Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De koninginnerubriek bij de Gelderse merries mondde uit in een hele spannende finale met de machtige Layla-Amanda als kampioen. Het tweede succes voor de familie Hekkert deze keuring.

Acht driejarige Gelderse merries waren uitgenodigd om zich aan de jury en het publiek te tonen vandaag tijdens de Nationale Merriekeuring. En was de titel op de dag van het Gelders Paard nog voor de charmante Liz T, nu was het de merrie Layla Amanda (Alexandro P uit Amanda II ster voorl keur preferent van Farrington, fokker H. Hekkert uit Wijhe) die zich als eerste mocht opstellen. Nadat zij op de stamboekkeuring al werd opgenomen met 85/85 liet ze zich nu ook optimaal zien en zo kon het kampioenschap haar eigenlijk niet ontgaan. Juryvoorzitter Arie Hamoen: “Een merrie met een echt Gelders model. Wellicht zou ze iets meer vrouwelijkheid mogen uitstralen, en is ze in de lendenen iets strak, maar een merrie met veel formaat en krachtige bewegingen.”

Layla Amanda werd gefokt door Henk Hekkert uit Wijhe en is in eigendom van Rene Grijzenhout en Steven en Dominique Ruiters uit Muiderberg. “We hebben samen een aantal paarden, die we jong aankopen en Dominique rijdt. Ik ben hoefsmid en doe ook de paarden van Adelinde Cornelissen, zo kwam ik via Aris van Manen bij de familie Hekkert terecht en konden we deze merrie kopen. We gingen hier vanochtend vol vertrouwen heen en zijn blij dat ze nu wel het kampioenschap kon pakken”, vertelt Steven namens het drietal. “Matthijs van Middelkoop heeft de merrie klaargemaakt en gaat haar nu zadelmak maken, daarna gaat Dominique haar rijden, daar kijken we naar uit.”

Haar halfzus Liz T (uit Zoe reg.B van Wilco, fokker J.W.J. van Heck uit Boven-Leeuwen) werd als tweede opgesteld. “Een merrie met een goede lengte, de schoft zou iets mooier door mogen lopen, mar ze beweegt goed.” Op de derde plaats werd de Henkie-dochter Linkie (uit Blitz ster van Voice, fokker H. Ermens uit St. Anthonis) geplaatst: “Een merrie met een mooi Gelders model en veel uitstraling. Niet de grootste merrie maar wel groot in beweging.”

 

YBF voor KWPN  

 

 

€122,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners