Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De finale van de dressuurveulens om de Equimax-bokaal was een uitermate spannende. De jury had tien veulens met veel kwaliteit weten te selecteren. De High five US-zoon Oristo kreeg het kampioenslint omgehangen.

Marian Dorresteijn was te spreken over de kwaliteit. “Een dikke proficiat voor alle fokkers die hier zijn vandaag. We hebben vijf grote groepen veulens gezien, die zich over het algemeen heel goed lieten zien. Natuurlijk is het een momentopname en de veulens hebben een lange dag achter de rug, dus de één liet zich nu nog wat beter zien dan de ander, maar daaruit hebben we een keuze kunnen maken.’

Goed schakelen
Die keuze viel dus op de zeer charmante High Five-zoon Oristo. “Een goed ontwikkeld, hoogbenig veulen met een correct fundament. Hij heeft een lange lendepartij met een goed bespiering en maakt in beweging heel veel front. Hij heeft een sterk achterbeen en kan goed schakelen. In galop heeft hij veel afdruk.” Hiermee behaalde fokker Appie Dijkstra uit Opende, die twee veulens had in deze kopgroep, zijn eerste kampioenschap binnen. “Ik ga altijd naar de veulenkeuringen, bij ons in Groningen worden die nog enorm goed bezocht. Daar was dit veulen ook al kampioen dus ik had wel hoge verwachtingen. Maar de kampioen had ik nog nooit, daar ben ik heel blij mee!”

Compleet
Luc van Rijn was de fokker van de nummer twee, Onora Waard. Eén van de jongste veulentjes van dit kampioenschap maar met zeer veel uitstraling. De dochter van Escolar (uit Irish waard, elite IBOP-dr PROK van Florencio) liet zich vooral in de eerste ronde vanochtend heel goed zien. “Een heel goed ontwikkeld veulen met een goede bovenlijn. Ze heeft heeft veel takt en souplesse in draf en ook de galop heeft veel ruimte en souplesse, gewoon een heel compleet veulen.”
De derde plaats was voor de Daily Diamond-dochter Orange Pride (uit Equita ster van Jazz, fokker A.W. Buijze uit Dirksland en J.J. Casteleyn uit Hansweert.) “een veulen met een sterke bovenlijn en een mooie schouderpartij. De draf is goed en in galop komt het achterbeen goed odner de massa waarbij ze zich goed draagt.”

In het volgende KWPN magazine leest u meer over alle top 10 veulens.

Uitslag groepen

YBF voor KWPN

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners