Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Het stamboekkeuringsseizoen is vandaag van start gegaan op de stallen van familie Van Straaten en Enterbrook in Overijssel. Daar konden in totaal 16 spring- en 2 dressuurmerries het sterpredicaat in ontvangst nemen.

Hoewel tegenwoordig het hele jaar door merries worden opgenomen, en ster kunnen worden verklaard, was vandaag de eerste ‘echte’ stamboekkeuring. Op locatie, er werd begonnen bij Familie Van Straaten in Den Ham en vervolgens bij hengstenstation Enterbrook in Enter. “In Den Ham zijn we van start gegaan op een goed georganiseerde keuring met 16 springmerries, waaronder negen driejarigen. Daarvan werden er vier ster. Van de zeven oudere merries, hebben we eveneens vier merries ster kunnen verklaren”, vertelt inspecteur Henk Dirksen. De hoogste punten waren voor de vierjarige Van Gogh-dochter Jewendy Boss PROK (uit Us Wendy VDW ster IBOP PROK van Corland) van fokker S.G.M. Bossink uit Vasse. “Deze merrie kreeg voor alle springonderdelen 80 punten. Ze springt met veel overzicht, valt op met haar goede lichaamsgebruik en sprongafloop. Daarbij heeft ze veel atletisch vermogen en is ze correct gebouwd.”

80 punten voor Regino-dochter
Vanmiddag in Enter zijn vier dressuur- en elf springmerries beoordeeld. Daarvan werden er tien ster verklaard. “We hebben aan twee dressuurmerries het sterpredicaat kunnen geven, en aan niet minder dan acht springmerries.Ook hier was alles goed georganiseerd en hebben we plezierig kunnen keuren." De achtjarige Special D-dochter Francisca (uit Ultine ster van Jazz, fokker H. Verploeg uit Rumpt) van S. Smit uit Almelo scoorde 80 punten voor beweging. “Zij is in Duitsland in de sport uitgebracht en haar Nederlandse sportstand is Z1+4. Francisca heeft veel afdruk en kracht in haar draf en galop, en kreeg voor beide onderdelen een 8. Ze is correct gebouwd en heeft een sterke lendenpartij.” De driejarige Kaurien EB (Regino uit First Lady E.B. stb sport-spr PROK van Lucky Boy) van fokkers Gerrit en Leontine ter Harmsel-Zanderink sprong naar 80 punten. “Ze begon gelijk heel patent bij het vrij springen, en springt met goede reflexen en toont een goede mate van voorzichtigheid. Ze is correct gebouwd, met hard fundament en een sterke bovenlijn”, aldus Dirksen. Met een bovenbalk van 80 punten voor exterieur en 75 voor het springen, verdiende de rassige, charmante en goed in het rechthoeksmodel staande Koko-B (Dallas VDL uit Pammela keur van Corland) van fokker J.G.M. Busger op Vollenbroek uit Enter het sterpredicaat. 

JS voor KWPN

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners