! Eerlijk gezegd denk ik dat hij nog nooit zo fit is geweest als nu.”
6 augustus 2016 | 16:46

Rio2016: Theo van de Vendel bijt het spits af met dressuur eventing

Theo van de Vendel beet met Zindane net het spits af voor de eventingruiters.. Zijn meewerkende Zindane blinkt uit in de cross, de dressuur is niet zijn sterkste onderdeel. De zoon van Kreator xx liep naar de score van 65.60.
6 augustus 2016 | 14:38

Rio2016: Weerzien met Toots

In Rio is het een weerzien met Toots de oude topper van Imke Schellekens-Bartels. Imke en de Jazz-zoon waren zelf de reservecombinatie voor de Olympische Spelen van Londen, dit jaar maakt Toots zijn olympisch debuut onder Akane Kuroki.
6 augustus 2016 | 13:07

Rio2016: Kom naar de Olympic Experience: Beleef de Spelen van Rio op het sportstrand van Den Haag!

Op 17 augustus staat de Olympic Experience volledig in het teken van de paardensport. Op de dag van de teamfinale springen zijn ambassadeurs Elaine Pen en Britt Dekker aanwezig om de paardensport extra onder de aandacht te brengen.
6 augustus 2016 | 03:33

Rio2016: Olympische Spelen officieel geopend met Dubbeldam als vlaggendrager

De Olympische Spelen zijn officieel geopend.
5 augustus 2016 | 18:58

Rio2016: Startvolgorde Oranje dressuurruiters Olympische Spelen bekend

Bondscoach Johan Rockx heeft de volgorde bekend gemaakt waarin de Nederlandse dressuurruiters van start zullen gaan in de landenwedstrijd van de Olympische Spelen.
5 augustus 2016 | 17:39

Rio2016: Starttijden dressuur eventingruiters bekend

Morgen gaan de Spelen van start met de dressuur voor de eventingruiters. Dit onderdeel wordt over twee dagen verreden. Theo van de Vendel en Tim Lips komen morgen in actie met hun KWPN'ers Zindane en Bayro N.O.P.
5 augustus 2016 | 16:35

Rio2016: Eventingpaarden goed door vet check

Morgen gaan de Spelen van start met de dressuur voor de eventingruiters. Om 10.48 uur start Theo van de Vendel met Zindane, om 14.26 uur Braziliaanste tijd Tim Lips met Bayro N.O.P. .
5 augustus 2016 | 15:00

Volg de Olympische Spelen op de KWPN Kampioenschappen

Paardensportliefhebbers die niets van de Olympische Spelen willen missen, kunnen hun hart ophalen tijdens de komende KWPN Kampioenschappen.
5 augustus 2016 | 13:47

Blog Tonnie Kreuwel, groom Zenith: Goede voorbereiding is het halve werk

Tonnie Kreuwel is de groom van Zenith SFN N.O.P. Speciaal voor het KWPN houdt hij tijdens de Olympische Spelen een blog bij waarin hij ons een kijkje achter de schermen geeft.
5 augustus 2016 | 00:18

Blog Theo van de Vendel: Echt een viersterren cross

Vandaag hebben we de cross gelopen.
4 augustus 2016 | 18:18

Rio2016: Charlotte Dujardin: "Valegro is in topvorm"

Charlotte Dujardin: "Valegro houdt van wedstrijden, hij is dan eigenlijk altijd heel enthousiast. Hij voelt geweldig aan dus we zijn er klaar voor. Ik ga mijn best doen en bovenal ga ik ervan genieten.”
4 augustus 2016 | 16:47

Rio2016: Jeroen Dubbeldam draagt vlag bij openingsceremonie

Vanmiddag maakte Maurits Hendriks, chef de mission van de Nederlandse Olympische ploeg, bekend dat Jeroen Dubbeldam de Nederlandse vlag zal dragen bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.
4 augustus 2016 | 01:21

Blog Theo van de Vendel: Zindane voelt top aan

Eventingruiter Theo van de Vendel komt voor Nederland aan de start met Kreator xx-zoon Zindane. Vanuit Rio houdt hij een blog bij over zijn olympische belevenissen.
4 augustus 2016 | 00:50

Rio2016: Startvolgorde Oranje eventingruiters bekend

Zaterdag begint de dressuur in het Deodoro Equestrian Center. Bondscoach Martin Lips heeft inmiddels ook zijn teamvolgorde bepaald, Theo van de Vendel gaat als eerste, daarna Tim Lips, vervolgens Alice Naber en als vierde Merel Blom.
3 augustus 2016 | 22:48

Blog Kathleen van Winden: Mijn baan is goud waard!

Kathleen van Winden is sinds maart de groom van KWPN-hengst Arlando N.O.P., de olympische troef van Diederik van Silfhout.
3 augustus 2016 | 22:26

Rio2016: paarden in goede conditie

Vrijdag 5 augustus gaan de Olympische Spelen van start in het Deodoro Olympic Equestrian Centre.
1 augustus 2016 | 16:40

Rio2016: 46 KWPN-paarden aan de start

Komend weekend gaan de Olympische Spelen van start. Ook dit jaar neemt een groot aantal Nederlands gefokte paarden deel aan dit grootste sportieve evenement ter wereld.
1 augustus 2016 | 12:57

Blog: Eventingruiter Theo van de Vendel: 'Een heel warm welkom'

Vandaag is de laatste dag van zijn quarantaine, dus ik mag hem wat onder het zadel stappen. Vanaf morgen pakken we de training op. We willen toch zo goed mogelijk aan de start verschijnen!
31 juli 2016 | 22:05

Blog Kathleen van Winden: Het avontuur gaat beginnen!

Na jaren van voorbereiding is het zover: de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Theo van de Vendel (olympisch eventingruiter met Zindane), Kathleen van Winden (groom Arlando N.O.P.) en Tonnie Kreuwel (groom Zenith SFN N.O.P.) vertellen in hun blogs over hun ervaringen en belevenissen in de Braziliaanse hoofdstad. Hierbij het eerste blog van Kathleen van Winden: "Het avontuur gaat beginnen!"
29 juli 2016 | 17:46

Blog eventingruiter Theo van de Vendel: "Onwijs veel zin in Rio"

Theo van de Vendel schopt het, in het zadel van Kreator-zoon Zindane, als amateurruiter tot de Olympische Spelen. Speciaal voor het KWPN houdt hij een blog bij over zijn reis naar Rio.
29 juli 2016 | 16:57

Olympisch paardenvoer, een heel geregel

Hoera, je gaat naar de Olympische Spelen. Maar na de vreugde dat je bent geselecteerd, komen de zorgen. Hoe ga je regelen dat je paard in Rio niets tekort komt? Een kijkje achter de schermen.
20 juli 2016 | 21:57

17 KWPN dressuurpaarden in actie op de OS

Het KWPN zal ook in de dressuur op de Olympische Spelen goed vertegenwoordigd zijn. Op de vandaag gepubliceerde lijst van het FEI prijken 17 KWPN’ers, waaronder de drie voor het Nederlandse team startende goedgekeurde hengsten.
20 juli 2016 | 20:59

16 KWPN-springpaarden naar de Olympische Spelen

Vandaag publiceerde het FEI de definitieve lijst van deelnemers aan de Olympische Spelen in de springrichting. 14 KWPN’ers plus twee erkende hengsten zullen deelnemen aan dit mondiale kampioenschap, dat van 14 tot 19 augustus gehouden wordt.
20 juli 2016 | 17:15

KWPN Magazine: Hans Peter: "Johnson is een machtig beest!" [VIDEO]

In het nieuwe KWPN Magazine vertelt Hans Peter Minderhoud niet alleen over zijn geweldenaar GLOCK's Johnson TN N.O.P., maar ook over de medaillekansen voor Nederland en zijn plannen om zijn voormalig toppaard Nadine in te zetten voor de fokkerij.
17 juli 2016 | 18:30

Nederlandse paardensport met sterke teams naar Rio!

Technisch directeur Maarten van der Heijden is enthousiast: “Onze ruiters en teams hebben absoluut medaillekansen, zowel bij de Olympische als bij de Paralympische Spelen. We hebben er ongelooflijk veel zin en vertrouwen in.”
16 juli 2016 | 06:00

KWPN Magazine: Jur Vrieling: "Ik hoef hem alleen maar fris te houden" [video]

Jur Vrieling vertelt in het nieuwe KWPN Magazine alles over zijn geweldenaar Zirocco Blue.
14 juli 2016 | 15:57

KWPN Magazine: Rixt van der Horst is klaar voor Rio [video]

Na Diederik van Silfhout is het Rixt van der Horst die in het nieuwe KWPN Magazine alles vertelt over haar reis naar Rio. Bekijk snel de video!
11 juli 2016 | 17:20

KWPN Magazine: Van Silfhout gaat voor een teammedaille

Niemand anders behalve Diederik van Silfhout neemt plaats in het zadel van Arlando. “Mijn vader heeft er voor het laatst opgezeten toen hij zes was. Laatst zei ik tegen hem dat hij er na Rio een keer op mag, als hij lief is dan.” Lees meer over Diederik en zijn weg naar Rio in het tweede KWPN Magazine.
5 juli 2016 | 14:04

Big Star, Nip Tuck, Valegro en Ceylor L.A.N. naar de Spelen

De Britse paardensportbond heeft haar teamleden voor de Olympische Spelen bekend gemaakt. Van de twaalf paarden zijn er vier KWPN gefokt.
 

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners


Het KWPN maakt gebruik van cookies

Wij vragen uw akkoord voor het gebruik van cookies op onze website. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid.

Cookiebeleid