Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Overal op de wereld, op diverse nationale en internationale concoursen, lopen succesvolle springpaarden rond van de Fokker van het Jaar 2018 springen. Daarnaast zijn meerdere fokproducten goedgekeurd voor de KWPN-dekdienst. Peter en Anne Mieke Rinkes mogen zich een jaar lang Fokker van het Jaar 2018 noemen!

Sinds 1986 runde het echtpaar Rinkes een professionele fokkerij vanuit het Drentse Pesse, waar de Fortuna Hoeve gevestigd is, en daar komt dus ook het achtervoegsel Fortuna vandaan.

Kenmerkend bij de fokkersfilosofie van de fam. Rinkes, is het dat zij naast een prestatiepaard ook een aansprekend exterieur en een correct fundament hoog in het vaandel hebben staan. Dit uit zich dan ook in dat hun fokproducten veelvuldig aan kop staan op Centrale keuringen of in de top van de NMK.

Vanaf het begin van hun fokkerij heeft dit echtpaar een neus gehad om de goede genen bij elkaar te brengen die tot een toppaard kunnen uitgroeien. Voorbeelden daarvan zijn o.a Olympische springpaard Nandor Fortuna (v.Nimmerdor), de KWPN-goedgekeurde hengst Orion Fortuna (v.Burggraaf) en de dit voorjaar goedgekeurde Kordon VDL, de zoon van Glennfiddich VDL uit Anoulavsca Fortuna die 82,5 punten kreeg in de test. Deze Anoulavsca Fortuna bracht ook in combinatie met Ultimo, de zeer succesvolle Brighton Bay van Emma Augier de Moussac.

Speciaal afgereisd naar Ermelo zijn de merrie Anoulavsca Fortuna vergezeld van een veulen van de Stakkato-zoon Scotch on Ice. Anoulavsca Fortuna is ook de moeder van de KWPN hengst-Kordon VDL, deze hengst werd voorgesteld door Sjoerd Kommers. Ook de ster preferente prestatiemerrie Solavsca Fortuna was aanwezig. Zij is op haar beurt de moeder van de schimmel Comfortuna, De Berlin-zoon die met James Billington momenteel internationaal op 1.50m-niveau springt. De schimmel Comfortuna werd vandaag onder het zadel voorgesteld door Maxime van Andel.
Helemaal als een verrassing kwam het niet:"Iemand vroeeg ons nogal expliciet of we hier zouden zijn, toen ging er al wel een lampje branden. We hebben dit jaar drie hengsten goedgekeurd gekregen en in de breedte doen de paarden het heel erg goed. Dit is een prachtige bekroning op onze fokkerij. En zo mooi om die merries met hun zonen in de baan te zien!"

Al met al zeer opvallende prestaties van de springpaarden fokkerij van Peter en Mieke Rinkes en daarmee voldoen ze aan alle criteria voor de KWPN Fokker van het Jaar 2018.

Bekijk de sfeerimpressie op KWPN.tv

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners