Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Van de 20 deelnemende merries in de IBOP in Barsingerhorn slaagden er 16. Absolute topscoorder bleek de achtjarige Fürst Romancier-dochter G-Star, die onder Diederik van Silfhout naar 87 punten liep.

De royale 1.76m metende G-Star (Fürst Romancier uit Promise elite sport-dres pref prest PROK van Jazz, fokker Fried van Stiphout uit Hegelsom) van Sandra Kleuskens uit Horst is een halfzus van de KWPN-goedgekeurde Lichte Tour-hengst Cupido (v.Daddy Cool) en werd vakkundig voorgesteld door Cupido’s voormalige ruiter Diederik van Silfhout. De stermerrie is al geklasseerd in het Z2 en kon vandaag het IBOP-predicaat toevoegen aan het sport-predicaat. Ze slaagde in Barsingerhorn met een topscore van 87 punten, inclusief negens voor de galop, souplesse en rijd-&bewerkbaarheid. “G-Star is een hele imponerende merrie met veel front. Ze laat zich zeer goed rijden en bewerken, en beweegt met een heel mooi voorbeengebruik. Ze beschikt over drie goede basisgangen en veel souplesse. Echt een heel opvallend paard!”, vertelt inspecteur Marcel Beukers, die samen met Henk Dirksen de IBOP beoordeelde.

Goede verrichting
Met 80 punten liet de vierjarige Keep Faith (Jazz uit Zinedine elite sport-dres PROK van Painted Black) van fokker Nicole van Amerongen uit Twisk ook een goede verrichting zien. Voor de draf kreeg zij een 8,5 en voor de stap een 7,5 naast uitsluitend 8-en voor de overige onderdelen. “Dit is een lichtvoetige, met veel expressie bewegende merrie die zich al goed laat rijden. In draf valt haar goede techniek en bergopwaartse tendens op. En aansluitend hebben we haar met 80 punten voor exterieur kunnen opnemen in het stamboek en ster kunnen verklaren.” Van de vier deelnemende springmerries slaagden er twee, waaronder met de hoogste (79) punten de vijfjarige Vittorio-dochter Jessie V (uit Urabel VCG elite PROK van Indoctro, fokker H.A. Verberne uit Asten) van C. Kok uit Midden-Beemster. Deze merrie springt met veel afdruk, snelle reflexen en goed met de schoft naar boven.

JS voor KWPN

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners