Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De opzet voor de VHO Trofee was dit jaar net wat anders dan voorgaande jaren. De deelnemers reden een vrije proef met muziek van Joost Peeters. De grote winnaar: Vivaldi-zoon Desperado die met Emmelie Scholtens veel mogelijkheden liet zien.  Met 88,25% was de hengst de royale winnaar van de VHO Trofee voor hengsten op Lichte- en Zware Tour-niveau.

Desperado (Vivaldi uit Sarita elite pref prest D-OC van Havidoff, fokker familie Andeweg uit Randwijk) liet met Emmelie Scholtens zijn potentie zien. “We hebben een paard gezien met vreselijk veel uitstraling. De stap heeft veel ruimte, de draf is heel expressief en heeft ruimscharende appuyementen; het voorbeengebruik is heel mooi. In de piaffe neemt Desperado echt gewicht over. De rust en ontspanning zien we graag; dit is de harmonie die we graag willen zien. Een fantastische verrichting”, prijst Maarten van der Heijden.

Geen zwakke punten
“We zijn druk bezig om richting de Grand Prix te werken. In de baan ging het echt heel goed en met al dat publiek was dat wel heel erg gaaf. In deze omstandigheden is het net wat moeilijker, maar Desperado deed het heel goed. Hij heeft geen zwakke punten, al moet het voor de overstap naar de Grand Prix nog wat meer bij elkaar komen. Het is dichtbij, maar ik heb nog niets gepland. Het doel is om internationaal goed mee te draaien. Desperado heeft er in ieder geval alle mogelijkheden voor.”

Bordeaux tweede
Bordeaux (United uit Venna ster pref van Gribaldi, fokker Lisman Stables uit Dreumel), liep met Isabell Freese al een internationaal kampioenschap en liet ook in de VHO Trofee zien dat hij kwaliteiten heeft voor de zwaarste klasse. “Een proef met een hoge moeilijkheidsgraad”, oordeelt Van der Heijden. “Van ontspanning in de uitgestrekte stap naar piaffe en vervolgens weer ontspannen in die uitgestrekte stap. Die combinatie hebben we nodig in de topsport. De wissels mogen meer opwaarts, maar de overgang van tweeërs naar eners is niet eenvoudig.” Het resultaat: 84,5% en de tweede positie.

Ferdinand gaat met veel allure
De achtjarige Ferdinand (Vivaldi uit Sabine elite pref prest PROK van Havidoff, fokker J.A.M. Althuyzen uit Sint Anthonis) heeft volgens Van der Heijden een prachtige draf met veel zelfhouding en front. “We mogen niet vergeten dat dit paard pas acht jaar oud is. Ferdinand laat veel aanleg zien voor passage. Dit is een paard met veel allure en grote mogelijkheden voor de toekomst.” Met 83% kwam Ferdinand tot de derde plaats.

Uitslag

SR voor KWPN; overname zonder bronvermelding niet toegestaan.

Foto: Dirk Caremans

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners