Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Gisteren was de beoordeling van de springhengsten. De hengsten maken progressie en waren goed te beoordelen. Vandaag vond de beoordeling plaats door de hengstenkeuringscommissies van het Gelders paard en de dressuurpaarden en is er besloten om het verrichtingsonderzoek voor drie hengsten te beëindigen.

Gestart werd met de driejarige Leopold P, een zoon van High Five U.S. uit een merrie van Koss, gefokt door H.J. & F.J. Peters uit Stokkum en M.H. Middelkoop uit Spankeren. De hengstenkeuringscommissie besloot om het onderzoek voor deze hengst te beëindigen.

Aansluitend werden tien dressuurhengsten voorgesteld. Voor Legend (Desperado uit Silene voorlopig keur PROK van Ehrentusch, fokker J.G. van de Werken-Doruiter uit Zuilichem en Ad Valk uit Gorinchem) werd het onderzoek eveneens beëindigd. De zoon van Easy Game, Louis ter Kwincke (uit D’eerd ter Kwincke elite EPTM-(dres) PROK D-OC van Damon Hill, fokker A. Slippens uit Erp) is doorverwezen naar een volgend verrichtingsonderzoek.

Dinsdag 21 mei staat de volgende beoordeling van de springhengsten op de agenda en woensdag 22 mei worden de deelnemende dressuurhengsten opnieuw beoordeeld. Het eindexamen van het verrichtingsonderzoek vindt plaats op zaterdag 1 juni a.s. vanaf 9.00 uur. U bent allen van harte welkom om de presentatie van de hengsten in de Willem-Alexanderhal bij te wonen. 

Alle deelnemende hengsten, foto’s achter de schermen en meer informatie over het verrichtingsonderzoek 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners