Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De Untouched-dochter Harina Touch W schreef dit jaar onder Dennis van den Brink al meerdere internationale overwinningen op haar naam, de halve finale van de Blom Cup mag ze nu toevoegen aan haar palmares.

Dennis van den Brink en Harina Touch W (Untouched uit Carina elite ibop sport prok van Larino, fokker J.A.H.M. Wouters uit Hoensbroek) zetten vandaag het derde snelste resultaat neer. Zowel vandaag als gisteren in het eerste onderdeel bleef de combinatie foutloos. De tweede plek ging naar de Eldorado van de Zeshoek-zoon Haïro (uit Cherie van Verdi, fokker M.M.A. Everse uit Waddinxveen) onder Mischa Everse. Als derde mocht zich eveneens een nakomeling van Eldorado van de Zeshoek opstellen, deze Habrina (uit Tabrina stb van Phin Phin, fokker H.H.F. Huirne uit Groenlo) werd gereden door Patrick van der Schans.

Snel paard
“Het liep zoals we het graag gewild hadden”, vertelt Dennis van den Brink. “Gisteren sprong ze super en voelde ze hartstikke goed aan. Het liep allemaal mooi en we konden een fijne nulronde neerzetten. Vandaag waren er niet erg veel foutlozen, dus wilde ik in de tweede fase goed doorrijden. Zodat ik met een balkje nog bij de beste twintig zou zitten. Harina Touch bleef voorzichtig en goed springen, dat leverde ons de overwinning op. Ze is een heel snel paard met een mooie techniek en ze gaat mooi liggen tussen de hindernissen. Daarbij is het een super meewerkende merrie die heel fijn te rijden is en graag nul wil springen.”

Highway M TN en Highlander
Bij de twintig paarden die zich geplaatste hebben voor de finale behoren ook de KWPN-goedgekeurde hengsten Highway M TN (Eldorado van de Zeshoek uit Zelana V prok van Chellano Z, fokker P. Verdellen uit Horst) onder Willem Greve en Highlander (Numero Uno uit Ditty Dante C elite ibop prok van Vingino, fokker M.A.M. Lamers-Couwemberg uit Heide) onder Gerd Jan Horsmans.

De Blom Cup voor zevenjarige paarden gaat morgen verder met de finale, die om 17:00 uur begint. Net als vandaag zijn de KWPN Kampioenschappen live te volgen via de gratis livestream op KWPN.tv. Voor het gehele programma, startlijsten, uitslagen en meer gaat u naar de speciale overzichtspagina van de KWPN Kampioenschappen.

Foto: Dirk Caremans

MvE voor KWPN

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners