Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Het merrieveulen O’Dame VDL pakte op de KWPN Kampioenschappen de nationale titel. Het fijn galopperende veulen is gefokt door en in eigendom van VDL Stud uit Bears.

O’Dame VDL (Etoulon VDL uit Grande Dame keur ibop-spr van Brugal VDL) is de vijfde veulenkampioen die de Toulon-zoon Etoulon VDL leverde. Dit merrieveulen komt uit de moederlijn van meerdere succesvolle sportpaarden en de KWPN-goedgekeurde hengst Kingsland VDL. Als tweede eindigde de met veel power galopperende Zirocco Blue VDL-zoon Odillion (uit Dersinaa ster voorl. keur PROK van Chin Chin) van Sietse van der Meer uit Surhuisterveen, die daarmee voor bleef op de rassige, langgelijnde Owen (Freeman VDL uit Ambersinaa elite pref prest ibop-spr PROK van Indoctro) van fokkers Sietse en Iekje van der Meer.

VDL top drie
Wiepke van de Lageweg had al vaker de kampioen in handen. “Het blijft fantastisch. Ik ben niet alleen blij met ons eigen veulen, maar ook met de nummer twee en drie. Dat zijn tevens nakomelingen van onze hengsten, dus ook dat is voor ons een mooi resultaat. Etoulon gebruiken we al jaren veel en hij fokt super. Daarnaast is het ook een top springpaard, Jur Vrieling rijdt hem en we hopen dat hij over een paar weken weer mee op wedstrijd kan. Het is zelf een fantastisch paard, je ziet bijna nooit een hengst die zo in de manieren springt als Etoulon. Dat vererft hij ook door aan zijn nakomelingen, net als zijn aansprekende type.”

De KWPN Kampioenschappen zijn live te volgen via de gratis livestream op KWPN.tv. Voor het gehele programma, startlijsten, uitslagen en meer gaat u naar de speciale overzichtspagina van de KWPN Kampioenschappen.

Foto: Hippo Foto

MvE voor KWPN

Bekijk hier de reactie van Wiepke van de Lageweg

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners