Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Hoewel echte topprijzen uitbleven in de Starsale Auctions gisteravond, stelde de geslaagde veiling zowel de organisatie als het gros van de fokkers heel tevreden. Op de sfeervolle veiling die dit jaar voor het eerst in Tolbert plaatsvond, ontpopte de Ferdinand-zoon On Demand zich met een prijs van € 16.000 als veilingtopper en werd er gemiddeld ook een mooie opbrengst behaald. Bovendien is één-derde van de veulens verkocht aan nieuwe kopers.

Vanwege de Europese kampioenschappen in Rotterdam deze week verschoof de normaliter op vrijdag gehouden Starsale Auctions naar de woensdag. “Het was een veiling vol nieuwigheden dus dat was best een beetje spannend. Een nieuwe locatie, een nieuwe veilingmeester, een nieuwe voorzitter en bestuurslid. Gelukkig is alles in de nieuwe opzet heel goed verlopen en we blikken tevreden terug op deze 19e editie van de Starsale Auctions”, reageert voorzitter Gerard Arkema.

Goede belangstelling
Al tijdens de presentatie ’s middags was er veel belangstelling voor de ruim 60 geselecteerde veulens. In een volgepakte HJC Manege in Tolbert sloeg veilingmeester Frederik De Backer de veulens af met een gemiddelde prijs van € 6.275. Er zijn veulens verkocht naar landen als Litouwen, Dubai en Groot-Brittanië. Met een opbrengst van € 16.000 werd On Demand (Ferdinand uit Jeremy elite IBOP-dres PROK van Davino V.O.D.) van fokker Kim Jacobi de veilingtopper. Het opvallend bewegende hengstveulen blijft in Nederland. Het uit de stam van Asgard’s Ibiza gefokte hengstveulen O.Despo M (Desperado uit Flair ster van Sorento, fokker D. Mozes) volgde met een mooie prijs van € 12.000. Het duurste springveulen Oakland VL (Carrera VDL uit Zokyra Fortuna sport-spr prest van Quasimodo Z, fokker B.M. van Lennep) vertrekt voor € 9.500 naar het buitenland.

Tevreden fokkers
“De twee dressuurveulens kwamen boven de 10.000 euro uit, met de andere veulens lukte dat net niet. Toch hebben we gemiddeld genomen goede, realistische prijzen behaald. Met wat meer uitschieters naar boven had het er beter uitgezien maar we zijn ook juist heel blij dat het overgrote deel van de fokkers een mooie prijs heeft gekregen voor hun fokproduct. Bijna alle veulens zijn daadwerkelijk verkocht en daarmee bewijst Starsale Auctions ook dit jaar weer haar waarde in het creëren van afzet voor de veulens uit Noord-Nederland”, licht Arkema toe. “Daarnaast zijn we verheugd ruim 20 nieuwe kopers te hebben kunnen verwelkomen tijdens deze 19e editie van de veiling.”

Bron: Persbericht Starsale Auctions (bew. JS voor KWPN)

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners