Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Acht van de twaalf beoordeelde dressuur-, en zes van de zeven springmerries slaagden gisteren voor de IBOP in Panningen. Ice Gold (v.Astrello) en Kiekeboe Odette B (v.Feel Good) scoorden beide boven de 80 punten.

Met uitsluitend 8-en en 8,5-en kwam de driejarige Kiekeboe Odette B (Feel Good uit Wodette B ster pref van Ferro, fokker W.J.M. van Beek uit Schaijk) van R. en M. Moes-Courage uit Eck en Wiel tot de hoogste dagscore van 82 punten. “Deze merrie viel op door haar drie goede basisgangen waarin ze goed kan schakelen en goede verbinding kan maken. Ze heeft veel macht in het lichaam en liet een overtuigende verrichting zien”, vertelt inspecteur Petro Trommelen. “Ze stap actief en zuiver, ze draaft met veel regelmaat en in de galop gaat ze goed bergopwaarts, met veel balans en een sterk achterbeengebruik. Ook laat ze zich fijn rijden.” Dankzij haar goede verrichting werd Kiekeboe Odette B, gefokt uit een halfzus van de hengst Bon Bravour, gelijk elite. “Over het algemeen werden de paarden netjes voorgesteld dus dat was voor ons als jury fijn werken.”

Drie Astrello’s
Bij de springpaarden slaagden drie Astrello-dochters, waaronder met de hoogste punten de vijfjarige Ice Gold (uit Equrano van Canturano) van fokker Dave Maarse uit Wellerlooi. “Deze merrie is al in de klasse M geklasseerd en ze liet een goede verrichting zien, waarvoor we haar 81 punten hebben kunnen geven. Ze heeft een fijne, actieve galop en ze springt telkens goed met de schoft omhoog, met snelle reflexen en ze maakt de sprong achter goed af. Ze toont voldoende vermogen en liet een constante verrichting zien”, licht inspecteur Arnold Kootstra toe. Voor de reflexen en techniek kwam Ice Gold uit op een 8,5 en aansluitend kon ze met 75 punten voor het exterieur tevens ster worden verklaard in Panningen.

JS voor KWPN / Foto PicturePure voor KWPN Limburg

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners