Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Op maandag 9 oktober gaat het najaarsverrichtingsonderzoek voor rijpaardhengsten van start. Voorafgaand aan het verrichtingsonderzoek vindt op dinsdag 19 september de zadelpresentatie plaats. De hengsten worden gepresenteerd onder de eigen ruiter, en na afloop van deze beoordeling kan de hengstenkeuringscommissie adviezen geven wat betreft de training voor de periode naar het moment van aanlevering.

In de collectie hengsten die dinsdag wordt gepresenteerd bevinden zich de twee reservekampioenen van de KWPN Stallion Show  in ’s-Hertogenbosch. Bij de springhengsten hebben we het dan over de Farfan M-zoon Jonkheer de Span (uit Celebration Z van Calvin Z, fokker Henry Span uit Zevenaar). Zijn grootmoeder is een halfzus van de bekende vererver Calido I (v.Cantus). 

De reservekampioen bij de dressuurpaarden in ’s-Hertogenbosch is de Charmeur-zoon Jironn L (Charmeur uit Durodine L ster PROK EPTM-dres van Rubin Royal) van fokker Jan Lamers uit Oss. Zijn overgrootmoeder is de bekende Ferro-dochter Jirondine, die onder meer de KWPN-goedgekeurde hengst Cachet L (v.Jazz), het Grand Prix-dressuurpaard Riondine (v.Welt Hit II) en het Inter II-paard Ziron (v.San Remo) leverde.

In totaal worden er dinsdag 13 aangewezen springhengsten en 17 aangewezen dressuurhengsten verwacht. De hengsten worden bij de aanlevering op 9 oktober wederom door de eigen ruiter voorgereden en de hengstenkeuringscommissie besluit op dat moment of de hengst mag deelnemen aan het verrichtingsonderzoek, wordt afgewezen of doorverwezen naar het volgende (voorjaars)onderzoek.

Op 19 september vindt tevens de herkansing onder het zadel voor eerder afgewezen driejarige hengsten plaats en bestaat ook de mogelijkheid voor nog niet eerder aangeboden driejarige hengsten om een gooi te doen naar deelname aan het najaarsonderzoek. Hiervoor zijn in totaal zeven spring- en zes dressuurhengsten aangemeld. Deze hengsten zullen eerst op de straat worden geïnspecteerd en aansluitend onder het zadel worden beoordeeld op hun basisgangen, houding en rijdbaarheid, waarbij de springpaarden ook nog worden beoordeeld op hun aanleg als springpaard.

Om 12 uur wordt in de Willem-Alexanderhal gestart met de zadelpresentatie van de springhengsten, om  15.30 uur vervolgt het programma met de dressuurhengsten. De presentatie is vrij toegankelijk voor belangstellenden.

Startlijst

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners