Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

In het KWPN kampioenschap voor 5-jarige eventingpaarden kwam zowel de kampioen als reservekampioen uit de stallen van Jan Greve. Winnaar Watermill Intentie W en nummer twee Watermill Iso Kwik W zijn gefokt en in eigendom van Jan Greve.

Kampioen Watermill Intentie W nam al direct in de dressuur de leiding in het klassement. De ruin werd professioneel voorgesteld door Alice Naber-Lozeman. Het Duitse jurylid Ernst Topp was positief over de manier waarop de zoon van Carambole aan de hulpen stond, iets wat hij bij veel andere paarden zeker voor verbetering vatbaar vond. Ook in het springen ging Intentie mooi foutloos rond. In het terrein was er aan het einde nog wel even een kleine hakkel in het optreden van de sympathieke bruine, maar de juryleden Topp en Patrick Verbakel konden de kampioen belonen met een 8 voor zijn techniek en balans in het terrein, een 8 voor de rijdbaarheid en een 9 voor zijn galop.

Nummer twee, Iso Kwik W werd gereden door Christoffer Forsberg. Deze donkerbruine merrie werd beloond met de cijfers 8,5, 8 en 8. De juryleden waar zeer te spreken over haar snelle reflexen in het terrein en het werkwillige karakter. De hoogste punten in het terrein gingen naar de uiteindelijke nummer drie, It’s a Kind of Magic die werd gereden door Elaine Pen. De rijdbaarheid van deze merrie hield haar van een hogere klassering af. Zowel in de dressuur als het terrein liet ze daar punten liggen, maar haar optreden in het terrein was verder overtuigend. Een 9, 7,5 en een 9 werden haar deel.

Foto: Sandra Nieuwendijk

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners