Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Op de Centrale Keuring in Zuid-Holland kon het merrieveulen Milamone gehuldigd worden als reservekampioen van de springveulens. De Grandorado TN-dochter uit Ezimone elite IBOP springen v. Unaniem x Zeoliet is gefokt door Rob en Marleen Braspenning uit Clinge. Het werd een mooie opsteker voor Rob en Marleen, die door verdrietige omstandigheden, niet met hun veulen mee konden doen aan de CK in Zeeland.

Moeder Ezimone werd in 2014 aangeboden op de IBOP in Nieuw en Sint Joosland, daar werd ze ster verklaard. Op het protocol prijken achten voor de instelling en de rijdbaarheid en bewerkbaarheid. In 2015 werd de merrie aangeboden op de Centrale Keuring, waar ze met gemak elite kon worden verklaard en tot reservekampioen van de springpaarden werd gehuldigd. Haar veulen lijkt de skills van haar moeder te hebben geerfd ;).

Er was nog meer Zeeuws gefokt geweld te bekennen op de CK in Zuid-Holland. Ook Ixia Deux van Michael en Marieke Rentmeester keerde met een oranje rozet en het 'voorlopig keurpredikaat' huiswaarts. De Don-Tango B-dochter uit een merrie van Gribaldi x voorl. keur pref prest v. Roemer behaalde op de stamboekkeuring in Vrouwenpolder 75 punten voor zowel exterieur als beweging. In de merrielijn zien we veel sportprestaties terug. Ixia Deux werd professioneel voorgesteld op de keuring door TC Dutch Sporthorses, zo vertelt Marieke op haar Facebookpagina.

Ook Jaade-Jinte (v. Dreamboy uit Fielding v. Florestan I x Rubinstein I) werd voorlopig keur verklaard. Zij is in eigendom van Rien Jakobsen, Henk van Dijk en Tim Coomans. De merrie werd eerder dit jaar op de stamboekkeuring in ZH ster verklaard met 70 punten voor exterieur en 75 punten voor beweging, waarbij de jury achten kwijt kon voor de draf en de galop.

Van harte gefeliciteerd!

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners