Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Met beide twee piekfijne foutloze ritten in zware 1.60m-rubrieken hebben de KWPN’ers Darry Lou (v.Tangelo van de Zuuthoeve) en H&M Extra (v.Berlin) hun buitengewone kwaliteiten getoond op Spruce Meadows.

Beezie Madden bleek met de KWPN-erkende hengst Darry Lou (Tangelo van de Zuuthoeve uit Venus elite sport-spr prest PROK van Nabab de Rêve, fokker Roelof Bril uit Westendorp) weer eens een maatje te groot voor de concurrentie in de delicate Tourmaline Oil Cup. In deze 1.60m-proef bereikten zes combinaties de barrage en alleen de beste twee bleven daarin opnieuw foutloos. “Ik moest als een-na-laatste starten in de barrage en wist dat een foutloze rit ons waarschijnlijk de winst zou brengen, dus dat was een fijne uitgangspositie. Darry Lou sprong weer geweldig!”

Opnieuw Belgische teamzege
Op zaterdag liet België zien nog steeds in de winning mood te zijn. En dat met vier geheel andere duo’s dan het team waarmee ze in Rotterdam EK-goud wonnen. Twee van hen bleven in beide omlopen foutloos, waaronder Olivier Philippaerts met de vermogende hengst H&M Extra (Berlin uit Wucinda ster prest van Heartbreaker, fokker Grad van de Winkel uit Smakt). “We zaten al een paar keer dicht bij de overwinning en we zijn heel gelukkig om de trofee mee naar huis te kunnen nemen. Ik denk dat we het allemaal echt verdiend hebben. H&M Extra sprong geweldig en dat maakt het extra mooi om dan te winnen”, reageerde Philippaerts. Thuisland Canada eindigde in deze Nations Cup-wedstrijd als tweede, met in hun team onder meer Erynn Ballard met de door Familie Van Straaten gefokte Fellini-S (Vermont uit Zeuchelle-S elite EPTM-spr sport-spr prest PROK van Rash R) (8/1).

JS voor KWPN / Foto H&M Extra - HippoFoto

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners