Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

In de finaleproef van de vierjarige paarden op het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden was Kevin Costner Texel wederom het beste KWPN-paard, de hengst werd onder Emmelie Scholtens tweede.

Met een puntentotaal van 8,43 liep Kevin Costner Texel naar een tweede plek. Voor de draf kreeg de hengst een 9,5 en voor aanleg als dressuurpaard een 9. Wat spanning drukte vandaag helaas de score voor gehoorzaamheid. De overwinning ging net als donderdag naar So Unique (v.Sezuan), gereden door Eva Möller.

Goed paard
Kevin Costner Texel (Negro uit Elegantresse Texel elite ibop PROK van Jazz) won al de Pavo Cup voorselectie in De Mortel met 86 punten. Tijdens de halve finale van de Pavo Cup tijdens de KWPN Kampioenschappen in Ermelo zal de hengst tevens deelnemen aan de hengstenselectie. “We hadden heel wat verwacht, maar dit liep wel heel goed”, aldus zijn fokker Wim van der Linde. “Het is echt een goed paard!”

Drukke week
De Pavo Cup voorselectie werd vanwege het warme weer verzet naar afgelopen dinsdag, dus Kevin Costner Texel heeft een drukke week achter de rug. “Dat was eigenlijk niet de planning”, reageert Emmelie Scholtens. “Maar ik wilde de Pavo Cup wel graag rijden en het was de laatste selectiemogelijkheid. Hij heeft er gelukkig niet van geleden en is nog superfit, hij heeft echt wel veel bloed.”

Potentie
Kevin Costner Texel kampte vandaag met wat spanning. “Donderdag mochten we met twee paarden de baan in, toen voelde hij wat meer gelaten. Vandaag vond hij het heel spannend en dat zag je terug in de galop. Het is wel een onwijs kwaliteitsvol paard en dat is voor mij het belangrijkste. Dat hij vandaag wat wordt afgestraft op die spanning is wel jammer, maar dat vind ik niet erg. Het belangrijkste is dat het een heel goed paard is met drie goede gangen, waarvan de galop echt het hoogtepunt is. Een jurylid gaf ook aan dat het een paard is met potentie voor de komende edities van het WK. Dan komt er natuurlijk nog wel iets meer bij kijken, maar ik denk dat ik in een jaar wel zo ver met hem ben. Hij mag nu even een weekje rustigaan doen en dan gaan we naar de Pavo Cup.”

Uitslagen
De derde plek ging naar de Expression-zoon Kingdance (Expression uit Tamara ster pref prest van Jetset-D). Hij liep onder Lotje Schoots naar een puntentotaal van 8,14. Kaboom (Johnson uit Ueva ster voorl. keur van OO Seven) werd onder Joyce Lenaerts vijfde met 7,84 punten. Femke de Laat en Kind Pleasure (Governor uit Famora elite sport ibop PROK van Blue Hors Zack) eindigde daar met 7,80 punten nipt onder. De opvallende schimmel Konfucius (Charmeur uit Passoa ster van Flemmingh) liep onder Dirk-Jan van de Water naar een achtste plek met 7,70 punten. Marijke van Giesen en de Pavo Cup voorselectie winnares van Vrouwenpolder, Kurona (George Clooney uit Vurona elite pref prest ibop sport PROK van Negro), eindigden met 7,52 punten op een tiende plek.  

Met uitzondering van de grote finales is het WK voor Jonge Dressuurpaarden het gehele weekend live te volgen via KWPN.tv

MvE voor KWPN - Foto: Hippo Foto

Media-guide KWPN-paarden

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners