Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

“Ik ben nu 74 jaar dus het werd wel eens tijd dat ik voor het eerst met een veulen naar de keuring ging”, lacht de doorgewinterde fokker Willy van de Heuvel. Zijn Olivia-Ella (v.Hernandez TN) werd kampioen op de CK van Brabant.

Voor de kopgroep van de springveulens werden vier veulens uitgenodigd en zij mogen allen naar de Nationale Veulenkeuring. Het merrieveulen Olivia-Ella (Hernandez TN uit Daniélla elite IBOP-spr PROK van Ultimo) van fokker Willy van de Heuvel uit Berghem trok daarin aan het langste eind. “Dit veulen is goed ontwikkeld, heeft een heel aansprekend front, staat goed in het rechthoeksmodel en heeft goede verbindingen. Zeker in de finaleronde liet ze een hele goede, lichtvoetige galop zien”, sprak juryvoorzitter Cor Loeffen. Samen met inspecteur Arnold Kootstra en Peter Strijbosch zette hij het jonge Gaspahr-merrieveulen Olivi (uit Kiekeboe ster van Freedom) van fokker Hans de Roover op de tweede plaats. “Dit veulen is van eind mei en is zeker voldoende ontwikkeld. Op stand is de hals wat verticaal maar in beweging gebruikt ze het goed en waardeert ze zich op. Ze galoppeert met goede souplesse en gedragenheid.” Ook de goed ontwikkelde, aansprekende en lichtvoetig galopperende Ocala (Cohinoor VDL uit Ipwiths ster PROK van Etoulon VDL) van f/g De Bemi Hoeve uit Hoogeloon en de hoogbenige, rijtypische en met balans galopperende Odilon van den Hoogeweg (Casago uit Korrie van den Hoogeweg ster EPTM-spr PROK van Action Breaker) van f/g SPF Van den Hoogeweg BV uit Katwijk mogen naar Ermelo.

Veulenkeuring-debuut
Fokker Willy van de Heuvel begon de stam van kampioensveulen Olivia-Ella (v.Hernandez TN) met haar overgrootmoeder. “In deze stam zit werklust en hardheid echt verankerd en ik probeer altijd een goed sportpaard te fokken. Vaak verkoop ik ze als veulen, thuis en op de veilingen. Naar de veulenkeuringen ga ik normaal nooit, ook omdat het best een heel geregel is. Maar omdat ik met Olivia-Ella de stam wil voorzetten en mijn dochter Chantal me het laatste zetje gaf, heb ik haar toch opgegeven. En dan is dit het resultaat! Haar moeder Daniélla liep zelf als driejarige in de finale van de NMK en ik heb haar nu gedekt met Komme Casall.” 

Jenneke Smit voor KWPN / Foto Olivia-Ella – Jacob Melissen

Klik HIER voor alle uitslagen van CK De Mortel!

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners