Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Aanstaande zaterdag staat hèt grote tuigpaardenfeest en tevens de afsluiting van de KWPN Kampioenschappen, de Nationale Tuigpaardendag, op het programma. Een dag waar we de beste veulens en merries van de Centrale Merriekeuringen terugzien en waar sportrubrieken met shows worden afgewisseld. De startlijsten zijn bekend en wij hebben voor u uitgezocht welke tuigpaardhengsten de hoofdleveranciers zijn.

Eerder maakten wij al de hoofdleveranciers van de Pavo Cupde Blom Cup en de KWPN Kampioenschappen bekend.

135 tuigpaarden
Van de 135 tuigpaarden zien we 57 keuringspaarden op de startlijsten en 78 tuigaarden zien we terug in de sportrubrieken. Hoofdleverancier van de keuringspaarden is Cizandro met veertien nakomelingen, gevolgd door Eebert, die met dertien nakomelingen ook sterk vertegenwoordigd is.

Cizandro toont meeste nakomelingen bij tweejarigen
Bij zowel de tweejarige merries als de keur- en elitemerries wordt Cizandro het meest vertegenwoordigd. Bij de tweejarigen verschijnen er tevens nakomelingen van Delviro HBC, Ditisem, Indiana en Manno.   

Eebert hoofdleverancier driejarigen
Bij de driejarige paarden zien we dat de hoofdleveranciers omgewisseld zijn. Net als vorig jaar toont Eebert in deze rubriek de meeste nakomelingen, dit jaar met negen merries, gevolgd door Cizandro waarvan drie nakomelingen een gooi doen naar de titel.

Cizandro terug aan kop
Bij de sportpaarden zien we dat Cizandro de koppositie weer heeft ingenomen. De hengst heeft de teller op twaalf staan en heeft daarmee de meeste nakomelingen in de sport meelopen. Ook Manno is ruim vertegenwoordigd met elf nakomelingen. De hengsten  Colonist en Eebert volgen met beide zes nakomelingen.

Bezoek het tuigpaardenfeest
Het belooft aanstaande zaterdag een groot tuigpaardenfeest te worden. Het is dé finale van het merriekeuringsseizoen, verder is het programma gevuld met shows, de Tuigpaardveulenkeuring, mooie sport en nog veel meer: maak het allemaal van dichtbij mee en kom aanstaande zaterdag naar de Nationale Tuigpaardendag in Ermelo! Deze is gratis te bezoeken! Per auto wordt 10 euro parkeergeld gevraagd.

Wij zijn erbij! Zien wij u ook op de Nationale Tuigpaardendag?
Bekijk het gehele programma van de Nationale Tuigpaardendag

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners