Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Het Europees kampioenschap voor Junioren en Young Riders verloopt succesvol voor de Nederlandse dressuurjeugd. Na een rij aan teammedailles kunnen er, na de medaille voor Daphne van Peperstraten, nog twee individuele medailles worden toegevoegd aan de verzameling. Sir Donnerhall-dochter Chaina werd 77,29% gehuldigd als individueel Europees kampioen Young Riders. Zilver was voor Febe van Zwambagt en de Rheinlands geregistreerde FS Las Vegas. Westpoint-nazaat Evita Ronia liep onder Diana van de Bovenkamp net buiten de medailles.

Het zijn lange dagen wachten voor Esmee Donkers die met haar Sir Donnerhall-dochter Chaina (uit Valley Tosha PROK van Rubioso N, fokker W. Timmers uit Venhorst) een geweldige proef reed. Als na de laatste combinatie toch zeker is dat zij goud heeft gewonnen slaakt ze een zucht van verlichting: “Dit is een droom die uitkomt. Chaina is een heel goed paard. De potentie was er zeker, maar het moet naar net lukken op een kampioenschap. De samenwerking die wij hebben is zichtbaar in de proeven. We doen het echt samen en kunnen goed communiceren.”

Brons voor Evita Ronia
Diana van de Bovenkamp reed met haar Westpoint-dochter Evita Ronia (uit Anne elite sport-dres IBOP-dres PROK D-OC van Oscar, fokker A.M. Smals-de Jong uit Putten) voor wat ze waard was. De elitemerrie werd met de vierde plaats beloond.

Quint en Van Zwambagt
De achtste positie is voor de getalenteerde Johnson-nazaat Edison (uit Andrea ster EPTM-dr sport-dr PROK van Sandreo, fokker R. Veerman uit Zuidwolde) die met Laura Quint naar 72,55% liep. 

Belgische vlag

De voor België startende Catcher (Dreamcatcher uit Ocilita C keur van Jazz) eindigde op de tiende plaats in de eindstand,  Het fokproduct van P. Willems uit Hegelsom) loopt onder Flore de Vos naar 70,79%. Ook voor België start Corona (Tuschinski uit Urona ster pref PROK van Negro, fokker P. Wijlaars uit Someren). Met Kate Wiggings kwam hij tot 69,73% en de veertiende plaats.

SR voor KWPN; overname zonder bronvermelding niet toegestaan.

Foto Chaina: Dirk Caremans

Deelnemende KWPN-paarden

Uitslag

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners