Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen
4 oktober 2021 | 14:04

Vrieling en Kallmar VDL in top drie jonge paarden rubriek

Jur Vrieling deed met de KWPN-hengst Kallmar VDL goede zaken in Bonheiden.
22 september 2021 | 10:24

La Grande Semaine: Zilver en brons voor KWPN’ers My Toto VDT en Kayden

Op La Grande Semaine, het Franse equivalent van de Bundeschampionate, waar het de afgelopen dagen de beurt was aan de dressuurpaarden, heeft My Toto VDT de zilveren medaille bij de vierjarigen veiliggesteld.
22 september 2021 | 08:12

WK Lanaken in de startblokken

Het WK Jonge Springpaarden in Lanaken staat op het punt om te beginnen. Het wereldkampioenschap op de accommodatie van Zangersheide in Lanaken is ieder jaar een hoogtepunt voor velen in de springpaardensectie. Vele springpaarden die tot de absolute top behoren, namen op jonge leeftijd ook al deel aan de wereldkampioenschappen voor Jonge Springpaarden.
21 september 2021 | 08:07

Fokkerspremies op WK Jonge Springpaarden

Van 22 t/m 26 september 2021 wordt in Lanaken de 'FEI WBFSH Jumping World Breeding Championship for Young Horses' verreden. De beste vijf-, zes- en zevenjarige springpaarden strijden hier om de wereldtitels.
7 september 2021 | 09:12

KWPN-hengst Lennox U.S. scoort in Subli Competitie Werkendam

De derde selectiewedstrijd van de Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden vond zondag 5 september plaats in Werkendam. De hoogste score van de dag ging overtuigend naar de vierjarige Mercurius ACM (v.GLOCK’s Dream Boy) onder het zadel van Amber Hage. Bij de vijfjarigen was Jill Bogers met de hengst Lennox U.S. (v.Grand Galaxy Win) in een sterk deelnemersveld nipt de beste.
31 augustus 2021 | 08:36

Juryleden KWPN Kampioenschap Vijfjarige Eventingpaarden bekend!

Op vrijdag 17 september wordt het KWPN Kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden gehouden. Dit evenement vindt plaats op de tweede dag van het Achterhoeks Hippisch Festijn in Varsseveld. Inschrijven is nog mogelijk!
24 augustus 2021 | 15:31

Veelbelovende collectie in vierde KWPN Online Veulenveiling

Van 27 tot en met 30 augustus kan er geboden worden op alweer de vierde collectie van de KWPN Online Veulenveiling. Vijf spring- en 15 dressuurveulens komen op dit platform onder de digitale hamer en zij stammen af van bewezen sport- en fokhengsten als Tangelo van de Zuuthoeve, Arlando, Dream Boy en beloftevolle verervers als Kjento en Livius.
23 augustus 2021 | 09:12

Van Silfhout en Veeze bovenaan in Subli Competitie Tolbert

​De derde selectiewedstrijd voor Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden werd zaterdag 21 augustus verreden in Tolbert. Een grote groep deelnemers was afgereisd naar Groningen om hun beste beentje voor te zetten in de rubrieken voor vier- en vijfjarige dressuurpaarden. De hoogste score van de dag ging naar de vijfjarige Lavatijn Van Kairos onder het zadel van Diederik van Silfhout. Bij de vierjarigen eindigde Bart Veeze met My Lena ZI bovenaan.
15 augustus 2021 | 16:59

Kadiene met 10 van gastruiter onverslaanbaar (VIDEO)

Ze won de halve finale en ze won het eerste onderdeel van de finale. Met een 10 van gastruiter Philipp Hess kon Zhivago-dochter Kadiene de titel niet meer ontgaan. Met Svenja Grimm in het zadel won de merrie de Pavo Cup voor zesjarige paarden.
15 augustus 2021 | 15:07

Las Vegas met drie tienen naar Pavo Cup-zege (VIDEO)

De KWPN-goedgekeurde hengst Las Vegas was na de halve finale van donderdag de favoriet voor de titel in de Pavo Cup voor vijfjarigen. Die verwachtingen maakt hij onder Franka Loos vandaag helemaal waar in de finale, waar hij tienen kreeg voor zijn draf, galop én het overrijden.
15 augustus 2021 | 14:14

Ferguson-dochter My Precious zegeviert in Pavo Cup (VIDEO)

Na het winnen van de halve finale, gaat de vosmerrie My Precious ook in het eindklassement aan kop. Onder Kirsten Brouwer bleef ze na het overrijden nipt voor op Dinja van Liere en de KWPN-goedgekeurde hengst McLaren.
11 augustus 2021 | 10:15

Juryleden halve finale Pavo Cup gewijzigd

Morgen gaat de halve finale van de Pavo Cup van start. De juryindeling voor de halve finale is gewijzigd door het grote aantal geselecteerden.
9 augustus 2021 | 15:38

Deelnemende hengsten aan Pavo Cup en Blom Cup

Tijdens de Pavo Cup en Blom Cup ziet u de beste jonge paarden van Nederland tegen elkaar strijden en onder de deelnemers bevinden zich ook vele goedgekeurde KWPN-hengsten.
8 augustus 2021 | 12:00

Toegang en tickets Blom Cup en KWPN Kampioenschappen

De Blom Cup en de KWPN Kampioenschappen zijn gratis toegankelijk voor publiek. U bent van harte welkom, voor toegang zijn wel een ticket, een coronatoegangsbewijs, het tonen van een legitimatie en een ingevulde gezondheidsverklaring vereist.
6 augustus 2021 | 12:22

Startlijsten Blom Cup en Pavo Cup online

Het aftellen is begonnen.. over drie dagen start de Blom Cup in Valkenswaard, gevolgd door de KWPN Kampioenschappen in Ermelo. De startlijsten van de halve finales van de Pavo Cup en Blom Cup staan inmiddels online. Maandagochtend om 9.30 uur bijten de zesjarigen springpaarden tijdens de Blom Cup het spits af in Top's International Arena. De halve finales voor de dressuurpaarden om de Pavo Cup starten donderdag om 8:00 in Ermelo.
2 augustus 2021 | 09:56

Jur Vrieling wint met Kallmar VDL bij jonge paarden

Jur Vrieling bleef zaterdag iedereen de baas in de rubriek voor zes- en zevenjarige springpaarden in Herzlake. Hij reed in het parcours direct op tijd op de KWPN-hengst Kallmar VDL.
31 juli 2021 | 22:01 Regio België

Pavo Cup België: acht vijf- en zesjarigen boven de 80

Na de vierjarige paarden, kwam een goede groep vijf- en zesjarige paarden de baan in voor de Pavo Cup voorselectie in België. Maar liefst acht van zetten een score boven de 80 punten neer.
31 juli 2021 | 21:20 Regio België

Pavo Cup België: Mac Toto USB naar 86 punten

Naast de stamboekkeuring met graadverhoging en de veulenkeuring, vond er in Oud-Turnhout vandaag een Pavo Cup voorselectie plaats. Topscoorder van de dag was de vierjarige GLOCK’s Toto Jr-zoon Mac Toto USB, die onder Danielle Heijkoop naar 86 punten liep.
30 juli 2021 | 19:38

Glamourdale-zoon King of Diamonds ‘lest best’ in Pavo Cup Voorselectie Zuid

De vierde Pavo Cup voorselectie vandaag in het Brabantse Bavel bleek een vruchtbare dag; ‘lest best’ King of Diamonds (v.Glamourdale) sloot de rubriek zesjarigen af met de hoogste score van de dag. De door Rachelle Seijbel voorgestelde ruin scoorde maar liefst 86 punten – evenveel als eerder vandaag Mr. Spielberg, die bij de vierjarigen onder Krista Kolijn de hoogste punten liet noteren.
30 juli 2021 | 12:07

Schrijf je in voor de Z, ZZ- en 1.40m merrierubriek in Valkenswaard

Naast de Blom Cup worden er in Valkenswaard dit jaar nieuwe rubrieken verreden voor acht-, negen- en tienjarige KWPN-springmerries.
28 juli 2021 | 10:41

Pavo Cup Houten: Kroonjuweel BH als een balletdanser naar 85 punten

In Houten ontvingen drie vijfjarigen en zes zesjarigen een score van 80 punten of hoger. Bij de vijfjarigen was het Lavatijn van Kairos (v.Expression) die met Diederik van Silfhout naar 81 punten ging. Kroonjuweel BH (v.Sir Donnerhall) liep onder het zadel van Femke de Laat, als een balletdanser, 85 punten bij elkaar.
28 juli 2021 | 09:03

Pavo Cup Houten: Vrijwel alleen maar negens voor My Precious

Een grote groep vierjarige dressuurpaarden passeerden de revue in het Utrechtse Houten. Vijf paarden lieten minimaal 80 punten noteren. Uitschieter van de dag is de Ferguson-dochter My Precious die met Kirsten Brouwer 89 punten bij elkaar liep.
23 juli 2021 | 17:58

Pavo Cup Ermelo: Vivaldi-zonen Licor en Valverdi bovenaan

Bij de voorselectie voor vijf- en zesjarige dressuurpaarden waren er in Ermelo zes paarden goed voor een score van 80 punten of hoger. Twee zonen van de preferente Vivaldi voerden de boventoon. Bij de vijfjarigen stond Licor met 83 punten bovenaan, bij de zesjarigen scoorde Valverdi met 85 punten de hoogste punten.
23 juli 2021 | 17:07

Pavo Cup Ermelo: 91 punten voor complete My Toto

Een rijke oogst tijdens de Pavo Cup-voorselectie in Ermelo. Maar liefst negen vierjarige paarden kregen een score van 80 punten of hoger. Met als uitschieter van de dag de met veel draagkracht bewegende My Toto die met Ingrid Ockhuisen-Malan goed was voor 91 punten.
23 juli 2021 | 09:38 Regio België

Clinic tijdens voorselectie Pavo Cup België

Tijdens de voorselectie van de Pavo Cup in België zaterdag 31 juli in Oud-Turnhout wordt er een informatieve clinic gegeven door Anne van Olst. Zij zal de Belgische amazone Dominique D’Hoore- van der Horst begeleiden.
22 juli 2021 | 00:02

Pavo Cup Tolbert: Debbehoeve’s Linvasion en Kadiene aan kop

In Tolbert werd de eerste Pavo Cup-voorselectie van het seizoen gereden. Twee vijf- en twee zesjarigen scoorden meer dan 80 punten, waarvan Zhivago-dochter Kadiene met 85 punten naar de hoogste dagscore liep.
21 juli 2021 | 23:55

Pavo Cup Tolbert: Monty en Mission v/d Debbehoeve naar 80+

In Tolbert begon het Pavo Cup-seizoen met de eerste voorselectie. Twee vierjarige paarden verkregen een 80+-score, waarvan Monty met 83 punten de hoogste score had. De Indian Rock-zoon werd voorgesteld door Stefan Passchier.
20 juli 2021 | 17:07

De Pavo Cup voorselecties gaan van start!

Deze week staan de eerste twee voorselecties van de Pavo Cup op het programma! Morgen staat de eerste voorselectie op het programma in Tolbert en vrijdag in Ermelo. Alle voorselecties, halve finales en finales zijn live te volgen via de livestream op www.kwpn.tv!
20 juli 2021 | 14:41

KWPN-merrie Kodora SRV in Britse selectie WK Jonge Dressuurpaarden

Groot-Brittannië stuurt dit jaar een kleine selectie van drie paarden naar het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden. Op de nominatielijst staat ook de door Stoeterij Raayerveld gefokte KWPN-merrie Kodora SRV met haar amazone Sarah Millis.
20 juli 2021 | 13:56

Juryleden vierjarigenrubriek Blom Cup bekend

De vierjarige springpaarden worden tijdens de halve finale en finale beoordeeld op de kenmerken springen en het gaan tussen de hindernissen. Deze cijfers worden opgeteld, waarbij het cijfer voor springen dubbel telt. De beste 25 vierjarigen van de halve finale gaan door naar de finale, waar ze wederom op punten worden beoordeeld. In de finale beginnen de finalisten met een schone lei.
19 juli 2021 | 11:35

Bestel uw gratis ticket(s) voor de Blom Cup!

De Blom Cup is gratis toegankelijk voor publiek. U heeft voor uw bezoek onder meer een coronatoegangsbewijs nodig. Tickets zijn vanaf nu gratis te bestellen via de ticketshop.
18 juli 2021 | 16:03

Doron Kuipers: “Je krijgt niet vaak de kans om in Valkenswaard te rijden”

Op de Blom Cup 2020 gooide Doron Kuipers hoge ogen met de Falaise de Muze-dochter Just Special VK. Na het winnen van de halve finale, zegevierde de combinatie ook in de finale voor zesjarige paarden.
15 juli 2021 | 13:58

Andreas Helgstrand: "Jovian komt van een andere planeet"

Andreas Helgstrand stelde deze ochtend de wereldkampioen vijfjarigen van 2019, Jovian, voor aan de jury tijdens de observatie voor het WK Jonge Dressuurpaarden. Van 25 t/m 29 augustus 2021 wordt in Verden de ‘FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses’ verreden.
15 juli 2021 | 13:07

Inschrijving KWPN Kampioenschap Vijfjarige Eventingpaarden geopend!

Op vrijdag 17 september wordt het KWPN Kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden gehouden. Dit evenement vindt plaats op de twee dag van het Achterhoeks Hippisch Festijn in Varsseveld. Inmiddels zijn de inschrijvingen geopend!
12 juli 2021 | 11:46

Wereldkampioen Jovian naar Ermelo voor observatie WK Jonge Dressuurpaarden

Donderdag 15 juli a.s. komt Andreas Helgstrand naar Ermelo in het kader van het selectietraject voor het WK Jonge Dressuurpaarden. Hij zadelt hierbij de wereldkampioen vijfjarigen van 2019, Jovian.
11 juli 2021 | 16:48

Ruben Romp: "Mooi dat er een kampioenschap als de Blom Cup is"

Ruben Romp won vorig jaar met de Biscayo-zoon Icarus V de Blom Cup voor zevenjarige paarden. Een bijzondere overwinning, de toenmalige mede-eigenaar van Icarus V was Rinus Blom, hoofdsponsor van de Blom Cup.
9 juli 2021 | 10:48

Uniek podium voor KWPN-springmerries in Valkenswaard

De Blom Cup voor vier- tot en met zevenjarigen staat dit jaar op het programma van maandag 9 tot en met woensdag 11 augustus. Naast de Blom Cup worden er in Valkenswaard dit jaar nieuwe rubrieken verreden voor acht-, negen- en tienjarige KWPN-springmerries.
8 juli 2021 | 15:24

Christoph en Phillipp Hess juryleden finales Pavo Cup

De Duitse jongepaardenspecialist Philipp Hess keert dit jaar als gastruiter terug in het zadel van de talenten in de finale van de Pavo Cup. De halve finale en finale van de Pavo Cup vinden plaats op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. De halve finale wordt verreden op donderdag 12 augustus en op zondag 15 augustus staat de finale op het programma.
27 juni 2021 | 12:00

Pavo Cup 2021: broedplaats voor succes

De Pavo Cup is uitgegroeid tot een begrip in de dressuurwereld. Met recht kan men zeggen dat de Pavo Cup een broedplaats voor talent is. Je kunt je nog inschrijvingen voor één van de vijf selectiewedstrijden!
25 juni 2021 | 11:33

Nieuwe locatie Pavo Cup-selectie Zuid

De Pavo Cup-voorselectie Zuid, die verreden zou worden in Riel, vindt nu op vrijdag 30 juli plaats in Bavel.
23 juni 2021 | 14:41

Geselecteerden derde observatietraining bekend

De geselecteerden voor de derde observatietraining zijn bekend. De derde observatietraining vindt plaats op 19 en 20 juli in Ermelo.
23 juni 2021 | 13:05

Tweede observatiemoment voor WK Jonge Dressuurpaarden goed verlopen

Afgelopen maandag en dinsdag vond de tweede observatie voor het WK Jonge Dressuurpaarden plaats. Van 25 t/m 29 augustus 2021 wordt in Verden de ‘FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses’ verreden.
20 juni 2021 | 10:00

Mieke de Kok allereerste winnaar Pavo Cup

Mieke Ruisaard – van Gent, in de paardensport voor veel mensen bekender onder de naam Mieke de Kok, won in 1995 de allereerste Pavo Cup met de KWPN-hengst Junior STV (v.Uniform). "“We kenden destijds alleen maar rubrieken om het bestgaand rijpaard. De Pavo Cup was een hele verbetering!"
18 juni 2021 | 08:24

Data Pavo Cup-selecties bekend, inschrijving geopend

De vier-, vijf- en zesjarige dressuurbeloftes strijden deze zomer weer om de felbegeerde titel Pavo Cup-kampioen! De data en locaties van de selectiewedstrijden zijn inmiddels bekend, en de inschrijving is geopend.
17 juni 2021 | 15:26

Startlijst tweede observatietraining WK Jonge Dressuurpaarden gewijzigd

Van 25 t/m 29 augustus 2021 wordt in Verden de ‘FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses’ verreden. De beste de vijf-, zes- en zevenjarige dressuurpaarden strijden hier om de wereldtitels. De tweede observatietraining vindt plaats op 21 en 22 juni in Ermelo. De startlijst is te vinden onder het agenda item.
17 juni 2021 | 15:10

Blom Cup biedt fantastische etalage in Valkenswaard

Vorig jaar werd de Blom Cup voor het eerst verreden op het prachtige terrein van Tops International Arena in Valkenswaard. Diverse hengsten kwamen met meerdere nakomelingen sterk voor de dag in de finales. We blikken terug op de winnaars.
16 juni 2021 | 08:36 Regio Tuigpaard Noord

Westfort Hengstencompetitie Tuigpaard 2021

De hengstencompetities zijn unieke gelegenheden voor fokkers en andere geïnteresseerden om de jonge goedgekeurde KWPN-hengsten in actie te zien. De competities hebben ten doel inzicht te geven in de capaciteiten van de hengsten in de sport. Met betrekking tot de Hengstencompetitie Tuigpaard 2021 vindt er dit jaar een verandering plaats.
15 juni 2021 | 17:03

Inschrijving Blom Cup geopend

Vandaag zijn de inschrijvingen voor de Blom Cup open gegaan. De Blom Cup wordt dit jaar opnieuw verreden bij Tops International Arena in Valkenswaard. Dit kampioenschap voor (jonge) springpaarden vindt plaats van 9 t/m 11 augustus a.s.
11 juni 2021 | 14:22

Startlijst tweede observatietraining WK Jonge Dressuurpaarden bekend

Van 25 t/m 29 augustus 2021 wordt in Verden de ‘FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses’ verreden. De beste de vijf-, zes- en zevenjarige dressuurpaarden strijden hier om de wereldtitels. De startlijst van de tweede observatietraining is bekend en vindt plaats op 21 en 22 juni in Ermelo.
2 juni 2021 | 15:14

Wijzigingen Blom Cup 2021

De Blom Cup voor vijf- tot en met zevenjarigen staan dit jaar op het programma van maandag 9 tot en met woensdag 11 augustus. De rubrieken worden verreden op het Tops International Arena in Valkenswaard. Het kampioenschap voor jonge springpaarden staat altijd garant voor mooie sport en een spannende competitie om de felbegeerde titel Blom Cup-winnaar.
31 mei 2021 | 12:13

Pavo Cup 2021 volgens nieuwe selectieformule

Vorig jaar kon vanwege de maatregelen rondom het coronavirus de finale van de Pavo Cup helaas niet doorgaan. Dit jaar staat deze immer spannende competitie wederom op de hippische agenda, en strijden de vier-, vijf- en zesjarige dressuurbeloftes op zondag 15 augustus om de felbegeerde titel Pavo Cup-kampioen.
31 mei 2021 | 11:54

Derde plaats voor KWPN-hengst Kardinaal HX in YH-rubriek

Zaterdag behaalde de Nederlandse springruiter Pieter Keunen de derde plaats in de jonge paarden-rubriek voor 5- en 6-jarigen in Kronenberg.
11 mei 2021 | 19:16

Startlijst eerste observatietraining WK Jonge Dressuurpaarden bekend

Van 25 t/m 29 augustus 2021 wordt in Verden de ‘FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses’ verreden. De beste de vijf-, zes- en zevenjarige dressuurpaarden strijden hier om de wereldtitels. De startlijst van de eerste observatietraining is bekend en vindt volgende week plaats.
26 april 2021 | 20:08

Tweede observatiemoment voor zesjarige dressuurpaarden goed verlopen

Het tweede observatiemoment voor de zesjarigen voor de ‘FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses’ vond vandaag plaats in Ermelo. Het evenement wordt dit jaar van 25 t/m 29 augustus verreden in Verden.
21 april 2021 | 14:25

Startlijst tweede observatiemoment vijf- en zevenjarige dressuurpaarden bekend

​Van 25 t/m 29 augustus 2021 wordt in Verden de ‘FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses’ verreden. De beste de vijf-, zes- en zevenjarige dressuurpaarden strijden hier om de wereldtitels.
20 april 2021 | 14:58

Startlijst tweede observatiemoment WK Jonge Dressuurpaarden bekend

Van 25 t/m 29 augustus 2021 wordt in Verden de ‘FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses’ verreden. De beste de vijf-, zes- en zevenjarige dressuurpaarden strijden hier om de wereldtitels.
14 april 2021 | 13:19

Startlijst eerste selectie WK Jonge Dressuurpaarden bekend

Van 25 t/m 29 augustus 2021 wordt in Verden de ‘FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses’ verreden. De beste de vijf-, zes- en zevenjarige dressuurpaarden strijden hier om de wereldtitels.
24 maart 2021 | 15:51

Selectietraject WK Jonge Dressuurpaarden 2021

Van 25 t/m 29 augustus 2021 wordt in Verden de ‘FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses’ verreden. De beste de vijf-, zes- en zevenjarige dressuurpaarden strijden hier om de wereldtitels. Ten opzichte van voorgaande jaren zijn er enkele kleine wijzigingen in het selectietraject.
24 maart 2021 | 08:38

WK Jonge Springpaarden Lanaken week opgeschoven

Het WK Jonge Springpaarden in Lanaken wordt dit jaar gehouden van 22 tot en met 25 september.
6 februari 2021 | 09:09

Laatste dag KWPN Hengstenkeuring

Wat vliegen de dagen voorbij! Vandaag is alweer de laatste dag van de KWPN Hengstenkeuring. U kunt het gehele programma weer live volgen via KWPN.nl, KWPN.org en KWPN.tv. Met vandaag de 5- en 6-jarige KWPN-goedgekeurde dressuur- en springhengsten, studiogesprekken, interviews en meer!
22 december 2020 | 17:51

Ruim 40 fokkerspremies uitgereikt!

Hoewel 2020 in veel opzichten een bijzonder jaar was, is 2020 ook het jaar waarin de eerste fokkerspremies zijn uitgereikt namens de Vrienden van het KWPN. Eind 2019 is deze stichting opgericht, en ondanks de komst van het coronavirus begin dit jaar heeft de Stichting Vrienden van het KWPN veel KWPN-fokkers kunnen verblijden met een fokkerspremie.
22 december 2020 | 13:58

Corona-update 22 december: Hengstencompetitie Tolbert afgelast

Op donderdag 14 januari staat de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur gepland, op woensdag 20 januari de Blom Hengstencompetitie springen, beide in Tolbert.
28 november 2020 | 09:59

WK Jonge Dressuurpaarden alsnog geannuleerd

Het FEI Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden is geannuleerd. Dat maakt de organisatie gisteren bekend. "De huidige onzekerheid over de planning, maakt het nodig om het evenement te cancellen" zo luidt de verklaring.
27 oktober 2020 | 10:41 Regio België

Vijfjarige KWPN’ers op het podium bij Belgisch eventingkampioenschap

Afgelopen weekend werd het Belgisch kampioenschap vijfjarige eventingpaarden verreden bij de Blauwbossenruiters in Minderhout (België). Hierbij wisten de KWPN’ers de eerste en tweede plaats te bemachtigen.
14 oktober 2020 | 10:30

Corona-update: Pavo Cup tot nader order uitgesteld

Gisteravond echter hebben premier Rutte en minister de Jonge strengere maatregelen afgekondigd. Binnen deze ‘tijdelijke lockdown’ zijn wedstrijden verboden, waardoor het helaas onmogelijk is om de Pavo Cup nu te laten doorgaan.
12 oktober 2020 | 16:33

Pavo Cup: de kampioenen van de afgelopen drie jaar

​Deze week gaat de Pavo Cup voor het 25e achtereenvolgende jaar van start. Met dit 25-jarig bestaan blikken we graag terug op de afgelopen drie jaar waar er al verschillende kampioenen voorbij zijn gekomen. Zo wist Bart Veeze Imposantos twee keer op rij naar het hoogste podium te rijden.
9 oktober 2020 | 16:21

Online catalogus Pavo Cup beschikbaar

Volgende week donderdag, vrijdag en zaterdag vinden de halve finales en finales plaats van de Pavo Cup voor 4-, 5- en 6-jarigen. Donderdag 15 oktober staat de halve finale van de vierjarigen op de agenda en vrijdag 16 oktober verschijnen de vijf- en zesjarigen aan start in de halve finale. Zaterdag 17 oktober staat geheel in het teken van de finales en wordt bekend wie zich tot de kampioenen mogen kronen.
6 oktober 2020 | 15:09

Governor topaanvoerder op startlijsten halve finale Pavo Cup

Donderdag 15 oktober komen de vierjarigen aan start, de vijf- en zesjarigen maken hun entree op vrijdag 16 oktober. Op zaterdag 17 oktober vinden de finales plaats van alle leeftijdscategorieën. Bekijk de startlijsten in de agenda.
5 oktober 2020 | 13:44

GMB Jongepaardencompetitie aanstaande vrijdag van start

Nog een paar dagen en dan staat de eerste selectiewedstrijd van de GMB Jongepaardencompetitie alweer op het programma.
3 oktober 2020 | 08:29

Afgevaardigden WK Jonge Dressuurpaarden bekend

De afgelopen twee dagen stond voor de selectiecommissie, bestaande uit Floor Dröge, Monique Peutz en Johan Rockx, geheel in het teken van het WK Jonge Dressuurpaarden. Op de Nunspeetse Ruiterclub in Nunspeet hebben zij de 18 afgevaardigden kunnen selecteren voor het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden 8 t/m 13 december.
1 oktober 2020 | 18:00

KWPN-evenementen: géén publiek, wel livestream

​Eerder deze week kondigden premier Rutte en minister De Jonge nieuwe maatregelen aan die voor minimaal 3 weken gelden. Dit heeft gevolgen voor de evenementen op het KWPN-centrum.
29 september 2020 | 16:25

Pavo Cup: De tussenstand voor de vier-, vijf- en zesjarigen

De afgelopen weken zijn de voorselecties voor de Pavo Cup verreden. In totaal worden er 107 combinaties verwacht in de halve finale van de Pavo Cup op 16 en 17 oktober in Ermelo. Vrijdag 16 oktober komen de vierjarigen aan start en de vijf- en zesjarigen maken hun entree op zaterdag 17 oktober. Wij hebben de tussenstand opgemaakt!
26 september 2020 | 17:44 Regio Drenthe

Pavo Cup Exloo: acht paarden rechtstreeks naar de halve finale

KWPN Regio Drenthe organiseerde vandaag de laatste Pavo Cup voorselectie in Exloo. Veronique Roerink en Arie Hamoen wezen acht paarden rechtstreeks door naar de halve finale.
26 september 2020 | 09:37 Regio Noord-Brabant

Pavo Cup Berlicum: 88 punten voor topscoorder Lightning Star RR

De Pavo Cup voorselectie van KWPN Regio Noord-Brabant in Berlicum telde een groot aantal deelnemers. In totaal konden dertien paarden met 80 punten of meer rechtstreeks worden geplaatst voor de halve finale.
19 september 2020 | 18:56 Regio Noord-Holland

Pavo Cup Wormerveer: vijf paarden rechtstreeks naar halve finale

In Wormerveer wisten vijf jonge dressuurpaarden zich te plaatsen voor de halve finale van de Pavo Cup. Marian Dorresteijn en Veronique Roerink deelden de hoogste punten vandaag uit aan de vierjarige GLOCK’s Toto Jr-zoon Liberty L.
19 september 2020 | 16:38 Regio Groningen

Pavo Cup Tolbert: vierjarige Lorenzo geplaatst voor halve finale

In Tolbert vond de Pavo Cup voorselectie van KWPN Regio Groningen plaats. Arie Hamoen en Jan Wolfs deelden 80 punten uit aan de Benicio-zoon Lorenzo, die daarmee rechtstreeks werd geplaatst voor de halve finale van de Pavo Cup.
19 september 2020 | 09:13

Kimany MBF wint KWPN kampioenschap eventingpaarden

Het KWPN kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden op het Achterhoeks Hippisch Festijn is gewonnen door de Connect-zoon Kimany MBF, vakkundig voorgesteld door Sanne de Jong.
17 september 2020 | 18:28 Regio Utrecht

Geslaagde Pavo Cup-selectie in Houten

Een zeer geslaagde Pavo Cup selectie in Houten vandaag. Van de 60 deelnemers waren er maar liefst tien combinaties die 80 punten of hoger kregen.
12 september 2020 | 18:56 Regio Gelderland

Pavo Cup Ermelo: 82 punten voor de vijfjarige Kardinale-Utopia RS2

Vandaag was de beoordeling van de voorselectie van de Pavo Cup in Ermelo in handen van Mariëtte Sanders en Toine Hoefs. Bij de vierjarigen was er een redelijk grote groep van deelnemende paarden. Op de startlijst stonden maar liefst 16 combinaties.
6 september 2020 | 10:17 Regio Zuid-Holland

Pavo Cup Delft: 88 punten voor For Romance-dochter Funkenmarie

KWPN Regio Zuid-Holland organiseerde bij Manege de Prinsenstad in Delft een succesvolle Pavo Cup voorselectie. Zowel bij de vijf- als zesjarige paarden kon een paard direct geplaatst worden voor de halve finale, bij de vierjarige paarden scoorden er maar liefst tien 80 punten of meer.
5 september 2020 | 16:39 Regio België

Pavo Cup Bocholt: Drie paarden geplaatst voor halve finale

Rijhal de Damburg in Bocholt vormde vandaag het decor van de Pavo Cup selectie van Regio België. Op Belgische bodem wisten drie paarden zich rechtstreeks te plaatsen voor de halve finale met een score van 80 punten of meer. De vierjarige Labarron (v.For Romance) liep naar het hoogste puntentotaal, 83 punten.
25 augustus 2020 | 11:26

Juryleden KWPN Kampioenschap jonge eventingpaarden bekend

​Vrijdag 18 september gaan vijfjarige KWPN’ers de strijd met elkaar aan om het kampioenslint op het Achterhoeks Hippisch Festijn. Wie mag zich de beste vijfjarige KWPN’er van dit moment noemen in de eventingsport? De jurering op het KWPN Kampioenschap voor jonge eventingpaarden ligt in handen van Gert Naber en Martin Lips.
19 augustus 2020 | 16:47

Kardinaal HX boekt prachtige overwinning in Blom Cup

De KWPN-goedgekeurde hengst Kardinaal HX (v.Don Diablo HX) is de nieuwe kampioen van de Blom Cup voor vijfjarigen! Onder Pieter Keunen bleek de hengst van Stal Hendrix onverslaanbaar.
18 augustus 2020 | 19:30

Icarus V wint tweede onderdeel Blom Cup zevenjarigen

De Biscayo-zoon Icarus V heeft na twee onderdelen van de halve finale van de Blom Cup het beste resultaat geboekt onder Ruben Romp. De beste 20 komen morgen terug voor de finale.
18 augustus 2020 | 19:07

Ladykiller wint halve finale Blom Cup vierjarigen

Ruim honderd vierjarigen gingen vandaag de strijd aan in de halve finale van de Blom Cup. De beste 25 mogen door naar de finale en vandaag kreeg Ladykiller (v.Balou du Rouet) de hoogste punten.
18 augustus 2020 | 17:05

Blom Cup: 30 zesjarigen door naar de finale

Ook de finalisten van de Blom Cup voor zesjarige springpaarden zijn bekend. Doron Kuipers gaat met de Falaise de Muze-nakomeling Just Special VK na twee dagen aan de leiding, al begint iedereen weer op nul in de finale.
18 augustus 2020 | 14:40

Blom Cup: finalisten bij de vijfjarigen zijn bekend

Het tweede onderdeel van de halve finale van de Blom Cup voor vijfjarigen is afgerond en er zijn 37 combinaties die vandaag en gister geheel foutloos zijn gebleven. De beste 30 daarvan zijn geplaatst voor de finale.
17 augustus 2020 | 17:36

Blom Cup: 54 zevenjarigen door naar tweede onderdeel

Ook voor de zevenjarigen is de Blom Cup goed van start gegaan vandaag. Er stond een serieuze proef opgesteld in de hoofdpiste en 19 wisten hier zonder fouten te finishen. In totaal mogen 54 paarden door naar morgen.
17 augustus 2020 | 16:50

Mogelijkheid tot parcours verkennen voor vierjarigen Blom Cup

Voor alle deelnemers aan de vierjarigenrubriek van de Blom Cup is het morgen voorafgaand aan de rubriek mogelijk om het parcours te verkennen.
17 augustus 2020 | 16:18

68 vijfjarigen foutloos in eerste onderdeel Blom Cup

Op het tweede terrein op het Tops International Arena in Valkenswaard hebben de vijfjarigen het eerste onderdeel van de Blom Cup afgewerkt. 68 van hen bleven hierin overtuigend foutloos.
17 augustus 2020 | 14:52

Blom Cup: 86 zesjarigen gekwalificeerd voor tweede onderdeel

Op het fraaie Tops International Arena is vandaag de Blom Cup voor vijf-, zes- en zevenjarigen van start gegaan. Bij de zesjarigen zijn 86 combinaties geplaatst voor morgen.
15 augustus 2020 | 21:40

Startlijsten Blom Cup online, Maikel van der Vleuten gastjury

Bijna 500 paarden gaan volgende week deelnemen aan de Blom Cup bij Tops International. De animo is groot en belooft vast en zeker een sportieve strijd.
13 augustus 2020 | 19:44

Catalogi Blom Cup bekend

​De catalogi van de Blom cup 2020 voor aankomende week staan op de website. Maar liefst 490 springpaarden zien wij hierin terug.
11 augustus 2020 | 13:49

Programma Blom Cup bekend

​De Blom Cup wordt van 17 tot en met 19 augustus verreden bij het Tops International Arena in Valkenswaard. Bij de vier-, vijf-, zes- en zevenjarigen gaat een heel aantal springpaarden de strijd met elkaar aan om de prestigieuze titel.
11 augustus 2020 | 11:59

* UPDATE* Entreetickets Nationaal Kampioenschap en Blom Cup niet meer verkrijgbaar

​Gezien het grote aantal aanmeldingen voor het Nationaal Kampioenschap driejarige merries en de Blom Cup zijn deze evenementen volgeboekt en zijn er geen entreetickets meer verkrijgbaar.
11 augustus 2020 | 11:22

Minder dan een maand totdat voorselecties Pavo Cup van start gaan!

Op zaterdag 5 september staan de eerste twee voorselecties van de Pavo Cup op het programma! Heeft u een talentvol vier-, vijf-, of zesjarig paard waar u een gooi mee wilt doen in dit kampioenschap? Meld dan uw paard aan.
10 augustus 2020 | 16:50

Blom Cup: uitsluitend toegang met geprint ticket!

​Van maandag 17 t/m woensdag 19 augustus staat de het Tops International Arena in Valkenswaard geheel in het teken van de springpaarden die de strijd voor de titel aangaan in de Blom Cup. Gezien de maatregelen rondom het coronavirus, is toegang uitsluitend mogelijk met het geprinte toegangsbewijs én een ingevuld COVID-formulier.
30 juli 2020 | 16:13

FEI WBFSH Jumping World Breeding Championship For Young Horses 2020 afgelast

Het FEI WBFSH Jumping World Breeding Championship for Young Horses, dat zou plaatsvinden van 16 tot en met 20 september, is afgelast vanwege de beperkingen rondom de Covid-19 pandemie.
29 juli 2020 | 13:13

Blom Cup: laatste kans om uw paard aan te melden

De inschrijving voor de Blom Cup sluit op maandag 3 augustus a.s. Wilt u uw paard aanmelden, doe dit dan zo spoedig mogelijk!
20 juli 2020 | 17:55

Inschrijving KWPN Kampioenschap Vijfjarige Eventingpaarden geopend!

​Op vrijdag 18 september wordt het KWPN Kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden gehouden. Dit evenement vindt plaats op de eerste dag van het Achterhoeks Hippisch Festijn in Varsseveld. Inmiddels zijn de inschrijvingen geopend!
17 juli 2020 | 14:14

Wilt u het Nationaal Kampioenschap en/of de Blom Cup bezoeken? Registreer u dan nu

​De beste merries van de stamboekkeuringen hebben een uitnodiging ontvangen voor het Nationaal Kampioenschap op 15 augustus a.s. Omdat we ons nog in de 1,5 meter-afstand samenleving bevinden is er voor het publiek een ticketshop aangemaakt. Hier dient u zich aan te melden als u aanwezig wilt zijn bij het evenement. De toegang tot het evenement is gratis. Let op: bezoekers dienen geregistreerd te zijn, anders wordt de toegang geweigerd.
14 juli 2020 | 10:46

Inschrijving voorselecties Pavo Cup geopend

16 en 17 oktober staat dit jaar geheel in het teken van de (halve) finale van de Pavo Cup. In de Amaliahal op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo wordt deze jongepaardencompetitie verreden.
6 juli 2020 | 14:50

Inschrijvingen voor de Blom Cup zijn geopend

​Vandaag zijn de inschrijvingen voor de Blom Cup open gegaan. De Blom Cup wordt dit jaar – anders dan voorgaande jaren – verreden bij Tops International Arena in Valkenswaard. Dit kampioenschap voor jonge springpaarden vindt plaats van 17 t/m 19 augustus a.s.
18 juni 2020 | 08:59

KWPN Kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden gaat door

Er is goed nieuws voor alle beoefenaars en belangstellenden van de eventingsport. Op het Achterhoeks Hippisch Festijn vindt ook dit jaar het KWPN-Kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden plaats, en wel op vrijdag 18 september.
15 juni 2020 | 14:05

Christoph Hess jurylid en Philipp Hess gastruiter bij Pavo Cup

De Duitse jongepaardenspecialist Philipp Hess keert dit jaar als gastruiter terug in het zadel van de talenten in de finale van de Pavo Cup. Zijn vader Christoph Hess is jurylid tijdens de halve finales.
16 februari 2020 | 23:34 Regio Noord-Brabant

Terugblik op de 2e dag van NAF Dressuur Talent Berlicum 2020 - 4-jarigen

De KWPN Afdeling Midden-Brabant-Noord en RV De Cowboys uit Berlicum kunnen terugkijken op een geslaagde en druk bezocht NAF Dressuur Talent Berlicum 2020
14 februari 2020 | 14:22

Inschrijving nieuwe competitie jonge eventingpaarden opengesteld

De inschrijving is opengesteld voor de nieuwe competitie voor 4- en 5-jarige eventingpaarden. De eerste editie van deze Dutch Eventing Young Horse Trials wordt verreden via drie wedstrijden plus een finale in Renswoude op Hippisch Centrum De Schalm van de familie Boonzaaijer. Inschrijving via Startlijsten.nl is open voor alle stamboeken en nationaliteiten. Triple A Horse Trucks en ET Auction zijn de sponsors.
30 januari 2020 | 22:58

Inaico VDL zet koppositie om in competitiewinst

Met zijn vrijwel altijd foutloze ritten en ruime voorsprong in het tussenklassement had Alex David Gill een prachtige uitgangspositie in de klasse Z/ZZ van de Blom Hengstencompetitie. In de finale konden ze de eindzege naar zich toe trekken.
30 januari 2020 | 21:30

Klasse M op naam van slimme Je Suis Equus Tame

Bij Bart Bles en Jumper Verdi viel een kostbaar balkje in de finale van de Blom Hengstencompetitie klasse M en daardoor kon de hen op de hielen zittende Je Suis Equus Tame en Steven Veldhuis vakkundig de overwinning claimen.
30 januari 2020 | 19:53

Kincsem schrijft Blom Hengstencompetitie klasse L op naam

De finale van de Blom Hengstencompetitie klasse L kende zojuist een prachtige ontknoping want alle drie klassementsleiders bleven ook in deze ronde weer geheel foutloos. Onder Michelle Dijkerman sprong Kincsem naar de eindzege.
7 januari 2020 | 20:15

Pavo Cup-winnaars maken opwachting op KWPN Stallion Show!

De winnaars van de Pavo Cup komen op zaterdag 1 februari in actie op de KWPN Stallion Show. Onder leiding van Johan Hamminga worden deze paarden aan u voorgesteld.
4 december 2019 | 16:35

Livemuziek tijdens Hengstencompetitie dressuur volgende week!

​Volgende week, op woensdag 11 december, vindt de tweede competitiewedstrijd voor de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie plaats in Ermelo. Naast dat de dressuurhengsten in actie komen, zijn er ook drie Gelderse hengsten aanwezig op het KWPN-centrum voor de hengstencompetitie Gelders paard.
18 november 2019 | 08:34

Kes TN weer superieur in Bathmen

Tijdens de laatste selectiewedstrijd van de GMB jongepaardencompetitie, was het Kes TN die met Pia Brinkman in het zadel, de jury bestaande uit Arnold Kootstra en Floris van Leuken, het meest kon bekoren. Net als in Denekamp maakte het cijfer voor techniek en vermogen het verschil.
13 november 2019 | 16:45

Bekijk nu alle video’s van de hengstencompetitie terug!

Afgelopen maandag en dinsdag vond de eerste Anemone Horse Truck Hengstencompetitie Dressuur en Blom Hengstencompetitie Springen plaats in Kronenberg. Als KWPN(.tv)-lid kunt u alle video’s van de hengstencompetitie nu gratis terugkijken via On Demand op KWPN.tv.
13 november 2019 | 11:10

Laatste selectie GMB Jongepaardencompetitie op zaterdag 16 november in Bathmen

Aanstaande zaterdag vindt in Bathmen in Manege ‘t Ruiterkamp de laatste selectiewedstrijd plaats van de GMB Jongepaardencompetitie editie 2019. Het programma start om negen uur ‘s morgens en zoals gebruikelijk wordt begonnen met de 6- en 7-jarigen.
12 november 2019 | 22:04

Tien foutloze vierjarigen in klasse L Blom Hengstencompetitie

De jongste generatie springhengsten heeft een goede indruk gemaakt in de eerste wedstrijd van de Blom Hengstencompetitie Springen. Tien van hen bleven in beide omlopen foutloos, waaronder de goed springende Carrera VDL-zoon Kincsem.
12 november 2019 | 18:33

Important Style wint, Ipsthar tweede in HC Z/ZZ

De hengsten in de klasse Z/ZZ trapten zojuist de Blom Hengstencompetitie Springen af bij Equestrian Centre De Peelbergen. De Falaise de Muze-zoon Important Style bleek onverslaanbaar onder Rodrigo Almeida.
11 november 2019 | 09:45

Roos Hansman op kop met Kalibra S.bij de 4-jarigen in Luttenberg

Nadat Roos vorige week in Laag Soeren de rubriek voor 5-jarigen met Jeolita S op haar naam schreef, wist ze in Luttenberg bij de 4-jarigen te winnen met Kalibra S.
4 november 2019 | 08:43

Amazones maken de dienst uit tijdens de 3e GMB selectiewedstrijd in Laag-Soeren

In alle leeftijdscategorieën stond er een amazone aan kop. Bij de 6- en 7-jarigen was het net als in Denekamp, Tani Joosten die de winst naar zich toe trok.
30 oktober 2019 | 08:05

Zaterdag derde selectiewedstrijd GMB Jongepaardencompetitie in Laag Soeren

Het programma begint om 9.00 uur met de rubriek voor 6- en 7-jarige springpaarden. Aansluitend om ongeveer 10.30 uur zijn de 5-jarigen aan de beurt en het programma wordt afgesloten met de rubriek voor 4-jarige springpaarden, die naar verwachting tegen 14.30 uur zal beginnen.
21 oktober 2019 | 17:18

Aftellen! Nog 100 dagen tot KWPN Stallion Show 2020

Over 100 dagen is het weer zover: de KWPN Stallion Show in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch! Van 29 januari t/m 1 februari staat alles in het teken van hengsten. Vier dagen lang kunt u genieten van sport, fokkerij en show!
21 oktober 2019 | 09:15

Techniek en vermogen maakt het verschil voor Kes TN in Denekamp

Onder goede publieke belangstelling werd afgelopen zaterdag de 2e selectiewedstrijd van de GMB jongepaardencompetitie verreden. In de afsluitende rubriek voor 4 jarige springpaarden maakte de waardering voor techniek en vermogen van Kes TN (Comme Il Faut uit Cheers ster voorl keur van Heartbreaker, fokker Team Nijhof uit Geesteren) het verschil.
17 oktober 2019 | 09:15

Veel animo voor de tweede GMB selectiewedstrijd in Denekamp

Na de succesvolle start afgelopen vrijdag in IJsselmuiden staat aanstaande zaterdag de 2e selectiewedstrijd in Denekamp op het programma. Er komen bijna 200 combinaties aan de start.
14 oktober 2019 | 10:26

Rielke Roeland op kop bij 4-jarigen in IJsselmuiden

Een vlotte rit met de vlug van de grond springende Kweasy Easy leverde Rielke Roeland de winst op in de bij de 4-jarigen. De afstamming van Arrezzo VDL kwam geen moment in de buurt van het hout en sprong in een vlot tempo naar de winst
8 oktober 2019 | 08:30

GMB Jongepaardencompetitie 2019 aanstaande vrijdag van start in IJsselmuiden!

Dit jaar wordt de eerste wedstrijd van de GMB Jongepaardencompetitie verreden in IJsselmuiden. Er staan ongeveer 160 combinaties op de startlijst. Met de rubriek voor 6- en 7-jarigen paarden wordt gestart om 12.00 uur. Rond 13.30 uur wordt het programma vervolgd met de 5-jarigen. Rond de klok van 16.30 uur start de laatste rubriek van de dag. Dit is de rubriek voor 4-jarige springpaarden.
14 augustus 2019 | 15:45

Fokkerijrubrieken springen donderdag op dressuurterrein

De diverse keuringsrubrieken voor springmerries en –veulens worden morgen gehouden op het achtergelegen dressuurterrein.
14 augustus 2019 | 07:56

Dag 2: Vervolg halve finales Pavo Cup en Blom Cup

Niet in de gelegenheid om naar Ermelo te komen? Volg dan alles via de gratis livestream op KWPN.tv. Voor het gehele programma, startlijsten, uitslagen en meer gaat u naar de speciale overzichtspagina van de KWPN Kampioenschappen.
13 augustus 2019 | 08:03

KWPN Kampioenschappen: We zijn van start!

De eerste ruiter is in de baan geweest en daarmee zijn de KWPN Kampioenschappen 2019 definitief van start gegaan. Kom naar Ermelo voor de halve finales van de Blom Cup voor vijf-, zes- en zevenjarigen en voor de halve finale van de Pavo Cup voor vierjarigen.
12 augustus 2019 | 21:57

Deelnemende hengsten aan Pavo Cup en Blom Cup

​Tijdens de Pavo Cup en Blom Cup ziet u de beste jonge paarden van Nederland tegen elkaar strijden en onder de deelnemers bevinden zich ook vele goedgekeurde KWPN-hengsten.
12 augustus 2019 | 19:33

Digitale catalogus Blom Cup & Pavo Cup

De catalogus van de KWPN Kampioenschappen en de Nationale Tuigpaardendag bevat alle deelnemende merries en veulens van de Nationale Merrie- en Veulenkeuring. Alle deelnemende paarden aan de Blom Cup en Pavo Cup kunt u inzien in de digitale catalogus.
12 augustus 2019 | 19:27

Definitieve startlijsten Blom Cup en Pavo Cup online

Morgen gaan we van start met de halve finales van de Blom Cup voor de vijf-, zes- en zevenjarigen en de halve finale van de Pavo Cup voor vierjarigen.
12 augustus 2019 | 16:55

Livestream KWPN Kampioenschappen

Kunt u niet aanwezig zijn, maar wilt u toch graag zien wie de nieuwe kampioenen worden? Mis niets van de KWPN Kampioenschappen en volg alles via de livestreams op KWPN.tv.
9 augustus 2019 | 15:25

Jureer mee met de Pavo Cup en maak kans op prijzen

Net zoals tijdens de KWPN Stallion Show kunt u nu ook mee jureren tijdens de Pavo Cup. Vergelijk uw cijfers met die van de jury én maak kans op leuke prijzen!
7 augustus 2019 | 12:08

Startlijsten Blom Cup: Zirocco Blue VDL hoofdleverancier halve finales

Met 19 nakomelingen mag Zirocco Blue VDL zich hoofdleverancier van de halve finales om de Blom Cup noemen. Vorig jaar won zijn dochter Gogo Karla V de finale van de zevenjarigen en in 2018 won Idagonda de vierjarigen-finale en werd zijn zoon Hasall derde bij de vijfjarigen.
6 augustus 2019 | 18:20

Tijdschema KWPN Kampioenschappen bekend

Nog een week te gaan en dan starten de KWPN Kampioenschappen! Voorafgaand aan de kampioenschappen is aanstaande zaterdag de afstammelingenkeuring. Volgende week dinsdag trappen de Blom Cup-paarden en de vierjarige Pavo Cup-paarden af.
6 augustus 2019 | 12:24

Startlijsten Pavo Cup: Everdale voor 3e keer hoofdleverancier

Voor het derde jaar op rij is Everdale de hoofdleverancier van de halve finales van de Pavo Cup. Bij zowel de zes- als zevenjarigen voert hij de startlijsten aan.
31 juli 2019 | 20:36

Gratis livestream WK Jonge Dressuurpaarden

Kunt u niet aanwezig zijn bij het WK Jonge Dressuurpaarden maar wilt u niets missen? Bekijk dan de gratis livestream op onze website! Mogelijk gemaakt door onze samenwerking met ClipMyHorse.
31 juli 2019 | 17:59

Woensdag Weetjes: Het WK Jonge Dressuurpaarden

De KWPN Database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. In deze online serie komt er iedere keer een andere statistiek aan bod. Deze week staat het WK Jonge Dressuurpaarden op de planning en wij doken de startlijsten in.
30 juli 2019 | 20:25 Regio Noord-Brabant

Kevin Costner Texel naar 86 punten in Pavo Cup-voorselectie

In de vanwege de warme weersomstandigheden naar vandaag verplaatste voorselectie van de Pavo Cup in Brabant, reed Emmelie Scholtens de Negro-zoon Kevin Costner Texel naar de hoogste dagscore.
28 juli 2019 | 22:23

Katokyboy HDH en Jean Couture winnen Stal Hendrix-competitie

Het is al vaker gebleken dat de finale van de Stal Hendrix-competitie een flinke verschuiving in het klassement teweeg kan brengen. In de tijdens Jumping Peel & Maas verreden finale won Katokyboy HDH (v.Arezzo VDL) bij de vierjarigen, terwijl de eveneens van Arezzo VDL afstammende Jean Couture won bij de vijfjarigen.
25 juli 2019 | 11:50

Juryleden vierjarigenrubriek Blom Cup bekend

De beoordeling van de halve finale is dit jaar in handen van Marc van Dijck en KWPN-inspecteur Arnold Kootstra. Tijdens de finale worden de vierjarigen beoordeeld door Gilbert Böckmann en voormalig lid van de hengstenkeuringscommissie springen, Hester Klompmaker.
23 juli 2019 | 22:00 Regio Drenthe

CK Drenthe: Mooie scores voor Kensington en JayJay in Pavo Cup

De jury van de Pavo Cup kreeg vandaag in De Wolden een aardige groep dressuurpaarden voorgeschoteld in de selectie voor de Pavo Cup. De Galandro-zoon Kensington en JayJay (v.Acharon) kregen de hoogste punten.
23 juli 2019 | 14:34

Laatste Pavo Cup-voorselectie verplaatst in verband met extreme hitte

De laatste Pavo Cup-voorselectie die voor vrijdag 26 juli in De Mortel op de planning stond is in verband met de voorspelde extreme hitte verplaatst naar dinsdag 30 juli in De Mortel.
20 juli 2019 | 16:18 Regio Noord-Holland

CK Noord-Holland: acht paarden rechtstreeks geplaatst voor Pavo Cup halve finale

Een mooi aantal van acht jonge paarden kon vandaag op de CK in Middenbeemster rechtstreeks worden geplaatst voor de halve finale van de Pavo Cup. Deze paarden behaalden 80 punten of meer.
19 juli 2019 | 15:09 Regio Groningen

CK Groningen: drie paarden naar halve finale Pavo Cup

Tijdens de voorselectie van de Pavo Cup, één van de laatste van het seizoen, in Tolbert konden drie merries rechtstreeks worden geselecteerd voor de halve finale in Ermelo.
18 juli 2019 | 15:41 Regio Flevoland

CK Flevoland: zeven paarden naar halve finale Pavo Cup

Voorafgaand aan de Centrale Keuring van Flevoland vond de voorselectie van de Pavo Cup plaats en daarin was de vierjarige Chagall D&R-zoon Kensington onder Martine van Vliet met 84 punten de best scorende.
18 juli 2019 | 15:01

Blom Cup: Hoogtepunt zomerseizoen jonge springpaarden

De Blom Cup voor vier- tot en met zevenjarigen staan dit jaar op het programma van dinsdag 13 tot en met donderdag 15 augustus. Dit kampioenschap voor jonge springpaarden staat altijd garant voor mooie sport en goede kwaliteit van de paarden.
13 juli 2019 | 22:01 Regio Gelderland

CK Gelderland: imponerende Keano naar monsterscore in Pavo cup voorselectie

Op het achterterrein van de CK Gelderland werd vanochtend ook nog de voorselectie voor de Pavo Cup verreden. Vier paarden wisten zich direct te plaatsen voor de halve finale door 80 punten of meer te halen. VSN Cup-winnaar Keano was de absolute uitschieter met 89 punten.
13 juli 2019 | 17:37 Regio België

CK België: drie paarden direct naar halve finale Pavo Cup

Van de 22 gepresenteerde dressuurpaarden in de voorselectie van de Pavo Cup in Turnhout zijn twee vier- en één zesjarige rechtstreeks geplaatst voor de halve finale in Ermelo.
11 juli 2019 | 16:07

Selectie oudere hengsten via Blom Cup en Pavo Cup

Evenals voorgaande jaren kunnen hengsten van vier- tot en met zeven jaar, die in aanmerking willen komen voor goedkeuring bij het KWPN, zich aanmelden voor deelname aan de Blom Cup voor de springpaarden of de Pavo Cup voor de dressuurpaarden.
9 juli 2019 | 18:00

Naast gastruiter nu ook juryleden Pavo Cup bekend

Eerder maakten wij al bekend dat de beste paarden van de Pavo Cup worden overgereden door de Duitse jongepaardenspecialist Phillipp Hess. Inmiddels zijn ook de Pavo Cup-juryleden bekend van de halve finale en de eerste finaleronde.
6 juli 2019 | 11:57 Regio Zeeland

CK Vrouwenpolder: vier paarden rechtstreeks naar halve finale Pavo Cup

De Centrale Keuring in Vrouwenpolder is vanochtend begonnen met de Pavo Cup. Uit een groep goede paarden konden vier paarden rechtstreeks geplaatst worden voor de halve finale in Ermelo.
3 juli 2019 | 16:40

Woensdag Weetjes: Welke Pavo Cup-paarden hebben het hoogste niveau bereikt?

De KWPN Database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. In deze online serie komt er iedere keer een andere statistiek aan bod. Deze week de Pavo Cup-paarden die de Grand Prix hebben bereikt.
2 juli 2019 | 16:25

Halve finales Pavo Cup ook voor paarden onder 80 punten

In totaal zijn er 50 startplaatsen voor de vierjarigen, 35 voor de vijfjarigen en 20 startplaatsen voor de zesjarigen beschikbaar. Paarden met 80 punten of meer plaatsen zich direct voor de halve finale. De overige startplaatsen in de halve finale worden aangevuld op basis van het behaalde aantal punten in de voorselectie.
1 juli 2019 | 09:00

Inschrijfgeld Blom Cup 4-jarigen verlaagd

Al jarenlang zorgt het KWPN Kampioenschap voor jonge springpaarden voor prachtige springsport en mogen later in het seizoen deze beste vijf-, zes- en zevenjarige het KWPN vertegenwoordigen op het WK Jonge Springpaarden in Lanaken.
28 juni 2019 | 22:08

Karona (v.Flying Dream) verslaat Kempinski in Stal Hendrix-competitie

De vierde en laatste selectiewedstrijd van de KWPN Limburg/Stal Hendrix-competitie heeft twee nieuwe winnaars opgeleverd. Onder Roy Rutten sprong de Flying Dream-dochter Karona naar de hoogste score bij de vierjarigen en versloeg daarmee klassementsleider Kempinski (v.Darco) nipt.
28 juni 2019 | 16:59 Regio Utrecht

CK Houten: Kingdance, Journalist en Ivanhoe eerste Pavo cup gekwalificeerden.

Vandaag vond de Centrale Keuring met daarbij de Pavo Cup kwalificatie voor vier- vijf- en zesjarigen plaats in Houten. Drie paarden bereikten de benodigde score van 80 punten om zich direct te plaatsen, Kingdance, Journalist en Ivanhoe.
26 juni 2019 | 19:45

Woensdag Weetjes: Welke Blom Cup-paarden hebben het hoogste niveau bereikt?

De KWPN Database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. Deze week zijn de deelnemers aan het KWPN Kampioenschap voor jonge springpaarden onder de loep genomen.
21 juni 2019 | 15:14

Nog één week tot eerste Pavo Cup-voorselectie

De Pavo Cup staat dit jaar voor de 24e keer op het programma van de KWPN Kampioenschappen. De beste jonge dressuurpaarden van Nederland en België gaan in Ermelo de strijd aan om de felbegeerde titels. Nieuw dit jaar is dat je geen KWPN-lid hoeft te zijn als eigenaar of deelnemer, een KNHS-lidmaatschap voor de ruiter/amazone is voldoende.
20 juni 2019 | 13:48

Topscores voor Kardinaal HX en Jean Couture in Stal Hendrix-competitie

In de derde wedstrijd van de Stal Hendrix-competitie pakte Jean Couture (v.Arezzo VDL) met tweemaal een 9 de zege bij de vijfjarigen, terwijl de KWPN-goedgekeurde hengst Kardinaal HX (v.Don Diablo HX) zijn mannetje stond bij de vierjarigen.
13 juni 2019 | 15:40

KWPN'ers succesvol op WK kwalificatie Groot-Britannië

Een mooi succes voor KWPN'ers op de kwalificatie op CDI Bolesworth voor het WK Jonge Dressuurpaarden. Bij de zesjarigen won het fokproduct van M. Hanegraaf, Izaloe (Jazz uit Waydie stb elite ibop-dr PROK van Rhodium). Ook bij de zevenjarigen won een KWPN-er. Elizabeth Allen stuurde de Uphill-zoon Heraldik (uit Tirette VDL stb keur van Silvano N, fokker K.A. Iwema uit Noord-Sleen) naar de overwinning.
8 juni 2019 | 22:21

Kempinski en Jet de Diablo winnen tweede omloop SH-competitie

De jonge springtalenten kregen een mooi parcours en wat wisselende weersomstandigheden voor de kiezen in de tweede omloop van de Stal Hendrix-competitie in Sevenum. Bij de vierjarigen pakte de goed rijdbare Kempinski (v.Darco) de winst, en bij de vijfjarigen scoorde de Don Diablo HX-dochter Jet de Diablo het hoogst.
5 juni 2019 | 17:00

Bekijk nu! KWPN ontmoet kampioenschap vijfjarige eventingpaarden *VIDEO*

Het kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden is sinds dit jaar verhuisd naar de internationale wedstrijd Renswoude Horse Trials. De wedstrijd is open voor alle stamboeken, maar de beste vijfjarige KWPN'er gaat er met de winst van door. Hoe ziet een goed eventingpaard eruit, waar wordt op getest en wie gaat er met de winst vandoor?
29 mei 2019 | 20:34

Jolig W. KWPN Kampioen 5-jarige eventingpaarden

Quidaro -zoon Jolig W (reg A D-OC Sterradonna uit Mermus R) kreeg een 9 voor de kwaliteit van de galop en 8,5'en voor de techniek en balans in het terrein en op de sprong en voor de inzet en rijdbaarheid.
29 mei 2019 | 15:10

Duitse jongepaardenspecialist Phillipp Hess gastruiter Pavo Cup

Net zoals vorig jaar worden de beste paarden van de Pavo Cup tijdens de finale weer overgereden door een gastruiter.
24 mei 2019 | 13:05

Ontvang uw gasten op de KWPN Kampioenschappen

De KWPN Kampioenschappen vormen een uitstekend decor om te netwerken of uw gasten te ontvangen onder het genot van een hapje en een drankje. Daarnaast kunt u uw bedrijf via verschillende middelen onder de aandacht brengen.
23 mei 2019 | 16:35

Tweede observatie WK Jonge Dressuurpaarden

Afgelopen dinsdag en woensdag vond de tweede observatie voor het WK Jonge Dressuurpaarden plaats.
13 mei 2019 | 16:00

Inschrijving Blom Cup geopend!

Wat hebben Jub, Ipsthar, Hally Berry en Gogo Karla V met elkaar gemeen? Zij waren de absolute winnaars van de Blom Cup 2018 en dit jaar kan het uw paard zijn.
1 mei 2019 | 18:18

Geen sportstand meer nodig voor deelname Blom Cup

Niet alleen de Pavo Cup ondergaat veranderingen, ook de Blom Cup wordt iets aangepast. De halve finales van de Blom Cup worden verreden op dinsdag 13 en woensdag 14 augustus, de ontknoping van de finales is op donderdag 15 augustus.
1 mei 2019 | 17:08

Pavo Cup-formule aangepast en selectiewedstrijden bekend

Vele jonge talentvolle dressuurpaarden startten hun succesvolle sportcarrière via de Pavo Cup. Ook deze zomer staat de Pavo Cup weer op het programma van de KWPN Kampioenschappen, de formule wordt dit jaar op een paar punten aangepast.
25 april 2019 | 15:02

Commissie WK Jonge Dressuurpaarden: “We hebben veel kwaliteit gezien”

Deze week vond de eerste observatie voor het WK Jonge Dresuurpaarden plaats op het Nationaal Hippisch Centrum. Hier mochten de vijf- zes- en zevenjarige paarden aan deelnemen die zich hebben geplaatst via hun resultaat in de Pavo Cup afgelopen zomer, of die zijn uitgenodigd tijdens het selectiemoment eerder dit jaar.
19 april 2019 | 20:42

Nieuwe aflevering KWPN Inside *VIDEO*

De nieuwe KWPN Inside is online! Bekijk meer over de aanlevering van het verrichtingsonderzoek, het WK Jonge Dressuurpaarden en Demi van Nispen stelt zich voor!
8 april 2019 | 10:00

Inschrijvingen KWPN Kampioenschap 5-jarige eventingpaarden geopend

Heeft u een talentvol eventingpaard? Schrijf u dan zo snel mogelijk in! Het vraagprogramma is inmiddels bekend en de inschrijfformulieren zijn beschikbaar.
18 maart 2019 | 19:45

Met korting naar het WK Jonge Dressuurpaarden

Bezoek van 1 t/m 4 augustus het WK Jonge Dressuurpaarden, waar ’s werelds beste dressuurbeloften in verschillende leeftijdscategorieën strijden om de hoogste eer. Bent u lid van de KNHS of het KWPN? Dan krijgt u in de voorverkoop €5,- korting op uw tickets!
22 januari 2019 | 16:15

Hengstencompetities naderen spannende ontknoping

De finales zijn een unieke gelegenheid om jonge KWPN-hengsten te zien strijden tegen leeftijdsgenoten.
28 december 2018 | 15:00

Jameson RS2 opnieuw winnaar van sterk bezette klasse L

Overtuigend en onverslaanbaar, dat blijkt de Blue Hors Zack-zoon Jameson RS2 keer op keer te zijn. In de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie pakte hij in Zuidbroek zijn derde zege met 93 punten.
20 december 2018 | 10:30

Startlijsten hengstencompetitie Zuidbroek bekend

Op 28 december worden de derde en laatste wedstrijden verreden van de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur en de Blom Hengstencompetitie Springen. Gezien het tussenklassement en het sterke deelnemersveld belooft dit spannende sport.
11 december 2018 | 22:13

Elf KWPN-goedgekeurde hengsten dubbel foutloos in klasse L

De jonge hengsten in de klasse L van de Blom Hengstencompetitie vormden het slotstuk van een mooie sportavond in Ermelo. Elf KWPN-goedgekeurde hengsten realiseerden de dubbele nul.
11 december 2018 | 19:54

Ipsthar stelt orde op zaken in klasse M

Hij heeft een behoorlijke reputatie en die wist hij vandaag weer volledig recht aan te doen. De KWPN-goedgekeurde hengst Ipsthar won met Bas Moerings de sterk bezette klasse M van de Blom Hengstencompetitie.
11 december 2018 | 17:55

Haynes GH zegeviert in Blom Hengstencompetitie klasse Z/ZZ

In Ermelo wordt vandaag de tweede wedstrijd van de Blom Hengstencompetitie verreden en de eerste zege van de dag is opgeëist door de Carambole-zoon Haynes GH met Steven Veldhuis.
3 december 2018 | 11:48

J. Coutinho naar winst in GMB-finale Vragender

Tijdens Jumping de Achterhoek vond afgelopen weekend de finale van de GMB jonge paardencompetitie plaats. De merrie J. Coutinho sprong naar de winst bij de 4-jarigen paarden.
20 november 2018 | 18:00

Heineken VK VDL met Jur Vrieling naar winst HC Z/ZZ

In de eerste rubriek van Blom Hengstencompetitie greep Jur Vrieling zojuist de winst met de fantastisch springende KWPN-goedgekeurde hengst Heineken VK VDL (v.Zirocco Blue VDL).
19 november 2018 | 09:07

Jappeloup TN weer suprieur in Bathmen

Tijdens de laatste selectiewedstrijd van de GMB jongepaardencompetitie, was het Jappeloup TN die met Zoï Snels de jury, bestaande uit Nick van den Broek en Mense Toering, het meest kon bekoren.
14 november 2018 | 16:04

Laatste selectie GMB Jongepaardencompetitie op zaterdag 17 november in Bathmen

Aanstaande zaterdag vindt in Bathmen in manege ‘t Ruiterkamp de laatste selectiewedstrijd plaats van de GMB Jongepaardencompetitie editie 2018.
12 november 2018 | 12:08

GMB Luttenberg: Snels met Jappeloup aan kop bij de vierjarigen

Jappeloup kwam, zag en overwon in Luttenberg. De vakjury bestaande uit Kristian en Liza Houwen-Tiebot waardeerden het optreden van Zoï Snels met de vos met een 8,8 voor techniek en vermogen en een 9 voor het gaan tussen de hindernissen.
9 november 2018 | 10:50

Hengstencompetitie in de startblokken

Ieder jaar opnieuw is de hengstencompetitie een unieke gelegenheid om de hengsten tussen leeftijdsgenoten in actie te zien.
8 november 2018 | 14:52

Voorlaatste selectiewedstrijd aanstaande zaterdag 10 november in Luttenberg!

Zaterdag 10 november wordt vanaf 12 uur in Luttenberg de vierde selectiewedstrijd van de GMB jongepaardencompetitie verreden.
6 november 2018 | 11:32

GMB Laag Soeren: Lieke Ophof razendsnel met eigen fokproduct

Het selectieve basisparcours van Sjack Meuleman leverde bij de 5-jarigen toch nog een mooie groep foutloze combinaties op. Dit resulteerde in een spannende barrage.
24 oktober 2018 | 12:12

Finaleavond hengstencompetitie dressuur KWPN Stallion Show geheel vernieuwd!

De inschrijvingen voor de Blom Hengstencompetitie Springen en de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur zijn inmiddels geopend. De finale van deze competities is net zoals voorgaande jaren tijdens de KWPN Stallion Show in ’s-Hertogenbosch. Maar dit jaar in een heel nieuw jasje, de avond is afwisselend, met de spanning van een finale én een groot aantal jonge hengsten.
22 oktober 2018 | 09:38

Techniek en vermogen maken het verschil voor KWPN-hengst Jagger SRK in Denekamp

De eindscore verschilde maar één tiende met de nummer twee, maar de 9 voor techniek en vermogen leverde Jagger SRK (v. Untouchable) onder Mark Bunting de winst op.
17 oktober 2018 | 15:42

Volle bak tijdens de tweede GMB-selectie in Denekamp aanstaande zaterdag

Door de verhuizing van de finale naar Jumping de Achterhoek op 30 november en 1 december, wordt de GMB Jongepaardencompetitie dit jaar in een korter tijdsbestek verreden. Na de succesvolle start afgelopen vrijdag in IJsselmuiden staat aanstaande zaterdag de tweede selectiewedstrijd in Denekamp op het programma.
15 oktober 2018 | 15:14

Afgetekende winst voor Jaspis HBC in IJsselmuiden

Er was veel publiek afgekomen op de eerste selectiewedstrijd van de GMB jongepaardencompetitie in IJssemuiden. In de afsluitende rubriek voor 4-jarige springpaarden stak Jaspis HBC er volgens de juryleden Marcel de Boer en Freek van der Laan met kop en schouders bovenuit.
9 oktober 2018 | 11:42

GMB Jongepaardencompetitie 2018 aanstaande vrijdag van start in IJsselmuiden

Dit jaar wordt de eerste wedstrijd van de GMB Jongepaardencompetitie verreden in IJsselmuiden. Er staan ongeveer 200 combinaties op de startlijst,
13 september 2018 | 20:23

Happy-Fomia (v.Spartacus) vierde in eerste WK-onderdeel zesjarigen

Niet minder dan 273 zesjarigen zijn vandaag begonnen aan het WK voor zesjarigen. Matthew Sampson deed met Happy-Fomia (v.Spartacus) goede zaken door als vierde te eindigen.
13 september 2018 | 19:38

Galerius en Grandorado TN sterk van start in eerste WK-onderdeel

De Wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden zijn vandaag van start gegaan en bij de zevenjarigen hebben Galerius (v.Diamant de Semilly) en de KWPN-goedgekeurde hengst Grandorado TN (v.Eldorado van de Zeshoek) zich in de top-5 gesprongen.
18 augustus 2018 | 10:02

Mis niets van de Pavo Cup-finales en volg alles live via KWPN.tv!

De finales van de Pavo Cup zijn begonnen met de zesjarigen. Volg vandaag alles live op KWPN.tv en mis niets van de spannende ontknoping!
16 augustus 2018 | 18:44 Regio Groningen

Gogo Karla V vecht zich op superieure wijze naar Blom Cup-titel

Een paar weken geleden voorspelde Willem Greve al dat hij op het podium zou eindigen met de Zirocco Blue VDL-dochter Gogo Karla V en hij hield woord. Kampioen bij de zevenjarigen!
16 augustus 2018 | 17:18

Elvis ter Putte-zoon Jub wint Blom Cup vierjarigen

Dit jaar greep meervoudig winnaar Zoï Snels nipt mis in de Blom Cup voor vierjarigen, want Esther Blekkink behaalde met de Elvis ter Putte-zoon Jub de hoogste punten en greep de zege.
16 augustus 2018 | 15:48

Geslaagde eerste editie Young Jumping Foal Sale

De eerste editie van de Young Jumping Foal Sale gaat zonder meer als geslaagd de boeken in. Alle veulens werden verkocht en het Impressive VDL-hengstveulen Nimo V bracht de hoogste prijs van 10.000 euro op.
16 augustus 2018 | 13:07

Blom Cup zesjarigen op naam van Hally Berry

Pas een paar weken vormt Joost Martens een combinatie met de Gaillard de la Pomme-dochter Hally Berry, en hun optreden in Ermelo werd zojuist beloond met de winst in de Blom Cup voor zesjarigen.
16 augustus 2018 | 11:16

Ipsthar wint na hengstencompetitie ook Blom Cup

De KWPN-goedgekeurde hengst Ipsthar (v.Denzel van ‘t Meulenhof) heeft zojuist de Blom Cup voor vijfjarige springpaarden op zijn naam geschreven en mag samen met acht anderen naar het WK in Lanaken.
16 augustus 2018 | 08:49

Kijk vandaag live mee met alle Blom Cup-finales op KWPN.tv!

Vandaag vindt de ontknoping plaats van de finales om de Blom Cup voor vier-, vijf-, zes- en zevenjarige springpaarden! Volg vandaag alle finales live op KWPN.tv en mis niets van het springgeweld vandaag!
15 augustus 2018 | 21:37

Pavo Cup: Dream Boy-dochter Imagine met 10 voor draf naar overwinning

Bij de vijfjarigen komt de fenomenaal dravende Dream Boy-dochter Imagine de klus van verleden jaar afmaken. Waar zij verleden jaar na drie overwinningen (voorselectie, halve finale en finale) na het overrijden net geen kampioen werd, gaat de door Bart Veeze gereden keurmerrie nu weer de strijd aan. In deze rubriek gingen drie paarden over de 90 punten, in totaal scoorden negentien paarden 80 punten of hoger.
15 augustus 2018 | 19:40

Pavo Cup: Jameson RS2 met veel klasse naar koppositie

In een grote groep vierjarige dressuurpaarden was het de voormalig kampioen van de KWPN Stallion Show die de hoogste punten liet noteren. Jameson RS2 (v.Blue Hors Zack) bemachtigde onder Marieke van der Putten 93,8 punten en blijft daarmee voor op de groot bewegende Apache-zoon Jovian. In de sterke halve finale kwamen 28 paarden tot 80 punten of hoger, twee gingen over de 90 punten heen.
15 augustus 2018 | 18:00

Drie hengsten aangewezen voor tweede bezichtiging

In het kader van de hengstenselectie via de sport zijn er vandaag drie vierjarige dressuurhengsten doorverwezen naar de tweede bezichtiging tijdens de finale van de Pavo Cup aanstaande zaterdag.
14 augustus 2018 | 18:31

Jamboree TN pakt zege halve finale Blom Cup vierjarigen

In de door Loewie Joppen en Arnold Kootstra beoordeelde halve finale eindigde drie KWPN-goedgekeurde hengsten in de top-5, aangevoerd door de goed springende Vigo d’Arsouilles-zoon Jamboree TN met Zoï Snels.
14 augustus 2018 | 17:53

Etoulon VDL-zoon Inferno aan de leiding bij vijfjarigen

Opnieuw bleek Steven Veldhuis onverslaanbaar in het tweede onderdeel van de Blom Cup. Nadat hij bij zesjarigen won met Hoselinde, pakte hij ook de leiding bij de vijfjarigen met de Etoulon VDL-zoon Inferno.
14 augustus 2018 | 13:00

Hoselinde (v.Campbell VDL) wint tweede onderdeel zesjarigen

De zesjarigen kregen in het tweede onderdeel van de Blom Cup een mooi tweefasenparcours voorgeschoteld. De Campbell VDL-dochter Hoselinde gaat met Steven Veldhuis aan de leiding.
13 augustus 2018 | 18:25

Drie KWPN-goedgekeurde hengsten foutloos bij zevenjarigen

In het eerste onderdeel van de halve finale om de Blom Cup voor zevenjarigen sprongen precies 30 paarden een foutloze ronde, waaronder drie KWPN-goedgekeurde hengsten.
13 augustus 2018 | 18:00

78 vijfjarigen zonder fouten naar tweede onderdeel

Het KWPN Kampioenschap voor vijfjarige springpaarden om de Blom Cup is voor 78 paarden met een nulronde goed van start gegaan. Onder hen de winnares van vorig jaar, Idagonda (v.Zirocco Blue VDL).
13 augustus 2018 | 13:23

46 zesjarigen foutloos in eerste onderdeel

In het eerste onderdeel van het KWPN kampioenschap voor zesjarige springpaarden om de Blom Cup bleven 46 combinaties geheel foutloos. Eldorado van de Zeshoek en Zirocco Blue VDL drukte hun stempel.
3 augustus 2018 | 08:51

ErmeloYH: Asgard's Ibiza neemt revenge

Op deze tweede dag van het WK voor jonge dressuurpaarden in Ermelo kwamen de vijfjarigen terug voor de kleine finale. De Desperado-zoon Asgard's Ibiza liet zien dat er met hem rekening moet worden gehouden, want hij won de kleine finale met 8,96 punten.
2 augustus 2018 | 18:39

ErmeloYH: Indian Rock beste KWPN'er, Revolution leidt klassement

De eerste kwalificatie voor de vijfjarigen eindigde in een spannende apotheose. Uiteindelijk staan er vijf paarden aan de kop met slecht 12 honderdste verschil. De hoogst scorende Nederlandse combinatie zit daar ook bij, dat is de KWPN-hengst Indian Rock op de vijfde plaats.
1 augustus 2018 | 13:43

Tijdschema KWPN Kampioenschappen bekend

Nog 10 dagen en dan trappen de KWPN Kampioenschappen af met de afstammelingenkeuring gevolgd door de Nationale Tuigpaardendag. Bekijk nu het gehele tijdschema.
30 juli 2018 | 17:40

Woensdag sluit inschrijving hengstenselectie via Pavo Cup/Blom Cup

Net als vorig jaar kunnen hengsten van vier- tot en met zeven jaar in aanmerking komen voor goedkeuring bij het KWPN.
30 juli 2018 | 16:37

Livestream tijdens KWPN Kampioenschappen

Mis niet van de KWPN Kampioenschappen en volg ons live op KWPN.tv!
25 juli 2018 | 17:50

Woensdag Weetjes: Wat is er gekomen van de top 3-finalisten van de Blom Cup?

De KWPN-database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. In deze online serie komt er iedere keer een andere statistiek aan bod. Deze week zijn wij de KWPN Database ingedoken en hebben we uitgezocht wat er terechtgekomen is van de top 3-finalisten van de Blom Cup en haar voorlopers sinds 2008.
24 juli 2018 | 10:14

Rink-Jan Dijkstra vol vertrouwen naar finale De Wolden Cup

Vooraf aan De Wolden Cup wordt de Blom Cup verreden, vandaag is de laatste mogelijkheid om in aanmerking te komen voor de halve finale van de Blom Cup tijdens de KWPN Kampioenschappen.
21 juli 2018 | 15:37 Regio Noord-Holland

87 punten in Pavo Cup voor Jambo C (v.Lord Leatherdale)

Onder Debora Pijpers liep de opvallende Lord Leatherdale-zoon Jambo C naar de topscore van 87 punten vandaag in de voorselectie van de Pavo Cup tijdens de Centrale Keuring van Noord-Holland.
20 juli 2018 | 15:12

Laatste weekend om punten voor Blom Cup te halen

Dit weekend is het de laatste kans om winstpunten te behalen voor deelname aan de Blom Cup. Aanmelden is nog mogelijk tot en met aanstaande woensdag 25 juli.
19 juli 2018 | 14:22 Regio Groningen

NMK-kampioene Jatilinda naar 88 punten in Pavo Cup

Net zoals ze dat vorig jaar in Ermelo was, toonde de NMK-kampioene Jatilinda (v.All At Once) zich vandaag in de Pavo Cup-voorselectie een maatje te groot voor de concurrentie. Onder Vai Bruntink kwam ze uit op een topscore van 88 punten.
18 juli 2018 | 14:35

Desperado’s doen goede zaken in Pavo Cup Dronten

Elf paarden verdienden vandaag een ticket voor de halve finale in de voorselectie van de Pavo Cup in Dronten. Met 84 punten bleek Ivanhoe (v.Desperado) de meest opvallende.
14 juli 2018 | 16:05 Regio Noord-Brabant

Dertien paarden geselecteerd voor halve finale Pavo Cup

Op de Centrale Keuring van Brabant in De Mortel konden bij de voorselectie van de Pavo Cup acht vier-, twee vijf- en drie zesjarigen geselecteerd worden voor de halve finale. Twee kwamen uit op 83 punten.
10 juli 2018 | 12:34 Regio Friesland

Vai Bruntink met drie paarden op kop in Pavo Cup

In alle drie leeftijdscategorieën kon Vai Bruntink als winnares naar voren treden in de Pavo Cup voorselectie op CK Friesland. Haar best scorende troef was de vierjarige Jappeloup (v.All At Once).
8 juli 2018 | 07:21 Regio Limburg

Goede zesjarigen op Limburgse voorselectie Pavo Cup

Op Equestrian Centre de Peelbergen konden 17 dressuurpaarden worden geselecteerd voor de halve finale van de Pavo Cup, waaronder een stel opvallende zesjarigen aangevoerd door Ha Jazz met 85 punten.
7 juli 2018 | 15:36

Immanuel R wint, Jacadello derde in Stal Hendrix-competitie

De finale van de Stal Hendrix-competitie was er eentje vol verrassingen. Zo zakte de gedoodverfde favoriet Jacadello terug naar de derde plaats bij de vierjarigen. In de sterk bezette vijfjarigenrubriek behield de extra springende Immanuel R zijn koppositie.
7 juli 2018 | 11:49 Regio Zeeland

Zes Zeeuwse paarden door naar halve finale Pavo Cup

Vanochtend werden onder ideale omstandigheden de Pavo cup voorselectie verreden. Totaal verdienden zes paarden een uitnodiging voor de halve finale. Hoogst scorende was de door Thamar Zweistra voorgestelde aangewezen hengst Capri’s Jim Beam die 80 punten kreeg voor zijn constante verrichting. De vijfjarige Jive (v.Chippendale) en de zesjarige Hamilton (v.Apache) werden beloond met 79 punten.
2 juli 2018 | 13:00

Meer finaletickets voor Pavo Cup en Blom Cup-deelnemers

De Pavo Cup en Blom Cup zijn al jaren vaste prik op de KWPN Kampioenschappen. De beste jonge paarden van het land strijden tijdens de halve finales om tickets voor de finales én de felbegeerde titels.
30 juni 2018 | 15:11 Regio Gelderland

Hoogste punten in de Pavo Cup voor Jameson RS2

​Met overmacht werd Jameson RS2 (v. Blue Hors Zack), gefokt door Stal 104 en geregistreerd bij RS2 Dressage uit Groesbeek, vandaag de winnaar van de Pavo Cup.
29 juni 2018 | 18:48 Regio Utrecht

Grote groep Pavo paarden naar Ermelo

Terwijl in Houten nog de stamboekkeuring aan de gang was, werden op het buitenterrein de jonge dressuurpaarden beoordeeld in het kader van de Pavo Cup. Maar liefst 12 vierjarigen, vier vijfjarigen en twee zesjarigen mogen zich komen presenteren in de halve finale in Ermelo. Juryvoorzitter Johan Hamminga toonde zich zeer content: “We hebben een hele fijne groep paarden gezien vanochtend. Over het algemeen kregen we grootramige paarden met een goede techniek van lopen en veel mechaniek in de benen." de johnson-zoon jonas kreeg met 86 punten de hoogste score.
28 juni 2018 | 15:23

Afvaardiging WK Jonge Dressuurpaarden bekend *Update*

De afvaardiging van vijf-, zes- en zevenjarige talenten voor het WK Jonge Dressuurpaarden word vandaag bekend gemaakt.
28 juni 2018 | 10:02

17 vierjarigen geselecteerd voor halve finale Blom Cup

Na afloop van de stamboekkeuring in De Mortel werd er een wedstrijd voor vier- en vijfjarige springpaarden gehouden, waarvan de eerste telde als voorselectie voor de Blom Cup. De KWPN-goedgekeurde hengst Jubel ES (v.Harley VDL) won met overmacht.
13 juni 2018 | 12:01

Jovian blinkt uit met 88 punten in Pavo Cup-voorselectie

Op de eerste voorselectie van de Pavo Cup van het seizoen, tijdens de Centrale Keuring van Overijssel, zijn vijf paarden geselecteerd voor de halve finale waaronder topscoorder Jovian (v.Apache).
7 juni 2018 | 13:37

Gastruiter Pavo Cup bekend: Stefanie Wolf

Stefanie Wolf treedt dit jaar op als gastruiter bij de Pavo Cup. De Duitse stalamazone van Johann Hinnemann is actief op Grand Prix-niveau en heeft met verschillende paarden deelgenomen aan het WK voor Jonge Dressuurpaarden. In 2016 bemachtigde ze met Saphira Royal (v.San Amour) brons bij de zevenjarigen.
1 juni 2018 | 11:19

Hattrick voor KWPN-hengst Jacadello in Stal Hendrix-competitie

Op de eerste dag van het Ruiterfestijn in Meerlo greep de KWPN-goedgekeurde hengst Jacadello onder Pieter Keunen de kans om voor de derde keer op rij als winnaar naar voren te treden in de Stal Hendrix-competitie voor vierjarigen.
23 mei 2018 | 20:25

Woensdag Weetjes: Pavo Cup-toppers

De KWPN-database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. Deze week de toppers van Pavo Cup.
23 mei 2018 | 07:55

Proeven Pavo Cup online

Na een evaluatie met diverse ruiters en juryleden zijn er enkele aanpassingen gedaan aan de ‘Pavo-proeven’ die dit jaar worden verreden. Geprobeerd is om de proeven vloeiender te laten verlopen, waarbij toch de kwaliteit van de paarden kan worden getoetst. Ook komt dit de harmonie ten goede.
19 mei 2018 | 09:36

Jacadello en Immanuel R overtuigend op herhaling in Stal Hendrix-competitie

Twee andere juryleden en tóch twee dezelfde winnaars als tijdens de eerste omloop van de Stal Hendrix-competitie vandaag in Kronenberg. Opnieuw bleek de KWPN-goedgekeurde hengst Jacadello een maatje te groot voor de concurrentie bij de vierjarigen, en voerde de extra springende Immanuel R een goede groep vijfjarigen aan.
11 mei 2018 | 20:40

Toptalenten Jacadello en Immanuel R winnen eerste omloop Stal Hendrix-competitie

De eerste wedstrijd van de Stal Hendrix-competitie heeft twee uitstekende winnaars opgeleverd. De KWPN-goedgekeurde hengst Jacadello (v.Cascadello) maakte onder Pieter Keunen zijn favorietenrol waar bij de vierjarigen, terwijl stalgenoot Immanuel R (v.Echo van ’t Spieveld) onder Robby Krowoza bij de vijfjarigen liet zien tot de buitencategorie te behoren. In Koningsbosch kwamen twee sterke kopgroepen naar voren.
16 april 2018 | 16:40

Programma KWPN Kampioenschappen bekend

Van 10 tot en met 18 augustus vinden de KWPN Kampioenschappen plaats op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. De KWPN Kampioenschappen vormen het erepodium van de KWPN-fokkerij, een week vol sport en fokkerij!
11 april 2018 | 13:13
KWPN Kampioenschappen

Inschrijving Pavo Cup, Blom Cup en KWPN Kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden geopend!

Donderdag 16 augustus staan de finales van de Blom Cup en het KWPN Kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden op het programma. Op zaterdag 18 augustus worden de finales van de Pavo Cup verreden. De allerbeste sportpaarden komen op deze dagen in actie op het hoofdterrein. Heeft u een getalenteerd paard op stal? Het is vanaf vandaag mogelijk om uw paard(en) aan te melden voor de Pavo Cup, Blom Cup of het KWPN Kampioenschap jonge eventingpaarden.
2 januari 2018 | 23:22

Ook met gelegenheidsruiter weet Global Express te winnen

Na een valpartij van werknemer Lennard de Boer bedacht Marcel de Boer zich geen moment. Met geleende kleren kwam hij met de hengsten van Lennard aan de start. In de klasse Z leidde dat toch een prachtige overwinning met Global Express.
2 januari 2018 | 08:35

Vandaag de laatste selectiewedstrijd hengstencompetitie springen en dressuur

Kom vandaag naar Zuidbroek of volg de livestream en mis niets van de laatste selectiewedstrijd van de hengstencompetitie springen en dressuur.
12 december 2017 | 09:20

Kom vandaag naar de Blom Hengstencompetitie Springen in Kronenberg

De Blom Hengstencompetitie Springen gaat vandaag gewoon door. De springhengsten geven acte de présence op het Equestrian Centre de Peelbergen in het Limburgse Kronenberg.
11 december 2017 | 08:25

Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur afgelast

Vanwege de verwachte sneeuwval is de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur van vandaag afgelast.
20 november 2017 | 14:24

Hengstencompetitie morgen van start

Vanaf morgen start op het KWPN-centrum de KWPN Hengstencompetitie seizoen 2017/2018: op dinsdag staat de Blom Hengstencompetitie voor springhengsten op het programma, op woensdag komen de jonge dressuurtalenten in actie in de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie.
22 september 2017 | 22:45

Graziano en Grandorado TN geplaatst voor WK-finale

Aanstaande zondag zullen zes KWPN’ers in actie komen in de finale van het WK voor zesjarige springpaarden, waaronder twee KWPN-goedgekeurde hengsten.
20 september 2017 | 12:40

Woensdag weetjes: KWPN'ers winnen een derde medailles WK Lanaken

De KWPN-database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. In deze online serie komt er iedere keer een andere statistiek aan bod.
29 augustus 2017 | 12:15

KWPN-hengst In Style tweede in Subli Competitie-selectie

KWPN-hengst In Style (v.Eye Catcher) liep onder Renate van Vliet naar de 2e prijs met 82,60 procent.
19 augustus 2017 | 15:34

Blom Cup: Thomas Mertens en Blom’s Hiek’n pakken titel bij vijfjarigen

Een prachtig succes voor de hoofdsponsor van de Blom Cup Rinus Blom vandaag: zijn paard Blom’s Hiek’n pakt de kampioenstitel onder het zadel van Thomas Mertens.
17 augustus 2017 | 19:40

Startlijsten finales Blom Cup online

De startlijsten voor de finales van de Blom Cup aanstaande zaterdag staan online.
17 augustus 2017 | 09:45

Bekijk ook vandaag de Blom Cup live op KWPN.tv

Vandaag gaat de Blom Cup verder met de tweede ronde van de halve finales voor vijf-, zes- en zevenjarige springpaarden.
16 augustus 2017 | 18:55

Blom Cup: 42 zevenjarigen houden de nul op dag één

Van de 78 zevenjarige springpaarden sprong vanmiddag ruim de helft foutloos in de hoofdpiste van de Blom Cup in Ermelo. 42 zevenjarigen hielden de lei schoon, waaronder de kampioene bij de zesjarige van vorig jaar: Flair met Ruben Romp.
11 augustus 2017 | 19:10

Juryleden Blom Cup bekend

De Blom Cup voor vierjarigen worden dit jaar beoordeeld door Piet Raijmakers, Henk Dirksen, Arnold Kootstra en Marcel Beukers.
9 augustus 2017 | 16:45

Startlijsten Pavo Cup, Blom Cup en eventingkampioenschap online!

De startlijsten voor de halve finales van de Pavo Cup en Blom Cup zijn inmiddels gereed en staan online. Ook de startlijst voor het KWPN kampioenschap voor vijfjarigen eventingpaarden is gepubliceerd.
9 augustus 2017 | 11:32

Woensdag Weetjes: Topleveranciers Pavo Cup

De KWPN-database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. In deze online serie komt er iedere keer een andere statistiek aan bod. Deze week de topleveranciers van de Pavo Cup!
6 augustus 2017 | 15:43
liveblog

Ermelo YH: Governor wint zilver!

In de finale voor zesjarige paarden op het WK in Ermelo heeft Governor-Str de zilveren medaille gewonnen. Lordswood Dancing Diamond werd wereldkampioen. Gunner KS pakt de zevende plaats.
5 augustus 2017 | 21:28

Wonderpaard, Fiontini voor de derde keer Wereldkampioen

In de finale om de wereldtitel voor de zevenjarige dressuurpaarden bevonden zich ook vijf KWPN-ers. Voor de derde keer op rij werd Wereldkampioen het beeldschone wonderpaard, Fiontini met Severo Jesus Jurado Lopez in het zadel. Zilver was er voor Kirsten Brouwer met een dansende Sultan des Paluds.
5 augustus 2017 | 21:27
Liveblog

LIVEBLOG: Vijf KWPN-ers in WK-finale Zevenjarigen

In totaal vijftien paarden kwamen in de baan om met elkaar de titanenstrijd om de titel Wereldkampioen Zevenjarige Dressuurpaarden aan te gaan. Wereldkampioen is voor de derde keer op rij geworden Fiontini met Severo Jesus Jurado Lopez in het zadel. President's First Apple was met een vierde plaats de beste KWPN-er in de rubriek.
5 augustus 2017 | 13:29
liveblog

Ermelo YH: Great Lady TC alsnog naar finale

Zojuist heeft Great Lady TC zich alsnog geplaatst voor de finale bij de zesjarigen. De machtige dochter van Bretton Woods kreeg een score van 8,6 en werd daarmee tweede.
4 augustus 2017 | 20:37

Farzana en Fantastique op fantastische wijze door naar de finale

Wat een ontknoping in de kleine finale van de Zevenjarigen! Zowel Lynne Maas op Fantastique als Mara de Vries met Farzana reden vandaag sterke proeven en wisten zich daarmee alsnog te plaatsen voor de finale voor deze leeftijdscategorie, die morgenmiddag plaatsvindt. De voor Luxemburg uitkomende Standing Ovation won deze rubriek.
4 augustus 2017 | 18:30
Liveblog

LIVEBLOG: WK Zevenjarigen Kleine Finale

Twee KWPN-ers hebben zich in een bloedspannende kleine finale alsnog weten te plaatsen voor de finale van de zevenjarige paarden, die zaterdagmiddag zal plaatsvinden, te weten de als tweede geplaatste Lynne Maas op Fantastique en de nummer drie Farzana met Mara de Vries. Dit brengt de stand op vijf KWPN-ers voor de finale op de thuiswedstrijd van dit stamboek! Standing Ovation won de rubriek.
4 augustus 2017 | 14:00
Liveblog

Ermelo YH: Drie zesjarigen direct naar de finale

Na het tweede deel van de voorselectie voor zesjarigen hebben drie KWPN'ers zich rechtstreeks geplaatst voor de finale. De KWPN-hengsten Governor Str en Gunner KS en de Jazz zoon Gerion.
3 augustus 2017 | 21:53

First Apple en Ferdeaux zitten Fiontini op de hielen

Voor de finale op zaterdag hebben zich vandaag tijdens het WK Jonge Dressuurpaarden drie zevenjarige KWPN-ers geplaatst. Een hele prestatie, want er deden maar liefst zevenendertig paarden mee. President’s First Apple heeft met Patrick van de Meer met een tweede plaats de beste kaarten achter de formidabele lijstaanvoerder, Fiontini.
2 augustus 2017 | 18:24

Woensdag Weetjes: Topleveranciers Blom Cup

De KWPN-database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. In deze online serie komt er iedere keer een andere statistiek aan bod.
2 augustus 2017 | 09:46

Tijdschema KWPN Kampioenschappen bekend

Nog 10 dagen en dan trappen de KWPN Kampioenschappen af met de Nationale Tuigpaardendag! Bekijk nu het gehele tijdschema.
29 juli 2017 | 14:19 Regio België

Dertien Vierjarigen geselecteerd voor de Pavo Cup in Ermelo

Het kan niet op in Turnhout, maar liefst dertien vierjarige paarden werden geselecteerd voor de halve finale in Ermelo. Een royale groep van gemiddeld goede kwaliteit, maar zonder echte uitschieters, aldus jury Jan Wolfs.
29 juli 2017 | 10:58 Regio België

Hoogste score voor Genie bij zesjarige Pavo-kandidaten op CK België

Zojuist is bij de Dena Stables in Turnhout onder stralende weersomstandigheden de Centrale Keuring voor de KWPN-afdeling België begonnen met binnen de stamboekopname en buiten een presentatie van de zesjarige paarden die door mogen naar de halve finale van de Pavo Cup. Tien paarden scoorden hoog genoeg voor een ticket naar Ermelo.
28 juli 2017 | 18:52

Meerdere uitschieters in Pavo Cup-voorselectie

Op de laatste Nederlandse voorselectie voor de halve finale van de Pavo Cup kon goed geoogst worden in Zuid-Holland. Met 88 punten bleek Ivoli-E (v.Dream Boy) de grootste uitschieter.
25 juli 2017 | 09:55

Inschrijvingen Blom Cup sluiten morgen

Het is nog mogelijk om tot en met morgen paarden aan te melden voor deelname aan de Blom Cup op de KWPN Kampioenschappen.
22 juli 2017 | 14:53

15 paarden geselecteerd voor halve finale Pavo Cup

De voorselectie van de Pavo Cup op de Centrale Keuring in Midden-Beemster bleek een vruchtbare. Zeven vier-, vier vijf- en vier zesjarigen zijn uitgenodigd voor de halve finale, waaronder diverse goed scorende.
21 juli 2017 | 11:32

Stouwehof-talenten op kop in Pavo Cup-voorselectie

Nicky Snijder bleek zowel bij de vier- als vijfjarigen onverslaanbaar in de Pavo Cup-voorselectie tijdens de Centrale Keuring in Tolbert. Met High Energy STH (v.Jazz) behaalde hij de hoogste dagscore.
21 juli 2017 | 10:30

Selectie oudere hengsten via Pavo Cup en Blom Cup

Evenals vorig jaar kunnen hengsten van vier- t/m zeven jaar die in aanmerking willen komen voor goedkeuring bij het KWPN zich aanmelden voor deelname aan de Blom Cup of de Pavo Cup die tijdens de KWPN Kampioenschappen in Ermelo plaats vinden.
20 juli 2017 | 10:18

Olympisch ruiter David Marcus gastruiter Pavo Cup-finale

Dit jaar is Olympisch ruiter David Marcus gastruiter van de Pavo Cup-finale.
18 juli 2017 | 20:30 Regio Drenthe

Elf afvaardigingen voor Blom Cup tijdens CK Drenthe

Naast alle keuringen en de Pavo Cup-rubrieken vond er in Veeningen ook een selectiewedstrijd om de Blom Cup plaats. Cor Loeffen en Arnold Kootstra beoordeelden negentien combinaties in de springring. Hiervan verdienden er elf een startbewijs voor Ermelo.
18 juli 2017 | 14:50

Win VIP-kaarten voor KWPN Kampioenschappen!

In samenwerking met Agradi kun je VIP-kaarten winnen via Facebook voor de KWPN Kampioenschappen.
17 juli 2017 | 15:55

Laatste week om winstpunten voor de Blom Cup te halen

Nog een week om punten te halen voor deelname aan Blom Cup tijdens de KWPN Kampioenschappen.
15 juli 2017 | 16:01

CK Brabant: tien paarden naar halve finale Pavo Cup

Uit een voor Brabantse begrippen beperkt aanbod van paarden in de voorselectie van de Pavo Cup konden tien talenten uit worden genodigd voor de halve finale. De zesjarige Grand-Charmeur (v.Apache) deed de beste zaken.
11 juli 2017 | 14:20

Jamsession Taonga overtuigt opnieuw in Pavo Cup

Op de Centrale Keuring van Friesland werd vanmorgen de voorselectie van de Pavo Cup verreden. Vijf paarden hebben zich geplaatst voor Ermelo, waarvan vier van Stal 104.
11 juli 2017 | 13:51

Nieuwe entourage voor Pavo Cup

Met nog een kleine vijf weken te gaan zijn de voorbereidingen voor de KWPN Kampioenschappen in volle gang. Hierbij de belangrijkste wijzigingen van de Pavo Cup op een rij.
8 juli 2017 | 20:59

Lord Leatherdale-dochter Ivy scoort 87 punten in Pavo Cup

Nadat ze eerder al 84,5 punten in de IBOP scoorde, wist de Lord Leatherdale-dochter Ivy vandaag in de Pavo Cup-voorselectie in Kronenberg opnieuw te overtuigen. Onder Krista Kolijn verzamelde ze 87 punten.
8 juli 2017 | 15:04

Isabella HX en Hatzidee PR winnen Stal Hendrix-competitie

De met veel macht springende Diamant de Semilly-dochter Isabella HX maakte onder Tim van den Oetelaar haar favorietenrol waar in de finale van de Stal Hendrix-competitie voor vierjarigen. Bij de vijfjarigen greep de Spartacus-zoon Hatzidee PR onder Kimberley Winsingh de finalezege.
7 juli 2017 | 23:02 Regio Gelderland

Habibi DVB en Gamante D behalen beide 86 punten

Vijf vijfjarige en zes zesjarige paarden lieten zich vandaag in Ermelo zo goed zien, dat ze doorgestuurd zijn naar de halve finale van de Pavo Cup tijdens de KWPN Kampioenschappen volgende maand.
7 juli 2017 | 14:30
Video

Renske Kroeze en Raf Koremans jury tijdens KWPN-kampioenschap Eventing

De KWPN Kampioenschappen beginnen over circa zes weken. De voorbereidingen zijn in volle gang. De juryleden voor het KWPN-kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden zijn inmiddels bekend!
5 juli 2017 | 20:23 Regio Overijssel

Vierjarige Ikato het meest complete springpaard in de voorselectie Blom Cup

Aan de voorselectie van de Blom Cup deden in Geesteren, maar liefst ruim honderd vierjarigen mee. De besten hiervan kwamen, na de KWPN-keuring, in het begin van de avond nogmaals in actie. De hoogste scores gingen naar Rianne Nalis op Ikato en Bart Bles met Insallah XI S.
5 juli 2017 | 13:25
KWPN Kampioenschappen

Jongepaardencompetities: schrijf uw paard nu nog in!

Heeft u een getalenteerd paard op stal? Het is nog mogelijk om uw paard(en) aan te melden voor de Pavo Cup, Blom Cup of het KWPN Kampioenschap jonge eventingpaarden.
3 juli 2017 | 19:14

Fokkerspremies in finale Stal Hendrix-competitie

Tijdens de Centrale Keuring van regio Limburg, aanstaande zaterdag bij De Peelbergen, worden de finales verreden van de Stal Hendrix-competitie. Voor de aanwezige fokkers van paarden uit de top-tien liggen er aantrekkelijke fokkerspremies klaar.
30 juni 2017 | 14:16

17 paarden via voorselectie geplaatst voor Blom Cup

Aansluitend aan de stamboekkeuring in De Mortel werd een springrubriek voor vierjarigen verreden, waarin 17 paarden een uitnodiging verdienden voor de halve finale van de Blom Cup tijdens de KWPN Kampioenschappen.
13 juni 2017 | 09:00

Blom Cup is vernieuwd

De KWPN Kampioenschappen ondergaan een flinke upgrade en ook de Blom Cup is hier en daar gewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Lees hier de wijzigingen.
26 mei 2017 | 08:05

Meld je aan voor de keuring, Pavo Cup en Blom Cup!

Het keuringsseizoen staat voor de deur, tijd om uw paard(en) in te schrijven via Mijn KWPN.
28 april 2017 | 08:52

Programma KWPN Kampioenschappen bekend

Van 12 tot en met 19 augustus vinden de KWPN Kampioenschappen plaats op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. De KWPN Kampioenschappen vormen het erepodium van de KWPN-fokkerij, een week vol sport en fokkerij!
21 april 2017 | 10:34

Blom sponsor KWPN Kampioenschap jonge springpaarden

Na drie jaar van zeer prettige samenwerking met Blom Verkeersschool is het sponsorpakket uitgebreid: het KWPN Kampioenschap voor jonge springpaarden – eerder verreden onder de naam Isah Cup – wordt vanaf deze zomer de Blom Cup.
9 april 2017 | 11:17

Hummer wint in Moskou

De KWPN-hengst Hummer is weer terug op zijn thuisbasis in Rusland. Afgelopen weekend werd de Westpoint-zoon uitgebracht op een jongepaardenwedstrijd waar zijn ruiter Evgeni Sharangovich de hengst probeert te kwalificeren voor het WK voor Jonge Dressuurpaarden in Ermelo.
17 december 2016 | 13:41

Hunter Fairy wint onder Leontine Bruin in IJsselmuiden

De techniek en vermogen van Hunter Fairy maakte het verschil, hiervoor kreeg hij de hoogste score van de dag van Arend Zoer en Marcel de Boer.
5 december 2016 | 08:54

Marcelle Hokse oppermachtig in de GMB Competitie

Met VDR’s Face the Music won ze de zwaarste rubriek van de dag en met Fairy Tail eiste ze de tweede plaats voor zich op.
22 november 2016 | 23:08

Chapeau TN en Zoï Snels zetten succesreeks voort met overwinning in Blom Hengstencompetitie Ermelo

Zoï Snels en de vierjarige Chapeau TN wonnen afgelopen zomer al de Isah Cup en zetten vanavond hun succesreeks voort met een overwinning in de eerste wedstrijd van de Blom Hengstencompetitie in Ermelo.
22 november 2016 | 19:38

Albert Zoer en Gallant winnen klasse M, KWPN-hengst Grandorado TN tweede

Met Florian liep hij net de zege mis, maar in de klasse M revancheerde Albert Zoer zich door de overwinning met de schimmelhengst Gallant op naam te schrijven in de Blom Hengstencompetitie in Ermelo.
22 november 2016 | 18:07

Jur Vrieling en Freeman VDL pakken eerste zege Blom Hengstencompetitie 2016/2017

In een strijd tussen de F- en de E-jaargang gingen Jur Vrieling en oud-KWPN Hengstenkeuringskampioen Freeman VDL er met de zege vandoor in de eerste wedstrijd van de Blom Hengstencompetitie 2016/2017 in Ermelo.
9 november 2016 | 09:14

Derde selectiewedstrijd GMB competitie in Luttenberg

Het programma begint om 11 uur in de ochtend met de rubriek voor 6- en 7-jarige springpaarden. Aansluitend zijn de 5-jarigen aan de beurt.Het programma wordt afgesloten met de rubriek voor 4-jarige springpaarden, die naar verwachting tegen zes uur zal beginnen.
7 november 2016 | 09:12

GMB Jongepaardencompetitie Laag-Soeren

Het was uitermate spannend tijdens de tweede selectiewedstrijd van de GMB Jongepaardencompetitie in Laag-Soeren. Alle winnaars van de eerste wedstrijd in Denekamp kwamen aan de start en probeerden een zo goed mogelijke uitgangspositie voor de finale zeker te stellen.
25 oktober 2016 | 15:52

Nu inschrijven voor de 30e VSN-Trofee

26 november gaat de VSN-trofee 2016 voor driejarige dressuur- en springpaarden van start. Er zijn drie voorselecties: zaterdag 26 november Kootwijkerbroek, woensdag 30 november Assen en zaterdag 3 december Oosteind.
10 oktober 2016 | 09:39

Hitmaker, Total U.S. en Galaxie aan kop

KWPN-hengsten maken de dienst uit in de Subli Cup in Emmeloord, terwijl de goed geteste Haley B (v. Bon Bravour) mooie resultaten behaalde, net als Genua TC (v.Charmeur) de beste ruin uit de Pavo Cup.
10 oktober 2016 | 08:54

Jubileum editie GMB competitie trapt af in Denekamp!

Zaterdag 15 oktober staat manege Zonnebeek in Denekamp in het teken van de GMB Jongepaardencompetitie. Voor de eerste selectiewedstrijd van de 10e editie van deze competitie hebben zich reeds meer dan 200 combinaties gemeld, dus het belooft een goed gevulde mooie wedstrijd te worden.
26 september 2016 | 10:15

KWPN-hengst Hitmaker aan kop in Subli Cup

KWPN-hengst Hitmaker (Wynton uit Maduna keur sport-dres van Cabochon) won onder het zadel van Jennifer Sekreve de Subli Cup in Drachten. De door de familie Van Zanen gefokte hengst behaalde 85%. Bij de vijfjarigen sleepte Sekreve met NMK-kampioene Gamante D de overwinning binnen.
11 augustus 2016 | 19:04

Pavo Cup: Fenix (v.Vivaldi) geeft voorsprong niet uit handen

Fenix wint met overmacht de titel van de eerste Pavo Cup voor zesjarigen. President's First Apple werd tweede en Fantastique volgde op plek 3.
11 augustus 2016 | 18:11

Isah Cup: Briljante zege voor Willem Greve en Escapade H

Slechts zeven combinatie hielden de nul over het zware 1.40m-parcours vanmiddag in Ermelo.
11 augustus 2016 | 16:55

Isah Cup: Ruben Romp en Flair knallen naar overwinning bij zesjarigen

Mooi succes voor de olympiër Zirocco Blue VDL, want zowel winnares Flair als nummer twee Florian zijn nakomelingen van de tophengst van Jur Vrieling.
11 augustus 2016 | 16:18

Pavo Cup: Glock's Toto Jr. onnavolgbaar bij 5-jarigen

De Pavo Cup finale voor vijfjarigen kende zojuist zijn ontknoping. Glock’s Toto Jr. En Guadeloupe-Beau maakten hun favorietenrol waar en bezetten plek 1 en 2.
11 augustus 2016 | 14:05

Isah Cup: Global Express houdt vorm vast en grijpt overwinning

Lennard de Boer en de KWPN-goedgekeurde hengst Global Express grepen vanmiddag op overtuigende wijze de overwinning in de Isah Cup voor vijfjarigen in Ermelo.
11 augustus 2016 | 12:06

Pavo Cup: Happyness E onverslaanbaar bij 4-jarigen

De Pavo Cup voor vierjarigen kende een heel spannende finale, Happyness E (v.Rousseau) werd overtuigend winnaar. De beste merrie werd Jamsession Taonga (v.Jazz).
11 augustus 2016 | 12:00

Isah Cup: Zoï Snels domineert met Chapeau TN op één en Hernandez TN op drie

Juryleden Henk van den Broek en internationaal springruiter Christian Sorensen waardeerden de prachtige rit van topatleet Chapeau TN en Zoï Snels met een 9,2 voor het springen en 8,2 voor het gaan tussen de hindernissen.
11 augustus 2016 | 11:38

€ 20.000 te verdelen in Isah Cup

Het prijzengeld van de Isah Cup dat wordt uitgedeeld bedraagt € 20.000, de winnaars van de 5-, 6-, en 7-jarigen gaan met €1500,- op zak naar huis. Het KWPN wil graag jonge talenten stimuleren.
11 augustus 2016 | 08:31

Pavo Cup finale naar Amaliahal verplaatst

Wegens het slechte weer is er besloten dat de Pavo Cup binnen wordt verreden.
10 augustus 2016 | 20:12

Isah Cup: Lennard de Boer en Arezzo VDL-zoon Edgar M bovenaan bij zevenjarigen

De groot galopperende Arezzo VDL-zoon bleef van begin tot eind met veel kwaliteit springen en bleek niet in te halen door Willem Greve en toptalent Escapade H.
10 augustus 2016 | 17:23

Isah Cup: Fleurabella-V aan kop, Florian tweede bij zesjarigen

Bert-Jan Zuidema en de opvallend springende Diarado-dochter Fleurabella-V grepen vanmiddag in Ermelo de overwinning in de dagprijs bij de zesjarigen en daarmee ook de leiding in het tussenklassement van de Isah Cup.
10 augustus 2016 | 13:41

Isah Cup: Steven Veldhuis en Gratia Viola RS aan de leiding bij vijfjarigen

In een pittig parcours over twee fasen versloeg de elite merrie Gratia Viola RS de KWPN-goedgekeurde hengst Global Express onder Lennard de Boer.
9 augustus 2016 | 19:31

Pavo Cup: Fenix fenomenaal aan de leiding

In de halve finale van de Pavo Cup voor zesjarigen gaat Fenix (v.Vivaldi) overtuigend aan de leiding. Vivaldi leverde vandaag de gehele top 3.
9 augustus 2016 | 18:12

Isah Cup: 87 zesjarige springpaarden blijven foutloos in eerste ronde

De toeschouwers konden vanmiddag genieten van een sterke groep zesjarige springpaarden in de eerste omloop van de Isah Cup in Ermelo.
9 augustus 2016 | 13:15

Isah Cup: Hertog II S en Haufóm delen koppositie in eerste ronde vierjarigen

Juryleden Daan van Geel en Daan Nanning plaatsten vanochtend twee vierjarige springpaarden aan kop in het eerste onderdeel van de Isah Cup in Ermelo.
8 augustus 2016 | 19:21

Isah Cup: sterke groep van 65 zevenjarigen door naar volgende ronde

Maar liefst 41 zevenjarige springpaarden van de in totaal 83 hielden vanmiddag de lei schoon in het eerste onderdeel van de Isah Cup in Ermelo. 65 paarden behaalden een score van vier of minder strafpunten en deze groep mag woensdag terugkomen voor de tweede ronde.
8 augustus 2016 | 19:00

Pavo Cup: KWPN-hengst Total U.S. en Haeden (v.Chippendale) beide naar 88 punten

De beste twintig vierjarige paarden in de Pavo Cup verdienden vandaag allemaal meer dan 82 punten.
8 augustus 2016 | 15:36

Isah Cup: 78 foutlozen in eerste onderdeel voor vijfjarigen

Van de 182 vijfjarige springpaarden die vanochtend en vanmiddag aan start kwamen in het eerste onderdeel van de Isah Cup hielden 78 de lei schoon.
31 juli 2016 | 13:15

ErmeloYH: Elektra beste zevenjarige KWPN'er

Zojuist heeft Sezuan voor de derde keer het Wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden gewonnen. Bij de zevenjarigen was hij onverslaanbaar. Lynne Maas was de hoogstgeplaatste met Elektra op de zesde plaats.
31 juli 2016 | 11:00

ErmeloYH: zilver voor Five Star

De KWPN-hengst Five Star heeft het zilver gewonnen op de het Wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden in Ermelo. Onder Kirsten Brouwer liep de hengst naar 89%. Four Legends werd vierde.
30 juli 2016 | 15:13

ErmeloYH: Brons voor Guadeloupe Beau, Governor 5de

Zojuist heeft Kim van der Velden het brons in ontvangst mogen nemen in het Wereldkampioenschap voor vijfjarigen. Haar merrie Guadeloupe-Beau liep weer een zeer vloeiende ontspannen proef die hoog werd gewaardeerd met 91%. De torenhoge favoriet, Vitalis-dochter Victeria's Secret toonde zich nu ook imponerend, Zij won goud met 95%. De Quarterback-zoon Quel Filou won het zilver.
30 juli 2016 | 13:20

ErmeloYH: Eclectisch & Eastpoint door naar finale zevenjarigen

Vanochtend werd eveneens de kleine finale van de zevenjarigen verreden. Hierin verdienden twee KWPN-paarden een startbewijs voor de finale morgen, waarvoor het KWPN ook de fokkers van de finalepaarden uitnodigt.
30 juli 2016 | 09:46

ErmeloYH: Geen KWPN'ers door vanuit kleine finale 6-jarigen

Vanochtend vroeg is de kleine finale van de zesjarigen begonnen. Hierin streden de paarden om de laatste 3 tickets voor de finales morgen, waarvoor het KWPN ook de fokkers van de finalepaarden uitnodigt.
30 juli 2016 | 08:14

ErmeloYH: Vandaag ontknoping vijfjarigen

Op het uitgebreide programma vandaag onder meer de kleine finales van de zes- en zevenjarigen, de Kür voor de acht jaar en oudere hengsten, de Excellent Dressage Sales én de ontknoping van de wereldtitel voor vijfjarige dressuurpaarden. De fokkers zijn uitgenodigd om de finales bij te wonen.
29 juli 2016 | 20:45

Ermelo YH: Five Star naar tweede plaats in de eerste kwalificatie

De KWPN-hengst Five Star was vanmiddag de beste KWPN'er in de eerste selectie voor zesjarigen. De Amazing Star-zoon liep een hele goede foutloze proef en werd daarvoor beloond met 87%. Alleen de kampioen van vorig jaar Fiontini wist meer punten te bemachtigen.
29 juli 2016 | 19:46

ErmeloYH: Vitalis wint bij oudere hengsten

De KWPN gefokte hengst Vitalis heeft vanmiddag de rubriek voor oudere hengsten gewonnen. Hij liep een uitdrukkingsvolle proef onder het zadel van de Noorse amazone Isabel Freese die werd beloond met 74,298%, ruimschoots voldoende om de rubriek te winnen.
29 juli 2016 | 15:21

Juryleden Isah Cup bekend

De juryleden die de vierjarige springpaarden in hun strijd om de Isah Cup zullen beoordelen zijn bekend.
29 juli 2016 | 15:12

Ermelo YH:TC Great Lady wint kleine finale

Zojuist heeft Great Lady TC de kleine finale gewonnen bij de vijfjarigen. Jeanine Nieuwenhuis kon ook vandaag een sterke proef neerzette die dit keer werd beloond met 83,80% en plaatste zich zo alsnog voor de finale van morgen.
29 juli 2016 | 14:27

ErmeloYH: Equirelle W, Elysias en Electra rechtstreeks naar finale 7-jarigen

Dit jaar wordt het eerst in de geschiedenis een WK voor zevenjarige dressuurpaarden verreden. Zojuist is de eerste kwalificatie afgerond en konden drie paarden zich plaatsen voor de finale: Florett As-dochter Equirelle W en Elysias en Electra, beiden van Jazz.
29 juli 2016 | 10:04

ErmeloYH: Schitterend WK Jonge Dressuurpaarden in Ermelo

Vandaag is de tweede dag van het WK Jonge Dressuurpaarden op het Nationaal Hippisch Centrum. De beste dressuurpaarden van 5, 6 en 7 jaar strijden in Ermelo om de wereldtitel.
28 juli 2016 | 19:13

Ermelo YH: Henkie tweede bij vierjarige hengsten

De Gelderse hengst Henkie had vanmiddag alle ogen op zich gericht in de rubriek voor vierjarige hengsten op het WK in Ermelo. Hij kreeg onder het zadel van Adelinde Cornelissen maar liefst 91%, slechts één procent minder dan de winnaar Fürst William met Severo Jurado Lopez.
28 juli 2016 | 09:33

WK Ermelo: Guadeloupe Beau op tweede plaats, Governor vijfde

Zojuist is op het WK jonge dressuurpaarden de eerste kwalificatie van de vijfjarigen afgerond. Pavo Cup kampioene van vorig jaar Guadeloupe Beau liet ook nu haar geweldige potentie zien.
27 juli 2016 | 15:44

Pavo stelt 100 kilo voer beschikbaar aan fokkers Pavo Cup-finalisten

Fokkers: volg de verrichtingen van uw fokproduct in de Pavo Cup!
22 juli 2016 | 15:15

Governor overtuigt in sport én EDS-veiling

De KWPN-goedgekeurde hengst Governor levert overtuigende prestaties in de sport én fokkerij. Afgelopen week selecteerde de zwarte Totilas-zoon zich voor het WK Jonge Dressuurpaarden Tegelijkertijd met het wereldkampioenschap worden twee van zijn nakomelingen geveild tijdens de Excellent Dressage Sales.
20 juli 2016 | 15:35

WK Jonge Dressuurpaarden: deelnemers bekend

De Longiness FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships vinden van 28 tot en met 31 juli plaats op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Inmiddels zijn de deelnemers aan dit prestigieuze wereldkampioenschap bekend.
18 juli 2016 | 18:38

WK Jonge Dressuurpaarden: Voorverkoop voor KWPN-leden sluit woensdag

Wilt u gebruik maken van het ledenvoordeel op de toegangskaarten voor het FEI Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden in Ermelo volgende week? Koop dan nu snel online uw kaarten!
16 juli 2016 | 21:50

Nederlandse afvaardiging WK jonge dressuurpaarden bekend

De beste Nederlandse dressuurpaarden van 5, 6 en 7 jaar oud streden donderdag en vandaag tegen elkaar in de WK-selectie. De beste zes paarden per leeftijdscategorie mogen de Hollandse driekleur verdedigen op het Wereldkampioenschap.
15 juli 2016 | 13:23

Pavo Cup: Wie volgen Fenix en Guadeloupe Beau op?

Beleef het mee en kom kijken op de KWPN Kampioenschappen!
14 juli 2016 | 20:25

Acht zevenjarigen naar finale WK-selectie

Deze leeftijdsrubriek, die dit jaar voor het eerst wordt verreden op het komende WK, kende een wat kleiner deelnemersveld dan de andere leeftijdsrubrieken. Van de negen gestarte paarden mogen er zaterdag acht terugkomen in de finale.
14 juli 2016 | 18:48

Decor Ferdinand beste zesjarige in halve finale WK-selectie

De nummer drie van vandaag, Four Legends, komt op zaterdag 30 juli onder de hamer van de prestigieuze Excellent Dressage Sales.
14 juli 2016 | 18:07

Dertien vijfjarige paarden door naar finale WK-selectie

In de vanmorgen verreden halve finale van de WK-selectie Jonge Dressuurpaarden op het NK Dressuur zijn de beste elf ruiters geplaatst voor de finale selectie op zaterdag.
13 juli 2016 | 14:00

Sluitingsdatum Isah Cup nadert

Komend weekend hebben jonge springpaarden de allerlaatste mogelijkheid om zich via de sport te kwalificeren. Vierjarigen kunnen zich nog wel plaatsen voor de halve finale door deel te nemen aan de voorselecties in Kronenberg en CH De Wolden.
9 juli 2016 | 23:15

EDS-talent Horatio (v.Florencio) uitschieter in Pavo Cup-voorselectie

Eén van de smaakmakers in de Pavo Cup-voorselectie in Schaijk vandaag was het vierjarige toptalent Horatio (v.Florencio), die onder Dana van Lierop met een 9 voor de galop uitkwam op totaal 84 punten. Op 30 juli komt hij onder de hamer op de Excellent Dressage Sales in Ermelo.
 
€ 60,65 per jaar

Halfjaarslidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners


Het KWPN maakt gebruik van cookies

Wij vragen uw akkoord voor het gebruik van cookies op onze website. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid.

Cookiebeleid