Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De Brit William Funnell greep zijn derde overwinning in de prestigieuze Lacom Derby van Eindhoven, maar de KWPN'ers Dha Dha en Zomerfee van de Broekkant kwamen dichtbij. De Eindhovense Bianca Schoenmakers had pech op de voorlaatste oxer, die haar de overwinning in de Derby kostte.

William Funnell reed bijzonder geroutineerd rond met zijn eigen fokproduct Billy Buckingham (v. Billy Congo) en klokte alleen twee tijdfouten. Een knap staaltje vakmanschap van de Brit die in 1995 en in 2008 ook al de Derby op naam schreef en in 2014 genoegen moest nemen met de tweede plaats.

Tijger Dha Dha
Voor Bianca Schoenmakers is CSI Eindhoven misschien wel het hoogtepunt van het jaar. De geboren en getogen Eindhovense groeide nota bene op in de wijk Tongelre, waar de Karpendonkse Plas zich bevindt. Haar pas negenjarige merrie Dha Dha (Douglas uit Zsa Zsa van Roven xx, fokker Hans Dings uit Heeze) vocht zich als een tijger door het parcours. Schoenmakers had duidelijk goed gestudeerd op de Derby-hindernissen, want geen enkele keer kwam de vos ook maar in de buurt van het hout. Het leek erop dat Schoenmakers en Dha Dha de nul vast gingen houden, maar de voorlaatste oxer gooide roet in het eten. Een tweede plek restte.

Winnaars van 2015
De winnaars van 2015 verkeerde ook weer in top vorm: Joy Lammers ging uiterst geroutineerd rond met Zomerfee van de Broekkant (Oklund uit Passiefee van Concorde, fokker Sipke Dokter uit Tzummarum) en kwamen slechts tweemaal in de problemen. Hun goede tijd zorgde voor een mooie derde plaats. Ook de Zweedse Erika Lickhammer en de KWPN'er Bonaire (Vigo d'Arsouilles uit Viva sport(spr) van Corrado I, fokkers Gebroeders Van Helmond uit Asten) leverden een prima prestatie door vierde te worden.

KWPN-hengst Fire tweede
Eerder op de zaterdag op CSI Eindhoven zorgde de KWPN-goedgekeurde hengst Fire (Vleut uit Britt van Namelus R, fokker Kees de Vries uit Midwolde) ook weer voor mooi succes. In de finale van de Youngster Tour voor zes- en zevenjarige springpaarden eindigden Fire en zijn ruiter Rob Heyligers op een verdienstelijke tweede plaats. Alleen de Belg Karel Cox was hem te snel af, maar dan wel op een KWPN'er: Fortuna (Nabab de Reve uit Penelope ster pref prest van Zeus, fokker E.M.J. Jaspers-Faassen uit Swalmen).

PW voor KWPN

€122,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners