Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De hoogtepunten waren weliswaar de kampioenschappen op CH Opmeer maar de limietklassen waren ook bijzonder boeiend. In deze rubrieken kwamen diverse hengsten in de baan. 

De dag begon al om half negen met de lage limietklasse. Daarin ging de winst naar de merrie Icantia (v. Colonist) van Toon van Doorn met aan de leidsels Harry van Middelaar. Haar scherpe en tactvolle bewegingen en haar deftige front bezorgden haar de overwinning. Groots in alles en met veel statuur, zo behaalde Ilardo (v. Eebert) van Harry Schuit in handen van Henk Hammers de tweede plaats binnen. Lambertus Huckriede wist met de keurig showende Haarman (v. Manno) de derde plaats binnen te halen. Daarna volgden drie hengsten. Mark de Groot reed  de actief bewegende Innovatief (v. Zepplin) van Hengstenhouderij Landzicht uit Giessenburg naar plaats vier. Deze hengst heeft de verplichting vijf maal nationaal uit te komen en heeft daaraan al gedeeltelijk voldaan. Nico Calis reed de royaal bewegende Anemones Jean Pierre (v. Avion Pierre) van de combinatie Anemones Sportpaarden BV/ Nico Calis naar de vijfde plek en wist daarbij de KWPN-hengst Icellie (v. Bocellie) van Rein Bosch met Harm Jan Veenstra voor te blijven. 

Weer Harry

Harry van Middelaar kon Image HBC (v. Ditisem) van de HBC-Stal in de hoge limietklasse als eerste opstellen. Het grote veld paste de vos prima, hij kon er goed uit de voeten, deze veel bodem nemende voormalige dekhengst. Lambertus Huckriede brengt met Renvyle Imondro (v. Cizandro) van F. Fritspatrick altijd actie in de baan. Het werd de tweede plaats en hield de KWPN hengst Idol (v .Manno) van Black Horse B.V. met Mark de Groot achter zich. De schimmel had deze keer wat moeite om constant het juiste ritme te behouden. In een mooie balans en met een sterk achterbeengebruik showde de elitemerrie Ilanda (v. Eebert) van Gebr. van Manen en Viggon van Beest zich in handen van Robbie van Dijk. Zij werd vierde en met deze winstpunten zit ze aan de 100 punten en is ze sportmerrie. 

Vier naar herkansing

In de damesrubriek zat er voor een viertal dames een herkansing in. Het was Imondro die in handen van Anneke Borkent de winst naar zich toe trok. Emerson (v. Manno) van de Mts. Alting met Manon Veerman, Nellie Schep met Brandy (v. Uromast) en Equifirst Eribo (v. Manno) met Renate Veerman zo werd de kopgroep bij de dames op rij gezet.  

Steeds beter

Zeven tweespannen verschenen er in de ereklasse tweespannen. Derk Jan Mekkes wist Belmondo (v. Manno) en Bentley VDL (v. Larix) er gaandeweg de wedstrijd met veel eenheid in alles over te laten gaan en won. Uilke Haarsma kwam met Celebration (v. Manno) en Imposant (v. Eebert ) in de baan. Het span verloor een ijzer en werd tweede. Jan Jordans had Barend (v. Marvel) en Casanova (v. Manno) lekker ongecompliceerd aan het showen en dat span werd derde voor Equifirst Amadeus (v. Saffraan) en Eribo met Leendert Veerman die vandaag de klus niet echt te samen wilden klaren.

Nu wel goed

In de limietklasse tweespannen deed het span van Veerman/Alting het wel goed. Niek Alting won daar met daar met Emerson en Equifirst Jannes (v. Manno). Haarsma volgde met zijn jonge span Jidaperty (v. Eebert) en Kolonel (v. Fantijn).

DB voor KWPN  

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners